Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Скръндзи ли са профитата?
Автор: Божидар   
Дата:   12-01-05 13:32

Че трябва да се учим как се снима от автори като Prudla.

Предлагам да се основе фонд във фото-форум "Парично подпомагане на гладните професионални фотографи".
Така за всеки съвет да им се заплаща спрямо това, колко най-много са вземали за една снимка и в колко престижни, чуждестранни галерии са показвали своите творби.[smilie18]
 Re: Скръндзи ли са профитата?
Автор: ejko   
Дата:   12-01-05 13:37

az haresvam prudla ima idei:)))
Автор: RossN   
Дата:   12-01-05 13:38

айдееее, поредната поляризираща тема[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: jumbo   
Дата:   12-01-05 13:43

абе не те знам божидар ли си божигроб ли си ама по таз логика дай да викна на доктора или адвоката абе мамицата ви големи сте скръндзи я дайте по един съвет как да се оправя или как да изляза от пандиза
значи един профи който е учил нещата и си е плащал за това е длъжен да споделя със всеки който иска да ги разбере тези неша вместо да го намене него
защото ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВЪРшИ ТОВА ЗА КОЕТО Е УчИЛ а не да ми се прави на пенкилер
бах мамаму и умниците
Автор: popoff   
Дата:   12-01-05 13:49

... и скръндзи и НЕкадърници , 99% от тях се въртят в кръг ( да не кажа спирала на глупостта ) и се мислят за голяма работа [smilie19] ...
Автор: ejko   
Дата:   12-01-05 13:57

jumbo ne si prav, za6toto ti ako kaje6 na niakoi ne6to tova niama da ti iziade hliaba! vse edno da pita6 6umaher kak da podkara6 kolata i toi da ti kaje abe ti lud li si posle da mi spe4eli6 sastezanieto!!! Ne sa taka ne6tata i tejko na tozi, koito si vsima savetite tolova na seriozno, 4e da si misli, 4e 6te zamesti s tiah u4enoto s godini:)))
Ama bulgarska rabota...
Автор: Reza   
Дата:   12-01-05 13:59

Боби пак го е настъпил някой по опашката днес или са го засърбяли пръстчетата...

що не ходиш да снимаш да се поуспокоиш малко...:))

[beer] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [beer] [shtrak]

ако не помогне....може да пробваш [smilie7] [smilie7] [smilie7] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Автор: J0R0   
Дата:   12-01-05 14:07

Ми, това си е проблем на Божидар.
Аз например не се уча от Пръдла.
Уча се от автори като Джапанезе, Мурнау, С5, Косара, МАХ 1, Иван А, Саймън, Дъ Мед Мен, Лола, Моби Дик, Спешъл К, Илиан, Мейсмен, Фо, Айвили, Шадоу, Мик, Нико 24, Карамелче, Бони... (айде, станаха топ 20, останалите, неспоменати да не се сърдят)
При това се уча без да им досаждам или да искам нещо от тях.
Просто им гледам снимките.

[beer]
 A?
Автор: GuruMMX   
Дата:   12-01-05 14:14

Kvo bilo???
Автор: behemoth   
Дата:   12-01-05 14:17

абе божидаре,
това което знаят професионалистите като инфо го има в нета. това как го използват на практика и как успяват да си продадат уменията ги отличават като професионалисти.
Автор: papi   
Дата:   12-01-05 14:31

хвани вземи да снимаш,хвани вземи дебелите книги,никой мен не ме е учил,от никой не сам търсил съвети...вземи се уръце бе божи дар чо...като не ти изнася иди и на мама да се оплачеш или на папата,тук не е за ревльовци...
Автор: jorkata80   
Дата:   12-01-05 14:41

Za tova,koeto kaza JORO[smilie24]
Автор: kirilius   
Дата:   12-01-05 14:44

Профитата не са длъжни да споделят опита си и никой не може да изисква това от тях. Особено в свободен форум като този.

Могат да го споделят само, ако искат и с това само могат спечелят в очите на по-неопитните.

Тук обаче разделението е неправилно: профита и любители.
Профи е човек, който си вади хляба с дадена дейност. Между тях има и учени, и недоучени и самоуки и т.н.

Разграничението поне за мен е на опитни и неопитни (можещи и неможещи).

Евала на опитните, които споделят опита си!

Като основен пример за такъв човек мога да дам boni, който отделя сума време да образова нас неуките [smilie18]

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

[shtrak]
Автор: jorkata80   
Дата:   12-01-05 14:53

Za tova,koeto kaza kirilius[smilie24]
Автор: asahi   
Дата:   12-01-05 15:24

Абе скръндзи са.
Автор: explorer   
Дата:   12-01-05 15:28

Божидаре, истинските профита нямат много време за писане в този форум. Тук (почти) всички сме повече или по-малко любители, и сме тук за да си показваме снимките един на друг - Васил Къркеланов или Енчо Найденов едва ли ще се появят тук. Ако искаш да се учиш, тук все пак има достатъчно добри любители, а има достатъчно други сайтове - например американски (някои от тях платени), на които можеш да се срещнеш с хора, които снимат за големи издания, аз се познавам виртуално с двама-трима такива.

Лично моето мнение е, че фотографията не се "учи". Техническата база може да се усвои за ден-два (тънкостите за около месец може би). Всичко друго е въпрос на възможности, време, инвестиция, талант, желание и т.н.
Автор: djore   
Дата:   12-01-05 15:40

аз пък доста ъкъл от клуба на знаещите съм прочел тука
например Тхор (освен споменатите по-горе) колко е изписал...и днеска е пуснал тема

...кво съм разбрал е друг въпрос[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: Kuncho   
Дата:   12-01-05 15:41

Мен ма набедиха, че нищо не разбирам и съм далеч от профитата така че не виждам смисъл да споделям повече опит тука и ще кажа само: Да го духат бедните [smilie7]
Автор: Canon   
Дата:   12-01-05 16:00

На времето занаята Фотография се учил по изпитана методика за няколко години.
1. Чирак
2. Калфа
3. Майстор

И едва ли за около месец ?
Поне 3 години е МИНИМУМА (не говорим за профи штракачи!?)

сега някой казва: Ми то в нета всичко има.
Вярно пише какво може да се направи при определена ситуация, но не пише как. Или Как може, но не пише кога точно. Или пише кога точно, но не пише с какво точно или пък само е едно, ама съвсем конкретно нещо (и то безбожно скъпо). И т.н. и т.н.
А защо въобще да го прави някой, след като има коментари като на popoff.
Иначе става като онзи дебели тухли "Да научим фотошоп за 24 часа" - Гениална простотия - за 24 часа???.
Ако можеше само с гледане, то всички кучета, касапи щяха да станат.
Автор: asahi   
Дата:   12-01-05 16:07

Ама са скръндзи!
Автор: Божидар   
Дата:   12-01-05 16:12

Ежко и аз харесвам идеите и, че и тяхната реализация.:)

Джимбо, недей така!
Голям човек си, но с добро сърце.
Раздразнен от неправдите в живота...
Можеш да дадеш компетентно мнение, без от това да обеднееш...не се равнявай с алчни адвокати, не ти отива...

Попофф, като че ли си малко краен.
Друг е въпроса, че талантливите и кадърните в повечето случаи не са амбициозни, нахални и тарикати, което доста им пречи за професионалното развитие...

Тереза, не се обеснявай, ами кажи онази приятна снимка с цветето и листата под наклон ли е снимана, с какъв апарат, бленда, скорост, някакви особености...

Жоро, сега какво искаш да кажеш, че всички трябва да могат да гледат и да виждат снимките като тебе ли?
Все пак хората тук са с различно ниво на подготовка, опит, познания във фотографията.
Нали този сайт не е изцяло насочен към професионалните фотографи?

Бехемот, няма да пропаднат ако кажат някой съвет, без предварително да се подиграят на незнаещия току що хванал апарат в ръка любител.

Папи, не ща да хващам дебели книги, пък и ги нямам.
И спри да лъжеш "никой мен не ме е учил,от никой не сам търсил съвети...".
Все някой съвет си научил дори и от тук.
Чувал съм, че българина обича да живее сам, ама чак пък толкоз!

"тук не е за ревльовци..."
Какво, дискриминацийка ли осещам нещо?![smilie10][smilie5]

Кирилиус, разбира се, че не са длъжни, но и аз не съм длъжен да се чувствам виновен, че искам да задам въпрос, който го пишело в дебелите книги.
Човещинка си требе тука, човещинка...
Автор: alex_markov   
Дата:   12-01-05 16:13

Жоро, Кирилиус [smilie24]
Жоро не ти се сърдя че не ме спомена[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
А сериозно - Никой на никого не е Длъжен, всички сме тук по собствено желание и да си уплътняваме СВОБОДНОТО време (за Жоро, Сас и Бони не знам[smilie5] ), т.е. ако "профитата" искат могат да споделят мнение, ако ли не, никой не може да им се сърди!!! На мен лично Лумикс ми е давал доста ценен акъл (друг въпрос е дали съм попил нещо, ама съм му благодарен[beer] )

Публикацията е редактирана (12-01-05 16:37)
Автор: J0R0   
Дата:   12-01-05 16:27

Божидаре, "обеснявай" се пише с Я. "Осещам" - с У!
После да не кажеш, че и филолозите сме скръндзи и не щем да те учим.
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: Canon   
Дата:   12-01-05 16:37

И основното което отличава профитата от любителите, е че те работят за пари.
100-150 лева на ден е прилична заработка нали?
Да, но примерно утре клиента ти казва:
Абе може да си профи , ама тук един приятел/любител ми каза, че без пари (за слава) с дигиталката си, щял да ми ги нащрака!
И какво става:
Хем без пари си го научил (любителя) тук на форума, хем ти изяжда работата, при това калпаво.

Ако ИСКАШ да си профи:
1. ПЛАЩАШ си за гяволъка.
2. Плащат ТИ ВИНАГИ за работата (никакъв дъмпинг)!
От тази гледна точка, единствено любителите са скрънзи - да искат да получават професионални консултации, без да плащат.
Автор: alex_markov   
Дата:   12-01-05 16:43

Канон,
И си прав и не си:) Факт е че Професионалистите ТРЯБВА да живеят и печелят (и аз взимам пари в моята си работ, не че са достатъчно ама...:), Но за любителите не си прав, щом са любители значи го правят за кеф, ако се опитват да се месят на "профитата" стават "профита" (друг е въпроса стават или не)...
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена