Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Браво на администраторите!
Автор: PiToMeN   
Дата:   06-10-06 19:44

Аз пък започнах да схващам промените в положителния им аспект и въпреки, че още не усещам мотивация да се науча да снимам по-добре, вярвам, че това е един от начините - а именно - борба за истинските точици :)

[thankyou]
 Re: Браво на администраторите!
Дата:   06-10-06 19:46

Аа, да не забравя:
Повлияно от мнение номер 47 - fotografinq тук:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=453303&t=453303&phorum_uriauth=
Автор: apollo   
Дата:   06-10-06 19:50

Ама вие още ли робувате на манията за точки[smilie10]
Автор: djogata   
Дата:   06-10-06 19:52

Цитат от заглавната страница на форума:

"Здравейте, скъпи приятели! Този сайт е направен за вас. На него всеки фотограф, професионалист или любител, може да се изявява свободно и да общува с останалите. Всеки може да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват."

Това не се връзва съвсем с новите правила.
Автор: Стоев   
Дата:   06-10-06 19:53

[smilie21]
Автор: svetal   
Дата:   06-10-06 19:54

Стоев [beer] [beer] [beer]
Дата:   06-10-06 19:56

apollo, разбира се, без точки няма бира :) А и който твърди, че не му пука за точките, да си пуска снимките без да се гласува за тях, така че си противоречиш !

djogata, ми има две галерии за нас, останалото става срещу много кюфтета за админа :)
Дата:   06-10-06 19:57

Стоев и светал [ezik] [ezik] [smilie18]
Автор: asahi   

и бахур.
Автор: Стоев   

Снимайте патки бе[smilie5] [beer] [beer] [beer]
Дата:   06-10-06 19:59

Ааа има разлика... и на мен ми е интересно да видя какво мислят за снимките! Но не се шашкам като видя че нямам желания брой точки или пък нисък рейтинг Б [smilie3] [beer]

Разбрах - патки няма да качвам, че Стоев всички ги бута в Любими.

Още една добавка: навярно сте забелязали че черно-бялите снимки на чичковци по правило печелят много висок рейтинг Б, докато пейзажите - не.
Само че аз (надявам се и други любители на форума) не харесват толкова черно-бялите тъжни чичковци (които изглеждат по един и същ начин), докато природата е винаги различна и великолепна.
Някой ще поспори че снимането на пейзажи е просто пресъздаване на красиво природно място, докато снимането на "чичковци" е "изкуство", "майсторство" и т.н, но все пак не е ли целта на фотографията да радва очите на хората? - При това на възможно най-много хора?
Пейзажите, които получават висок рейтинг А и малък рейтинг Б са много по-приятни за мен, лаик във фотографията, отколкото разни намусени черно-бели снимки, и ще продължа да си гласувам със злато за красиви гледки.
Автор: geri_g   
Дата:   06-10-06 20:00

djogata
Дата: 06-10-06 19:52

Цитат от заглавната страница на форума:

"Здравейте, скъпи приятели! Този сайт е направен за вас. На него всеки фотограф, професионалист или любител, може да се изявява свободно и да общува с останалите. Всеки може да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват."

Кое не се вързва?? Може ли да се изявява всеки свободно - може, може ли да общува с останалите - може, може ли да покаже снимките си - може, може ли да разбере какво мислят за тях останалите - може[ezik]
Та с кой точно пасаж не ти се вързва, че не разбрах?[smilie9]
Автор: plamenp   
Дата:   06-10-06 20:01

Прави впечатление, че Б-огоизбраните или избраните от Б-тата (в тази тема - а и не само в нея - стоев, асахи, светал ) се включват с много компетентни и професионални съвети!
Браво!
Нека все така помагат на всички неразбиращи!
Дата:   06-10-06 20:02

djogata, съгласен съм.
Имаше момент, когато си записвах какви снимки хващат висок рейтинг, а именно:
Циганин / циганче / цагани
Старец
Дете (ако може да е плачещо + 200 точки)
и т.н.
Дата:   06-10-06 20:06

Рейтинг Б пейзажи, не е като да няма
То всички се пишат за големи снимачи на пейзажи, ама снимачи само щото е най-лесно да щракаш пейзаж. Ама фотографски заснети пейзажи йок.
Автор: tishovsx   
Дата:   06-10-06 20:08

(точи си чаша мерло, да види, дали ще му стане арно)
Дата:   06-10-06 20:12

Най-лесно ли е?
Я виж това:

https://photo-forum.net/i/435984&USER_ID=25720
Не вярвам на Дойчин да му е било лесно да стигне там, но рейтинг Б на тази снимка е 44, докато всеки черно-бял чичко спокойно стига този рейтинг!

Публикацията е редактирана (06-10-06 20:13)
Дата:   06-10-06 20:17

Тва па на кой колко му е трудно да стигне някъде какво общо има с фотографските качества на снимката? Ти може и на луната да стигнеш и пак да не направиш нищо повече от снапшот. Аз може и да не мога да снимам, но искам да гледам фотография в тоя сайт, а не кой къде е стигнал.[ezik]
Автор: svetal   
Дата:   06-10-06 20:21

(мисли си че всичките му снимки са цветни пейзажи)[smile] [smile] [smile]
Дата:   06-10-06 20:22

Я глей къв як черно-бял чичко [ezik]
Дата:   06-10-06 20:24

Жалко, аз си мислех и че искаш да се научиш на нещо, и да имаш възможност да получиш професионални съвети за снимките ти - но както виждам ти имаш само 4, едната е наистина добра признавам ти.

Между другото снимката която показваш нито е твоя, нито е пейзаж, нито е чичко, за какво ми е - наистина е хубава, отдавна съм дал злато за нея, ама?

Публикацията е редактирана (06-10-06 20:27)
Дата:   06-10-06 20:30

Искам да се науча, имам тонове снимки, но не смятам че имам такива, които да стават за показване. За сега гледам и се уча. Почти се отказах да гледам сайта, но от 2-3 дни намирам много лесно хубави снимки и се кефя.
Струва ми се, че много хора искат само да показват, показват, показват техни снимки, нищо че не стават за показване, а не ги интересува да разгледат и да научат нещо. Искат да показват неконтролируемо всякакви л-на и искат някой да им дава акъл[smilie25] Акъл се не дава, акъл се взима.
Дата:   06-10-06 20:40

Похвално е че искаш да се научиш, аз мисля че научих доста неща в последната година откакто следя форума. Но това не ме прави по-съгласен с новите правила.
Форума просто се е разраснал много и това довежда до една "инфлация" на рейтинга - с повече ползватели рейтинг се трупа по-лесно и не толкова добри снимки получават висок рейтинг. Но според мен крайно гадно решение е да се вземат под внимание само "Б" гласовете - все пак мнението на всички важи. Фотографията се прави за да може зрителите да се наслаждават на нея, а не самите фотографи! А във форума кои са зрителите - тези с рейтинг "А" или "Б" ?

Аз лично нямам нищо против да качвам само 1 снимка на седмица (досега можех 3), но все пак бих искал да си я качвам в категорията към която принадлежи!

(Джогата си налива чаша Порто 20%)
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена