Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Едно малко /фирмено/ въпросче....
Автор: hose   
Дата:   09-11-05 21:04

дълбоко мое убеждение е че в българия се надуват цените - тук често се е спорило по темата и няма единно мнение - в което няма нищо лошо
моя въпрос не е във вид на заяждане, питам чистосърдечно /и простовато[smilie5] /

какво има в тези ръкавици, за да струват 60 лева?!?!?!

http://lowepro.com/Products/Accessories/add_ons_upgrades/Photo_Gloves.aspx

Отговори на това съобщение
 Re: Едно малко /фирмено/ въпросче....
Автор: pinko   
Дата:   09-11-05 21:10

Това са едни убийствени ръкавици, за снимане през зимата, които в САЩ са 19,50 долара.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=NavBar&A=search&Q=&ci=4332

В Германия обаче са 40 евро, така че цената от 60 лева е що годе прилична.

60 лева е добра цена, ръкавиците са must have да снимане през зимата.[smilie24]

Автор: Vinsent   
Дата:   09-11-05 21:24

Много пъти сам съм се удивлявал от факта че нещо купено навън, тук струва около 3 пъти по-скъпо по цени на дребно. Лесно е да се покаже как става така и че това е напълно естествен процес, но не искам да отегчавам аудиторията!

А ръкавиците сигурно са добри!? Кой ги продава, СД ли?

Дата:   09-11-05 21:32

Винсент, не са скъпи в БГ, просто в Хамерика са безбожно евтини.

Аз си купих такива същите от Германия да 40 евро(80 лева)преди година.

Много са добри, не ти залепва хапарата за ръцете в студа, има гумени пъпчици срещу пълзаляне, тънки са, а в същото време са топлички.

Много са добри, ама ги затрих, тая зима ще си купя нови.

60 лева е добра цена.

(32 лева-20 долара е още по-добра цена, ама тя е за бедните хамериканци)

Публикацията е редактирана (09-11-05 21:53)

Автор: Стоев   
Дата:   09-11-05 21:38

Ръкавиците са супер, но който си ги купува - да не взема през интернет и без да премери - размерите нещо са уакани, може да му се наложи да си ги прекроява после...

М/у другото - онези тънки кожени ръкавици, дето използват за бодибилдинг, велосипедисти, шофьори-гъзари и т.н. - някой има ли впечатление, дали стават и за фотографи?

Автор: vga   
Дата:   10-11-05 08:19

pinko-миля че грешиш в едно нещо-не е редно да приравняваш 40 германски евро към 80 български лева щото много хора тук бачкат 1 месец за тия пари а там хората ги изкарват за два дни.принципно ти говоря де-не целя точност в дните :)) разбираш ме....че ръкавиците са яки е вярно но реално погледнато трябва да се сметнат много фактори за да се разбере дали си струват 60-те лева-ако са уникален продукт без аналог могат да слагат и такава цена...и т.н. [beer]

Автор: SB   
Дата:   10-11-05 08:45

вярно е че някой работят за 80 лв. цял месец но има колеги фотографи които изкарват двоино повече и то за ден,а за цените на ръкавиците вносителя като плати транспортни разходи мито и т.н препродаде ги на втори които си слагас съответно и те надценка и тя цената се качва

Дата:   10-11-05 09:00

Качва се, SB - една цанонска светкавичка, дето струва 380 доларес у хамеричко, я споменаваха тези дни за 1260 лефчета у Халите в София...
...качвала се цената...

(380доларес +36 доставка)х1.2ДДС = към 500доларес, а разликата до 1260лефчета ?[smilie11]

Автор: SB   
Дата:   10-11-05 09:05

е гова вече си е надуване,те си предлагат който иска да си им ги копува при такава разлика аз бих си я внесъл сам,но явно има кой да им ги копува щом си слагат такива цени

Автор: behemoth   
Дата:   10-11-05 09:10

Хе Стоев ти не знаеш ли че долара в халите е 3лева за 1. Тоя твоя обектив 70-200 IS беше до скоро на скромната цената от 4000 лева [smilie18]

Дата:   10-11-05 09:13

Пак на същото място гледах EF 70-200mm f/2.8L IS за кръглата сума 4000лв, а същото е ($1660+$90)х1.2=$2100...

Евала на онези от Панасоник, дето държат цени близки до американските[smilie24]

Сега, след като произвеждат фотоапарати, ако започнат и ръкавички да плетат...[smilie24]

[beer]

Автор: Prakticar   
Дата:   10-11-05 09:44

Хосе, ако се разходиш по магазините за домашни майстори можеш да си купиш същите плетени ръкавици с гумени пъпчици за 5-6 лева.
Само дето няма да пише ЛоверПро, ама мисля, че не надписа ти трябва.

Автор: Airborne   
Дата:   10-11-05 10:12

vga написа:

> pinko-миля че грешиш в едно нещо-не е редно да приравняваш 40
> германски евро към 80 български лева щото много хора тук бачкат
> 1 месец за тия пари а там хората ги изкарват за два
> дни.

vga: въпрос с повишена трудност, точно към теб:
как тия хора, дето бачкат за 80 български лева цял месец си купуват апаратчета по 1000-2000 лева? по мойте сметки, трябва да работят по -37 години за да се сдобият с такова чудо. можеш да си редактираш коментара

Автор: vga   
Дата:   10-11-05 10:19

Airborne те не си купуват апарат за 2000 лева. въпроса беше принципен и не става въпрос само за фотографи. да специално този продукт е насочен към тях но аз говорех обобщено че не е редно да се приравняват така цените. що, тебе не те ли боли сърцето като пиеш кафе в италия за 5 евро? ама за тях не е такъв проблем. излезе ли се от границите на България трябва да се спре обръщането в левова стойност-същия е въпроса и за 40 евро в германия и 80 лева тук.

можеш да не ми казваш какво да правя.

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   10-11-05 10:29

аз си купих два чифта профи обувки за колоездене (за байк) и един чифт профи шпайкове за бегач - общо за 240 лв... имайте предвид, че става въпрос за маркови изключително здрави чепици... гледам ги у УСА, цената същата... можелооо знааачи

обаче пича дет ги продава си знае клиентелата и бизнеса... а тея дет продават тука го правят между другото

има ли някой дето може да похвали вносителите или представителите на канон или никон - съмнявам се!

между другото, печалбата на именно дребните аксесоари е най-голяма

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   10-11-05 10:30

и пак между другото - имам баш такива ръкавици, обаче са за колоездене, scott са, ветро и водо устойчиви, с пъпки за здрав захват, абе чудни са... за по-малко от 40 лв

Автор: sd   
Дата:   10-11-05 12:34

За hose: не те знам къде си ги гледал тия ръкавици за 60 лв. Нашата фирма e единствен официален дистрибутор на Lowepro за България и крайната клиентска цена е 39,47 ЛВ. С ДДС. Така че моля питайте първо бе хора. Знаете къде работя. Затова съм написал мейл и ICQ номер в профила. А понеже понякога комуникацията по електронен път е сложна и трудна / мейла може да не е получен или да не съм в офиса и да не си виждам кюто/ оставям и телефони: 02 / 818 60 65 или 088 8 307 515. По въпроси за Konica Minolta, Lowepro и Sigma съм на Ваше разположение.

Автор: nanapak   
Дата:   10-11-05 14:13

Светльо Драгиев [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer] [shtrak] [smilie25]

Дата:   10-11-05 16:15

sd - цената я написах по памет - но тя си е и условна да ти кажа честно - варира в зависимост от Нагазина [smilie5]
май са 49 лева на шипка

по темата - да за качествено нещо си заслужава да дадеш пари - да кажем обектив - който ако не го удариш в земята или да го хвърлиш по стълбите ще го ползваш цял живот[smile]
вчера си купих скъпи слънчеви очила защото не съм си намерил очите на улицата и искам да знам че ми пазят очите а не ги разрушават

в този случай обаче не мисля че това е така - изглеждат ми нормално плетени ръкавици на машина, може би само въпросните пъпчици са нещо по специално

иначе аз лично искам да си купя дебели ръкавици без пръсти но нещо не мога да намеря хубави

мерси за инфото все пак [smile]

Дата:   10-11-05 16:28

в този случай обаче не мисля че това е така - изглеждат ми нормално плетени ръкавици на машина, може би само въпросните пъпчици са нещо по специално

Като ти изглеждат така, накарай някоя баба да ти оплете такива за 5 лева, после ще си залепиш пъпчици с хелметекс,обаче първо намери ликра и въобще разните специални "космически" материали, от които са "нормално плетени на машина"

Soft, warm gloves made of Lycra, with DuPont® Thermax® to wick away moisture, and Control Dots™ to ensure a firm grip on delicate camera and tripod controls. Ideal for cold weather photography and bicycling.

Явно не си ги виждал на живо, затова говориш такива весели работи.

Дата:   10-11-05 18:22

точно защото съм не ми изглежда така
а ти явно имаш проблем - аз обсъждам не осъждам

гарантирам ти че ако излезеш цял ден на витоша при минус 10 не дай боже и вятър да има ще ти измръзнат пръстенцата като на куче опашката

но всеки решава сам за себе си

Автор: Todd   
Дата:   10-11-05 18:54

Оп , айде нека и аз да се зачекна .[smilie5]
За ръкавиците най напред - отиваш в един хубав !!! магазин за инструменти , като бормашини , мистрии и квото друго се сетиш .Там ще видиш цялата тая технология със гумените пъпки за 1 лев .Има и много хубави зимни , плетени -прекрасни .За 3 лева!!!! Не пише LowePro но това е най-малкия проблем .Ако държиш на надписа за 5 лева ще ти го избродират във всяко що годе кадърно шивашко ателие .
Айде сега и за очилата [smilie25]
Аз имам германски авиаторски очила от 1939 година - със ултавиолетова защита , също имам и руски авиаторски от 1940 година и те с ултравиолетова защита. Дали ще ми се разрушат очите ако не ги нося ????[smilie5]
Друга ми беше мисълта -
Не се жали толкоз - няма да си потрябваш!!!!
[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   11-11-05 13:05

Todd - бъди сигурен че не се жаля
но ако си купиш НЕкачествени очила се случва следното:
те са тъмни - зеницата ти се разширява - но не спират УВ - то влиза в огромни дози - уврежда се ретината
ако гледаш без очила зеницата си остава тясна и УВ-то не влиза в такива дози и не се уврежда зеницата

това е целия проблем за очилата
също така очилата с цветове съм чувал че увреждат по други причини - тук вече само съм ЧУВАЛ и не знам със сигурност

иначе за ръкавиците - най-много да ти се напука кожата[smilie5]
и на стари години да имаш ревматизъм[smilie5]

споменах ли че предишното ми образование е медицинска физика? хайде бъдете щастливи както казва един познат

Дата:   11-11-05 17:49

Хосе, защо "предишното" ти образование? [smilie8]

Дата:   12-11-05 14:35

Стоев - сега уча друго[smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна