Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Продавам Sony-R1 с аксесоари
Автор: rorus   
Дата:   14-09-09 00:19

Продавам тази камера в чудесно състояние със следните аксесоари:

1. Втора батерия;
2. Remote Control;
3. MacroLens;
4. UV филтър;
5. ND64 филтър;
6. 1GB Ultrafast MemoryStick;

Цена 990 лв.

Ревю:
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscr1

Перфектна за стрийт и пейзажи (заради страхотната оптика, липсата на огледало и удобният LCD дисплей).

http://picasaweb.google.bg/rossen.russinov/Cuba_Mex_2008_1920

http://picasaweb.google.bg/rossen.russinov/UiyYYH

За инфо - на лични или на телефон 0888-......-Росен.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: da.fo   
Дата:   14-09-09 00:26

[smilie24] страхотно е R1

Re:
Дата:   14-09-09 16:24

da.fo - да наистина!
Повечето от кадрите ми в Балчик до тази година са с R1-то:

https://photo-forum.net/i/......

https://photo-forum.net/i/......

Re:
Дата:   16-09-09 17:49

Само обектива си струва $1000.
(24-120/2.8-4.8)

Всичко друго е подарък[smile]

Re:
Автор: vnvas   
Дата:   16-09-09 17:57

Е то само обектив добра камера не прави - трябва и сензор някакъв да има към него[smilie3]
Цената е висока за апарат от такова поколение, само някой колекционер би го взел.

Re:
Дата:   16-09-09 18:11

vnvas в голяма грешка си [smilie10] Някога снимал ли си с този апарат,държал ли си го в ръце та говориш така [smilie11] Сега имам Nikon D 300 но Sony R1 не си го продавам [smilie11] [smilie11] [smilie11] Замисли се [smilie11] [smilie11] [smilie11] сигурно ще го оставя за колекия а [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   16-09-09 20:00

Мисълта ми е оптиката ОК, обаче R1 не може да стигне който и да е DSLR, така че една оптика пролет не прави[smilie7]
1000 кинта е грехота за такова нещо, при условие че тук се продават фантастични DSLR-чета за около 400-500лв.

Re:
Автор: apollo   
Дата:   16-09-09 20:12

Superb 24 - 120 mm F2.8 - F4.8 lens is worth the $999 alone

Да, към момента цената би могла да е и малко по-ниска[smilie24]

А на тези фантастични ДСЛР-чета им сложи обектив с подобни характеристики и веднага като бонус получаваш и фантастична цена[smilie24] [smilie18]

Re:
Дата:   16-09-09 20:23

vnvas
"при условие че тук се продават фантастични DSLR-чета за около 400-500лв."

Кои са тез пръдльовци за 400/500 лева дето ще бият по КАЧЕСТВО .... не говорим за БЪРЗИНА - R 1 - то [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ти въобще в час ли си с техниката [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Re:
Дата:   16-09-09 20:42

Искам "фантастична" снимка от R1[smilie3]

Re:
Дата:   16-09-09 21:10

дай скайп и ще ти изпратя

Re:
Автор: PolarBear   
Дата:   16-09-09 22:45

Sony R1 е стар наистина, но тъй като производителите просто се отказаха от подобен тип апарати, той остава вероятно най-доброто, произведено някога в класа.

По принцип, цената в една обява би трябвало да е предмет на дискусия между автора й и потенциални купувачи. Всичко останало е СПАМ.

Базарът не е форум. Ако въпросът за цените по принцип и за тази на R1 в частност представлява теоретичен интерес за някого, той/тя може да пусне тема по въпроса в основния форум или в "зоната".

[smilie5]

Re:
Автор: gecko   
Дата:   17-09-09 01:21

<не по темата>
Тези приказки от 1001 нощ на Фил (от 2005-а), за това как само обектива бил струвал 1000$, се накъсаха да ги повтарят. Като маркетинг - много добре, като действителност - далеч от реалноста.

R1 е затворена система, демек - сапунерка. Тежаща 1кг и порядъчно дебела, и все пак - сапунерка. В момента в който електрониката и се повреди (или замине батерията и вече не се продават резервни), така хваленият и обектив няма да струва и пукната пара.

Да погледнем в другия лагер - едно прилично DSLR тяло втора ръка може да се намери в наши дни наистина евтино. Още малко пари и ето ти 2-3 прилични обектива, или един наистина хубав. След някоя и друга година като се повреди тялото го хвърляш, вземаш друго евтино 2-ра ръка и продължаваш с тези обективи. И така още 10-15 години. А ако си се изхитрил обективите да не са само за кроп-нати тела - още по-добре.
</не по темата>

Стига приказки, нека върви продажбата, и все хубави снимки на фокус [smilie24]

Re:
Дата:   17-09-09 07:45

Автор: gecko
Дата: 17-09-09 01:21

"...(или замине батерията и вече не се продават резервни)..." - пълни глупости !!! Моя R1 защо работи с новите батерии модел NP-FM55Н и NP-FM500H - [smilie11] [smilie11] [smilie11] (разработени съответно за Alfa 100 и Alfa 700)

Ето какво е написал boni за R1 :

И така нашите първи заключения са следните:

- DSC-R1 e изключително подходящ за заснемане на пейзажи, архитектура, портрети, репортаж и студийна фотография.

- Камерата е чудесно предложение за всички потребители, които желаят да получат фотоапарат с голяма матрица и висококачествена оптика на цена под 2000лв. В тази ценова категория Sony DSC-R1 превъзхожда който и да е огледално рефлексен цифров фотоапарат, снабден с базов обектив. За да бъде окомплектован с обектив със сходни характеристики, притежателят на огледално рефлексен фотоапарат трбва да инвестира минимум 2000лв само за обектива.

- Камерата е много добър компромис и за тези потребители, които желаят да използват предимствата и на двете системи - голямата матрица, ниският шум и добрата динамика на огледално рефлексния апарат и възможността за използване на въртящият дисплей, хистограмата в реално време и безшумният централен затвор на моделите с вградена оптика.

И може да видите как отнася Nikon D 70 :

http://belfo.photo-forum.net/R1/page8-1.htm

gecko , по горе ти дадох пример само с батерията за да разбереш , че си мноооого ама много далеко от познанията за този апарат.

Публикацията е редактирана (17-09-09 09:56)

Re:
Автор: gecko   
Дата:   17-09-09 09:12

Хайде да повдигнем тeмаtа още веднъж [smilie24]

Слава на Свети Бони и на Свети Фил, да преписват все така един от друг, да се свети маркетинга им, и да пребъдат словата им во веки веков.

Сега по-сериозно, ако няма друго освен за батерията с което не си съгласен с написаното по-горе, ситуацията хич не е розова. По отношение на батериите най добре е с Пентакс, които често ползват универсални - всички останали са по-зле в това отношение, ама айде да не се отвличаме ...

Тук, както казаха по-горе, наистина не е форум и няма смисъл да обсъждаме такива неща. Сигурен съм, че има хора за които R1 е привлекателно тяло - дано някой от тях влезе в тази тема, разбере се с продавача, и го купи [smilie24]

Re:
Дата:   17-09-09 09:49

Благодаря на всички за това, че поддържате темата ми актуална. Смятам, че няма нищо лошо в тази обява да се поспори и за технически предимства/недостатъци а не само за цената.
Разбирам чудесно da.fo (благодаря за подкрепата) - 2 пъти съм тръгвал да го продавам, и съм се отказвал.
Мисля, че vnvas и gecko имат просто по-малко опит с различни камери.

От доста време снимам с Никон Д700 и Д300 + около 10 обектива. Когато пътувам извън България вземам винаги R1-то.
Уникална ергономия, перфектен обхват 24-120. А когато снимам пейзажи и си нося другите апарати също често предпочитам Sony-то - просто е много удобно (няма затвор и трептене, седи на статива на височината на гърдите ти - LCD-то си го гледаш отгоре и снимаш с дистанционното, нито клякаш, нито се дзвериш във визьора. И нямам проблем с праха - никакъв!

Цената (в тези времена и в България) - 990 лв. не са малко пари, но всеки си решава. По въпроса колко по-безопасно е да имаш тяло с обективи - ще кажа, че съм изпускал обектив за 1800 лв. и 1800 лева просто изчезнаха.

Не обичам да събирам прекалено много техника, но ако не се продаде определено няма да съжалявам.

Публикацията е редактирана (17-09-09 09:52)

Re:
Дата:   17-09-09 09:54

Не говорим за опит , а за цената - за тази антика са много 990лв - ако аз бях опрял до него 400лв ми се струва разумна и за двете страни цена[smilie24]

Публикацията е редактирана (17-09-09 12:13)

Re:
Автор: mitakabus   
Дата:   17-09-09 09:57

400лв са малко - продаде се скоро един за около 750-800! Реално там някъде е ценаат на апаратчето! Успех - супер си е апарата! [smilie24]

Re:
Дата:   17-09-09 10:46

vnvas - 400 лв. - нямаш шанс[smile]

Обърни внимание и на аксесоарите - не са сложени само за пълнеж.

Re:
Автор: apollo   
Дата:   17-09-09 13:00

Е как да не спамиш. vnvas За 400лв. си вземи един Панасоник ФЗ30-50 и бъди щастлив/още повече че така както гледаш консуматорски и повърхностно на нещата мисля че това е апарата който трябва да си вземеш и да не сменяш никога/[smilie24]

Да живеят такива като теб, защото производителите на вас разчитат за да правят оборот[smilie24]

Все си мисля че най-важните характеристики в един фотоапарат са матрицата и процесора от една страна и обектива от друга... когато едното е добро а другото мноого добро то нека останалото е антично[smilie24]

Re:
Дата:   17-09-09 13:11

Apollo - ти мислиш, аз мисля не решава нещата. И какво да го правя този FZ 30/50/R1 - да си подпирам масата ли с него?[smilie5] Факт е че фотография може да се прави и с камера-обскура, но един 5годишен фотоапарат за 1000лв ми се види множко - поне на мен. Като толкова си запален хвани го купи. Аз си разполагам с DSLR техника[smilie7]

Re:
Дата:   17-09-09 13:30

"Аз си разполагам с DSLR техника" - щом си от такъв ГОЛЯМ ранг ... какво правиш тук при "сапунерките" - вън !!!

Re:
Дата:   17-09-09 13:41

Защитавам интересите на потребителите бе Дафо[shtrak]
бтв. Защо мислиш че DSLR-а задължително е приоритет на ГОЛЕМИЯТ фотограф? Благодарение на нашият базар всеки може да има отличен DSLR на прекрасна цена[smilie24]
Аз съм АМАТЬОР [smilie7]
http://www.album.bg/sassho1

Публикацията е редактирана (17-09-09 13:45)

Re:
Автор: divpetel   
Дата:   17-09-09 14:56

za 1000 leva az bih predpochel Nikon D200.

puk neka nqkoj da kaje che nikona snima po-losho :)

Re:
Автор: itilien   
Дата:   17-09-09 15:23

Аз мога да кажа, че за няколко години си смених ня няколко пъти техниката - минавайки през турбосапунер, дслр, филмови слр-и, среден формат и Сони Р1.
Единствено сонито си задържах по-дълго, снимам с него от 2 години и нещо. До сега не съм виждал апарат, който да отговаря почти по всичко на нуждите ми по-добре от това сони. Вярно е, има кусури апарата и не е подходящ за всичко и всеки, но за моят стил на снимане е перфектен. Не мисля изобщо да изброявам предимствата му. Само ще кажа, че 2 пъти съм мислил да го продавам, и двата пъти се отказвах. Единствените ми проблеми в момента са, че ми е малко по-обемен отколкто ми се ще и че роу файловете му са големи. Но въпреки това няма с какво да го сменя. Просто на пазара не съществува нищо, което да ми върши същата работа. Може би единствено с новия олимпус пен бих го сменил, ако не струваше толкова много пари. И дори той има кусури - като липса на визьор и липса на обхват на обектива в дългата част.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР