Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon Z6 error
Автор: mini_79   
Дата:   31-07-22 12:46

Здравейте, преди известно време апарата ми Nikon Z6 ми даде грешка по време на снимки "error press shutter release button again". Тази грешка продължи да се появява без никаква закономерност, като има моменти в които се появява веднъж на 300-400 кадъра, друг път през 2-3 щраквания. Апарата е на 3 години, към момента е на 325 хиляди кадъра.Месец преди да започне да дава грешката беше на почистване и профилкатика в Профайлд. След като даде грешката обикновенно изключвам, включвам отново и на два натиска на бутона съобщението изчезва. Вчера например снимах кръщене и целият ритуал в църквата мина без проблем, но след това в ресторанта започна да дава грешка след всеки 2-3 кадъра. Снимам с две батерии- едната, с която апрата си дойде, оригиналната за Zсерия и една от предишният ми апарат Д750. Картата е QXD Sony 64Gb, като тук е момента да спомена, че в долната част на корпуса се отлюспи пластмасовата част и сега половината корпус е оголен. Единственото, което ми хрумва е, че тази грешка може да се дължи именно на картата, оголената част реално съвпада с металната пластина, която е на капака, затварящ слота за картата.
Та питането ми е към по-разбиращите, възможно ли е тази грешка да се дължи на картата /направих днес над 300 щраквания у дома без слот в картата и нито веднъж не ми даде съобщението/. Искам да си спестя изпращане в Профайлд отново, ако реално това би могло да е причината и да купя друга карта директно.
https://www.facebook.com/messenger_media?thread_id=100000325803639&attachment_id=449002307087109&mes...Отговори на това съобщение
 Re: Nikon Z6 error
Автор: Imaginarium   
Дата:   31-07-22 14:33

На мен също ми е излизала тази грешка, но така и не успях да хвана някаква закономерност. За три години, откакто го имам, ми е излизала може би десетина пъти, но винаги се оправя след рестарт. Честно казано след последния firmware ъпдейт не ми се е появявала.

P.S.
Някои хора казват, че забелязват проблема при снимане с FTZ адаптера и че след почистване на контактите и по-здраво кликване при поставяне на обектива се оправяло.
Други казват, че било от прах в мотора на затвора.
Пробвай с почистване на контактите със спирт, може и да пробваш да нащракаш 100на кадъра на максимална скорост на затвора току виж нещо се размърда. Ако ли не, пращай към сервиза [beer]Публикацията е редактирана (31-07-22 14:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon Z6 error
Автор: mini_79   
Дата:   31-07-22 16:40

Благодаря много. Почистихме контатките, тествах с двата обектива, които най-често ползвам /50-ка за Зсерия и Никор 28 с преходник/, на максимална скорост, минимална скорост, на максимаална и минимална бленда- над 300 кадъра и за сега няма драма :) не е изкарвал грешката, дано да е това и много благодаря за съветите [cool]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »