Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Re: Sony A1
Автор: next_time   
Дата:   13-02-21 11:55

Страхотно е да излизат нови модели. Това дава импулс на всеки притежател на нова камера да се пробва да снима отново кадри които са били неуспешни с предишната. Някои хора не се уморяват да снимат посредствено с все по нови и нови камери. От една страна това е прогрес в технологиите а от друга също толкова голям прогрес в посредственоста. Да снимаш все толкова зле с много по добра камера изисква усилие което заслужава адмирации а не мълчаливо подминаване.
Добре че има един скромен процент занимаващи се с фотография които успяват да осмислят старанието на производителите.
Не бях влизал от много отдавна и само чувах коментари че фотофорум се е превърнал от фото в техно форум.
Е ... радвам се че не е така. Като чета темата виждам че все още фотографското е с преоритет.


Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   13-02-21 14:04

Има и други теми доста, но както забелязваш, там дори подобни саркастични коментари няма.

Например темата за националните победители в конкурса на Сони, където една от интересните снимки е българска....

Сходно е и в темата с лекциите свързващи фотографията с другите визуални изкуства.

...но темите за нови камери или телефони привличат коментари. Може би хората няма какво да добавят към другите и само гледат. Пък в технически теми е лесно, да изразиш мнение, дори да е неадекватноПубликацията е редактирана (13-02-21 14:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Mogila   
Дата:   13-02-21 20:38

Автор: hotsnail
Дата: 13-02-21 14:04

...но темите за нови камери или телефони привличат коментари. Може би хората няма какво да добавят към другите и само гледат. Пък в технически теми е лесно, да изразиш мнение, дори да е неадекватноТи осъзнаваш ли, че това е точното описание за твоето поведение във форума?

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   13-02-21 21:26

Могила понеже 50% поне от писанията ти са откровено заяждане мисля, че повече не искам да ги чета. Печелиш постоянен бан от мои теми

Дано админите намерят начин да променят отношението ти към останалите хора във форума или ни лишат от компанията ти.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: radikyokushin   
Дата:   13-02-21 21:29

Mogila написа:

> Ти осъзнаваш ли, че това е точното
> описание за твоето поведение във
> форума?


E и?
Къде ти бърка, точно на тебе и на дежурните форумни тролове, "поведението" на Киро във форума?

Като не ви вълнуват технически теми, айде долу и у лЕво, кво дирите у тия теми? Сакън некой да не напише нещо срещу свещените ви Канон и Никон у такава тема и сте скочили на амбразурата.

Аман от инфантили, дето си мислят, че светът е започнал и ще свърши с тях!Публикацията е редактирана (13-02-21 21:33)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Mogila   
Дата:   13-02-21 22:30

hotsnail, толкова много хора във форума не искат да четат твоите писания, но няма спасение. А админите за съжаление не искат да помогнат...

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: chrisnoch   
Дата:   14-02-21 01:19

Mogila:
аз като потребител на R5 не се чувствам подведен от лъжлива информация, а точно обратното- много над очакванията ми.


Ама как бе, Канон са върха!
Само че ако R5 беше модел на Сони, дали нямаше да бълваш змии и гущери, защото:
- електронният затвор работи само при 12-битов цвят, намален динамичен диапазон и бандинг в комбинация с някои видове изкуствено осветление;
- механичният затвор позволява серийни снимки с 12 к/с, но при показване на последния заснет кадър; за "лайв вю" трябва да слезеш до 8 к/с;
- можеш да снимаш 8К вифдео само 15-ина минути, преди камерата да прегрее чудовщно; след половин час охлаждане можеш да снимаш още 10-ина минути, а след още половин час - само 5-6; същото важи и за снимане в 4К с най-доброто качество;
- "RAW" файловете са с шумопотискане, което няма как да се изключи;
- животът на батерията е чувствително под този на конкурентни модели;
Мога да продължа, ама стига ти толкова!

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   14-02-21 03:07

На мен тези технически теми са ми интересни. Получавам “наготово” информацията, която ме интересува. Определено Киро, Симо и това момче, което не познавам лично- Стеф или както там му е името, имат доста компетентни постове по отношение на сони. Мен това ме интересува, снимайки с тая система.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Mogila   
Дата:   14-02-21 12:18

Естествено, че са интересни техническите теми. Но сляпото фенство е тъпо.

chrisnoch на твоя пост няма изобщо смисъл да отговарям.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: linken   
Дата:   14-02-21 13:24

Братле, твоето фенство е сляпо. Тук си обсъждаме апарата а ти ни обясняваш как едва ли не не ставал и няма да си го купиш. Та ти никога няма да си го купиш, защото не можеш да си го позволиш. Защо въобще си правиш труда да пишеш тук и да се заяждаш с хората. Гледай си своята техника. Все ще се намери някой, на които този апарат да върши работа. Факт е, че на този етап на хартия отвява конкуренцията, но ти си решил да пишеш глупости [smile]
Смешно е, не си губи времето [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Mogila   
Дата:   14-02-21 15:17

linken вие си обсъждате тук апарата? Я погледни темата от началото и намери ти какво къде си обсъждал?

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: chrisnoch   
Дата:   14-02-21 19:26

Mogila,
Ти сметка ли се опитваш да държиш тук и в какво свое качество?
А на моя пост няма да отговориш, защото не можеш!
Хайде качи се на някоя могила и си гушкай канончето!

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   15-02-21 09:53

Почнахте с тъпотиите ....
Да се върнем на камерата ... Значи 30 кадъра в лоши (а и не само май) светлинни условия пари само при компресиран RAW ... и то не винаги. И при R5 е така за 20 к/сек ...
Картите са по-бавни от тези за R5 и файла е по-голям от този на R5 ...
А1 е поредната революция в безогледалките, но остава пак с доста резерви , нещо което изключително ме дразни при всички производители ... Все още не виждам читаво ревю на наистина топ Wildlifer или Sport потребител ...

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-21 11:18

Показваха как пуца. Има 150-тина кадъра буферче. Демек 5 секунди преди да забави заради картата ако е с 30к/с. Не става да снимаш видео в режим снимки.

С по-евтин обектив от типа 200-600 показаха как държи 26 к/с, докато следи бягащи кучета и велосипедисти. За максимален брой кадри трябва да я сложиш на "release priority". С по-скъп обектив като 100-400 или 400/2.8 вероятно ще е 28-29 к/с. На release priority казват, че изпуска фокуса в 2-3 кадъра на секунда при бягащите кучета.

Друго за 30к/с казаха, че object tracking и eye AF пречат. Ако искаш да си близо до 30к/с трябва да ползваш по-стария режим на следене като на А7м3 т.е. широка зона. Там пак има следене не лошо, но не е толкова лепкаво към конкретен обект.

Май това са двете настройки, които ти позволяват да си близо до 30к/с - release priority и стария tracking. С това имаш следящ фокус и 30к/с, но ....

файловете на 30к/с са 12 битов компресиран RAW. Такива бяха преди 10-тина години на доста камери. Такива са на А7 камерите при ползване на серийна снимка с тих затвор. Не е хубаво за пайзажи т.е. в сенките остава по-малко recovery на Сони сензорите.

12 битовите файлове подобряват скоростта на четене на сензора. На А7С, А7р3 и А7м3 тихия затвор с 12 бита сканира сензора за около 35ms. А с 14 бита за около 70ms. Видеото на старите камери винаги се снима на 12 бита и не се чете целия сензор. Канона R5 май е 10-15ms. Май А1 е около 5ms за да има 1/200 синхро скорост. А1 работи като А9 т.е. има и някакви допълнителни трикове да намали distortion.

Интересно е, дали ако се ползва jpeg ще помогне на А1, да е по-близо до 30к/с и дали буфера ще е почти безкраен. Може да съм пропуснал, но не намерих подобна информация. Спортните фотографи, до колкото съм си говорил с такива, ползват jpeg. Нямат време да качват снимки в РОУ редактор. Пращат от терен директно кадри.

ПП По темата за битовете е интересно на А1 и А7s3, че снимат 16 бита на RAW видео. На А1 не ми е ясно дaли има 16 битов фото RAW. За А7р3 съм почти сигурен, че 16 битов RAW би имал по-голяма динамика.

ПП за спортна фотография тия дни, ще има дискусия със спортен фотограф ползвал я няколко седмици. Човека ще каже вероятно как е ергономията и скоростта и бандинга от лед реклами или липсата му спрямо А9м2.

https://www.youtube.com/watch?v=eCgLohUjZ9s


Фотографа снима хокей. Интересно е, че е закачил кроп обектив.Публикацията е редактирана (15-02-21 12:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-21 21:15

кокошко фокус в действие

Хората казват, че май трябва някакъв фърмуер нов за 200-600 с А7р4 и А1. Казват, че А7р3 (предполагам и а7м3) бил по-добре с тоя обектив. Ама няма фокус за кокошки, лови зъркелите на кучета, мачки и хора, може би мечка, елен и прасе.

DPReviw са сложили тестови кадри. Има сравнения с R5 за детайла на фото и видео в различни режими.

ПП във видеото ще видите как на моменти мигат едни малки квадратчета. Това е старата система във А7м3 и а7р3. Новата система RTT e едното по-едричко квадратче. А малкото квадратче е фокуса на очите. Новите камери на tracking пречключват тия два режима в зависимост дали са намерили око или просто следят обект по текстура, цвят, осветеност и още няколко признака. Много е лепкава новата система - вижда се като клати обектива в края. Ама явно изисква повече сметки и не може да държи 30к/с. А виждате как с летящата чайка е с режима с малки квадратчета т.е. следящия фокус без RTT и това явно е по-лесноПубликацията е редактирана (15-02-21 21:24)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   15-02-21 21:31

В интерес на истината, тези на R5 ми харесват повече. За фокуса на при пилетата - предполагам следващите версии на 7-ците ще го имат, на по-приемлива цена. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: swqaz   
Дата:   15-02-21 21:38

Сега чакам да се появи някой разумен реалист, който да приземи бъдещите собственици на камерата с думите "Същото го мога и с 15-годишна камера"

Противовъздушната отбрана се бави нещо [smilie3]

До скоро имаше един птичар тук, който с насмешка твърдеше, че със "Сори тамагочитата" никога няма да може да се снима уайлд.

На този всички кадри са със Sony A7R IV и Sony 100-400 GM
Дори не е уайлд камера някваПубликацията е редактирана (15-02-21 21:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-21 21:52

lamerko и аз така се надявам. Ама Симо ме попари в една дискусия, че АФ като алгоритми сигурно ще дойде, ама тия сензори в А9 и А1 са някакви специални относно тихия затвор и вероятно много по-скъпи. Другото е процесора, който явно е по-бърз.

А7р4 и А7С вече имат RTT, е нямат алгоритъма за пилета. Дори А6100 и А6400 са с тази Аф система.Публикацията е редактирана (15-02-21 21:53)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   15-02-21 22:05

Според мен ключовото е процесора. Ако сензорите бяха някакви супер бързи, щеше да има глобален затвор. Всъщност може да е малко по-бърз, като се ипа предвид синхронната скорост 1/200, но това може да е постигнато и чрез някакво заигране с паметта на матрицата.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Simbon4o   
Дата:   15-02-21 22:08

Toй алгоритъма може да дойде, но няма да е толкова пъргав като на стакнатите сензори. Процесора на А1 е от А7с3, еднакво бързи са. А9 е по-бавна със по-стария процесор, но зависи и какво и как мериш.

Иначе за момента канонските алгоритми са много напред, ако говорим за фокусиране на животни. И работят и на видео и снимки. Сони са леко зациклили в тази област, не можаха да догонят. За хора... няма грижи, дори мисля че са по-добри, но за животни канон са по-добри.

Аз лично нямам нужда от нещо повече от наистина добър RTT, това с един малък квадрат, който лепне по обектите ми е перфектно. Няма нужда да правят алгоритми дето разпознават обекти и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-21 22:14

a7s3 му бяха мерили времетo за четене и преди 5-те мс на А1 беше шампион. Мисля, че беше 7мс т.е. има си синхро скорост 1/125, което не е нечувано за филмова камера.

ПП На добра цена А7с3 ще е страхотна фото камера. Може да снимаш на тъмно. Можеш да ползваш само електронен затвор.Публикацията е редактирана (16-02-21 09:24)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Simbon4o   
Дата:   16-02-21 12:29

Има разлика в четенето за видео и снимки. 7с3 е 7-8мс на видео, на снимки ще е по-бавно. А1 има ролинг шътър във видео, но няма когато снимаш снимки. А9 има четене около 1/125с за снимки.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   17-02-21 00:08

Да някакво чудо правят за снимките на А9 и сеаг а1. 1/125 е 8мс. Обаче някои от нещата, дето показват и на 1/250 с ДСЛР стават изкривявания т.е. голфа например...

Между другото за следенето на А1 и дори на А7с няма много общо с предните модели. Е сега гледах че на А7с има едно "Tracking + AF-On". Мислих, че на всички е така ама не...това е ново и май го няма на A7s3

https://support.d-imaging.sony.co.jp/support/tutorial/ilc/ilce-7c/en/02.php


A1 има още щуротии....

Та това дето обясняваш, че Сони не напредвали с АФ.... може само от ревю на Тони Нортроп да го научиш, дето не знае как да си включи следящия фокус

ПП Като пуснат следващите 2, 3 или 4 камери, ще е добре да пуснат по някой фърмуер, че настана каша от тип - тука има, тука няма. А7С и А1 имат АФ функции дето липсват в а7S3, А7р4, а6600, а6400, а6100. А7р4 и а6600 единствено поддържат LA-EA5 с механичния АФ. А7S3 май само има HEIF... сигурно и А1....а7с и а7р4 са със старото меню.... няма как да ме убедят, че има новите АФ функции и не му стига процесор да показва друго меню.....Публикацията е редактирана (17-02-21 00:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   17-02-21 00:44

Е Ви Канонски видеограф за А1 дори сравнява с R5

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Simbon4o   
Дата:   17-02-21 01:24

HEIF е 10битов формат. За да го има, камерата трябва да снима 10бита видео :). Не е задължително, но имат връзка и технически, за да имаш HEIF трябва да имаш 10бита компресиран формат.

Процесорите според мен са еднакви повечето като разликата е в последните 2 камери а7с3 и а1. И само маркетинг отдела може да каже защо тук има едно, там друго... Това са сложни изчисления, какво да спънат тук и там, за да струва точно толкова.

Като с А1 примерно, какво да спънем все пак... ама разбира се. Дисплея ще е стария като пред 2013 примерно и готово. Камерата е брутална от технологична гледна точка, вече виждам след време безогледалка с нд филтри и само ел затвор. Да видим колко време ще ни карат да го чакаме това.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »