Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Re: Sony A1
Автор: hansto   
Дата:   01-02-21 18:36

Кай не беше китаец ама все тая де, беше в канал на сайт за фототехника, после го виждах да има свой канал в тубата

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   01-02-21 18:44

Ламерко прав си в общи линии.

Аз за това сега гледам ревюта на хора представители на марките само. Поне хората говорят грамотни неща, за продукти, които използват. Е тоя дето го пуснах, ползва Сони и говори за Сони. Не се хаби да се прави, че разбира от всичко.

За Х-Е4 гледах няколко клипчета и си избрах на хора, които снимат с Фуджи. Един го сравнява с Х-Н1, друг сравни с Х-Т4, според това какво ползват. Ама реално научих неща за камерата. Дори на единия писах за микрофона как да си го закачи, щото идеята на тоя екран вдигащия се ползва и в някои Сонита и не е голям проблем. Ама от видето му разбрах за настройки, за визьора, за екрана, за бутоните, кое как да си го настроиш. Човека реално ползва такива камери и ти казва полезни неща.

Такива палячовци като Тони, като оня рунтавия и имаше един гологлавец, дето от всички марки разбират и всяка нова камера е най-добра.... нема нужда. Нищо не научавам от тях. Нито добре представят продуктите. Нито добре ги сравняват с други продукти. Дори ДПревю често говорят и пишат откровени глупости, щото не познават менюто.....

няма как новите камери са сложни. Имат много функции. За да ги оцениш за дадена цел трябва да ги използваш реално, дали любителски или професионално също е важно. За А7С например ДПРевю бяха отървали 10-15 сравнително важни функции ...... предполагам същото става и с Фуджи и другите марки. Просто тия големи ревюъри, не четат ръководствата. Мачкат наред, мислейки си, че знаят всичко..... ама не е така. За ХЕ4 гледах и на ДПревю видеото - нищо не научих за камерата, ма видях мазата на ревюъра......

За това е го горе човека. 2 години е снимал с а9м2. Сега ще си купи А1 и то вероятно няколко камери. Има всичките дълги телеобективи на Сони и телеконверторите. Има качествени портретни стъкла. След месец ще разкаже подробно кое става, кое не става, кое става с някакви хватки и трикове.....

Тони няма да ти каже тия неща. Ще иде да цъка една седмица с новото Сони, за толкова ще му го дадат без пари. Той не е виждал а9м2 от 2 години. Няма да прочете книжката. Цъка с а7р4, което е различна камера без екстрите за спортни фотографи. Ще наговори някакви пълни глупости, които са четене на спецификации и напълно неверни тестове. Каква е ползата? На А7С показваше как не работил АФ във видео....а то май не го беше включил АФ въобще. ( Уверявам те работи си АФ. Имам я камерата и го ползвам всеки ден)


ПП Кай и дружката му Лок, дето не знае английски, са същата щета. Кай поне е лигльо и е забавен. Ама по-добре да гледам някой лигльо, дето прави нормални комедии отколкото Кай......Публикацията е редактирана (01-02-21 19:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   01-02-21 19:13

за Кай. Да, може да е лигльо, но просто си беше кеф да му гледаш изцепките :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   01-02-21 19:17

Kai W

пуска още видеа от как се пресели на острова..... има си свой канал. Даже публикува някои от тях в канала на Лок за по-интересно......покрай Х-Е4 го видях.. пуснал е някакво видео...ама нямам нерви да го гледам.

Иначе цъка стрийт и сигурно това за Х-Е4 е доброПубликацията е редактирана (01-02-21 19:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   01-02-21 19:25

hotsnail гледай си fan boy и платените ревюта ... А1 хванато от птичар и за спорт виж ревюта... Екшън 30 fps - не прави. Очи на птици ... не следи ... Разбираш ли ще превключваш между 3 кейса , човек, животно или птица ... Отиваш на Маджарово и снимаш орли и лешояди ... и хоп и иде вълчо или чакал и ти търсиш из менютата къде се сменя кейса ... и хоп изпуснал си най-добрите кадри ...
Докато не го хване истински екшън фотограф и не му изпили зъбите само си чешете езиците тука ...

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   01-02-21 19:27

LorDDemoniC кой ползва менюта през 2021-ва? Ти в коя пещера живееш?

ПП честно не разбрах какво имаш в предвид.

Човека дето пуснах е професионален спортен фотограф. Снима по няколко часа мачове. Ще разкаже как си е настроил камерата след месец или два. Ще каже, ако има някакви ядове с режимите на АФ.

На моето А7С наистина има настройка за хора или животни. Няма птици .. те май са животни... не знам как е А1. Когато реален фотограф направи ревю или си я купя, ще видим. Преди това няма да си губя времето въобще. Не съм гледал и не съм чел за А1 друго освен видеото което пуснах. Просто безсмислена загуба на време.

Сони казват, че има 30 к/с и съм склонен да им вярвам повече от тъпанар като Тони, който не е погледнал дори книжката на камерата и не намерил насторйката....

а па за това да си изнесе режима на копче явно пипето няма да му стигне.....Публикацията е редактирана (01-02-21 19:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   01-02-21 19:40

LorDDemoniC тая настройка за човек или животно може да се изнесе на бутон. На А7С се казва се Subject Detection...

На А1 мислиш, ли че няма как да я изнесеш на бутон?

ПП Оценявам, че нещо те притеснява. Пиши какъв е проблема, ще го обсъдим. Аз спорт и животни не снимам. Ама чета поне ръководствата и си преглеждам менюто - някак важно ми се види, като дам торба пари. Та може да си спестим ненужни тъпизми, обиди в бъдеще и да направим темите използваеми.Публикацията е редактирана (01-02-21 19:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   01-02-21 19:52

hotsnail не снимаш спорт и животни , тогава мнението ти е като на тонката не е меродавно ... Пича дето си го дал горе е спонсориран от Сони не веднъж , върни се на А9 и А9 2 ревютата му ... Не ме разбирай погрешно ... определено А1 е бум в безогледалките , но прехвалените реклами няма да ме впечатлят ... 6500 долара , респективно в Европа 6500 евро :D Иба тая бутикова цена :D , взимаш си 2хR5 с различни дължини вариота и си пекаш спорт като луд на тая цена ... Един от най-добрите бългаски фотографи е с 2хА9 с 24-70 и 70-200 канонски обективи ...

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   01-02-21 19:53

А и пожелавам ти да си го купиш :D Стига да не се разделяш с някой бъбрек например ...

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   01-02-21 19:55

Да се върнем на бутоните ... значи няма да си изнесеш мерене, бленда , фокус точки , фокус режим , компенсация ... а ще си изнесеш и кейсовете ... те тия бутони станаха безкрайно много нещо ...Публикацията е редактирана (01-02-21 19:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   01-02-21 20:01

LorDDemoniC [smilie24]

за настройки като това дето каза, мога да помогна. Изнасяш го на бутон.

Почти всичко на новите сонита от а9 насам, може да се изнесе на бутон....

За другото ще видим от хора, дето ползват камерите. В практиката е различно

А и специално а1, както беше и с а9 тепърва ще го подобряват. За моя сапунер може и да не пуснат фърмуер въобще. Ама за А1 ще видим поне 5 нови фърмуера с нови AI алгоритми и щуротии.

А9 си видял какво направиха. На два пъти чисто нова АФ системаПубликацията е редактирана (01-02-21 20:14)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Simbon4o   
Дата:   01-02-21 20:43

Автор: LorDDemoniC
Дата: 01-02-21 19:55

Да се върнем на бутоните ... значи няма да си изнесеш мерене, бленда , фокус точки , фокус режим , компенсация ... а ще си изнесеш и кейсовете ... те тия бутони станаха безкрайно много нещо ...


Меренето от както имам сонита седи на мулти и снимам на А предимно, но ако държиш има 4 бутона, специално за изнасяне на екстри и настройката им може да е различна за снимки и видео.

Бленда - има врътка (отпред и отзад)

Фокус точките - мен са ми на джойстика (натискам го и е бутон)

Фокус режим - на А9ките и на А1 има врътка отгоре, но може и на бутон, защото бутони да искаш.

компенсацията си има собствена врътка в десния ъгъл, супер удобна ми е :)

До тук само 2 бутона използвахме :), а има още 2 и контролното колело, което има 5 бутона и въртене за избиране какво да правят. И това на А7 3та генерация, на по-новите има повече контроли и опции. По време на снимане в менюто нямам работа :). Човек трябва да посвикне и после като хване камера на която не и се настройват бутоните и не можеш да си запаметиш режими за различни ситуации и ти става тъпо [smilie5].

Според мен безогледалките имат нужда от бутони и една врътка отгоре за режимите. Нито горни дисплеи, нито светещи бутони искам... мога всичко да си правя без да си отлепям окото от визьора дори.


Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   01-02-21 23:41

Те Ви сега мокри сънища

DPreview

ПП сега ако си спомнят некс-5 имаше тонове от тия екстри ама хората искаха 14 битов RAW. Иначе всички сонита имат вграден HDR, имат и шумоподтускане с много кадри.....не че съм се интересувал, къде точно са закопани в менюто тия JPEG опции.....Публикацията е редактирана (01-02-21 23:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   01-02-21 23:43

Няма картинки на това видео ве... само ланкат [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: MixMike   
Дата:   04-02-21 17:25

Падна ембаргото.
Всички пуснаха видеа

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: kes   
Дата:   07-02-21 01:41

Сравнението между R5 и А1 предстои в канала на Тони и Челси Нортъп. От гледна точка на моя бюджет бих предпочел беозгледалката на Сони а9 и 200-600, просто защото Канон няма бюджетен 600мм обектив.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   07-02-21 01:58

на тони нортроп тъпизмите са най-безсмисленото нещо, с което да си изгубиш времето.

Ето ти едно пак безсмислено, но поне разказва характеристики някои и дори е направил някакви тестове (ама изводите му са - "не съм снимал еди какво си, но мисля....." ) ДПревю

Те ти от човек дето снима с Никон сега, преди снимаше със Сони и има Канон. Вярно ограничено, но поне човека показва смислени неща Мани Ортиз

Те ти още едно с редки проблясъци и все пак тестове Джералд Ъндън

Ето ти ревю от човек, който си е организирал 6-7 фотосесии, за да види, какво може да прави камерата. Човека е фотограф и освен това партнира със Сони. Марк Гейлър

Ето тука е качвал примери та се е скинал

Примери с А1
Виж видеото на тони за А7С или Сони 400/2.8 ... ако още мислиш, че Тони знае как да държи камера или обектив.....Публикацията е редактирана (07-02-21 03:10)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: kes   
Дата:   07-02-21 03:28

От тези само Мани ми хареса, но студийните снимки не са моята област. Така, че Тони за мен си остава №1. В крайна сметка аз не съм професионален фотограф и искам ревюто да е по-разбираемо. Интересуват ме простички неща, като например, с кое тяло ще направя най-много снимки на фокус за единица време.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   07-02-21 04:06

Точно това няма да научиш от Тони!

Той не знае как да настройва камерите. Няма да избере подходящи режими на АФ и ще сравнява снимайки художествена гимнастика със Р5 настроен за видео и със Сони настроено за портрети...едното ще има 30% успешни кадри другото 25%....

А ако ги настроиш правилно вероятно и двете ще са малко над 95%.

Ако искаш да разбереш следиш хорица като Марк Гейлър и оня от предната страница за Сони. Намираш си подобни хора за Канон - има такива бол. Гледаш им видеата. Отиваш и се ослушваш в професионалните форуми като фредмиранда, луминъс лендскейп, научаваш кое как се прави и какви са проблемите. Така.....

Честно казано аз си мисля, че ако знаеш какво търсиш от спецификациите на тия две камери е пределно ясно.

АФ имат и то добър.

От тук насетне според какво ти трябва - Р5 е среден клас професионална камера. А1 е висок клас професионална камера. А1 има много неща, които ги няма в Р5 и това е нормално за двойната му цена. Р5 обаче предлага подобна картинка за по-малко пари.

Честно казано аз не виждам избор между тези две камери.

Избора е между 1ДХ и А1 или Р5 и А7Р4 и дори А7р3 в момента. Това са камерите в горе долу един сегмент. А1 е по-нов от 1ДХ и предлага повече. Р5 е по-нов от А7р4 и предлага повече. Това може да се смени до 12 месеца на 180 градуса. А профи система не се сменя всеки ден - един 400/2.8 обектив е 25000 лева. Една система обективи може да е към 30-40 хиляди.....

От марка на марка в тоя сегмент скачаш веднъж на 5-10 години ако въобще. За да скочиш трябва доста по убедителна причина от Тони .... например ако конкурентна марка предлага много по-добри камери и/или обективи в продължение на години и това ти пречи да вземаш клиенти или ти е много по-скъпо да си поддържаш системата.

Например преди Канон да пуснат Р5 и Р6 сензорите им в продължение на 10 години бяха много по-зле от Сони и разчитаха на супер калпавия АФ на ДСЛР-ите. За това Сони напреднаха. Сега Р5 има конкурентен модерен сензор и АФ на безогледален. Да има разлики, но не мисля, че са вече толкова гигантски, колкото бяха между А9 или А7р3 и канон 5д мк3 и мк4 например.

Та в момента няма подобен избор. Може би освен за хора свикнали с Канон, дето са взели само една камера на Сони и 1-2 обектива и се чудят дали да се върнат.... но мисля, че и те не се чудят - Р5 е достатъчно хубав, за да се върнат, ако си харесват Канон по принцип и имат много обективи и аксесоари.Публикацията е редактирана (07-02-21 13:24)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: linken   
Дата:   07-02-21 08:33

Mogila яко го е яд, ама какво да се прави :)))

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   07-02-21 13:24

ето какво имам предвид. Час и 20 минути дискусия е направил Марк Гейлър за настройките на камерите за снимане на екшън.

https://youtu.be/GcihJikc7m8


Както става ясно един известен тубър, публикувал мнение много компетентно, не е успял да включи следящия Фокус въобще.....Дали се е казвал тони?

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Mogila   
Дата:   07-02-21 17:30

Автор: linken
Дата: 07-02-21 08:33

[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   07-02-21 19:42

Ето списъка с желания за подобряване на А9м2 от преди 8 месеца

- XQD карти
- голям HDMI
- запазване на настройките на карта и редактор за настройки на компютър
- 30 кадъра в секунда и настройка за 15 кадъра в секунда
- без бандинг когато се снима с лед осветление
- бърза синхро скорост за светкавица - поне 1/250 (А1 е 1/400!)
- 100% покритие на АФ
- по-едро тяло или по-ергономичен грип (казаха, че е още малко пипнат грипа след А7р4)
- по-голям бутон за АФ
- по-голям АЕ-L бутон
- Да има възможност два бутона да са с различна чуствителност на АФ - не знам на кое казва чувствителност
- по-добър визьор за хора с очила. Възможност да се смалява образа във визьора, за да можеш да го гледаш от по-далеко
- поне 5 милиона точки във визьора (9 милиона точки....)
- 4к 60, 6к 24/30
- 50 исо във видео

Явно Сони са слушали.....Публикацията е редактирана (07-02-21 19:44)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: kes   
Дата:   08-02-21 10:51

Това е похвално и още има да слушат от Сони. Тони Нортръп твърди, че им е изпратил 1200 снимки.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   12-02-21 17:47

Ревю на Марк Гейлър час и нещо е.....

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »