Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Re: Sony A1
Автор: Imaginarium   
Дата:   26-01-21 21:41

Ей в такива моменти как си проличава кви селяндури са повечето в тоя форум...
Скъп бил, тва нямал, онова нямал. То бива палячовци, ма вие биете на цирк Дьо Солей всичките клоуни...
На подобна машина да й търсиш кусури е меко казано смешно.
Не снимам със Сони, много неща не са ми харесвали в предишните им тела(което не ги прави лоши), но това е едно абсолютно безгрешно тяло.
За мен това наистина е zero compromise, както са го написали, поне на хартия.Естествено всичко ще си проличи в ревютата. Но докато не дойде отговор от Канон и Никон, това е топ тяло, без аналог.
Смешни сте господа, просто смешни!
Гроздето не ви е кисело, а направо е със сярна киселина за вас...

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Mogila   
Дата:   26-01-21 21:50

Imaginarium за тази цена трябва да е безгрешно. Но те обявяват, че това е нещо невиждано до сега... а не е. Могат със сигурност да пуснат някакви иновативни технологии, но вместонтова само си доят юзерите. Това е много лошо за юзерите и на другите марки. Сега Канон няма нужда да се пънат за R1... и с цената ще ни ударят спокойно.

Разбира се, че е добро. Все пак струва 7300 Евро. Но в доста от спецификациите е по-слабо от доста по-ефтината и по нисък клас камера на Канон.

А кой е селяндур и палячо не можеш да знаеш. Не ни познаваш.Публикацията е редактирана (26-01-21 21:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: iasen2   
Дата:   26-01-21 22:11

radikyokushin - чувствата ни са взаимни, винаги съм се чудел на уменията ви да се водите по форумната мода и да не мислите с главите си.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   26-01-21 23:24

Imaginarium: кропа при 4к е сериозен. Вярно, 8к е на целия сензор, но пък там няма накъде да се крипи. А и малко хора ще снимат на 8к. Вярно, има наточени екстри, ама тези 16 бита не ги виждам никакви при 99% от потребителите, а за загряване сякаш е рано да говорим - компромиса с кропване показва, че процесорната мощ все още не е дорасла за такава екстра в компактно тяло. Е, за всяка играчка си има фенове, но наистина них предпочел нещо средноформатно на тази цена :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Simbon4o   
Дата:   26-01-21 23:43

Камерата е без еквивалент, защото канон още не са пуснали R1. Очакванията бяха R1 да е спортна камера тип 1Dx3, но с новия байонет и без огледало. Сега, ще е добре да използват за основа R5, защото сонито освен бързина има и доста материал за кропене и т.н. Така или иначе мисля, че сензора на R5 им е по-добрият и не е по-бавен от 20мп модела в 1Dx3 и R6.

R5 е по-евтина камера, защото е по-скоро 5д. Но технологията в него е със запаси. Може да се направи и сериозен хибрид от нея.

Това е и А1 - най-добрият хибрид на пазара. Камера за всякакви нужди - фото и видео, защото може да си философстваме колкото си искаме, но видеото вече е също толкова важно колкото снимките и дори повече. Това е бъдещето.


Сега цената каква е... ако бяха кръстили камерата А9r или A9rIII, което според мен е по-логично име за нея нямаше да могат да и искат пари като за едноцифрен флагман. И определено мисля, че има защо да и ги искат парите, защото за момента това е дори повече от спортна камера. Едноцифрените флагмани са големи тухли силно специализирани за определени жанрове и ситуации. Вече няма да е така, защото с това можеш да снимаш всичко с минимални компромиси.


Сравненията със средни формати са нелогични. Средния формат има приложение - много детайл и динамичен обхват. Новите започват да снимат по-динамични неща, но реално последните модели среден формат са по-бавни от фул фрейм безогледалките преди 5 години.

Осносно чувствителността на АФ, тези неща се мерят по различни начини и не могат да се сравняват по това, което казва производителя. По-реалистично нещо е на колко затворена бленда АФ работи. А1 фокусира на F22 :) мисля, че е по-добре от всички DSLRи и ще видим като излезе и тества как е спрямо последните модели безогледалки.


Какво ме притеснява - как ще е шума, ще има ли скрити скопявки в обявените спецификации...

Само факта, че снима със светкавици на 1/200 с ел. затвор за мен е революция, защото това обезсмисля механичния затвор. Ако наистина са преборили всички проблеми свързани с това, можеха да го махнат изобщо и да сложат ND филтър на негово място, това щеше да накара видеографите да откачат директно на анонса. Сони имат най-добрият ND филтър в синема камерите им - електронен с плавно преминаване между стоповете. Никой друг няма това и който го е ползвал знае колко е удобно. Представям си бъдещ модел с такава конфигурация.

И така :) да поживеем и да видим. Анонс е едно, да излязат тестове и да видим на живо - съвсем друго.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: ATHOM   
Дата:   27-01-21 00:39

Добра камерка, но не за всеки вкус.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   27-01-21 08:10

Чудесна камера , пак някой неща изглеждат недонаправени , но пък 30fps (все пак на 12 бита)е сила ...
Връщаме се на момента , че може пак да има бандинг ... А9 2 го има .. предстои да се види ...
Съгласен съм с по-горните мнения , че не трябва да се сравнява с R5 , а с 1DX 3 и в последствие с новата EOS R1 (или както ще се казва .... R5 е срещу A7m4 примерно ...
Чудесно е , че сони пуска такава камера винаги да държи пазара и конкуренцията в напрежение ... Конкуренцията ражда качество!

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Imaginarium   
Дата:   27-01-21 10:30

Mogila, ако си се почувствал селяндур и смяташ, че думите ми се отнасят директно към теб, това си е твой проблем.Не е нужно да познавам, когото и да било. Да чета тук ми е достатъчно, защото именно скрити зад клавиатурите си, хората се показват какви са всъщност.
Както казах, нещата ще си проличат, когато излезнат подробните ревюта.Бил скъп... Това , че вие не разбирате сегментирането на пазара си е ваша грижа.
Канон са ни болезнено познати как действат с маркетирането на новите си продукти и R5 е прекрасен пример за лъжливата информация, която предоставят на потребителите си.
Да всички го правят това в известна степен, но Канон са царете на себевъзхваляването, което в последствие не отговаря на реалността на продуктите им.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: CDman   
Дата:   27-01-21 11:31

Добре, че е Фото Форум, че да дава фандък на големите марки по кой път да поемат [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Julius   
Дата:   27-01-21 13:10

Е колко да е толкова скъпо, мама му стара!?
Не сме 2000-та год.! За колко време изкарвате 6500$?
Бас държа, че за половината хора тук това са не повече от 6 брутни заплати?!
Като се сетя, че първия ми професионален Канон Ф1 (ходих до Пловдив да си го взема от Милан, МАХ1) беше равен на годишната ми заплата по онова време (и наполовина на колата); при това говорим за втора ръка филмово тяло и пак намерих начин да си го позволя (е, жената малко мрънка, но...)! А тук говорим за чисто ново първокласно тяло!?
Като някакви жени сте се завайкали. [smile] Който иска - вярвам, че ще намери начин. [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   27-01-21 13:12

Смяташ ли, че 6 брутни заплати са добра цена за една камера (гола)? :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: yakumo   
Дата:   27-01-21 13:14

14299 камъка е у бг [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Julius   
Дата:   27-01-21 13:17

Ами аз Канон не съм го взел с гащи! [smile]
Обективите вече ги имах, но от другото тяло (Канон А1).

А и за някои няма да са 6 заплати, а примерно 2. [smilie3]
Но дори и 6 да са - съпоставяйки го с моя случай пак е по-евтино!

Еле пък ако си вадиш хляба с него - това си е инвестиция, разход за фирмата...
А и има немалко вече заможни любители. Това все пак не е тяло за всеки любител!

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Mogila   
Дата:   27-01-21 13:40

maginarium аз като потребител на R5 не се чувствам подведен от лъжлива информация, а точно обратното- много над очакванията ми.

Но темата е за друг клас тяло. И за въжмозностите му не е правилно позиционирано ценово. И много от спецификациите са подвеждащи. Прочетете отдолу звездичките. 30 кадъра в секунда ама само за компресиран рау. 8к видео, ама какво качество. Аз толкова много звездички в описание на камера не съм виждал до сега.

Дали и кой може да ди го позволи няма нищо общо с ценовото му позициониране.

Да дадеш 6 месечни брутни заплати за камера[smilie18] Верно ли има такива хора?Публикацията е редактирана (27-01-21 13:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: iasen2   
Дата:   27-01-21 13:45

Mogila , и аз точно това викам, ама шараните са много ....

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Julius   
Дата:   27-01-21 13:52

Ценовото позициониране си е дело на производителя, имат си цял отдел за това. Съмнявам се да събират мнения от форумите. Който му е скъпо пасува, който иска - купува. Третата категория дето само мрънка - не ги разбирам!? [smilie8] Както казах давал съм и повече, въпрос на приоритетит към дадения момент. [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   27-01-21 14:48

Аз си мисля, че нещата между Сони и Канон са

R1 - A1
1DX - А9м2 - тия с малкото мп може и да изчезнат или?
R5 - A7r4, скоро A7r5 и за сега и A7s3
R6 - А7m3 и скоро A7m4
RP? - A7C
R? - A7s3

RP-то и A7C за мен са съвсем друг клас камери. Канон доста подцениха тоя сегмент, но пък тялото е готино на външен вид. А7С пък има потенциал да поевтинява, когато излезе А7м4. Канон сигурно щe го обновят модела поне с нещата от R или дори нещо средно между R и R6.

Няма май фул фрейм сравнително евтина силно ориентирана камера за видео на Канон без лимити без прегряване... R5, R6 за сега са много добри, но има място за още един модел си мисля. Канон пък имат и сравнително нова мощна кропка за видео... щото то около A7s3 започва другия свят на камерите направени специално за видео....

абстрактно казано се очертват

Висок клас профи камера
Среден клас камера с висока резолюция
Среден клас камера със средна резолция
Среден клас компактна камера - тия ще стават по-скъпи и вероятно с висока резолюция

..и отделно камери с разширени видео възможности, които аз не разбирам, но някои ми харесват заради високо исо, бърз електронен затвор и подобни неща.Публикацията е редактирана (27-01-21 14:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: kvakioh   
Дата:   27-01-21 16:35

Fuji който и да е среден формат е по-добре. Единствен остава a7 RMk4 като достоен конкурент.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: hotsnail   
Дата:   31-01-21 16:11

Patrick Murphey Racey за А1.

Спортен фотограф е. Малко е цапнат в устата.

Интересни неща споделя спрямо А9м2

Не знаех, че Аф ще работи на ф/22 т.е. ще можеш да си сложиш няколко телеконвертора....хахах

анти фликера ще работи и с електронен затвор.Публикацията е редактирана (31-01-21 16:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: sauron69   
Дата:   01-02-21 11:12

https://www.youtube.com/watch?v=KvGnZTIpOVs

Sony a1 Hands-on Review: 30 FPS failure, 8k overheating & banding tested
Тони нещо не е съвсем доволен от апарата
[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: Simbon4o   
Дата:   01-02-21 11:54

Тони не е чел как се подкарва 30к/с :). Но стана ясно, че първите ревюта ще излязат по-късно февруари, защото имало забрана за споделяне на резултати от камерата.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   01-02-21 12:21

Рита си нещо безплатната мостра за следващия модел :)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: nyamago   
Дата:   01-02-21 12:58

> Рита си нещо безплатната мостра за следващия модел...

По-скоро умишлено вкарва малко драма в иначе предсказуемата си серия?Публикацията е редактирана (01-02-21 18:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: vinse   
Дата:   01-02-21 16:38

Тони си е чисто и просто ляв педал или иначе казано - съединител. Никога не можах да си обясня как канала му има 1.5м потребители, сигурно хората, които го следват от време оно (когато всъщност даваше що годе читава информация) са забравили да се отпишат от абонамента за канала му.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A1
Автор: lamerko   
Дата:   01-02-21 18:22

Повечето гледат вече да натъкмяват всичко и правят супер скучни и като цяло безсмислени ревюта, граничещи с чиста реклама.

Преди време имаше един много забавен китаец (Кай) - смял съм се много на клиповете му. За съжаление нещо изчезна...Публикацията е редактирана (01-02-21 18:24)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »