Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   12-01-19 22:45

Снима като кропка... [smilie5]С това дълбоко фотографско проникновение разговорът верно си замина.
И все пак доводите са чук. Трябвало задачките да са на бюджет. Ми не, с камера за 600 лева втора ръка няма да е на бюджет, ще е щатен фотограф на Формула 1 за 2019 година... [smilie18]
А за по-добрите варианти - мерси, видяхме ги. Айде 60D да не е сред тях, по-скоро 40D ще е, отколкото 60D... [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: vgramatikov   
Дата:   12-01-19 22:53

Пукай с 1д-то и си вярвай :) [beer] Какво да кажа. Като гледам кадрите ти се справяш чудесно като за тази камера. [smilie21] И разбира се по тях се разбира тежестта на мнението ти. И освен това си единствения в темата който е за 1д-то още преди да се включа.Публикацията е редактирана (12-01-19 22:55)

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
" 48 часа в Хашемитското кралство Йордания" от Рафи Марукян - 0 коментара
"ТРЕТОТО чудо на света, каменният град Петра, Йордания" от Рафи Марукян - 0 коментара
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   12-01-19 22:59

Хе-хе, беше въпрос на време да изстреляш и тая реплика - "Съдейки по кадрите ти..."

Ти да си жив и здрав, другото е плява [smilie3]Публикацията е редактирана (12-01-19 23:01)

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: vgramatikov   
Дата:   13-01-19 00:56

Нищо не съм казал както се вижда. [smilie7] Спора е за да се стигне до истината. Явно тя не ти харесва.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   13-01-19 11:58

70d е по-добре от 1дм3 със сигурност , 60д не е ... Ползвал , пробвал , отдавна съм на канон, да не говорим за 7d mark II ... с 17-40 ф4, 50 ф1.8, 70-200 ф2.8 и 300 2.8 ...
1дм3 над 3200 исо е пълен шит , определено лимита е 1600-2000 макс
1дм3 имаше бая бройки с прецакан фокус, но като цяло ако сте с читава бройка фокусира добре с 2,8 обективи.
В момента съм с 1дм4 и смятам , че до 2000 лв има бая по-добри апарати от конкуренцията (най вече никон).
Аз снимам точно спорт (най-вече на закрито), репортаж и Wildlife ... Не бих ползвал за вътре 1дм3 , на 3000-4000 исо няма детайл и червенее, да не говорим какви неверни цветове почват синьо в лилаво и т.н ... Старото си е старо ... и моята камера е бая стара , но 1дх и 1дх2 са ми още твърде скъпи!

Dobromir_Kalenikov в случая не си прав и мога да ти го докажа с кадри :) Не мисля , че е сериозно да се говори , че тая дърта тухла е за предпочитане пред модерна кропка особено ако нямаш обективи!

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: D.S   
Дата:   13-01-19 13:22

Абе щом човека си снима със фотото, какво сте тръгнали да се обяснявате, това онова и т.н. Важното е кефа да го има :) Тез камери са далеч от съвременна кропка, но това значи ли че не стават ? Еми не според мен, макар и на мен това 1.3 да не ми допада, хора всякакви [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   13-01-19 13:37

Ама каква модерна кропка в тоя ценови диапазон бе, хора? D500 и 7D 2 ли ще намерите за тия пари? 600 лева е това тяло преко сили - какво ще вземете за тия пари - за мен евентуално някакво 7D или D300/s може да са дилемата, нищо друго.
Тоя спор започна с въпроса става ли 1D 3 за нещо в днешни дни. Такъв въпрос не задава човек, събрал пари за 1Dx или D4s.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: D.S   
Дата:   13-01-19 14:04

Никой не говори за ценови диапазон. То ако това ти е хоби или професия, рано или късно пари се дават [smilie25] Имал съм Канон 40Д, дето е технология от тези години и сегашната ми безогледалка е къде, къде по-добре, но още помня 40Д-то като беше нова и струваше 2 торби с пари :) Според мен старата техника си снима и днес, просто последните години освен с видео, камерите много дръпнаха и с фотото и затова някой казват че камерата ти е стара тухла, което е така, но щом и се кефиш какво толкова го взимаш присърце :)

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   13-01-19 14:27

Изобщо въпросът не е дали аз ѝ се кефя или не - това е тотално нерелевантно. Въпросът е, че много хора се филмират за техника. Когато оспориш високопарното им мнение, вкарват комуникацията в ниво "прецакал си се, изборът ти е грешен, ти пък какъв критерий си, я си виж снимките". Иронията е, че немалко кадри от техните са напълно изпълними с няколко поколения по-стара техника от тази, с която са заснети. Обясняват ти как това за нищо не става, онова за нищо не става и разни начинаещи или напреднали любители се отказват, защото нямат пари за "съвременна хай-левел кропка или фулЛ фрейм". Ами да, шокиращо е, ама и на първичен, и на вторичен пазар всеки лев е важен, особено когато се дава за хоби. Иначе отдавна камери под ниво а7р, д850, д5 и 1дх2 да са спрени от производство.
В неведение съм как се сравняват камери от коренно различни поколения и коренно различни цени, това е наистина нещо ново за мен.
Та за такива неща ме е яд, иначе ми е все едно кой какво мисли за коя камера. Просто не го изкарвай меродавно и финална инстанция, защото има много хора, които мислят различно. Agree to disagree, дето се вика. Започнах с изказване на различно мнение, а оттам ме подхванаха с "грешни избори", "прецакал си се", "не карай и други да се прецакват с твоята тухла". Дискусията се вкара яко в кръчмата...Публикацията е редактирана (13-01-19 14:28)

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: kvakioh   
Дата:   13-01-19 14:35

Аз забравих да кажа нещо, което беше казано, но не и обяснено.
1D mk3 има тотално различен дизайн и механично е доста усложнен в сравнение с 1d mark2, mark2N. Това за съжаление го прави доста рискова покупка, защото има 2-3 неща отвътре, които с времето и доста бройки кадри може да доведат до разваляне. Дефакто и аз вече не бих го препоръчал, основно заради тези му специфични особености.
При mark4 вече нещата са изчистени и Канон са си оправили нещата.Публикацията е редактирана (13-01-19 14:47)

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: D.S   
Дата:   13-01-19 14:35

Истината е някъде там. Според мен за хубава снимка освен идея и светлина, чисто технически си трябва ХУБАВ ОБЕКТИВ, а те струват пари. По-добре качествена оптика, отколкото хубава камера с пластмасов китак, и после се чудим как хората правят снимки, а ние не :) Фотоапарата вече е просто един компутар, то даже не е фотоапарат ;дПубликацията е редактирана (13-01-19 14:36)

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   13-01-19 15:09

Един допълнителен съвет към автора на темата - ако се насочиш към първа серия, гледай само предложения със зарядно. Трудно се намира и е скъпо, ако не ти го предлагат в комплекта.Публикацията е редактирана (13-01-19 15:09)

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: chrisnoch   
Дата:   13-01-19 15:18

Dobromir_Kalenikov,

От близо 20 твои сърцераздирателни поста разбрахме, че;
- Бюджетът ти е оскъден и затова снимаш със стари тухли, които "все още стават за нещо". Немотия, майна, какво да се прави?!
- Старите тухли са твърде малки за огромните ти лапи. И дума да не става да ги ползваш без грип!
- От 2007 г. насам технологиите са направили толкова малка крачка напред, че даже не си стува да се коментира - особено щом точно ти го твърдиш.
- Безпогрешно разпознаваш кои кадри на колегите могат да бъдет безпроблемно заснети именно с твоята техника. Нищо, че ги гледаш преоразмерени за интернет и нямаш време винаги да надничаш в екзифа (където го има).
- Никой не е "последна инстанция". Това, обаче, не се отнася за теб.
- Старата техника от висок клас е безусловно по-добра от новата техника от по-нисък клас. Няма значение, че старата техника вече не подлежи на сервизно обслужване, а батериите са от тип, който вече не се произвежда! Колкото изкара - толкова! Нали е евтина?!

Апропо, дядо ми (виден пловдивски индустриалец, лека му пръст!) казваше: "Не съм толкова богат, че да си купувам евтини обувки."

Такива ми ти работи, майна.
Логореята е страшна напаст. Не се оставяй да те победи!

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   13-01-19 17:57

Внимание! Следва дълъг пост (а.к.а. логорея [smilie5] ).
Ночев, от твоята уста звучи интересно употребата на думата логорея [smile]

Въпреки, че не изневеряваш на стила си да нападаш лично в почти всеки свой пост, аз все пак ще ти отговоря. В крайна сметка не съм психолог, няма как да знам дали не компенсираш нещо от реалния живот тук, а в такъв случай реално няма как да ти се сърдя.

Дядо ти е бил умен човек. Един друг дядо, умен също като твоя, беше казал - свирка за два лева свири по един начин, свирка за пет - по друг. Тук никой не те е питал как свири свирката за пет лева. Нито колко по-технологична е, нито колко по-добра е от тая за два. Не си гений, ако си разбрал, че свирката за два лева свири като за два лева. Коментарът ти за моята имотия или немотия, и то без да ме познаваш, няма да бъде удостоен с отговор, просто защото възпитанието така повелява [smilie3].

Не спирате да слагате в устата ми думи и реплики, които не съм написал. Никъде не казах, че само с грип е удобно да се снима и че без грип е мъчение. Моето убеждение е, че е по-удобно, но не съм искал никой да се съгласява с мен. Ако за вас ергономия = грип, това е друг въпрос. Все пак може да ми дадеш цитат как съм казал противното и ще си посипя пепел на главата.

Технологията Е направила огромна крачка от 2007. Още по-голяма от 1997. Какво общо има това с темата? Тук говорим за тяло от 2007-а, ако ще го сравняваме с модерни кропки, които струват три+ пъти колкото него, направо да го сравним с наследника му от същия клас в днешни дни? Ами че и аз бих препоръчал на автора на темата д500 пред 1д3. Каква полза от това обаче? Между другото - и тук можеш да дадеш цитат къде твърдя, че от 2007 до сега технологията е направила малка крачка.

За кадрите онлайн - само на колегите ти от форума ли кадрите са рисайзнати и онлайн? Останалите кадри масово се печатат и висят на огромни принтове по галериите, така ли? Дай да видим къде могат да се видят тия кадри - принтирани и на изложби. Защото иначе става - виж тоя кадър колко сериозно предизвикателство за техниката е - еми от това, което се вижда не е - е, да де, ама то щото е рисайзнат и качен онлайн.

Дай цитат и за последната инстанция. Апелирах да не се ходи в крайности и да се направи смислен дебат, писах (и продължавам да пиша) с добър тон, желаейки диалог и дискусия, давах доводи, отговарях на чуждите такива. Нека да видим къде написах мнение от сорта на "в грешка си", "не лъжи хората", "прецакал си се", "като ти гледам снимките мнението ти не струва" и прочие тъпни?

Старата техника от висок клас е по-добра от старата техника от по-нисък клас. Точка. Съвременната от по-нисък клас е няколко пъти по-скъпа от старата от висок клас. Каква полза да ги сравняваме? Пак ли да тикаме 1д3 в сравнение с камери тип 80д, 7д2, д500?

Ако четеше истински, а не през редовете и с трепет, че ще можеш пак накрая да си покажеш магариите, щеше да видиш, че тоя минус за липсата на сервиз съм го написал отдавна. Както и за това, че за някого размерите и теглото може да са проблем. Както и липсата на видео и разни други благини, които камери дори и от ниските класове вече имат. Не помня дали писах, но ако не съм - дисплеят също е гаден. Като за камера от 2007-а година за 600 лв. Ако ги нямаше минусите, нямаше да е 600 лв., а 10 пъти по толкова и щеше да се казва 1дх или 1дх2. И щеше пък да има други минуси, гледани през очите на човек в 2019 г.

Ще се върна на дядо ти и лафът за евтините обувки. Тази реплика, надявам се знаеш, е доста популярна. И винаги я изричат хора, които имат възможности да отидат и да си купят по-скъпия вариант.
Например - видни индустриалци. Леко цинично е обаче да смяташ, че този, който няма пари за скъпото, е глупав, че си купува по-евтиното. Или че си мисли как е ударил кьоравото, плащайки по-малко за повече. Не, отново идваме до момента със свирката от два и пет лева.

Логореята, или поне това тук, което ти наричаш така, в случая е възпитание. Да отговориш на всеки довод или реплика на своя събеседник, а не да се направиш на чукнат и да отговориш само на това, което ти изнася. Не очаквам да го разбереш - тук масово доброто възпитание се смята за слабост, обноските за лигня, културата за досадна отживелица, която не се котира особено добре.

Та такива ми ти работи, Ночев. Възпитанието и цивилизованата комуникация, дори онлайн,са нещо страхотно готино. Дано те победят в някой слънчев ден. [beer]

П.С. - Моля следващия засегнат от мнението ми за 1д3 и мненията ми по темата като цяло да ми пише на лични. Нека да спрем да осираме темата с лични нападки към мен, нормалното поведение е тази комуникация да се превърне в лична.

Поздрави на всички.


Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: chrisnoch   
Дата:   14-01-19 16:35

Dobromir_Kalenikov,
Много си докачлив, майна!
И хич не носиш на майтап!
Опитах се да олекотя спора с очевАдно опростяване на някои тези и още по-очевАдно хиперболизиране на други. Не се получи, за което съжалявам. Ама не мога да разбера защо се чувстваш лично засегнат от съпричастни закачки от типа: "Немотия, майна, какво да се прави?!". Толкова ли нямаш чувство за (авто)ирония?
Логореята е хубаво нещо, стига да имаш какво да кажеш. Аз също пиша дълги постове - къде на място, къде - не. Не мога (и не се опитвам) да се меря със Simbon4o, който винаги е точен и на място. Ама той си е такъв, пък аз - различен.
Такива ми ти работи.
Не се сърди, майна - лаф да става!
Извинявам се, че съм те засегнал лично. Не съм искал това.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: lamerko   
Дата:   14-01-19 17:17

Dobromir_Kalenikov: все пак пропусна частта, че само тялото без обективи снимки няма да прави. Ако си говорим за цяла система - това значи нещо много повече от едното голо тяло - обективи, батерии, аксексоари, съпорт... Ако сложим по-скъпите EF обективи спрямо по-евтините EF-S - няма ли в края на краищата твоя вариант да излезе по-скъп, с по-малко опции, без съпорт и изчезващи компоненти като батериите? Все пак всичко тръгва към съвет за "нова" система, а купуването на безперспективна такава до година-две ще наложи разход за ново тяло...

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: vgramatikov   
Дата:   14-01-19 21:04

Стара висок клас нова нисък клас :) Класове мласове страшна работа.

Като говорим за бюджет 600лв по-принцип автоматично става дума за кропка и китаци или някое друго твърдо обективче ако може... какво ти 1д марк 3 :) По-добре 5д поне да си ползваш Фул Фрейм обективите по предназначение.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   14-01-19 21:07

Добре де, защо просто авторът не каже какво снима и да му намерим подходяща техника и да се спре със споровете.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Герасим   
Дата:   14-01-19 21:52

Снимам портретна фотография.
И мисля да почвам да снимам видеа.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: quazimodo   
Дата:   14-01-19 22:19

За да съчетаеш трите работи - портрети, видеА и наличните обективи, търсиш някое все още неубито окончателно 7Д.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   14-01-19 23:03

Ночев, попресолих и аз манджата, извинения и на теб.

Pd, за 5D съм напълно съгласен, има прекрасна картинка, но доводът за обективите е нож с две остриета - понякога краищата на някои обективи не е голям плюс да влизат в кадъра. Имам една такава Сигма (15-30) - на 1д3-то е мед, но на 5д2-ката в краищата е осезаемо по-зле. Разбира се от 15 мм. отива на почти 20 мм. Според мен няма универсален отговор кое е за предпочитане - аз предпочитам да жертвам милиметри за сметка на качество в края на фрейма.

lamerko - хубавите EF-S също си струват пари. 17-55 2.8 мисля, че се намира около хилядарката. Най-близкото до еквивалент за ФФ 24-70 2.8 е +100-200 лв. Светли твърди - палачинки 40 2.8, нифти-фифти,наскоро ме изненада един 100-300 с добри резултати (с оглед на цената) - има си и достъпни решения за EF. Иначе 24-70 2.8 на 5д2-то и на 1д3-то се представя прекрасно, но съм го слагал на 7д2 - 20+ мп на aps-c го озорват вече сериозно.

Към автора на темата - ако снимаш с приоритет портрети и покупката ще е на бюджет като за 1д3 - определено не си взимай 1д3 - според мен едно 5д ще е незаменимо за теб. Наскоро имаше прекрасна обява за много запазено тяло. Оттам обективите - очевидната евтина опция е нифти-фифти 50 1.8 стм-а. Това е най-бързият и евтин начин да започнеш с портретите - влизаш до 600-700 лв. за тяло + обектив. Между другото, има много интересни стари обективи за експерименти с ръчен фокус. Имам един такъв цайс сонар 135 2.8, който е просто приказен за портрети.

Да съчетаеш и видеото с това не мисля, че е възможно без сериозен компромис с нещо. За видео 7д и меджик лантърн или стягане на колана и 70д.

Успех и пиши, ако вземеш някакво решение и решиш да споделиш впечатления. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Герасим   
Дата:   15-01-19 07:16

Canon 5d mark i или canon 5d mark ii

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   15-01-19 08:16

5д2, ако можеш да се вмъкнеш като цена, ще ти даде и приемливо към днешна дата видео. 5д класик е прекрасна камера, но е с по-малка резолюция (това те бърка в определени ситуации), по-слабо представяне на високи стойности на исо, макар и 5д2 да има склонност към едни маджента парцали при високи иса и дърпане на сенки. Дисплеят е по-добър и голям, като цяло 5д2 си е по-адекватната от съвременна гледна точка камера, а цените са много добри в момента - има предложения на около 1000 лв. Разбира се, ще стават само още по-добри за купуващите занапред [smile]
Моята гледна точка е както винаги малко по-различна и ако имам контролирана светлина, не бих отхвърлил на лека ръка 5д класик - особено за портрети, просто в случая за теб (с оглед видеото, а и не само) 5д2 ще в много по-добър вариант.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: kvakioh   
Дата:   15-01-19 09:31

Портретно и видео, нищо общо с APS-H. Единствено 1D mark4 има нещо и за двете. Но под 2000лв няма читави бройки.
Ако е само за потрет (и студио), комбинация от 5d който и да е вариант и 2 обектива за 1000лв общо става ненадмината комбинация.
Примерно Сигма 20-40/2.8 и една Сигма макро 70/2.8 или за малко повече пари Сигма 85/1.4.
За по-бавно снимане, повечето ръчно и едно Сони А7 с адаптор и евтини светли обективи ще стане, като има бройки само тяло за по 750-800лв в прилично състояние.

Отговори на това съобщение
 Re: APS-H
Автор: Герасим   
Дата:   15-01-19 10:42

А какво бихте казали за първото sony a7

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »