Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Lumix конкурса или що за простотия беше това?
Автор: barbolov   
Дата:   10-04-08 01:13

Като какъв вид глупост да квалифицирам това ваше действие - свалянето на снимката ми от конкурса?

https://photo-forum.net/i/837134&CATEGORY_ID=46

Понеже виждам че админа ми се е разписал отдолу, аз да го питам следното - драги ми админе, колега - що за дивотия беше това, дето го направи, да свалиш снимката от конкурса? Кое не ти хареса? Че за по-малко от 22 часа тя направи безумен рейтинг? Че съм я качил да й се радват много хора?

Имай предвид, че само като бъде видян кадъра от хората, интересуващи се и малко от картинг, на мига им става ясно кой я е направил снимката, защото човека, снимащ ВСЕКИ кръг от официалните картинг шампионати миналата и тази година, е само един. Човекът, чиято снимка е на официалния календар на БФКС за 2008 г., е само един. Човекът с фотоапарата в боксовете на картинг състезанията в България, който НЕ Е част от някой тим, снимащ само своите пилоти, е само един. Това го запомни добре.

И човекът, грижещ се за отразяването в снимки на този шампионат, в единствената медия, която се интересува редовно и постоянно от този спорт у нас, пак е само един. И който и да гледа снимката, за която искате при гласуване и т.н. да има анонимност в този конкурс, само като я види, ще знае кой я е заснел. А тези, дето са далече от този спорт, дали ще са видели снимката ми из разните сайтове, където съм я качил или не, така или иначе името им няма да им говори абсолютно нищо, ако въобще го научат.

А най-смешното от всичко е, че това дори не ми е професия, а странична дейност - и картинга, и фотографията.
И въпреки това нещата ми са на ниво, което... личи от коментарите в снимката, личи от многото ми публикации в печатното издание, личи от отношението на много хора от тези спортни среди, личи най-вече от отношението и пълното одобрение на нещата, които правя от ЛЮБОМИР АСЕНОВ, единствения снимащ Ф1 български фотограф, имащ ЧЕРВЕН пас за Формула 1 (даващ достъп и до падок, и до пит лейн, най-високо ниво на достъп), на който можете да му носите чантата само, защото надали някога някой от вас ще може да изкара пълния сезон от 18 старта във Формула 1, както ще направи той този сезон 2008, наред с още 79 фотографа от ЦЕЛИЯ СВЯТ, минаващи през ситото на Пат Бехар (шефа на фотографите във Ф1), който гледа лично досието на всеки един фотограф там и казва "да" или "не" да му бъде отпусната акредитация.

Той преди време беше регистриран тук при вас, изтри си снимките и ви напсува всичките, когато само бълвахте жалки коментарчета, че дори и подигравки от рода на "откъде открадна тая снимка" се появяваха. После се регистрира след време под друго име, само за да ви се изсмее, което и успя да направи, имайки предвид как беше гласувано за няколко кадъра, които качи тук.

Аз не съм тук, за да търся признание. Хлябът си го изкарвам с друго, това го правя за кеф предимно, защото обожавам авто спорта, обожавам и снимането и тук просто споделям най-хубавите си неща с хора, които вярвам, че биха го оценили.

С тъпата ви изцепка днес, показвате, че не заслужавате да споделям това с вас - аз нито ви ща наградите, някои от които мога с половин до 2/3 от заплата си да ги купя, нито ви ща призовите места в конкурса, снощи бях решил да си кача снимката в "Представяне", но видях конкурса и ей така я качих, без да очаквам нищо. Дори не видях някъде правила за конкурса да има и просто я качих на сляпо. Правилата едва преди 15 мин ги видях къде са закътани в сайта (а би трябвало да поставите линки при формата за качване - личен съвет, ако искате занапред да не правите такива издънки като с моята снимка).

Вместо едно ЛС да ми пратите и да ми кажете веднага да си махна снимките от другите сайтове, ако искам да продължа участието си, вие ме поставяте пред свършен факт. Тъпо.

ПС - И поне ми я преместете в Представяне снимката, това в Личен албум, дето не мога оттам да я преместя другаде, беше черешката на тортата да ми я сложите там...
 Re: Lumix конкурса или що за простотия беше това?
Автор: navy   
Дата:   10-04-08 01:20

Ей, и аз съм снимал картинг, не си ЕДИНСТВЕН [smilie7]
Автор: canonio   
Дата:   10-04-08 01:22

barbolov,
правилата са еднакви за всички.
К'во си се шашнал толкова?
Дата:   10-04-08 01:26

Хич не съм се шашнал. Подходът ме дразни. Щото уж са полицаи, а другата ми снимка си стои, при положение, че пък тя дори беше публикувана официално като част от новина. А тази, дето просто е качена при конкуренцията - аут, с директен шут...

Иначе пука ми - имам над 800 кадъра само от този уикенд, за миналия сезон дори не знам колко хиляди са... още утре ще кача такъв, който го има към настоящия момент само на моя комп и пак ще наритам шишарките на много от тривиалните и станали супер банални вече фотографии от раздел художествени, дето вече под път и над път можеш да ги видиш в рекламни карета, билбордове, брошурки и каталози, под формата на украска на най-разнообразни видове реклами.

Аз предложих нещо различно и по-рядко срещано тук, на хората им хареса. Това ми стига.

Майната му на другото...

Публикацията е редактирана (10-04-08 01:56)
Дата:   10-04-08 01:28

Ако пуснеш по добър кадър от моите с движещ се картинг щи кажа браво [smilie5]

Де снимаш картинг?
Щото аз на най-голямата писта на балканите [smilie5]
Дата:   10-04-08 01:33

Този върши ли ти работа?

http://212.36.3.59/site_pics/114/r_1207692852_kart_sharkov.jpg

Снимам из цяла България + съседните нам страни, когато става дума за състезание от CIK/FIA SEEKZ... щом снимаш картинг, би трябвало да си наясно какво е това.[smilie3]

А не съм казал, че съм единствения снимал картинг, а единствения, който снима официално за федерацията и медиите (то реално само една медия се интересува, другите пишат само за мутра-футбола у нас и тук-таме за футбола на запад).

Иначе и сега в Хасково имаше един младеж от местен вестник, дето щракаше, ама като знам преди 2 години как изглеждаха снимките, които ми прати, не искам да знам какво е заснел уикенда, честно...
Дата:   10-04-08 01:39

Аз снимам за кеф [smilie5]
На варненската картинг писта...
Т.е. досега съм снимал само два пъти... ма тва ми стига [smile]

Кадара ти... бива [smilie24]
Автор: nsirakov   
Дата:   10-04-08 01:42

barbolow - da не би причината да е това???

http://www.4coolpics.com/author_photo/14556/195369.html
Автор: nsirakov   
Дата:   10-04-08 01:43

иначе кадрото е един път...
Дата:   10-04-08 01:44

За да приключа, че стана късно, а утре не е почивен ден - най-смешното е, че снимката ми с карта от клас Мини БГ, който прави аквапланинг продължава да си стои в конкурса на Лумикс Репортаж, при положение че същата снимка я има качена в новината race report на официлания сайт на медията, за която съм отразил събитието.

А ми свалиха от конкурса тази, дето просто я има качена на конкурентен на photo-forum.net сайт. Ей на това му викам да станеш за смях.

Умишлено ще оставя на админите да се поровят из нета и да намерят къде е публикувана другата снимка, дето още стои в конкурса и когато решат и нея да я свалят, много моля в тази тема ТЕ самите да публикуват линка към новината с въпросната снимка, за да се види, че са открили причината, поради която съм нарушил правилата, а не защото аз съм го казал.

Дет' се вика - аз в момента може и да съм пиян и да си пиша глупости.

Айде, живи и здрави.[smile]
Дата:   10-04-08 01:49

Аз и трезвен умея да пиша глупости... ама това моето е талант [smilie7]
Автор: emax   
Дата:   10-04-08 01:50

Пич, за кого, какво и как снимаш е отделен въпрос. Факт е, че конкурсът има павила, които ти не си прочел но въпреки това си потвърдил, кликвайки в графата съгласен съм... Нямаш право да се сърдиш н администраторите,че видиш ли не са те уведомоли лично, леко е налудничево, не мислиш ли? Или участваш според правилата и си навеждаш засрамено главата като те хванат в крачка, или се изнасяш на палатка.

Дата:   10-04-08 01:54

Съгласен.[smile]

Аз не плача против правилата, които признавам, че неволно съм нарушил поради незнание, което не ме оправдава, аз изкарвам на бял свят нещо, с което те сами се омазаха, защото се правят на разследващи органи, а се оказва, че разследването им се ограничава до "да видим да не би при конкурентите да я е качил".

Пожелавам им приятно търсене на другия кадър, който е къде-къде повече в нарушение с ТЕХНИТЕ правила... явно обаче, за тях най-страшното нарушение, е снимката да е и при конкуренцията...[smilie7]
Дата:   10-04-08 01:57

Пайсееееее....

http://vista-vision.net/photos/contest_01.jpg

Виж кви са им грозни картовете [smilie18]
Дата:   10-04-08 02:00

Те тия са умрели от гъдел бе.[smilie18]
Това повече от 60 км/ч не вдига и е предвидено за масово каране от любители, мога и повечко данни да ти дам за тия машини, които ги карам вече 4-та година.[smile]

Дай нещо профи снимано... снимката на Краси Шарков, дето ти пуснах по-горе - с близо 90 км/ч се движи. А ако искаш - имам и от клас KZ2 подобни снимки, където картовете са със скорости - там на правата са с над 110 км/ч...[shtrak]

Публикацията е редактирана (10-04-08 02:00)
Автор: emax   
Дата:   10-04-08 02:01

Едва ли админите си играят на сляпа баба, много по вероятно е някой от твоята конкуренция да им е изпратил линк..
от друга страна, конкурсът за момента е толкова слаб, че аз на място на админите бих оставила всичко което долу горе привлича внимание, без значение с или в разрез с правилата е

Дата:   10-04-08 02:05

То ако има конкуренция, бих бил щастлив - когато я има, има и развитие.[smile]

Нещата са ясни и не искам да се повтарям защо едната снимка е свалена, а другата си стои. Но те да се вземат в ръце и ако правят нещо, да го правят като хората, защото аз съм много взискателен човек и към себе си, и към нещата, които правя, и такива половинчати истории като ги видя, ме дразнят много...

Иначе и друга снимка ще им пусна, че да им раздвижа конкурса, щом е толкова слабо, това да им е кахъра...[smilie3]
Дата:   10-04-08 02:06

Барболов, аз именно щото тия картинги са ми доста бавни и не ми представляват интерес много много, не е кой знае какво предизвикателство за снимане.... затва и два пъти снимах само, не ме фана тръпката нещо [smilie7]

А иначе нещо на висока скорост... ето [smilie7]

http://vista-vision.net/photos/orient_20.jpg

Дата:   10-04-08 02:08

Упс, по тва време на ноща само за кутки мисля...

Ей го ...

http://vista-vision.net/photos/brum_08.jpg

Ама то снимано с канон [smilie2]
Ся си купих никон и ги правя по зли [smilie5]
Дата:   10-04-08 02:10

Добре е...[smilie7]

Арна мадама, баш добре дошло като за преди лягане.[smile]

Към админите - не ми се връзвайте много на острите приказки, а по-скоро си вземете поука от цялата случка, щото се издънихте реално. Ако не се справите с търсенето на другия кадър, до уикенда ще ви го пусна тук.

И вижте положителното в цялата история, нямам за цел да се заяждам с вас, просто искам да се правят нещата по-добре, и по-добре... за да са качествени.[smilie3]
Автор: PakNeZNAM   
Дата:   10-04-08 02:46

не е по темата, но няма значение - снимки да има [beer] от ДТМ презентацията в Дюселдорф в неделя [smilie24]

http://photo-zona.net/images/user61183/album13333/large/1207784668_fwxb9630_dtm2.jpg

http://photo-zona.net/images/user61183/album13333/large/1207784668_zbyf8497_dtm.jpg

Публикацията е редактирана (10-04-08 02:47)
Автор: paff   
Дата:   10-04-08 05:42

дааам... фф [smilie19]
Автор: japanese   
Дата:   10-04-08 06:23

stom si saglasen se izvini na adminite i liagai da spishi ..pouka samo ti mojesh da si izvadish [smilie24]
Автор: gecata   
Дата:   10-04-08 07:24

Ха, коли,... Я да мушна и моите тука, докато не съм се изкушил да публикувам някоя в друг форум и да ме бастисат [smilie5]
http://gecata.myjalbum.net/Rali%20V.Tarnovo/

Публикацията е редактирана (10-04-08 07:25)
Автор: admin   
Дата:   10-04-08 07:44

1. Ние се радваме на рейтингови снимки в конкурса, не виждам защо трябва да не ни хареса, че има рейтинг.
2. Нито сме разследващи органи, нито се занимаваме да ровим в нета. Снимката ни беше изпратена от други потребители, че е в нарушение, тъй като е публикувана, а това разваля анонимността.
3. Има поне още 10 души, на които са свалени снимките по същия начин и те просто се извиняват, че не са дочели правилата. Правилата важат за всички.
4. Ако участвате в конкурс, моля първо прочетете правилата. Това важи за всички конкурси, не само за тези на ФФ.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена