Автор: guciguci
Дата: 19-03-08 18:45
Ако си спомняте преди 20 дни (на 29-ти февруари) открих моя изложба в Къщата на Мексиканската графика в Стария град в Пловдив.
Преди моята изложба там 3 месеца беше изложбата на друг колега-фотограф.
Попитах уредничката на галерията –Моника,докога е свободна галерията и колко време ще може да остане моята изложба. Получих отговор,че изложбите стоят по 15 дни,но може и повече. В крайна сметка се разбрахме изложбата ми да остане един месец,тъй като галерията е свободна чак до 15-ти април. Започнах подготовка за откриване, Финансирах цялата изложба сам.Вложих доста пари. Напечатах плакати и покани.
10 плаката оставих в галерията,защото същата Моника ми каза,че те също разлепяли плакати по галериите и раздавали покани. Един ден преди изложбата ми и плакатите и голямма част от поканите стояха на масата в галерията и никъде не бяха раздадени.
Както и да е дойде вечерта на откриването. Посрещачката в галерията-някакво друго момиче си беше поканило 6-7 приятели,седяха пред галерията и си правиха мохабет.
Гостите ми започваха да идват,но наравно с тях галерията се напълни и с пияници,просяци и пенсионери ,дошли да опитат от почерпката. За 20 минути абсолютно всичката храна беше свършила. Госпожицата,която може би тябваше все пак да контролира кой да влиза и кой не,не правеше аболютно нищо по въпроса.
Както и да е и това мина. След няколко дни мои познати,които бяха посетили изложбата ми, ми се обадиха да ме попитат дали снимките се продават,при положение,че същата Моника ме уверяваше,че те казвали на хората,че снимките се продават.
И в крайна сметка днес (на 19-ти март) тази ми се обажда и ми казва,че утре сваля изложбата,защото друг щял да открива. Когато и казах,че аз съм разчитал на думата и,че ще мога да стоя един месец,тя се развика,че не стига,че било безплатно ,ами и никаква благодарност не сме имали. Попитах я с кого мога да разговарям за това,с някой шеф или друг,тя каза : „С никой не можеш да разговаряш,утре свалям изложбата” ,след което затвори телефона и го изключи!
Та това което искам да ви кажа е: За Бога, хора не откривайте изложба в Къщата на Мексиканската графика. Освен отвратителното отношение на нископлатената и нещастна уредничка,стените на галерията са олющени и мръсни и никой няма да ви обърне внимание,освен ао не си платите.
И имам и един въпрос ,знае ли някой кой все пак е управителя на тези пловдивски галерии,защото той трябва да бъде осведомен,какви хора работят за него.
Това е което имам да ви кажа
|
|