Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Spotting Scope - що е то? - изяснихме го :)
Автор: asenr   
Дата:   13-02-08 10:20

[url=http://cgi.ebay.com/Spotting-Scope-For-Canon-EOS-XT-XTi-D5-D30-D20-D10_W0QQitemZ290205219862QQi... Някой има ли представа какво е това, че не ми достигат познанията по английски да си го преведа? Прилича на обектив, но не виждам да пише някакво фокусно разстояние. И освен това пише

Outdoors Applications

* Bird Watching
* Wildlife Observation
* Nature Viewing

и никъде нищо за снимане. А е закачено на фотоапарат [smilie11]
 Re: Spotting Scope - що е то?
Дата:   13-02-08 10:22

Хм, нещо стана с линка. На предварителния преглед всичко беше наред. Ето го пак - линк

Публикацията е редактирана (13-02-08 10:29)
Автор: apollo   
Дата:   13-02-08 10:28

Аз го знам като далекоглед на БГ
Дата:   13-02-08 10:30

И на мен така ми звучи, но за какво служи отзад фотоапарата и какво ще стане ако опиташ да снимаш с това?
Автор: dau   
Дата:   13-02-08 10:32

далекоглед си е, най вече за наблюдение на птици се използват тези, сега ако познаеш и за какво е апарата отзад [smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   13-02-08 10:45

Има два варианта май - само за визьор или и за снимки [smilie5]
Ама кое точно от двете е?
Дата:   13-02-08 10:46

И може ли да се гледа през него без фотоапарат?
Автор: dau   
Дата:   13-02-08 10:46

Визьор имат апартите, другите си имат окуляр... много умно ще е да закачиш ДСЛР на нещо което струва $199, за да можеш да гледаш през него [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   13-02-08 11:01

Аха, стана ми ясно [smilie18] 10х dau [beer]
Малко ме обърка и факта че се продава с куфар и статив. Само никона не влиза в комплекта [smilie5]

Re: Spotting Scope - що е то? - изяснихме го :)
Автор: adutsov   
Дата:   13-02-08 11:25

Въпросните далекогледни тръби се използват много и основно от наблюдаващите птици и други животни. Евтините не стават за нищо. Има страхотни модели на Лайка, Сваровски, Цайс, Кова и доста добри на Никон и Пентакс. Към съответната тръба се копуват различни окуляри според качеството и увеличението което искаш. Използват се и така наречените диджископинг китове - приставки за фотоапарат съответно за сапунерка или с преходник за байонет на повечето продаващи се марки ДСЛР. Има и модели с двоъна призма и вграден дигитален фотоапарат - при тях можеш едновременно да наблюдаваш през окуляра и да снимаш отделни моменти. Използват се основно за документални цели - като например рядко пиле което наблюдаваш з апръв път. Качеството не може да се сравнява с хубавите телеобективи. Дано съм бил полезен. [smile]
 Re: Spotting Scope - що е то? - изяснихме го :)
Автор: IvcheTo   
Дата:   13-02-08 11:28

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена