Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дарявам художествена литература и речници
Автор: fotorafi   
Дата:   02-08-26 02:23

На читалища и училищни библиотеки по селата дарявам книги. Българска и чужда, художествена литература, речници. Книгите са опаковани в кашони от вина и ракии. Куриерската фирма е само със Спиди за сметка на получателя
За контакти: 0886-711-193, може и Вайбър
Рафи Марукян- AFIAP

Отговори на това съобщение
 Re: Дарявам художествена литература и речници
Автор: shadow...   
Дата:   03-08-26 10:57

По добре пусни тази обява във ФБ...сигурно ще се нсамерят хора

Автор: nyamago   
Дата:   03-08-26 13:25

Болна (за мен) тема. Не знам как е по селата, но в София не успях никому да даря богата семейна библиотека (няколко десетки хиляди книги на 4 езика, ценни заглавия - класика и модерна художествена литература, както и тематични колекции по изкуства и история). Събирани от интелектуалци (не броя себе си) с много години, много любов и жертви. Исках да им намеря нов дом, където все някои от тях могат до някого да достигнат.

Обявих ги навсякъде - почти никакъв интерес. Обадиха се 2-3ма търговци от (тогавашния) Славейков, искаха да си избират по единично само 'вървежни' заглавия. Никой не поиска да вземе всичко накуп, което беше моето условие - и ги отсвирих. Ходих дори лично до две читалища и една църква - всеки имаше някакви оправдания защо не може да приеме такова дарение :(

Имахме ограничено време в София, бяхме отишли само да опразним неизползвания си дом за продан или отдаване под наем. Не щеш ли, Господ ни прати чудесни наематели, които (интелигентна млада двойка) оцениха книгите като особено достойнство на жилището
и така ги спасиха: щастливи са да живеят сред тях и да са част от техния свят.
- - - - -

Но тоя епизод (от преди 7-8 години) и сегашната тема ми напомниха, че получателите на дарения от книги не са много и не са особено ентусиазирани от идеята. Дано в провинцията ти провърви - успех! [smilie24]

Автор: compur   
Дата:   03-08-26 13:29

Аз, пък, книгите на Нора Робъртс (събирани от моята майка в продължение на години) ги "разкарах за нула време". ;)
[beer] [beer] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   03-08-26 16:19

Българската литература можете да дарите на българските училища в Украйна и Молдова.

Автор: Vinsent   
Дата:   05-08-26 10:45

Трудна работа е да се освободиш от многото книги, купувани през годините.
Аз предлагах на близкото читалище, отказаха ми. На три пъти ги давам на антиквари на символични цени, само и само да ги вземат. Последния път наредих паралелепипед в хола си с размери 4 х 1 х 1 метра, дойдоха трима антиквари с три Жигулита. Напълниха чували, Жигулитата клекнаха. Дадоха ми символично 100 лв и си отидоха. Оставих само около 200 книги на любими автори.
Купих си четец Kindle, сега нося библиотека от хиляди книги в джоба си.
Продължавам да купувам книги. Слава Богу, издателите вече се ориентираха към е-книгите, та в последно време купувам такива. Издателите още се борят с формата. Последно, преди седмица купих е-книга от Сиела, струваше 8 Евро, а в хартиения вариант - 13 Евро.
Това което съм разбрал от антикварите е, че търсят книги нови издания, защото през соца е печатено в огромни тиражи.

Автор: r_iva   
Дата:   05-08-26 13:07

Във ФБ има групи за събиране и дарения на книги.
Например тази "Подари книга на читалище в нужда".
https://www.facebook.com/groups/239052943344362

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »