Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Re: Нелепа първа снимка на деня
Автор: Julius   
Дата:   28-07-26 09:02

Едно е сигурно - тук не е мястото, където човек може "да си свери часовника"! [smilie7]

Твърде много интереси, игрички (нерядко дори интриги), преплетени сюжетни линии текат, така че ако човек иска по-обективно оценяване и критерии - международната сцена е отворена (разбира се - предимно платена), но по-добре така, отколкото изкривеното местно виждане.

п.с.
Отделно ако зачекнем и темата какви са критериите, по които човек става "Б" (защото виждам хора буквално с 1 читав кадър в профила си и са "Б", докато има хора с много по-качествено /но негласувано/ портфолио, които не са) - та един от тези новопровъзгласени "Б"-та ми е направил впечатление с чисто емоционалния си вот на принципа: Тоя ми е приятел -> "гласувам всичко", докато оня ме подразни с едно изказване -> "прескачам всичко"! Та тоя човек явно основното му умение е да се вписва в дадените групички - класически конформист - и може затова да е бил награден!? [smilie8] [smilie7]

Публикацията е редактирана (28-07-26 14:30)
Автор: dephil   
Дата:   28-07-26 09:44

"Не се научихте да снимате. Животът ви е брак."

my.point.of.view....

Помедитирай над следния виц:

Учителят по математика на Иванчо решил да демонстрира висота, класа и оригиналност, а и да се погаври с целия клас:

- Ученици, който реши следната задача, ще му пиша 6-ца, а който не успее - ще е с 2-ка!
"Пътувам в един самолет на 9'600 м. височина, с 865км/ч.
В самолета има 195 пътници, 2-ма пилоти, 5 стюардеси, 3'800кг. багаж, захарта е свършила и 7 пътници искат кафе! На колко години съм?"

Настъпва гробна тишина в стаята.

- На 44. - казва Иванчо с леко отегчен глас.

Учителят зяпнал от учудване, защото действително бил на 44 години.

- И как успя да стигнеш до вярното решение, Иванчо?!?

- Много лесно! Имам брат, който е на 22 години и е полу-идиот!

Автор: Julius   
Дата:   28-07-26 09:54

написа:

> @Julius - Нямах предвид налагане
> критерии по които всички да гласуват,
> знам, че е невъзможно да се наложи.
> Имах предвид единствено кураторите на
> Първа Страница. Ако поне те следват постоянни
> (и публично известни) критерии, възможно
> е да се получат (а) по-разбираеми и кохерентни
> оценки (ценностни, не 'точкови')

Доколкото знам (или по-скоро е вътрешен усет) кураторите не винаги избират най-рентингованите кадри (не това е целта на 1-ва - "да трупа допълнителен рейтинг"), а понякога решават да насочат прожекторите към даден автор (чрез негов кадър, макар и не чак толкова добър), за да бъде евентуално забелязан и от по-широката аудитория...
Автор: my.point.of.view   
Дата:   28-07-26 10:44

Аз не бих могъл да го кажа по-добре!!!
Направо ме закова в сърцето!!!

едит – не ми е ясно как работи "отговори на публикацията" – имах предвид Солар Сий.

Но и с Юлиус съм съгласен.

Аз нямам какво да медитирам. Действително жалките сте ВИЕ, господа ФОТОГРАФИ – и ще ви кажа защо.

Аз съм се разходил една сутрин и един следобед и съм направил снимки, заради които съм отличЕн от някакви китайци, произвеждащи фотоапарат с името Ролей 35 АФ. И никой от вас не реагира, мълчите, защото изпитвате моята любима емоция - ЗАВИСТ.

А да завиждате на човек, дето работи като университетски преподавател и се раздава за студентите, в свободното си време снима по две ленти на месец... и с две ленти влиза в някакъв сайт с интервю... работа за 30 минути... и вие да завиждате, означава действително, че вие сте брак. И ще поясня защо – защото изпитвате завист. Завистта е индикаторът, че не сте достигнали това ниво. Иначе, ако нямаше завист, щяхте да кажете – а, браво, бате, нацъкал си някакви тривиални сюжети, хубаво си направил. Мога да ви препоръчам само едно – завиждайте на звездите, на Картие-Брессон, на Аведон, на Ман Рей, на когото си харесате. Ако ще и на Тони Вакаро или Стораро. Там се целете. Не завиждайте на някой, който е работил два дена върху нещо, завиждайте, когато човекът е посветил 20 години от живота си. И се развивайте. Нека завистта да е индикаторът, че желаете да се развивате в дадената / желаната посока. Тогава завистта е продуктивна.

Не искам да ви правя анализ тип психологически портрет. Хората, учили клинична психология, учат фейс контрол / детекшън – да разпознават предполагаемите качества на индивида по физиономията му – няма да изброявам, но то се вижда кой е с увиснала долна устна, индикатор за плътски удоволствия.

Публикацията е редактирана (28-07-26 10:56)
Автор: dephil   
Дата:   28-07-26 12:59

my.point.of.view...
Определено прекали с тези думи:
- жалките сте ВИЕ, господа ФОТОГРАФИ
- изпитвате моята любима емоция - ЗАВИСТ
- завистта е индикаторът, че не сте достигнали това (моето) ниво.
- завиждате на човек, дето работи като университетски преподавател
- (вместо) да кажете – а, браво, бате
"

След това ти продължение - добре де, дай да видим за какво да завиждам(е), спрямо това, с което така активно се гордееш и упорито ни го навираш в очите:

1) Стандартен произход и гимназия в стандартен областен град, след това - треторазряден университет в БГ и после още един треторазряден в Словакия, след това - лек ъпгрейд с второразряден във Франция, понастоящем преподавател пак в треторазряден университет в Плевен (за да няма съмнение - провери си и ти университетите ти къде се класират)

2) Незабележима професионална/академична реализация в по-развити страни. Съвкупно проживяни там 4-5г. по спонсорирани програми във въпросните университети, останалото е позитивен туризъм.

3) Във фотографски план - проактивен селф-промоутър, кандидатствал на сайта на китайска компания да му публикува няколко снимки. Тя му публикувала.

Изпускам ли нещо съществено от нещата, за които да ти завиждам(е), като "индикатор, че не сте достигнали това (твоето) ниво", защото, без да се сърдиш, дори и да искам - не намирам нищо, за което да ти завидя - от гледна точка на социална реализация - типична (провинциална) средна класа, от гледна точка на академична такава - си още едно ниво надолу, от от гледна точка на професионална реализация - си много нива надолу, от гледна точка на фотографска реализация - още няколко нива надолу под професионалната.

Тук ти предлагам, преди да се негативираш, просто да поемеш въздух и да осъзнаеш, че (i) не се заяждам с теб, а просто безпристрастно изреждам факти, които ти сам напористо промотираш и че (ii) в този форум има хора, които са минали през не-провинциални гимназии, учили (а после и преподавали) в първокласни университети, успешно са се реализирали (вкл. и фотографски) в тези страни.
(btw - oт гледна точка на тези хора - знаеш ли как точно изглежда позицията ти?... [smilie7] )

Поздрав с един стих на Емили Дикинсън
Колко е мрачно да си някой
– и като жаба мокра –
да казваш цял ден свойто име –
пред възхитена локва!

Автор: CDman   
Дата:   28-07-26 13:03

[smilie18] [smilie18]

Слава богу, че не съм фотограф. [smilie5]

Демек, може и да не съм жалък. [smilie18]

Напече яко. [beer]