Автор: Minski
Дата: 27-07-26 14:28
С риск да стана досаден, ще си позволя няколко разсъждения върху коментарите/твърденията по тази тема.
Относно големите, малките и анонимните хора. Ако в твърдението на my.point.of.view - "Големите хора са останалите. Тези, които могат да излязат на улицата, без да започнат другите да ги снимат или гледат вторачено, да отидат до магазина и да си напазаруват каквото желаят, без да се съобразяват. Да си купят кола, каквато смятат, че ще им върши работа, без да трябва да следват мода..." - заменим думата "Големите" с "Анонимните" няма да възникне логическо противоречие. Анонимният човек в смисъл на човекът, който не е публична личност, е много по-свободен в ежедневния си живот. Цената на тази свобода е голяма, защото вероятно, ако човек излезе от анонимността, т.е. стане публична личност (известен творец, успял спортист, уважаван журналист, политик и т.н.), той става център на внимание и ще му бъде по-трудно в ежедневието и вероятно по-трудно ще се нарече "Свободен", заобиколен от папараци и всякакви хора, които искат да нахлуят в личното му пространство. Но в замяна той получава привилегията да бъде пример за подражание на много хора, да бъде запомнен, да влезе в историята.
Напълно съм съгласен със забележката на Bogdanov, че няма абсолютни авторитети, но все пак преди да почнеш да оценяваш, вероятно трябва да поработиш много и "в теорията и в практиката". Това имах предвид, като казах, че не съм компетентен, а иначе гласувам много активно в този сайт. Трудното е, ако те попитат защо подкрепи дадена снимка, а отмина друга. Тук много често отговорите са два, както Bogdanov казва: "харесва ми", "не ми харесва".
И последно, явно в крайна сметка, коя снимка ще бъде на първа страница, решаваме всички ние, защото там попадат приоритетно снимки с висок рейтинг, т.е. за тях са гласували много участници във Фотофорум. Предполагал съм, че може да има групички, но нямам конкретни доказателства за това. Те не могат да бъдат считани за положително явление, но ако в гласуването участват повече хора, едва ли тяхното влияние ще е осезаемо. За себе си казвам, че не участвам в групи.
Публикацията е редактирана (27-07-26 14:31)
|
|