Автор: my.point.of.view
Дата: 24-07-26 16:58
Нека бъдем честни. Нека всеки вдигне ръка за твърденията, с които е съгласен.
Човекът е положил труд. Не го отричам. Вдигнете ръка.
Човекът е снимал с фотоапарат. И това не отричам. Вдигнете ръка.
Човекът е получил Първа страница с този кадър. Вдигнете ръка.
Човекът заслужава да е на първа страница с този кадър.
Да?
Този кадър е отличЕн по някакъв повод. Какъв?
Вие наистина ли смятате, че от кадрите, които се въртят в този форум и от 365-те кадъра, които ще бъдат отличени в рамките на 12 месеца, това е еманацията? Няма по-добри? И е нужно да тръгват някои от вас, анонимни хорица, да обясняват как са загрижени за студентите ми?
Нека да бъдем честни и за още едно нещо. Аз критикувам фотографските аспекти на проявлението на един награден съфорумец. Като резултат се започва с асоциации за професионалните ми качества. Защото, щом го критикувам, значи и аз не ставам.
Няма да обяснявам какво значи да си анонимен и какво – не. Анонимният не е постигнал нищо. Или е провал, или живее чужд живот, поднесен му от поведенческите модели на родителите му по максимално усложлив начин. Иначе щеше да стои с името си, с постигнатото ОТ СЕБЕ СИ и да казва – Ето, това съм аз!
Не бъдете анонимни! Бъдете себе си. Живейте ВАШИЯТ живот, не на другите. Не сте длъжни да реагирате по схемата на общоприличното общоприето псевдоморалистично битие. Не то определя съзнанието.
Настъпил съм някой именит съфорумец, та затова са и въпросите – а ти кой си, че викаш, че не става? Обикновено не надзъртам в кофата за боклук, наречена първа страница. Но тук просто бях изненадан.
Съвет към автора – тази дама можеше да държи касетофона с две ръце, да се прави, че слуша, всъщност наистина да слуша и да гледа в обектива с плам, жар, с отдаденост, квото щете... но нямаше да ѝ се виждат зърната. Разбирам. А вероятно и бедрата.
Нека видим:
1. светлина? – няма. Светлопис, нали? Това било фотографията.
2. композиция? – няма.
3. внушение? – никакво.
4. идея? – липсва
5. замисъл? – няма.
Това не е хейт. Това са аргументи. Основни моменти във фотографията. Може да няма идея, защото си уловил миг, но там трябва да има внушение. Замисъл има, когато е режисиран кадър. Като тук. А тук няма нищо.
|
|