Автор: asahi
Дата: 21-07-26 18:49
"Автор: bogdanov
Дата: 21-07-26 13:29
...
Не мога да разбера как го правиш..."
Правя го винаги. По-интересно е защо го правя. Аз съм тъп инженер и когато решавам някакъв казус предварително уточнявам всички променливи условия, за да се получи едно стабилно решение и да не се налага утре пак да се занимавам с него. Не отричам, че може да съществува и по-добро решение.
Сега за културната среда и фотографията, уточнявам, около мен. Тя, средата, е доста разнообразна, защото често към нея се присъединяват гости колеги от други кътчета на страната. В града ми има Музей на фотографията, често се случват събития и на тях срещам кого ли не, вкл. Пенчо Чуков и Георги Неделчев . Характерното за тази среда е, че тя в приемането на фотографското изкуство се държи доста почтително и благодарно. Приема с охота и туристически шарени картички, и дълбоко абстрактни изображения, в които едва ли двама човека ще открият едно и също. Друг е въпросът, че обсъжданията и споделянията се случват в едни сегментирани подгрупички, в които поне аз не съм чул да се водят спорове и да се противопоставят тези. Не знам какво ни липсва - познания, желание, може би смелост, някакъв стимул ли, но не се случват задълбочени дискусии.
Веднага правя паралел с други, най-често трапезни, мероприятия, на които споровете за историята на България, Османската империя, Русия и СССР, Сърбия, онова около Скопие, Втората световна война са доста по-енергични и май всеки има мнение или има подходящо чуждо мнение за случая.
|
|