Автор: Pixel5
Дата: 13-07-26 21:48
Здравейте! Моля за малко съдействие и информация и/или пък коментари. Преди време видях система, която позволява едновременно снимане на видео и снимки, като вниманието приоритетно е във фотоапарата, а видеото следи предварително зададен обект. Фотоапарата е Canon R5M2, а за видео се използва Осмо покет 3 на DJI. Осмото се поставя успоредно на обектива при което осигурява позиция, сходна с тази на обектива, но доста по-широка.
Когато видях тази система на Сурва в Перник, не и отдадох нужното внимание, но сега смятам, че такава комбинация би била особено удачна, за настоящите ми приоритети. Изчетох много материали и преобладаващото мнение е, че не е възможно двете системи да се съчетаят на ниво софтуер, така, че Осмо-то да се управлява от фотоапарата, както и да се ползва екрана на фотоапарата. Може би ситуацията ми е аналогична на оная при която "циганинът се опитвал да подсири морето", но в съзнанието ми се върти спомен, че колегата беше постигнал точно такъв ефект. Ето защо моля за вашите мнения и коментари, както и практични виждания - ако има такива.
Бих оценил всякакви идеи както и предложения за подходящ софтуер. Готов съм да експериментирам и да върна обратна информация за всички хрумки, колкото и шантаво да изглеждат на пръв прочит.
Естествено най-много бих се зарадвал, ако поста ми стигне до колегата, който беше реализирал тая щура хрумка и реши да сподели тайната си.
Благодаря предварително на всички!
|
|