Автор: my.point.of.view
Дата: 03-07-26 11:59
Малко да се посмеем с братята китайци.
Направили римейк на Ролея със сгъваемия обектив.
Сложили автофокус.
Добавили светкавица.
И оня ден ги питах – абе, готини, вие що нямате автоматична бленда, да се куплира с автоматичната скорост? Що нямате индикатор във визьора при скорости под 1/30 секундата и що нямате възможност за ръчно фокусиране по скала.
Иначе сложили индикатор за осветеност – като си в диапазона, свети ОК. Само дето е за целия спектър от скорости, тоест бленда 8 и ако има светлина за 1 секунда, ще светне ОК, щото фотоапаратът може да експонира филма правилно. Дори ЛОМО Автомат от СССР има червен диод за ниски скорости. Да си знаеш. Миноксът, дето някои викат, че бил подобрена Смяна 8, има индикатор за скоростта. Другите няма да ги споменавам. Иначе има индикатор за потвърждение на фокуса. Знаят, че трябва нещо да има във визьора, де да свети.

https://rollei35af.com/cdn/shop/files/Rollei35AF-1-2000px.jpg
И ми отговарят – за да нямате проблеми, носете си външен светломер, цъквайте си първо с него и после пуцайте.
Хубаво, а що го купих тоя апарат, при положение, че ме карате да снимам все едно съм с Байретте за 20 евро???
И сега втори имейл, не зная защо отговарят втори път, без да съм връщал отговор – викат ми – вижте, господине, много ни хареса стария Ролей, де се въртят търкалетата. И си направихме римейк. Не сме го мислили да е цъкалка. Искахме да може да се въртят търкалетата и хората да се радват какво пипат.
И сега освен да им кажа да си пипат любовниците, щом им се пипа нещо. Или да си купят акордеон, там за пипане има много.
Иначе... забавлявам се как някакви викат, че били разочаровани, че обективът не бил сгъваем. Но знаят, че е с автофокус. И се опитвам да си представя сгъваем обектив с автофокус.
Намятах с него десетина ленти. Тормозя ви последните месеци с фотки от него, ако се чудите.
|
|