Автор: my.point.of.view
Дата: 30-06-26 14:43
Когато съм карал бай ИИ да ми генерира нещо, все ми отговаря – ААА, това НЕ!!!
И за какво ми е, щом не изпълнява желания???
Иначе за снимки не го ползвам, не виждам причина, при наличие на фотоапарат? Така или иначе, гледам да не правя снимки по схемата "това ще го оправя после във фотошопа, тука тия клошари ще ги изтрия, там ще добавя майка с дете, три чайки в небето, два облака, ще вкарам и локва с отражение и допълнително светлина на нивото на спиралата на Фибоначи".
Иначе, гледам, маса хора се радват. Един ден, като им покажат дийпфейк с тях, няма да се радват толкова, но ходи обяснявай, че си сервитьорка, а не...
Правят се ИИ реконструкции, голяма част от които нямат много общо с оригинала. Из Фейсбука се напълни с творци "визуални стори-телъри", нещо като латерни, предъвкват дъвканото, създават изображения, в които няма уловен момент, има само имитация на случка. Нещо като Дойче Маркенбутер, дето го има само в България. Който иска, да го яде. Миш-маш и маш-муш, бонус-малус, анос-фалус. После се редят коментари, авторите на които припадат по изяществото и уникалността... на генерираното съдържание... каквото и те могат да си нагенерират у дома.
Един нелош стрийт фотограф вика – пичовете, умря онова време, де можеше да се цъка стрийт, затова минавам онлайн!!! И разцъква на седянка с бай ИИ да му твори шит-дьоври.
|
|