Автор: my.point.of.view
Дата: 26-06-26 20:18
Може да си работи и безотказно цялата доза и да върши работа, просто да трябва да се пипа нежно, все едно пипате чужда жена.
Ама една фирма в света на физиологията, AD Instruments – всички в България се оплакват, че се чупели техните трансдюсери или нещо кабелчетата им били кекави. И като видя как боравят с ръчичките хората, това са хора, които са от женски пол и са използвали единствено микровълнова и сешоар в живота си от електроуредите. Оня ден счупиха един USB кабел, разцепиха буксата, оставяли са я вкарана в един спирометър и надолу нещо е висяло, изумен съм колко е изкарала. И сега тоя уред не може да се ползва, щото кабелчето хем изглежда като за телефон, хем струва 100 евъра, щото не е като за телефон и не се предлага под път и над път.
Просто с едно на ум, вероятно, стават нещата.
Иначе... Никон Ф6, па и Ф5, па и Ф4... и който и да е Никон от тая серия... и Ломото новото МС-А... те нямат дори една допирна точка. Или може би точно една имат – имат бутон, за да направят "щрак".
Ломото е ново и цената е като за нова стока, Никонът ако някой го произведе, ще удари звездите. Дали Ломото е добро, не ми е ясно, от това, което виждам из нета, не се разбира.
Примерно, за Ролея 35 АФ виждам, че апаратът е добър, малко особен, капризен, може би даже малко проклет, но като му свикне човек на особеностите, хората споделят кадри. Има кадри, има фокус, има полутон, има някакво винетиране при някои бленди и светлини, прави някакви грешки при облачно време /като всички останали/, но човек си слага каквато чувствителност иска, върти си търкалетата и е в джаза. Даже сега четох, че пуснали нов тираж, оправили ужасът с превъртането, дето хората викаха, че вървяло стегнато. И капачката, дето падала, вече е магнитна. И филтри има някакви, които не мога да си обясня за какво са ми. Можеше, по подобие на Минокс 35 да има вграден филтър. И да има лампичка при скорости под 1/30 сек във визьора, по подобие на Ломо Автомат.
|
|