Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавица за никон - TT685ii или V860iii ?
Автор: solar_sea   
Дата:   16-06-26 11:41

Искам да си взема светкавица за никонски дслр и си харесах на godox системата. Във foto-erhardt TT685ii е 110 евро докато V860iii е 170 евро и още 40 евро за допълнителна батерия. Заслужава си ли разликата за литиево-йонната батерия ? Доколкото виждам от към други характеристики са съпоставими, пък АА батерии имам. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавица за никон - TT685ii или V860iii ?
Автор: sirkhann   
Дата:   16-06-26 20:20

V860 презарежда по-бързо. Нетрадиционно мнение - ако е за тези пари, V1 е по-добрата алтернатива, тъй като дава по-добро разпределение. Неудобството е нетрадиционната форма на главата, която не е съвместима с някои приставки. За втора светкавица в Slave режим, TT685 върши работа

Автор: mmx   
Дата:   16-06-26 22:37

От когато минах на V860ii разликата е забележима. AA батериите не може да осигурят толкова бързо презареждане. Отделно ми се струва че батериите издържат драстично повече. Тази светкавица има само една лоша черта - Hotshoe на Sony е пласмасов и е с винт въпреки че още държи. Докато V860iii вече е друга работа , така че не се колебай за V860iii

Публикацията е редактирана (16-06-26 22:38)

Автор: quazimodo   
Дата:   17-06-26 09:23

Едно нетрадиционно мнение от гледната точка на скъсаняците[smilie5] Зависи какво натоварване си приготвил за светкавицата. Ще снимаш ли сватби и кръщенета с по 1500-2000 кадри всяка седмица или ще имаш 20-30 кадри на тримесечие. Съответно, колко евро си готов да хвърлиш от балкона ако светкавицата си стои в шкафа, а ти се ласкаеш, че имаш светкавица трепач[smilie18]

Автор: solar_sea   
Дата:   17-06-26 10:06

Квазимодо, ей това е правилният въпрос. Че техниката ще се ползва - ще се ползва. От друга страна избягвам да разчитам на burst режим и не мисля, че каквото и да снимам ще налага по X кадъра в секунда, че и със светкавица.

Пък на цената на една с литиево йонна мога да си взема две с обикновени батерии и да ги ползвам и заедно, и за резерв.

Автор: ilcoin   
Дата:   18-06-26 09:13

Ще ритна кошера и аз, ама аз твърдо съм на мнение че ако НЕ снимаш по 1000 кадъра на ден за 100-150 евро се намират втора употреба никонски светкавици, които работят чудесно и си вършат работата без проблем.

Аз от години лашкам една SB-600 в раницата с два комплекта алкални батерии, ако реша че ми трябва светкавица за нещо. А аз рядко решавам, че ми трябва така че за мен това е 100% работещо решение.

Автор: kiten   
Дата:   19-06-26 00:11

Китайците от скоро измислиха АА батерии литиево-йонни които се зареждат като телефон usb-c и заредени са около 1.6 V . Батериите комплект вървят с кабел който зарежда 4-те едновременно. Продават ги в алито и тему. Издържат по малко от хубава алкална батерия, но са удобство да ги извадиш и заредиш и обикновено се зареждат за 40 минути комплекта.
За крачето също се продават метални за около 8 € и човек без опит може да го смени.

Публикацията е редактирана (20-06-26 10:04)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »