Автор: my.point.of.view
Дата: 07-06-26 10:13
Ама как ме състарявате... не съм бил роден в повечето от цитираните години.
Нещо за "зората" на демокрацията се чудя, щото 300 лв асистент в университет по соца не е взимал, та ще е 1990 и нататък до 1993-4 година, примерно.
Но съм потресен колко са били скъпи фотоапаратите. Като всичко, май. То не че сега не е така.
Като знам, че един цветен телевизор е бил 1000 лв на заплата 150 лв... или пералня и тя пак толкова... За пералнята... разбираемо. Обаче... да се редиш на опашка, за припадаш и да правиш схеми за уред, от който тече пропаганда, това не го разбирам.
Един Трабант е бил 3500 лв и при 175 лв заплата това са 20 заплати, което днес при заплата 1500 евъргрийна прави 30 хиляди от новите пари... въъъъъйййй.
Като се зная, че харесвам малки и симпатични, сгъваеми неща от сорта на Минокс 35, Ролей 35... стигам до идеята, че вероятно е било по-скоро някоя Барета или нещо малко и евтино. Може да е било Смяна Символ или оная, лачената, SL.
Зенитите... не ми е ясно защо са им сложили тия метални зъбци, да късат лента. Ако бяха пластмасови, това нямаше да се случва. Никога не са ми били симпатични.
Добре, не се оказа лесна задачата. Мислех си, че вероятно на тази цена има един модел, дето всички знаят кой е. Тогава имаше и такова нещо стоки в магазини да остават с неактуализирани цени за някакъв период от време. И да е било нещо такова. Беше ми чудно за какво съм се тръшкал в годините, за които нямам спомен.
|
|