Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 емил
Автор: dedide   
Дата:   02-06-26 15:57

Емил Иванов, 80 години.

Гледам публикации, мои, отпреди 6-7 и повече години. Повечето са снимани с телефон. За да избегна пренебрежителното отношение триех info-то. Сега мога да редактирам фотографиите с нови, много по- качествени. Коректно ли е? И как може да стане? Все пак се водя от правилото око- обектив-обект. Техниката е само инструмент.

Отговори на това съобщение
 Re: емил
Автор: demiman   
Дата:   02-06-26 16:06

Разбира се, че можете. Профила е ваш, махате всичко което решите и качвате нови.

Автор: dephil   
Дата:   02-06-26 16:30

Не само "просто снимки" - има вече доста филми, снимани изцяло или основно с телефони, включително и от големи режисьори като Стивън Содърбърг, Шон Бейкър, Дани Бойл и пр.

Така че - всичко е коректно, стига крайният резултат да ти харесва на теб и процесът да ти носи удоволствие.

Автор: nyamago   
Дата:   02-06-26 21:29

Аз също имам голямо количество кадри от 25+ години, много от тях качвани онлайн. Практикувам (за себе си преди всичко, но и за хора, които може да ги помнят) един подход, който си наричам 'завръщане при...' (неточен превод на 'revisiting'):

Когато разглеждам ретроспективно и открия в стар кадър някои недостатъци или ограничения на тогавашната обработка, често решавам да пробвам с по-съвременен софтуер. Резултатите биват по-добри или поне -интересни.

Препоръчвам такава практика [smilie24]
[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   03-06-26 07:30

Remastering.

Автор: Джъмбо   
Дата:   03-06-26 09:52

... има вече доста филми, снимани изцяло или основно с телефони... като споменем, че са чисто маркетингови спонсорирани от производителите... без особен ефект...

Автор: dephil   
Дата:   03-06-26 14:55

Така де, ама - основният ефект всъщност е, че ако някой иска - може [beer]

Дани Бойл (например) не баш чоко-локо и "28 Years Later" си е доста добър, като за "маркетингово" упражнение.

High Flying Bird на Содърбърг - също.

Иначе е повече от ясно, защо Епъл ще го подкрепят, както и защо Никон купиха Ред и всеки момент някой ще извади нещо "сериозно" снимано на "ширпотребния" Zr (който даже е по-евтин от съответния айфон).

Автор: nyamago   
Дата:   03-06-26 15:04

[smilie7] asahi написа:

> Remastering.

И така може да се нарече. Но 'мастеринг'-а е последна стъпка след ред други процеси (в аудиото, поне). С аудио съм си играл да го правя, много рядко и отдавна, само с мои записи (но брат ми си изкарва хляба да го прави за сериозни артисти и лейбъли, та от него знам едно-друго).

С моите снимки не правя отново само крайната стъпка, а целия (пост-)процес отначало, ако пазя нередактирания файл. Много неща могат да се повторят преди 'мастеринга' - да си припомним, че в аудиото има и 'remixing', което много по-драстично може да промени резултата...

Но както говорим за стари снимки: отварям оригинала и го почвам със сегашните инструменти (редактиращ софтуер и помагала). И вероятно - със сегашните си познания (за толкова години все нещо може да съм научил). Неизбежно и със сегашните си променени представи какво е 'добър кадър' [smilie8]
[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »