Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic L10 (наследникът на LX100 II)
Автор: IShoot4Fun   
Дата:   12-05-26 21:43

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic L10 (наследникът на LX100 II)
Автор: IShoot4Fun   
Дата:   12-05-26 21:43

Цък

Автор: djfroggy   
Дата:   13-05-26 23:50

Не е точно наследник, по-скоро е нова линия! Сензорът тук използва ли се като пълна площ? Защото помня, че при LX100, LX100II не се ползваше целия сензор.

Автор: Джъмбо   
Дата:   19-05-26 15:59

баш наследник си е дори и обектива е същя... само камерата е по-компактна с подвижен дисплей и други съвременни екстри... матрицата пак не се използва цялата

Автор: nyamago   
Дата:   19-05-26 19:40

Наследник 3-то поколение: всяко следващо с абсолютно незначителни 'подобрения', за да освежи пазара и хване нови мераклии. Имах оригинала (Leica D-Lux Typ109) - много способно, напълно джобно* апаратче за всеки ден, винаги с тебе. Имам хубави спомени и нелоши снимки (някои дори качвани тук).
* 'Джобно' за джоб на канадка, в дънки няма да влезе [smilie6]

Някъде 2018-та мисля беше, реших че телефоните-флагмани са достигнали нивото за 'винаги с тебе'. За проба взех Лайката с тогавашния ми Самсунг (не помня кое поколение) на едно пътуване до Севиля и снимах сравнителни кадри. Трудно се откриваше разлика (без лупа). Ако откриете във форума кадри от Севиля от преди Ковид-а, ще има да се чудите с кое от двете са правени.

Реших да разкарам Лайката - и веднага съжалих. Защото се появиха доказателства, че 'не е баш същото' - във финия детайл, както и динамиката, телефонът не издържаше сравнение с (много) по-голям сензор, пък и с истински, качествен Лайка обектив.[smilie8]

Следващите години заглеждах всякакви малки качествени апаратчета, но взех да свиквам с телефоните - пък и те доста задобряха. При днешните топ флагмански модели вече имаме перископни телеобективи, 1" сензори и други непрекъснати подобрения, които правят 'малките апаратчета' от всякаква маркаи модел ненужни и безпредметни.
- - - - -
Мое мнение, никого не задължавам. Разбира се има едно неповторимо усещане в ръката ти да тежи с хладен метал високопрецизна техника: емоцията се предава от това преклонение към физическия продукт на (само)оценката за качеството на снимките и заработва непобедимия аргумент 'Друго си е'. И на мен не е чужд, така че разбирам феновете, които ще си вземат този нов модел. Няма лошо - важното е да снимаме, кой с каквото си е избрал! [smilie24]
[shtrak]

Автор: kvakioh   
Дата:   20-05-26 06:28

За нищо не става, една Sigma dp0/dp1 quattro е в пъти по-добре като картинка, Fuji XF10 го отвява също. За смешките, че бил отроче на Fuji x100 и Panasonic s9 направо няма думи…

Автор: Джъмбо   
Дата:   20-05-26 16:37

Имах оригинала (Leica D-Lux Typ109)... то и аз я имах, ама колкото и да си се ще не е оригинала... оригинала е Panasonic LX100, а лайката си бе просто всичкото панасонишко в един по-лъскав и неудобен корпус... дори файловете бяха панасонишки а не днг, както е при истинските лайки...

@$%&та корона ме принуди да си продам лайката иначе и досега щях да си я мъкна деа!!!

Автор: mihajlov2   
Дата:   21-05-26 14:22

Аз продължавам да разнасям моето Sony RX100 VA и ми е предостатъчно като ежедневно апаратче. Визьорът за мен е безценна предимство. Обзавел съм го с допълнителна ръкохватка (grip).

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »