Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля препоръчайте ми мини статив от сорта на Sirui AM-223
Автор: -greenhorn-   
Дата:   12-05-26 18:09

Здравейте, търся си мини статив който по възможност да не е повече от 0.5 кг за носене по планините. Имам от тези най - малките Manfrotto MTPIXIMII-B, PIXI Mini Tripod, обаче ми се иска да има малко повече височина и малко повече настройки и затова си търся накакъв среден такъв.

Понеже ще е предимно за пейзажи не ми пречи ако е нисък.

До сега съм се спрял на тези модели,
Aoka CMP163CL Travel Tripod

Sirui AM-223 Carbon Fiber Mini Travel Tripod

Leofoto Carbon Tripod LS-223C

и колкото повече ютюб видеа гледам, толкова повече се обърквам.

И разбира се във фото-форум стил, се надявам някой да ми каже дали изобщо да се занимавам с такива малки стативи. То по принцип да се снима от нивото на очите си е малко скучно, но пък е удобно ако сменяш филтри и въртиш копчета.

Инае системата няма да е по-тежка от 2кг. Вероятно ФФ безогледалка Канон + 16-35 или 17-40.

Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля препоръчайте ми мини статив от сорта на Sirui AM-223
Автор: OIM   
Дата:   12-05-26 18:20

Има неписано правило- стативът да е по- тежък от техниката поставена на него ...

Автор: kvakioh   
Дата:   12-05-26 18:39

Имам един Redged в същия калибър за продан

Дата:   12-05-26 18:41

Да, възможно и да е много леко. На предстоящия преход мисля да ходя със Canon R + 16mm 2.8 твърд обектив. Доста леко и ограничено, но си мисля, че въртенето на варио доста отвлича вниманието. Когато съм само с един твърд обектив разчитам да намеря по - интересен кадър.
Може и един 50 1.8 да добавя ей така да се чувства излишека и защото имам място в чантичката.

Дата:   12-05-26 18:54

kvakioh написа:

> Имам един Redged в същия калибър за
> продан

Ако е полезно да дискусията можете ли да напишете някакви примерни параметри дали е карбонов, колко тежи, удобен ли е за ползване и изобщо каквото мислите, че е подходящо?

Автор: hotsnail   
Дата:   13-05-26 00:56

Leofoto MT-03 с глава MBC-20 и Sony A7C серията.

Не е идеален, защото дължината на караката е фиксирана. Ама по-добро свръх компактно нещо не мисля, че има. Не е супер лек, но пък за сега е доста здрав.

Автор: ник_п-в   
Дата:   13-05-26 01:56

Много съм доволен от този - SmallRig VT-20Pro. Издържа Никон д800+200-500 и е доста компактен за стабилността си..

Дата:   17-05-26 23:56

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0DSZYRN8P?psc=1

На този се спрях към момента, и като цена ме устройва, и добри ревюта има. Теглото ми се струва добре и се надявам да върши работа на статив.

Автор: Джъмбо   
Дата:   19-05-26 16:05

ползвам карбонов пийкдизай, компактен и достатъчно висок...

Дата:   22-05-26 17:20

Бях на кантар какъв да взема и, разбира се, Амазон като видят някой да се колебае, му пускат малко промоция, та го намалиха и ми взеха парите.

Сигурно моите други стативи, които съм ползвал, са стари или аз съм с остарели разбирания, но този статив е много добър и много балансиран. Тези врътки преди съм ги мразел, а тук се отвиват с едно движение. Стативът наистина е много лек, а бюджетната глава има такова панорамно завъртане и всичко работи много мазно. Единственото, което ме издразни веднага, е че нямам кука, за да си закачам тежест. И другото, което леко дразни, е че съм свикнал с Manfrotto и бързото освобождаване, а тук има врътка. Аз и тук може да сложа бързото освобождаване, но то е тежко и просто не си заслужава.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »