Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re: Избор на фотоапарат и обектив SH 1500лв.-2000лв.
Автор: Synthy   
Дата:   13-09-24 08:31

Какво е хубаво бОке (пише се с О) според теб? Това е доста субективно понятие и всеки има различно виждане за хубаво боке. Обясни, моля!

Отговори на това съобщение
Автор: dionisy   
Дата:   13-09-24 14:21

Благодаря за корекцията. Имам предвид добре разфокусиран заден фон без разни ефекти на сърчица и звездички. Разбира се, за да е универсален търся и да е варио.

Публикацията е редактирана (13-09-24 14:23)

Автор: Synthy   
Дата:   13-09-24 14:40

Звездички и сърчица се постига с разни неща пред/зад обектива.
Бокето, всъщност, са "фигурите", които се получават при светлите обекти (или по-скоро светлинките) когато са разфокусирани. Моето виждане за красиво боке е ясно очертаното кръгче (някои го наричат паричка), което се получава от по-старите обективи. Други харесват тъй нареченото кремообразно. И сега, отново, според теб: какво е добре разфокусиран заден фон? Я направо сложи един пример тук, някоя снимка [shtrak]

Автор: dionisy   
Дата:   13-09-24 14:57

Примерно това.

https://ibb.co/4SLFDTc

Автор: quazimodo   
Дата:   13-09-24 15:27

dionisy написа:

> Примерно това.

Всеки китов обектив ще разфокусира по този начин фона. За Хелиос-44 да не говорим [smilie5] Eто ти един елементарен Никон 35/1.8 ДХ(за кроп)

https://i.postimg.cc/yYhPDKHW/DSC-2347.jpg

Хубав зум за Канон и за 6-700 лева - EF 24-105/4 IS "L" .

Автор: A.Y.   
Дата:   13-09-24 21:01

Помислете какво Ви харесва във фотографията.
-смяната на обективи
-обработка
-или просто да си щракате

И нека това да е отправната Ви точка.
С безогледално тяло ще можете да закачат всякакви обективи и да експериментирате с тях.
С DSLR ще усещате повече камерата в ръцете си.

И имайте предвид, че хубавите обективи са скъпи (за ФФ да не говорим)

За мен най-важното си остава удоволствието от снимането.

(запознат съм със Sony системата и ако мога да помогна, с радост ще го направя).

И както се казва: най-важния аксесоар на фотографа е неговото сърце...

Поздрави.

Автор: ombre   
Дата:   14-09-24 09:53

Авторе, на тези модели които си се спрял (цитирам последния ти пост), общото м/у двете ,че и с двете може да се снима. Но до там. Едното е кропка,другата фф. Никога кропка няма да докара фф визия,ако се сравняват и на двете са закачени хубави джамци, затова и казах,че не е само да се вземе фф камра но си трябват хубави обективи иначе е безсмислено. Помисли и за сервизната част. На Сори сервиза е много добър (може би най-добрия), Никон също имат. Канон не знам дали имат нов (ако някой знае може да ти помогне с инфо).Това Сони (без да съм имал въпросния Канон), според мен е по добре във всичко с оглед,че се ползва по нова технология, но си остава кропка. Няма как да ти се даде съвет,тъй-като си се спрял на тотално различни камери. Поне да бяха от една марка или да са и двете кроп или фф. Ако си от София можем да се видим и да ти го дам да поснимаш и да видиш как е. Същото можеш да направиш и с Канона. Вярвам,че никой няма да ти откаже. И след това във вкъщи гледай и сравнявай.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   14-09-24 11:52

dionisy, двата модела, на които си се спрял са много различни. Фулфрейм DSLR срещу безогледална кропка. 6D-то е доста по-голямо и почти двойно по-тежко от а6400. Като му закачиш и светкавицата става още по-тежко и обемно. Друг начин няма, тъй като моделът няма вградена такава. Вградената светкавица никога не ми е била излишна и има ситуации, когато я ползвам. Иначе ясно е, че с качествена външна светкавица е по-добре.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »