Автор: IShoot4Fun
Дата: 23-10-24 18:30
ПеПе написа:
> IShoot4Fun написа:
>
> > Апарат с несменяем обектив може
> да
> > бъде доста добро решение.
> >
> ПеПе написа:
< И това ми мина през ума, но искам
> да имам по голяма гъвкавост за
> всеки случай.
Зависи. Погледнете в профила ми. От 105 снимки, 81 са снимани с апарат с несменяем обектив. Предложих такъв, тъй като става въпрос за екскурзии. FZ1000 II e достатъчно добър за това, и достатъчно гъвкав: 25-400мм еквивалент. С 18-135 имате 29-216мм еквивалент. Не отричам предимствата на апаратите със сменяем обектив - в случаите, когато това наистина е необходимо. Ако питането Ви се отнасяше за снимане най-вече на портрети да речем, не бих предложил FZ1000 II. Въпреки, че и с него не е невъзможно да се направи портрет, но все пак не е нормалния, обичаен избор за този жанр.
Изискване за гъвкавост, в съчетание със сравнително малък обем и тегло, се удовлетворява лесно от апаратите с несменяем обектив и малък сензор. Тук искам да поясня: Предложеният от мен Panasonic FZ1000 II не е от турбосапунерките с най-малък сензор - 1/2.3', а е 1', т. е. с 4 пъти по-голяма площ.
И да - напълно съм наясно с недостатъците на по-малките сензори. Система с по-малък сензор си има и плюсове и минуси. Снимам най-вече с такива, като за мен резултатът е достатъчно добър.
Разбира се изборът си е Ваш. Всеки си преценява и гледа от неговата си камбанария.
Успех!
П.П. Извинявам се, но съм отговорил прочитайки само последния пост по темата, който беше адресиран към мен. Сега прочетох отговора, даден от автора към Yog. Щом се говори за набавяне едно по едно, явно ще се купува апарат със сменяеми обективи.
Какъвто и да е - на фокус! ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (23-10-24 21:12)
|
|