Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография

Висок клас телефон
Автор: smilen_k   
Дата:   28-08-24 21:52

Здравейте, моля за съвет относно закупуването на висок клас телефон. Реших и аз малко да се поглезя, и съм се спрял на Huawei Pura 70 ultra, но доста неща ме притесняват, процесора, липсата на официални гугъл услуги, липсата на 5G и др. Иначе много го хвалят относно камерата. Моя въпрос е заслужава ли си или предложете някой друг модел като алтернатива. Благодаря ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Висок клас телефон
Автор: guciguci   
Дата:   28-08-24 23:35

Симо,аз ползвам алтернативата - Xiaomi 14 Utra. Мога много да ти говоря за него. Ако искаш звънни ми утре. Иначе за Хуауеиа съм чувал доста лоши неща. Освен всичко друго,ще си лишен от Гугъл апликациите,с които евентуално може да си свикнал до сега,ако не си бил с Хуауей. Ако пък случайно решиш да вземе[ Xioami 14 Ultra,сега в базара в GSM секцията един колега продава чисто нов,запечатан със смарт часовник за супер цена. Ако нямах същия,бих си го взел

Публикацията е редактирана (28-08-24 23:36)

Автор: lamerko   
Дата:   28-08-24 23:41

Ами липсата на 5G е плюс. Процесора малко пострада заради санкциите и бяха принудени да го държат до някакво осреднено равнище, за да могат да го продават извън Китай, но сам трябва да прецениш дали ти трябва най-мощния процесор и за какво точно. Имай предвид, че върховите модели страдат редовно прегряване, дори и да не ползваш нещо тежко - понякога някое "любимо" приложение решава да го опържи :)

С липсата на услугите е гадно, но уж засега решенията работели чудесно. И аз се замислям.

Автор: Vinsent   
Дата:   29-08-24 08:15

Имам Xiaomi Redmi 13 pro 5G две сим карти, 256 GB, доволен съм.

Автор: Mogila   
Дата:   29-08-24 09:35

А защо не Samsung Galaxy S24 Ultra?

Автор: Synthy   
Дата:   29-08-24 09:53

OPPO Find X която е актуалната версия, OnePlus 12 (май това е последното). Все хубаво снимат, Xiaomi 14, както казаха.
Ако искам хубава камера аз лично бих стоял (както и правя) далеч от Самсунг.

Автор: ombre   
Дата:   29-08-24 09:56

Без да съм има въпросния модел от темата, съм ползвал тази марка (преди ограниченията) и бях доволен. Поне от рекламите това е телефона при който обектива излиза напред когато се зумва и имитира усещането за фотоапарат тип сапунерка. Ксиомито за което се говори е с 1 инч сензор, за хуавея не знам не съм чел. Наистина зависи за какво ще се ползва и алтернативата на Гугъл дали ще ви върши работа. Аз лично не бих го купил, просто защото работя с приложене (я),които ги има само в маркета на андроида , но чисто като телефон и камера може би са си супер. най добре е да се чете и на място да се пробва, тъй-като вие ще го плащате и ползвате,а мненията винаги ще са различни. Успех с покупката.

Дата:   29-08-24 10:10

Само не Samsung Galaxy S24 Ultra. Никаква камера няма да получиш. Просто телефон

Дата:   29-08-24 10:26

guciguci Хората по тестове за сравнения пишат, че и двата телефона имат страхотни камери. гледам и директни сравнения на снимки и трудно бих определил кое ми харесва повече.

Но явно щом ти казваш, камерата на самсунга е никаква.

Дата:   29-08-24 10:43

Все още имам и Samsung Galaxy S23 Ultra. Неговата камера е същата. Прешарпени ,изкуствени снимки. Изкуствено макро. Ако имаш тези модели,ще разбереш за какво става дума. Ревютата не ги гледай. Човекът се е насочил към едно инчови модели. Правилна стъпка.

Публикацията е редактирана (29-08-24 10:45)

Дата:   29-08-24 11:02

guciguci Жена ми има s23 и снимките са страхотни! Доста по-готини от на моя Самсунг Ноут 20.

Защо да не гледам ревюта и стравнения директно на двата телефона при снимани еднакви сюжети? Не е ли това най-доброто сравнение?
От тези сравнения в някои ситуации по-скоро на Ксиаомито са му супер прешарпени снимките.

Не искам да те нападам лично, но не знам защо ти изобщо говориш за прешарпено, а имаш подобна снимка в профила си и то с такава страхотна техника. Ако това ти е еталон за качествена снимка...разбирам защо ти харесва картинката на Ксиаомито.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2024-08/1723008702_dsc01911.jpg

Дата:   29-08-24 11:21

На лични нападки няма да отговарям

Дата:   29-08-24 11:35

Не са лични нападки. Това е пример как личният вкус води до предпочитания към определен тип визия.
Да не гледаме сравнения. Самсунгът за нищо не става. Точка.
Нека видим кой прави такова заключение и какъв му е еталона за качествено изображение. Нали?

Директно сравнение

Аз от показание примери в някои ситуации харесвам едното, в други-другото. Но да отсека, че едното не става? Би било смешно.

Публикацията е редактирана (29-08-24 11:36)

Автор: stukloplast   
Дата:   29-08-24 11:59

Докато не се е появил бачо Киро, мога да потвърдя - имах s23 ultra, и пиксели 2 пробвах, през още сума ти марки и модели минах за 4 години, шаомитата са си топ за снимки. В момента съм с ултрата им.

Дата:   29-08-24 12:23

Готини са, спор няма.

И аз като бачо Киро обаче не бих си взел телефон на китайска марка. И това поради ред причини. Поне да бяха евтини.

Автор: nyamago   
Дата:   29-08-24 12:53

Мъдрост, разчетена на древен египетски папирус:

"Попитай 10 души за мнение за даден модел телефон - и ще получиш 20 препоръки за други телефони." [smilie8]

Публикацията е редактирана (29-08-24 18:33)

Дата:   29-08-24 13:21

nyamago човекът иска предложение за алтернатива. Май не си му прочел мнението до края?

Автор: n_ruby   
Дата:   29-08-24 13:29

Отностно 5G-то надали е голяма загуба липсата му. Моят телефон поддържа 5G, но съм го изключил от настройките, за да хаби по-малко батерия. А и скоростите на 4G са ми предостатъчни.

Дата:   29-08-24 14:06

От известно време като гледам за камера на телефон, ориентир ми е колаборацията на технологичните компании с фотографски такива (хаселблад, лайка и т.н.). Всички камери, които съм харесал и бих си взел са с тяхна намеса. В момента ми е с хаселблад и бих казал, че е по-добра от 80% от телефоните с камери на пазара.
Самсунг (S серията)... хардуера им е топ, спор няма. Обаче софтуера им скапва всичко. Така и не се научиха да не правят толкова агресивна обработка на картинката излизаща от сензора. Еми - чал.

Автор: ddantgwyn   
Дата:   29-08-24 14:49

The Seven Levels of Photographers

Автор: Raffito   
Дата:   29-08-24 14:59

Samsung SM-G970F

https://photo-forum.net/i/2521518

https://photo-forum.net/i/2521522

Дата:   29-08-24 15:31

Почна се с тъпотиите.
Ето пък шаоми 14 ултра...

https://photo-forum.net/static/site_pics/2024-07/1720339296_16_37.jpg

Публикацията е редактирана (29-08-24 15:32)

Автор: ipolit   
Дата:   29-08-24 16:18

Според мен като ще даваш толкова пари за телефон, гледай да ти върши и друга работа освен снимане. С приложенията на Google вероятно няма да имаш проблем, обаче има доста неща, които може да ти липсват. Доста хора се оплакваха преди от програмите за банкиране - уж ги има в маркета на Huawеi, но не работят. Явно ползват Google Messaging Services. Също ако ползваш софтуер за аутентикация. Според мен Xiaomi 14 ultra e по-удачният избор, въпреки, че при тях много не ъпдейтват андроида - повечето имат 1-2 версии ъпдейт на андроида, после си ъпдейтват MIUI/HyperOS-а, но без да вдигат версията на Андроида (но това не е кой знае какъв проблем, защото поне 5 години всичко ще си работи). Аз имам някакво предубеждение спрямо сензорите на Самсунг и винаги гледам критично резултатите. Аз съм с s22 и все нещо не ми харесват снимките. Жената има Redmi Note 12 Pro със Sony IMX 766 и много по- ми харесват снимките с него. Но истината е, че после може да намажеш и едните, и другите до степен, че да ти харесат. Всеки телефон дето струва повече от 500 лв снима прилично, но никой не снима като фотоапарат с голям сензор. Според мене да даваш много пари за телефон заради камерата само е късане на пари, по-добре да си купиш някакъв дето има нещо друго да те грабне - примерно да е сгъваем, да е малък (щото всички са с големи) или пък много голям, ако те кефят големите, да е тънък, да е железен, с изкуствен интелект да си говорите важни работи... Аз винаги съм искал малки и затова съм със Самсунга (и му псувам батерията всеки ден, щото го държа на power save, че да изкарам до вечерта).
Ако аз трябва да си сменям телефона, бих си взел Pixel 8 или 9 ако не те бърка разликата в парите. Има 7 години ъпдейти, дотогава ще са му ръждясали частите, със сигурност ще прави хубави снимки и постоянно ще получаваш някакви софтуерни гъзарийки, дето другите ги нямат. От тия има и големи, ако те кефят големите.

Дата:   29-08-24 16:22

Почти всичко,което каза е вярно.

Автор: vga   
Дата:   29-08-24 16:27

Аз не бих си взел Хуауей, защото си искам всички Гугъл услуги да работят нормално - кълнат се, че вече няма проблеми, но продължавам да съм скептичен. Но пък и камерата на посочения модел не впечатлява особено.

Що се касае до това как изглеждат готовите снимки, без да пипаш нищо, тази година най-много ми харесва Vivo X100 Pro и Ultra за зуум. Що се касае до детайл, естественост и raw - Xiaomi 14 Ultra. Цените от giztop.com са изкусителни - 1400 лева и най-бързите ъпдейти. Самсунга струва доста повече и на екрана му снимките също изглеждат добре, но не ги зуумвай на компютър... :) Успех с избора на скъп телефон - който и да вземеш ще ти служи 5-6-7 години вярно [smile]

Автор: ombre   
Дата:   29-08-24 16:36

Могила, благодарско за сайта не го знаех и с кеф ще го разгледам. Сори за спама, просто исках да ти благодаря.

Дата:   29-08-24 17:06

Тотално се отказах от Пюра 70 ултра. Сериозно се замислям за Шаомито 14 ултра, спира ме това, че преди време имах Ноут 11 про на Шаоми и камерата беше плачевна.

Автор: Yog   
Дата:   29-08-24 17:10

Като алтернатива - купи си телефон за 700-800 лева. Ще прави съвсем нормални снимки и разликата няма да забележи абсолютно никой. Включително и ти. Пък с остатъка от 2000 лева пак ще можеш да се поглезиш [smilie3]

Автор: DreamDragon   
Дата:   29-08-24 17:36

> smilen_k написа:
> Тотално се отказах от Пюра 70 ултра.
> Сериозно се замислям за Шаомито 14
> ултра, спира ме това, че преди
> време имах Ноут 11 про на Шаоми и
> камерата беше плачевна.

А, и аз имам опит с Ноут 11 и бях супер изненадана, че камерата му е много по зле (даже от Ноут 5 например ;) Така, че - считай го за потвърдено изключение за точно този модел.

@ipolit
Казали сте всичко, което е необходимо [beer]

Автор: compur   
Дата:   29-08-24 21:48

Ето едно предложение от Сори

Sony Xperia 5 III

Дата:   29-08-24 23:33

compur,това е шега,нали?

Автор: nyamago   
Дата:   30-08-24 01:45

> compur,това е шега,нали?

Защо?

Дата:   30-08-24 01:52

За телефона не знам, но само не купувай сирене от Кънчо... [smilie18]

Автор: ipolit   
Дата:   30-08-24 09:52

Най-тънкия сгъваем
https://buybest.bg/honor-magic-v2-5g-512gb-16gb-ram-dual-sim

С най-хубавата матрица за 500 кинта - Sony IMX 890

https://buybest.bg/oneplus-nord-3-5g-128gb-8gb-ram-dual-sim

Много хубав, железен, ама са намалили размера на сезора. Иначе го хвалят, но не съм снимал с такъв и не знам. Sony IMX882 (Lytia LYT-600), 1/1.95"
https://buybest.bg/oneplus-nord-4-5g-256gb-12gb-ram-dual-sim

Pixel 8

https://buybest.bg/google-pixel-8-5g-128gb-8gb-ram-dual-sim

И ей това Poco, дето си е трепач отвсякъде - метална рамка, сериозен процесор, много памет. Нямам наблюдения върху новите сензори от Омнивижън, старите бяха смотани, ама сега явно са се променили нещата. 50MP OmniVision OVX8000 (likely same as OV50E, 1/1.55", 1.0µm - 2.0µm), f/1.6, 24mm, multi-directional PDAF, OIS; 8K@24fps, 4K@60/30/24fps

https://buybest.bg/xiaomi-poco-f6-pro-5g-512gb-12gb-ram-dual-sim

Нямам нищо общо с байбест, ама съм купувал от тях 3-4 телефона и няма проблем. Да не си помислите, че ги рекламирам. Просто е най-ьовтинко.

Дата:   30-08-24 10:16

Тоя сгъваемия Хонор и аз го гледах,ама му е супер скапана камерата. В сравнение с другите ,за които говорим де...

Автор: petervassilev   
Дата:   30-08-24 13:12

smilen_k :
"Реших и аз малко да се поглезя..."

За хора с някакво отношение и опит във фотографията, радостта от камерата на новия телефон (новата "глезотия" [smile]) обикновено е кратка.

На камерите на телефоните, независимо дали са за 2000+ или 500 лева, се радват безусловно предимно хора, които никога в живота си не са снимали с друго, освен с телефон.

В посоченото от ipolit със сигурност има много разумни предложения, все пак това е телефон и най-важни са комуникационните и компютърни функции. Но всеки си знае най-добре на какво да се "поглези". [smile]

Дата:   30-08-24 13:16

Не е така. Аз много се радвам на моят Xioami 14 Ultra. Защото знаех,какво да очаквам. Не съм очаквал,да е като Сонито ми A7IV,така че не съм разочарован. Открих обаче,че ми е по-приятно да снимам с него някои неща,от колкото с фотоапарат. Например макро. Тук софтуерно си стаква и си прави дълбочина на рязкост и има използваем автофкус. Което нямах с Sony FE 90 f2,8 Macro. Там снимаш почти винаги на ръчен фокус. Гъзиш се 5 часа,да фокусираш.Прави- 100-тина кадъра,та после вкъщи на лаптопа да стакваш и да излезе кадър. Тук вадя и снимам за секунди. Директен JPEG от камерата си е краен резултат. Всичко е софтуер и то много,МНОГО силен.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2024-08/1724100516_img_20240819_091638.jpg

Публикацията е редактирана (30-08-24 13:21)

Дата:   30-08-24 13:17

petervassilev написа:

>
> На камерите на телефоните,
> независимо дали са за 2000+ или 500
> лева, се радват безусловно
> предимно хора, които никога в
> живота си не са снимали с

Не, разбира се. Тук, в този форум, никой никога не е снимал с друго, освен с телефон [smilie25]

Автор: petervassilev   
Дата:   30-08-24 13:25

Хубава буболечка [smilie24]

Затова писах "безусловно".

Условностите "супер е за макро", като копирапарат и т.н. всички ги знаем.

За някои цели и при определени условия и ръчната количка има предимства пред Ферарито [smile]

Дата:   30-08-24 13:31

Бях забравил, че съм снимал с апарат някога. И че общо взето нищо от това време не ми липсва, а напротив даже. [smilie21]

Дата:   30-08-24 13:55

Не,нека не превръщаме темата в спор,дали телефонът ще замени камерата. Ясно е,че не. За професионална работа,за сватби,за десетки други неща не може с телефон. Но за семейни снимки,за екскурзии и други такива глезотии,за които колегата си търси телефон е точно. Наистина е чудо,да знаеш,че в джоба си имаш такова нещо. Все ще се намери някой да каже" Вземи си по-добре едно Sony RX100VI за половината пари. Прави по-хубави снимки." Ок,но в един момент Сонито остава вкъщи,а излиза нещо интересно за снимане. Бъркам в джоба и снимам. Всичко може да снима с хубав телефон.

Дата:   30-08-24 15:26

Малко статистика

Автор: jingov   
Дата:   30-08-24 22:09

Подкрепям Synthy , от три години съм с Оne Plus, не е мръднал.Почти идеално чист андроид, същото може да се каже за Realme и Nothing phone.
Ако има пари- One Plus 12-16Ram,512HDD
12R е мн добра алтернатива с приемлива цена.
Nord 4 също .
Realme 6GT също
oppo Find Х също, но нямам лични впечатления.
Самсунг и Шаоми , те са за плащащите за името и гадният софт,по скоро обвързването .

п.п. Колкото по малко заводски приложения, толкова по- добре.

Автор: pliska   
Дата:   31-08-24 16:55

Какво ви е мнението за Motorola Edge 50 Ultra и Motorola Edge 50 Pro ?

Дата:   31-08-24 19:16

За снимки - не!

Автор: bobyn   
Дата:   31-08-24 22:22

За снимки (без млечния път, може би) и за още много други неща, най-доброто решение е Pixel 9 pro/(XL).

Автор: fallenfbsd   
Дата:   31-08-24 22:55

@stukloplast ... защо така? Дай повече инфо, не изглеждаше никак зле телефона на ревюта.

Автор: kasad   
Дата:   31-08-24 23:45

Вивооо, вивоо...реално те отнесоха всичко. Виво 100 ултра си истински 1 инчов матричрн телегон, без досадните реклами на шиаомито, без ограниченията на ябълката и без шантавата пикселизация на самсунгите....

Автор: ник_п-в   
Дата:   31-08-24 23:49

Скоро извадих от шкафа Nokia n95 за втори телефон, и камерката 5мп никак не е зле, дори и на сумрак като се има предвид че това е телефон от 2007г...

Автор: shadow...   
Дата:   01-09-24 08:17

https://www.sony.bg/smartphones/products/xperia-1m4/feature12

Дата:   01-09-24 11:38

Ревютата нямат много общо с реалността.
Моторолите никога не са снимали като хората и никога не са претендирали.
А сонитата само претенции имат - айфоня поне малко повече отговаря на претенциите, които има. Последния пиксел, който пробвах(8 про) не ставаше за снимки, ама там е единствено до софтуер и версия.
Виво и шаоми са телефоните(флагманите), които по моему стават(виво не съм тествал).
Дето се вика, ако поне една от камерите е 1", значи би трябвало да снима поне с нея.

Автор: wlad   
Дата:   01-09-24 12:19

Motorola Edge е страхотен телефон с чудесна камера във всяка една от версиите си.

Дата:   01-09-24 15:03

Стария ми от тази серия, май 20 беше, не може да снима, въпреки че имам хубави кадри и от него в профила... Като телефон става, иначе [smilie21]

Автор: alex.d76   
Дата:   01-09-24 17:40

Седя си тихичко, и чакам с гъдел в корема някой да предложи iPhone 15 Pro Max ...
То камери ли не щеш...
То батерия ли да искаш ...
То надежден софтуер ли ...
Е, някой ??? [smilie21]

Автор: bobyn   
Дата:   01-09-24 17:59

@stukloplast, извинявай, ама да кажеш така категорично, че пиксел 8 про не става за снимки, е малко твърде много в Киро стайл...

Дата:   01-09-24 18:18

Обмислям и този вариант с намален бюджет и бях се насочил към пиксел 8 про, вие сега пък неможел да снима, направо ме разбихте. Освен това прочетох в сайта на продавача, че пиксела не поддържал 5G за България. Хмм[smilie11]

Дата:   01-09-24 19:14

И аз не харесвах iPhone, но трябва да призная, че излизат добри машини, но скъпи (за мен поне).

Относно Pixel ... до скоро нямаха поддръжка на 5G и VoLTE в България официално.
А1 видях, че правят тестове, приятели също потвърдиха.
VoLTE може да се пусне на Pixel 7 и нагоре със Shizuku без root, но след пач изисква веднъж на месец 2 минути да се сетне отново.

За Моторола Edge 50 pro & ultra, със съдействието на Pantone, мен поне ми харесват. Не взех Моторола по една причина - нямат много добра репутация за софтуерни обновявания, а за мен това е с лек превес над естеството на снимките.

Поздрави

Публикацията е редактирана (01-09-24 19:16)

Дата:   01-09-24 19:37

За пиксела казах, че е до софтуер, който не мога да чакам да ъпдейтнат и просто го смених. Киро е виждал друго освен гнусмас, само на ревюта. Аз за каквото говоря съм го тествал. Другото лошо при него, е че няма опция за снимане в чист роу, съответно няма чистене на шум, ако някоя снимка се напъне. При айфоня май е същото - и да има истински роу, е от мъничък сензор.

Дата:   01-09-24 20:20

А някой пазарувал ли е от сайта който vga каза-giztop.com
Там цените са добри, но незнам как стои въпроса с гаранция, мито, ддс и т.н.

Автор: georgioiv   
Дата:   02-09-24 09:31

Ако е за камерафон, класацията в момента е Vivo100, Xiaomi 14 Ultra, 70 Pura. Аз лично избрах Шиомито и извънредно много бях доволен до преди да ми го откраднат :) Ако ви предлагат 14 ултра за ниска цена, пишете ми, да насоча полицаите :)
Vivo 100 го гледах в Милано на Медиа Маркета - много добри впечатления тактилно, трябва да се поснима за сравнение. Ако не успеят да ми върнат моя от полицията, вероятно ще пробвам Vivo. В Шиомито ми харесваше крайния продукт в режим портрет, с филтрите на Лейка. За социални мрежи и телефон екран снимките бяха брутални. [shtrak]

Дата:   02-09-24 12:14

Кога го купи, че вече успяха да ти го откраднат...

Иначе относно Xiaomi - имам старичък модел, 10-ка. Взех го доста евтино (нов) с идеята, че по него време имаше една от най-добрите матрици (на хартия). Първите ми впечатления - телефона бъкаше от китайски буби - приложения, някои от които бяха безсмислени извън Китай, но все пак сложени на експортната версия. Няма да споменавам, че повечето от тях бяха регистирани като тракери, предполагам че ви е ясно. Но има едно много хубаво туулче, с което ги разкарах без нужда от руутване.
За камерата - първите впечатления бяха много лоши. Ама наистина много лоши. Пълен леш. Но малко след това отключих боот-а и смених РОМ-а с неофициален, сглобка, в който част от приложенията бяха взети от китайските версии, а не от международните/европейски. Приложението за камерата беше видимо подобрено - през деня вече правеще някакви приемливи снимки, нощните си оставаха леш. И тогава излезе GCam мод за модела - разликата беше потресаваща! Ама наистина потресаваща...

Не камерите са скапани, а софтуера. Това е положението...

Дата:   02-09-24 12:24

Старите Шаомита нямат нищо общо с новите по повод камерите и софтуера,че и оптиката

Дата:   02-09-24 13:23

Реално оптиката и самата камера са добре. Но Софтуера е леш. Новите наистина не ги знам - все още съм си със стария, ще го държа докато не сдаде багажа. Впечатлен съм от GCam мода, но не съм сигурен че се поддържа за новите...

Дата:   02-09-24 13:31

A, два месеца успях да поснимам. Нищо бъгаво не видях, бърз, мощен, с хубав екран и чудесни камери. Хората се учат явно да правят премиум продукти :)

Дата:   02-09-24 13:44

Преди влеза във филма с тестване на камери на различни марки телефони, бях с шаоми ми ноут 10 про. Дълго проклинях деня, в който го продадох, за да мина на сони. Минаха години, докато се появи друг смислен телефон с такава ултра широка и основна камери. Не знам за какви недоразумения с китайски тракери говорите и за какъв софтуер. Европейските версии са си екстра.
Софтуер е при гугъл и епъл.

Дата:   02-09-24 13:58

Ооо, да, Xiaomi Mi Note 10/Pro беше телефон с уникална камера. Моят го загубих и пак купих такъв (точно заради камерата), но батерията му беше заминала вече и не ми се занимаваше да я сменявам. След няколко месеца го подмених с Oppo Find X5. И той е с прекрасна камера, но ми лупсва тази от Ми Ноте 10. Все още си го пазя за бекъп (а пък и заради камерата). Единствено имам забележки към 5МР камерата, но също ставаше. Другите (особено основната) бяха топ.

Дата:   02-09-24 16:07

От Giztop няма мито и ддс, цената е крайна. Гаранцията си е 2 години, но при проблем се праща до тях за лична сметка, и се чака, което е досадно... По-важно е да се знае, че това са китайските версии на софтуера, а не глобалните. Това има плюсове и минуси - например по-бързи ъпдейти, но пък Андроид Ауто не работи по някаква причина. [smilie8]

Дата:   18-09-24 13:04

Намалих бюджета и сведох избора си до два телефона.
Honor magic 6 pro и Pixel 8 Pro
Сега съм в дилема[smilie5]

Малко помощ?[beer]

Дата:   18-09-24 14:29

За тия не знам, но за подобен бюджет не бих се поколебал - това е категорично най-добрия камерафон на пазара към момента. По-добър ще е само следващия модел, който се очаква към края на Октомври.

- https://www.olx.bg/d/ad/vivo-x100s-pro-5g-dual-sim-CID632-ID9ts69.html

Автор: alex.d76   
Дата:   18-09-24 14:33

iPhone 13 Pro Max ... ако нямаш парите за 15 със същите букви ... Няма да съжаляваш - батерията е супер, софтуера е супер, камерите са супер ...
Стига с тия прехвалени андроидски шитни, дето не са оптимизирани за конкретния хардуер !!!
Аз преди време също оплювах Apple заради всичкото им - но направих грешката да си взема техен продукт - еми от тогава НИКОГА повече Android ла*на - без значение колко скъпи ... Apple са системата, ако искаш надеждна ОС, ъпгрейди без загуба на пространство (в което Андроид-а е велик...) и хубави камери за снимки и видео !!!

Дата:   18-09-24 14:35

1800 лв. за телефон от ОЛХ, с "Гаранция" [smilie18]
За същите си купуваш OnePlus от официалното представителство и си имаш гаранция и хубав телефон, а не само хубав телефон (спорно е, защото е с китайски ROM).

Дата:   18-09-24 14:48

така си е.. но телефонът си заслужава заради камерата, за другите неща си има Iphone.. [smilie5]

Дата:   18-09-24 14:49

На OnePlus камерата не е по-лоша в никакъв случай.

Дата:   18-09-24 15:04

Synthy: Не знам, гледам сравнения по ютуб, казват, че Виво е с най-хубава камера и се аднах в една фейсбук група за Виво и наистина фотографиите които правят хората с този телефон впечатляват.
Иначе, аз гледам по спецификации, че на Виво му е най-тлъст сензора. Моя Шиоми 14 ултра, заради 1 инчовия сензор си го взех, но да речем - не съм впечатлен от сензор и оптика, по-скоро ми хареса доста постпроцеса, който е със съдействието на хората от Лейка.. :)
Така че - физическите параметри са хубаво нещо, но е важно кой ще пипне постпроцеса.
Така или иначе, чисто като личен смартфон си оставам завинаги на iphone, чакам 16 про макс другия месец, за да сменя 13 про макса, но живо следя такива теми, за да си взема отново някоя китайска играчка за снимане, да ползвам за служебен телефон и да си играя в свободното време.. [smilie5]

Дата:   19-09-24 14:22

smilen_k, щом си намалил бюджета, измежду тия хвани си избери един OnePlus 12 и си гледай кефа, най-истинската машина :)

Дата:   19-09-24 17:27

VGA, Oneplus 12 наистина ми влиза в бюджета, но него пък го няма по челните места в класациите за камерфон, виж Хонора поне е на 3то място в DXO ????

Дата:   19-09-24 18:01

Да гледаш дхо, е горе долу същото, като да слушаш Киро, така че си прави сметката...

Дата:   19-09-24 18:32

Ми не знам какво да ти кажа в такъв случай - аз лично се интересувам от години от всички нови модели телефони, търся си jpeg и raw-ове от собственици, гледам и си сравнявам сам на компютъра и съм си създавам някакво мнение на база наблюденията ми. Смятам в главата си какво представлява и софтуера и батерията и всичко останало на едно устройство, а не само камерата. Пиксел не бих си взел заради ограниченията на камерата, която пък иначе можеш да имаш на всеки друг телефон с Gcam. Хонор не са лоши, но са среден клас машинки и не си струват парите - прешарпенко, цветничко... Просто отвори някой пълноразмерен файл и raw и си прецени сам. Мисля, че щом пишеш тук те интересува качеството. Не че Oneplus 12 е някакъв връх, но за парите си е много качествено изработен и затова ти го подхвърлих. Успех и се кефи! [smile]

Дата:   19-09-24 18:51

Добре, включваме в избора и Oneplus 12, имал съм Oneplus Nord N10 5G, и бях доволен от него, дори в момента дъщеря ми го ползва, въпреки че е със спукан дисплей и не иска да го сменя.

Автор: asahi   
Дата:   19-09-24 19:41

Дисплеите на OnePlus са забележителни.

Дата:   27-09-24 22:58

Само минавам да отбележа:
След много лутане, четене, гледане на ревюта и т.н. реших да заложа на сигурно и си взех Samsung S24 Ultra. Да наистина камерата не е кой знае какво но става, освен това всичко друго си е наред. Няма проблеми с обхвата, няма пропадане на батерията, няма забиване зацикляне, несъвместимости и още куп други неща които се наблюдават при Китайските събратя. В крайна сметка си купувам телефон и искам да го ползвам като такъв освен камерата. Благодаря на всички които се включиха в тази тема, бяхте много полезни. Всичко най, най[beer]

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   27-09-24 23:00

Честито! Със здраве да го ползваш.[smilie24]

Дата:   28-09-24 10:28

Честито, със здраве да се ползва!

Като комплекс от функции е много добър, ако го гледаш цялостно. Даже и камерата не отстъпва кой знае - доста по-натурална е от другите Самсунги и като гледам ревюта на iPhone 16 pro, Pixel 9 XL с Ултрата ... мноого се доближават вече, тук-там някой елемент се различава, но те станах вече няколко сензора в тези камери и те така.

Сложи си Camera Assistant от Самсунг стора, ако няма да снимаш само RAW, и като си поиграеш може да ти хареса още малко машинката.

След 3 месеца основно щракане с него, най-много ме дразни да видя замазаните ъгли, това ме убива просто. Дано при теб не се проявява.
Второто, което е скандално, дано го оправят е неонова светлина-направо сменя цвета и боядисва как му падне :) Снимах един неонов червен знак, в нас гледам друг цвят :)

Иначе е добро устройство за комуникатор и за ежедневни задачи.

Няколко неща, които да споделя - ако искаш да освободиш почти 1GB отиди в Езикови Пакети има свалени всякакви за A.I. услугата. Аз не я ползвам и ги махнах.

Както и много други апликации и пакети, но това е дълга тема за оптимизацията..

Последно включи QHD резолюцията. По подразбиране е FHD на екрана. Оказа се (тествали по форумите), че обратно на схващането, по-високата хаби по-малко батерията, защото на процесора му се налагало иначе постоянно да скалира.

Поздрави и със здраве!

(пък след време пиши отзиви)

Публикацията е редактирана (28-09-24 10:29)

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »