Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re: Снимане на концерт в НДК
Автор: Synthy   
Дата:   27-08-24 10:56

Егати... няма да можеш да снимаш => няма да ти хареса. След като така стоят нещата, не си губи времето. Стой си в Бръмково (да, хейтър съм с предразсъдъци) и си се радвай на телевизора. Явно този спектакъл не е за теб.
Хубавото в случая е, че разбра, че снимането на подобни събития не е позволено.

Отговори на това съобщение
Автор: Mogila   
Дата:   27-08-24 11:01

"сто пъти по-добре да си го гледам вкъщи на монитора"

Я си стой в къщи. Концертите и представленията са за хора, които могат да ги оценят или които искат да изживеят нещо специално.

Автор: petervassilev   
Дата:   27-08-24 11:05

В концертната зала е "преживяване на живо". Гледай си мюзикъла с удоволствие и не се разсейвай със снимне, хубави записи на двд тъй и иначе има. Снимай си само аплодисментите сред края, както е прието.

Животът е кратък и хубавите преживявания като този предстоящ концерт (мюзикъл) са по-ценни от усилията да запечаташ спомен. Аз по тази причина дори почти престанах да снимам, когато видя хубава планинска или морска гледка. [smile]

Автор: Zlatkoo   
Дата:   27-08-24 11:08

Могила, тук си много прав. За това казах минутка за спомен. Или евентуално хората да видят за какво става въпрос, и да си купят билет и да идат да видят.
Аз и по музеи не обичам много да снимам. Само няколко снимки или много кратко видео колкото за загатване.

Автор: Vinsent   
Дата:   27-08-24 13:57

За концерта на Мария Илиева в Зала 1 бях приготвил едно добро стъкло 70-350, но ме предупредиха, че тя забранява снимането. Естествено че се съобразих с това, а на концерта на Веселин Маринов направих доста добри кадри. По време на самия концерт и след това, докато той раздаваше автографи.

Публикацията е редактирана (27-08-24 13:59)

Дата:   27-08-24 14:15

freewater,

Не виждам причина да се обиждаш или възмущаваш от това, че хората реагират по-остро срещу тези, които не спазват правилата и авторските права и пречат.

Не пропускай мюзикъла, супер е! Гледал съм го преди години в Лондон в една стара зала със сгъчени неудобни столове, а в НДК на първия ред ще е несравнимо по-добре.

Човек се учи докато е жив. И аз преди години съм снимал "дискретно" като теб с убеждението, че не преча. Но сега, от другата страна на бариерата, би ми пречил всеки от съседното място, който ръчка бутони или вниманието му не е в сцената. Два-три пъти почти съм закъснявал след паузата, гледали са ме на кръв и съм умирал от срам, че поведението ми е било различно от това, което е прието в тази опера или зала.

Да шаваш, шумиш или светиш на на такова представление, което донякъде прилича на опера, е все едно да стоиш като пън на концерт на Ицо Шамара. Трябва да се опитваме да се съобразяваме с правилата и това, което се очаква от публиката.

Автор: asahi   
Дата:   27-08-24 14:58

Колаборация между Мишо Шамара и Ицо Хазарта.

Дата:   27-08-24 15:53

Нещо като "Два конгреса, една (глобална) цел", за тези, които помнят.

Дата:   27-08-24 16:57

Темата май има нужда от снимки. [smile]

Ето няколко такива от джаз състава - проф. Радулов - пиано, Венци Благоев - тромпет, Нивелиян Гемишев - кларинет и П.Павлов - тромбон в Hom's, великолепно изживяване отпреди няколко седмици.

За тези, които не ги познават:
Проф.Радулов, носител на синята лента на Софийския университет, един от най-добрите клубни джаз пианисти в света.
Венци Благоев - легенда, ръководител на няколко детски школи за тромпет.
Нивелиян Гемишев - свиреше в представителния духов оркестър на България.
Павел Павлов - тромбонист от оркестъра на националната опера.
Дамата с шапката е известната ни от миналото певица Мими Николова.

[beer] [beer] [beer]

Автор: Zlatkoo   
Дата:   27-08-24 17:17

Това май е участие в заведение, или на открито?
От прастари времена на един митинг на Орлов мост.

https://live.staticflickr.com/5811/30842366250_b6d23de0b4_z.jpg

IMG_0439 by Златко Григоров, on Flickr
Иначе по разни концерти на открито съм снимал.

https://live.staticflickr.com/4474/37316416712_337069b005_z.jpg

IMG_5164 by Златко Григоров, on Flickr

https://live.staticflickr.com/65535/36676827443_5a50e6fc38_z.jpg

IMG_5175 by Златко Григоров, on Flickr

Обаче се оказа, че съм гледал голяма част от концерта през дисплея на апарата. Минах и през това....

Автор: Konstantinov   
Дата:   02-09-24 12:27

Дъщеря ми имаше свободен билет и в петък го гледах втори път.Има нов начин за борба със снимащите в НДК ако си отвориш телефона и видят светещ екран насочват червен лъч от светодиодно фенерче и виждаш червена точка на екрана на телефона.В началото на второ действие дъщеря ми се забави да си затвори телефона и разпоредителката го улучи от 10 метра и видяхме червената точка варху екрана.

Дата:   06-09-24 09:34

На телефона не знам как се отразява червената точка, но, ако ти светнат към апарата, ти унищожава сензора. Една доста болезнена за възстановяване повреда. [smilie2]

Автор: HadesPersephone   
Дата:   06-09-24 11:43

Предполагам се свети върху дисплея, а не в обектива т.е. последствия няма, освен забележката да не пречиш на останалите.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »