Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re: Заснемане на кръщене
Автор: asahi   
Дата:   09-10-24 18:49

Жакузи, брат [cool]

Отговори на това съобщение
Автор: Konstantinov   
Дата:   11-10-24 15:29

Съученик и близък приятел записват братовчеда да го кръстят в Св.София защото братовчеда иска църковен брак, ама не е кръстен . Записват ден и час и името му в църквата.-На колко е годинки -пита свещеника. - На тридесет и тринки - отговаря съученика в същия тон.Винаги разправят тая история, като се сетят за братовчеда.

Автор: A03   
Дата:   12-10-24 01:23

Не бе братоци .разбирате ли в каква абсурдна ситуация сме ! Имам техника за 2000 лева ма не знам да снимам.Занаят се краде не се учи .

Публикацията е редактирана (12-10-24 08:42)

Автор: ddantgwyn   
Дата:   12-10-24 09:34

А03 написа:

> Занаят се краде не се учи.

За това ли едно време в гилдиите е имало изпит за калфа, после за майстор?

Публикацията е редактирана (12-10-24 09:34)

Автор: quazimodo   
Дата:   12-10-24 12:47

ddantgwyn написа:

> А03 написа:
>
> > Занаят се краде не се учи.
>
> За това ли едно време в гилдиите е
> имало изпит за калфа, после за
> майстор?
>

Първо е трябвало да станеш чирак и после да се явяваш на изпити. Стълбичката е- чирак - калфа - майстор - фотограф-художник[smilie5][smilie5][smilie5] Сега никой не иска чираци по горепосочените причини [smilie18][smilie18][smilie18]

Публикацията е редактирана (12-10-24 12:49)

Автор: ddantgwyn   
Дата:   12-10-24 13:28

quazimodo написа:

> ddantgwyn написа:

> > А03 написа:

> > > Занаят се краде не се учи.

> > За това ли едно време в гилдиите е имало изпит за калфа, после за майстор?

> Първо е трябвало да станеш чирак и после да се явяваш на изпити.
> Стълбичката е- чирак - калфа - майстор - фотограф-художник[smilie5][smilie5][smilie5]

Така е, това са били „степените“ едно време. И чираците са били обучавани, а не са крадяли. Освен ако не са били в гилдията на крадците.

Сега всички скачат направо на фотограф-художник. Само аз стоя някъде между чирак и калфа.

> Сега никой не иска чираци по горепосочените причини [smilie18][smilie18][smilie18]

За съжаление и тук трябва да се съглася [beer]

Автор: Zlatkoo   
Дата:   14-10-24 10:56

Колкото и да те обучават, нямаш ли интерес, и да наблюдаваш и "крадеш" от учителя не се получава баш.

Автор: ilcoin   
Дата:   14-10-24 22:13

Фотографията е преди всичко креативен процес, който трябва да имаш талант за да можеш да практикуваш добре. И цял ден да съзерцаваш (пардон, "крадеш") от най-добрия, ако не можеш да възпроизведеш креативно видяното няма смисъл.

Пълно е, както е и във форума, с безсмислени клиширани кадри снимани с техника на цената на 3-стаен апартамент в провинцията.

Занаят е било преди, когато процесите са били сложни и бавни, и когато в града е имало 2-3 фото-ателиета и се е предавало като семеен бизнес.

Вече не е. "Менят се времената", както изпя един популярен изпълнител преди доста време.

Сигурен съм, че един кадърен графичен дизайнер ще изкара доста по-смислени снимки от повечето писатели тук, без да е крал нищо от никой. Само с таланта си да композира кадъра и с малко начално обучение.

Това е положението [shtrak]

Автор: Zlatkoo   
Дата:   15-10-24 10:18

Има истина в думите ти. Аз имах предвид по скоро за занаятите, не конкретно за фотографията.

Дата:   17-10-24 08:30

Много точно казано “““Занаят е било преди, когато процесите са били сложни и бавни, и когато в града е имало 2-3 фото-ателиета и се е предавало като семеен бизнес“““ Но малко хора се възползват от уменията на тези хора ,повечето чакат някой да свърши “мръсната “ работа ! Познавам хора дето искат черно - бели снимки но като ги накараш да седят да проявим снимките мрънкат че “нам кво си“! Е за това вече не давам акъл който има усет може да седи с мен и да краде занаят!Предложих на няколко “фотографа“ около мен, да намерим едно мазе или подобно да сложа там техника за копиране и проявяване на ч–б филми и се почна ! Ох нямам време ох нам си кво си ,ох къде сега да търсим помещение ! А техника имам всичко ми е по 2 и даже бях готов да подаря нещо но виждам че е някаква мода , по скоро някакво “ХИПСТЪРСКО“ а не реални мераци !Ох започнах да пресъхвам [beer] [beer] [beer]

Автор: quazimodo   
Дата:   17-10-24 10:05

Това, което предлагаш, е за хора с уклон към мазохизъм [smilie18][beer]

П.П. Пробвал съм го вече[smilie5][smilie5][smilie5]

https://i.postimg.cc/1tM1cZ3p/img055-1.jpg

P.P.2 Има хора у нас(България), които в момента снимат сватби на филм, че даже и с камера супер8 [cool]

Публикацията е редактирана (17-10-24 10:11)

Дата:   17-10-24 10:48

Да ама е пичовско и креативно ! Другото е ох и ах колко сме “УБАВИ“ и цъклене у екрана .Как сме живели и оцеляли с 2 филмчета на море или на сватба !Оня ден гледам едни на кея на реката , то не беше снимане ,дрон 4 човека фотографи ,един на контражур се цъклеше в екрана на “безалкохолка“ !!! Разходка с моторница ,шампанско по Дунав ! Съжалих че не бях взел дългият обектив да ги изклюкаря от “Корабчето“ (кръчма за не запознатите ).Бесна селска снобария и комплексарщина .все едно снимаха сватбата на Даяна.А след 3 години не могат да се гледат. Имам френд дето снима сватби ,мале мила ,албуми ,ангелчета какви глупости са , но си плащат .Ако ида с Пентакона СИКС и кажа че имам 12 кадъра ще ме изгонят с камъни !Кафето свърши време е за Алмус [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (17-10-24 11:02)

Автор: CDman   
Дата:   18-10-24 12:06

Напоследък сякаш всяко нещо се свежда до една огромна парвенющина.

Бяхме поканени (аз и жена ми) на детски рожден ден в едно заведение.
Като влязох - паднах. То направо бал бе. Аниматори, клоун, двама фотографи, видеоператор, детенцето (момиченце на 5 г) с кринолин и тиара ..... У Ж А С. [smilie8] [smilie21]

Автор: localhost   
Дата:   18-10-24 12:19

Чакай да порасне... ужасът става все по-голям :)

Дата:   20-10-24 10:06

"Автор: CDman
Дата: 18-10-24 12:06

детенцето (момиченце на 5 г) с кринолин и тиара ..."

Ти да видиш на сюнетите какво е!

https://www.youtube.com/watch?v=xSc8YL4zMX0

Дата:   20-10-24 10:12

Майко мила онемявам !Гнусно е .И Гъмзата и той там ,бах ти чалгара !!Отврат

Публикацията е редактирана (20-10-24 10:15)

Автор: LilSy   
Дата:   20-10-24 11:29

Здравейте, резултата от снимките и за мен и за мойте приятели беше повече от задоволителен. Аз съм горда със постигнатите кадри, като имаме впредвид, че ми е за първи път и бях доста притеснена.
Благодаря на всички който отделиха от времето си за да дадът съвети и насоки. Все пак мисля, че това е целта на този форум ????
По-късно ще кача снимки. Хубав и усмихнат ден да всички

Автор: deerstalker   
Дата:   20-10-24 23:05

С голямо нетърпение ще очакваме да видим снимки [smilie3]

asahi, това видео е по голям буламач и от най долната циганска сватба на която съм присъствал

Дата:   21-10-24 22:20

Още може!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »