Автор: ddantgwyn
Дата: 21-05-24 14:35
bogdanov написа:
> ddantgwyn, точно пък аз съм доста либерален... допускам, че и защитавам всякакви идиотщини, стига да не са откровенно
> просташки. Според мен имат право да коментират всички, даже и неразбиращите фотографията, но стойността има критерии! Виждам,
> че освен да коментират си и вярват, а вярата е нещо друго, нещо свещенно!
Съдейки по написаното от вас, вие не сте либерален, вие сте авторитарен. Толкова, оставям ви да осъзнаете защо сте такъв, пък дано вземете мерки в това отношение.
Няма да питам за критериите - кой е достоен да ги формулира, то е очевадно.
> Обявявам мнението на kasad не само за неадекватно, но и за несъщественно, защото то не подлежи на никакво познание...
> виждам субективна позиция и толкоз.
Като какъв го обявявате за неадекватно и несъществено? Като богопомазан и равен с боговете?!
> Нелепо е твърдението Ви, че:
> "Според вас да коментират актова фотография могат само снимащите такава?! Тогава нека се промени и
> системата за рейтинг - право да оценяват актовата фотография да имат само тези, публикуващи в тази категория. Калинките да се
> оценяват само от снимащите калинки и така нататък всяка категория по реда си.
> Надявам се сам осъзнавате каква нелепа тирада сте написал."
> Нямам никаква вина за това, че сте буквалист и разбирате прочетеното в собствените си плитчини.
Не знам, за мен буквалистът сте вие. Само погледнете какво сте написал досега в темата.
Между другото, в повечето случаи (да не казвам винаги), използването на аргументи ad hominem е във вреда на използвалия ги.
> Разглеждайки и Вашия профил установявам, че компания soft пейзажисти са се настроили срещу Кубето без ясна причина.
Явно докато сте си губили времето с моя профил, сте пропуснал факта, че аз не съм казал (или написал, за да не съм буквалист) нито една дума по адрес на Начо Каменов. Нито една, нито против него, нито в негова защита.
И понеже стана дума за него, ще напиша какво мисля за него. На Начо Каменов съм присъствал на една негова лекция с Йовко Ламбрев на OpenFest 2019, на която ни разказа за тънкостите при снимането на портрети. От това, което съм видял от него в този форум, мисля че има какво да науча от него, ако някога започна да снимам портрети или актова фотография. Но това не променя факта, че наред със страхотните актови фотографии, той има и не толкова страхотни, което за мен е нещо нормално.
Затова горното ви твърдение го приемам за лъжа и очаквам или да го докажете или да се извините подобаващо.
> Оставете ги тези песни любовни, снимайте и показвайте стойностна
> фотография... това е най-важно! ![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
> Така може мнението Ви да придобие стойност.
Стойностна според кого? Според богопомазани като вас или според обикновени любители като мен? Искате ли да минете в ляво, а?
Забавното в този флейм е, че сам доказахте нелепостта на коментарите си в частност и на позицията ви като цяло.
Толкова от мен по тази тема и за вас.
|
|