Автор: Synthy
Дата: 14-12-23 19:29
Mogila написа:
> Synthy Ами хайде покажи нещо и
> разкажи подробности де!
То много за показване няма, като гледам по-горе какво са показали хората
Ето тези са двата ми любими готварски ножа. От магазина са, но са много добри. Доскоро повече ползвах на KitchenAid, но без да искам снощи хванах тескомата за да нарежа тези гъби и всъщност усетих, че е доста по-удобен. Не знам какво значи японска стомана, може и някакъв трик да е, но са доста твърди (по спецификации ги дават 57-58 по рокуел скалата). Като за инструменти, купени от магазина са много ножове за малко пари (кичънейд-а го взех на промоция от билата, с точки за 18лв ). Жената не ги харесва, защото са много остри (старая се да са такива), особено на американския не му харесва ръбчето при дръжката - остро е и ако не внимаваш може да се порежеш, но аз го ползвам когато ми трябва по-голям нож. Тескомата е по-малка, но е много по-мислена (според мен) и е по приятна за работа. Режа върху дъската от снимката, мисля, че беше от дъб. И както по-горе някой писа, леко се изкриви от миенето само от едната страна. Не пречи особено, но ако объркаш как я слагаш на шкафа започва да се върти и мести - гадничко си е
Mogila, спомена, че имаш твърд нож 63 по рокуел. Как го остриш това нещо? Аз сега ползвам един камък от железарията, някакъв швейцарски, много твърд, и само с него мога да си наостря добре ножовете. Другите по-масовите и китайски се ронят и за нищо не стават.
https://photo-forum.net/static/site_pics/2023-12/1702574210_img_20231213_195928.jpg
https://photo-forum.net/static/site_pics/2023-12/1702574201_img_20231213_195902.jpg
|
|