Автор: IShoot4Fun
Дата: 06-12-23 18:49
Не съм притежавал Nikkor 200-500mm f/5.6E VR, но имаше момент в който oбмислях дали да не си го взема. Едно от ревютата, които тогава четох беше това . И аз съм с D7200. Обективът не е с голд рингове, но все пак не е евтин. Поне според това което пише, излиза че има големи вариации между бройките. Ако се попадне на хубава бройка, която да се "хареса" с тялото, то тогава обективът е страхотен. Но имало и кофти бройки, от които човек може да се разочарова. Сигурен съм, че който и да купува този обектив ще е с големи очаквания относно представянето му, както и трябва да бъде. Затова е от съществено значение да се отдели достатъчно време за тестване при покупката, а най-добре е да се тестват няколко бройки.
Не са обаче вариациите в бройките, които ме отказаха от обектива, а теглото му от 2,3кг след проби на сухо.... без обектив.
Напълних една пластмасова бутилка Пепси от 2,5л до 2,3 литра с вода. Хванах и държах бутилката пред тялото - таман някакви 3 килограма се заформиха. Подържах така известно време.... и реших че ми тежи. Толкоз.![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
|
|