Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Re: Sony a9 III
Автор: hotsnail   
Дата:   18-11-23 12:23

Интересно е това исо 250. Ама къде е драмата?

Ако има поне 12 стопа динамика и исо 12800 не е отчайващо зле спрямо подобни 20-40 мп камери ще е супер за спорт, птици и т.н. Това предстои да го видим след като гопуснат на пазара и го тества някой като photons to pixels т.е. от камера за която някой реално е дал пари от магазина и е седнал да направи 100-тина кадъра нужни за измерването на динамичния обхват и шума. Аз го правих за един два модела, дето бързо ги бяха внесли в България - А7С например). Този професор дето поддържа сайта понякога чака от няколко човека замервания преди да публикува, за проверка - да няма лоша бройка... А иначе DxO Mixo знаем какви ги бъркат - visual acuity... дрън дрън та пляс - който плати има най-добра картинка. DPreview пък мерят с шублер или кантар динамичния обхват....

В миналото на камера с макс скорост на затвора 1/8000 исо 200 значеше, че не можеш да снимаш по обяд през лятото портрети с 1.4 обектив. Същото го има сега на Сони А7С с 1/4000 и минимално исо 100. А9м3 има макс скорост на затвора 1/80000 т.е. ядове няма, да снимаш с ф/1.0 обектив на най-силното слънце възможно на земята.....така че не е сравнимо с несполуките на Фуджи и Нико от не далечното минало или недомислиците на Сони от по-ново време.Публикацията е редактирана (18-11-23 12:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony a9 III
Автор: kvakioh   
Дата:   18-11-23 17:19

Dxo И разни тестерчета не са интересни. Важното е като пуснеш камерата и снимаш едно и също на исо 64, 80, 100 и на базовото 250 и гледаме на едно Eizo или направо на хартия какво виждаме. Ние какво виждаме, не сайтчетата какво ни пускат смляна храна.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony a9 III
Автор: vgramatikov   
Дата:   18-11-23 17:46

Форум за Алфа камери може да пробвате:

Фейсбук: Sony E mount група (само безогледалки) - фото, видео, обяви, QA

Определено най-доброто място за хора със Сони. Симеон определено е един от най-запознатите хора в България по тази тема.

Относно а9 мк3 в момента глобалния затвор я превръща в еталон за камер за спорт(не само). Работата със светкавици доста ще се промени също.
Глобалния затвор променя играта доста и във видео. Все пак това нещо чете 24мп роу на 120к/сек с глобален затвор. Някой обективи не могат да си затварят блендата толкова бързо.

Възможно е да има окло 0.5 до 1 стоп по-нисък динамичен обхват но това няма да е голям проблем в реалния свят. Повечето камери вече са около 14-стопа. Тази да е с около 13 е окей. Все пак скоростта на четене е част от SNR уравнението. Колко ще е по-зле ще разберем скоро. Предполагам минорно с около стоп.

За всички останали които нямат нужда от глобален затвор все пак има А1, Z9, R3/R5. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Sony a9 III
Автор: hotsnail   
Дата:   19-11-23 14:21

Веско напуснах групата във фейса заради неадекватно продуктово позициониране, което надхвърли всякакви лимити на поносимост. Може да я пробва човек, но е доста лошо място, да придобиваш знания или да получиш адекватни отговори. Съжалявам, това е положението. Тотална щета е. Иначе Симо е симпатяга и доста неща знае, може и прави. Подобна беше причината да напусна и алфафорум.

В България нещо не става - може би сме малка група фотолюбителите, може би народопсихология, но факт е, че всичките опити за БГ групи за фото теми се провалят рано или късно. Фото форума го включвам. На умирачка е - виждаш че два три дни няма кьорав пост във форума, а вчера със зор намерих 2-3 кадъра за които да гласувам.

Ако искаш технически и нормални дискусии има групи във фейса и международни форуми.

Лично на мен форумите на ДПРевю ми допадат и Фред Миранда за технически дискусии.


Това не разбирам какво общо има с А9м3.... ама хубавоПубликацията е редактирана (19-11-23 14:22)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »