Автор: Yog
Дата: 01-11-23 22:27
Аз от АФ на D750 бях много доволен навремето. С уговорката, че преди него снимах предимно с кропки и на техния фан блестеше, не като абсолютна стойност. Но такива ми бяха впечатленията, че е точен автофокуса. А за системата на АФ - при Сони една от причините (почти)всички да са доволни, е че много лесно се ползва. Аз си оставям един средно голям "flexible spot" в средата, с включени AF-C и tracking. "Улавям" каквото искам да е на фокус - примерно лицето на човека, преминаващ велосипедист или красива саксия ( ) и си прекадрирам до прималяване. А spot-чето си седи залепено на съответния обект. Лесно, просто, ефективно. Това мога да го направя на Никона също, но резултатите са по-лоши, пробвал съм доста. Съответно започвам да пробвам други варианти (баш преписани от ютюбъри или статии в сайтове) и понякога изпадам в ситуация, да мисля в кой режим на АФ съм, вместо какво снимам... Не че се оплаквам. За мен АФ на Никона е ДОСТАТЪЧНО добър. Самият факт, че продадох Сони-то и си оставих Зетката говори достатъчно кое продпочитам. Но съм 100% убеден, че ако не щраках за кеф по улиците, а трябваше да разчитам да следя обекти с камерата и на някого да ги давам тия снимки, щях да се върна на Сони, при все "дървеността" на камерите им.
|
|