Автор: free_will
Дата: 20-09-23 17:18
> Когато активно снимах на филми, а
> това беше през 80-те и 90-те години на
> миналия век сам си копирах
> снимките от ч/б филми. Винаги
> можеше да се докара почти отличен
> отпечатък при наличието на
> подходящата хартия и проявител.
> После се появи поликонтрастната
> хартия, при която беше още
> по-лесно, но пък трябваше да имаш
> глава за цветно копиране
> Колкото и невероятно да звучи,
> излизаха много добри снимки и от
> Любител 6х6, да не говорим за
> Пентакон6 с неговите отлични
> обективи. А в центъра Хелиос 44 дава
> 52 линии на милиметър, доста повече
> от 300 на инч
Да с това цитарай определено е крачка напред . Благодаря !
Имам някакъв спомен за 300 линии . Може да съм в грешка . Но тези 52 линии на милиметър как покриват тогава тия мега - турбо - бластерните камери на и-фон , на самсунг по 100 - 200 мегапиксела , та те са по няколко мм целите им обективчета (челната леща )
Аз също проявявах само черно - бяло , цветните на машина мисля беше C-41 , процеса .
ползвах този българския фохар или на орво . Хартия май друга освен фохар не съм ползвал . Но цветните съм се глезил с гланцова с матова с каква ли не , цветовете излизаха вяли .
Почнахме темата с оптичната способност на обективите , да питам ако някой или ти знаеш от къде може да се почерпи информация за подобна на обективите ? И дали може това да ни служи за ориентир при определянето на остротата на един обектив .
Примерно имам един тамрон 17-50 2.8 ами на отворена бленда не мен поне ми е неизползваем , ужасно маже . Нямам друг с който да пробвам дали е от конкретната бройка или толкова си може този обектив . Някой знае ли какво влияе на обектива за остротата му . ЕД - елементите , самото покритие , самото стъкло ?
Примерно 24-105 версия Л на канон по остър ли е от бюджетния му събрат и каква точно е причината , защото ме съмнява да е в калибрацията на лещите .
А тази оферта ,че подновяват производството на ленти , както и материали за проявяването му изкарва отново идеята за такъв клуб на дневен ред :)
Интересно ми е обаче , ако някой желае да пробваме действителната разделителна способност на филм и на матрица и до къде се припокриват .
Ако някой има идея как да го направим да сподели .
не ми харесваше лентите ,че както и да ги съхраняваш винаги оставаше я някое влкано , я одрано или точка . Може би ако се снима с плака ....
|
|