Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     всички  напред  последна
 Re: NFT - какво знаем и не знаем за тях
Автор: stef7   
Дата:   06-11-23 18:28

Дори в напълно регулираните наблюдавани и законово ясни уж отвсякъде бизнеси стават измами. Какво остава в crypto валутите които огромната част от хората дори не разбират какво точно са и как работят и правилата и регулациите тепърва се създават.
Не знам за Etherium тоя адвокат не е представил никакви факти засега.
Но случая със Sam Bankman-Freed и неговите компании FTX и Alameda Research е просто поразяващ и христоматиен пример как алчността изпива мозъка на хора, които са във финансовия бизнес на много високо ниво и уж ги разбират тия работи. Sam Bankman-Freed играел на компютърни игри докато водел преговори с един от най-големите инвеститори в компаниите му - Sequoia Capital

Sam Bankman-Fried was once caught playing the video game 'League of Legends' during a pitch meeting for FTX

И това ни най-малко не ги смутило нито пък спряло да инвестират в компаниите му


Отговори на това съобщение
 Re: NFT - какво знаем и не знаем за тях
Автор: localhost   
Дата:   07-11-23 01:03

Проблемът на всички тия крипто и блокчейн истории, е че не могат да предоставят някакъв продукт, който може да се продаде на крайните клиенти.
Примерно нова система за разплащания, по-добра от съществуващите. Или каквото и да е.
Само едни приказки как ще променят света и до там. А промяната я видяхме - едни алчни копеленца надуват, надуват и накрая хоп, липсват ни едни $8млрд.

Между другото много хора, които инвестират в крипто не държат дълги позиции, т.е. да купи сега при цена $30000 и да чака да стане $50000 или 100. Има по-бързи и лесни схеми и голяма част от пазара ги използват.
Големият проблем тука е, че тия схеми не могат да се представят като нещо разумно и полезно пред SEC (комисията по ценни книжа) и да се легализират в щатите. От там и да се предлагат на крайни клиенти. Все едно виждаш кварталният дилър, който кара ферари, ама няма как да започнеш неговият бизнес легално.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »