Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: ruil4o   
Дата:   04-11-21 20:08

и при Windows лаптопите ще започнат да запявата памета. Процесорите нали са така вече? Ще станат, като телефоните - купуваш, ползваш и хвърляш.

Отговори на това съобщение
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: stef7   
Дата:   04-11-21 20:41

Напълно възможно е. Процесорите ги запояват и при Windows да, но това не е чак такъв проблем защото те практически никога не се развалят. Паметта и SSD дисковете са на слотове някои имат и втори слот за дискове. SSD дисковете се развалят най-често. Е не чак толкова често. Поне 1-2% сдават багажа първите 2-3-4 години. Слуачая с М1 на 8Гб и с 256Гб диск е специален, там този процент може да се окаже по-висок, ще поживеем ще видим. Но SSD диска съм убеден че Apple ще може да го сменят, само че само те. И без това отдавна се опитват да отрежат всички ремонти извън тяхната мрежа. Под благовидния предлог че така поддържат качество. А всъщност за да си изкарат още парици от един по-скъп ремонт и SSD диск на 5-6 пъти по-висока цена от пазарната.

Но да всички гледат със завист към Apple и се опитват да изкопират къде дизайна къде бизнес модела им. Натам вървят нещата и при колите и при повечето техника. 4-5 години и купувай ново. За радост при Windows все още не са стигнали дотам. Но е възможно скоро да стигнат. Ще поживеем ще видим


Отговори на това съобщение
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: asahi   
Дата:   04-11-21 20:51

Нещо бъркате словореда. Няма лаптопи за Уиндоус. Има лаптопи, които се продават с лиценз за Уиндоус, защото е най-популярната ОС. Обратно - маковете са само с IOS, оптимизирани са за нея и работата с друга ОС е по-скоро компромис.

А че лаптопите заприличаха технологично на телефони е чисто хардуерен и маркетингов проблем. Слотът за процесор и памет струват пари. Производителят не печели от това, че ти ще си ъпгрейднеш паметта, процесора, нещо друго. И батерията вече не е достъпна. Кълва на един съвременен Асус К513 от почти месец и още не се осмелявам да прехвърля основната си работа на него. Толкова ми е крив. Не съм хепи. Опитвам се да свикна, засега неуспешно.

Отговори на това съобщение
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: georgioiv   
Дата:   04-11-21 22:07

На мен ми смениха диспплея безплатно, на предишния ми mac pro, 4 годишен мак, далеч от всякакви гаранции, защото оставаха следи от клавиатурата, известен техен проблем от ония години...

Отговори на това съобщение
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: hose   
Дата:   09-11-21 22:47

съмнявам се, че могат да сменят само SSD диска - по-скоро сменят цялата платка

лятото от Криейтив ми казаха, че смяната на батерията на едно про струва от 500 до 1000 лв, защото сменят клавиатурата, трак пада и не знам си още какво заедно с батерията... реално половината компютър

като гледам новите про-та - уж всичко е запоено и вкарано в един чип, но е по-дебел от предните... пък най-старите Air-и не бяха особено (ако въобще) по-обемни от новите, а всичко им се сменяше - и батерия, и хард, май само RAM-а не можеше... че и портове си имаха, дори SD рийдърПубликацията е редактирана (09-11-21 22:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: lamerko   
Дата:   09-11-21 23:18

По принцип могат да се сменят чиповете на паметта (за РАМ и ССД), но си трябва робот.

Отговори на това съобщение
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: hose   
Дата:   10-11-21 10:44

тоз го разкости новия https://www.youtube.com/watch?v=CLtkukeua_c&t=280s

Отговори на това съобщение
 Re: Macbook Air vs Pro
Автор: asahi   
Дата:   10-11-21 11:48

Харесах си пантите и говорителите. Ако към това добавим вентилацията останалото е като при телефоните.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »