Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re: Как да започна с фотографията
Автор: Satsan   
Дата:   03-06-21 02:16

С каква техника снимаш?
С какъв обектив?
Задавай конкретни въпроси, защото иначе всичко се обръща на бъзик.
Игнорирай подигравателните мнения.
Тук е пълно с кебици и само чакат някоя нова тема за да си покажат възможностите.
Добре дошъл!Публикацията е редактирана (03-06-21 02:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Как да започна с фотографията
Автор: Julius   
Дата:   03-06-21 09:00

Каква техника притежаваш в момента няма чак такова голямо значение (това даже може да се окаже пречка в даден момент, ако се окаже, че е неподходяща и трябва да я разпродаваш). Реално може да почнеш да се учиш и с лентов апарат с несменяем обектив. По-скоро си изясни кой жанр на фотографията най-много те влече в момента (вкусовете понякога се променят с времето) - черно-бяла, репортажна, модна, спортна, архитектурна, астро-, аеро-, сватбена, пейзажна, портретна...

Но при всички случаи е по-добре да получиш обратна връзка - някой, който да те гледа докато кадрираш, за да коригира грешките ти (било на място, било след свалянето им), а ютюб няма да ти помогне особено в тази дейност. Ако ще се снима в студио - по-удобно ще е ако курса се провежда в същия (или близък) град. Но ако ще се снима сред природата мисля, че можеш да си потърсиш известен преподавател без значение къде е, защото теоретичната част може да и да върви през седмицата онлайн, а уикендите ако имаш кола - се присъединяваш към групата и отивате да снимате някъде, а после анализирате резултатите. Хубаво е групата да не е прекалено голяма, че да остава време да се обърне достатъчно внимание на всеки. Ако е сватбена фотография - най-добре ще е да успееш да убедиш някой известен сватбен фотограф да те вземе като стажант. Въпросът е човекът отсреща да е сигурен, че няма да провалиш първите ви съвместни събития.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »