Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 
 Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: atanaszhelev1997   
Дата:   03-12-20 21:57

Привет на всички фотографи !!!
Реших да се посъветвам с Вас по някои въпроси. А именно какъв да е първият ми фотоапарат и къде бих могъл да се запиша на курсове по фотография в София.
Сега да започнем с фотоапарата. Главно ще снимам навън с него. Природа, сгради и т.н. Вмъквам веднага, че искам да е цифров.
Хубаво качество на снимката, всички връзки с компютър това си се подразбира. Като плюс смятам и това екрана да е подвижен за селфи снимки и не лошо заснемане на клипове. Но това го оставяме на по-заден план. Главно природа.
Допитах се до познати, които не са толкова навътре с фотографията както и непознати, които уж са по-навътре с нея. Марката, която ми препоръчаха е "Никон". И основно NIKON D5300.


текстТука си върви и с други неща. Вторият е Nikon D3500. Поразгледах, че има КИТОВЕ и с него. Няма да пълня темата с още линкове. Предупредиха ме, че са старички и мога да си ги намеря втора ръка, но аз искам да е чистак новичък. Ще го купя от физически обекти, че не обичам да пазарувам онлайн. Моля да споделите освен мнение за тези два модела и вашите впечатления от други фотоапарати. Общо взето вашите предпочитания и насоки. Моля Ви и за пояснения относно обективите. Че там пък хич не му разбирам. Мисля, че това е достатъчно описание за фотоапарата.

Другото мое запитване е към какви курсове в София да се ориентирам. Дали има възможност да ги посещавам, тъй като работя два дена и после почивам два. Макар че с тези мерки, едва ли скоро ще стъпя някъде, тъй като онлайн обучение не е сериозна форма лично за мен. Моля споделете и информация за цените в съответното място. Благодаря предварително !!!

П.С.: Не ме бесете, заради грешките, моля !!![shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: GenaDP   
Дата:   03-12-20 22:46

Що не се напънеш да прочетеш нещо по темата, преди да започнеш с въпросите?

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Вчера в Манхатан" от Иван Петров - 0 коментара
"До километър нула на Дунав." от Ivaylo Ivanov - 0 коментара
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: pdimitrov   
Дата:   03-12-20 23:25

Хмм, няма смисъл от критика по отношение на въпросите ти, все пак си начинаещ. @GenaDP е прав, но все пак не е лошо да отговориш на няколко въпроса:
- Колко пари си заделил? Има ли вариант за надхвърляне на предвидения бюджет?
- Какво искаш да снимаш? Казал си "Природа, сгради и т.н." Какво в природата (пейзажи е едно, животни е съвсем друго) и какво включва "т.н." ? От това зависи избора на тяло и съответните обективи.
- Съветвам те да помислиш дали техника втора ръка все пак не е вариант. Получаваш много повече за парите, които даваш (в някои случаи).

И сега няколко мои стотинки:
- Ако знаеш английски, Youtube е твой приятел и курсът не е задължителен (според мен).
- Ако не знаеш английски, попрочети все пак нещичко, за да не се налага ние да дъвчем наново информация, която е формулирана по всякакви начини на всякакви езици. Даже във форума има упътване, което макар от 2013г, може да ти даде обща представа какво търсиш.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: quazimodo   
Дата:   04-12-20 07:47

За начинаещи
А за апарат след малко ще ти обяснят, че няма смисъл да купуваш нищо друго освен Сони[smilie18][smilie18][smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: sirkhann   
Дата:   04-12-20 08:18

След няколко седмици ще сме в 2021 година. Технологично нещата са толкова напред, че е напълно безсмислено да си купуваш евтин DSLR. Тези фотоапарати имат смисъл от среден клас нагоре, и ако ти трябват предимствата на тази технология.

Алтернативата на тези два модела е Nikon Z50 - доста по-лесен за работа фотоапарат, особено за начинаещи.

Има и двоен кит за него, който позволява на човек да отиде на екскурзия и да направи чудесни снимки, или да се разхожда из София с апарат в ръце и да не го гледат като турист.

Има и адаптер, който ти позволява да си ползваш стари обективи от базара.

Другата възможност е Olympus - често пускат промоции и има много обективи за тях. Със същия размер на сензора са и Panasonic, но те обикновено се насочват повече към видео. G9 е популярният избор там.

Sony са хубава алтернатива, но нямат хубави китови обективи. Има богат набор от обективи на Sony и трети парки, но са предимно твърди, т.е. без зуум/варио.

Повечето обективи на Fujifilm са хубави, но системата е сравнително скъпа и специализирана.

От Canon M, аз лично бих гледал само M6 II, но като цяло и той е малко скъп, а не се знае дали Canon ще развива тази система...

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: asahi   
Дата:   04-12-20 12:08

Изкарай курса. Там има фотоапарати. След това ще си много по-наясно какво ти трябва и какво харесваш.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: jeff   
Дата:   04-12-20 20:46

GenaDP написа:

> Що не се напънеш да прочетеш нещо
> по темата, преди да започнеш с
> въпросите?https://i.ibb.co/Jtt0TDd/2020-12-04-204546.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: lamerko   
Дата:   04-12-20 22:02

За съжаление масово се препоръчва техника на базата собствена покупка, а не поради някаква обективна причина. Да не говорим, че много хора след като ти я препоръчат, съвсем случайно ще имат и за продаване точно същия модел...

Предлагам ти на първо място ясно да разграничиш марка от модел. Напълно безсмислено е да приемаш, че ако дадена марка имат сполучлив модел, то всичките и модели ще са такива, или няма да има нещо по-добро от АНАЛОГИЧЕН модел от друга марка. С други ако чуеш някой да ти препоръчва просто "Никон" - бягай далеч. Това не са, от които да черпиш полезна информация.

Относно D5300 - добър модел за начинаещи... през 2013-та година. Да, модела е на цели 7 (седем) години. Нека да кажем, че е правен преди бума на безогледалките (изключвайки "сапунерките", които бяха унищожени от смартфоните). Не мисля, че е особено добра идея да купиш за толкова голяма сума архивен модел, събирал прах години наред по щандовете в Техно****.

За D3500 - същата технология, но възможно най-долен, аматьорски клас.

За китовите обективчета - най-разпространената версия с диапазон 18-55 мм (така наречения "китак") се възприема от много хора просто като капачка, колкото да има нещо. Не че е толкова зле, но може би очакванията като цяло са повече.

По принцип си е до лично предпочитание, но вероятно трябва да се наочиш към безогледална система и да забравиш за DSLR. Особено ако те влече видеото :)


Не си дал бюджет и малко ощо така, но може да погледнеш следните модели, в комплект със "стандартен" зуум:

Nikon Z50

Canon EOS M50

Sony A6000 (малко остарял)

Sony A6100 (а предпочитане от предшественика си при видео) За съжаление цената на останалите модели от серията скача доста.

Има и други марки/модели с по-големи/малко сензори и цени с големи вариации... избор колкото щеш. Само с бюджет да разполага човек :)Публикацията е редактирана (04-12-20 22:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: dream_catcher   
Дата:   04-12-20 23:18

1. ако искаш товрчески да се занимаваш няма никакво значение какво ще вземеш; навсякъде където се учи фотография по света, а дори и у нас, се започва с твърд обектив 35мм или 50мм. марка модел няма никаво значение.

2. ако просто искаш окей снимки без да се занимаваш, в момента безогледалните системи дават най-много за парите си (само трябва да носиш 1-2 резервни батерии в джоба).

по точка едно мога да помогна да изберем апарат и да те въведа в основни фотографски техники и понятия безплатно. пиши съобщение:)

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: TPECHAT   
Дата:   05-12-20 09:32

Изчакай да мине кризата.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: ombre   
Дата:   05-12-20 15:41

Подкрепям мнението на Ламерко, ако бюджета позволява има много опции. Посочения от теб никон (без да съм го притежавал),ако не бъркам няма мотор в тялото и си трябват моторозирани обективи за да имаш аф,докато на 7 и по горни серии този проблем го няма,освен това имаш двоен слот,имаш микро настройка на фокуса, или иначе казано с парите за нов апарат,може да се вземе по висок клас тяло ,но втора а употреба. Казваш ,че ще снимаш природата,което предполага ходене по гори и планини,тогава теглото е от значение. Помисли и в тази посока. Канона М50 ,сони 6300, или z50 са прекрасни предложения за ходене по тежки терени,има и добри предложения за фуджи,но там трябва и да си малко фен,че не всеки го кефи ретро визията. Олимпус и Панасоник, макар,че са 4/3, също имат много читави предложения, стига по малкия сензор да не ти е проблемация. Успех с избора на камера.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: gaco.bacov45   
Дата:   06-12-20 18:38

"И основно NIKON D5300.
Тука си върви и с други неща. Вторият е Nikon D3500..."
Правилно са Те посъветвали!
Съвсем правилно!

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Grimjaur   
Дата:   06-12-20 20:10

Аз да дам мойте 5 стинки, като аматаьор-ползвател на D3500.
Липсата на въртящ се дисплей вече ми пречи. Особено за макро. Нещо не ме кефи да се чекна по трънките.
За нощна фотография също е за предпочитане. Удобство е.
Липсата на вграден мотор - също, но понеже снимам доста и с ръчнофокусни обективи, не ми е чак такъв проблем.

Ограничението откъм обективи - по-добре фул фрейм, отколкото кроп. И двете системи имат предимства, но фул фрейма си е за предпочитане, особено ако се планира развитие.
За природа става - лекичък е. Батерията държи. НО! Пак опираме до това какъв тип природа - ако са пейзажи, широгоъгълните са проблем(кроп фактора дава увеличение от 1,5х, т.е 18мм х1,5 = 27мм, като това важи дори за обективите, разработени за кроп системи). Ако е за добитък, е бонус - 250мм става почти 400мм.

Това е с китов 18-55.

Това е с ръчнофокусен, кроп от кадъра. Естествено, отразява се липсата на автофокус.
Задължително прочетете повечко по темата. В днешно време има много информация.


Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Vellinna   
Дата:   10-12-20 15:22

Бих искала да използвам вече отворената тема, за да задам и моите въпроси относно първият фотоапарат за начинаещ.
Предварително искам да поясня, че опитах да се информирам и за мое съжаление разбрах, че нямам необходимото време за това и ето защо търся компетентно мнение.Сблъсках се със специфични термини които нищо не ми говорят, опитах да определя по-същественото... пълен провал, в крайна сметка всичко изглежда - важно,свързано, и съвсем се обърках. Не мислех, че купуването на фотоапарат е толкова сложно решение!
Ситуацията е следната / дъщеря ми се зариби по фотографията преди две години благодарение на един проект в училище. Още тогава поиска да има фотоапарат.Аз реших, че е ден до пладне нейното настроение, но сгреших! Наскоро приятел ми подари един Никон и понеже в момента мога да си позволя определена сума, реших за Коледа да зарадвам дъщеря ми с така мечтания фотоапарат /естествено ще търся и курсове, но това след карантини, локдаун-и и прочее/
И такa разполагам с един F-401s, заедно с обектив AF NIKKOR 35-70mm 1:3.3-4.5 и още един AF NOKKOR 75-300mm 1:4.5-5.6 ,които изглеждат нови.
Та дилемата е какъв фотоапарат да търся който ще работи с тези обективи/от един руски форум, вече имам списък с моделите които биха сработили/ , но заслужава ли си да се съобрарявам с обективите търсейки апарат?
Вероятно звучи смешно отстрани, като да имаш копче и да му търсиш балтон, но съм решила до Коледа да имам резултат.
Знам, че дъщеря ми ще иска да снима природа, без бързо движещи се обекти, портрети и подобни.
Мога да си позволя до 300евро максимум за втора ръка апарат.
Опитах се да е кратко...май не се получи.
Благодаря на всеки който прочете до край поста ми!
Много се надявам на отговори!Публикацията е редактирана (10-12-20 16:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: ivjordan   
Дата:   10-12-20 16:15

Проблемът с тези два обектива ще дойде от липсата на широко, доколкото в този ценови диапазон трудно би се намерило фул-фрейм тяло, освен може би някое тотално унищожено Д700, а и там 35 мм не е особено широко.
Така че, по-добрата идея може би е да се търси адекватно кроп тяло, от рода на Д7100 и някаква капачка отпред от типа на 18-55, към което да се ползва и дългия обектив AF NOKKOR 75-300mm 1:4.5-5.6.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Vellinna   
Дата:   10-12-20 16:42

Намерила съм един Д7000 с фактура и още в гаранция на за 350евро.
Не знам до колко цената е адекватна?

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: ivjordan   
Дата:   10-12-20 16:59

На мен ми се вижда скъпо, но все пак е добре да се провери броя на направените снимки и цялостното състояние на апарата.
Тук в Базара се намират за около 450-500 лева на по 30 хил. кадъра.
Ако въпросният апарат е на много малко кадри и в гаранция, може би си заслужава, но ако са изщракани стотина хиляди снимки, по-добре не.
Но пък от друга страна, за 700 лева може би и Д7200 няма да е мисия невъзможна, но не съм им гледал цените.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Vellinna   
Дата:   10-12-20 17:16

Така, ще купувам от Франция, защото тук живеем, и ще използвам местния еквивалент на Базар и OLX
Предложенията са много и това е нещото което ме обърква.
Ако знам какво да търся и какво да проверя и на каква цена, ще имам и основание да се спазаря с продавача.
Покупко продавбата е физическа, бих могла да проверя ако знам какво да търся.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Vellinna   
Дата:   10-12-20 17:26

Един Д7000 + optique AF-S Nikkor VR DX 18-105 mm
+ carte SD 16 GB 45MB/s
+ 8260 кадъра
за 350 еевро, добра цена ли е?

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Yog   
Дата:   10-12-20 21:56

ОК е цената. А ако детето е толкова ентусиазирано, няма голямо значение кой модел камера и обектив ще купите. Нека снима.[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: pdimitrov   
Дата:   11-12-20 00:19

Аз бих се замислил дали е удачно да се наливат пари в DSLR система при положение, че не говорим за висок клас апарат със специално приложение. В този ценови клас може да се гледат Fuji X-T10, X-T1, Sony NEX7, A6000, M3/4 апарати (идея си нямам кои са добри и евтини), а евентуално и Fuji X100 (първа и втора генерация). Възможностите за развитие на такива системи са много по-добри (освен откъм телеобективи) и след това ще трябва ъпгрейд само на тяло.

Но на някои хора DSLR все пак им е по-удобен - въпреки тегло и размери. Ако ще е огледално-рефлексен, нека е нещо от рода на D80 или D90 (или D300) - евтино тяло с мотор, което да позволи по-добри обективи. Вместо 18-55 да се потърси Sigma 10-20mm f/4-5.6 + 50mm f/1.8 AF(D). Всеки тук знае, че оптиката в повечето случаи е много по-важна. След време D7*** ще са на ниски цена и ъпгрейд няма да е проблем.

Това е моята гледна точка, не ангажирам никого :)

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: quazimodo   
Дата:   11-12-20 07:25

Аз ще изкажа едно още по-радикално мнение - поради възрастта и ниския клас на тялото и обективите, които са ви подарени, те не ви ангажират с нищо. Стари филмови обективи без стабилизация и с неуточнено физическо състояние, не са повод за купуване на дигитално тяло от същата марка. Иначе, посочената обява е приемлива като съдържание и цена, но все пак ще е важно и визуалното впечатление от тялото и обектива, както и оценка на работата им в синхрон. Това вече може да направи човек, който знае какво и как да гледа.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Synthy   
Дата:   11-12-20 08:48

Аз бих се спрял на някое от безогледалните предложения на pdimitrov (като бих добавил и NEX6 в сметките).

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: ombre   
Дата:   14-12-20 09:39

D7000 е страхотен апарат със прекрасни цветове,но има драми с бек и фронт фокус. Аз поне имах страхотни проблеми, от същото се оплакват и двама мои познати със същите тела. Говорил съм с мой много добър френд, който работи в един от най големите магазини за такава техника и който снима с този модел,но ги няма тези драми и според него е до бройка (конкретно за 7000 говоря). Погледнете 7200/7500 и макар и малко по скъпи, както и предложените безогледалки, които според мен са по добрия избор. Успех.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: D.S   
Дата:   15-12-20 17:17

С риск да обидя някой, но какви куросве ви гонят ? Има полезни лъркшопи, но да платите на някой за курс, за какво ? Фотографията не е някаква наука, да ви четат на главата и да пишете домашни, нито от един курс ще научите нещо. Всеки си има различни представи, кое за него е хубаво и кое не. Седнете, погледайте примерно някой добър филм, хубава фотография в интернет колкото искаш, гледайте, пробвайте.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Yog   
Дата:   15-12-20 19:10

Думата е workshop. Ако я произнесем без превод на български, би била уъркшоп. Пиша го защото у и л не са съседни нито на бдс, нито на фонетичната клавиатура... [smilie3]Публикацията е редактирана (15-12-20 19:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: D.S   
Дата:   15-12-20 21:57

То и "Ъ" след "У", не се пише никога на български, бдс не са измислили граматиката. Друго имах на предвид [shtrak]Публикацията е редактирана (15-12-20 22:03)

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: mmjm   
Дата:   15-12-20 22:10

Като говорим за граматика, предвид стига.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: asahi   
Дата:   15-12-20 22:40

Поглеждам в профила на D.S и осъзнавам колко много е научил от безплатните *ъркшопи.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: D.S   
Дата:   16-12-20 08:31

Бързо се палите, айде дайте на човека полезен курс

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: asahi   
Дата:   16-12-20 21:28

Може да се счете за реклама. Предполагам, че организаторите на такива курсове вече са се свързали с него.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: GenaDP   
Дата:   16-12-20 22:13

Гугъл знае за курсовете. Лошото е, ако питащият не знае за Гугъл...

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: quazimodo   
Дата:   16-12-20 22:56

Мдаа, а денят на народните будители мина преди почти два месеца [smilie18][smilie18][smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: jowie   
Дата:   18-12-20 00:03

Препоръчвам на двамата питащи, два модела фотоапарати:

1. Pentax k70 + 18-135mm kit. Води се за компактен DSLR, "Entry level", но има широк набор от възможности и екстри от по-високите класове. Със сигурност в определени отношения отстъпва на високия клас апарати, но тези аспекти едва ли ще се отразят на потреблението при начинаещ, дори и средно-напреднал фотограф. Снима и видео, има WI-fi, въртящ екран, astrotracer, влаго и прахоустойчив е и защото е Pentax работи с всички обективи на марката - богато за такъв клас апарат. Обективът е достатъчно широкоспектърен, за да покрие всички портебности, които ще възникнат през първите 30 000 кадъра от потреблението на апарата, а даже и след това.

2. Lumix FZ300 - Bridge апарат, който предоставя почти всички полезни фотографски функции в един апарат за под 1000 лева. Има Leica обектив с 24 кратно варио - 25-600мм еквивалент със висока светлосила - 2.8, влаго и прахоустойчив е върти му се екрана, има Wi-fi и други, може да му се монтива външна светкавица, при нужда. СЪс сигурност няма да вади такъв детайл на картината като DSLR, но предоставя качество далеч надвърлящо телефони сапунерки и други дребни апарати.

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: metodiev_martin   
Дата:   04-01-21 22:14

97-ма бях в първи клас и ходех с 500лв на училище. 98-ма "мина" деноминацията и МАНАХА по НЕКОЛКО нули от парите[smilie5] [smilie5] [smilie5]

В този форум, за последните 4 години, 70% от темите са :
- какъв фотоапарат да си купя/първи фотоапарат
youtube прелива от клипове и ревюта, фб се пръска по шевовете във "фотографските групи", какво ново очакваш да чуеш тук?

Марката, която ми препоръчаха е "Никон". И основно NIKON D5300.


Така е, не са те излъгали. Или Лайка м10 или никон д5300, евентуално D5 ако имаш малко по-големи мераци. Хубав никон е и d40 ама все по трудно се намират.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: asahi   
Дата:   04-01-21 22:19

"Автор: quazimodo
Дата: 16-12-20 22:56

Мдаа, а денят на народните будители мина преди почти два месеца [smilie18][smilie18][smilie18]"

Ако във Фейсбук са го пропуснали пиши го проспан.
Като видя "24 кратно варио" ме наляга съжаление.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: GenaDP   
Дата:   04-01-21 22:27

Като видя "24 кратно варио" ме наляга съжаление.

Що? 25-кратното по-готино ли е? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Dessisslawa   
Дата:   05-01-21 13:05

В USA доколкото знам след покупка на фотоапарат самият магазин предлага безплатен съботно-неделен курс.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: GenaDP   
Дата:   05-01-21 14:31

Ахам. А ако се налага - и присаждане на мозък...

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: Dessisslawa   
Дата:   09-01-21 20:07

Никой не се е родил научен.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: GenaDP   
Дата:   09-01-21 23:09

Никой не се е родил научен.

Правилно. Но някои се напъват и научават, а повечето чакат някой да ги научи. Само дето знанията не са като оная работа - да ти ги набият...

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: mmjm   
Дата:   09-01-21 23:56

Има и такива дето се напъват, напъват и позамирисва, други търсят учители и с тяхна помощ научават, това което ги интересува, често и много повече.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: GenaDP   
Дата:   10-01-21 00:09

Автор: mmjm

...други търсят учители и с тяхна помощ научават, това което ги интересува, често и много повече.


Е, в такъв случай си потърси учител - да ти обясни за запетайките. Па покрай тях може и друго да прихванеш...

Отговори на това съобщение
 Re: Първи фотоапарат и курсове в София
Автор: mmjm   
Дата:   10-01-21 13:59

Няма проблем, ще потърся и вероятно ще намеря. Ти пък не прекалявай с напъните, миризмата разнасяща се след тях не е особено приятна за околните, а и с някоя херния може да се сдобиеш.Публикацията е редактирана (10-01-21 14:12)

Отговори на това съобщение
 

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »