Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бавен печат с Epson L810
Автор: Stoimen_82   
Дата:   21-11-20 20:00

Здравейте! От известно време се появява един проблем с печат на повече бройки при L810, коментирал съм и с друг колега и при него се случва. При пускане на 40-50 и повече бройки наведнъж за печат, след 30та примерно и принтера започва да печата бавно. Консултирал съм се няколко пъти с Фактор, с различни хора от там, винаги любезни, отзивчиви и бяха така добри да ми обяснят за кабела, че е дълъг( той беше 3метра ), смених го с 1.5метра и другото, което предложиха беше преинсталиране на драйверите. И това направих и наистина нямаше проблеми няколко 1-2пъти като печатах голяма бройка снимки. Но...преди 2-3 дена пак стана така, днес пак. И за това пиша тук, ако на някой му се е случвало и знае нещо, което не съм пробвал, да го напише. Благодаря![cool]

Re: Бавен печат с Epson L810
Автор: Konstantinov   
Дата:   21-11-20 21:41

Тука е обяснено ,има преводач.Може първо дасе смажат със синя смазка- грес направляващите на каретката която печата ,ако не даде ефект дасе смени двигателчето.Не знам каква е тая синя смазка на епсън аз ползвам зелена със молибденов бисулфид и една бяла за кафеавтомати- можело да се яде.Ама за принтера бих потърсил от синята като в клипа.Не пръскайте със шплей силиконова, защото при мен с нея блокират някои неща-става по зле, има на шпрей обикновено масло за шевни машини, по-добре от него.Сега видях че има много видове сини литиеви греси за по 10 лева -не съм ползвал такива.

Публикацията е редактирана (21-11-20 22:14)
Автор: vinse   
Дата:   22-11-20 00:52

Фактор са банда некадърници и ако очакваш някакъв адекватен отговор от тях си объркал адреса, кабела бил дълъг [smilie18] . Бавното принтиране може да е причинено от някои технически проблеми на принтера, но ако ги изключим тях най-вероятното подобно поведение на машината е причинено от термо защитата и. При принтиране на големи количества снимки, принтера намалява скоростта, за да се предпази от прегряване.
Ако принтера се връща към нормалната си скорост на работа след 20-30 мин то значи точно това е причината за бавния му печат.
Дата:   22-11-20 11:09

Добре ще погледна, благодаря Ви за коментарите момчета. Ами така ми казаха от Фактор, просто споделям какво съм разбрал. АКо някой ми беше казал, че мотора примерно се е амортизирал или нещо друго - щях да питам за следваща стъпка - ремонт или нов принтер. НО това ми казаха хората. Да, връща се към бърз печат на следващото ползване, дори и като рестартирам компа и принтера се връща, но за 20-30копия и до там... За това си мисля, че може би е нещо по-скоро софтуерно, а не техническо, но не знам... Благодаря пак за коментарите.
Автор: imitev   
Дата:   22-11-20 11:34

Софтуерно превантивно печалбарски е проблемът.

Иначе казано - ако имаш да печаташ повече снимки, то софтуерът те ограничава в скоростта на печат, за да може да си купиш по-бърз фотопринтер епсън от по-висок клас ($$$)[smilie5]

Респективно ако пускаш серии по 10 снимки може да изкараш и 1000 бр. без да намалява скоростта. Може да пробваш за спорта.

Публикацията е редактирана (22-11-20 11:35)
Автор: asahi   
Дата:   22-11-20 17:21

Много правилно са го ограничили. Иначе ще се чупи по-често със съпътстващите това разходи. Много искате от тази малка и евтина пластмасова машинка. За големи натоварвания има други принтери.

Ще дам пример с автомобила: Случва се да вдигам 5000 оборота като изпреварвам на трета и на двигателя нищо му няма. Ако го опъна с 5000 оборота от София до Бургас не съм сигурен, че ще пристигна.
Автор: emo99   
Дата:   22-11-20 17:34

Аз също съм говорил с "Фактор". На мен ми казаха, че се забава умишлено, за да се предпази моторчето от изгаряне.
Автор: asahi   
Дата:   22-11-20 17:37

Оно си го пише в юзер менюалчето на стр. 147, ама е по-лесно някой друг да ни го прочете.
Дата:   22-11-20 20:10

Ако имах големи натоварвания щях да си взема по-голяма машина, благодаря за съветите. Ако Вие до сега сте питали 2пъти във фирмата продавач и НЕ са Ви казали, че е нормално, а са Ви дали други причини, едва ли ще седнете да четете на 147стр. инструкцията за употреба, но както и да е... Ако ми бяха казали, че е вид защита, срещу претоварване, то нямаше да има такава тема тук, може би е логично, но да кажем, че съм мързелив и да заключим. Просто сега имам за печат малко повече копия наведнъж, иначе обичайния ми месечен печат е мизерна бройка и...принтера не се "претоварва" с печати от по 20ина копия 1-2пъти дневно и то не всеки ден.
Благодаря Ви за мненията.

Автор: dekov   
Дата:   22-11-20 20:27

Много е важно да се чете инструкцията от потребителя, тя е за него,
колкото до търговеца и неговия техник, там ще се четат инструкциите, чак като се появи проблем при един или друг продукт, а те са повече от един.

Публикацията е редактирана (22-11-20 21:37)
Дата:   22-11-20 20:45

Може би е важно, но съм сигурен, че 99% от потребителите на техника не ги чатат до 147мата страница. Но ще го имам предвид за друг път. От Фактор съм много доволен, имам наблюдения над фирмата от ...не помня, но може би 2005-2006та година, само добри думи мога да кажа и сега като клиент от няколко години и преди това, когато доставях продуктите им на други клиенти - само добри отзиви има за тях. :) Благодаря Ви за инфото, беше полезно все пак да прочета мненията Ви.
Автор: mmjm   
Дата:   22-11-20 21:01

И в крайна сметка пак стигнахме до това, че седмица експерименти и ровене по форуми спестяват 1/2 час четене на инструкции.

[beer]
Автор: imitev   
Дата:   22-11-20 21:07

Пише се "инструкциЙ" ша ва замола!
Дата:   22-11-20 21:55

mmjm - точно обратно беше, но някой хора негодуват, че спестих няколко дни с няколко минути четене на десет мнения...благодаря им все пак, понякога по-лесно се учи от хора, а не от книги, не че не са важни, но ...ни ми стига до там акъла, че да се сетя, че е проблем, който е описан в ИнструкциЙ IIри. Благодаря Ви, затварям темата. :)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.