Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  28  29     всички  напред  последна
 електрически коли
Автор: ipolit   
Дата:   06-01-20 11:37

Напоследък каквото и да отворя, отвсякъде ме облъчват колко са добри електрическите коли, как ще преборят замърсяването в града и въобще как ще променят живота към по-хубаво.
Предполагам, че има известна доза истина в това, обаче нещо ме гложди отвътре.
Търся из интернет кой се опитва да ги наложи над колите с ДВГ, кой иска да прецака петролния бизнес и не мога да намеря нищо по въпроса. Само статии, прокламиращи колко е хубаво да имаш електрическа кола.
Та ако може да ме светнете каква е далаверата и ако може без цитати на Грета, щото и нея не знам кой я пробутва.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: lamerko   
Дата:   06-01-20 11:58

Наскоро си взех нов автомобил. Дизел, напук на Грета.

Иначе - не се сещам от кой концерн (май от Мазда) - според тях към момента технологиите за електромобили правят сериозно по-голям отпечатък от колкото конвенционалните. Може би все още не е дошло времето за пълна промяна...

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 2 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: електрически коли
Автор: ipolit   
Дата:   06-01-20 12:07

На Мазда теорията е, че не трябва да се правят електрически коли за големи пробези заради по-големите акумулатори. Иначе и те подкрепят (ама то някой смее ли да не подкрепи) развитието на тази технология.
Ясно е, че хората ще се изръсят много пари като им промият мозъците. За тези като нас дето и да искат не могат да се изръсят по 60-70 К се опитват да наложат модела на споделеното ползване като тротинетките.
Китай е най-сериозният производител на акумулатори според някои теории. Ама защо ЕС и Щатите ще налагат технология, която зависи от китайските батерии и ще прецакват арабите?
Такива работи не са ми ясни.
А иначе за екологията на всички им е през оная работа. Просто не разбирам кой ще спечели.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: oswald   
Дата:   06-01-20 12:10

Мдаа... Защо всички говорят, че електромобилите са екологични и икономични?. А докато се произведат?!?

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: wlad   
Дата:   06-01-20 12:15

Много се надявам още през тази година да се въведат зоните и всички кюнци да отидат за желязо, където им е мястото.
Нямате си представа колко ми е писнало от ганчовци с фуфлещи варели с изтръгнати фап-ове, егр-и и катализатори, тровещи всичко живо след себе си.
Пука и на Грета, в нейната държава нивата на замърсяване са 10 под нормата, а тук са 20 над.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: lamerko   
Дата:   06-01-20 12:25

ipolit: какво общо имат китайските батерии? Тесла, откъдето всъщност дадоха мощен тласък на сектора, построиха мега завод за батерии. Германия и в частност ЕС, също ще строят мега завод за подобни. Корейците също имат някакво звено - всеки се оправя както може. Тук е мястото да се спомене, че Китай всъщност е най-напред в усвояването на тези хехнологии - в момента върви страхотна програма за подменянето на публичния транспорт с слектрически аналози. Само в един техен град в момента се движат повече влвктрически автобуси, отколкото в целия останал свят. Колкото до замърсяването - има един друг фактор - екетромобилите замърсяват по-малко градската среда, доакто производството им е изнесено в слабо населени райони. А защо замърсяват - най-големия източник на микточастици са автомобилните гуми.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: alext   
Дата:   06-01-20 12:41

Ама защо ЕС и Щатите ще налагат технология, която зависи от китайските батерии и ще прецакват арабите?
Такива работи не са ми ясни.
А иначе за екологията на всички им е през оная работа. Просто не разбирам кой ще спечели.


Защо трябва някой да прецаква някого?!

Всеки си печели, ако се нагоди към променящия се пазар, както е било и досега. Просто пазара ще се раздели още повече и електрическите ще преобладават в градовете, където нормите за качество на въздуха стават все по- строги и с право. И както се каза по- горе, замърсяването ще се измести на местата, които произвеждат.

А пък арабите не ги мисли..Дизел, бензин и производните им или хибридни технологии ще си останат предпочитания начин за дълги разстояния, тежкотоварен транспорт, самолети и т.н

Друг е въпросът, ако се насити един БГ град с електрически коли , дали инфраструктурата би поддържала зареждането им. В бг едва ли.

Интересно е развитието и на батериите, които ще заменят литиево йонните и според новите разработки ще променят света в следващите 5-10 години. Зареждане за няколко минути, използване с месеци в мобилните устройства. А за автомобили най- вероятно над 1000км пробег.


Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: ipolit   
Дата:   06-01-20 12:53

lamerko,
погледни това - https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/3rd-mobility-pack/swd20180245.pdf

Вижда се от къде се копаят суровините за батериите и основно е от Китай.

Явно ще си остане загадка това, което ме вълнува.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: Rusinov   
Дата:   06-01-20 12:57

Дизеловите автомобили са прекрасно превозно средство, с изключително ниски нива на емисии. Разбира се, говоря за по-новите дизели, покриващи Евро 5 и нагоре, с работещи катализатори, DPF и пр. Т.е. проблемът не е дали ще забранят или разрешат даден тип двигател. Въпросът е до кога регистрацията и ежегодните технически прегледи на 20 годишни дизели с отрязани катализатори, счупени турбини и пр., които пушат, сякаш горят гуми, ще се случва безпроблемно. Кога, аджеба, "органите" ще се хванат сериозно да преследват подобни шофьори. Всеки ден по кръстовищата срещаме БМВ-та, голфове и пр. на по 20 години, "барнати", чипосани... пушат, бучат, трещят.... а полицая си стои отстрани и си пие кафенцето. Тая кола по тоя начин минава и през КАТ и през пунктовете за технически прегледи, където всичко е фиктивно. Та затова сме над нормите. Не заради дизеловите автомобили, а заради старите, неизправни и тунинговани кочини. Знаете ли какво ще ви се случи в Германия, ако си купите чисто нов автомобил, от магазина, покриващ всички изисквания, ама вземете и му сложите спортни пружини, без това да фигурира в официалната документация на производитела? Ще ви спрат, ще ви проверят, ще огледат отвсякъде, ще ви кажат, че автомобила има незаконни промени по окачването, ще ви друснат 1000 евра и ще ви вземат колата.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: ipolit   
Дата:   06-01-20 13:02

Rusinov, нали знаеш че не България тика елекрическите коли напред, а Германия, дето дизелите им са Евро 6 и минават преглед както трябва.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: Slivenski   
Дата:   06-01-20 13:09

Ами, дори и да е от Китай, какво лошо има?

Не е ли по-добре суровините за един толкова стратегически отрасъл за целия свят, като автомобилния транспорт, да идват от стабилна и сигурна държава и икономика, а не от раздирани от военни конфликти региони?

А и технологията за производство на батерии може да се промени и със сигурност ще продължи да се развива.

И както вече някой каза, още доста време петролните продукти ще продължат да се ползват в доста отрасли на икономиката, включително и като горива за самолети, кораби, тежкотоварни машини и прочие.

Просто светът търси и намира алтернатива. Оттук крачката към автомобили, задвижвани от слънчевата енергия, е доста по-малка вече.

Според мен акцентът не е толкова дали тази нова технология замърсява по-малко, макар да се представя за това - а да се намери алтернатива на петролните горива и светът да се еманципира от зависимостта към петрола, съответно държавите, които го произвеждат.

Природният газ е друга бира. [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: ipolit   
Дата:   06-01-20 13:16

Slivenski написа:

> Ами, дори и да е от Китай, какво
> лошо има?
>
> Не е ли по-добре суровините за един
> толкова стратегически отрасъл за
> целия свят, като автомобилния
> транспорт, да идват от стабилна и
> сигурна държава и икономика, а не
> от раздирани от военни конфликти
> региони?
>

E това наистина ли го вярваш? Че Щатите ще бутат технология, която зависи точно от стабилна и сигурна икономика като китайската???

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: Slivenski   
Дата:   06-01-20 13:18

Ако аз съм Щатите - по-добре китайската, отколкото иранската, либийската и венецуелската.

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: vladis   
Дата:   06-01-20 13:38

Причината е доста проста - петролът привършва. Не точно днес, но не повече от няколко десетилетия.
Нали не мислите, че от любов към демокрацията САЩ напират в момента към Иран. Завзеха петролните полета на Ирак и Сирия, но мощната им икономика си иска своето.
Арабите също са наясно, че "златото" им е до време и започнаха да се преориентират към туристическия бизнес и "оазиси за богаташи" с разните му палми, ветрила и т.н.
Норламно е да се развива алтернативна технология - сега ясно, че е в началото, но имат достатъчно време за развитие.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: alext   
Дата:   06-01-20 13:43

E това наистина ли го вярваш? Че Щатите ще бутат технология, която зависи точно от стабилна и сигурна икономика като китайската???
още от десетилетия се произвежда в Китай и се местят индустрии там. Евтината работна ръка е една от причините. Елън Мъск, че сега реши да отваря завода там, е най- логичното нещо- те са най- големият пазар на автомобили в света. Ауди, Мерцедес БМВ там са им най- големите продажби също. Епъл също произваждат и сглобяват там.

Изобщо защо говориш все от името на САЩ, САЩ нямат контрол над нищо и те не бутат нищо наникъде. Корпорациите на територията на САЩ са друг въпрос и те диктуват разни неща(пример когато епъл отказаха да декриптират iphone на един от осъдените за някаква стрелба, за разследване по искане на правителството).

Това, че Тръмп прокарва фалшив протекционизъм, като уж отворил места и безрботицата е ниска не променя факта, че за една и съща работа в Китай работника ще му се плати в пъти по- малко и чистата печалба ще е повече.Публикацията е редактирана (06-01-20 13:49)

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: Божидар58   
Дата:   06-01-20 13:59

Не колите, а печките на твърдо гориво съсипват въздуха през зимата. В нашия град след 19ч понякога въобще не се диша от гъстия дим, който се стеле от комините. Понякога е такъв смог, че ако стоиш няколко минути навън дрехите ти замирисват все едно си коминочистач. Ама я им кажи нещо на тези, които горят боклуци в печките си...Ще изреват на умряло.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: lamerko   
Дата:   06-01-20 14:00

Автор: ipolit
Дата: 06-01-20 13:02

Rusinov, нали знаеш че не България тика елекрическите коли напред, а Германия, дето дизелите им са Евро 6 и минават преглед както трябва.


A, недей толкова елементарно. Германия бяха най-големия двигател на дизеловите автомобили - реално те ги боготворяха. Докато не ги удари мега скандала с фалшивите данни от софтуера. В опит да размият малко нещата, излязоха в другата крайност. Но не защото е по-добре...

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: jingov   
Дата:   06-01-20 14:19

За мен битката ще бъде между Мъск&сие и водородните разработки/Мирай/


Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: ipolit   
Дата:   06-01-20 14:34

Мислех да си купувам кола, ама ако ми забранят да я карам след 3-4 години щото тука първи искат да се синхронизират, какво да я правя?
Май ще продължа да си карам таралясници (на газ, щото съм еко ориентиран).

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: lamerko   
Дата:   06-01-20 14:36

Не се вживявай. Ще забранят стари дизели с евро3 и надолу - никой няма да бута евро6, каквито са сегашните.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: Slivenski   
Дата:   06-01-20 15:05

Предвид, че все още се произвеждат дизелови и бензинови автомобили, едва ли в следващите 10 години най-малко те ще бъдат забранени. Виж, увеличаване на данъците, допълнителни такси и такива неща за старите коли - по може.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: CDman   
Дата:   06-01-20 15:15

Най-екологичните превозни средства са тези с жива тяга [smile] ама що никой от тия дето рвеват за приридата не ги произвежда [smilie11] не знам [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: agop4o   
Дата:   06-01-20 16:21

[smilie5] Надявайте се да станат електрото повече от ДВГ.Няма никаква инфраструктора за масово зареждане на трамвайчетата.В някои градове даже и няма да има възможност за станции с по три четири поста.Щяли да измислят други батерии с по дълъг живот.Да ама на каква цена.Дали ще е по джоба на средната класа.Като ги качат два три пъти на колесара заради липса на ток скоро ще охладнеят мераците на любителите на новата технология[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: ipolit   
Дата:   06-01-20 16:31

Доста хора в развитите държави точно това ги спира - около 70 процента от колите се паркират по улиците и нямат механизъм да си ги зареждат нощно време. Факт е, че са им измили мозъците и са готови да купуват 3 пъти по-скъпи коли, нищо че не могат да ги ползват.
Но това пак е изместване от въпроса.
Като вземат решение, хората ще трябва да се съобразят.
ЕС казва, че след 2035 не трябва да се движат коли с ДВГ в съюза. Някои страни са готови да приемат 2030. В Норвегия вероятно ще е 2025, те вече са 45 проценат на коли на ток.
България, Румъния, Литва и забравих още кой се обявяват против, но това "против" е популистко. Като им кажат 2025, нашите ще подпишат веднага.
Петрол има, оказва се, че е много повече отколкото са мислили.
И аз продължавам да не разбирам защо са избрали най-тъпата технология, вместо да мислят за водородни клетки, оптимизация на ДВГ (за каквато има много мегдан) и нещо друго, за което не знаем. Иначе няма проблем токът да се прави от кюмюр.

Отговори на това съобщение
 Re: електрически коли
Автор: agop4o   
Дата:   06-01-20 16:39

Водородната клетка е същия зор с инфраструктората и сигурноста на конструкцията.За оптимизацията на ДВГ колко да има мегдан.Все си мисля че с хибрида ще постигнат най балансираното за екологията и използането на колата без съобразяване с това имаш ли ток можеш ли веднага да тръгнеш на някъде и ще стигнеш ли до целта

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  28  29     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »