Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 
 В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 14:12

В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса...

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 14:14

Първите партиди от нова ваксина срещу коронавируса Ковид-19 са готови и изпратени до здравните регулатори за одобрение.

Ваксината е разработена от американската биотехнологична компания „Модерна Терапевтикс” със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, съобщава „Тайм”.

Процесът на разработването е бил рекордно бърз. Минали са само 42 дни, след като китайските учени публикуваха генетичния код на вируса.

Пекин: Коронавирусът може да не се е появил в Китай

Флакони с ваксината сега са изпратени до Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и Националния здравен институт в САЩ. Тестовете върху хора, преди тя да бъде одобрена за продажба, ще стартират през април.

Същевременно от Националния здравен институт са започнали изпитания с пациент с Ковид-19 на ново лекарство, наречено Ремдесивир, което е разработено срещу вируса ебола.

Болният, който доброволно се е включил в новаторското проучване, се е върнал в САЩ, след като е дал положителна проба за коронавируса на круизния кораб „Диамантената принцеса”.

Симптоми, какво да правим при съмнение за коронавируса

До момента Ремдесивир е показал положителни резултати при изпитанията върху животни, заразени с два други коронавируса – САРС и МЕРС.

Ваксината на „Модерна” срещу Ковид-19 е разработена за рекордно кратко време, тъй като се основава на сравнително нов генетичен метод, който не изисква огромни количества вируси.

Вместо това за нея е използвана вирусна информационна РНК, кодираща правилните коронавирусни протеини, които след това да се инжектират на хора и да доведат до създаването на антитела.

Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 1 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 14:14

https://www.vesti.bg/sviat/v-sasht-syzdadoha-vaksina-sreshtu-koronavirusa-6106273


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   27-02-20 14:17

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Тестовете върху хора, преди тя да бъде одобрена за продажба, ще стартират през април.

На 1-ви Април [smilie5] [smilie18] [beer]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nislon   
Дата:   27-02-20 14:18

Аз гледам само канали за животни, там няма такива неща и не ми дреме :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 14:19

Първият участник в клиничните изпитания е заразен американец
Американските здравни власти обявиха, че са започнали първите клинични експерименти на антивирусен препарат, който може да лекува коронавируса.

Как влияе коронавирусът в Европа на икономиката?

Изпитанията се правят в медицинския център на университета на Небраска в Омаха. Лекарството „Ремдесивир” е разработено от американска фармацевтична компания. В момента то се използва върху пациенти, които са дали положителни проби за новия коронавирус. Първият участник в клиничните изпитания е заразен американски гражданин, който е върнат в САЩ след като е бил под карантина на круизния кораб „Диамантена принцеса” край бреговете на японския град Йокохама.

Първи случай на коронавирус и в Швейцария

Преди това представител на СЗО заяви пред репортери в Пекин, че „Ремдесивир” показва признаци, че може да лекува вируса.

„Има само едно лекарство в момента, за което мислим, че има истинска ефикасност и това е „Ремдисивир”, заяви зам.-генералният директор на СЗО Брус Ейлуърд.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nokoniko   
Дата:   27-02-20 14:19

То е ясно, че САЩ ще я създаде. Всички световни мозъци работят там. Естествено, защото им се заплаща адекватно.[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   27-02-20 14:26

Virus Official Trailer

26.04.2019. [cool]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   27-02-20 14:33

При толкова фактологически грешки как може да се вържете на тази хибридна партенка? Приемете го като тест за интелигентност.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: sauron69   
Дата:   27-02-20 14:36

Нещо много станаха "първите" заразени с вируса в САЩ

Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ съобщи, че е регистриран първия случай на коронавирус в страната при човек, който нито е имал контакт със заразени, нито е пътувал наскоро, сигнализирайки по този начин за потенциално начало на разпространението на смъртоносния вирус в страната.

CDC не знае как точно пациент от Калифорния се е заразил с вируса. Лицето е жител на окръг Солано и получава медицинска помощ в окръг Сакраменто. Пациентът не е имал съответна история на пътуване или излагане на друг пациент, заразен с вируса.


Същото се отнася и за ваксините...
Тъй че по добре си гледайте фотографията...[smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 14:44

Другаря Тръмп-пак се е изказал подобаващо...

Тръмп: Коронавирусът е под контрол в САЩ
Белият дом дава 2,5 милиарда долара за борба със заболяването.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ситуацията с разпространението на коронавируса на територията на страната е под контрол, съобщaва "Ройтерс".

"Коронавирусът се намира в значителна степен под контрол в САЩ", написа в Twitter Тръмп, който е на посещение в Индия.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 14:49

Борисов: При епидемия ще се справим, но ще е скъпо.

Лични лекари алармираха, че не могат да издават болнични листове за т.нар. доброволна карантина.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че се притеснява от евентуална епидемия на коронавируса у нас и дали ще издържат системите на НОИ. Според него „ще се справим, но ще струва много пари”.

„Г-жа Нинова каза държавата да поеме грижата за хората, които са в карантинен период. Сега действащият закон е първите три дни се поемат от работодателя, останалите 11 от НОИ. Това ще е моето предложение към здравния министър“, каза Борисов и продължи:

„Ако нарастват на 50, 100, 200 хиляди хората, които си стоят вкъщи и държавата им поема болничните листове, НОИ ще се изпразни”. „Просто трябва да мислим, че и след нас управляващите ще имат нужда от средства”, каза още той.

Днес Народното събрание изслуша премиера относно списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътна инфраструктура – винетна такса и такса на база изминато разстояние.

Учениците, прибрани с правителствения самолет, са под карантина

Борисов заяви, че внимателно е слушал Корнелия Нинова вчера и изрази задоволство, че и тя го е слушала внимателно по отношение за карантинния период по коронавируса. „Мисля че щабът, който направихме и вие го харесвате”, каза той.

Потвърдиха случай на коронавирус в Румъния

По-рано днес

лични лекари алармираха, че не могат да издават болнични листове за т.нар. доброволна карантина

на лица, завърнали се от страни с разпространение на коронавируса, тъй като за целта трябва да се промени Наредбата за борба със заразните заболявания. Новият коронавирус не е включен в нея. Това съобщи пред БНР общопрактикуващият лекар и член на Управителния съвет на Лекарския съюз д-р Гергана Николова.

Отрицателни проби у нас, коронавирус в Македония и Грузия

„Няма как да се позовем на сега съществуващите документи, така че ще изчакаме решението на министерството и на кризисния щаб – дали ще включат това заболяване, и ако да – при какви условия, за кои пациенти. Задаваме въпроса как ще бъдем уведомявани, че човек наистина е бил на въпросното място”, каза тя.

По думите ѝ

дори да нямаме симптоми, трябва да се отделим от останалите живеещи у дома, ако сме пътували в опасни райони.

„Желателно е да се дезинфекцират дръжки на врати, да се носят маски. Ако температурата ни се повиши, веднага трябва да се обадим на личния ни лекар. Не бива да ползваме обществен транспорт, защото това може да бъде твърде опасно за околните”, категорична е Николова.

Според нея вирусът ще засегне хората със слаба имунна система и трябва да се реагира навреме. Тя уточни, че на този етап няма лек срещу опасния коронавирус.

Министърът на труда и социалната политика

Деница Сачева заяви: „Въпросът с болничния по време на карантина е решен в Кодекса за социално осигуряване.

По време на карантина хората могат да взимат болничен. Въпросът е това да не правят самоцелно и да не притискат личните си лекари да правят нещо, от което те нямат нужда“.

„Всеки един български гражданин след завръщането си от чужбина, ако счита че има опасност за него или би искал да направи преглед или изследване трябва да потърси личния си лекар. Гражданите заедно с личните си лекари ще могат да вземат най-правилното решение затова дали да излязат в болнични или ако преценят могат също така да си вземат и отпуска“, заяви министърът.

По отношение на оплакването на лични лекари, че здравното министерство не им е дало инструкции как да действат в такава ситуация, Сачева коментира, че днес продължава дебатът с представители от НОИ, НЗОК и социалните партньори по темата в здравното ведомство и се очаква днес да излязат с решение как точно да се действа в такива случаи.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 14:54


https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/202002/1582799224-panikata.jpgШок в Лондон: Децата на Уилям и Кейт изолирани заради коронавирус Те посещават частното училище Томас Батърсий, където са се появили съмнения за 4 деца пипнали заразата.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: sauron69   
Дата:   27-02-20 14:55

Клинични изпитания на ваксина срещу новия коронавирус ще започнат в САЩ след около два месеца, а след 1-1,5 години тя ще бъде напълно готова, каза снощи директорът на американския Национален институт по алергични и заразни болести Антъни Фаучи пред журналисти в Белия дом, предаде БТА.

"По-рано казах, че ваксината ще бъде готова за клинични тестове след три месеца. Тези срокове вече се измениха и сега говорим за два месеца. След това ще трябват още три месеца, за да се определи безопасна ли е тя", обясни Фаучи, цитиран от ТАСС.

Той добави, че след редица изпитания, включително и върху хора, ваксината ще бъде готова в най-добрия случай след година или година и половина.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 15:02

Психиатър посочи какво може да улесни достъпа на коронавирус Единствено страхът може до такава степен да ги потисне като съпротивителни сили


https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/202002/1582793436-fggg.jpgВсе още в България няма потвърден случай на коронавирус, но е възможно това да се случи в следващите дни. Но в ситуацията на новия вирус - най-важно е да запазим спокойствие. "Дотолкова, доколкото е възможно хората да рационализират тези страхове. Трябва да разберат, че със и без страха това, което трябва да се случи - ще се случи. Единствено страхът може до такава степен да ги потисне като съпротивителни сили, че да улесни достъпа на вируса", каза психиатърът д-р Веселин Герев в предаването "България сутрин". Той посочи, че психиката на човек е така устроена, че той живее в страх, а той е основната водеща сила в нашето ежедневие. "Страхът за здравето е един от най-силните и по-силен от него е само страхът за живота. Ние все още не можем да попаднем в тая зона на силен страх, който да стигне до паника, защото заразата от коронавирус е около нас. Не са регистрирани първите случаи в България, но това най-вероятно предстои да се случи", каза още той. От 100 заразени - 80 оздравяват, а само трима умират според данни на СЗО. "Когато човек се притеснява - ръси много адреналин в тялото, а това е хормон, който бута имунитета. При вирусните сили е много важно човек да има съпротивителни сили, за да може те да бъдат неутрализирани. Има проучвания, че стресът, паниката, напрежението, безсънието бутат нивата на имунноглобулините от група А, а е много важно те да функционират нормално", допълни д-р Веселин Герев. Той сподели, че е разговарял с негови колеги от Милано, които неглижират проблема, въпреки че в Италия вече има над 400 заболели от новия щам. "Има един тип хора, които ги е страх дори когато излязат на улицата, внимават какво ще пипнат", каза още той.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 15:07

Човек е диагностициран с коронавирус в България, твърди TrafficNews. Информацията за болния все още не е официално потвърдена от Министерството на здравеопазването. За момента се пази в тайна в кой град се намира болният. Той има висока температура и всички симптоми на COVID-19. Очаква се до часове пробата му да бъде оповестена официално от властите. Източници на изданието споделят, че вече се подготвя стратегия за изолиране на заразата като ще бъдат ограничени обществените прояви, предполагащи съсредоточаването на много хора на едно място. Припомняме, че по последни данни от Националната референтна лаборатория, 9-те проби, които са направени днес, са отрицателни. Те са били на пациенти от Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас. В лабораторията обаче има проби от Русе, чиито резултати все още не са анализирани. Вчера отрицателни бяха тестовете за COVID-19 от Пловдив.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: victory13   
Дата:   27-02-20 15:17

фалш новинка... трафик нюз нямат такава "новина"

надявам се авторът е повишил напрежението до исканите висини... въпреки специалиста по-горе
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   27-02-20 15:23

Шок в Лондон: Децата на Уилям и Кейт изолирани заради коронавирус Те посещават частното училище Томас Батърсий, където са се появили съмнения за 4 деца пипнали заразата.

Екс-принц Хари се отказа от короната и сега няма дерт с коронавируса.[smilie5]

Ама ще е голяма издънка ако пламне кралското семейство. [smilie7]

Представям си заглавията в пресата :
"Наследниците на короната пипнаха коронавируса"
или обратното [smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   27-02-20 15:27

ШОК НОВИНА, ВНИМАНИЕ, ИЗВЪНРЕДНО

... и наздраве!


http://store.picbg.net/pubpic/B1/FC/44c020586c4ab1fc.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 15:29


https://quizshow.online/aa/wp-content/uploads/2020/02/corona.jpgКак да различим коронавирус от грип?

Типични за коронавируса са следните симптоми: треска (с температура), суха кашлица, задух, болки в мускулите, умора и отпадналост. По-рядко срещани симптоми са: главоболие, храчене на кръв, разстройство.

Нетипични симптоми са: хремата и болките в гърлото, които са характерни за възпаление на горните дихателни пътища. Хора, които имат хрема и кихат, по всяка вероятност са хванали настинка или грип.

Тъй като новият коронавирус засяга предимно долните дихателни пътища, заразените страдат най-вече от суха кашлица, задух и/или пневмония, но нямат възпалено гърло.

В много от случаите заразяването с новия вирус протича без всякакви симптоми. Според института „Роберт Кох“, инкубационният период може да продължи до 14 дни.

Специалистите препоръчват да не се прилага самолечение и при съмнение за заразяване да се посети специалист. Лекарят може да изпрати проба от слюнката в лаборатория, която да провери за какъв тип вирус става дума.

Важно е още да се знае, че маските пред устата и носа не могат да предпазят от заразяване, тъй като вирусите, включително и новият коронавирус, се предават по капков път или при контакт със заразена повърхност.

Затова най-добрата превенция е да стоите далеч от хора, които са заразени, да миете ръцете си редовно и задължително със сапун и след това да използвате хартиени кърпи за еднократна употреба.

Грип или настинка? Разликите са малки.

Лекарите понякога изпитват затруднения да направят разлика между обикновената настинка и грипа.

Една настинка най-често започва с дразнене в гърлото, хрема, а след това се появява и кашлица. Болният може да има малко повишена температура, главоболие и отпадналост.

Истинският грип обаче поваля човека изведнъж. Появяват се главоболие и болки в ставите, суха кашлица и дрезгавост, болки в гърлото, висока температура, често придружена с втрисане.

Човек е толкова отпаднал, че не може изобщо да стане от леглото, няма никакъв апетит и е в състояние да спи постоянно.

Обикновената настинка преминава за няколко дни, а симптомите отшумяват след около седмица.

Истинският грип обаче е по-продължителен, той изкарва болния от строя за минимум една седмица, а понякога и за по-дълго.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: lamerko   
Дата:   27-02-20 15:32

Не може да се разпознае коронката от грипа по симптоми :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   27-02-20 15:33

СПОКО!
Народ, който следващата седмица ще се закичи за здраве с мартеници от Китай, не може да бъде унищожен!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 15:38


https://m3.netinfo.bg/media/images/41970/41970261/896-504-papa-francisk.jpg


Папа Франциск отмени насроченото явяване на литургия в Рим заради "леко заболяване", съобщиха от Ваиткана, предаде "Франс прес".
"Поради леко неразположение, той предпочете да остане в района на Света Марта", къща за гости във Ватикана, където живее 83-годишният Свети отец, гласи изявление на шефа на пресцентъра Матео Бруни.

Графикът на папата, с изключение на този случай, остава непроменен, съобщи още той.

Деца от Каварна ще бъдат прибрани от Милано с правителствения самолет

Подробности за заболяването му не се посочват, но папата бе забелязан да киха и да бърше носа си по време на месата за Пепелната сряда.

Това се случва на фона на епидемията от коронавирус в Италия, от който са се заразили повече от 400 души, почти всичките в северната част на страната. В Рим имаше три случая на заразата, но и тримата заразени оздравяха.

Италианец със съмнения за коронавирус е приет в болница в Габрово

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 15:45

Държавата да плати карантината, иначе ни чака трагедия

https://static.bnr.bg/gallery/cr/medium/fa8f595c3e8ec7d0ce1fa493cc6e352d.png


Изненадам съм, че в държава член на ЕС в 21 век води дебати за болнични и кой ще ги плати, а не дебати как да се информират хората и да се стимулират да си стоят вкъщи, каза председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев.
Държавата да не се държи като мащеха, а да застене до хората, да се погрижи за тях, да ги успокои и да измисли законов ред за компенсация на карантинния период, за да не се заразят други, препоръча Хасърджиев.

Той зададе въпрос към политиците, които дават разнопосочни сигнали по темата: Кой ще бъде отговорен, ако един инфектиран пациент започне да се прави на герой, влезе в автобуса и зарази хиляди други и това доведе до една национална трагедия и за семейството, и за икономиката, и за здравето на цялата нация?

Това, което сега се случва показва пълна политическа глупост и непознаване на съвременните практики на развитите държави.

До края на деня НПО ще качи на страницата си инструкции, които да уведомяват хората какво да правят, за да се ограничат щетите от заболяването.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   27-02-20 16:14

Човек е диагностициран с коронавирус в България, твърди TrafficNews Сакън да не опираме до достоверни новини от ТРАГИКНЮЗ [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   27-02-20 17:01

Какъв е смисъла на тази тема [smilie11]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 17:04

Смисъл има във всичко...
Според някои лекари коронавируса ще бъде в БГ ...до няколко дни...
Може да е вече тука...

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   27-02-20 17:11

Няма да се отървем, то е ясно [smilie2]
Очевидно и държавата много не я вълнува за нашето здраве, което вече е гаранция, че ще го загазим здраво.
Няма маски по аптеките, няма гелове, няма алкохолни кърпи, няма инфо какво да правим при това положение, няма контрол на влизащите, няма контрол и на карантината.
Вместо да обикаля оня с каскета по села и паланки, да направят незабавна проверка по аптеките защо няма предпазни средства и къде са отишли, да опандизят управителите и отнемат лицензите на всички скапани аптеки, които се ебават с хората и да се осигури адекватна защита на населението!
Докато това стане, а то няма да стане - единствено можем да се самоограмотяваме чрез подобни теми. Което е и нещо като отговор на въпросът по-горе - какъв е смисълът на темата!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: OIM   
Дата:   27-02-20 17:15

Само такава тема нямаше форума

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   27-02-20 17:18

Ето от кого трябва да се учим..

Шокиращи данни за здравеопазването в Русия
В 35% от руските лечебни заведения няма канализация...

Сметната палата на Русия оповести шокиращи данни за здравната система на страната.

„От 116 865 сгради, в които се оказва медицинска помощ, 14% се намират в аварийно състояние, в 30,5% няма водопровод, в 52,1% липсва топла вода, в 41,1% не е налице централно отопление, 35% нямат канализация, а в 47% не осигурен достъпност за инвалиди”, сочи докладът на руската Сметна палата, цитиран от ТАСС.

За въпросните 14% от лечебните заведения, които се намират в аварийно състояние, са необходими реконструкция или цялостен ремонт.

Русия съди производител на презервативи за реклама

Данните на Сметна палата също така сочат огромен недостиг на специализиран медицински персонал и лекари в Русия.

На всеки 10 хиляди руснаци се падат едва по 37 лекаря, но не всички имат необходимата квалификация. Например 7,1% от детските доктори не са квалифицирани педиатри.

Епидемията от СПИН в Русия се разраства

„Същевременно обезпечаването на системата с висококвалифицирани специалисти, от които зависи животът на хората, е една от приоритетните области на здравеопазването”, посочват от руската Сметна палата.

Особено сериозен е проблемът с достъпа до медицинска помощ в малките населени места, чието население често трябва да пътува повече от час, за да получи такава.

Русия е в криза, но не и Путин

Целта на доклада е проблемите на здравната система да бъдат преодолени до 2024 г., като необходимите инвестиции за нейното постигане се оценяват на повече от 1,7 трилиона рубли (24 млрд. евро).

Водката е виновна за високата смъртност сред руските мъже

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   27-02-20 17:19

Аман от тая паника. Рай за фалшиви болнични и дребни измамници. Раздумка за бабите пред блока. Живейте си живота, пък квото такова.
Баси истерията, за нещо което отнема по-малко животи от човешката глупост в неизмеримо съотношение...
Пък е и полезно - от естествена редукция на популацията, до намаленото замърсяване с СО2 от Китай [smilie21]Публикацията е редактирана (27-02-20 17:21)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   27-02-20 17:31

Та за какво е тази шумотевица? Модерно ли е, престижно ли е или нещо, за което още не съм дорасъл интелектуално?

Помните ли епидемията от атипична пневмония ТОРС? Коя година беше? С какво я помните? Нищо не помните. Беше по-смъртоносна от Сovid-19. Само че интернетът беше по-скъп и нямаше смартфони.

Докато чакате аптеките пак да се заредят с предпазни средства си вземете едно шишенце от 100ml със здрава запушалка, напълнете го със спирт и си го сложете в джоба. Когато се присетите си намокрете ръцете със спирт и ги отъркайте една в друга. Може да ползвате всякакъв спирт. Може и малко ароматно масло да му сложите. Може и парфюм по избор.

Ето и професионален дезинфектант, който още не е свършил. Гугъл знае къде се продава.

Един приятел ми писа, че в Милано сега е тъпо. Не ходете. За Китай знаете.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   27-02-20 17:52

Писателят Дийн Кунц предсказва епидемията в Китай още през 1981 г.


Яко, а! [smilie10]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   27-02-20 18:01

Като му видиш "дискографията" ще се зачудиш какво ли не е предрекъл.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   27-02-20 18:08

Признавам си, не съм го чел... [smilie25]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   27-02-20 18:15

Предсказвам, че всички ще умрем. От живота по - смъртоносна болест нема [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   27-02-20 18:24

Ами, на планетата взе да и писва от нас и като нищо ще ни затрие. Не ви ли прави впечатление откъде тръгват всички вируси всяка година? От Китай.

[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   27-02-20 18:35

asahi, много благодаря за информацията и линка. Ето - вече има реална полза от темата!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   27-02-20 18:45

RAFAELCHO DA SI PIE GINGKO BILOBATA, DA IDVA BATKA PUTINKA V VINOZAVODA [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21] [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: shahimat   
Дата:   27-02-20 18:47

Rafito , пускай кепенците у ва с ако има де ;) и не излизай никаде, но спри да ни занимаваш с оттегчително дългите ти постове и шибаната ти тема!!! аман от психари!!! аман !!!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   27-02-20 18:50

Навремето имаше друга подобна партнека, АНТРАААААААКС, АХАХАХХАХАХА, майка ви болшевишка!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   27-02-20 19:12

За народ, който по принцип нехае много за здравето си и е с най-ниско покритие на ваксина срещу грип, е доста комично отстрани, как се шашка от ковид19 :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   27-02-20 19:17

Мда... Току що казаха по новините, че една кутия маски от 5 лева нормална цена, вече се прадава за 100. И че от магазините започва да изчезва брашно, захар и олио... Идиотията няма край.

[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: shahimat   
Дата:   27-02-20 19:49

те на новинарите това им е целта да внушават страхове на хората ;) а пенсионерите които са с единия крак в гроба само това чакат новинарката да им каже че няма да има прашно и утре веднага ще изкупят всичко иначе с ниските им и мизерни пенсии..
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   27-02-20 19:51

то също така днес главанака каза, какво щяло да стане с нои ако се разболеят 100 000 човека! С тази прогноза, утре и аз ще съм за брашно, олио и захар! Интересно какво ще стане с икономиката при 100 000 неработещи от общо 1 млн.
Акъл море, глава шамандура!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   27-02-20 20:13

Особено като се има предвид процента, който се осигурява на минималната + под масата...Публикацията е редактирана (27-02-20 20:14)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   27-02-20 20:22

Пише ли някъде какво трябва да правим ако се заразим с Короната, в смисъл как да се лекуваме?
Аспирин, два юргана и 40 градуса дали ще помогнат ? [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: shahimat   
Дата:   27-02-20 20:32

нищо не помага нелечим е този вирус :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Konstantinov   
Дата:   27-02-20 21:40

Нищо няма да стане,и 7 милиона да са в карантина,аз съм в карантина и стачка откакто съм се родил и нищо не става.
Като смятаха че съм спинаджия 1988,ми направиха урбазон и силни антибиотици 1 месец ,от урбазона далака и лимфните възли ми спаднаха ,даваха ми 1 месец карзил според тях също спадали лимфните възли,има 2 отзад на главата като се надуят силно болят -еба.. си е май.. да не ти се надуват от вируса,всъщност това е най-гадното дето може да ти стане и яко боли на главата.Диспансеризираха ме в института по имонология на затвора се намира ,там ми направиха 25 инжекции дето болят ужасно -25 вида херпесни антитела.Втория път си ги взех вкъщи и сам си ги направих бавно за 10 минути и не ме боля изобщо.От тогава само като малко ме заболи гърло или ми се обложи езика пия антибиотици с месеци,да не стигам до болници като 1988.Публикацията е редактирана (27-02-20 21:49)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   27-02-20 22:30

не е редно сам да си предписваш антибиотици. Те са ценен ресурс, ако всеки си ги взима как му падне, ще се лишим от тях. И тогава вече се връщаме в 19-ти век. Нови антибиотици реално няма открити през последните 20-25 години.Публикацията е редактирана (27-02-20 22:45)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: metodiev_martin   
Дата:   28-02-20 00:21

Казаха, че арменците не ги ловяло, така че изпусни парата и без повече параноя. [beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   28-02-20 07:14

Откакто се разбра, че българската ракия бори коронавируса,на КАТ са раздадени нови дрегери - след 2 промила изписват "имунизиран".
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   28-02-20 07:48

Автор: stukloplast
Дата: 27-02-20 17:19

Пък е и полезно - от естествена редукция на популацията, до намаленото замърсяване с СО2 от Китай


Точно това си мислих и аз. ТУМБаците трябва да са мноу щастливи. Коли не се движат, самолет не летят, заводи не работят, въздуха чист, планетата спасена [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   28-02-20 08:42

Кажете сега кой печели от тая работа.
Аз пак търся конспирацията.
Тук почва да става ясно, че ще създадат паника, ще се поопразнят магазините и аптеките, ще освободят количества от държавния резерв, а после попълването си е чиста далавера.
От друга страна могат да нанесат щети на икономиката, ама те са семкаджии и за по един апартамент са способни на всичко.Публикацията е редактирана (28-02-20 08:43)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   28-02-20 08:56

"Автор: fast_eyebrow
Дата: 27-02-20 22:30

... Нови антибиотици реално няма открити през последните 20-25 години."

В последните 20 години:
2000 – linezolid, the first oxazolidinone
2001 – telithromycin, the first ketolide
2003 – daptomycin
2005 – tigecycline, the first glycylcycline
2005 – doripenem
2009 – telavancin, the first Lipoglycopeptide
2010 – ceftaroline
2011 – fidaxomicin
2012 – bedaquiline
2013 – telavancin
2014 – tedizolid
2014 – dalbavancin
2014 – ceftolozane/tazobactam
2015 – ceftazidime/avibactam
https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_antibiotics


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   28-02-20 09:07

Асахи, недей учи баща си как се правят деца! :)
Тези дето си ги изредил, започни да ги четеш един по един и ще разбереш, за какво става въпрос. Но накратко- една част от тях са полусинтетични дериват на стари цефалоспорини (все едно разлика между канон 5д и канон 5д марк II), други са за специфичен спектър на употреба- срещу специфичен причинител (напр. метицилин резистентет St. aureus )и се ползват изключително за болнична употреба. Не са антибиотици за амбулаторна употреба. Освен цефтазидим. Последно поколение бета лактами. Като препоръка от страна на пулмологичните ръководства са като 3-4 стъпка на лечение за дихателни инфекции. Първо трябва да имаш неуспех с пеницили/цефалоспорин 2 генерация или макролид и тогава ще включиш цефтазидим.
И защо е всичко това? Заради резистентостта към антибиотиците. ;)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nislon   
Дата:   28-02-20 09:10

На работа не ползвам маска, а слушалки със силно надута музика, че и тук само за това говорят, да ги ...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 09:20

Как да се предпазим от Корона вируса - общо взето добра лична хигиена, мийте си преди ядене/лягане и след кенеф ръцете и избягвайте тълпата / обществени места / градски транспорт.
https://www.vesti.bg/bulgaria/kak-da-se-predpazim-ot-noviia-koronavirus-6106304

Публикацията е редактирана (28-02-20 09:22)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nislon   
Дата:   28-02-20 09:22

Красиво макро!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   28-02-20 09:24

И на мен ми дотегна. Всяка година от корона вируси хора умират не по-малко от този конкретно, но този си го харесаха медиите. Смъртността от сезонен грип е по-висока, поне моделите това показват. Официалната статистика говори за 0.5-1 на 1000 смъртност при грип и 20 на 1000 при корона вирус. Тива едва ли е коректно, защото статистиката идва при доказано наличие на вирус. Най-вероятно обаче, голяма част от хората си го преболедуват леко и не отиват на лекар за да се докаже носителство. Така тази цифра 20 на 1000 най-вероятно е много по-малка. Може би както за цялото семейство на корона вирусите, по-ниска смъртност от грип. При сезонния грип е категорично, защото статистиката се базира на десетки години данни.Публикацията е редактирана (28-02-20 09:34)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 09:32

>>>>>Красиво макро!<<<<<<

Galaxy S20 Ultra [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   28-02-20 09:39

Не е модерно да умреш от грип. Модерно е от ковид19! Нищо, че е по-трудно.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   28-02-20 09:56

Нека запазим пизивитизивизъмунт!


http://store.picbg.net/pubpic/89/99/3df8fbfab51b8999.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   28-02-20 10:13

По-големият проблем е, че при първия доказан случай у нас (а то със сигурност ще има), хората ще се паникьосат и ще ошушкат супермаркетите. Човек няма да може да си напазарува нормално.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   28-02-20 10:15

Лидл ще обяви “седмица на Жан Виденов” (откраднато от нета) [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   28-02-20 10:18

То опразването вече почна. Даже мисля да се включа, че да не остана верно гладен. Или пък ще имам оправдание пред жената да изчезна за риба [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   28-02-20 10:22

Дреме ми. Ферми има, да искаш. Ще отида и ще взема едно цяло агне от някое село, ако изтрещи народът. Или яре.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Capolavoro   
Дата:   28-02-20 10:24

Короната идва, хора, бягайте, спасявайте се. Това си е достойно за сценарий на поредния американски филм.

Така на прима виста се сещам за "След утрешния ден", когато започнаха да бягат от природната стихия. Дали успяха да избягат, не помня, отдавна я гледах тази фантасмагория.

Преди няколко дни четох някакъв коментар на един млад лекар, който твърди, че Еболата, например, е била далеч по-страшна болест, с която обаче са успели да се справят медиците.Публикацията е редактирана (28-02-20 10:25)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   28-02-20 11:02

То такъв филм вече има [smilie5]

Пуснах го по-рано ето : https://www.youtube.com/watch?v=38MijVTyP7s


Доколкото за разпространението в БГ - няма да е трудно.

Зад граница ако има даже съмнения и затварят хотели, круизни кораби, квартали, градове тук "Иди си у вас и ако след 2 седмици се почувстваш зле ела да те видим." [smilie11]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   28-02-20 11:38

Има и КОРОНАВИРУС КЮЧЕК, пуска се за съпровод с убиеца на вируса - блага ракийчица. Замезва се със 'ланско' свинско месо, по възможност от заразеното с грип, за най-благоприятен ефект.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 12:02

>>>>>>>Короната идва, хора, бягайте, спасявайте се.<<<<<<

Китайския менте Коронавирус рЕпи да яде пред БГ пауъра [smilie18]
https://www.vesti.bg/bulgaria/d-r-kantardzhiev-ku-treskata-v-etropole-e-po-strashna-ot-koronavirusa-...


Поредния КоронаВиц
Публикацията е редактирана (28-02-20 12:02)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   28-02-20 12:41

Модните тенденции за работно/ежедневно облекло през идната едмица
https://i.postimg.cc/0QXnm6v0/IMG-0a19256a35812a60eed845e5fd77f979-V1.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   28-02-20 12:51


https://www.snopes.com/tachyon/2020/01/corona1.jpg

[smilie5]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   28-02-20 13:00

Може и тъй:


http://store.picbg.net/pubpic/4E/23/6f2660e36c394e23.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   28-02-20 13:01

Короната не оправи ли българите за 800 дни още преди 20 г?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: imitev   
Дата:   28-02-20 14:03

Мхм - още ме боли задника от оправянето...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   28-02-20 14:05

Боли, не боли, важното е че сега сме имунизирани.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   28-02-20 14:11

Имаме дезинфектант! Чакаме лубриканта.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   28-02-20 14:12

> Боли, не боли, важното е че сега сме
> имунизирани.

То ако имунитета идваше от "оправянето" отдавна да сме имунизирани срещу простотията [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   28-02-20 15:58

"То ако имунитета идваше от "оправянето" отдавна да сме имунизирани срещу простотията [smilie5]"
Факт е, че короната не се задържа много в България, виж простотията явно по нашите ширини е далеч по-устойчива.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   28-02-20 16:21

https://www.youtube.com/watch?v=a0TFIejfroY


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   28-02-20 16:34

Абе тези няма ли да ги хване...вирус-чето???

https://www.youtube.com/watch?v=Vjm_bfXKyj8


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Konstantinov   
Дата:   28-02-20 17:51

На дъщерите като бяха на 5 и 7 години им обясних защо им давам антибиотици,при вирусна инфекция.
Вирусът ти скапва имунната система и бактериите те изяждат-затова трябва веднага да се вземат антибиотици не за вирусите, а срещу възможността да пукнеш от бронхопневмония като те атакува вируса и ти скапе имунната защита.
Бактериите и плесените , гъбички са във въздуха който дишаме ,в душ кабината върху кожата ни ,вътре в нас и са в равновесие с имунната система.Всеки човек има най-много бактерии в устата и си е свикнал с тях,така ако целунеш приятеля си и обмените слюнка,дори двамата да сте здрави неговите бактерии може да те разболеят, а твоите него.Затова по-добре да не се целуваш по устата.Смучи му ухото, вади ушна кал като искаш.
Жена ми и децата ,са ми свикнали на глупостите и не гледат сериозно на нещата дето говоря ,така съм спокоен че съм правилно разбран и никой не се впряга.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   28-02-20 17:57

Баси, отиде ми удоволствието от оралния секс, дейба! То вируси, бактерии, смърт! Ужас! [smilie21]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   28-02-20 18:27

Бачи Кико Имунитета [cool]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 18:33


У нас вече има заразени с коронавирус, няма нужда от паника - БЯГАЙТЕ [smilie18]

http://images.vfl.ru/ii/1582907506/e75fc6db/29727765_m.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   28-02-20 18:36

Две минути слава и за д-р Стойчо Кацаров и неговия център за нещо си.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   28-02-20 19:14

аз нещо не се кефя много на идеята - за всяко кихане - антибиотик, ама всеки си знае.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: imitev   
Дата:   28-02-20 21:40

То за това в моята младост са изписвали по 50 единици антибиотик на доза, сега изписват по 5000...

Сега всеки ходи и си купува хаповете и лапа.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   29-02-20 12:05

Хм, антивирусна ваксина не се прави за две-три седмици. Много по-вероятно е (highly likely, демек) янките да са в дъното на аферата. Ако съдя по тяхната реакция за разработените преди време от руснаците две ефикасни ваксини срещу ЕБОЛА, нищо чудно. Янките тогава твърдяха, че ЕБОЛА е патентована от тях и никой друг няма право да прави ваксини срещу нея.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Вижте тук

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   29-02-20 12:10

Като го изпраска Константинов някоя наистина сериозна инфекция, няма да има с какво да го лекуват, щото години наред сам си е калявал патогените. [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   29-02-20 12:16

И аз бях чувал, че вирусна инфекция не се лекува с антибиотик, ама карай... [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   29-02-20 12:38

Когато едно лекарство е ефикасно, обикновено то действа бързо. Това изпитах на собствения си гръб преди години, още по "комунистическо" време. Бах прихванал грип, типична вирусна инфекция. Вдигнах температура 40.5 С, пълна отпадналост. Викнахме "Бърза помощ", лекарят предписа току-що появилото се лекарство РЕМАНТАДИН, срещу грипни ВИРУСИ група А. След около 2 часа температурата ми падна под 38 градуса. На другия ден бях се оправил почти напълно.
Оттогава в къщи винаги имаме РЕМАНТАДИН, който макар и по-слабо, има действие и на други грипни вирусни групи.
[cool]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   29-02-20 12:49

Трябва да благодариш на американците, че са ти спасили живота. Римантадинът е създаден в щатите.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   29-02-20 12:51

Аз съм още по-лесен - спирам имуносупресанта и се излекувам от всичко [smilie21] Даже и в момента, откакто съм на хапчета, не ме е ловило нищо... [cool] undefinedПубликацията е редактирана (29-02-20 12:52)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   29-02-20 13:24

написа:

> Трябва да благодариш на
> американците, че са ти спасили
> живота. Римантадинът е създаден в
> щатите.

Точно този РеМАНТАДИН, за който споменавам, беше произведен в СССР, още първото производство. И доколкото ми е известно, е тяхно създание. Впоследствие го пречистиха, но това доведе до снижаване на ефективността.
[smilie7]Публикацията е редактирана (29-02-20 13:26)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   29-02-20 13:29

Руснаците са известни с това, че са "изобретили" радиото, телефона, парната машина, ракетата, реактивния пътнически самолет, автоматичната пушка и още много, много неща... Що да не са "изобретили" и рИмантадина.

[smilie21]


Rimantadine was discovered in 1963[7][8] and patented in 1965 in the US by William W. Prichard in Du Pont & Co., Wilmington, Delaware (patent on new chemical compound U.S. Patent 3,352,912, 1965 and on the first method of synthesis U.S. Patent 3,592,934, 1967).[9][10] - УикипедияПубликацията е редактирана (29-02-20 13:51)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   29-02-20 13:32

Нищо не ти е известно. Има си история- създадел, патент, компания. Руснаците си платили патента и го произвеждат. Платили са си, щото не могат да го откраднат, не е като да копираш фиат, все пак :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   29-02-20 17:57

Rimantadine was approved for medical use in 1993.[2] 100% of seasonal H3N2 and 2009 pandemic flu samples tested have shown resistance to rimantadine and it is no longer recommended to prescribe for treatment of the flu.

Да де, ама на мене ми изписаха рецепта за руски ремантадин 10 години по-рано. И продължават да го произвеждат и препоръчват за лечение до ден днешен. Та кой от кого е откраднал, няма да е за първи път. Също както историята с АФАР (за радарите се отнася).
[smilie18] [cool]Публикацията е редактирана (29-02-20 18:01)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   29-02-20 18:00

Пълен провал на правителството на Борисов в допускането на вируса covid-19 на територията на България. Срамота, другари! Още нямаме положителна проба. Румъния и Северна Македония ни изпревариха и в това отношение!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   29-02-20 18:02

Rimantadine was discovered in 1963[7][8] and patented in 1965 in the US by William W. Prichard in Du Pont & Co.

Та кога каза са ти изписали руския?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   29-02-20 18:35

[smilie21]Публикацията е редактирана (29-02-20 19:50)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   29-02-20 19:07

Няма значение вече.
Има пълна резистентост към тоя медикамент и е напълно безсмислено да се купува.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 22:27

Още Корона клюки - някой вече може ли да се похвали че го кара и как го лекува ?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   29-02-20 22:52

Вместо хайку:

Няма ковид-19.
Няма бежанци.
Репортер си бърка в носа.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   01-03-20 14:52

Автор: fast_eyebrow
Дата: 28-02-20 09:07

Тези дето си ги изредил, започни да ги четеш един по един и ще разбереш, за какво става въпрос. Но накратко- една част от тях са полусинтетични дериват на стари цефалоспорини (все едно разлика между канон 5д и канон 5д марк II), други са за специфичен спектър на употреба- срещу специфичен причинител (напр. метицилин резистентет St. aureus )и се ползват изключително за болнична употреба. Не са антибиотици за амбулаторна употреба. Освен цефтазидим. Последно поколение бета лактами. Като препоръка от страна на пулмологичните ръководства са като 3-4 стъпка на лечение за дихателни инфекции. Първо трябва да имаш неуспех с пеницили/цефалоспорин 2 генерация или макролид и тогава ще включиш цефтазидим.
И защо е всичко това? Заради резистентостта към антибиотиците. ;)

------------------------------------------------------------


Явно разбираш от тия неща... :-) Да те питам - защо в България забраниха аналгин-хинина? Не се бъзикам. Скоро четох, че още го произвеждаме, но се изнася само в държави извън ЕС. Познавам хора, които все още се снабдяват с него на черно и си го пият редовно. Навремето помня, че като се разболеех, майка ми основно с аналгин-хинин ме лекуваше, едни зелени хапченца. Какво му е толкова лошо, че го забраниха? [beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   01-03-20 16:05

Ми токсичен е. Разликата между терапветичните и токсичните му свойства е тясна. Има хубави, съвременни медикаменти, на кого е нужен тоя хинин. Не си струва риска пред ползата от него.
Съмнявам се, дали се произвежда у нас. В България реално няма истинско производство на лекарства за хуманната медицина, всичко е Китай и Индия. Над 80% от производството на лекарства за световен мащаб е там.Не че това е лошо, всеки иска евтини лекарства и освободен въздух от химическа индустрия. Иначе хининът си е алкалоид, извличан от кората на Хина. Такива растения я България няма. Той е забранен и в Европа и в Щатите, не само у нас.
Задоволих ли питането ти?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   01-03-20 16:32

[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   01-03-20 19:26

Днес четох една статия е Medscape, че круизният кораб край Япония ще влезе в учебниците по изучаване на covid 19, тъй като е реален модел, даващ представа за разпространението и смъртността от вируса. Та корабът е идеален за тази цел, тъй като е реално изолирана капсула с пасажери отнразличен пол и раси вътре, дишащи общ въздух. Ще е полезно да се видят окончателните анализи от този реален епидемиологичен модел.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   01-03-20 20:01

Аз искам да видя статистика за възраст и съпътстващи болести между заболели и умрели, за да се спре с глупостите. Я има 1-2 летални между 20-50г, без да са на умирачка по принцип, я не...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   02-03-20 08:14

ЧБМ [smilie5] [cool]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   02-03-20 08:18

Циганите ще измрат първи, след тях верoятно и гърците - там си мият ръцете само когато отиват на църква ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-03-20 08:29

Някой виждал ли е циганин астматик? :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   02-03-20 08:33

"Болни" са от всичко [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   02-03-20 09:40

„Циганите ще измрат първи, след тях верoятно и гърците - там си мият ръцете само когато отиват на църква“

Е а честита баня на чистофайниците, къпещи се всяка неделя. И нека силата (на имунитета и ароматът осигуряващ почтителна дистанция) бъде с вас [smilie18] [smilie18] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-03-20 12:45

Не ги подценявайте. Точно щото хигиената им куца, имат по-силен имунитет от “белите”. При тях алергиите и астмите се срещат по-рядко от белите и ревностно обгрижвани бебета. [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   02-03-20 13:32

Да гледаме на нещата от положителната им страна [smile]

Мерките срещу коронавируса изчистиха въздуха над КИТАЙ [cool]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   02-03-20 13:41

Изобщо не подценявам никого. Иронизирам „белите“ българите с тяхната честита баня, критикуващи хигиенните навици на роми и гърци.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: imitev   
Дата:   02-03-20 14:12

То да се къпеш сутрин и вечер щото е много полезно... Както и цял ден на климатик на 20 градуса лятото също...

Дядовците и бабите ни все на климатици са я карали и са се къпели по 3 пъти на ден. Дефектна работа...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   02-03-20 14:26

Дааа вярно е това за бабите ни. Знайш ли колко е опасно да ти се протрие кожата от миене.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   02-03-20 15:40

Аз се къпя основно преди, а понякога и след секс. Горе долу 3-4 пъти в седмицата [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-03-20 16:02

Всеки ден се къпя задължително, 3-4 пъти в седмицата по два пъти на ден след тренировките.
Секса тука не го смятам, задължително е. :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nyamago   
Дата:   02-03-20 16:54

А не е ли най-добре човек да се къпе когато е нужно? [smilie8] [smilie11]


(Примерно по 10 пъти на ден в силно замърсена обстановка и/или при обилно потене, а само веднъж при спокоен ден в чиста среда и умерена температура. Защо да има нормативи и 'препоръчани' бройки къпане?)

Същото важи за миенето на ръцете в контекста на сегашната инфекциозна опасност. Когато трябва (!), а не по N пъти на ден.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-03-20 17:17

Сигурно е така. Но аз си имам обсесивни навици по отношение на личната хигиена. Един сапун си заминава на два дни. И зъбите ги мия по 3-4 пъти дневно. :)

Това е сигурно защото работя в среда на болни хора.Публикацията е редактирана (02-03-20 17:18)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   02-03-20 18:44

Колко смъртоносен е коронавирусът, да се плашим ли
Данните до момента сочат, че смъртността при мъжете е по-висока, отколкото при жените.

Понастоящем се счита, че между пет и 40 случая на новия коронавирус Ковид-19 от всеки 1000, ще доведат до смърт. Статистиката извън Китай сочи, че смъртността е 2% или по-ниска.

Неяснотата идва от това, че опасността от летален изход при заразяване зависи от множество фактори като възраст, пол, общо здравословно състояние и здравната система на съответната държава.
Коронавирусът: заразените се удвоиха в Италия

Вероятно много случаи на вируса са оставени без внимание, а с увеличаване на броя на заболелите, този проблем ще се разраства, защото повечето хора са склонни да не посещават лекар при леки симптоми.

Възможностите да се противодейства на заболяването, дори когато заразеният няма никакви симптоми или болестта протича леко, зависят много от здравната система на съответната държава.

В САЩ, Япония и повечето страни от Западна Европа тези възможности са по-големи.

Топлина, студ, влага: Kакво влияе на опасния коронавирус?

Същевременно фактът, че по-голямата част от заболелите проявяват слаба или никаква симптоматика, вероятно води до надценяване на смъртността от вируса в момента.

Ако се използват само данните от най-тежко засегната китайска провинция Хубей, смъртността изглежда доста висока. Но в останалата част на Китай и по света, тя е по-ниска.

Все пак вирусът създава сериозен риск от смърт при възрастните хора, тези с хронични заболявания като диабет, високо кръвно налягане или проблеми със сърцето, или с дишането.

Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от коронавируса

Данните до момента сочат, че смъртността при мъжете е по-висока, отколкото при жените.

При хората над 60 години, рискът от смърт при заразяване с коронавируса се покачва до близо 4%, а при тези над 70 е около 8%. Досега няма починали от коронавируса деца под деветгодишна възраст.

Смъртността при страдащите от заболявания на сърдечносъдовата система е над 10%. При диабетиците е около 7%. При тези с хронични здравословни проблеми на дихателните пътища – смъртността е около 6%.

Трудно може да се направи сравнение с други смъртоносни вируси, като например грипните. Причината е, че данните за заболелите от сезонен грип са относителни, защото много от заразените не посещават лекар.

Основният съвет от Световната здравна организация е, че можете да се предпазите от всички респираторни вируси, като миете често ръцете си, избягвате хора, които кашлят и кихат и се опитвате да не докосвате очите, носа и устата си с пръсти.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   02-03-20 21:37

Rimantadine - това лекарство ли китайците бяха давали масово на кокошките и му бяха унищожили ефекта?

Сега за новия вирус се прокрадва някаква информация, че се влияе от Хлорохин, лекарство срещу малария, което от няколко години е спряно от производство. Защо, може само да гадаем, още повече, че няма заместител.

Също се твърди, че АРБ блокери като лосартран и телмисартан имат ефект също като блокират пътя по който вируса атакува.

Пиша го просто за информация, ако някой реши да се подготви срещу вируса.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   02-03-20 21:51

Хлорохина си се произвежда, просто варианта за у нас го няма вече. Това е най-поп лекарството за артрит(действа имуносупресивно), иначе е против малария, така че не виждам логика да се ползва като противовирусно.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-03-20 22:08

Знае се, че АСЕ2 рецепторите са една от входните врати за проникването на всички корона вируси през алвеоларните мембрани. Но пък АРБ бидейки първа препоръка за лечение на хипертония, е доста разпространена терапия.Пък знам, че има хипертоници заразени от covid19. Най-малкото на круизера под карантина до Япония.Публикацията е редактирана (03-03-20 02:06)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-03-20 22:39

Между другото, апелът ми е, ако нямате медицинско образование- не се самолекувайте!!!Това което пише в гугъл или уикипедия е информативно, не означава, че няма да си навредите ако го приложите спрямо себе си. [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   02-03-20 23:16

Вижда се ясно при тази епидемия, че съответните здравни служби и изпълнителна власт във всички засегнати страни абсолютно не са готови и са напълно неадекватни на ситуацията. Така че осъзнайте, че здравето ви и превенцията са единствено във вашите ръце. Никой няма да ви лекува нито да ви пази от заразяване. И няма дори намерение.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   03-03-20 08:26

Интересна статия във Forbes . Явно все пак американците успяват да прецакат Китай.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   05-03-20 18:55

Научете този танц срещу вируса.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   05-03-20 23:06

"Разликите" в симптомите между Covid 19 и обикновения Грип.
Доколкото схващам Короната е без хрема.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   06-03-20 08:10

32 случая в Гърция
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   06-03-20 08:21

Автор: ipolit
Дата: 03-03-20 08:26

Интересна статия във Forbes . Явно все пак американците успяват да прецакат Китай.

---------------------------------------


За да преведем с две думи статията - Китай ще престане да бъде световният производствен център. Сега е ред на Мексико, защото е по-близо и може да бъде контролирано много по-лесно от САЩ.

Според мен, пълни глупости, но всеки има право да си пише каквото иска. Мексико няма производствения капацитет на Китай. Няма човешките и материални ресурси на Китай. А и е въпрос само на няколко месеца да бъде открита ваксина и всичко ще се върне по старому. Така че да не бързаме да погребваме Китай.

[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   06-03-20 16:31

Мексиканец да работи колкото китаец? Не вервам.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   06-03-20 16:40

Нито пък аз. [beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nyamago   
Дата:   06-03-20 18:57

[smilie18] ^ Абе ако им дойде един Мао (и наследниците му) и мексиканците ще заработАт като китайци [smilie5]

(А може би няма - като гледаме китаизацията не Венецуела и на Куба - 'се са процъфтЕли)..

Но да не политизираме темата: има ли обяснения защо у нас няма случаи (дали сме единствена страна с такъв късмет?). Да се връщам ли прибързано от 30-годишния гурбет, че другаде яко са се изплашили и почнаха с глупостите (бункери, землянки, запасяване, самозадоволяване... не е за вЕрване)...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   06-03-20 19:53

Причините да няма случаи у нас се простира отвъд човешката глупост. Матушка Раша ни пази, алкохолните изпарения от казаните гонят заразата, "патриоти" връзват вируса със свински опашки на границата. Тези сам ги измислих, у мрежата има и по-оригинални.
Аз имам причини да не вярвам в компетенциите на лаборантите, но имам надежда вируса да почне да убива повече хора, отколкото (по отделно)сърдечните или белодробните заболявания, диабета, неадекватното шофиране, невежествето и т.н., за да може да бъде обявен наистина за пандемия.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   06-03-20 21:53

Novel Coronavirus (COVID-19) Situation

Coronavirus disease (COVID-19) advice for the public: Myth busters
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   06-03-20 23:36

"Пациент Нула се среща с идващ от Далечния Изток. След седмица не се чувства добре и отива при доктора си.
Лекарят преглежда пациент Нула и решава, че е най-обикновен грип. Няма коронатест, няма нищо.
Предписва му обичайното поддържащо лечение и да си лежи в къщи.
Пациент Нула се прибира успокоен у дома и пътьом заразява целият квартал.
Същото прави и докторът, който успява да се зарази от него. Освен на съседите си той предава заразата на няколко други пациенти, един от които умира след няколко дена от усложнения, предизвикани от вируса.
След 2 дни Пациент Нула изпада в тежко състояние. Прибират го в интензивно отделение, където заразява няколко други пациента, както и 3 медицински лица – още 2 доктори и 1 медицинска сестра. Те заразяват роднини, приятели и всички, срещали се с тях.
Минават два дни и едва тогава някой се сеща да направи на приетия болен тест за корона вирус и пациентът се оказва ПАЦИЕНТ НУЛА.
.
Резултата вече го знаем – 3089 случая в Италия, 107 мъртви и 295, които са в много тежко и критично за живота им състояние. "
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   07-03-20 11:51

Няма корона вирус у нас, защото сме по-далновидни от останалите. Кръстихме организацията за борба с вируса “щаб” и сложихме военни да го ръководят. И вирусът направо се на..ра от страх! [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: sherbit   
Дата:   07-03-20 18:03

Народа се кефи на генерали и пагони.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   08-03-20 01:40

БУМ!
Ай честито. [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 09:42

Хайде "честито", Короната вече и в БГ
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   08-03-20 11:17

Не знам защо се учудвате на факта, че толкова време "нямаше корона вирус". Тези, които помнят аварията в Чернобил ще потвърдят, че и тогава в БГ радиация нямаше, а западната преса бълваше "лъжи и инсинуации" относно проблема. [smilie5]


А иначе новината за короната е добре дошла за медиите. Вече се почна с медийната истерия. Като знам колко напористи журналя имаме в най-скоро време ще научим пълната биография и цялото родословие на пациентите до 9-то коляно, плюс родословията на комшиите им през 3 пресечки. [cool]

Няма да се учудя ако пресата открие първа "Нулевия пациент", а като гледам каква блъсканица е докато се вземат интервюта (без никакви предпазни средства) очаквам в скоро време да поставят сградата на някоя телевизия под карантина. Е те тогава ше е яко шоу [smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   08-03-20 11:21

Само, ако знаехте какви вътрешноболнични инфекции се случват в българските болници, ковид19 е просто смешно.
Рафито, ваксина няма все още, но виж в Сеул имат повече успех в момента, отколкото в САЩ.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: radikyokushin   
Дата:   08-03-20 11:37

CDman написа:

> Не знам защо се учудвате на факта,
> че толкова време "нямаше корона
> вирус". Тези, които помнят аварията
> в Чернобил ще потвърдят, че и
> тогава в БГ радиация нямаше, а
> западната преса бълваше "лъжи и
> инсинуации" относно проблема.
> [smilie5]
>
>
> А иначе новината за короната е
> добре дошла за медиите. Вече се
> почна с медийната истерия. Като
> знам колко напористи журналя
> имаме в най-скоро време ще научим
> пълната биография и цялото
> родословие на пациентите до 9-то
> коляно, плюс родословията на
> комшиите им през 3 пресечки. [cool]
>
> Няма да се учудя ако пресата
> открие първа "Нулевия пациент", а
> като гледам каква блъсканица е
> докато се вземат интервюта (без
> никакви предпазни средства)
> очаквам в скоро време да поставят
> сградата на някоя телевизия под
> карантина. Е те тогава ше е яко шоу
> [smilie18]
>


Честно казано, не разбрах за какво точно е мрънкането - че има информационно затъмнение или напротив?!?!

Не е лошо преди да пишете и да мислите, до колкото това ви се отдава!
Ползвайте ги тия глави по предназначение бе, те не са ви дадени само да си закачвате шапките на тях!!!

[smilie23] [smilie23] [smilie23]Публикацията е редактирана (08-03-20 11:39)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   08-03-20 12:20

Нека паниката да започне... Сега!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: petervassilev   
Дата:   08-03-20 12:32

В раздел "Макро" на фотофорума все още няма нито една макро снимка на вируса, дори и с телефон [smilie11] .

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   08-03-20 12:45

Ми тя бабата с корона вируса в Габрово от 3 март я лекували в болницата от пневмония, даже вече са я излекували. Щели са да я изписват тая седмица [smilie18]Публикацията е редактирана (08-03-20 12:45)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 12:46

При съмнение за коронавирус: Какво да направим?

Ситуацията извън контрол - вчера 2-ма, днес вече 4-ма а утре 100-на ? [smilie5]
Публикацията е редактирана (08-03-20 13:03)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   08-03-20 13:17

Разбирам, че тук са все рамбовци, които ковид ги не лови, но подобно отношение към проблема е неадекватно. Вярвам за всички е ясно, че град като Габрово ще е под карантина до дни.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   08-03-20 13:31

И кво, трябва да опразним супера и да се затворим вкъщи ли? Вероятността да умреш от замръзнало лай*о, падащо от самолет, което да те шибне по главата, сигурно е по-голяма от тоя вирус, при положение че спазваш абсолютно нормални хигиенни навици и не си пътник по принцип...Публикацията е редактирана (08-03-20 13:32)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 14:25

Софийския градски транспорт е е най-проблемното място.
Там не е до миене на ръце - един да кихне и всички пътуват ))
Короната хич не е за подценяване,сигурно доста неща не се казват и се крият за да не се всява паника.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   08-03-20 14:41

https://www.medscape.com/viewarticle/926089?src=soc_fb_200310_mscpedt_news_mdscp_coronavirus&faf=1
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nyamago   
Дата:   08-03-20 15:00

"Кой, мене ли бе?! Мене т'ва ме не лОви! А миенето на ръцете е за сестрички. Да не съм правИл скороСна кутия или да съм се бърсАл без тоалетна хартия? От к'во ш'се мием?"

или

"Леле майко край! Веднага всички в мазетата! Докато свършат туршиите и луканките; после - мрем [smilie2] "


Между Рамбо и бункерния манталитет има безброй степени за избор, но 'златната среда' не е ясна...Публикацията е редактирана (08-03-20 15:01)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 15:27

@fast_eyebrow - да де гола-вода е вируса, ама Папата отмени Великденските Празници или ще ги отмени [smile]
Той и замалко да умре горкия, добре че Шефа му не го иска все още ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   08-03-20 16:39

Нямам научно обосновано предположение дали шансът да се пукне от падащо лайно от самолет е по-голям, отколкото от ковид, но съвсем научно обосновано мога да ти гарантирам, че ако сложат прангите на един град като Плевен, по подобие на това, което се случва в Италия - голямата българска икономика, барабар с култовия бойков излишък, ще пръцне за седмица!
И тогава шансът да пукнем от глад съвсем научно гарантирано ще е далеч по-голям, отколкото от ковид.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 16:55

Ми ще го затворим, какво толкова прави Плевен - Панорама ли ? [smilie5]

Хайде звънете :

Всеки, който има въпроси свързани с COVID-19 може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на министерството: 02 807 87 57.
Няма място за паника - държавата ни е предприела всички необходими мерки.[smilie18]>>>>>>>>>Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.<<<<<<<<<

Става страшно - познайте какво ще става в рейса като се качи някой те така ?
Публикацията е редактирана (08-03-20 17:12)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   08-03-20 17:04

"Автор: Sassho
Дата: 08-03-20 12:46

Ситуацията извън контрол - вчера 2-ма, днес вече 4-ма а утре 100-на ? [smilie5]"

Най-безобидното, дето се сещам е, че не са те гушкали достатъчно като малък.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 17:10

Чакай ти, чакай.
Да няма после - абе къде беше тая тема дето се споменаваше някъв телефон [smilie3]

Бъзикаме се ама на никой няма да му е приятно да лепне от непознатия вирус щото е малко като "печалбите" от Национална лотария дали ще оздравее ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: petervassilev   
Дата:   08-03-20 17:36

Преди 30+ години, след като показаха първите филми за риска от HIV/AIDS и много хора бяха доста уплашени, един колега пред пенсия каза: "Разбиха ми бъдещето с тези болести! Тъкмо бях решил да се развихря ..."
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   08-03-20 18:11

Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE

Наш съфорумец с научна гледна точка по проблема

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 18:12

Мерките срещу Короната


П.П. Песимистично съм настроен, развитието на заразата зависи от личната култура и хигиена, която уви и нас не е на нормално ниво. Масово виждам как касиерки, цигани и старци кихат, кашлят без да си покриват устата или в носна кърпичка и без въобще да се усетят че е възможно да предадат болест на околните.
Не е злоумишлено, просто не го осъзнават.Публикацията е редактирана (08-03-20 18:18)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: petervassilev   
Дата:   08-03-20 18:42

"Бъзикаме се ама на никой няма да му е приятно да лепне от непознатия вирус ..."

Паниката, разумното отношение и шегата са три съвсем различни неща. Само едно от тях, обаче, може да създаде проблеми [smile] .

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nislon   
Дата:   08-03-20 19:03

Във психотестовете трябва да включат въпрос: "Носите ли маска?"
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: petervassilev   
Дата:   08-03-20 19:55


http://media.cnnchile.com/2018/12/7-vwrnlpw-1543764794.jpg"Кралят" на не знам си какво знаеше как.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   08-03-20 20:01

Ама той умрял [smilie2]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   08-03-20 20:45

От умни по-умни, от батко ви бащица Бойчето.[smilie23] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 02:38

И тия репортерки, де се струпаха пред плевенската и габровската болници, къ мисирки на люцерна, както би казал един наш ярък съвременник. [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   09-03-20 07:46

Който кихне е Мъртвец [smilie18]

Какво да направим ако се заразим с Короната ?

Викнете Личен лекар, Поп и Проветрявайте помещението.
Те сега я Втасахме ))
Публикацията е редактирана (09-03-20 07:47)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   09-03-20 13:29

Ново двайсе :

Има тестове, които се продават и не са много скъпи с които всеки може да се изследва за коронавирус вкъщи

и само ако получи положителен резултат да отиде в болница.


Предполагам с Градския транспорт, ръсейки зараза и мъртъвци по пътя си ? [smilie18]
Публикацията е редактирана (09-03-20 13:30)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 13:49

Автор: asahi

" Наш съфорумец с научна гледна точка по проблема "

Отдава му се да плащи глупости, не може да му се отрече. [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   09-03-20 13:59


https://bryansktoday.ru/uploads/common/6b93a0156cc6f8e1_XL.jpg


[beer] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 14:39

“Отдава му се да плащи глупости, не може да му се отрече.“

Напротив, беше си доста обективен. И това го казвам, при положение, че доста спорове сме водили на тема Имунология, ваксини, фармакология и тоя род глупости. Т.е. по принип съм предубеден към него.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   09-03-20 16:09

От всичко прочетено досега се разбира че

Короната е страшна за хората които имат някакво тежко хронично заболяване.

Здравите хора може и да не го усетят или да го изкарат на крак.
При всички положения трябва да сме толерантни , да спазваме култура в смисъл да не кашляме / кихаме и размазваме сополи на обществени места ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   09-03-20 16:28

Свидетелство от първо лице на млад мъж прекарал пневмония от вируса:

https://www.youtube.com/watch?v=EiTxltL1wSc


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 19:06

"Напротив, беше си доста обективен. И това го казвам, при положение, че доста спорове сме водили на тема Имунология, ваксини, фармакология и тоя род глупости. Т.е. по принип съм предубеден към него."

Бързовеждов, я кажи каква е смъртността от грип, и после сметни текущата смъртност от китайското чудо по официално наличните към момента данни.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   09-03-20 19:31

140 човека от вчера в Италия устройва ли те?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 19:42

“Бързовеждов, я кажи каква е смъртността от грип, и после сметни текущата смъртност от китайското чудо по официално наличните към момента данни.“

Преди 2 страници сме дали данните. Комично е да се включиш в дадена дискусия накрая, без да си я прочел. Ама айде, за глу...хите ще кажем пак: при грип смъртността е 0,1% или 1 на 1000. Това е статистика базирана на десетки години събирана информация и е точна. От covid19 първоначално беше 20 на 1000, което прави 2% смъртност. Това не е съвсем точна статистика, защото обхваща пациенти, които са изследвани и имат положителен тест за корона вирус. При около 80% пациентите няма или има леки симптоми и те не биват изследвани, защото не търсят лекарска помощ. Последните данни показват, че смъртността е под 1% и най-вероятно ще бъде съизмерима с грип. Сега, не казвам, че това е за подценяване. Само в Европа от грип умират 70 хил човека. не са малко, но никой не се панира от грип. Отделно двама човека средно на ден у нас умират от карастрофи. Излизам на терасата, гледам - задръстване. [smilie3]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 20:20

"Това не е съвсем точна статистика, защото обхваща пациенти, които са изследвани и имат положителен тест за корона вирус. При около 80% пациентите няма или има леки симптоми и те не биват изследвани, защото не търсят лекарска помощ. Последните данни показват, че смъртността е под 1% и най-вероятно ще бъде съизмерима с грип."

Значи, трябва да разбираме, че статистиката за обикновения грип обхваща не само пациенти, които са изследвани и имат положителен тест за грипен вирус? В такъв случай какви още индивиди са включени в точната дългогодишна статистика?

Смъртността от под 1% на базата на кои точно числа се получава?

Ето линк към текущите официални данни , направо казвай кое с кое се умножава, дели, събира или изважда.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 20:25

И линк съм дал в един от горните си постове към проучването. Ама вземи прочети накрая цялата тема, мързи ме по веднъж да поствам, пък два пъти едно и също- забрави!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 20:49

Ей го въпросният линк: https://www.medscape.com/viewarticle/926089?src=soc_fb_200310_mscpedt_news_mdscp_coronavirus&faf=1


Някой си предполагал, че нам си кво... Ама щото е доктор-моктор, и по цял свят го цитират с патос. Аз те питам как конкретно от известните числа се получават заветните 0.1% смъртност. Щото явно в училище съм учил по-различна от вашата математика.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   09-03-20 20:53

Наш кардиолог с плашещи думи за заразените в България с коронавирус

Оптимистичните прогнози са епидемията да приключи до месец-месец и половина, заяви проф. Младен Григоров


https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/202003/1583772386-screenshot-35.jpg


„Като епидемиология досега системата се справя много добре, но с една забележка. Струва ми се, че е добре да бъдат изследвани пациентите, които са развили вече интерстициална пневмония, която е типична за този вирус. Те вероятно са малко и със сигурност се намират в инфекциозните отделения и нищо не пречи да бъдат изследвани дали са носители на коронавирус“, препоръча той. Проф. Младен Григоров каза още, че дефицитът на маски не е проблем само у нас, защото човечеството беше изненадано от новия коронавирус. Много често започнаха да се стоварват на света такива болести, обясни той, като уточни, че това едва ли е случайно. Говори се за лаборатории, които създават тези вируси, добави проф. Григоров. Според него в никакъв случай от едно вирусно заболяване не може да се съди за състоянието на цялото здравеопазване. Оптимистичните прогнози са епидемията да приключи до месец-месец и половина, каза още проф. Младен Григоров.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   09-03-20 21:02

Темата започва да придобива комични елементи, подобни на сблъсъка преди години между Боби лъвчето срещу Хрисноч на тема видео. [smilie5]
Никога не е късно човек да замълчи, като вижда, че леко позамирисва от него.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 21:17

“Ей го въпросният линк: https://www.medscape.com/viewarticle/926089?src=soc_fb_200310_mscpedt_news_mdscp_coronavirus&faf=1


Някой си предполагал, че нам си кво... Ама щото е доктор-моктор, и по цял свят го цитират с патос. Аз те питам как конкретно от известните числа се получават заветните 0.1% смъртност. Щото явно в училище съм учил по-различна от вашата математика.“

Отиваш и учиш медицина 6 год. Ставаш доктор-моктор и тия неща горе-долу ще ти се изяснят.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   09-03-20 21:38

Най-сетне конкретни симптоми на Короната, отново виждам че Хремата отсъства от списъка, така че може да се приеме ако сте на легло, но без хрема значи е Корона. Споменава се за някакви тестове, но явно процедурата е сложна, да се чуди човек какви ги плещеше д-р Мангъров за самодейни тестове от аптеките.
Публикацията е редактирана (09-03-20 21:46)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 21:56

"Отиваш и учиш медицина 6 год. Ставаш доктор-моктор и тия неща горе-долу ще ти се изяснят."

Очевидно и в Китай си нямат идея от медецина, та се шашкат от един нищо и никакъв вирус, не по-страшен от обикновения грип. Явно няма кой да им преведе проникновенията от линка по-горе...

Впрочем, за неразбиращите - заключенията за ниската смъртност са на базата на данни от края на януари за общо 1099 пациента.Публикацията е редактирана (09-03-20 22:01)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 22:01

От медецина-не, но от медицина сигурно разбират. Ти кое не можеш да разбереш, че по-голямата част от хората боледуват без симтоми и тях статистиката не ги хваща, защото никой не ги е изследвал? И съответно не влизат в статистиката. В нея влизат само доказани носители на вируса. Затова не дава реални данни.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 22:05

"Ти кое не можеш да разбереш, че по-голямата част от хората боледуват без симтоми и тях статистиката не ги хваща, защото никой не ги е изследвал? И съответно не влизат в статистиката. В нея влизат само доказани носители на вируса. Затова не дава реални данни."

Това само за Covid-19 ли се отнася? А всички разболели се от обикновен грип влизат в статистиката, така ли? Тях как ги броят?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 22:16

Десетилетия статистика и проучвания, което дава по-голяма точност, логично.Но и грипът е съвсем друг вирус.
Ако този корона вирус започва да шифтва и да дрифтва (докторски-мокторски термини [cool] ), може да стане сезонен с многообразие от щамове като грипния. Тогава след години натрупана статистика ще има много по-точни данни.Но е малко вероятно. Засега има само два щама. Засега се задоволят с това, което имат в момента изследователите на вируса. А то не е точно като статистика.Публикацията е редактирана (09-03-20 22:18)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 22:38

Само не стана ясно как се сбират данни за многогодишната статистика... Една методична грешка и 100 години да я повтаряш - няма да даде по-точен резултат.

Впрочем, не стана ясно и как по наличните в момента данни изкараха смъртност като при обикновения грип.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 23:01

Аз предполагам, че ще бъде като на грип. Но не съм казал, че това е малко. 1 на 1000 не е никак малко.
Ама я да те питам, ти ваксина против грип слагаш ли?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 23:08

Мне, не слагам. Файдата е доста съмнителна...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   09-03-20 23:13

Ми щом не те е страх, че можеш умреш от грип, значи не би трябвало да те е страх, че можеш да умреш и от ковид19. [smilie3]
Докторите-мокторите, казват, че файдата от ваксинация срещу грип никак не е съмнителна. [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   09-03-20 23:23

"Докторите-мокторите, казват, че файдата от ваксинация срещу грип никак не е съмнителна."

Това е една от причините да не им вярвам на приказките. Я кажи, с/у колко щама на вируса предпазва ваксината? И каква е вероятността да те споходи точно такъв щам?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-03-20 00:08

Ами за последните 2 години в Европа и Щатите са ваксините срещу грип са четиривалентни, срещу 4 щама- Бризбейн, Канзас, Колорадо/Виктория и Пукет. Първите два са група А, вторите са В. В момента върви епидемия от грип В, но кой от двата- не знам. Ако питаш някой инфекционист или лаборант- ще ти каже. Хоспитализираните ги изследват.
Доколко ще те защити ваксината срещу грип- ще те защити, но това зависи от общото здравословно състояние и имунитета на всеки индивид. Около 60% при здрав. При възрастен с хронични заболявания или компроментиран имунитет- 30-40%. При тях се изисква реимунизация с втора ваксина след около месец след първата, за да се увеличи защитата. Всяка една ваксина за да действа пълноценно е нужно да се покрие населението масово. Тогав се постига колективен имунитет и вирусът няма възможност да циркулира в обществото, съответно да причини своите вреди. България има най-малко покритие от ваксинирани против грип в Европа. Затова у нас смъртността от това заболяване е висока, но никой не води такава статистика. “Бабата умря от пневмония” обикновено.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   10-03-20 00:14

Една отлична новина.

Успех! Наши учени с лекарство срещу COVID-19, по-добро от американското

[cool]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-03-20 00:16

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Пълен таш.к е тая “новина”.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 00:37

E, аз по-други неща съм чел за въпросните ваксини. Но щом те влече - употребявай. Аз пропускам.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-03-20 00:47

Ама разбира се, не се чувствай длъжен да ми вярваш. Решил съм да споделя професионални знания безплатно, но никого не съм задължил да се уповава на тях. Всеки сам си решава какво да чете и на какво да вярва в мрежата. [smilie3]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   10-03-20 00:47

Анди и Сашето са в остра конкуренция. Да се обзаложим ли кой повече простотии ще линкне?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 01:09

"Решил съм да споделя професионални знания безплатно, но никого не съм задължил да се уповава на тях. Всеки сам си решава какво да чете и на какво да вярва в мрежата."

Именно. Базирайки се на официалната информация по темата, съм склонен да се съглася с мнението на един чуждоземен доктор-моктор (което доста се различава от мнението на българските му колеги):

https://www.youtube.com/watch?v=dcJDpV-igjs
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-03-20 01:22

Ми всъщност не се различава. Човекът ти казва, че според НАЛИЧНИТЕ данни е по-смъртоносен от сезонен грип 10 пъти (сиреч 1% смъртност). Но според НАЛИЧНИТЕ, пак да потретим.
Но човекът е прав да се притеснява в този контекст, защото във Великобритания покритието при възрастни пациенти с ваксина срещу грип е, внимавай сега, 75% !! За сравнение у нас е не повече от 8% това покритие. И аз затова ти казах- теб конкретно, щом не те е страх от грип и не се ваксинираш срещу него, начи няма логика да те е страх и от корона вирус.
Айде напъни си малко пипето! [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: metodiev_martin   
Дата:   10-03-20 01:36

Автор: wlad
Дата: 09-03-20 21:02

Темата започва да придобива комични елементи, подобни на сблъсъка преди години между Боби лъвчето срещу Хрисноч на тема видео. [smilie5]
Никога не е късно човек да замълчи, като вижда, че леко позамирисва от него.


Awe, какво стана с тия двата радикални елемента? Да се пазят от вируса, че на 100 години веднъж се раждат такива индивиди!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 02:02

"Човекът ти казва, че според НАЛИЧНИТЕ данни е по-смъртоносен от сезонен грип 10 пъти (сиреч 1% смъртност). Но според НАЛИЧНИТЕ, пак да потретим."

Е, човекът казва нещо малко по-различно от горното. Върни на 5:35 и слушай по-внимателно. Ето тук подробно разписани наличните данни за Китай от преди няколко седмици.

И съвсем естествено, статистика се прави по налични данни. Да разбирам, че вашите прогнози за смъртност по-малка от грипната са правени на базата на неналични данни? Може би звездите ви го говорят?

"Но човекът е прав да се притеснява в този контекст, защото във Великобритания покритието при възрастни пациенти с ваксина срещу грип е, внимавай сега, 75%"

А това и цитираните там материали чел ли си?

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 07:37

>>>>>Анди и Сашето са в остра конкуренция. Да се обзаложим ли кой повече простотии ще линкне? <<<<<

Аз съм Длъжен да Ви държа в течение на последните новини и тенденции, пък простотията уви е навсякъде [smilie18]


Още една абсолютно неинформативна статия :

Прилики и разлики: Ето как да различим COVID-19 от грипа - как ?

10 мита за коронавируса, на които да не вярваме

Цяла Италия под КАРАНТИНА - загазиха мангалите съвсем логично.


Като доктор, к.т.н. на инженерните науки и доцент-аспирант мога да заявя че Короната е по-силен от сезонния грип и сам по себе си не е опасен, но влошава състоянието на хората с тежки хронични заболявания.
Деца, млади и големи здрави хора не боледуват или не им се отразява по-различно от стандартен грип.
Ситуацията е - здравите хора трябва да пазят тези с някакво заболяване.Публикацията е редактирана (10-03-20 08:01)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   10-03-20 08:38

Вчера гледах новините по БТВ. Недоумявам защо такава огромна медия не инструктира репотрерите си да носят поне предпазни маски [smilie11]
Дано НДК да не стане център на зараза, че ... уйде коньо [smilie8]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 11:34

Италия под домашен арест
Солени глоби и Корона за всеки който излезе на улицата
Публикацията е редактирана (10-03-20 11:35)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 11:47

Симптомите на новия коронавирус се проявяват средно за 5 дни.
Ако човек няма симптоми до 12-ия ден, най-вероятно няма да се разболее, но може да е преносител.

http://images.vfl.ru/ii/1583833640/d4008236/29827331_m.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 12:05

"Като доктор, к.т.н. на инженерните науки и доцент-аспирант мога да заявя, че..."

Я ми припомни, ти преди време не твърдеше ли, че човек различавал само 256 цвята?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stef7   
Дата:   10-03-20 12:16

По Twitter колеги са препратили описание и предупреждение на медицински работник от Италия. Според него положението в Ломбардия е драматично. Болниците са пълни на 200% и изнемогват. Всички други лечения са спрени дори спешни операции и случаи. На всички които са под 65 години и показват някакви симптоми на грип даже не може да се пусне изследване и единственото което правят е да им дадат маска. Част от персонала им също е заразен и не може да работи. Той казва че е бил свидетел как хора умират пред очите му и с нищо друго освен кислородна маска не може да им се помогне. Като на война е. Неговото предупреждение е да се гледа сериозно на този грип. Казва и при нас в началото имаше само няколко случая, после няколко по-тежки случаи с остри респираторни проблеми но после тръгна изведнъж и като лавина. Неговото предупреждение е да не се подценява ситуацията и да се ограничат контактите, защото стигне ли се като това в Ломбардия става наистина драматично за тези които са заразени и в най-опасната възрастова зона. Това може да не сте вие но да са ваши близки роднини, приятели.

Явно затова и на държавно ниво в Италия се вземат такива изключителни мерки.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   10-03-20 12:22

Короната е по-силен от сезонния грип и сам по себе си не е опасен, но влошава състоянието на хората с тежки хронични заболявания.
Деца, млади и големи здрави хора не боледуват или не им се отразява по-различно от стандартен грип.
Ситуацията е - здравите хора трябва да пазят тези с някакво заболяване.
Това е така. Ако само уточним, че по-силен означава, че по-лесно се предава от човек на човек. Има по-смъртоносни коронавируси - като тези от 2002 и 2012 година, но те по-трудно се предават между хората.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 12:35

>>>>>Я ми припомни, ти преди време не твърдеше ли, че човек различавал само 256 цвята? <<<<
Не, бъркаш ме с някой.
Не съм си задавал този въпрос, най-вероятно зависи от спецификата на човека и какво работи. Както казваш от 256 цвята до милиони.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   10-03-20 13:35

Има по-смъртоносни коронавируси - като тези от 2002 и 2012 година, но те по-трудно се предават между хората.

Май паниката и самолечението са по-смъртоносни [smile]

Десетки загинали в Иран, борили Covid-19 с алкохол

С избухването на коронавируса в Иран, слуховете за ненаучни лечения как да се излекува вирусът, се разпространиха в социалните медии. Сред тях бе и пиенето на алкохол.

Въпреки официалната забрана за употреба на алкохол в Иран, някои хора се отровили като са изпили промишлен алкохол, продаван за санитарни цели.


Демек ако баха пили качествен щяха да се разминат само с махмурлук [smilie5]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   10-03-20 13:38

Десетки загинали в Иран, борили Covid-19 с алкохол
Стотици са в болница след алкохолно отравяне, някои са загубили зрението си.

Най-малко 27 души са загинали след алкохолно отравяне в иранските провинции Хузестан и Алборц в опит да се преборят с коронавируса (COVID-19), съобщиха в понеделник иранските информационни агенции.

"Някои от гражданите са чували, че употребата на алкохол може да им помогне да се преборят с коронавируса, така че те са го използвали като превантивна мярка", заяви Али Есанпур, говорител на Университета по медицински науки в Ахваз, пред иранските държавни медии, цитиран от ABC News.

С избухването на коронавируса в Иран, слуховете за ненаучни лечения как да се излекува вирусът, се разпространиха в социалните медии. Сред тях бе и пиенето на алкохол.

Въпреки официалната забрана за употреба на алкохол в Иран, някои хора се отровили като са изпили промишлен алкохол, продаван за санитарни цели.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   10-03-20 13:43

Емблематични места в Италия опустяха.

https://www.vesti.bg/galerii/foto/emblematichni-mesta-v-italiia-opustiaha-9550


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 13:44

>>>>>>Десетки загинали в Иран, борили Covid-19 с алкохол<<<<

И при нас ще е същото, съдейки по "съветите" на "разбиращите"[smilie18]

http://images.vfl.ru/ii/1583840486/4364b66b/29828546_m.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   10-03-20 13:54

„И при нас ще е същото, съдейки по "съветите" на "разбиращите"[smilie18]

Не, при нас знаят какво да пият а повечето от нас са с такъв тренинг, че е невъзможно да предозират. [smilie18] [smilie18] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 13:56

Хубави времена идват за денонощните дюкянчета Цигари и Алкохол [cool]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Konstantinov   
Дата:   10-03-20 16:05

Ще се мре.Светът е полудел,отменят съдебни дела,в общината търкат брави и клавиатури ,истерично ми се караха и са 100 процента прави, че при тоя вирус съм се върнал да ми върнат платежно -казах им- отказвам се.
Аз се чудя дали последно да си взема един грамофон за 620 имам вече 12 или някой светлосилен обектив за сони ,може пък да си взема и двете неща ,корона вируса не чака.Щяхме да ходим с жена ми и една приятелка да видим музея на абба в стокхолм и дано не се отложи и като отидем -музея може да е затворен.
Интересно дали ще паднат цените на недвижимите имоти като измрат пенсионерите.
Има и положителен ефект който оцелее ще живее нашироко.
На нервна почва пия оспамокс от 1 грам 2х3 и сега 2х2.Не съм си правил метилприднизолон щото не съм се издул, само пия карзип 3х110 милиграма и лимфния възел на врата ми взе че спадна.
Ако ме хване корона вирус изобщо няма да си правя труда да ходя някъде и да заразявам хората, ще си пукна безплатно вкъщи.То и ако има епидемия няма да има живи лекари и сестри -те първи ще измрат ако е толкова кофти .
Не казаха и дали като умреш от корона , продължава трупът да е заразен-сигурно ги кремират ,не че има значение като си умрял, освен за някои вярващи.
Аз бих пил по 2 бутилки водка ама съм с панкреатит ,имах шеф с 2 бутилки пребори салмонела всички дето ядоха пържоли в пирогов-той изял 2 ама ги полял с литър и половина.Не съм видял алкохолик да го боли гърло.Ама наистина за вируси няма как да действа.
Сега е момента да направят всякакви илачи за вируси,хомеопатия ,иглотерапия ,масажи и алкохол,пушене на разни говна и т.н. само човек да е предприемчив,всички хипохондрици като мен ще оздравеят както гледам на телевизора разни дето никога не са имали рак , твърдят че го преборили.
Гледах английски филм-комедия едно момче твърдеше че като чука болните те оздравяват и дори чука коня -беше болен,леля си и приятел на баща си болен от рак-малко английски хумор.Публикацията е редактирана (10-03-20 16:07)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   10-03-20 16:26

Виц:

- Ко прайш за да не фанеш коронавирус комши ?
- Изфърлих царската туршия ...
[smilie5]Публикацията е редактирана (10-03-20 16:27)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   10-03-20 16:31

От цялата работа стана ясно, че в Плевен и Габрово правят най-слабата ракия.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GSFotev   
Дата:   10-03-20 16:34

Добре е да се прочете това

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   10-03-20 16:50

COVID 19, не е вирусът, а болеста, която се развива

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   10-03-20 16:53

TZUK
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 18:00

'Талянците се шашкат, щот' си немат български доктор-моктор разбирач - да им обясни, че това не е по-страшно от обикновен грип... Да вземем да им пратим некое БАНско или МВРшко светило да ги успокои?

https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarski-lekar-kaza-istinata-za-koronavirusa-6106718
Публикацията е редактирана (10-03-20 18:24)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 18:11

"Няма страшно" всичко е под контрол ))
Публикацията е редактирана (10-03-20 18:12)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   10-03-20 18:39

Български лекар каза истината за коронавируса.
По-вероятно да спечелите лотарията, отколкото да умрете от новия коронавирус Ковид-19.

Aко сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията, отколкото да умрете от новия коронавирус Ковид-19, коментира д-р Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР.

„Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото: 81% от случаите протичат в лека форма. 14% от случаите са умерени. Само 5% от случаите са критични”, посочва д-р Йолов във Фейсбук.

Коронавирусът в България: Какво е мнението на експертите

„Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%”.

„Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него”, подчертава д-р Йолов и дава за сравнение, че смъртността от атипична пневмония е 10%, докато при Ковид-19 е едва 3,4%.[smilie11]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   10-03-20 18:44

Ми днес попаднах на този сайт. Изглежда достоверен до известна степен. Има и за короната специална секция.
Всеки, който знае как да извлече изводи от статистика, може да се позамисли.
Ако данните са дори относително верни - то паниката е по-опасна от тоз ми ти вирус...[smilie21]

https://www.worldometers.info/
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   10-03-20 19:00

Всяка епидемия, екстремна ситуация е тест за интелигентност на държавата, на нейното ръководство и на населението

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-03-20 19:35

“ "Човекът ти казва, че според НАЛИЧНИТЕ данни е по-смъртоносен от сезонен грип 10 пъти (сиреч 1% смъртност). Но според НАЛИЧНИТЕ, пак да потретим."

Е, човекът казва нещо малко по-различно от горното. Върни на 5:35 и слушай по-внимателно. Ето тук подробно разписани наличните данни за Китай от преди няколко седмици.

И съвсем естествено, статистика се прави по налични данни. Да разбирам, че вашите прогнози за смъртност по-малка от грипната са правени на базата на неналични данни? Може би звездите ви го говорят?

"Но човекът е прав да се притеснява в този контекст, защото във Великобритания покритието при възрастни пациенти с ваксина срещу грип е, внимавай сега, 75%"

А това и цитираните там материали чел ли си?”

Четох го внимателно. А ти чете ли го? Щото никъде не пише, че ваксината против грип не е ефективна. Дори напротив. Проучването казва, че няма надежден метод да покаже точно каква е ефективността и ефикасността-сезонен вирус с различни щамове всяка година- няма как.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 19:41

Мдам. Според някои изследвания най-ефективна ваксината се е оказала преди започването на грипната епидемия, и когато е била объркана и при по-младите не е действала изобщо.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   10-03-20 19:55

Българи с пробив в разработка срещу коронавируса.
Тестове в Европа са показали неочаквани резултати.
Българската компания за биотехнологии - Micar 21 прави сериозен пробив в биологични тестове на лекарствени молекули, които могат да помогнат за решаване на глобалната криза с коронавируса.

За Vesti.bg и Вдъхновените един от основателите на компанията - Димитър Димитров разказва повече за откритието и за бъдещето на биотехнологията и медицината.

Заедно с доктор Филип Фратев преди 4 години, Димитър основава компания, която произвежда лекарствени молекули.

Димитър Димитров
Източник: Micar21/Личен архив
"Всяка генетична мутация е асоциирана с определена болест. Тя има "джобове". Представете си го като ключалка. Това, което ние правим е да се опитаме да намерим най-малката молекула, която е като ключ - да влезе в тази ключалка и да "щракне", да затвори мутацията. Така да лекуваш болестта."
Компанията на Димитър и Филип създава тези молекули от нулата. "Отначало те са около един милиард, нашата цел е да ги сведем до 5-10 и да открием коя точно от тях работи", разяснява още Димитър.

Това е и стратегията, която се оказва работеща по време на биологични тестове, които те провеждат в САЩ и Франция. Разработката им може да повлияе на COVID-19.
Димитър Димитров

"Самият вирус гледа да "влезе" в клетката като се замаскира. В случая, това, на което трябва да въздействаш е CCR5 протеини, които са ключови за имунната система. Те затварят достъпа на вируса до определените клетки. Нашата разработка е комбинация между протеините CCR5 и CCR7, който пък засяга метастазите“.

Благодарение на тях можеш да кажеш на имунната система да разпознае COVID-19 и да не го пусне. След това - тя сама може да си свърши останалото", обяснява Димитър и допълва: "Вкарахме екипа в мислене как можем да атакуваме COVID-19, опитахме да направим много малка молекула и да атакуваме.
Thermo Fisher Scientific's SelectScreen и от EuroFines са лаборатории, намиращи се в САЩ и Франция. Там се извършват биологичните тестове, дават обещаващи резултати, че молекулите, разработени от българската компания се "връзват" добре със съответния протеин и валидират тестове, проведени с COVID-19." Тези "полеви" резултати са само първата крачка от още много изследвания, обяснява Димитър и разказва: "Предстоят още предклинични и клинични тестове".
Целта на българите след като всички тестове са готови, да "смалят" лекарствената молекула до размер, който да позволява тя да бъде трансформирана в лекарство за перорално приложение.

Разработките за екипа на Димитър и Филип предстоят, но те имат още визии за бъдещето и медицината.

В момента работят по още интересни проекти, които включват изкуствен интелект, който да свежда милиардите лекарствени молекули до минимална бройка, което в перспектива може да помогне за по-бързата разработка за лекарствени продукти.

Друго предизвикателство, за което те в момента свикват екип от учени е свързано с рака на гърдата. "Искаме да идентифицираме 110 генетични мутации, които са отговорни за рака на гърдата. Искаме да намерим 110 лекарствени молекули, които да отговарят за всяка една от тези мутации.

Това би променило коренно лечението - ако пациент е диагностициран със заболяването, си прави ДНК-тест, вижда коя точно мутация трябва да се третира и за нея се дава съответната доза - това е прецизната медицина."

Димитър обаче обяснява, че докато това се случи, ще минат поне 5 или 10 години.

В момента те продължават тестовете на разработката за COVID-19 и не спират да вярват, че бъдещето е на науката и на хората, които инвестират усилията си в нея.

Филип Фратев

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 20:08

"Болестта представлява най-общо мутация на определен ген."

Тук ме загуби като читател...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   10-03-20 20:29

Raffito, абе пич ти нормален ли си?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 20:34

Видях тая статия по-рано, но ми се видя като платена реклама и глупости. В смисъл авторът на статията не е в час с материята.

Корона вече и в София

Подробности

Като знам колко прости "софиянци" има - ЗАГАЗИХМЕ [smilie11]
Публикацията е редактирана (10-03-20 22:30)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   10-03-20 21:09

"Корона вече и в София"

Споко. Той си е там отдавна. Сега просто са изловили първите носители. Скоро ще има и още - и там, и другаде.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 21:21

Със сигурност, повечето хора са страшно прости.
В магазини касиерки кихат и плюят на касата, дюнерджии говорят и ръсят микроби докато завиват дюнера, в градския транспорт е КОШМАР от старци, бабички, пенсионери, цигани които кашлят без да се прикрият и ръсят зараза навсякъде, която се разнася допълнително и от климатиците. Свършено е с нас [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   10-03-20 22:23

Щом преживяхме Осми март и вируса ще преживеем.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 22:29

Не се и съмнявам, но рисковата група(над 50г и хронично болни ) няма кой да ги пази след като те самите не се пазят.
Хубаво е още сега да се затворят училищата и спре градския транспорт.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marrio31   
Дата:   10-03-20 22:40

Не е толкова безобиден. текст
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 22:49

@Марио [smilie24]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: MikeDimit   
Дата:   10-03-20 23:37

Виждам че има знаещи тук.Как да разбирам финалната права на болестта- затруднено дишане.Това означава ли мускулни крампи на гръдния кош до блокиране на дишането или е нещо друго?.Публикацията е редактирана (10-03-20 23:53)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   10-03-20 23:48

Автор: MikeDimit
Дата: 10-03-20 23:37

Виждам че има знаещи тук.Как да разбирам финалната права на болестта- затруднено дишане.

-----------------------------------


Това не е финалната, а началната фаза на болестта - защото вирусът първо засяга алвеолите на белия дроб. Няма общо с мускулите, отговарящи за дишането.Публикацията е редактирана (11-03-20 00:42)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: MikeDimit   
Дата:   10-03-20 23:55

Тоест дишането е стабилно, но не доставят алвиолите кислород?Питам тъй като спрях да си броя пневмониите след третата.Да си внимавам един вид...че съм и близо до рисковата група.Публикацията е редактирана (10-03-20 23:58)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 00:08

Ами, не съм лекар. Не мога съвсем точно да го обясня, но от това, което съм слушал, да - засяга белия дроб първо и затова се затруднява дишането. Инфекцията тръгва отвътре навън.

За разлика от грипа, при който първо се получават остри възпаления в горните дихателни пътища и после отива надолу и може да се развие бактериална инфекция.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 00:12

Т. е. ако сте прекарали белодробни заболявания, ако имате проблеми със сърцето, ако имунната система е слаба - това, комбинирано с коронавируса, поставя човек в рискова група за евентуални усложнения.Публикацията е редактирана (11-03-20 00:30)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: MikeDimit   
Дата:   11-03-20 00:22

Имам две изпълнения - едното преди вече 7 години , другото преди 2 месеца.Блокиране на дишането за 5 часа.Първия път в ИСУЛ ме качиха и провериха кой ли не къде ли не.Доценти, професори,изследвания ...и не стигнаха до консенсус.Добре че главната сестра на смяна в бързото ми би коктейл успокоителни та си поех дъх.Така и не изкараха диагноза- грип, преумора и изтощение, пневмония и нервен стрес.Накуп- да съм се радвал че сърцето е здраво.Та сега си имам едно наум,че знае ли човек...Публикацията е редактирана (11-03-20 00:23)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   11-03-20 00:33

Т. е. ако сте прекарали белодробни заболявания, ако имате проблеми със сърцето, ако имунната система е слаба - това, комбинирано с корона вируса, поставя човек в рискова група за евентуални усложнения.

Ако не е в горната група, човек пак може да се обзаведе с усложнения след заразяване с китайското чудо и даже да ритне камбаната. Само вероятността да стане това е по-малка.

Дадох линк към подробни статистически дани. Що не си направи труда да ги прочетеш?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 00:36

Другото характерно нещо е, че влошаването става постепенно, температурата се повишава постепенно, кашлицата е суха - при коронавирус.

Докато при грип влошаването става буквално за няколко часа, с рязко повишаване на температурата и остри симптоми в горните дихателни пътища - силна хрема и отделяне на секрети.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 00:37

Автор: GenaDP
Дата: 11-03-20 00:33

Т. е. ако сте прекарали белодробни заболявания, ако имате проблеми със сърцето, ако имунната система е слаба - това, комбинирано с корона вируса, поставя човек в рискова група за евентуални усложнения.

Ако не е в горната група, човек пак може да се обзаведе с усложнения след заразяване с китайското чудо и даже да ритне камбаната. Само вероятността да стане това е по-малка.

Дадох линк към подробни статистически дани. Що не си направи труда да ги прочетеш?

---------------------------


Да, така е. Не мога да прочета 250 мнения веднага. Съгласен съм с теб. [beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 01:28

Супер идиотщина е да вкараш по време на грипна епидемия, първо и второ, на прага на започваща такава с коронавирус, пациенти с дихателна недостатъчност (едва ли не са ги видели) в спешното на Пирогов [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 07:18

Добро утро ако може да се каже "добро"

Ден Втори с Корона у нас и в София, пределно е ясно -

София трябва да се ЗАТВОРИ моментално, Градския транспорт да се спре, а фирмите да намерят начин да превозват служителите си до месторабота и обратно. До тази ситуация ще се стигне при всички положения, по-добре още сега докато Короната не се е превърнала в Епидемия. Най-критичното звено в момента е Градския Транспорт. Един циганин, клошар или старец да кихне и заминава целия рейс / метро. Климатиците разнасят още по-успешно вируса. За мен и децата не ме е страх, но всеки има възрастни родители които попадат в най-рисковата група и се получава че прибирайки се уж здрав от работа пращаш старците си в гроба. В момента тече нещо като естествен подбор в който ще си заминат простаците, което е чудесно. Лошото е покрай тях ще заминат и читави хора. Доколкото разбрах имаш ли температура която не минава 7-10 дена, трябва да търсиш болница с респираторен апарат. Всъщност срока за температура е 3 дни за стандартен тежък грип, но ако продължи повече значи е Корона.
Публикацията е редактирана (11-03-20 07:35)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   11-03-20 07:32

. В момента тече нещо като естествен подбор в който ще си заминат простаците, което е чудесно [smilie11] [smilie11]Да вземеш малко да се съобразяваш какво говориш ли.Или пред компютъра си велик щото може да си плещиш на воля[smilie23][smilie23]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 07:40

Кое те притеснява - че се правя на "Велик" ли ? ))
А потенциалния убиец на родителите ти, който киха до теб без дори да си сложи ръка на устата не те притеснява, така ли ? Какво според теб заслужават хората които безцеремонно "разсъждават" - мен грип ме не лови, какво ми пука. Ами ще му запука като умрат майка му / баща му заразени от също толкова "печен" престъпник.

Разбирате нали че точно в момента Короната вече върви по хората. Досега един човек на съм видял с Маска,
а когато видя ще е твърде късно.Публикацията е редактирана (11-03-20 07:47)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   11-03-20 08:41

Айде ние да не решаваме кой трябва да си иде.[smilie23] [smilie23]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 08:50

@agop4o - ние нищо не решаваме, Природата решава.
Aбсолютно не се притеснявам за мен, притеснявам се единствено да не стана неволна причина да умре някой друг около мен.


Още Корона клюки :

Двамата души от София две седмици са носили Короната преди да отидат до Пирогов,
уж да са били в контакт с 90 души, което е леко абсурдно впредвид че са продавали стока на Илиянци.
Тоест минимум от две седмици Короната циркулира из София и тъй като инкубационния период е между 5 и 14дни, ситуацията изведнъж драстично ще се влоши когато тия дни още стотина души ще изреват.Публикацията е редактирана (11-03-20 08:50)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   11-03-20 08:53

[smilie8] Добре де, защо Пирогов е под карантина, а Илиянци не ?[smilie11]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   11-03-20 08:59

""Raffito, абе пич ти нормален ли си""?-написа X_C
---------------------------------------------------------
Аз това написаното не си го смуча от пръстите...
Копи -пейс от Vesti.bg[cool]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   11-03-20 09:05

Vesti.bg[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 09:14

Вчера четох една интересна статия (не от парцалите, които линквате).
Имаше интересна графика, но няма канда я постна. Графиката представлява абсциса с време и ордината с брой пациенти. Едната линия по координатна графика беше с рязък пик над критичен брой пациенти за кратко време другата беше без пик в брой пациенти, но разтвглена във времето. Идеята на всички марки за ограничаване на заразата е всъщност да се влезе в плавната линия, за да може здравните системи да се справят, което води до по-малко смъртни случаи. При пиковата организацията за справяне с епидемията се счупва и нещата излизат извън контрол. Както е в Италия в момента. Реално тяхната здравна система е унищожена в момента. Едно на ръка, че процентът починали пациенти ще е висок, друго, че ще излезе много скъпо да се възстановят здравната система. А това е важно, защото останалите заболявания не са спрели заради коронавируса.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   11-03-20 09:16

Вирусолог: Има ясна разлика между грипа и коронавируса
Академик Гълъбов за коронавируса: няма да приключи със затоплянето на времето.

Има много ясна разлика в клиничната картина между грипа, т. нар. настинка и новия коронагрип, коментира пред NOVA академик Ангел Гълъбов от Института по микробиология към БАН.

„Настинката се дължи на риновируси. Те се размножават при сравнително ниска температура, 33 градуса и нямат ефект върху дихателното дърво (долните дихателни пътища – бел. ред.), може да има гърлобол”, посочи академик Гълъбов.

„За грипа е характерен инкубационният период от 1-2 дни. Старт изведнъж”, поясни академик Гълъбов. „При грипа първия ден няма симптоми на белодробно засягане. Тогава се проявява т. нар. оксидативен стрес, това са повишение на температурата, болки в мускулите и главоболие, което не се лекува от аналгин, аспирин и т.н. Кашлица се появява след най-малко два дни”.
„При коронавирусната инфекция няма такова нещо. За нея са характерни проблеми в дишането. Това е много характерно, пациентът казва: „Имам проблеми с дишането, кара ме да дишам учестено”. Но най-важното – почва с кашлица, която става все по-силна и по-силна. Това е, което доминира в клиничната картина”, подчерта академик Гълъбов.

„Грипният вирус не навлиза в кръвта. Той поразява дихателните пътища и то недълбоките. Птичият грип даваше поражения на дълбоките дихателни пътища и засягаше алвеолите. Коронавирусът навлиза дълбоко в дихателното дърво, включително алвеолите. Това е много тежко. Може да доведе до задух”, каза Гълъбов.
„При грипа има много ефикасни лекарства. Трябва да се започне с тях от втория ден и трябва да се дава антиоксидант – витамин Е”, заяви специалистът.

„При коронавирусната инфекция, вирусът навлиза в кръвта и това създава много големи проблеми. До този момент са изпробвани всички антивирусни средства и е изолиран един препарат, наречен ремдизивир, разработен в САЩ срещу ебола. В България не знам дали го има, но би трябвало да го купят”, твърди академик Гълъбов. „В Китай използват и едно класическо, старо противовирусно средство – колорокин, както и комбинацията от лекарства срещу СПИН ритонавир, която обаче има сериозни странични ефекти”.

Специалистът поясни, че Световната здравна организация не е одобрила официално тези лекарства за коронавируса, тъй като изследванията продължават.

„Голяма част от случаите на коронавируса са безсимптомни, даже повече и от грипа. На болните нищо им няма”, заяви Гълъбов. Той добави, че за лечение на заболяването в болниците се използва механична вентилация на белите дробове и противовъзпалителни средства.
„Епидемията според мен няма да приключи със затоплянето на времето. За нас образец е това, което става в Китай. Там има два щама на коронавируса. Преобладава по-лекият тип „Ес” и там пикът е минал преди три седмици. Надяваме се и в Европа да стане същото, въпреки че в момента изглежда всичко върви като разпространение стъпалообразно нагоре, дано у нас не е така”, посочи академик Гълъбов.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   11-03-20 09:20

Eeeеее, ай са парцали. [smile] Вести е към НОВА ТВ.

Аз чета сайта на БТВ и там е същото. И БТВ ли са парцал [smilie7]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 09:27

>>>>>>При коронавирусната инфекция няма такова нещо. За нея са характерни проблеми в дишането. Това е много характерно, пациентът казва: „Имам проблеми с дишането, кара ме да дишам учестено”. Но най-важното – почва с кашлица, която става все по-силна и по-силна.<<<<<

Това обяснява отсъствието на хрема, Короната почва отвътре навън -
първо дробовете, после дълбока кашлица. Тоест кашлицата е индикатор че вътре в теб има инфекция.
Единствено виждам шанс да се убие вируса с два аспирина , два юргана и висока 40градуса температура.

>>>>>Реално тяхната здравна система е унищожена в момента<<<<<

Културата, съпричастието и уважението между хората е в основата на борбата срещу вируса. За съжаление манталитът на южните народи като италианци, испанци, гърци и за съжаление и българи е доста нисък. Ако сега не затворим София по-нататък нещата ше са извън контрол и думата ще има Майката Природа.
Както казва народа - кой каквото си надроби това ще си сърба.Публикацията е редактирана (11-03-20 09:31)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   11-03-20 09:30

Нова и преди не беше свет, но откак я купиха братя Домусчиеви е повече от парцал. БТВ също не е цвете, въобще в момента почти не остана българска медия, която да става за нещо, но темата не е за това. Нека запазим спокойствието и човещината в себе си, да проявим разум, търпение и дисциплина за да минимизираме рисковете за родителите ни, а каквото има да се случва, така или иначе ще се случи.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 09:32

Парцали са. Защото журналистите у нас масово не се подготвят задълбочено по темите, които трябва да отразят и не си проверяват източниците.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   11-03-20 09:43

Не е добре да се обобщава така за журналистите. Парцали са, защото такава е политиката на собствениците и ръководствата на медиите. Журналисти биват уволнявани и отстранявани, заради опитите им да си свършат работата професионално, други се примиряват със ситуацията(гладът е по-силен от принципите им) и пускат бълвочите, които искат от тях, които поради прогресивно пинижаващото се интелектуално ниво на населението се продават и пораждат интереса на масите.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   11-03-20 09:46

Че журналята са кухи лейки е факт, който няма как да скрият. А че медиите са парцали не буди никакъв спор. За Вести няма да се изказвам, защото не ги чета.

Сайтът на авиокомпания Делта с информация за корона вируса. Преводачката е в горния десен ъгъл.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 09:49

Ситуацията в Пирогов и първата заразена жена от Габрово със сериозно влошаване.
Пък после разправяйте че е "много шум за нищо"
Публикацията е редактирана (11-03-20 09:51)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 10:00

“Не е добре да се обобщава така за журналистите. Парцали са, защото такава е политиката на собствениците и ръководствата на медиите.”
Прав си, не е добре да се обобщава.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 10:05

Ако жената в пирогов умре (дано не!), да го питам genaDP, каква смъртност ще носи ковид19 у нас? Шест пациента са до момента. :)Публикацията е редактирана (11-03-20 10:07)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 10:15

При шест пациента няма как да се изчисли смъртност.

Освен това, двама или трима от тях вече преодоляха болестта.

И защо трябва да изчисляваме отново, след като хората казаха отдавна, че смъртността при коронавируса е 5% - много по-ниска отколкото при обикновения грип.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 10:39

Аха. 6 доказани носители. :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   11-03-20 10:51

Пазарът в Илиянци, където работили двамата заразени


https://www.ilianci.com/pictures/orig_800_3_1170_0.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 11:05

Мисля, че ще се пишат книги и научни трудове за масовата и безпричинна паника след време... [smilie21]


https://i.ibb.co/b2vdqGC/556led.jpghttps://www.worldometers.info/coronavirus/


Чудя се дали и у нас ще има дефицит на тоалетна хартия, като в Австралия [smilie7]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   11-03-20 11:23

пич, ти добре ли си?
Кризата от 2008-ма ще ни се види разходка в парка.
Ти задаваш ли си въпроса как ще се измъкне Италия в момента, при това, че е на 8-мо място в света и на четвърто в Европа по БВП?
Знаеш ли къде е България? На 74-то, непосредствено след Гана и Минамар и далеч след Сирия, Казахстан и Ирак.
Ти задаваш ли си въпроса колко народ ще фалира?
Всички средища на масови прояви и обществено хранене са първите пътници. Тези хора имат кредити, които няма да могат да обслужват и работници, на които не могат да плащат. Въпросните работници също имат кредити и ще останат на улицата.
Колко мислиш, че ще отнеме, в някой завод с 1000 работника да плъзне това? Какво ще се случи тогава, как мислиш?
Според теб как ще е туризма тази година?
Мисля си, че има твърде много хора, които не виждат по-далеч от собствения си гъз и като че ли това е същинската епидемия!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   11-03-20 11:23

O, да, безспорно тоалетната хартия ще ни спаси от вируса. Трябва да се преповиваме с нея на всеки час. Това занимание ще ни отнеме възможността да идем някъде и да се заразим.

Петър Марков, eпидемиолог от Оксфордския университет: четете си по-нататък.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: alext   
Дата:   11-03-20 11:48

Китайците показаха как трябва да се справи едно общество с такава криза- желязни мерки, добра организация и осигуряване на всички възможни средства за медицинския персонал, а не уж грипна ваканция пък всичко по моловете и дискотеките. В момента там има около 30 нови случая на ден. Италия изпуши първа, смъртността там е 6,2 % (Ломбардия на 8%) в момента при 3,9 за Китай и 3,2 за света. А това са числа само от официално доказаните случаи. Много повече са действителните, защото в много случаи, никой не си прави труда да тества- няма никакво значение за терапията.

Бг е много далеч дори от Италия по апаратура и брой медицински персонал, а да не говорим за средната възраст на медицинските сестри и лекарите, които са в рискова група за усложнения. Дано не се разпали, но тръгне ли както в Италия тоалетната хартия ще е най- малкият проблем.Публикацията е редактирана (11-03-20 12:07)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   11-03-20 11:56

Не Китай, а Тайван.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: alext   
Дата:   11-03-20 12:04

Faced with tough choices, Italy is prioritizing young COVID-19 patients over the elderly.Публикацията е редактирана (11-03-20 12:05)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 12:14

Wlad, ако вируса доведе до икономически проблеми, то ще е заради преекспонирането на проблема и паниката, а не заради самия вирус. В това е целия проблем.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   11-03-20 12:21

Разбира се, че не е в това проблема. Паниката може да опразни магазините за определен къс период. Това се компенсира лесно. Три дни няма да си купуваш тоалетна хартия. Опразването на предприятията и намаляването на производствто ще е в следствие на карантината, която е най-действащото противоепидемиологично средство.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 12:44

Съвременни предприятия виждал ли си? По скоро Кауфланд трябва да е под карантина...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Konstantinov   
Дата:   11-03-20 12:54

Тука се пише за задух като симптом за вирусната инфекция.Да не се обърка някой ,задух се получава от астма и тогава се ползват разни шпрейове за астма.Задух се получава и при хистерична криза,имам такива двама техници и тогава се пие тиоредазин или диазепам от 5 милиграма или половин ксанакс таблетка,ако не се вземе веднага ги вкарват по психиатриите да 2 седмици това са мъже над 50 години и двамата по метар и деветдедест и 100 кила в добра физическа форма ама психари притесняват е и то за работата-работохолици.Лекар веднага различана астма от хистерия -паническа атака при едната не може да си поемеш въздух при другата при поемане на въздех получаваш задух аз не си спомням за кое беще като съм ги водил на лекар.Дава им се по едно хапче защото земат и изпият опаковката с водка -спят 12 часа не е опасно ,откачалници са.После като ги закарам с наказателна цел в пирогов да им промият стомаха ,искам и клизма да им направят че да им дойде акъла ама мисе карат викат не си лекар що си им дал опаковката,а аз искам само да не ги приберат в лудницата, ама са си за там ,вече не давам на никой нищо.Публикацията е редактирана (11-03-20 14:23)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:00

Автор: Konstantinov
Дата: 11-03-20 12:54

Тука се пише за задух като симптом за вирусната инфекция.Да не се обърка някой ,задух се получава от астма...

------------------------------------------


Така е. Преди няколко дни някакви идиоти изхвърлили един нещастен човечец от метрото. Закашлял се и го изритали като куче навън... Опитал се да им обясни, че е астматик, показал им инхалатора си - напразно. Та така... [smilie2]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:01

А сега по телевизията някакви обясняват, че коронавирусът бил в пъти по-смъртоносен от грипа. До оня ден обясняваха обратното! [smilie10]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 13:04

>>>>>O, да, безспорно тоалетната хартия ще ни спаси от вируса<<<<<

Нищо няма да ни спаси или по-точно възрастната част от населението. Точната дума е НЕ СТАВАМЕ.
Нито имаме елементарна култура и хигиена, нито дисциплина, нито разбиране на точния проблем. Точния проблем е НЕ КАШЛЯЙТЕ и НЕ ГОВОРЕТЕ на обществени места. Мисля че и обществените ни тоалетни са под всякаква критика и разкриват "ориенталския" ни характер в преносен смисъл, защото примерно в Турция кенефите светят от чистота.

Днес забелязах първите мерки - по магазините и в Еконт служителите са с едни, меко казано мръсни ръкавици. Какво точно ще помогне това не знам, но поне показва някаква съпричастност към проблема. Разбира се всяко чудо за три дни - утре като пекне слънцето, всичко ще си тръгне както е било от векове. Жална ни майка, а дано ама нали. [smilie3]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:11

Преди малко в една група във фейсбук написах коментар относно новината, че някакви медици в София заплашили, че ще напуснат, защото било опасно, имало заразни и така нататък... Направиха ме на гъз! Псувни, обиди! Само защото смятам, че да си лекар не е въпрос само на заплащане, но и на призвание. И на дълг! И на риск в подобни ситуации. И според псуващите, лекарите били в правото си да отказват да лекуват ЗАРАЗНИ, защото било опасно, а парите им били малко. Ами, то ако ЗАРАЗАТА е чак такава, всичките пари на света да им дадат, какво ще стане? Що за логика! Утре ако стане война и военните кажат "Сори, пичове! Опасно е! Напускаме!"? Или полицаите. Или пилотите в авиацията? Или дори шофьорите?Публикацията е редактирана (11-03-20 13:12)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:15

Точно такива ситуации всъщност ни определят какво представляваме като "нация". И за съжаление, оставам с впечатление, че ако ножът опре до кокала, няма да дочакаме някоя зараза да ни затрие, а сами ще се затрием от злоба. Дано не съм прав.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   11-03-20 13:27

Само защото смятам, че да си лекар не е въпрос само на заплащане, но и на призвание. И на дълг!

Спокойно, и аз съм същия балък, и аз вярвам в това.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 13:29

Никой не е длъжен на никого!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:37

ОК, не е длъжен.

Ама, ако някой става лекар, какво си мисли - че ще лекува само здрави хора ли? Че няма риск? И когато работата стане напечена - сори, напускам, защото парите са ми малко. Ами, ние, дето не сме лекари, разчитаме на тези хора! И ако те "напуснат", какво става с останалите? Утре ако хлебарят напусне и не отиде сутринта в 2 на работа, лекарят с какво ще нахрани децата си? Ако шофьорът на рейса напусне, лекарят как ще отиде на работа? Сещате се логиката. Викат му "обществен договор" - права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ.Публикацията е редактирана (11-03-20 13:38)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 13:41

>>>>>>>Никой не е длъжен на никого! <<<<<

Длъжни сме просто да ОЦЕЛЕЕМ, а това става с търпение, разум, толерантност и.....МЪЖЕСТВО, което явно все повече липсва в нашето леееко п*далско обшество )) Сега за какви заплати реват доктори, полицаи, пожарникари, учители, сестри и други бюджетни фактори ?
Това ни е положението в държавата, такава ни е алъш-вериш "икономиката", толкова може да се даде в настоящия момент пък ако дойде криза и тези заплати ще се резнат.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: alext   
Дата:   11-03-20 13:44

Ха сега се сетихте да търсите лекарите и мед сестри. То с години се набиваше у главата на хората, че проблемите се множат и ще ескалират. Ето сега е добър повод. То не бяха побойща, убиждания, псувания, всеки знае повече от лекаря срещу него.. Естествено, че ще откажат, като държавата не може да осигури елементарни условия за хигиена. И всеки ги свързва с няколкото далавераджии, за които се скъсаха да правят репортажи. Ами обикновените лекари, и тези хора имат семейства и стари родители.. Призвание в някоя друга страна на запад, тука само призвание за престъпниците остана
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   11-03-20 13:47

не е баш никой да не е длъжен на никого, защото така работи държавата. Аз съм длъжен да плащам всеки месец за всички обществени услуги, които държавата следва да ми предостави при нужда.
И здравните работници са част от цялата схема - за това им се плаща от бюджета. Като станат частници и поемат всички рискове от това - няма проблем, да, могат утре да си тръгнат и да не са длъжни на никой. Възстановяват сумата по обучението си, субсидирана от мен - и чао.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:48

Автор: alext
Дата: 11-03-20 13:44

Ха сега се сетихте да търсите лекарите и мед сестри... Естествено, че ще откажат...

------------------------------------------

Ами, не е много "естествено" да откажат, точно когато са най-нужни.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   11-03-20 13:49

Аз не знам какво толкова се учудвате. А иначе от моя скромен опит, малко ги бият лекарите.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:49

Автор: wlad
Дата: 11-03-20 13:47

не е баш никой да не е длъжен на никого, защото така работи държавата. Аз съм длъжен да плащам всеки месец за всички обществени услуги, които държавата следва да ми предостави при нужда.
И здравните работници са част от цялата схема - за това им се плаща от бюджета. Като станат частници и поемат всички рискове от това - няма проблем, да, могат утре да си тръгнат и да не са длъжни на никой. Възстановяват сумата по обучението си, субсидирана от мен - и чао.


--------------------------------------------


[smilie24] [beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 13:49

Обявиха извънредни мерки срещу разпространението на COVID-19 в България

Интересно каква лична хигиена ще помогне ако в час някое детенце започна да киха и кашля ?
Не се ли разбра че Кихането и Слюнката е основния разпространител на Короната по въздушен път.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: alext   
Дата:   11-03-20 13:53

Ами, не е много "естествено" да откажат, точно когато са най-нужни.

Да, а иначе не са нужни, затова и правителството не направи нищо да привлече младите да останат и да работят тук. Не се направи нищо за мизерното заплащане на мед сестри с години наред. Повечето нйд 50год възраст.То се мисли предварително и се взимат мерки, ама сега ще ся види де. Въпрос навреме.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 13:53

Лекарите и болниците са си ЕТ, ООД, нямат нищо общо с държавата.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:54

Аз пък ако съм на компетентните органи, бих проучил всички юридически възможности да се търси съдебна отговорност на всеки, който отказва да изпълни задълженията си в условията на криза. Особено пък ако е в държавна организация.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 13:55

Автор: fast_eyebrow
Дата: 11-03-20 13:53

Лекарите и болниците са си ЕТ, ООД, нямат нищо общо с държавата.

------------------------------


Има държавни и общински болници. Имат бюджет. Съвсем не си прав. :-)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   11-03-20 13:57

И здравните работници са част от цялата схема - за това им се плаща от бюджета. Като станат частници и поемат всички рискове от това - няма проблем, да, могат утре да си тръгнат и да не са длъжни на никой. Възстановяват сумата по обучението си, субсидирана от мен - и чао.

Не, че нещо ама ти си субсидирал и образованието на лекарите в частните болници. В този ред на мисли може да имаш същите претенции и като техен генерален спонсор да не плащаш за техните услуги.[smilie5]


Аз от темата разбрах, че всички медии "са маскари" От днес започвам да се информирам само от агенция ЕЖК (Една Жена Каза) и ще спя спокойно.[smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 14:02

Щом и лекарите нападнахте тука, значи положението е тежко. Фабриката на Белана да се готви [smilie21]
Според мене Боко е виновен за разпространението на вируса, разработен от комунистите, платен от евреите и осветен от папата...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 14:03

Автор: stukloplast
Дата: 11-03-20 14:02

Щом и лекарите нападнахте тука, значи положението е тежко.

----------------------------------


Това е доста манипулативно твърдение. :-)

Не нападаме лекарите. Дори никак.

Коментираме само един конкретен случай, в който медици отказват да лекуват, защото... нещо си.


[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   11-03-20 14:04

Проблясъкът на Слави за коронавируса: Повечето хора могат да го изкарат "на крак".


https://faktor.bg/media/article_gallery/uploads/Images_3/S/slavi_4_.jpghttps://faktor.bg/bg/articles/problyasakat-na-slavi


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 14:06

Общинските болници не са държавни, първо, второ, я иди виж бюджетите, които общините и отпуска. Нямате морално право на претенции.
Пък това, дето трябвало да ги съдят- ми съдете ги, кого ше осъдите, бабите и дядовците, които са останали да ви лекуват. Младите лекари и сега бягат.
Такива сте глупаци! [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: alext   
Дата:   11-03-20 14:10

И като ги осъдиш какво пак няма да има кой да обслужва пациентите, а пък да се спаси някого...С такива елементарни решения сме загинали.Аз пък, ако ще задължа всички на възраст между 20 и 40 години на доброволчески труд в отделенията. Всеки да види какво е и да му уври главата лесно ли е и да се говори после за призвание..
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 14:12

Автор: fast_eyebrow
Дата: 11-03-20 14:06

Общинските болници не са държавни, първо, второ, я иди виж бюджетите, които общините и отпуска. Нямате морално право на претенции.


----------------------------------------


Еха! Общинските болници не са държавни, общински са. :-)

Общините са частни организации с нестопанска цел също може би... [smilie18]

А тези хора тогава с какъв морал имат претенции за пари, след като отказват да работят това, което им е работа? като не им харесва в общинската болница, да отидат в частния сектор - както ВСЕКИ ОТ НАС!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 14:14

Автор: alext
Дата: 11-03-20 14:10

И като ги осъдиш какво пак няма да има кой да обслужва пациентите, а пък да се спаси някого...С такива елементарни решения сме загинали.Аз пък, ако ще задължа всички на възраст между 20 и 40 години на доброволчески труд в отделенията. Всеки да види какво е и да му уври главата лесно ли е и да се говори после за призвание..

-----------------------------------------


Ама да не сме ги накарали насила да стават медици?! Нима това е само за пари? Да беха станали банкери! Там има повече хуманност, отколкото в някои болници.

[smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 14:14

Най ми е тъжно за сватбените фотографи. Сега, за да спазват отстоянията, ще трябва да се бръкнат за дълги обективи. Може да кандидатстват за помощ от правителството.

Саше, ако в аец-а трябва да влезеш в радиоактивна зона и не са ти осигурили оловни дрешки, ще влезеш ли? На война без пушкало ще отидеш ли, пожар по пижама ще гасиш ли?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 14:17

Общинско не значи държавно, бе!
Лекарите в болниците си имат договори. Ако искат могат да си ги прекратят. Амбулаторните пък ако искат още утре могат да хлопнат кепенците и да не отидат на работа. Могат и те да си прекратят договора с касата, не са длъжни да го сключват. Да не ви е комунизъм това, я марш!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Konstantinov   
Дата:   11-03-20 14:18

За кашлицата има хапчета кодтерпин на базата на кодеин става и бромхексин май е без рецепта ,може и нещо на базата на дионин,на някой може да му действат упояващо и да не може да кара кола.Да ги пробва вечер и събота и неделя като не работи.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 14:21

Автор: fast_eyebrow
Дата: 11-03-20 14:17

Да не ви е комунизъм това, я марш!

-----------------------------------------


Ама, нали и аз това казвам! Като не им харесват парите и условията в държавните и общинските болници, да си потърсят късмета в частния сектор! А не да изнудват и да саботират в екстремни ситуации.

Слава Богу, има и съвестни медици, които бачкат, а не реват. Поклон пред тях! [beer]Публикацията е редактирана (11-03-20 14:22)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 14:31

ще отворя една скоба - без да претендирам за изчерпателност или абсолютна точност. Просто на мен как ми изглеждат нещата за един проблем.

Протестиращите сестри, които искат по-високи заплати.

Значи, няма как заплатите на всички сестри в България да са еднакви. Едно е да си сестра в някоя малка селска болница, където мериш кръвно на старци и биеш инжекции на деца. Друго е да си сестра в кварталното ДКЦ. Друго е да си сестра в шоковото на Пирогов. С това надявам се сте съгласни.

Ако аз сглобявам столове и правя 20 стола на ден, а някой друг прави 8, как мислите, дали ще получаваме еднакви пари? При комунизма, може би да. Ама дори и тогава не беше точно така.

:-)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   11-03-20 14:34

Най ми е тъжно за сватбените фотографи. [smilie5]
Еле за този:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1926488&t=1926488


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 14:35

>>>>>>>>Саше, ако в аец-а трябва да влезеш в радиоактивна зона и не са ти осигурили оловни дрешки, ще влезеш ли? На война без пушкало ще отидеш ли, пожар по пижама ще гасиш ли? <<<<<<<

Тук ме хвана много на тясно.
Ако бях в друга държава с хубави, нормални хора заслужаващи жертва , бих се жертвал с чисто сърце.
Но тук и сега с 5 мильона цигани , това е много над патриотизма ми.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: alext   
Дата:   11-03-20 15:02

Значи, няма как заплатите на всички сестри в България да са еднакви. Едно е да си сестра в някоя малка селска болница, където мериш кръвно на старци и биеш инжекции на деца. Друго е да си сестра в кварталното ДКЦ. Друго е да си сестра в шоковото на Пирогов. С това надявам се сте съгласни.


Че то сега е така и виждаш проблемите са налице. И така излиза, че всички се изселват към София Варна Бургас и Пловдив. И тъжното е, че дори с това изселване пак има огромен недостиг на кадри. Това не ти е складов работник или продавач на каса.. Този модел не работи.Във Всяка нормална държава медицинските лица са кадри от национално значение и в държави като Германия например си има минимална тарифа или месечна заплата, която се дава на всички, независимо дали са в най- големия град или малкото село. И по този начин се осигурява равен достъп на населението до медицински услуги. Разбери това с парите, колокто и да го въртиш не е така и накрая го изяжда винаги пациантът
. Който е по- млад заминава, който остава се преквалифицира и си намира друго. В момента системата се държи от 50+ годишните, които нямо къде да мръднат.Публикацията е редактирана (11-03-20 15:17)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   11-03-20 15:07

Няма такъв филм като саможертва и патриотизъм.
Но и поведението на напускащите е откровено всяващо допълнителна паника.
Едно време като завършваха медицина, всички абсолвенти ги правеха младши лейтенанти от запаса и имаше разни механизми да им се влияе дисциплиниращо.
Не знам сега нещо може ли да се направи и поне да ги уволнят дисциплинарно.
Или всичко е част пропагандната машина.
Аз например ползвам фото-форум за разни рядко свързани с фотография въпросчета, защото голяма част от хората са интелигентни и разумни.
За съжаление в тая тема конкретно мощно ме опровергавате.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 15:25

>>>>Няма такъв филм като саможертва и патриотизъм.<<<

Как да няма, има разбра се.
Гледай руските филми за WWII, там е пълно - Матросов, ъъъъ Щирлиц, абе схващате за какво иде реч, не съм любител на руските филми. В Чернобил мисля че също имаше саможертви, както и във Фукушима

Покрай Короната всеки става "звезда"
Публикацията е редактирана (11-03-20 15:25)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   11-03-20 16:02

В Чернобил мисля че също имаше саможертви, както и във Фукушима

То на думи (и на суми [smilie5] ) всички са големи патрЕоти.[smilie7]

Всичко опира до мотивация. Ако един човек намери мотивация лично за себе си ще направи каквото трябва, независимо дали е опасно или смъртоносно и няма да го е еня дали после някой ще го титулова за герой или за идиот.

Това - к'ъф патриот си ако не се жертваш за благото на нацията .... не минава.[smilie7]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   11-03-20 16:21

"Автор: stukloplast
Дата: 11-03-20 12:44

Съвременни предприятия виждал ли си? По скоро Кауфланд трябва да е под карантина..."

Влизам в стотина предприятия всяка година и не само в администрацията им. Все някое трябва да е съвременно, а?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 16:29

Нещата не са на умирачка, не се вайкайте толкова. :)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   11-03-20 16:31

По-точно на умирачка са, но не за всички.
А тук, гледам, все Рамбовци с железен имунитет...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nyamago   
Дата:   11-03-20 16:36

Вчера един от моите сътрудници пристига на работа видимо разтревожен. Оказва се морално терзание - в метрото една женица припаднала и се свлякла на прага на влака и на перона. Всички моментално се запътват към другите врати като че от нея изригва чума. Моят човек също се забързал по-надалече и сега го гризе съвестта.

Защото видял, с периферно зрение, че не всички са се разбягали. Двама пътници веднага клекнали до припадналата и взели да я надигат и свестяват. (Може би няма нищо общо с коронавируса, много възможни причини да загуби за момент съзнание)...

В светлината на горните коментари - питам се: онези двамата 'патриоти' ли са били? Или просто хора, човеци?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 16:43

Аз не знам защо се намеси патриотизмът.

Става дума точно за другото. :-)

Онези, които преди няколко дни изхвърлиха астматика от метрото в София, патриоти ли са? Предполагам, ако ги питаме, ще отговорят положително...

[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   11-03-20 16:44

Това е нормално човешко отношение и най-нормалното е да се притечеш на помощ. И всички биха се притекли, ако не ги облъчваха от телевизора с напускащи болниците лекари и паникьорски медийни изяви.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 16:56

Аз на моите служители съм им осигурил маски и гелове, дал съм им право на избор, дали да продължат да бачкат, никой от тях не се е отказал.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   11-03-20 17:02

Заразената жената в Пирогов е починала...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   11-03-20 17:27

Бат Бойко къв патриот е ... "душа дава за наука за свобода"
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 17:37

>>>>>>> Или просто хора, човеци? <<<<<<<<<

Евала на такива ХОРА, на тях се крепи човечеството [smilie24]
Това е инстинкта на лекаря, ще бъда откровен - не бих се притекъл на помощ.
Не обичам хора, не харесвам хора, ако имах избор не бих избрал да съм човек.

Още за глупавия оптимизъм и тия с " ракиения имунитет".

Това са хора които по цял ден са на сергия, общуват със стотици други хора и
предполагаемо имат здрав имунитет.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   11-03-20 18:57

Ама, какъв е тоя фатмак, който постоянно чете?[smilie8]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 19:15

>>>Нещата не са на умирачка, не се вайкайте толкова. <<<

Не са, направо си умряха.
Отговорът колко е опасна Короната дойде Бързо и Брутално.
Хубаво е София да хлопне кепенците моментално преди да е станала на морга.
Публикацията е редактирана (11-03-20 19:23)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   11-03-20 19:17

Едно е ясно - заслужаваме си го.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kjey   
Дата:   11-03-20 19:21

Преди малко държавен здравен инспектор Ангел Кунчев каза че в България е напълно възможно да се заразят 2/3 от българите, така че трябва да свикваме с тази мисъл.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 19:21

>>>>Едно е ясно - заслужаваме си го. <<<

Не всички, а повечето [smilie5]
В рейса днес отново никаква дисциплина - разговори, плюнки, кашлици. Трябва да умрат още дузина души преди на хората да им светне Червената лампичка. Гледам сега по телевизора как обсъждат икономиката - ами ще има Рецесия, бизнеса ще има по-малки печалби, "Национална Лотария" няма да има Мед от Злато,
важното е в крайна да Оцелеем. Нещата са сериозни.Публикацията е редактирана (11-03-20 19:22)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   11-03-20 19:26

Ми тия дето си го заслужавате се стройте да се заразите и да докарате статистиката, пък останалите да си караме живота. Егати и истерията.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 19:29

Невежествето е по-заразно, разпространено и смъртоносно, ама никой не води такава статистика, за съжаление...
Пожелавам ви успех и здраве, пък който оцелее, оцелее. Наздраве [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 19:42

Нямате ли възрастни родители или роднини , не се ли притеснявате за тях или си мислите че всичко е някакъв майтап и след два-три дена ще се оправи от само себе си ? [smilie11]

Поздрави от Наоми ))

]Публикацията е редактирана (11-03-20 19:42)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 19:58

Притесняваме се, гледаме да ги инструктираме без да ги паникьосваме.
При някои от тях стресът от тази истерия може да се окаже по-пагубен отколкото самия вирус. Паника-хипертонична криза-инфаркт. Ква ти корона.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 20:01

Сашо, хората отдавна са избрали да живеят на стаден принцип само когато има някаква заплаха, която в повечето случаи е безсмислена. През останалото време на никой не му пука за мен, освен ако не съм заплаха за интересите му или не съм му нужен за негова облага, включая и т.нар. понятие "държава".
Да, една две седмици няма да посещавам дъртофелниците, които така или иначе трябва да си пазаруват сред полуидиоти в магазина, ама при положение, че съм на тая земя, при късмет, за 60 и кусур години, евентуално в адекватно състояние, нямам никакво намерение да ставам отшелник и да се затворя собственоръчно в затвор, заради някаква масова, стадна истерия, която поне на първо четене е тотално пресилена.
Не, ще си живея живота на пълна пара, защото е по-вероятно пиян мангал без книжка да ме помете и остави инвалид утре, отколкото тип Б или коронката да ме удари смъртоносно.
Всичко е въпрос на математика в случая.Публикацията е редактирана (11-03-20 20:05)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 20:07

Между другото днес в Св. Марина във Варна двама човека са починали от инфаркт, като стана въпрос. Това е два пъти повече смъртност отколкото ковид19 у нас. И то само във Варна. Всеки ден колко ли човека умират от инфаркт в България? По новините не ги казват, но са много. Обаче българинът не спира да плющи джумерки и пача. И не спортува. Но никой не се е закахърил за стотиците умрели дневно у нас от сърдечно-съдови заболявания.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 20:08

Хайде честито :

Повишиха Короната до Пандемия - това ли е най-сетне Края на Света който толкова много от векове чакат,
а "пророците" както винаги проспаха ? [smile]
Публикацията е редактирана (11-03-20 20:12)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: nyamago   
Дата:   11-03-20 20:15

> Повишиха Короната до Пандемия - това ли е
> най-сетне Края на Света който толкова много от векове чакат,
> а "пророците" както винаги проспаха ?

Е, как - и Нострадамус, и баба Ванга са казали точно кога и откъде ще дойде и какво ще се случи по-нататък. Всичко, което е било писано, ще стане [smilie8]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-03-20 20:20

През 2009 СЗО също обяви заради H1N1, т.нар. свински грип пандемия.
И то при по-малък брой заразени-към 90 хил., сега проверих.Публикацията е редактирана (11-03-20 20:22)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   11-03-20 20:47

И докато светът трепери и чака съдбата си, Китай овладя положението и 11 от спешно разкритите 13 болници вече са закрити. Съобщава се за напълно излекуван 100 годишен китаец. Но китайците действаха бързо, твърдо, организирано, мащабно. Съобщава се и за нова технология със стволови клетки, приложена за първи път от китайски учени за лекуване на пациенти в критично състояние. Спасени са четирима такива пациенти.
Да му мислим ние с нашите неадеквати начело на държавното управление. И с не по-малко неадекватните управлявани.
[smilie25]Публикацията е редактирана (11-03-20 23:03)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 20:48

Абе някак си по-хубаво ми стана на душата и живота по-лек ,
като разбрах че ще си отида от Пандемия, не някаква проста епидемия.

Като да те прегази Бентли наместо Москвич. [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   11-03-20 21:08

Автор: X_C
Дата: 11-03-20 18:57

Ама, какъв е тоя фатмак, който постоянно чете?[smilie8]

-------------------------------------------------------


Аз бих си изтрил поста на твое място... Със сигурност 100% от пишещите в този форум не могат да се намажат и на малкото пръстче на ТОЯ човек.

А на търпението му мога само да завиждам. [smilie21]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   11-03-20 21:39

не 100% сега, след 100 години 100% няма да могат. Жалка история.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   11-03-20 22:09

Публикацията е редактирана (11-03-20 22:18)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   11-03-20 23:00

А, не, няма да го изтрия, говори ужасно като фатмак/пагончик. Все едно всички титли и специализации, не ме вълнуват.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: D.S   
Дата:   11-03-20 23:12

Мъкааа .. какъв фатмак бе братко ? За разлика от ПрезиденТОО, дето УЖ военен, па и ПРЕзидент, освен да се излага медийно друго ? Въпросния фатмак е един от малкото, нормални хора на позиция в тази държава, ама какво ли се обяснявам. Ти са ти по-ясни нешата явно
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ombre   
Дата:   11-03-20 23:20

Навсякъде се алармира за спиране на спортни срещи, или да се играят без публика, обаче сега гледам шампионска лига и има яко народ по трибуните.И се чудя коя политика е по правилна.Шефа на ВМА, със сигурност е човек, който си разбира от работата.Визитката му е красноречива.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   11-03-20 23:32

Фатмак е нарицателно за военен било той и контра-адмирал, все едно.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   12-03-20 00:02

написа:

> Мъкааа .. какъв фатмак бе братко ?
> За разлика от ПрезиденТОО, дето УЖ
> военен
, па и ПРЕзидент, освен да се
> излага медийно друго ? Въпросния
> фатмак е един от малкото, нормални
> хора на позиция в тази държава, ама
> какво ли се обяснявам. Ти са ти
> по-ясни нешата явно

Това, че не са те взели в армията заради непригодност, си е твоя "радост". Ама да плюеш по летец-ас от най-висок ранг, си е следствие на номера на шапката, май...
Аре гледай какви ги върши "фатмака", "чорапа", ужПрезиденТОО, човеченце дребно:

This Solo Display is performed by the Commander of Bulgarian Air Force Major General Rumen RADEV

[cool]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   12-03-20 00:46

Ефект на Дънинг-Крюгер

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 00:59

Ако ще обсъждаме президента на РБ нека наблегнем на делата му като такъв, защото професионалният му бекграунд касае малцина.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   12-03-20 01:21

И президентът и правителството са тотал щета!

Поликлиниките са празни в момента, аптеките са пълни, в резултат на масовата паника. Пазаруват се всякакви безсмислени глупости- витамини, минерали, цинк, селен, олово, калай, сусамено семе, ленено семе, тиквено семе. Маски, дезинфекциращи гелове вече няма. Спиртът и той е на приключване, от което най-много страдат кварталните алкохолици. Хората са си изгубили ума и не слушат никакви разумни съвети. Вярват на нещо прочетено или чуро по фейсбуци, форуми и гари.
[smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 07:20

Добро утро и дано не е последно ? [smilie18]
Ден Трети от Чумата на XXI век.

Благодарение на починалата женица, днес гледам хората се сепнаха, появиха се една маска и няколко шалчета, никой не кашля. Не знам обаче колко време ще може да се издържи в такъв "режим". Ако тази Корона остане до края на годината каквито са прогнозите, просто няма как да не мине през всички нас. Въпроса е дали да не изкараме Короната цялата нация накуп за един месец и който оцелее - оцелее или да се мъчим една година като жертвите пак ще са същите но разтеглени във времето. Коментари ?

Извънредно положение в Словакия - голям праз.

Ясно е че спасение от Короната няма при днешния отворен и динамичен свят.Публикацията е редактирана (12-03-20 07:29)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   12-03-20 07:42

Това ще реши проблемите на пенсионното осигуряване и частично на здравното [smilie21]

Случка от вчера - на път за квартална кръчма, жената влиза в аптека да ми вземе витамин С(заради венците) и вътре 2 девойки с маски:
Аптекарката: Ауу, от къде намерихте маски?
Те: Тихо, тихо, ще ти кажем после...
Жената: Е как от къде, от железарията, тея са за боядисване :D

Та те така. След 2 месеца вече ще се води сезонен грип, споко.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 07:49

>>>>>>След 2 месеца вече ще се води сезонен грип, споко <<<<<

Спокоен съм като ГРОБ [smilie18]
Сезонен грип ще стане само ако щама отслабне и организма изработи траен имунитет,
инак си става целогодишна Епидемия. Щото нали заболяваш , оздравяваш ако имаш късмет и след две седмици когато имунитета ти свърши, отново се заразяваш. Получава се много порочен
Кръг на Смъртта с две ТъТа ако не се лъжа ? ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 07:50

Не бързайте толко с умирачката, че погребалните стачкуват [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 07:52

Ще си взимаме таксита, какво толкова.
Че и по-евтино ще взимат [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marves   
Дата:   12-03-20 07:52

Важно е да се знае, че "прекарването" на COVID-19 не води до имунизиране, тоест толкова лесно може да се "лепне" и втори, трети, n-ти път...
Повечето хора смятат, че е като шарките - веднъж да го прекараш и доживот "имунизиран".
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 07:56

Почва да звучи като ненаучен Sci-Fi хорър.
Тоест след като и ако измислят ваксина(разбира се нетрайна),
ще се наложи всеки месец да си плащаме по едни 100лв.
Егати живота, дали пък да не се гътнем не е по-добрата опция ? ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   12-03-20 08:07

Фатмак е нарицателно за военен било той и контра-адмирал, все едно."

Пак не си прав.
Фатмак е нарицателно за -старшина

Ако беше ходил в казармата ...щеше да го знаеш...[smilie7]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 08:12

Блокираха "Илиянци", влизат РЗИ, НАП и Mитничари - доктори обаче не ))


и това е Breaking News

Тръмп обяви 30-дневна (засега) блокада на ЕС заради коронавируса


Том Ханкс и съпругата му ЗАГАЗИХА
Публикацията е редактирана (12-03-20 08:27)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 09:01

Е, Рафи, как реши, че не съм ходил в казарма?[smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Ctudio5   
Дата:   12-03-20 09:04

проф. Georgi Naidenov:

"Признавам, че не очаквах англосаксонските и еврейските елити да използват бактериологично оръжие.
Когато преди десетина години правех изследванията си за рисковете от световна война и определих периода от 2017 до 2025 год. като най-рисков, считах, че ротшилдите и рокфелерите в борбата помежду си ще използват ядрено оръжие. Което несъмнено ще е гибелно за човечеството. Но и през ум не ми е минавало, че може да използват бактериологично оръжие. Всъщност, бактериологичното оръжие е не по малко гибелно. Но за тях има този плюс, че се запазват съществуващите в момента материални богатства. Плюс това възможността за контрол на изтреблението на човечеството при бактериологичното оръжие е много по голяма, отколкото при ядреното. Защото несъмнено, който създава бактериологично оръжие, той в същото време подготвя и ваксината за него. Така че от логична гледна точка е обяснимо, че рокфелерите нападнаха ротшилдите с бактериологично оръжие. Гарантирам, че този вирус няма да е последния!!! Със сигурност и двата клана имат и други бактериологични оръжия. Горещата световна война вече започна, уважаеми мои приятели във фейса. Пожелавам ви да останете живи. Нас, дъртите и сърдечноболните ни пишете "бегали".
Късмет, уважаеми приятели!"
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 09:14

Кастинг за най-тъп форумец ли се провежда? Голяма ли е премията или моралната награда е достатъчна?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 09:20

Ако беше тук лъвчето щеше да го спИчели одма [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 09:20

Е, срещу коспирациЙ и евреи/розенкройцери/темплиери/хоспиталиери/ГРААЛЪТ нямаме шаанс, АСАХИ![smilie18] [smilie18] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 09:34

Пагонът често пречи да се мисли правилно

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 09:35

Нагонът също [cool]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 10:11

>>>>>>>Е, срещу коспирациЙ..<<<<<<

Накъде без Батерий, Бактерий и Короний ? [smilie18]

Ами време е да поосвободим Майката Природа от пооялото се човешко племе, видя се че за 100 000г нищо хубаво не сме донесли на света. Лично аз нищо против да си ходят 99% от "хората"
Въпроса е - кой ще ни храни оцелелите, щото на полето и в гората си е тежко ? [smilie5]Публикацията е редактирана (12-03-20 10:12)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   12-03-20 10:15

Военните лекари са толкова лекари, колкото и цивилните. Само дето имат военно звание. Нищо общо с казармата и фатмащината.

В случая, военен лекар е избран за началник на този оперативен щаб, за да се осигури командната верига и субординацията. Което води до по-ефективни дайствия.

Във военните болници не само в България, но и в света, работят едни от най-добрите лекари въобще. Техническото им обезпечаване също е на топ ниво.

Господинът явно има някаква лична драма с пагона. Разбираемо е, но в случая е малко нелепо да плюеш по един от най-квалифицираните хирурзи в България с аргумента "ами, не ме интересува квалификацията му - фатмак".

Тъпо, та вдлъбнато. [beer]

И нищо лично. [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 10:16

Добре де, кой плати и в коя лаборатория го направиха този вирус? По моЙ наблюдения, това ще да е в пенсионната каса, някой началник. НЯква евро световна заввера, че да си купя апартчета на Слънчев брег да друсат и клатят пияни, холандки/англосаксонки, може и някое циганенце, кото дойде.

КО ще каже майора по вапорса?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 10:19

Ельоменатите, ноо ясно!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 10:21

Д-р София Ангелова не е измислен герой, защото лично я познавам. Тя казва: "Паниката и страхът потискат имунните клетки. Трябва да бъдем спокойни, но дисциплинирани."

Военният лекар е малко по-дисциплиниран и отговорен от цивилния. Не дава интервюта.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 10:31

"Паниката и страхът потискат имунните клетки. Трябва да бъдем спокойни, но дисциплинирани."

Потвърждавам от лиен опит [smilie24]

Ама нещо не ми се връзва. Отвсякъде "въруса опасен, предава се лесно, стойте си у дома, дръжте се на 1 м от други хора" и т.н. ОК

над 200 контактни с доказано заразените 7 ... и всички здрави [smilie11]

А са де [smilie8]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 10:44

>>>>>>Добре де, кой плати и в коя лаборатория го направиха този вирус?<<<<

Шъъъът...Короната е разработка на военните [smilie18]
Специално за @stukloplast и останалите "ракиени герои" ))

Състоянието на мъжа от Илиянци става критично -
те ви и "фатмака" ако не сте го виждали от вчера [smilie5]
Публикацията е редактирана (12-03-20 10:45)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   12-03-20 10:51

Този отзад с мустаците, проф. Кантарджиев, добре, че е той! Ако някой знае как трябва да се направят нещата, това е той.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 10:55

"Автор: CDman
Дата: 12-03-20 10:31

А са де [smilie8]"

За който не е учил медицина много неща са загадка. Затова вярва на лекарите и не си блъска главата в неразбираеми за него неща.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 11:01

Един простичък въпрос :

Короната от два месеца шества по света,
някой чул ли е Циганин да е умрял от вируса ?
Моля и за линкче ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 11:06

Гледам датите на 'публикациЙ'на БГ 'масмедиите' и там положението е отчайващо. Цитатът във бк Сега от днес, е публикувана на 9, цели три дни. Няма ли вече международни редакции по тия масмемдии, с поне един човек, владеещ някакъв език? Различен от руски? [smilie21] [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   12-03-20 11:21

Доц. д-р Атанас Мангъров обясни кога точно ще изчезне COVID-19

Коронавирусът изчезва през юни. Това заяви пред “Труд” доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница.

доц.Атанас Мангъров

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 11:22

Най-сетне стоплих :

Това да не е "фатмака" като млад ? [smilie18]
Публикацията е редактирана (12-03-20 11:23)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   12-03-20 11:23

Според мен никой не знае точно кога ще изчезне коронавирусът. Всеки дава различни срокове. Има и такива, които казват, че никога няма да изчезне и ще се превърне в сезонно заболяване, както е грипът.

[smilie8]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   12-03-20 11:30

Проф. Константинов изчисли колко ще се заразят с COVID-19 в България и по света Такова нещо световната история не познава, коментира математикът.
проф.Константинов

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 11:51

Мдааа [smilie5] Сметки без кръчмар [smilie7]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 11:51

По-важното е кога ше изчезне простотията [smilie7]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 11:51

Давм пари за няколко чувала захар, да се разсипят по улиците насам натам за дезинфейкция[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   12-03-20 11:56

С тази захар по- добре да си свариш ракиица-антигрипал[smilie10]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   12-03-20 11:59

Автор: X_C
Дата: 12-03-20 11:51

По-важното е кога ше изчезне простотията

----------------------------------------


Когато спрем да я ръсим... [smilie18] [smilie18]

[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 12:00

Не знам как ти хрумна, че алкохолът има ахтигрипно действие? Пагончикът ли ти го каза. или тва е няква мантра на българина.
П.П. Последният от чичовците ми преди 4 дена го погребаха, селд 3 годишно самолечение с ракия и реклами от тевлевизията на алтернативни методи - от рак на пикочния мехур, разбира се с чудни разсейки по всички органи.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 12:35

Автор: Slivenski
Дата: 12-03-20 11:59

Автор: X_C
Дата: 12-03-20 11:51

По-важното е кога ше изчезне простотията

----------------------------------------


Когато спрем да я ръсим... [smilie18] [smilie18]
Ръсете захар, захар ръсете [smilie18] [smilie18] [smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   12-03-20 12:40

„Короната от два месеца шества по света,
някой чул ли е Циганин да е умрял от вируса ?
Моля и за линкче ))“

В случая нацистките намеци са абсолютно неуместни. В информацията за жертвите НИКЪДЕ не е посочен етнос. Да вземем Италия, мислиш ли че м/у близо 13000 заразени 900 умрели и 1000 критични няма цигани?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 12:43

>>>Последният от чичовците ми преди 4 дена го погребаха, селд 3 годишно самолечение с ракия и реклами от тевлевизията на алтернативни методи - от рак на пикочния мехур<<<

Чичо ти не ме е питал за Рака :


Витамин B12 + Кучешки хапчета за глисти [smilie10] [smilie18]

Публикацията е редактирана (12-03-20 12:47)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 12:47

Автор: Sassho
Дата: 12-03-20 12:43

>>>Последният от чичовците ми преди 4 дена го погребаха, селд 3 годишно самолечение с ракия и реклами от тевлевизията на алтернативни методи - от рак на пикочния мехур<<<

Чичо ти не ме е питал за Рака :


Витамин B12 + Кучешки хапчета за глисти [smilie10] [smilie18]Не, защото ми е чичо, но просто не е смешно. Много е тъжно дори. И не толкова смъртта му.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 12:48

Знам че не е никак даже смешно, но кой да знае.
Майка ми / баща ми и те си заминаха от РАК.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 12:57

Нещо полезно за четене:

Социално дистанциране

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 13:26

Да знаете:
Манифестациите само у фейса [smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 13:31

И пинг-понг само в джоба.

Радев лично уплаши вируса в Плевен.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 14:14

Радев с идиотски популизъм, нещо съвсем взе да ми пада в очите


Бойко му е сърдитПо повод сложната ситуация -

Според мен трябва да пуснат в отпуска всички работници и служители които имат хронични белодробни, сърдечни и диабетични заболявания. Здравите трябва да останат и както каза господин Слави - да изкарат Короната на крак.
В Италия в момента докато тече карантината са спряни всякакви плащания към Енерго, Топлофи-Газофикации, Кабелни TВ и т.н. Смятам че същото може да се въведе и за рисковата група освободена принудително от работа.Публикацията е редактирана (12-03-20 15:04)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   12-03-20 14:34

Добре че не слушат теб че тогава ще стане мазало-Да затворят София да пуснат в отпуска всички с хронични болести да не се плаща към енергото .Изобщо да се гръмнем че да си доволен.Баси и тъпотиите[smilie23][smilie23]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   12-03-20 14:37

Е той и за самоубийство мислеше по нагоре...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 14:43

@agop4o малийй колко злоба се е натрупала в теб, да не си от ония......."комунистите" ? [smilie5]
Ами дай някакво делово предложение или Вие "комунягите" може само да лаете и да "свяляте" правителства ? ))

Коментари на Бизнеса за ситуацията

>>>>>Над 30% са отменени резервациите в хотелите в Booking и ако не спре тази психоза ще имаме нулев или отрицателен летен сезон, което за икономиката е пагубно", каза Ричард Алибегов от Асоциация на ресторантьорите. <<<<

Странно какво очакват - кой би тръгнал на екскурзия с неясен край, опасна обстановка и с неясна Болнична осигуровка. Ако се разболее кой, как и за чия сметка ще го лекува и дали ще го излекува ?Публикацията е редактирана (12-03-20 14:47)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   12-03-20 14:51

Щото на някой му пука за туристическия бизнес. На тия майната им, да ходят да ровят по кофите. Язък за украинците, дето са се гласели да идват тука да им слугуват.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   12-03-20 14:56

Sassho [smilie18][smilie18] Не знам къде удря коронавируса ама май теб те е ударила в малоумницата щом и комунист ме изкара[smilie18][smilie18] .Чакаме нови бисери как ще се спраим с пандемията .Ъъъ забравих че трябваше да умрат и простаците първо според специалистите по пандемии
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 15:00

@agop4o моля те, след като ме оплю, заплю и почерни "репутацията" ми като управник, дай твоята гледна точка и препоръки за ситуацията в страната. Как хем да опазим населението, хем и бизнеса да не пострада много, хем и всички да са доволни.
Слушаме те ? ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 15:04

Защо е необходимо всеки да дава препоръки? Нормално е като си некомпетентен да не вдигаш шум.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   12-03-20 15:06

Темата е сериозна и не е нужно да си пишем хоремашки лакърдии.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 15:09

Да ама вдигаш шум до Бога, когато някой даде практично предложение. Какво не ти харесва в идеята да се пуснат в отпуска само Хронично Болните с рискови заболявания, наместо да освободят всички заети в производствени и други сфери и целия бизнес и държава брутално да умрат ?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 15:16

За предложения по същество ползувайте сайта на Министерски съвет:

https://www.gov.bg/bg


Най-долу има мейл [smilie24]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 15:22

>>>>>>За предложения по същество ползувайте сайта на Министерски съвет:<<<<<<

Мисля че в МС няма да погледнат с добро око на авангардните ми идеи, както навремето не са гледали с добри очи на Леонардо и Галилео. Просто съм някъде с 500г напред във времето [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   12-03-20 15:22

Смисълът на карантината е да разпредели във времето натоварванията на болниците. Тя едва ли ще попречи всички да преболедуваме или поне 60-70% от нас. Сметни сам за София милион заболели, от тях 10% с нужда от болница. Това трябва да се разхвърля за 3-4 месеца.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   12-03-20 15:25

Просто съм някъде с 500г напред във времето [smilie5]
[smilie18][smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 15:26

[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   12-03-20 15:45

E k'во те бърка Галилео. Т'ва е сайта на министерски съвет не е на инквизицията [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 15:51

Така си мислиш.
Кой знае коя писарушка ще ми грабне идеята за милЬони и ще направи "кариера" и "позиции" ))

Още идеи и предложения на тема Какво да се прави
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marrio31   
Дата:   12-03-20 16:01

Италия замразява плащанията на данъци и лихви
текст

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   12-03-20 16:08

Аз всъщност не знам що давате Китай за пример. Някакви източници твърдят, че са овладяли заразата и при тях отминава. Че от какъв зор това да се случва? Нали ако пуснат хората да излязат от домовете си и до момента са преболедували 0,5 процента в Ухан всичко ще се върне пак на старите нива.
Има някои теории, които казват, че болестта си върви с пълна сила, но те симулират, че се връщат към нормален ритъм. Фабриките им горят ток на празни обороти, светят им лампите през деня, че да изглежда, че потребяват енергия.
Другата възможност е просто да не им пука, което е нормалното.
Създадоха паника, изкупиха си публично листнати техни компании на тънки цени. Купиха и разни други компании. Управляващият елит си бетонира позициите с решителните мерки за спасяване на населението от злата болест. Всичко им е шест.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   12-03-20 17:13

[smilie18]
Имам чувство, че на някои хора между ушите им живее мармотът, дето навремето завиваше шоколад.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kvakioh   
Дата:   12-03-20 17:19

Най-хубавото в цялата история е показното, че пътувания, разни "пътешествия", гмеж, снимчици и т.н. по разни уж места са НИЩО и само водят до проблеми. Примерът е с Италия. Също край на Инстаграм кифли, противогази, системи, инфлуенсъри и т.н. Норвежка пролет- прекъсната, Малдиви-цъ...
Ще стане и ще мине всичко, само да има спокойствие. И силна храна.Публикацията е редактирана (12-03-20 17:21)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 17:24

Изведнъж всички спряха да говорят за процента на смъртност!
В италия над 12 хил. заразени и 900 смърни случая. Италианците гонят 100 (сто) пъти по-голяма смъртност от обикновенния грип. Както и да го смятам излича че смъртността при тях е 7.5 %. Или китайците са много по-напред в медицината, или данните им са вятър и мъгла. Чудех се за крутите мерки там при тази малка смъртност, която се спрягаше, но почва да ми просветва защо са ги взели. Няма ли някой да заговори за тези проценти, че да ми се разясни къде са ми грешките в смятането?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   12-03-20 17:38

Ами имат много възрастни хора - 33 проценат от населението е над 55 годишна възраст. Затуй по- ги мори.

https://www.statista.com/statistics/754687/age-distribution-of-the-population-in-italy/
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 17:47

Значи няма какво да се притесняваме в БГ. Тук много рядко мяркам възрастни хора. А в Китай се похвалиха, че са излекували столетник от короната. По-добрата медицина в Китай и преобладаващото възрастно население в Италия "обясняват нещата". От 2-3%(дори под това се лъжеше в началото) на 7.5% си е въпрос на средна възраст на населението. Наистина ли някой би повярвал на това?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   12-03-20 18:03

Нема да се пуашите - aldygreen и fast_eyebrow рекоха, че страшно нема. Смъртността ще е като при обикновен грип. А те са учЕни (компетентни екземпляри демек), разбират ги тея работи. Пък и Слави Трифонов рече същото. Ако не вярвате на доцентите, на учиндолеца поне требе да повярвате.Публикацията е редактирана (12-03-20 18:05)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: victory13   
Дата:   12-03-20 18:18

Имаше някъде статия, че хора, предаващи от мястото на събитията, нещо не могат да се свържат с тях, след като внезапно са спрели репортажите...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: PhotoBo   
Дата:   12-03-20 18:26

Не знам дали е даден линк вече, темата е огромна...
Линк за ваксина от Руска страна и много полезна информация по въпроса!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   12-03-20 18:27

Днес навън 20 градуса... Хръшкано с пенсии и майки с деца по улици и градинки. Заведенията пълни... Ни коронавирус ги пуаши, ни дръШки!

[smilie21] [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   12-03-20 18:32

“Нема да се пуашите - aldygreen и fast_eyebrow рекоха, че страшно нема. Смъртността ще е като при обикновен грип. А те са учЕни (компетентни екземпляри демек), разбират ги тея работи. Пък и Слави Трифонов рече същото. Ако не вярвате на доцентите, на учиндолеца поне требе да повярвате.“

Пич, не ми слагай думи в устата, дето не съм ги казвал.
Това, което казвах, въпреки, че не обичам да повтарям, щото си мисля, че не говоря на глупаци, ама май..., е че никак не е за подценяване. И че ако не те е страх от грип, не би трябвало да те притеснява и ковид-а. Аз лично винаги съм се притеснявал от грип-а. Засега данните за смъртност са 1% при ковид, а, при грипа са 0,1%. За да се оценят същинските окончателни данни за смъртност, преживяемост, степен на разпространение трябва всичко да приключи. Ще отнеме десетки месеци, може и години докато излязат окончателните анализи.
Когато инвестираш време, усили и пари за сферата в която се развиваш, колкото аз дотук в моята, тогава можеш да ми казваш “екземпляр”.
Аман от глупаци, в тая територия всеки е дялан камък. Гугъл професори !
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   12-03-20 18:40

Начи, тия проценти за нищо ги нямате... Не че обвинявам някого конкретно, но първо казаха, че грипът е по-смъртоносен, после казаха, че короната е по-заразен, после казаха точно обратното. После казаха, че процентът смъртност при короната е 3%, после 5%, сега горе 1%, още по-горе 12%...

Вече се объркАх, копеуета! Купих едно шише ракия... и ебал съм го! [smilie21]Публикацията е редактирана (12-03-20 18:41)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 19:10

Добра Корона вечер и пийте ракия, казвали че помага [smilie18]

Вече 16 - 1 Корона болни в БГ

Бойко нареди на Путин да предостави респиратори без да задава въпроси ))

Корона вируса тръгва от с.Василовци, завърнала се от Италия дъщеря

става причина за смъртта на родителите си. Издирват я, тепърва ще никнат нови случаи.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kjey   
Дата:   12-03-20 19:13

Вече станаха 23, до понеделник ще са над 200...

https://www.economic.bg/bg/news/12/oshte-7-potvardeni-sluchaya-na-koronavirus-v-balgariya.htmlПубликацията е редактирана (12-03-20 19:15)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   12-03-20 19:25

Автор: fast_eyebrow
Дата: 28-02-20 09:24

И на мен ми дотегна. Всяка година от корона вируси хора умират не по-малко от този конкретно, но този си го харесаха медиите. Смъртността от сезонен грип е по-висока, поне моделите това показват.Автор: fast_eyebrow
Дата: 12-03-20 18:32

Пич, не ми слагай думи в устата, дето не съм ги казвал.
Това, което казвах, въпреки, че не обичам да повтарям, щото си мисля, че не говоря на глупаци, ама май..., е че никак не е за подценяване.Бързовеждов, последно - горното, или долното? А може би някой ти е хакнал профила и е писал от твое име?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   12-03-20 19:33

Е заради тази характерна човешка черта, изпълнила темата, никога няма да кажат публично за среща с извънземни...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 19:39

Във всяка тема винаги има един-двама провокатора, които разбунват страстите и после се скриват като мишоци ни сирене яли, ни сирене мирисали [smilie5] Не им обръщай внимание , а продължавай да бориш Короната [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 19:41

И без да съм Маг Светлина мога да ви прогнозирам, че след седмица или повече поради наглостта на някои бизнеси, у нас ще има същите мерки като в Италия, но първо ще се изчака да има опашка за всеки респиратор, и като почне да се хвърля чоп на кой да се наниже, тогава ще се направи и ще се говори как не са взели мерките навреме въпреки италианския опит който вади очите. Сега 30-те лева от прожекции на премиерни филми за двама души са им по-важни. Просперитета на кръчмарите също, защото кръчмите са пълни и ще си останат така. Ако искате да заложим на колко смъртни случая ще ни блокират по къщите като в Италия? Аз залагам на 200. Голяма е цифрата, но бизнесите ни са страшно нагли и ще се опитват дори при тази цифра да избегнат мерките.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 20:03

ЗАГАЗИХМЕ [smilie10]

По мои си канали имам информация че МилЬони наши цигани бягат от Италия и се прибират нелегално по родните си места. Предлагам на лакомия бизнес да ги прибера, храни и пои ако му стиска, както и да ги води на прожекции. Между другото все още никой не е постнал линкче за циганин починал от Коронавирус,
няма и да има ))
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kvakioh   
Дата:   12-03-20 20:07

Едно мощно ограничение и стриктни визи за китайци и други...Нека пак да е затворено. Свободията доста отпра от нещата.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 20:09

Циганите не са китайци, те са "Българи" като нас - кви визи, кви 5 лева, бро ?[smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kvakioh   
Дата:   12-03-20 20:13

Циганите ще ги спрат, спокойно. Говоря по принцип, че са се разпасали нещата за богати китайци да си ходят навсякъде. Точно оттам е дошло и до нас.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 20:22

Не няма да ги спрат, те са вече тук от минимум месец [smilie11]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 20:29

kvakioh, както винаги си като герой от някоя приказка. Дори на необразован циганин ще му е чисто интуитивно ясно, че заразата е плъзнала в цялата страна, и ако досега са открити 20-тина случаи, значи поне 1к вирусоносители вече се разхождат из страната. И ако мерките се вземат веднага и се затворим по къщите и излизаме само за работа като се опитваме да спазваме дистанция между хората и хигиена също, може да се разминем с италианската афера. Тези някакъв процент от тези предполагаеми 1к ще идат по болниците и някои от тях разбира се не ги чака нищо хубаво, но социалната изолация за около 2-3 седмици ще си свърши работата. Някак си логично ми идват подобни предположения без да съм лекар. Така или иначе прогнозирам, че мерките ще се осъществят задължително така или иначе, не разбирам защо да не е веднага. Предполагам, че политиците имат нужда от смъртни случаи, за да оправдаят подобни мерки, и биснеса също, за да му е невъзможно да прикрива вече наглостта си. Обаче някак си имам големи опасения, че когато короната им ги даде ще е твърде късно за преминаване през това без апокалиптични драми.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   12-03-20 20:30

Над 1000 са вече починалите в Италия от COVID-19

Италия

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kjey   
Дата:   12-03-20 20:41

swqaz написа:

> И без да съм Маг Светлина мога да
> ви прогнозирам, че след седмица
> или повече поради наглостта на
> някои бизнеси, у нас ще има същите
> мерки като в Италия, но първо ще се
> изчака да има опашка за всеки
> респиратор, и като почне да се
> хвърля чоп на кой да се наниже,
> тогава ще се направи и ще се говори
> как не са взели мерките навреме
> въпреки италианския опит който
> вади очите. Сега 30-те лева от
> прожекции на премиерни филми за
> двама души са им по-важни.
> Просперитета на кръчмарите също,
> защото кръчмите са пълни и ще си
> останат така. Ако искате да
> заложим на колко смъртни случая ще
> ни блокират по къщите като в
> Италия? Аз залагам на 200. Голяма е
> цифрата, но бизнесите ни са
> страшно нагли и ще се опитват дори
> при тази цифра да избегнат
> мерките.


Предполагам че никога не сте плащали заплати на хора които работят за вас и с тези доходи издържат семействата си....Викате направо да затваряме държавата, да се спира всякаква икономическа дейност и те така...А като свършат парите какво правиме? А работниците в тези "нагли" бизнеси ако имат кредити, трябва да си плащат сметките(ток, вода), прехрана - вие ли ще им ги плащате?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 20:45

Нисък ни е интелекта. Вижда се от поста на kjey. Като в Италия казах, което означава да се ходи на работа. Но не по кръчми и училища. Така или иначе ще стане това, но ще е когато драмата е пълна, а на короната и трябва само седмица за това. Колко ще се облажат тези семейства от тази екстра седмица ще видим. Може бизнес да им отпусне още няколко дни да ходят по кръчмите да харчат тези измъчено спечелени пари за семейството.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kjey   
Дата:   12-03-20 20:56

swqaz написа:

> Нисък ни е интелекта. Вижда се от
> поста на kjey. Като в Италия казах,
> което означава да се ходи на
> работа. Но не по кръчми и училища.
> Така или иначе ще стане това, но ще
> е когато драмата е пълна, а на
> короната и трябва само седмица за
> това. Колко ще се облажат тези
> семейства от тази екстра седмица
> ще видим. Може бизнес да им отпусне
> още няколко дни да ходят по
> кръчмите да харчат тези измъчено
> спечелени пари за семейството.

И как от поста ми разбрахте че ни е нисък интелекта...?
И тези деца като спрат да ходят на училище кой ще ги гледа у тях..ще трябва майките им да не ходят на работа най-вероятно.

Гледам че сте от хората дето лесно лепят "етикети", удобно застанали зад компютъра си...
Аз лично понеже явно не съм с висок интелект не си позволявам такива волности...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kvakioh   
Дата:   12-03-20 21:02

swqaz, в приказките има много мъдрости. Само че не си чел като малък явно, доста бързо порастна и във фотото...
Идеята е, че доста китайци от чисти налети доходи плъзнаха навсякъде. КАто невидели.
Подобен е и сега случаят с двамата възрастни хора- идват от Италия, но не си стоят на село, а са дошли в София...Нищо лошо, но е в случая доста лошо. Само да не кажат после, че съм против хората от извън София...
Тая тема е за затваряне, единствено касае тук новата техника, която явно ще закъснее.Публикацията е редактирана (12-03-20 21:05)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 21:11

>>>>>А работниците в тези "нагли" бизнеси ако имат кредити, трябва да си плащат сметките(ток, вода), прехрана - вие ли ще им ги плащате? <<<<<<

Дадох благородната идея в къщи съвсем доброволно да се приберат работниците / служителите с Хронични тежки заболявания. В крайна сметка те ще пострадат и имат интерес да си стоят в къщи, защото другата "опция" е Смърт. Останалите служители ще могат съвсем пълноценно да си изпълняват задълженията, при желание могат и е редно да помогнат на закъсалите си колеги.

Ситуацията в държавата много зависи от скритите "лимонки" от ромски произход. Ако инфото за хилядите братчеди прибрали се от Италия е вярна, то жална ни майка.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 21:13

kjey, как от къде? От това, че аз казвам едно, а вие разбирате нещо, което не съм казал. На мен ми е достатъчно за да си извадя извода. Това, че ви се иска да излезете от подобна драма без никой да пострада дори финансово също ме навежда на мисълта, че нямате особено голям капацитет. Хората ще преживеят подобна изолация, но някои бизнеси може сериозно да пострадат. Много хора може да променят стандарта си на живот известно време и след кризата, но за мен това е по-поносимо отколкото драмата в Италия. Сега защото някои нямат баби и дядовци да гледат децата е по-добре да убием 500 възрастни повече ли? Или пък хиляда? Колко на вас обидено интелигентните ви е границата, при която сте съгласни да не вземете една заплата и да се поограничите за няколко месеца и след това докато се стабилизира бизнеса отново? 1-2 седмици повече работни дни преди да наложат забраните и затворят училищата ще ви помогнат ли повече отколкото на заразените през това време ученици, които ще заразят своите баби и дядовци?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kjey   
Дата:   12-03-20 21:21

Sassho написа:

> >>>>>А работниците в тези "нагли"
> бизнеси ако имат кредити, трябва
> да си плащат сметките(ток, вода),
> прехрана - вие ли ще им ги плащате?
> <<<<<<
>
> Дадох благородната идея в къщи
> съвсем доброволно да се приберат
> работниците / служителите с
> Хронични тежки заболявания. В
> крайна сметка те ще пострадат и
> имат интерес да си стоят в къщи,
> защото другата "опция" е Смърт.
> Останалите служители ще могат
> съвсем пълноценно да си
> изпълняват задълженията, при
> желание могат и е редно да
> помогнат на закъсалите си колеги.
>

Похвално е това което сте направили, предполагам на някакъв етап доста фирми ще го направят.Така или иначе според повечето медицински специалисти 2/3 от населението ще се разболее, 85% няма да имат последствия, голяма част от тях няма да имат и симптоми, и наистина трябва да се пазят уязвимите, по-възрастни които са с някакви здравословни проблеми.
Вчера Меркел в тази връзка каза че очаква че в германия ще се разболеят 65-70% от германците, и ще има до милион и половина смъртни случаи в резултат на вируса.
Всичко зависи от това кога ще се изкара читава ваксина, след месец, три или след година.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   12-03-20 21:29

И колко време да си стоят в къщи хронично болните-14 дена така ли.А като тръгнат на работа и се появи някой носител на заразата пак ли да си ходят в къщи.И до кога така
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   12-03-20 21:38

Публикацията е редактирана (12-03-20 21:43)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 21:41

>>>>>И колко време да си стоят в къщи хронично болните-14 дена така ли<<<<<<

Зависи конкретните условия.
Ако Короната наистина затихне лятото, значи три месеца за по-сигурно. Другия вариант е една година.
При всички положения трябва са Спасим Човешки Животи, тук таблици с графики на продажби и приходи нямат място.Публикацията е редактирана (12-03-20 21:42)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   12-03-20 21:48

Италия - вчера 10000, днес 15000, 1000 умрели.
Пълна трагедия!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kjey   
Дата:   12-03-20 21:51

написа:

> kjey, как от къде? От това, че аз
> казвам едно, а вие разбирате нещо,
> което не съм казал. На мен ми е
> достатъчно за да си извадя извода.
> Това, че ви се иска да излезете от
> подобна драма без никой да
> пострада дори финансово също ме
> навежда на мисълта, че нямате
> особено голям капацитет. Хората ще
> преживеят подобна изолация, но
> някои бизнеси може сериозно да
> пострадат. Много хора може да
> променят стандарта си на живот
> известно време и след кризата, но
> за мен това е по-поносимо
> отколкото драмата в Италия. Сега
> защото някои нямат баби и дядовци
> да гледат децата е по-добре да
> убием 500 възрастни повече ли? Или
> пък хиляда? Колко на вас обидено
> интелигентните ви е границата, при
> която сте съгласни да не вземете
> една заплата и да се поограничите
> за няколко месеца и след това
> докато се стабилизира бизнеса
> отново? 1-2 седмици повече работни
> дни преди да наложат забраните и
> затворят училищата ще ви помогнат
> ли повече отколкото на заразените
> през това време ученици, които ще
> заразят своите баби и дядовци?

1.Драмата в Италия ще настъпи навсякъде, специалистите казаха - до 2/3 от населението ще прекара вируса по един или друг начин.
Паниката няма да помогне на никой!
2.Не говоря никой да не пострада финансово, а да не затваряме държавата, щото тогава всички ще пострадат, за дълъг период от време.
Във хипермаркетите особено през почивните дни минават хиляди хора - да ги затворим ли?
Ами работниците в производството, а държавните учреждения - данъчно, НОИ, общински администрации, съдилища...?
3.Обидено интелигентни - абе какви са тези глупости, говорите като оня смешник президента ни, с едни фрази изкарани от нафталина на миналото време...[smilie5]
Има бизнеси които ако не работят месец-два трябва да затварят, ама явно не сте се занимавали никога с някакъв бизнес, затова и не ми отговорихте на колко хора плащате заплатите...
4.Лично за мен и за моите доходи не се грижете, мога да си позволя много дълго време да не работя, без да си ограничавам разходите..

Обиди и квалификации се раздават много лесно по форумите и социалните мрежи, но това е присъщо на хора с някакви комплекси обикновенно...дано не сте от тях.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   12-03-20 22:00

бизнесите ни са страшно нагли

пич, нагъл или не, бизнесът е този, който издържа държавата, за да има за теб, за лекарите, за чантаджиите и за всички на хранилка!
Аз също не споделям идеята кината да бачкат на принципа гъз през място, което е може би най-тъпото нещо, което можеше да се направи, но ти виждаш ли нещо, дума, идея, мисъл от нап по случая?! Скрили са се като говна в помийна яма както винаги!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 22:04

kjey, ехх аз мислех, че просто капацитета не е особено голям, а се оказва, че е 6 волта работата. Точно супермаркетите работят дори в Италия. Допуска се излизане само за ходене на работа, аптеки и супермаркети. Тъкмо в момента се затягат и мерките в България, а аз очаквах да е по късно. Твърдите мерки ще се въведат така или иначе. Мисълта ми беше, защо да не е веднага. Като гледам май обаче някой е обърнал внимание на драмата в Италия и мерките у нас се затягат. Надявам се да зарадват учениците и да разплачат кръчмарите и кинаджиите, но от утре, а не от понеделник примерно. Както и да е kjey, явно нямате капацитет да разберете какво точно съм казал, съжалявам.
kjey, това за процента, които ще се заразят го каза Меркел и Бойко, ясно е Бойко откъде е взел числата. Това ли са ти специалистите? Искрено се надявам да не са прави. Но и да са, не съм готов да тегля една майна на всичко заради техните прогнози. Все още не.

wlad, изчакай, бойко няма време чисто технически да съобщи всичко наведнъж. Ще си запази тази част за себе си. Предполагам ще е нещо от рода: "Казах на данъчните да се кротнат за няколко месеца и на банките да се скрият и те за толкова, че да не им изиграя КТБ още няколко пъти", ще се посмее, и чак тогава някой от щаба ще може да каже нещо смислено.
И да добавя, бизнесите може да издържат държавата, но хората могат да преживеят няколко месеца и с отслабена държава предполагам, както са го правили и досега.Публикацията е редактирана (12-03-20 22:18)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marrio31   
Дата:   12-03-20 22:20

Ситуацията е взривоопасна,ако сега не се наложат по-твърди мерки,след месец най-вероятно ще е доста късно,България едва ли ще има ресурс да покрие такива щети.Италия се забавиха доста и виждаме резултата.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   12-03-20 22:29

Добре де! Какви мерки според вас трябва да се наложат?

Не се заяждам. Просто питам. Военно положение ли очаквате? Какво?

Пак повтарям - днес само докато се разходя до магазина и обратно - възрастни хора по улиците, майки с деца, пълни кръчми.

На никой не му пука!

В крайна сметка, тия мерки не зависят ли от всеки от нас?

Защо трябва да ни "въвеждат" нещо, което самите ние не сме склонни да направим доброволно?

[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   12-03-20 22:31Черна математика
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marrio31   
Дата:   12-03-20 22:35

Мерките трябва да са същите като в Италия в момента,изглежда малко пресилено,но май не е,след месец разходите на държавата ще са в пъти по-големи,да не говорим за смъртните случаи.Както се вижда в Китай се справят успешно,но там има дисциплина.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   12-03-20 22:43

Slivenski, дезинформирани сме, затова е така. От самото начало ни облъчват, че вируса е безобиден като обикновения грип за да не се паникьосваме и бизнеса да не пострада. Когато дойде в Европа и не можеха вече да скрият процентите, просто спряха да говорят за тях. Пак бизнеса да не пострада много. Котката изкочи от торбата и нашите политици плахо се пробваха с някои мерки, но няколко нагли бизнеси се затръшкаха, че ще загинат от тези мерки и Страхльо ги отмени донякъде. Сега мерките ще се затегнат яко и ще видите, че точно тези, които се тръшкаха ще са си супер и след кризата, колото и да продължи тя.
Със строгите мерки на населението им светва, че това, с което са ги облъчвали досега не важи и ще се стегнем, за да се предпазим. Вече няма да се срамуват хората да се държат на дистанция от другите и да дебнат да влизат в магазина като е по-празен. Абе такива неща. Ще пречат на вируса доколкото могат. Надявам се да се спре с тази дезинформация, че това било някаква си китайска кашлица само, и ще кажат на хората да се пазят, а не само да им повтарят, че няма нужда от паника. Каква паника? И без паника можем да спазваме дистанция и хигиена нали?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   12-03-20 22:47

Taka da si doidem na dumata, ta? Bay Raffitto?

Автор: Raffito
Дата: 27-02-20 14:14

Първите партиди от нова ваксина срещу коронавируса Ковид-19 са готови и изпратени до здравните регулатори за одобрение.

Ваксината е разработена от американската биотехнологична компания „Модерна Терапевтикс” със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, съобщава „Тайм”.

Процесът на разработването е бил рекордно бърз. Минали са само 42 дни, след като китайските учени публикуваха генетичния код на вируса.

Пекин: Коронавирусът може да не се е появил в Китай

Флакони с ваксината сега са изпратени до Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и Националния здравен институт в САЩ. Тестовете върху хора, преди тя да бъде одобрена за продажба, ще стартират през април.

Същевременно от Националния здравен институт са започнали изпитания с пациент с Ковид-19 на ново лекарство, наречено Ремдесивир, което е разработено срещу вируса ебола.

Болният, който доброволно се е включил в новаторското проучване, се е върнал в САЩ, след като е дал положителна проба за коронавируса на круизния кораб „Диамантената принцеса”.

Симптоми, какво да правим при съмнение за коронавируса

До момента Ремдесивир е показал положителни резултати при изпитанията върху животни, заразени с два други коронавируса – САРС и МЕРС.

Ваксината на „Модерна” срещу Ковид-19 е разработена за рекордно кратко време, тъй като се основава на сравнително нов генетичен метод, който не изисква огромни количества вируси.

Вместо това за нея е използвана вирусна информационна РНК, кодираща правилните коронавирусни протеини, които след това да се инжектират на хора и да доведат до създаването на антитела.


KADEEBE?[smilie21] [smilie7] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 23:11

>>>>Какви мерки според вас трябва да се наложат?<<<<<

Като за начало преди новинарския блок да има всеки ден Обръщение към рисковата група да стоят вкъщи и разяснение защо точно те. В крайна сметка ако те не се пазят сами, друг няма да си даде много зор да ги опази. Трябва да се затворят всякакви рискови заведения които могат да се посещават от евентуални заразоносители основно от ромски произход, както и всякакви пътуващи битаци. В градския транспорт трябва да има предупреждаващи табели да не се киха/кашля и болни лица да са Задължително с МаскиПубликацията е редактирана (12-03-20 23:21)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   12-03-20 23:32

всички сме рискова група, братле.
Кой ходи всеки ден на лекар, само един Господ знае какво се случва в нас.Публикацията е редактирана (12-03-20 23:32)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 23:40

Повечето от нас ще изкарат или нормален грип или няма да усетят нищо но ще станат заразоносители смъртно опасни за Рисковата група. Както вече стана - децата неволно ще са причина за смъртта на родителите си. Борбата е на два фронта - с разнасянето на зараза и с убеждаване Рисковата група да си стои в къщи за нейно добро. Рискова група - Хронично болните с тежки белодробни, сърдечни и диабетични заболявания.Публикацията е редактирана (12-03-20 23:41)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   12-03-20 23:54

"Повечето от нас ще изкарат или нормален грип или няма да усетят нищо..."

Неусетилите нищо ще са съвсем малък брой (очевидно не си чел официалната статистика от Китай). А от нерисковите групи също ще има пукнали. Като стане броят на измрелите няколко хиляди, най-вероятно народът ще стане по-внимателен.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   12-03-20 23:58

ахам, и аз така мисля.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 00:03

Аз също, но се надявам да не.
Дано имаме късмета и шанса хубавото време да оправи нещата.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   13-03-20 00:07

не знам за вас хора, но аз имам план. [smilie5]
Станат ли повече от 50 корона-човека в моя град, хващам балканя с жената и детето в някоя планинска къшурка, че как ударят катанеца и ще го вапцаме здраво.
И на есен-с песен, ако има оцелели.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   13-03-20 00:08

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   13-03-20 00:09

написа:

> А от нерисковите групи също ще има
> пукнали. Като стане броят на
> измрелите няколко хиляди,
> най-вероятно народът ще стане
> по-внимателен.
>

Когато броят на измрелите стане няколко хиляди, ще е вече много, много късно. Разпространението на вируса е в геометрична прогресия. Единственият начин за ограничаване на заразата е БЛОКИРАНЕ, ограничаване на контактите, дори със силови методи. Това направиха в Китай, но и там процентът на умрелите е много висок. Отнесено към лекуваните заразени, разбира се.
Изпусне ли се началната фаза, няма да има сила в България, която да може да финансира и проведе защитни и лекуващи действия. Просто държавата ще изпадне в колапс. Но това пък може би е великата шаячена правда...
[beer]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 00:17


>>>>>>Станат ли повече от 50 корона-човека в моя град<<<<<<

Дано да живееш в Голям град защото тук пише че на всеки заразен се падат още 800 потенциално заразени
Тоест 50х800=40000 заразени.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   13-03-20 00:20

...БЛОКИРАНЕ, ограничаване на контактите, дори със силови методи...

Що трябва да се насилват хорицата? Като не щат да се пазят - да мрат.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   13-03-20 00:24

Алдигрийн, най-накрая някой с трез разум.
Не помня, кой пусна линк към един научен работник в Оксфорд или Кембридж, българин, който специалист много ясно обясни конкретната причина за България, поради, която би било фатално. Няма достатъчно апаратура, с която да се обдишват пациентите, както в момента се случва в Италия.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 00:38

Последният начин, който би имал положителен ефект, ще е псуване, агресия и силови методи.

Току що казаха, че имало предложение да глобяват 5000 лева тия, които не спазват карантината.

И как точно ще ги съберат тия 5 бона?!

Ако някой е болен от тази гадост и има вероятност да мре, дали ще му пука за 5000 лева глоба?

Ето такава идиотия ще е пагубна.

Възрастните хора трябва просто да си останат по домовете. Болните от хронични заболявания също. Ако те самите не могат да го осъзнаят, никакви финансови санкции не могат да ги накарат.

Представям си кварталната леля, с 300 лева пенсия, как ще я глобят 5 бона... Това е някакъв абсурд!

[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   13-03-20 00:39

Coronavirus, attention danger, mais pas celui que vous croyez.
Depuis 30 ans, de mon observatoire hospitalier, j’ai vécu de nombreuses crises sanitaires, HIV, SRAS, MERS, résurgence de la tuberculose, bactéries multi-résistantes, nous les avons gérées dans le calme et très efficacement.
Aucune n’a donné lieu à la panique actuelle.
Je n’ai jamais vécu un tel degré d’inquiétude pour une maladie infectieuse et d’ailleurs pour aucune autre.
Et pourtant, Je ne suis pas inquiet quant aux conséquences médicales du Coronavirus. Rien dans les chiffres actuels sur la mortalité et la diffusion du virus ne justifie la panique mondiale sanitaire et surtout économique.
Les mesures prises sont adaptées et efficaces et elles permettront le contrôle de l’épidémie. C’est déjà le cas en Chine, foyer initial et de loin le plus important de cet agent infectieux, ou l’épidémie est en train de s’éteindre.
L’avenir proche dira si je me suis trompé.
Par contre,
• Je suis inquiet des vols de masques et que ceux nécessaires à la protection des personnels soignants et des personnes à risque, nos anciens et celles déjà malades, en particulier les patients immunodéprimés, soient distribués pour une efficacité nulle dans les aéroports, les cafés et les centres commerciaux.
• Je suis inquiet des vols de gels nettoyants.
• Je suis inquiet de ces rixes pour acheter du papier toilette et des boîtes de riz et de pates.
• Je suis inquiet de cette terreur qui conduit à faire des stocks obscènes de nourriture dans des pays où elle est disponible dans une abondance tout aussi obscène.
• Je suis inquiet pour nos anciens déjà seuls et qu’il ne faut plus ni voir ni toucher de peur de les tuer. Ils mourront plus vite mais « seulement « de solitude. Nous avions l’habitude de ne pas rendre visite à nos parents et grands-parents si nous avions la grippe, pas de les éviter « au cas où » et pour une durée indéterminée, ce n’est en rien différent pour le coronavirus
• Je suis inquiet que la santé ne devienne un objet de communication belliqueuse et de conflit comme un autre, alors qu’elle devrait être une cause ultime de lutte dans le rassemblement.
• Je suis inquiet que notre système de santé, déjà en grandes difficultés, soit prochainement débordé par un afflux de malades au moindre signe de syndrome grippal. Ce sont alors toutes les autres maladies que nous ne pourrons prendre en charge. Un infarctus du myocarde ou une appendicite ce sont toujours des urgences, un virus rarement.
La couverture médiatique sur le coronavirus est très anxiogène et elle participe à l’affolement de chacun.
Cela conduit aux théories du complot les plus folles du genre, « ils nous cachent quelque chose ». Rien n’est obscur, c’est impossible en médecine dans ce monde du numérique ou la connaissance scientifique est immédiate et sans filtre.
Le coronavirus ne tue (presque) que les organismes déjà fragiles.
Je suis inquiet que ce minuscule être vivant ne fasse que dévoiler les immenses fractures et fragilités de nos sociétés. Les morts qui se compteront alors par millions seront ceux de l’affrontement des individus dans l’indifférence totale de l’intérêt collectif.

Gilbert DERAY, Hôpital Pitié-Salpêtrière, Paris


 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   13-03-20 00:42

написа:

> ...БЛОКИРАНЕ, ограничаване на
> контактите, дори със силови
> методи...

>
> Що трябва да се насилват хорицата?
> Като не щат да се пазят - да мрат.

Абе това е същото, като да фучиш с БеЕмВето с 200км/ч по обикновените пътища. Че ще се утрепеш сам, това по-скоро е благо за околните. Но може да утрепеш и невинни хора.
Та да не намекваш за демокрацията и свободата на духа, изразяващи се в сеене на смъртоносна зараза, ако не за тебе, то за определени възрастови групи?
Ето затова трябва ДЪРЖАВА, а то остана само територия, на която хората никой не ги брои за слива...
[thankyou]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   13-03-20 00:47

оф, глобяват, че си ги и взимат. Отидат ли в графата на нап, няма мърдане - публични изпълнители - цял роман обем.
Така или иначе - аз напълно подкрепям идеята.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 00:53

Малко са дори тези 5к лева. Ако тази бабичка, за която се говори по-горе, че нямала откъде да намери тези пари рискува други животи нарушавайки карантината си, заслужава да й вземат апартамента, или каквото друго има. И ако след това поради непригодност да се изхранва от кофите за боклук си замине от глад, аз не бих нарекал това драма.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 00:54

Ако ще се обявява извънредно положение, ограничения в придвижването и наказания, държавата трябва да осигури предпазни средства за всеки, храна, вода, лекарства и така нататък.

А какво става с хората, които не могат да отидат на работа? А като не си получат заплатите, как ще си купят всичко необходимо, как ще си платят наема и сметките примерно?

Как изобщо ще наложат тези ограничения?

Армията ни е 30 000 души. Полицията някъде пак там...

Май нещата стават по-сериозни, отколкото са.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: GenaDP   
Дата:   13-03-20 00:55

"Алдигрийн, най-накрая някой с трез разум."

Хе-хе... Ето какво каза по темата същият Алдигрийн преди 5 дни (може да прескочиш направо на 3:30, после на 21:00 от интервюто).Публикацията е редактирана (13-03-20 03:32)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 00:56

Автор: swqaz
Дата: 13-03-20 00:53

Малко са дори тези 5к лева. Ако тази бабичка, за която се говори по-горе, че нямала откъде да намери тези пари рискува други животи нарушавайки карантината си, заслужава да й вземат апартамента, или каквото друго има. И ако след това поради непригодност да се изхранва от кофите за боклук си замине от глад, аз не бих нарекал това драма.

-------------------------------------

Надявам се, че се шегуваш... Да не говорим, че бабичката рискува най-вече собствения си живот.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 01:02

Slivenski, под карантина се поставят заразени хора или такива със съмнения за това. Ако такъв човек наруши карантината рискува живота на всеки, с който има контакт. Каква шега какви 5 лева. Ти какво, под карантина, ама пък ако й се приходи до магазинчето, в което работи твоята дъщеря нека иде, какво пък сега. Тук всички ли осъзнават за какво се говори със значимо закъснение? Все едно съм във форум на недоразвити.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 01:05

Автор: swqaz
Дата: 13-03-20 01:02

Slivenski, под карантина се поставят заразени хора или такива със съмнения за това. Ако такъв човек наруши карантината рискува живота на всеки, с който има контакт. Каква шега какви 5 лева. Ти какво, под карантина, ама пък ако й се приходи до магазинчето, в което работи твоята дъщеря нека иде, какво пък сега. Тук всички ли осъзнават за какво се говори със значимо закъснение? Все едно съм във форум на недоразвити.

----------------------------------------------

Аре, без квалификации!

В тая държава е пълно със стари, самотни и социално слаби хора!

Ако се обяви извънредно положение и почнат да ги глобяват, че са отишли за хляб - ами евала! Ако короната не ги убие, ще измрат от глад и мизерия.

Това е някакъв цинизъм!

[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 01:07

Квалификациите са ми много точни! Личи си щом ти е трудно да осъзнаеш кога се глобява.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 01:09

Личи си друго - че идиотщината ще вземе повече жертви, отколкото коронавируса.

Но то така е било винаги.

[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marrio31   
Дата:   13-03-20 01:10

Това са правилните мерки,не толкова строги,но за сега достатъчни.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 01:12

Правилни друг път! Но както и да е... [smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marrio31   
Дата:   13-03-20 01:14

Slivenski, старите, самотни и социално слаби хора,със сигурност ще им бъде помогнато,да не изпадаме в подробности.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 01:16

Автор: marrio31
Дата: 13-03-20 01:14

Slivenski, старите, самотни и социално слаби хора,със сигурност ще им бъде помогнато,да не изпадаме в подробности.

-------------------------------------------------

Почти повярвах... Те сега едва преживяват, та с извънредното положение ще цъфнат и вържат.

И внимавайте какво си пожелавате! Защото утре извънредно - вдругиден може да осъмнем с БТР-и по улиците.

[smilie21]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: marrio31   
Дата:   13-03-20 01:20

Точно сега ще им бъде помогнато :) иначе съм съгласен с теб,че обикновено са пренебрегвани,БТР-и едва ли ще има,за съжаление няма друг начин,криза.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 01:23

Не помня кой беше казал, че който се откаже доброволно от свободата, в името на сигурността - губи и двете.

Дано и тоя път ни се размине.

[beer]Публикацията е редактирана (13-03-20 01:38)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: uri64   
Дата:   13-03-20 03:00

Карантината трябва да се спазва. Това е така и няма за какво да спори. Другото, което е вярно е, че тежко болен възрастен човек ако е сам, и е в БГ болница без някой близък роднина да го обслужва няма шанс. На това съм се нагледал в последните няколко години до края на 2019, когато почина тъст ми. И някак не знам дали санитарите и сестрите ще са по-грижовни от перди, сега при такава опасност за самите тях.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 07:10

Добро Утро, Ден Четвърти - дали някога тая тема ще стане нещо като дневник на оцелелите от Сталинград ?

Деня почва с дълбоко и логично Разочарование от Българина.
Никакви Маски , Ръкавици или Шалчета. Приказки и плюнки лице в лице, пълно безгрижие и най-вече Безотговорност и Некомпетентност.

За да се справим с БГ животното ще се наложи да възприемем германския метод за спазване наложения ред и хигиена. Прочетете статията много е поучителна. Българина явно трябва всекидневно да бъде подсещан, псуван, обиждан , мачкан като по времето на Турското Иго инак няма оправия. Още от сутринта трябва да се почва с новини колко са починалите от Короната, напомняне в обществените места и градския транспорт да не се кашля , киха , секне , плюе , разговаря , да се ползват ръкавици , маски и т.н.

Корона новините за деня

Кабинетът предлага да се обяви извънредно положение - не се мотайте, овчия народ трябва да се СТРЕСНЕ.

Министри и експерти обсъждат мерки срещу COVID-19

..и една "забавна" реклама на загазилите туроператори убийци.
На какво се надяват тия хора не знам - безгрижните времена свършиха.
Публикацията е редактирана (13-03-20 07:45)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   13-03-20 08:41

РАФИ, МАЙНАААА ЩЕ КАЖЕШ ЛИ НАЙ_НАКРАЯ КЪДЕ Е ЕБАНАТА ВАКСИНА, БЕ< АРКАДАШ??? НАЛИ БИЛА ИЗМИСЛЕНА, ОЛИГОФРЕН!

П.П. Ако администраторът има малко комън сенс и разум ще блоикра тая безумна тема, пусната от откровен лунатик.""

------------------------------------------------------------------------
ЗАТВАРЯМ ТЕМАТА

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   13-03-20 08:56

Oooo олеле, петък 13-ти е [cool]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   13-03-20 09:02

Чета и се чудя хората наистина ли толкава изтрещяха, че заради един грип да се откажат от 300 години демокрация.

Как ще се контролират ограниченията, пита Slivenski. Ами лесно.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред даде зелена светлина на предложението на ВМРО за създаване на доброволни отряди към МВР на второ четене. Престои предложенията за промени в закона за МВР да влязат в пленарна зала и да бъде решено окончателно дали те ще бъдат приети или отхвърлени.

Кои ще са в тези доброволни отряди?
Всичко що е скинар, мутренска охранителна фирма, патриотите, дето ходят да бият мигранти по границата.
Ами честита ви карантина. Нали туй искате.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 09:26

Не съм чул още за предприети мерки срещу грипа освен грипните ваканции, които минаха. За какви отнети свободи заради грипа говори собственика на киносалон в поста над моя не знам?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 09:29

Никой не отрича, че мерки трябва да има.

Но се заговори за увеличаване правомощията на силовите министерства. Издирване на хора. Принудително задържане. Глоби. Дори затвор.

И това вече малко ми идва в повече.

[smilie8]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 09:31

Ми бегат бе! Какви да са мерките? Прост народ!
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 09:37

>>>>>>Какви да са мерките?<<<<<

Разстрел и след разстрела червеи Н.Й. ВапцаровБорбата е безмилостно жестока.

Борбата както казват, е епична.

Аз паднах. Друг ще ме смени и…толкоз


Какво тук значи някаква си личност?!Разстрел, и след разстрела — червеи.

Това е толкоз просто и логично.

Но в бурята ще бъдем пак със тебе,

Корона моя, защото те обичаме!
[smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 09:39

Sassho [smilie24] [cool] [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 09:39

Какви да са мерките?

На първо място информационни. Телевизиите, радиото, електронните медии трябва да бъдат ЗАДЪЛЖЕНИ на всеки час да излъчват информационни клипове /които трябва спешно да се изработят/ как да се пазим и да пазим околните.

Второ, да се раздават БЕЗПЛАТНО дезинфектанти и маски.

Правителството да не ни плаши с полиция и армия, а да гарантира законността в страната и основните права и свободи на гражданите.

Да не се допускат саморазправи, като примерно оня случай, когато изхвърлиха кашлящ човек /с астма/ от метрото. Утре някой идиот може да пребие някого, защото е кихнал на улицата. ЕТО ТОВА Е ЗА ЗАТВОР!

И още... Може и вие да предлагате. [smile]Публикацията е редактирана (13-03-20 09:40)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 09:42

Да затворим София , Пловдив , Плевен , Лом , Василовци и училищата [cool]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 09:44

Slivenski, за да не обсъждам капацитета ти само ще те попитам нещо конкретно.
Какви да са мерките срещу тези, които са теглили майна на карантината на която са подложени и са плъпнали сред населението, заейки, че са заразни, или че може би са заразни?
Мерките, които предлагаш нямат нищо общо със случаите, в които са увеличени правомощията на властите, които дори още не са гласувани.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 09:46

Друга адекватна мярка би била всяването на паника да се криминализира. Ако все още не е.

Също - по телевизиите напълзяха всякакви шарлатани, които предлагат "лекове" в шишенца против коронавирус, ишиас и полова немощ - сичко коз. Ето тези трябва да глобяват, а не кихащите бабички.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: swqaz   
Дата:   13-03-20 09:51

Прост народ! Мисли, че вируса се съобразява с европейските права и морал на човека [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 09:51

Като няма какво друго да кажеш - прост народ... [smilie23]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 09:52

Вируса тръгна и по децата

На всяка манджа мерудия за коронавируса и извънредното положение

Публикацията е редактирана (13-03-20 10:01)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Konstantinov   
Дата:   13-03-20 10:03

Докато,чакам в кадастъра с още 100 души реших все пак да напиша и лечението.Като почне задуха се прави по една инжекция урбазан или метилпреднизалон.Просто обяснено от тях се намалява имунитета и ставаш бебе,вирусът не може да ти навреди.Едномвремено почваш антибиотици.Вземат се неща за температура и сърце каквото си пие човек.Аз правя машини,човека е сложна система,и нещата не са еднозначви 2+2 в медицината не е 4,затова е изкуство и лекарите в голяма част от случаите изпускат болния,и не е нарочно.Урбазона се намалява по схема аз го правя вкъщи,ама може да си платите на лекар,да ви наблюдава.Ако се закъснее кофти .ако продават тестове бих ди взел. Ако си го пипнал вируса чакаш вкъщи и пиеш уиски чакаш задуха.урбазона и антибиотиците може дасе комбинират с уиски освен ако в упътването пише друго.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 10:06

Да!

Осигуряване на безплатни тестове. Или поне на някаква достъпна цена.

За да може хората сами да се тестват и да се спре с тая истерия.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 10:12

>>>>>>Просто обяснено от тях се намалява имунитета и ставаш бебе,
вирусът не може да ти навреди. Едновремено почваш антибиотици<<<<

г-н Константинов моля да поясните, Антибиотиците са противопоказни при Коронавирус и вирусни заболяваня.

Отделно как така хем ти се намалява имунитета, хем вируса не може да ти навреди ?Публикацията е редактирана (13-03-20 10:13)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 10:31

Глобите и затвора за нарушаващите карантината не са плод на творчеството на нашите управници. Вижте практиката в другите страни, а при очевидното неглижиране на проблема от нас самите явно са повече от необходими.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   13-03-20 10:34

Според мене трябва да се забранят социалните мрежи, като чета тука какво се пише...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 10:37

Автор: stukloplast
Дата: 13-03-20 10:34

Според мене трябва да се забранят социалните мрежи, като чета тука какво се пише...

------------------------------------


Не се притеснявай. Това може да е следващата мярка.

После може да почнат да изолират кашлящите по стадионите... И така нататък.

[smilie25]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 10:56


„Според мене трябва да се забранят социалните мрежи, като чета тука какво се пише...“

Някой принуждава ли те да четеш?


Не мисля, че спазването на определени правила, които в някаква степен

биха предпазили по-уязвимите от нас е истерия. Липсата на самодисциплина

и инстинкти за самосъхранение в някои от нас налага подобни мерки.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: stukloplast   
Дата:   13-03-20 11:00

Аз не съм против елементарното предпазване, ама някои хора тука почнаха въжета да плетат за бесилки вече...
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 11:02

Какви мерки налага?

Току що премиерът каза, че който се "весели", го грози една година затвор - ако се приеме извънредното положение.

Не чух нито една икономическа или социална мярка от устата на премиера.

Само такива, ограничаващи личните свободи.

Значи ако седна да пия една ракия с комшията, може да ме вкарат в затвора за една година?!

Това нормално ли ви се струва?

[smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   13-03-20 11:12

Алооуу [smile]
РАфито сложи карантина на темата. ЩО не я спазвате уа [smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 11:14

Ако ти или комшията ти знаете, че сте били в рискова зона и веселейки се подлагате други хора на риск година е малко, в Израел за нарушаване на карантината ще получите 7, как ви се струва?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 11:16

ОК. Аз съм крив.

Вече предложиха и ограничаване събирането на групи от хора, затваряне на университети, учебни заведения и други.

Ами, честито!

Каквото си пожелавате, вече се случва.

[beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: X_C   
Дата:   13-03-20 11:26

Рафито, ако може да даде логичен отговор на въпроса, за какво я пусна тая тема? Къде е тази ваксина, за която говори заглавието ан темата?

Много епидемиолози, биолози и анестезиолози-реаниматори писаха тук.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: aldygreen   
Дата:   13-03-20 11:28

Автор: GenaDP
Дата: 13-03-20 00:55

Нещо си се обълкАл. Това не е мой линк.
[smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 11:28

Не вярвам, някой разумен човек, някога да си е пожелал да се наложи да се прибегне до такива мерки. Видно е, че липсата на самоконтрол и самодисциплина (не само у нас) ги налага.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 11:35

Ами, налага го.

Какъвто е законът, ще го спазваме.

Дано тия извънредни мерки не се превърнат в нещо друго, което после ще преборим много по-трудно от коронавируса.Публикацията е редактирана (13-03-20 11:37)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 11:36

Пу първи [smilie18]

Първи се сетих за една Потенцална Опасност и Проблем.

Е ли въможно Корона вируса да се разпространява с Комари,

след като Вируса мощно навлиза в кръвния поток на човека ?

http://images.vfl.ru/ii/1584092166/5e739d0f/29859290_m.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 11:46


„Дано тия извънредни мерки не се превърнат в нещо друго, което после ще преборим много по-трудно от коронавируса.“

За съжаление, въпреки че подкрепям тези мерки споделям опасенията ти. Дано наистина това да не се случи. [beer]

„Е ли въможно Корона вируса да се разпространява с Комари“ Не си първи, защото СЗО вече даде отговор на този въпрос. Казват, че не може, а дали е така ще видим лятото.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 11:51

Извънредно положение в България за един месец [cool]


http://images.vfl.ru/ii/1584093037/9bf8fe5b/29859429_m.jpg

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: wlad   
Дата:   13-03-20 11:52

то колелото се завъртя вече. Мой приятел от днес затвори хотела си, всички служители са в неплатен. Причината естествено е масово отказване на резервации.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Raffito   
Дата:   13-03-20 11:53

Адвокат Марковски за коронавируса и извънредното положение.

Адвокат Марковски

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 11:55

Рафи - ти си като Машина на времето ама назад [smilie5]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 12:09

Извънредното положение е един от най-сериозните инструменти на правителството, защото позволява да се ограничат временно основни права и свободи на гражданите. Например – гpaждaнитe мoгaт дa бъдaт зaдъpжaни, бeз дocтъп до адвокат, дa бъдaт cлeдeни, пoдcлyшвaни и дp. бeз cпaзвaнe нa peдoвнoтo зaĸoнoдaтeлcтвo. Πoзвoлявa нaмeca в иĸoнoмичecĸия живoт нa cтpaнaтa, тpyдoвия пpoцec и т.н. Πoд ĸoнтpoл мoгaт дa бъдaт пocтaвяни и тeмитe в мeдиитe и т.н.

Какво значи извънредно положение според Конституцията


Та така... [smilie21]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 12:17

Тцъ-тцъ-тцъ.....


Човечеството Умира, Светът се разпада , но да - Човешките "права" на първо място.

На кой му дреме след като няма да има човеци ?

Имаме правото да Умрееееем [smilie18]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 12:23

Всички ще умрем.

Важно е как живеем.

Ако за някой човешките права са "нищо", негова работа.


[beer] [beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 12:45

Нито човечеството умира, нито светът се разпада. Човечеството е преживяло и много по-тежки епидемии и е оцеляло. Опитът му по време на тези епидемии е показал начини за минимизиране на жертвите и те се прилагат днес в цял свят. У нас (а и не само у нас) има сериозни предпоставки за злоупотреба с тези необходими при такива условия мерки, но да се надяваме, че разумът ще надделее. [beer]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 12:51

mmjm [beer]

Поне един човек, който разбира какво имам предвид. [smile]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 13:01

Още подробности около Короната

Стана ясно, че лекарство специфично за лечение на коронавирусната инфекция все още няма на 100% доказано. Работи се в тази насока. Съобщават се няколко медикамента, които най-вероятно ще намерят приложение”
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   13-03-20 13:12

"Автор: Sassho
Дата: 13-03-20 11:36

Пу първи [smilie18]

... след като Вируса мощно навлиза в кръвния поток на човека ?"

Сам ли се сети или някой те излъга? Помниш ли кой беше?
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   13-03-20 13:13

Докато се тюхкате и самосъжалявате можете да наваксате с образованието. Безплатно, че да няма оправдания.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: agop4o   
Дата:   13-03-20 13:14

Абе тук се дърляте кой е по велик или кой е по прост а не говорите защитни маски шият ли се пускат ли се по аптеките.Не че ще спасят положението ама са си предпазна мярка
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: kjey   
Дата:   13-03-20 13:17

Понеже оставам с усещането че някои хора си мислят че от обявяването за намиране на ваксина, до нейното масово прилагане върху хора са необходими 2-3 дена, ето малко информация, кой накъде е с ваксините и препаратите.

Колко близо са фармацевтичните компании до ваксина

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: ipolit   
Дата:   13-03-20 13:22

Аз пък се сдобих с три келеша за отглеждане през следващия месец, щото затвориха детските градини.
Ама за мен не е проблем, само че колко други родители ще трябва да измислят как да си гледат децата.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 13:39

„Аз пък се сдобих с три келеша за отглеждане през следващия месец, щото затвориха детските градини.
Ама за мен не е проблем, само че колко други родители ще трябва да измислят как да си гледат децата.“

Ти какво предлагаш, да няма никакви ограничения и да оставим всичко на естествения подбор? Освен за възрастните хора е добре да се замислим и за личните си лекари, каквито и резерви да имаме към тях и към цялата здравна система, нека не забравяме, че те ще са ни нужни и след тази епидемия и в тази лудница, която е около тях в момента да ги натоварим още защото сме се отнесли безотговорно към себе си и към близките си е нечовешко.

„Абе тук се дърляте кой е по велик или кой е по прост а не говорите защитни маски шият ли се пускат ли се по аптеките.Не че ще спасят положението ама са си предпазна мярка“

Прав си, но липсата на маски в момента в още по-голяма степен налага да си наложим някои ограничения.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   13-03-20 13:40

Автор: mmjm
Дата: 13-03-20 12:45

Нито човечеството умира, нито светът се разпада. Човечеството е преживяло и много по-тежки епидемии и е оцеляло. Опитът му по време на тези епидемии е показал начини за минимизиране на жертвите и те се прилагат днес в цял свят. У нас (а и не само у нас) има сериозни предпоставки за злоупотреба с тези необходими при такива условия мерки, но да се надяваме, че разумът ще надделее


Разумът викаш щял да надделее [smilie7]


1. Всички храмове на територията на Вашата епархия да бъдат отворени и в тях да се извършват определените за светата Четиридесетница богослужения и молитвени последования;

2. Богослуженията да не прекъсват, както и всеки преминал надлежна подготовка желаещ да пристъпи към Свето Причастие с Тялото и Кръвта Христови, да не му бъдат отказвани под предлог от страх от заразяване с коронавирус. Светите Тайни не могат да бъдат преносители на зараза или каквато и да е болест, а са лекарство за телесно и душевно здраве;

3. Болни, които не могат да посетят храма, при желание за Свето Причастие да бъдат причастявани със запасни Св. Дарове, като се вземат съответните мерки от свещенослужителите за това;

4. Всеки посещаващ храма да се отнася с необходимото внимание и отговорнст към здравето на околните;

5. Да се използват дезинфектанти и да се поддържа отлична хигиена.Подовете на храмовете да се почистват периодично със съответните препарати; иконите да се забърсват; килими, пътеки и други да се почистват редовно; столове, пейки и други места за сядане да се дезинфектират на няколко часа;

6. Да се поставят напоени с дезинфектант стелки на входовете на храмовете, които да се поддържат влажни през цялото работно време;

7. Болни да избягват посещение на обществени богослужения, като се отдадат на молитва и коленопреклонение в своя дом, за да не станат проводник за заразяване на други вярващи;

8. Свещениците да отправят усърдни молитви към Всеподателя Бога, „Който наказва и милва, допуска болести за наше вразумление и лекува“, за изцеление и безопасно преодоляване на това изпитание;

9. Цялото църковно изпълнение да усили своя духовен подвиг в покаяние, пост, молитва, бдение, изповед и съединяване с Тялото и Кръвта Христови.

Настоящото свеждаме до Вашето внимание за сведение и съобразяване.

Препоръчваме се на св. Ви молитви и оставаме на Ваши Високопреосвещенства в Христа брат,


Да не кажете, че ви лъжа [smile]

Източник

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 13:48

Всъщност може да има и някакъв положителен ефект, защото много хора покрай коронавируса разбраха, че трябва да си мият ръцете, да си покриват устата, когато кихат и кашлят и още някои елементарни хигиенни навици. Да стоят на около метър разстояние, когато разговарят един с друг, а не да се навират в лицето на събеседника - нещо, което ми е супер неприятно!

А аз и преди си миех ръцете по 20 пъти на ден. Сега ги мия по 30... И да чукам на дърво! [smilie18]

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 13:58

CDman, малоумието, арогантността, алчността, чревоугодничеството на „божиите служители“ от всички религии не желая да коментирам защото хептем ще пламне темата, а това, че управниците позволяват на тези малоумници със военни звания от ДС наричащи себе си духовници да заблуждават хората които им вярват и да рискуват здравето и живота им е непонятно за мен.Публикацията е редактирана (13-03-20 14:00)
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Slivenski   
Дата:   13-03-20 14:00

Абе, в Италия май затвориха църквите. [smilie8]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: petervassilev   
Дата:   13-03-20 14:00

Малко фото във вирусната тема [smile].

На практика UV лампите пречат на развитието на гъбичките в обективите, дори и на вътрешните лещи. Използват се от много фотолюбители, снимащи със стари "рискови" обективи.

UV лампите убиват микроорганизмите. Някой използвал ли ги е за дезинфекция на повърхности? Някакви идеи, как може да се използват?

Преди време включвах понякога старата немска UV лампа, когато имаше грип, но съм облъчвал предимно обективите си. Дори и такумарите и др. обективи с торий жълтееха по-малко след кратко облъчване.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: mmjm   
Дата:   13-03-20 14:03

Прочети информацията на СЗО има я и на български. УВ лъчите не убиват вируса.
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: asahi   
Дата:   13-03-20 14:26

Вирусът не е жив организъм.

В Behesht-e Masoumeh complex до Qom, Иран, копаят яко.

 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: CDman   
Дата:   13-03-20 14:40

Автор: mmjm
Дата: 13-03-20 13:58


Апропо - идеята ми беше, че самите те се мислят за недосегаеми [smile]

А иначе хората сами ще си преценят дали да ходят на служби или не. Ако разчитат на помощ свише за да се опазят - 'ми с'еки си плаща за всичко [smilie7]
 Re: В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 15:09

Какъв хубав ден като за начало на Края на Света, не може да се оплачем ))

Най-рисковитe Корона държави

https://i111.fastpic.ru/thumb/2020/0313/15/_d0271873b76cfd109f372f239c928615.jpeg

 

 Тази тема е затворена