Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 
 Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: dj_ceci   
Дата:   12-02-20 10:57

Тъй като е фото-форум информацията, която поставям за Samsung Galaxy S20 е само относно камерата/ите:

Основният сензор е 108 МР с оптична стабилизация на образа и уникално качество при слаба светлина. Телефонът снима 8К видео, което директно може да споделяте в YouTube. Телефото камерата на Galaxy S20 Ultra има голям 48 МР сензор, 10х хибридно оптично приближение и отново OIS. Третата камера е 12 МР ултра широк сензор, допълван от сензор за дълбочина. Опцията Single Take прави едновременно една снимка с всички камери и използва AI, за да препоръча най-добрия кадър.

Въпроси към вас по темата:
- Защо не престанат да ги набузват тия малки сензори?
- Защо слагат по 2-3-4, пет, десет камери?
- Какво са измислили иновативно за последните 10 години при телефоните и докога ще продължава това безумие?
- Бихте ли си взели въпросният смартфон?
Мое мнение:
- Според мен вече и обикновенният потребител е наясно, че мегапикселите не дават качество и всичко е един гол маркетинг.
- Започнато от Huawei с добрата идея едната камера да е монохромна, а другата цветна и при комбинация да се изкарват хубави снимки. Взеха го за мезе това и прекалиха.
- Въпроса е с повишена трудност. Аз нямам твърд отговор.Това с извитите дисплей е спорно да се нарече +
- Имал съм галакси преди години и не тая хубави чувства към марката. Ако се абстрахирам, ценовата граница за сметка на същата функционалност при други модели просто ме губят заради практическият характер на покупката.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: D.S   
Дата:   12-02-20 11:04

- Не точно. За обикновения потребител, повече пиксели, значи по-добра снимка. А в телефона пикселите наистина оказват вилияние.
- Като при апаратите. Едната е широка, едната нормална, едната теле. на теория по-добро качество. На практика - не знам.
- Иновативен беше първият Iphone. Оттогава софтуера и хардуера, доста се развиха, та безумие не е. Вземи един телефон отпреди 10години и сам се увери
- Не естественоПубликацията е редактирана (12-02-20 11:05)

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Вчера в Манхатан" от Иван Петров - 0 коментара
"До километър нула на Дунав." от Ivaylo Ivanov - 0 коментара
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: guciguci   
Дата:   12-02-20 11:07

Само S20 Ultra ще е с 108 мегапиксела. Нека да ги има,какво... Сегашните 12 са много недостатъчни,ако трябва да кропнеш от кадъра

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   12-02-20 11:15

До колкото разбирам, само най-скъпата 20-ка ще бъде с този сензор.

1. Защо малки сензори - физика. Няма как в супер копмпактно тяло да имаш супер компактна оптика, която да покрива голям сензор;
2. Поради причината от т.1. За да имаш широко, нормално и дълго в компактни размери, най-чистия вариант е именно с няколко камери, които да си разделят "задачите";
3. Преди 10 години би ли посмял да си помислиш, че може да направиш нощна снимка с телефон при няколко секудни еспонация от ръка, на която се виждат звездни тела и т.н.? И то с прилично качестово?
4. Да

Пояснителна записка: обикнвения потребител не разбира от физика или да кажем от фотографската страна на нещата, но би искал да има неща като приличен зуум например, като картината не заприлича на мозайка от плочки за баня.
И да, мегапикселите не са мерило за качество, но в случая не е само маркетинг. Идеята е тези мегапиксели да се използват за намаляване на шума и увеличаване на детайла, като крайната резолюция и от рода на 16-20mpix. Особено добре се отразява този метод във видеото, където не може ръчно да го "базикаш" впоследствие. Иначе Huawei премахнаха монохромната камера май още преди 1-2 модела.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: stef7   
Дата:   12-02-20 13:59

lamerko отговори много изчерпателно въпросиte. Само доразвивам темата

По отношение размера на сенсора. Доскоро все още имах вкъщи Canon SX1. Само допреди 5-10 години компактните камери които се продаваха за не малко пари имаха масово размер на сенсора 1/2.75" до към 1/2.35". Някои камери компкатни камери достигнаха култов статус защото имаха малко по-големи сенсори - 1/1.7" и 2/3". И сега се продават видео камери за по 2 бона и нагоре със 1/3.4" размер на сенсора. И хората ги купуват [smile]. Е 105MPx камерата на Samsung Galaxy S20 Ultra има размер 1/1.33″ - по-голям от всички изброени дотук и много близко до 1" сенсори на Сони в също толкова култовата серия RX100. Ясно е че това са не 108Мпкс а реално 12Мпкс защото сенсора събира информацията от 9 пиксела в един при ниска осветеност.

Какво и колко реално ще е подобрението спрямо камерите на предишните модели тепърва ще се види.

Както lamerko писа и миналогодишната генерация сматрфони се справя много добре при ниска осветеност и по-добре отколкото компактните камери преди 5-10 години и смартфоните от преди 4-5 години основно благодарение на мощните процесори и т.нар. computational photography.

Наличието на 3 камери с 3 различни фокусни разстояния е също добра придобивка и скок по отношение на същите смартфони отпреди 5-6 години примерно.

Сега конкретно за марката Самсунг и смартфоните им, лично на мен ми допадат и ги ползвам последните 6-7 години. По-кофти тенденцията е че цените се дигат главоломно нагоре. Едно време искаха 1000-1200лв за топ моделите от известни производители, сега не се свенят да стигат космически цени от 2400-2600лв. Но китайските производители предлагат горе долу същото на доста по-нисък и приемлив ценови диапазон. Обикновено винаги купувам употребяван смартфон една генерация назад. Феновете като си сменят смартфоните старите ги продават доста изгодно. В някои случаи може да случиш на големи намаления от оператора и фирмени отсъпки и отново да си вземеш телефон една генерация назад на много по-ниска и човешка цена

Всеки сам си решава. Не бих се засилил да си купувам този самсунг само за камерите ако основната не е поне примерно 2 пъти по-добра от предишната. В което се съмнявам. По принцип си сменям телефона на 5-6 години. Заради камерите едва ли, имам си други по-добри за снимане [smilie5]Публикацията е редактирана (12-02-20 14:00)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: stef7   
Дата:   12-02-20 14:52

Има маркетинг и реални подобрения в камерите.
108Мпкх = маркетинг
1/1.33" сенсор = реално подобрение (спрямо 1/2.55") Може би не толкова голямо колкото разликата между цифрите, ще видим след тестовете.

8К видео = маркетинг - кой може да го редактира това 8К и къде ще го гледа
4К видео 60p в HDR и с оптична стабилизация - реално подобрение. Има го в последните две генерации Samsung и iPhone и сигурно при повечето китайски производители. Виж колко безогледалки или DSLR в момента на пазара могат да записват 4К видео 60p вътре в камерата и имат стабилизация на сенсора. Има маса сравнения в Youtube,4К HDR видеото на iPhone е супер при добро осветление не може да го различиш от такова на доста по-скъпи безогледалки и специализирани камери. Е с някои условности [smile]. Пример:

Сравниваем iPhone 11 Pro Max и BlackMagic Pocket Cinema Camera 4K


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Dragobat   
Дата:   12-02-20 15:03

И цената ще е поне 3К,хайде не благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   12-02-20 15:25

stef7: идеята на 8к видеото е да вадиш снимки от него - поне в тази насока са рекламите. Има донякъде идея.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: ipolit   
Дата:   12-02-20 16:01

Аз никъде не видях запазили ли са обектива със сменяема бленда, че на предните 2 генерации, това им беше акцента.
Иначе всичко звучи готино, обаче започват да изглеждат гротескно с тия хиляда камерки отзад.
Повечето хора ги купуват заради камерите, а даже не знаят как се ползват. Оня ден една колежка ми обясняваше къв як телефон има с 3 камери и беше свръх шокирана, като и показах как да превключва между тях.
Имаше една анкета на 4pda и общо взето резултатите бяха, че телефоните се купуват основно на критерий много яката камера и въобще не се използват за снимане.

Едно време така продаваха сапунерките, първо много мегапиксели, после много зум.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Fifata   
Дата:   12-02-20 16:15

До колкото видях, е вече с по голям сензор, има някакво варио заради зуума х100 дето е, ама така и не разбрах точно как е направено.
Цената за версията Ultra която е със 108 пиксела камера е 1800лв в А1 и според мен е ок, като за телефон от този клас.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: linken   
Дата:   12-02-20 16:34

[smilie10] @Fifata 1800лв с договор по 60лв за две години [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: kvakioh   
Дата:   12-02-20 16:43

Много големи като размери и пак с недотам големи батерии...
Иначе може да развият толкова малки органични сензори, които да са модул от 4-5-6 сензори с различни функции и да се събират заедно, но ще мине още време...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: stef7   
Дата:   12-02-20 17:44

Тоя 108Mpx сенсор на Самсунг изглежда впечатляващо. Големината на пикселите (като се обединят 3 съседни пиксела) е 2.4 микрона, толкова колкото са големи и пикселите на 1" сенсорите на Сони в RX100 и два пъти по-големи от тези в повечето смартфони (1.2 микрона за 1/2.55" сенсор). T.e. при ниска осветеност на хартия е не по-зле от 1" сенсорите на Сони. Което е впечатляващо. Плюс възможността за различна експозиция на една група пиксели от друга, т.нар. Dual ISO което пък се използва за разширяване на динамичния диапазон.

Отново на хартия изглежда доста добре. Любопитен съм да видя на практика как ще е. Идеята да имаш нещо с възможностите на RX100 в джоба па макар само с твърд 26мм f1.8 обектив ми изглежда добра [smile]

Sony 1" Sensors Spec Sheet

Complete Guide To Image Sensor Pixel Size

Galaxy S20 Ultra's 108MP sensor captures twice as much light by grouping 3x3 pixels


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Fifata   
Дата:   12-02-20 18:11

@linken че то така или иначе хората си ги плащат тия планове и си ги ползват.
Аз не съм на 60лв план, ама съм на 40 и няколко лева фирмен план дето си го ползвам и то даже и не ми стига понякога. Така че това е все тая.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: linken   
Дата:   12-02-20 19:01

Тези планове ми се струват малко скъпички, не знам. Аз си плащам по 25 кинта и съм доволен [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: marves   
Дата:   13-02-20 00:29

S20/S20+ снима 8K видео само с телефото камерата (останалите й модули просто нямат 32MP+ сензори, за да осигурят резолюция за 8K).

S20 Ultra може да снима 8K видео през главния "нормален" модул.

Всичките S20-ки са с OLED (SAMOLED) HDR дисплеи, могат да работят на 120Hz с понижена резолюция.

Телефото камерката на S20 Ultra е с оптичен зуум (100x е комбиниран със софтуерно увеличение), представлява перископично подреждане на лещите и сензора, май Huawei го внедриха първи като работеща технология преди около 2 години.


https://hicomm.bg//uploads/articles/201901/59237/mainimage-orro-shche-predstavi-prviya-telefon-s-10-

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: deandimov   
Дата:   13-02-20 15:39

Очакваме сега тестове между S20 Ultra и фотоапарати с FullFrame сензори. ????????????

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Джъмбо   
Дата:   13-02-20 20:03

перископната оптика е измислена от минолта преди 20 и кусур години... това че китайците са го внедрили... просто поредното гепено нещо

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   13-02-20 21:39

Сензора е много по-голям при s20 Ултра и няма общо с предните опити за много пиксели. Всъщност пикселите може би дори не са толкова много. Телефона май е направен да снима предимно с 12МП а не със 108МП. Всъщност заради новите технологии като BSI, stacked и т.н. е сгодно да цепнеш всеки пиксел на 4 или 9. Аф можеш да направиш с него лесно. Можеш ХДР във видео да направиш, както правят от миналата година. Можеш да правиш много експозиции с един кадър т.е. да намалиш артефактите от движение и пак да имаш динамичен обхват. Има си шукарии, дето с цепнат сензор са възможни. Един вид спрямо размера си тоя сензор може да се окаже много напред от очакванията ни.

Интересно ми е да видя как са се справили Самсунг.

Реално могат да докарат примерно динамичния обхват на EOS RP или 6D, което за телефон ще е голям успех.

8К видео запис....да ок интересно е..особено интересно е в момента в който хората казват, че 4К е било грешка на развитието и 1080 е напълно достатъчно за потребителски нужди.....

Още по-интересно е, че Сони са тръгнали и те по същата траектория, но цепят сензора само на 4. Техния фото видео телефон излиза края на месеца на 24-ти ...Сони се изцепиха, че Самсунг са направили голяма грешка с размера на пиксела на S20 ultra и няма да работи добре защото е под някакъв размер и има някакви физически проблеми ли що ли........


Аз със сигурност ще купя един то двата (чисто китайски няма да купя, дори Сонито ме притеснява, че е разработено и произведено в Китай). Зависи кой се е справил по-добре.

Ето малко четиво

https://www.xda-developers.com/samsung-galaxy-s20-ultra-108mp-nona-binning-camera/
Публикацията е редактирана (13-02-20 21:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   14-02-20 07:46

Два кадъра от Galaxy S20+

http://images.vfl.ru/ii/1581529395/376cf01f/29553317.jpg


http://images.vfl.ru/ii/1581529435/35b3689c/29553326.jpg
и още два от Galaxy S20 "Ultra" с които темата за Samsung може да приключи

http://images.vfl.ru/ii/1581529338/dcf0cf28/29553304.jpg


http://images.vfl.ru/ii/1581529451/e996e2dd/29553331.jpg
Публикацията е редактирана (14-02-20 10:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: nyamago   
Дата:   14-02-20 12:34

^ Защо тия проби не показват главната разлика между Ултра-та и другите 20-ици: оптиката? Къде е зум-натият на макс детайл от далечната картина? (На макс 10х оптически, без съмнителните 100х с кропене и разтягане)?

Някой да е срещал такива примери, за теле- възможностите на перископа? [smilie11]

Иначе от показаното тук - никаква причина човек да си сменя ланшната десятка (плюс) за луди пари отгоре. А като ѝ падне цената сега, десятката плюс става най-добрия избор на нов телефон за 2020 [smilie6]

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   14-02-20 19:28

@nymago - първо оптичния зуум е 4х, не 10х.
Второ имам и Зуум с тия кадри, уви просто не струва да се постват.
Абсолютно любителска ширпотреба с качество на китайско бинокълче менте "Made in Russia"

http://images.vfl.ru/ii/1581701253/5603440a/29577079.jpghttp://images.vfl.ru/ii/1581701224/d9a6cea7/29577075.jpghttp://images.vfl.ru/ii/1581701236/3f460a94/29577077.jpghttp://images.vfl.ru/ii/1581701242/8cc0ca9f/29577078.jpg
Публикацията е редактирана (14-02-20 19:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   14-02-20 19:30

Абе трябва доста тестове да се видят. Интересни са ми тия камери.

Ако Сони и Хонър са прави, то с20 и с20+ може да са по-добра опция. Ама ако вярваме на ДхО с20 ултра ще е най-добрата камера тази година. Дори първия опит на Шаоми със 108мп изкърти всички други телефони.....а ултрата вероятно е доста по пипната.

ПП абе да видим до края на месеца и другитеПубликацията е редактирана (14-02-20 19:36)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   14-02-20 19:46

Не давам никакви шансове на Samsung, отдавна не са в тренда с камерите. В момента са нещо като Sony, станали нарицателно име за лошо качество на камерафоните си.


Xiaomi Mi10 Pro неочаквано взриви DxO Mаrk касациите както във фото/видео възможностите, така и в Аудио бенча. Прогнозна цена на Про версиятa от 716$, стандартната ще е от 512$ и пак със 108mp камера.

http://images.vfl.ru/ii/1581593648/763adb0e/29560681.jpg
Публикацията е редактирана (14-02-20 19:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   14-02-20 20:05

Sassho: това Xiaomi Mi10 Pro сертифицирано ли е със сървисите на Гугъл? Че скоро ще трябва да си взема нещо, но ми е важно да е с цепиите на Гугъл, и то сертифицирано, а не с хакове. Заради което Хуавейчетата отпадат директно. Точх се на Самсунга, ама нещо твоите кадри ми охладиха мерака :(

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   14-02-20 20:30

Разбира се, Сяоми нямат проблеми с Google приложенията.
Оферта е и S10-та серия на Samsung която ще продължи да се произвежда и официално е паднала със 150$.
Въпреки всичко следващия ми телефон ще е Mate 30 Pro, чакам да почне да се предлага покрай 1к кинти, повече пари за мимолетна играчка сърце ми не дава да хвърля

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   14-02-20 20:45

Наистина го оглеждах доста Mate 30 Pro, но няма как :(

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-20 00:52

ДПРевю пуснаха статийка

От това което са написали за мен изводите са:

1. Сензора на Ултрата основния е 12 използваеми МП. 108МП и 8К видеото няма да са точно най-добрите, меко казано. 8К е с як кроп от центъра на сензора доколкото прочетох. А без pixel binning тоя нов сензор както и Самсунг си признават няма да вади детайла на традиционните сензори.

2. Ще има възможност да прави HDR в един кадър като експонира всеки от 9-те подпиксела различно! Това мисля, че ще позволи супер гладки преходи и голям динамичен обхват

3. Ако добре са се справили със софтуера на слаба светлина това ще е най-добрия телефон защото комбинираната площ на 9-те под сензора е по-голяма от това в другите телефони

ЩЕ видим де....Публикацията е редактирана (15-02-20 01:14)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Muzka   
Дата:   15-02-20 18:59

Sassho: не винаги ако не се получават снимките, вината е във камерата ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: DDt85   
Дата:   15-02-20 19:12

По отношение на "теле" обективите на 20 и 20+.
Galaxy S20/20+ fake zoom

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   15-02-20 19:34

оппааа... [smilie5]

Не ме разбирайте погрешно, като цяло Galaxy S-серията е много добра, в къщи ползвам два броя S9+, бих взел и S10 / S10+ на хубавата цена на като се предлагат в момента, но S20-та серия откровено не предлага нищо за парите си от 2к кинти. Големи размери, липса на 3.5мм, дизайн като в бюджетните A71.
Не бих обърнал внимание дори при цена около и под 1к кинти, просто с нищо не грабва.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-20 20:37

Виж явно си фрустриран от цената. Това е разбираемо. До сега подобни цени не са вадили или по-скоро миналата година s10 5G не го продаваха по нашите земи, а беше на сходна цена и размер. Ако гледаш с20 и с20+ са горе долу на същите пари като миналата година. Просто са решили че от е модела няма полза.

Както и да го гледаме все нещо са свършили. Постараха се повечко, дай да видим за какво.

Има и някакви 120 херца. Изправили са кривия екран най-сетне. Дупката е в средата ...що не правят като Сони без дупки не знам, това е мега тъпо с тия дупки и изрезки.

А има много отворени въпроси. Виж ги ако имаш телефоните. Ето сега не се знае какво е оптичното увеличение на с20, аз подозирам, че е 2х. А това 2х беше причина да пропусна с10.

Как снима на тъмно. Как хваща движение? Видеото как е (не 8К ами най-просто хд]? Тия 120 херца тотална глупост ли са? Бързо ли се зареждат? Имаше слух, че се опитват да догонят на Сони интерфейса за видео има ли такова нещо?

Искам теле камерата без софтуер и кроп да е портретен обектив между 85 и 135мм по възможност. Ама поне 75.......

Имам и надежда, че Сони някак ще направят 75мм еквивалент ...ще видим

На с20 ултра е хубава камерата като мм - 105мм е горе долу най-доброто за портрет. Блендатае малко тясна и реално на слаба светлина предполагам, че вместо телеобективи ще прави кроп от основния сензор (на ноут8 поне така правят, че е по-чиста картинката)Публикацията е редактирана (15-02-20 20:40)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   15-02-20 21:05

На Мейта 20 Pro и в S9+ също имам Оптичен зуум, който не съм ползвал нито веднъж по причина че Зуум / Теле модула не предлага RAW или 40mp, а качеството на Стоковия JPEG е доста посредствено. Същата е ситуацията и при Десятките и при Двайсятките. Тоест мислиш си ехаааа.... какъв зуум , сега ще "разцепя". Да ама не и накрая оставаш с пръст в уста и без 2-3к в джоба. За цена от 2к до 3к за Ултрата не просто съм фустриран, направо съм ШОКиран. Явно догодина трябва да се готвим за цени от 4k [smilie23]Публикацията е редактирана (15-02-20 21:35)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: deandimov   
Дата:   15-02-20 21:30

Дано догодина нещата от към камери в смартфоните да бъдат по-окей....

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   15-02-20 22:26

Цената е почти същата като на S10 5г - 1299$ го обявиха преди около годинка. Няма нищо шокиращо.

s10, s10+ бяха на същите цени. 1950 примерно беше s10+....мислих да го купувам ама 2х зумче не....Сега с20+ е 1990 лева или нещо подобно с предварителна поръчка....ми същата цена.

А зумчето се ползва за композиция а не за 40МП. Всъщност 40МП няма. Тия камери над 20МП обикновено са с тетра бининг т.е. 40МП е 10МП реални, 64МП е 16МП реални и т.н. При Нона бининга 108 МП са 12 МП реални......

ПП Важно е да отбележим и какво стана с ноте 10+ - тръгна на 2400 лева в БГ и бързо бързо падна на 1900....та очаквам, че и s20 ultra ще свалят до към 2 200 например.....

ППП Те и сега реално го предлагат за 2300, щото слушалките са 300 кинта....Публикацията е редактирана (15-02-20 22:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   16-02-20 16:33

Доста примери

Доста впечатляващи резултати вади камерата на ултрата всъщност.....

Има някои кадри с огоромен динамичен обхват и нещо подвижно в тях, където по стар телефон се засира яко с ХДР от много кадри. Този явно ги прави с един кадър и само за това май си заслужава......

Има и кадри със 12000х9000 пиксела 108MPm дето изглеждат доста над очакванията ми.

Учудващо ама 12МП-те кадри 4000х3000 пиксела по-малкко ме радват.

Нощните кадри на статични обекти са доста приятни. Където има движение....като телефон....

ПП кадрите с телефото и широк обаче са доста обработени. Една мацка показваше как се маха амазването на предната камера, за да вади детайл и шум вместо да заглажда кожата. Ако има и подобна настройка за задните камери особено на светло ще е супер. Малко шум не е толкова зле.....

ППП и малко видео примерче

ПППП Качили са нови примери. Има с нощния режим и за мен е задоволително.Публикацията е редактирана (17-02-20 21:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   18-02-20 20:21

малко лигави впечатления

5х зума явно е ок.

100х щета....

Камерите са доста добри за телефон

За мен това е телефона. Няма китайски софтуер. Не е произведен в Китай. Има най-добрия широк обектив 13мм. Има добър 120мм еквивалент. 108мп снимки не са лоши. Нощните кадри са готиниПубликацията е редактирана (18-02-20 20:24)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   19-02-20 07:58

@hotsnail - благодаря за линковете [smilie24]
Имам доста резерви относно качествата на оптиката, динамиката и цената, но няма да те спирам. Все някой трябва да си сложи главата в торбата. Вярвам че в режим PRO фаблета ще покаже по-добро качество без да се налагат занимавките с RAW. Все пак идеята на камерафона е човек да мине с минимална загуба на време в обработки на снимки. Инак да - изобщо не е китайски, не е и корейски - виетнамски е ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-20 11:16

Ще го видим. То има малко отстъпка ако си преподпиша договора. Аз искам телефон с малко повечко телефото възможности. Определено не искам да има китайски софтуер. За съжаление освен Самсунг друга опция няма. Самсунг си закриха звената в Китай и това е хубаво. Не ме притеснява толкова, къде е произведен телефона, а къде е писан софтуера. Самсунг до колкото знам са или Бразилски или Виетнамски.

Виждате какво става в момента. Американци и Китайци се надбягват да събират данни от цял свят. Аз нямам общо с държавните им цели, но тия всички вратички, дето поставят и информацията която събират, не съм убеден, че искам да изтича. Самите Самсунг доста често се дънят и те със събиране и дори изтичане на информация, но поне не го правят злонамерено а от откровена некадърност.

Та така харесва ми че Самсунг е корейска компания. Ао Нокиа все още бяха Европейска или Ериксон правеха още телефони, вероятно те щяха да са опция.

Не знам за Шарп и Панасоник дали правят хубави телефони и дали още са в Япония или подобно на Сони са пренесли нещата в Китай.....

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   19-02-20 11:33

Ами не знам - и най-убития Хуавей от последните две години е по-добър отвсякъде от това отроче на корейския народен "гений". Има една интересна алтернатива, която има скрит потенциал -
S10 "Lite" със Snap 855 и 48mp камера които позволяват да се постави Goolge Camera.

Поредния менте камерафон със ЗУУМ "Made in Russia".

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: marves   
Дата:   19-02-20 14:08

Аз съм с Huawei P30 PRO и ми е мъчно, че стъклото пред дисплея няма никакво ниво на закаляване, в следствие се надра само от плъзгане из джобове на панталони. А дори евтините ми предишни ZTE и Xiaomi са си все още с "като нов" дисплей след месеци еднакво ползване (че даже и доста по-чести изпускания).
Никога не ползвам фолио на дисплей, не ме кефят.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-20 14:15

Да ама нямаш идея дали Хуавея изведнъж няма да ти превземе фейсбука или инстаграма и да започне пропаганда на тема величието на китайската комунистическа партия. Друг сценарии не е ясно дали няма да те изритат от китайския интернет т.е. да ти блокират де що китайско у-во имаш (прахосмукачка, филтър за въздух и т.н. всикчите са в интернет свързани вече), щото примерно си казал неподходящ виц или още по-зле защото името ти съвпада с това ан човек казал неподходящ виц....(има такива реални случай с британското разузнаване за които знаем, щото там имат и свободни журналисти .....)

А най-вероятния сценарии е когато отиваш на екскурзия до Китай изведнъж да те дръпнат в една тъмна стая на летището да те питат некой въпросчета. Това пък се случва и сега на хора пътуващи до Китай и САЩ. Ама поне до преди 2-3 години им се налагаше да ти инспектират телефона - на границата те карат да си инсталираш едно специално приложение и то сваля на китайския сървер всичко за теб до което телефона има достъп. С Хуавия и шаомито това приложение най-вероятно е предварително инсталирано и най-вероятно може да се активира отдалечено.....

Проектирано в Китай за мен означава че устройство не работи.

Мисля, че ако повечко хора се замислят над подобни неща може и да има добър ефект.

ПП За това ако фото Форум си оправят сайта той би бил много по-предпочитан за мен от Фейсбук......Дали ще е американското разузнаване или китайското в общи линии за един европеец няма значение.

ППП В момента ако се занимавате с политическа журналистика, препоръката е при пътуване за Китай или САЩ, да си купите отделен нов телефон и да го регистрирате с нови account-и. Така че когато го инспектират на границата, да не открият неща, които могат да компроментират Вас или близки до Вас хора......ето за САЩ.Публикацията е редактирана (19-02-20 14:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: mmjm   
Дата:   19-02-20 15:11

Покрай твърдението на hotsnail, че „Проектирано в Китай за мен означава че устройство не работи.“ Ще споделя един широко разпространен и вероятно известен и на вас пост от соц.мрежи.

„Покрай новия корона вирус, реших за всеки случай да изхвърля всичко китайско от къщи. Сега стоя насред празната стая гол.“ [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: ipolit   
Дата:   19-02-20 15:41

Аз ползвам основно китайски телефони. Само служебният ми е Самсунг А40, който като хардуер е доста надолу под S серията, но в софтуерно отношение би трябвало да е същия.
Много се извинявам, обаче OneUI в сравнение с MIUI, Flyme и каквото друго китайско ви дойде на ума е егати и безидейната простотия.

Не знам какво им се прехласвате на тия Самсунги, ама това не е за нормални хора.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-20 16:30

...и в какво се изразява простотията?

Не знам де аз от две години съм със самсунг. Преди това не ги харесвах и си ползвах Сони или Гугълските телефони. Ама те много отидоха на кестерме....Ползвах и един прехвален китаец преди 3-4 години за около година и подобно недомислие няма, купих и един на баща ми и той отиде в едно чекмедже и бе заменен от самсунг....

Та самсунга в общи линии всичко му работи. Китайците не си плащат лицензи и последствията са доста големи -

1. Wifi и bluetooth антените на повечето китайски телефони се бият и двете неща не могат да работят заедно надеждно. За 1+ това е проблем от както ги има като марка и до преди година не беше решен! За да ти работи надеждно bluetooth в колата трябва да изключваш wifi....а в къщи трябва да използваш 4Г за да си пуснеш музика на уредбата през спотифай.....

2. Екраните им на шаоми са боклуци. На баща ми два пъти го сменяха апарат гаранционно за дефектна подсветка. На третия телефон пак се прецака преди да изтече гаранцията...ама просто отидохме и купихме самсунг и вече 3 години си работи без ядове и не сме сменяли и веднъж телефона

3. Лицензи за неща като mirrorlink, miracast, wifi direct, bluetooth високо качествени кодеци, DTS и всякакви подобни неща в китайски телефон ако ще да е ултра мега гиги хуйвей нема. Струват повече от Самсунг, ама като си влезеш в колата звука е все едно от грамофон от 1974-та година правен в завод Ворошилов във Вторник след дългия уйкенд за 9-ти септември, когато всички без директора са били с тежък махмурлук....Това го казвам съвсем сериозно - Самсунг и Сони поне си плащат лицензите за кодеци и всякакви други неща и звука в слушалките и колата няма нищо общо еле пък домашна уредба среден и висок клас....

Мога да продължа и да Ви пиша какво са разните съкращения и кое как ми пречи.....

Инак за самия UI то стария им на ноут 8 ми удобно е. Почти всичко става със жестове. Има странични приложения, които са полезни. Лек е много. Иконите са пъти по красиви от шаоми или 1+....ония са гротески от час по рисуване на хора с паркинсон....

ПП Пак лично мнение - А серията на Самсунг не става за чеп за зеле. Това важи и за ниския клас на Сони. В чекмеджето на майка ми и баща ми седят подобни подаръци също. Не им слагат достатъчно памет или нещо друго и в крайна сметка телефона лагва безумно, не се ъпдейтва, дава грешки и дори родителите ми дето ползват телефона за разговори и снимки не могат да го ползват........та ако ще се пестят пари и не се ползват функциите на телефона....Публикацията е редактирана (19-02-20 16:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: ipolit   
Дата:   19-02-20 16:47

Не знам, аз ползвам Самсунг от 6-7 години и паралелно Шаоми, Хуауей и Мейзу, и Самсунга направо ме отравя.
Но пак казвам, че китайските са ми от скъпите, а Самсунгите - средна хубост. Може скъпите Самсунг да са хубави, ама едва ли някога ще узная дали е така.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-20 17:48

Да се върнем на важните неща. Сигурно има как да се използва хубав телефон от коя да е марка. Имат си ограничения и рискове. Всеки си избира.

Ето тука още малко линкове.

Тая статия показва какво е различното между Ми10 и С20 Ултра

https://www.soyacincau.com/2020/02/18/samsung-galaxy-s20-ultra-108mp-vs-xiaomi-mi-note-10-camera/


Ако правилно разбирам Ми10 ще има повече детайл в снимките. А Самсунга повече динамичен обхват и по-малко шум. Това заради разликите във цветния филтър и при условие, че софтуера им е на сходно ниво.....

Тука евтините трикове на Гугъл камерата няма да помогнат. Различните експозиции тук ще се правят с хардуера едновременно със съседни пиксели с един цвят и ще има ефекти при видеото (което както знаем при гугъл просто го няма).

Гледах и някакви примери за самсунг стабилизацията.....ми добра е май.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-20 17:57

mmjm написа:

> „Покрай новия корона вирус, реших
> за всеки случай да изхвърля всичко
> китайско от къщи. Сега стоя насред
> празната стая гол.“ [beer]

20% от всичко което се произвежда иде от Китай. Ама това значи, че и 20% от компонентите на много не китайски неща са от Китай. А значи, че ако има криза в Китай, както е сега, дори нещата дето не се правят в Китай, ще пострадат, защото определени материали и компоненти ще станат много скъпи и дефицитни.

Та света е свързан. Миналата година нали Тръмп забрани продажбите на технологии към Хуавей и се оказа, че нарани повече американската икономика от колкто китайската. Щото хиляди компании в САЩ правят компоненти за хуавей......

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: mmjm   
Дата:   19-02-20 18:23

Така де, в това е смисъла на горния ми пост.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   19-02-20 18:32

@hotsnail , то и на всеки Самсунг може да се постави Goolge Camera (която не е панацея все пак) стига да е със Snapdragon. Така че пред теб ще има още един проблем - с кой проц Exynos / Snap , S20 Ultra ще снима по-читаво. А сега мисли, гледай , сравнявай и винаги ще те мъчи червейчето на съмнението [smilie3]

Нещо много се отплесна темата, основното е че за 2.8к кинти Ултрата е пълна скръб откъм камера. Размера също не я прави по-привлекателна. Накратко ако искате Фотофлагман взимате Huawei, ако искате прилична камера и възможностите на Google Camera(Gcam) взимате OnePlus 7T / Pro или някое Сяоми.Публикацията е редактирана (19-02-20 18:33)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: mmjm   
Дата:   19-02-20 18:49

Ся аз не си падам по скъпите играчки, ма нека се разберем. Тия 2,8к кинти не са само за камерата нали или тя се продава отделно от телефона?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   19-02-20 19:09

От 2.8к кинти за пълен комплект - дизайн на бюджетната А71 серия, дисплей с Дупка, камера със съмнителни качества. Какво толкова му плащаш - имал дал. ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: mmjm   
Дата:   19-02-20 19:17

Ако има хора готови да дадат толкова пари за тази стока, значи тя си струва парите всичко останало е чесане на клавиатурите.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   19-02-20 19:22

Мхъмххх....единствените телефони които си заслужават цени над 1к са единствено тези бутиковите златните осеяни с диаманти. Всичко останало представлява купчинка чипчета с батерия. Мисля че след Божков, прокуратурата трябва да подгони Samsung и Епъл за спекулативни цени и заигравка с психично лабилни хора [smilie5]Публикацията е редактирана (19-02-20 19:23)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: mmjm   
Дата:   19-02-20 19:28

Всяка стока включително телефоните струва толкова, колкото клиента е готов да даде. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   19-02-20 20:16

ултрата 2700 май му е цената без абонаменти т.е. ако искаш да си купиш само камера и wifi таблет.

Около 2000 лева е ако ще го използваш със сим карта. Малко нагоре или надолу е цената според плана и оператора в БГ ..... поне А1 не ги заключват и продават модела с две карти + eSIM т.е. можеш две карти плюс памет май да му сложиш....

С20 е 1100 лева с абонамент

с20+ е сигурно към 1200-1300....


... последните хуавейки не са по-евтини от Самсунгите т.е, мейт 30 про е 2000 лева и е по-скъп от прекия си конкурент ноте 10+ на Самсунг който без план е под 1800 лева. Поне при с10 и П30 (или беше П20? колко модела пускат на година?) бяха 1:1 цените с разлика 10-тина лева.....

пари от висок клас телефон няма да спестиш.

ми10 ще спестиш някой лев и писах вече къде са тия спестявания - ежедневно късане нан нерви, че нещо не работи....ми ...ок. На който нервите следващите 3-4 години са му по-евтини от 1000 лева да купува евтино.

Щото на Самсунга или Епъла живота е поне 4-5 години ама да кажем след 3-тата малко започва да омръзва.


ПП За камерата ако няко покаже една по-добра снимка от произволен телефон ок. Ама аз не съм виждал.

ППП а забравих сега дават и слушалки модел от 329 лева с големите с20-ки. Демек ултрата съвсем реалистично в БГ идва за 1700 лева.......Публикацията е редактирана (20-02-20 01:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Muzka   
Дата:   20-02-20 11:12

Sassho: Не зная защо толкова много надуваш свирките и тръбиш, че само Huawei ставал за снимки [smilie11] [smilie11] [smilie11].
Лично със жената сме Huawei/Samsung - флагмански модели, но за мен китайците са мега зле, а не като да нямам фотографско око [smile].
Някой път това плюене от страни изглежда доста грозно! Така беше и със безогледалките Sony - дето само те могли да снимат, пък всичко останало било боклук [cool]. Според мен трябва да се намали малко фанатизма [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   20-02-20 18:57

>>>>....а не като да нямам фотографско око <<<<<
Ами как да кажа, фотография се прави с око и.....ръце [smilie5]
Кои модели на Хуавей ползвате, имай впредвид че само Мейт серията заслужава. Mate 20 Pro който ползвам в момента почти се доближава до Еталона - Nokia 808 PureView. Ето за какво качество говорим, снимано е в режим PRO на 40mp и с ресайз на 10mp. От RAW със сигурност може да се измъкне още.

https://www.esato.com/phonephotos/cam/huawei/lya_l29/201909120459Fvce4h.jpgФен съм и на Samsung - като цяло страхотни смартфони,но напоследък откъм камери здраво изостават от китайските си братчеди.Публикацията е редактирана (20-02-20 18:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   20-02-20 22:51

не се обиждай ама дори на 6к смалени тия 108 МП изглеждат доста по-добре https://www.flickr.com/photos/janitors/49528508011/in/album-72157713087802261/https://live.staticflickr.com/65535/49528508011_44d732dd75_6k.jpg
Има детайл, има динамичен обхват, но има и контраст. Забележи, че американското знаме е на сянка....фокуса явно е на знамето и видимо има дефокус при толкова голям сензор, както става и с камерите. Ама на самсунга винаги снимаш на ф/1.8. За пейзаж, ще трябва да се внимава къде е фокуса.....

На твоята снимка детайла е мек като разфокусираната част на самсунга и контраста липсва, вероятно защото има много вътрешни отражения в оптиката (може би не си почистил лещата...)


Та не знам кой изостава, но твоя телефон е поне 2-3 години зад ултрата и то видимо.....

Видимо е зле картинката и на ултрата де. Особено ако сравниш с камерката като А6300 например. 14 битовия роу на АПС-Ц матрицата е много нива напред. А ако щракнеш дори с първото А7 и детайла ще е много напред и ще има място за обработка......

но за телефон трябва да отбележим, че е повече от поносимо.

На мен ми е интересно дали наистина успяват да направят ХДР от един кадър т.е. да експонират различно пикселите. Там е бъдещето на мобилната фотография. Триковете на хуавей и Гугъл с изкуствен интелект и много кадри са интересни, но става само за много малък набор кадри без движение. Сони се опитваха с подобни трикове преди 10 години и накрая решиха, че е по-далевера да направят хубави сензори......Публикацията е редактирана (20-02-20 23:36)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   20-02-20 23:11

Ето и този кадър е 108МП свален на 5К и хуавея не се класира.....

десетки пресечки назад е... все едно ако самсунга на път за центъра на София е на Орлов Мост, Хуавея е някъде между Пазарджик и Ихтиман около тунела....


https://live.staticflickr.com/65535/49527926903_1df021dc7d_5k.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   20-02-20 23:15

Ето тук нощна снимка свалена 3к и изглежда поносимо. Това на Самсунг им куцаше миналата година спрямо другите.

Сега явно са балансирали добре шум с детайл ...изглежда прилично.


https://live.staticflickr.com/65535/49528416781_37477205d3_3k.jpgОбаче има много артефакти ако я разгледаш - криви изображението където има движение. Загледай формата на БМВ-то. Инак по ходещите хора.....на някои не е прекомерно зле [smilie18]Публикацията е редактирана (20-02-20 23:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   20-02-20 23:33

Гледах и едно тъпо клипче с видео уж от телефона (не съм сигурен) ама изглежда сносно на ХД. Явно няма да снимаш филми на Нетфликс, но за спомени явно ще се справя и има доста приличен зум. Не е използваем 100х, но на 30х явно става.....

https://www.youtube.com/watch?v=00qHUO2_jvg


Интересното е ,че май ще се наложи да се използва 108МП режим за снимките противно на очакванията ми......а дали Адоби ще си направят поддръжка за нонапикселПубликацията е редактирана (20-02-20 23:40)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   21-02-20 00:12

Аз ще изчакам тестовете на Mi 10Pro - сякаш спецификациите са ОК, а в ДХО има някои обещаващи кадри: dxomark

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 01:23

Добро е шаомито от това дето виждам. На 27мп вади страшни снимки. Стабилизацията на видето от задните камери му е на светлини години пред хуавея. Предната камера във видео няма стабилизация и нощните снимки малко отстъпват на хуавейските примери. Ама като цяло е мега яко.

Не намерих сравнение със Самсунг ултрата. Ама предполагам че ще са доста близки. Освен стабилизацията на предната камера.

Аз малко не им вярвам за качество на изработката на шаоми. Две замени гаранционни не е нормално. Може би виж да имаш гаранция ако нещо стане.

Ако не си решил твърдо, следващата седмица или две ще излязат много нови модели. Може нещо да те грабне.Публикацията е редактирана (21-02-20 01:26)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   21-02-20 01:26

Не, не бързам... просто обезателно трябва да бъде със сървизите на Гугъл, което изключва поне засега Хуавейчетата...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 10:23

Добро утро, яка вечер се е очертала ))

@hotsnail - да не си ритейлър на Самсунг?
Такова хвалене, изсмукване на динамика и детайл там където не съществуват просто заеби [smilie5]
Динамиката не я гледаме в омазания "HDR" със Щатското знаме а в сенките на колите и храстите , а там е притъмняло като на обратната страна на Луната. За детайл няма какво да се коментира - просто Отсъства убит от зверското шумоподтискане което е задължително за това много пиксели.
Точната рецепта е 33mp в 1/1.33" сензор, като 33mp са нужни заради 8к видеозаписа.

Не си първия, нито последния който не може да избере читав камерафон, няма да те спирам - и на мен ми е интересно какво ще може да се измъкне от "Ултрата" пък после лесно ще я шитнем на някой балък "само" за 2к кинти с опция "като нов" [smilie5]


...демонстрация на "Space zoom" и "Hubble detail" в S20 "Ultra" - много пиксели, много кавички и не много детайл, който толкова много се хвали тук ))

http://images.vfl.ru/ii/1582274021/c69ac4b9/29650783.jpg
Публикацията е редактирана (21-02-20 10:36)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 10:56

Нови снимки от Ултрата, няма да коментирам понеже съм позитивен човек и да се изказвам негативно не е в природата ми. Преценете си сами, от линковете на снимките махнете scaled за да ги видите в пълен размер.

http://images.vfl.ru/ii/1582275295/897facc8/29650977.jpghttp://images.vfl.ru/ii/1582275500/c38b0a1f/29651014.jpg
Публикацията е редактирана (21-02-20 11:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 13:12

Да 100х е силно маркетингово. Всъщност интересното е, че май ако телефона е на статив и снима нещо статично вади някаква картинка а ако е от ръка и особено подвижен обект мазалото е невероятно....

интересно ми е да видя 10х и 30х. 4х вероятно е сносно щото си съвпада със сензора и поне от примерите...ок освен артефактите от обработка.

Ако искаш да покажеш сравнение направи такова. Сходни кадри с два телефона да видим какво те притеснява конкретно.

Аз от примерите виждам, че 108мп сензор е видимо сериозно напред от всичко което хуавей някога са успели да покажат (освен лъжите дето снимат с голяма камера рекламите си....).

Самсунг пък снимаха и предаваха на живо обявяването на 20-ките със самите телефони. Бяха ги сложили на ригове по няколко телефона и така.......

и не не съм агент на самсунг. Ама не съм агент и на хуавей....и както ти писах има хора за които китайски телефон е не работещ телефон или още по-силно казано опасен телефон.Публикацията е редактирана (21-02-20 13:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 13:18

P30 Pro - линковете под снимките са в пълен размер


http://images.vfl.ru/ii/1555149349/476e01e4/26171988.jpg
http://images.vfl.ru/ii/1557211680/38584304/26445868.jpg
http://images.vfl.ru/ii/1557323455/8218accb/26463367.jpghttp://images.vfl.ru/ii/1555330065/ad9b279f/26196291.jpg
Публикацията е редактирана (21-02-20 13:25)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 13:24

Е и кое е общото? Едното е срещу слънцето без облаци, а другото слънцето е в гръб и има облаци......вземи ако искаш и хаселблад и ще има разлики между кадрите... и на пощенски марки какво да им гледаме....а ако са раклами на хуавей знаем, че са снимани с голяма камера и после им е сложено лого. Те нямат реклама, в която да си използват телефоните. Всичко е менте.

Сериозно дай да спрем глупостите. Хуавей просто няма за сега такъв сензор. Може би в П40 ще има нещо подобно. Сони се хвалят с яки сензори за телефони....ще видим.


Я по добре кажи дали тия телефони с20 или хуавейките правят 16 бита HEIF.

Моето самсуняче е старичко и не може.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 13:30

Хуавей нямат HEIF и какъв е смисъла от HEIF в Самсунг с кривата оптика ? ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 13:49

HEIF е с повече битове, компресиран е, става директно за показване. вероятно ще позволява и редактиране. За телефоните ми се вижда супер смислен, защото ще можеш да се възползваш от триковете на новите сензори тетра и нона клетките т.е. HDR в един кадър.

Адройда май добави поддръжка за HEIF преди известно време...може би в 10-ката ??? Сега и камера приложенията е добре да го имат.

Трябва да видя дали има и подръжка някаква за новия тип сензори т.е. да има данни за експозицията на подпикселите...Публикацията е редактирана (21-02-20 13:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: kasad   
Дата:   21-02-20 13:57

Снимах с ултрата в Хановер. Зле е! Казвам ви го най отговорно, толкова ли не се научиха с тия мегапиксели да поизправят изкривяванията.А и типичното кафенеене на самсунгския сензор! А и динамиката куца. На зуум защо отстъпва на ксиаомито. Хуя засега вадят най балансираните за съжаление.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 14:35

>>>>>>HEIF е с повече битове, компресиран е, става директно за показване.<<<<<<<

Имах някъде HEIF снимки от Galaxy S10+, нищо по-добро и различно от стоковия JPEG.

@hotsnail имам и Самсузи и Хухавели, нищо лошо за Самсунзите - много са читави, само дето камерите им едни такива [smilie5] Другото са Зеленикаво-Розавите дисплеи, но това е отделна тема за раговор.Публикацията е редактирана (21-02-20 14:40)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 14:43

то е при редактиране разликата евентуално. Както искаме 14 битов роу от камерите и 14 стопа динамика и т.н.

При показване доколкото знам телефоните поне скъпите са с 8 битови дисплеи. Та независимо какъв е файла телефона не може да покаже повече градации. То и зрението ни май може да хване около че и на места повече от 256 нива само в зеления цвят. Червеното и Синьото не ги виждаме добре....

16-те бита са, за да буташ сенките или вадиш детайли от светлата част.

s10 не е с тетра пиксел. Там е стария 12МП сензор. Хуавей май имаха с 48МП тетра пиксел ама не съм сигурен кой модел.

А телефона без подобна технология в сензора единствено ХДР може да запише евентуално с повече динамичен обхват......


Абе ще ги видим тази година. Повечето телефони ще са с тия нови сензори. Софтуера сигурно ще го обновят няколко пъти.....от МИ10 про като гледам кадрите, щото има повече...ако се барне софтуера ще е пушка.Публикацията е редактирана (21-02-20 14:56)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 14:56

За мен най-големия кусур е че камерите в смартфоните не са равнопоставени. Има една Основна камера с всички екстри като RAW и Про режим с подръжка на пълната резолюция на сензора, останалите Широкоъгълна и Теле/Зуум камера са някакви изрезки колкото за опцията без RAW и снимат на 12mp в най-добрия случай.
Само в Mаte 30 Pro вече имаме два 40mp сензора за Широкото и за Основната камера, ако трябва да сме педантични сензора на Широкоъгълната камера би трябвало да е с още по-голяма резолюция за да покаже аналогичен детайл като Основната камера.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: mmjm   
Дата:   21-02-20 14:56

Малко ще изляза от темата. hotsnail, или ти си имал невероятно лош късмет с шаомито или аз добър, но още когато излезе взех на сина ми Redmi Note 4 среден или по-скоро нисък клас телефон с посредствена камера, но работи изключително стабилно и бързо до днес (4-та година) а се оказа и с много здрава сглобка. Синът ми е на 18 и телефонът както при повечето младежи не му излиза от ръцете както се казва и докато спи.

По темата не бих купил скъп телефон особено пък единствено заради камерата или само заради някаква друга екстра на която и да е фирма по ред причини, но не се наемам да критикувам ценовите политики на водещите производители. Щом се купуват масово цените са правилни. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 15:06

Те и бабичките си даваха последните 5 лева за билетчетата на Божков, не бих казал че е правилно. Цената се определя и крепи на лабилното състояние на милЬоните Епъл фенове, подкрепяни от тези на Самсунг и напоследък като гледам от феновете на Сяоми, цените на която растат със скоростта на бамбука в Китай ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: ipolit   
Дата:   21-02-20 15:41

E Шаоми винаги са се пробвали като изкарат нещо ново от по-високия клас да издоят мераклиите, но 3 месеца по-късно нещата си идват на мястото.
Ми 9 излезе на 500 долара, сега е 300.
Mи 10 е обявен на 570 долара, като поддържа 5g. Pro версията е скъпичка, ама тъй и не разбрах какво точно е по-различно от нормаланата като махнем камерите.
Но според мен на тях силата им е в евтините телефони. За 150 долара човек получава хубав телефон с прилична камерка (като вече уточнихме, че хората избират по параметрите на камерите, но нямат една снимка дето да прилича на нещо)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 15:47

ееее те хората дето купуват коли над 200 коня, ще кажеш, че всяка вечер ходят на писта да ги карат......

Между другото камерите на телефоните хората си ги ползват. Майка ми и баща ми си снимат и видеа и снимки....показват си ги с познати.

Много по-удобно от отделен апарат и винаги е под ръка. Качеството на новите (последните 5 години) телефони е много добро.

А за производителите не останаха други екстри с които да се хвалят. Може би екраните и възможността да пускаш игри разни....Интересно ми е дали хората ще си плащат абонамент за облачните услуги с игри - Стадия на Гугъл ама сега има още 2 или 3 подобни. НЕ знам длаи се предлага някоя в България, но скоро ще дойдат.....


ПП да възможно е да е бил куц модел Шаомито....някакъв 3+ ли беше ...нещо такова. Много го хвалиха и тука и по други форуми. Супер било. Много стабилно. Страшен софтуер. Много памет. Яка батерия. Евтинийка....Ама явно екраните са били кофти модел. Три да дадат фира не е нормално.Публикацията е редактирана (21-02-20 15:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: ipolit   
Дата:   21-02-20 16:18

Шаомитата имат проблеми с лепилото на екраните. Ако се ползват интензивно и греят, лепилото се изпарява и стават кафеви петна.
Аз имах едно Mi 4, което стана така, но майка ми още го ползва и няма проблем, а е сигурно на повече от 5 години. Но същото ми се случи и с един Нексус дето струваше повече от 1000 лв.
Обаче при Шаоми това е доста често срещан проблем, а тия в Мтел не ги подменят, а казват, че телефонът е изтърван (2 служебни Redmi 4).

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 16:47

Екрана на 20-ката явно не е лош. Спечелили са някаква доста добра оценка.....

Мен лично ми харесва, че самсунг зарязаха кривите екрани. На ноте-а ми екрана е закривен и като пусна видео, не се вижда добре най-горе и най-долу какво се случва заради тая кривина.

Новата мода са плоски екрани и това го приветствам с две ръце!

ПП Прочие само на Самсунг ли не работи софтуера на x-rite? Така и не можах да калибрирам приложението им да ми показва снимките правилно.....забива в началото на калибрацията и не разбира, че калибратора е на екрана...а уж мига нещо там....Публикацията е редактирана (21-02-20 16:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 17:59

@hotsnail от 15 години камерите и дисплеите на Samsung стават все по-"добри" и "хубави". Ако беше наистина така досега телефоните им да снимаха като Лайка Монохром и отдавна да съм изхвърлил ОЛЕД-а TV на който от една година се мъча [smilie5] Пълни шитни и маркетингови глупости. Като слезеш в метрото , видиш ли някъде някой телефон да грее в Зелено - Самсунг е )))


Нови кадри от прехвалената S20 "Ultra" - ми не става, поне в Сток.
Ако някой профи фотограф-редактор се захване с RAW, вероятно може и да измъкне нещо,
като ключовата дума е Вероятно.

http://images.vfl.ru/ii/1582300783/fe66a5fb/29654452.jpg
Публикацията е редактирана (21-02-20 18:07)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 19:16

спри се бе човек какво зелено, кафяво...ма то всъщност синьо и червено са им на самсунг проблемите. Оправиха ги тях....ама ти нали трябва да напишеш нещо и все не е на място....

А и писах за всички телефони и епъл и самсунг и каквото искаш от поне 5 годинки камерите им са добри. Да всъщност изядоха пазара на японците, да и на лайките монохром изядоха хляба, много правилно си казал! 10 пъти са спаднали продажбите на камери на Сони за последните 10 години като бройки!!! А Сони са сравнително добре - печелят пазарен дял, запазиха си бизнеса печеливш..... При Канон и Никон вероятно говорим за 20-тина пъти по-малко продадени камери.....При Олимпус или Пентакс вероятно е плачевна работа........и да в частност Самсунг са изяли най-много като номер едно производител последните 10 години.....


ППП Зума над 10х е фира......колкото и да си талантлив няма да изкара нещо интересноПубликацията е редактирана (21-02-20 19:20)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 19:48

Не мога да се спра - ИСТИНАТА преди всичко [cool]
Не знам дали си в течение ама и продажбите смартфони на Самсунг хич не са розави и от две години са в рецесия ама нищо чудно с подобно "качество" за Space cost [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 20:09

Дето се казва назад вървят и пак не можем ги стигнем .....

Ако съм шеф на Хуавей след това твое изказване ще си направя сепуко по китайската национална телевизия.

Самсунг нямат ръст на продажбите от 2015-та и това четеш по разни сайтове. Да на инвеститорите им се иска двойни продажби....ми как двойни продажби като населението на земята не е безкрайно. По 70 до 80 милиона телефона продават на тримесечие от 2015-та насам. Това са 210 до 240 милиона телефона на година. Нито нагоре нито надолу.......от 2015 са продали доста над милиард телефона....

Предлагам да не го обръщаме на финанси. Най-вероятно там си по-зле от темата с фотографията.Публикацията е редактирана (21-02-20 20:10)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 20:15

>>>>>там си по-зле от темата с фотографията<<<<<

Не и по-зле от "камерафоните" на Samsung [smilie18]
Сериозно, не виждаш ли че не стават ?

Ако искаш хубав Камерафон - Huawei, Xiaomi, OnePlus и чак тогава Samsung.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 20:25

Уххх ужасна е камерата

ПП Като махна китайските и остават само Асус и LG.....a i Samsung

ПП Не виждам кое не става. Виждам, че си сериозно предубеден. Хубаво разбирам, че си харесваш хуавей, но не е за тях темата и както ти писахме поне двама човека Хуавей не е опция....Виждам, че е оправена нощната снимка - това им куцаше на s10. Виждам че примерите със 108МП всъщност са адски добри. Да ок може би цветния баланс и наситеността на JPEG-а не са по вкуса на всеки, но всъщност са доста добри и ако има HEIF можеш да си го коригираш без визуални загуби... може и да има настройка....за заглаждането на кожата, което явно искаше да ни покажеш в началото всъщност има настройка и може да се изключи, така че от 40МП да има полза.....да по подразбиране е ужасяваща обработката на кожа, но се изключва....Публикацията е редактирана (21-02-20 21:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 21:11

Мъхм ако няма семпли в пълен размер няма какво да коментираме.
Китайски, корейски, виетнамски няма значение - качествата на смартфона се определят от цена / характеристики и актуализации.

Нещо темата загуби посока, принципно нищо лошо към Samsung, много са хубави стига да се предлагат на някаква разумна цена. 1.5к и нагоре си е чиста глупост за телефони които имат своите китайски аналози, доста по-добри в някои отношения. Въпроса е да няма ах и ох пред очевадно посредствени неща, предствени като "прогрес".
Така като гледам снимките на Ултрата, никакво развитие от времето на Galaxy S7. Говорим за качество на снимките, не за Дуал, Трипъл, Куад и Пента камери от които всъщност само една да става за нещо. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-20 21:48

еми гледах и нощни снимки с теле камерата и с широката камера не е да не стават въобще. По спомен от миналогодишните примери прогреса е видим, много видим. Тогава хуавеи и пикселите имаха значително по-добра обработка.

Телекамератa е 40 или 48МП нещо такова на тия новите. Пaк на нощни снимки вади приличен резултат за разлика от s10.

Прекаляват с маркетинга. Това със 100х увеличение....ми от примерите е видно, че не е използваемо. Дори 30х.....8к няма стабилизация, но наистина вади детайл.

Стабилизацията в 4к видео от примерите дето видях на Шаоми и Самсунг е класи над епъл или хуавей. Ама самсунг стабилизират май повечето от камерите? А шаоми само задните или някои от задните....

Има доста голям прогрес дори от s10. А s10 имаше спрямо s8. Аз съм с ноут 8 и s9, note 9 нямаше разлика грам, но с s10 имаше и то видима. За малко съм ги пробвал един до друг и s10. Сега ултрата решава единствените ми забележки към s10 - телеобектива да е поне 75мм и да пипнат нощните снимки. Еми ето за мен камерата е идеална. А всички останали щуротии дето рекламират, може би са добър бонус...ето т стабилизацията - ноут 8 няма....

За цените ти писаха - за колкото се продава нещо, това му е цената. Лайката монохром за мен е безсмислена, но Мадведев ще си вземе нормалната и колекционерската версия......

хуавей не са по-евтини, дори напротив по-скъпи са от Самсунг в момента. Шаомито про май и то не е евтино.....Явно в тая тема трябва да дискутираме новия хуавей 5г п40 с някакви думи дето ще е към 3000 лева. Да сигурно ще е по-хубав от ултрата и ще е 500 лева отгоре....и ще е пълен със шпионски софтуер

Ама със Самсунг поне плащам и неща, дето искам - лицензите за хубав звук с блутут, надеждна връзка с колата, лесна връзка към всякакви телевизори, интеграция с десктоп компютър и т.н. дреболии уж ама за мен са важни. А китайците просто не ги правят, щото не искат да плащат лицензи


ПП Много ме е яд на Самсунг и Фейбук(Окулус), че зарязват VR-а. Аз си имам VR очила за ноут 8 и беше кеф да зяпаш неща от стрийт вю. Самсунг направиха читава ергономията на VR и беше яко ....ама ядец....с20 ултрата и дори ноут 10 нямат VR платформата на окулус.


пп малоумно но сравнение на с10+ с ми10 въпреки смотания си сензор с10+ просто го разпорва......Публикацията е редактирана (21-02-20 22:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   21-02-20 22:04

>>>>>>лицензите за хубав звук с блутут, надеждна връзка с колата, лесна връзка към всякакви телевизори, интеграция с десктоп компютър и т.н. дреболии уж ама за мен са важни<<<<<<

Това са много важни неща, затова харесвам Самсуняците и наистина китайците ги нямат от кутията. Но че реализацията на камерите е посредствена е ФАКТ.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   22-02-20 01:19

добър преглед на камерите

..и статия с малко примери

Нощния режим изглежда доста прилично и работи с трите камери.....


https://fdn.gsmarena.com/imgroot/news/20/02/samsung-galaxy-s20-ultra-in-for-review//camera/gsmarena_ПП За другата седмица са обещали повечко материал.

ППП Не са като от голям сензор и статив снимките със сигурност. Ама мога да ги пратя на познати. Мога дори да ги кача в някой сайт....а изглежда има и място за заигравка със снапсийд......Публикацията е редактирана (22-02-20 01:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 09:23

Добро утро @hotsnail, ето Реално ревю доколкото схващам от руски няма Автофокус на Широкоъгълната камера, мощни хроматични аберации, оптичния зуум почва от 2х до 4х, при това логично нямаш RAW или поне режим PRO с хубав JPEG. Не, не те карам да не го взимаш имал-дал, само посочвам какво взимаш ))

Семпли директно от магазинаПубликацията е редактирана (22-02-20 09:33)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   22-02-20 10:41

Да на всички самсунзи широката камера е без АФ. До колкото знам не са аберации проблема. Просто картинката без софтуерни трикове е мека и както каза човека прилича на картинка на импресионист отблизо. Ама със софтуера го докарват до приемливо ниво. Същата камера е в s10 lite май и доста други модели

За зума говори за s20 и там поне аз не разбрах колко е оптичното увеличение. Подозирам, че е 2х защото е без перископ, а основната е 12мп т.е. не върви с кроп да правят 2х. Та 4х вероятно е изрязан от 2х и така изрязват до 30х....ама то вероятно след 4х или 5х настава всемирна мацаница.

На s20 телефотото се използва за 8К. От него се кропи т.е, от 60-Тина мп 4:3 до 32мп 16:9 т.е. Не много голям кроп

Ултрата 8К до колкото схванах е кроп от основния сензор. На ултрата 8К е без стабилизация. Има някакъв детайл, до колкото гледах, примери снимани по обед. Май няма много динамичен обхват. Триковете за ХДР, поносим шум и стабилизация само в 4К

При ултрата 2х е изрязано от основната ако го има като настройка. 4х вероятно е перископа или пак е изрязано (от 108мп има място за кроп доста) и тогава перископа е 10х?

Е това е другия проблем, че май никъде не пишат какви са параметрите на оптиката на телефото камерите.

За селфитата и портретите, до колкото разбрах, има настройка, колко да заглажда кожата и когато се изключи не е трагично. Явно човека не е попаднал на нея и подобно на първите кадри дето пусна нещата са леко странни.

ПП човека е прав, че май по софтуера Самсунг имат доста работа за новите сензори. Най-вероятно дхомарк оценка ще видим чак като излезе Note 20 .....Публикацията е редактирана (22-02-20 10:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 11:58

Само като инфо Хухавелите имат навсякъде Автофокус, имат и супер Макро от 2.5см, имат и супер SlowMo 7680к/с. Няма да питам има ли такива функции Ултрата от 2.8к защото не.
http://phonesdata.com/bg/smartphones/huawei/mate-30-pro-5458329/

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: juslen   
Дата:   22-02-20 13:51

Незнам какво ахкате и охкате като зуумнеш малко и снимките са като мазани с пастели и акварел отврат, финия детайл изяден от шумоподтискането. Едно време Нокия бяха тръгнали в правилната посока с големи сензори и това е начина за качествена картинка не с 25 камери на гърба

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   22-02-20 14:11

juslen точно това е хубавото на тоя s20 ултра. Сензора основния е доста голям. Дори телефото сензора е сравнително голям. По-големи са от тези в другите телефони....

Виж линковете към фликр дето дадох. Тия със 108мп камера изглеждат доста сносно, когато са смачкани на компютър до 4К или 5к. За съжаление 12мп (4К) кадри уловени от телефона не ми допадат толкова....а там трябва да е силата на тоя телефон. Сензора е уникален. Явно имат да пишат още софтуер.


ПП ще напиша някой технически спекулации, дето на повечето хора няма да са интересни.

Силата на новия сензор е, че може да експонира различно отделните си под пиксели т.е. в групата от 9 пиксела можеш да зададеш различно време и/или чувствителност на някои от точките.


https://fdn.gsmarena.com/imgroot/news/20/02/samsung-isocell-bright-hm1-sensor-details/-727/gsmarena_


Това значи ХДР от един кадър. Хубаво е за видео т.е. 4К видеото може да изкара много хубава динамика сравнима с голям сензор и дори могат някакъв самсунг лог да направят ако искат.

За снимки подобно може от един кадър ХДР и така няма да има гадните артефкати на нощните снимки, където има движение.

Обаче! Тия нови сензори не ми е ясно до колко могат, да се управляват с Camera2 API-то на Андройд. Най-вероятно не може!

За това си мисля, дали самсунгското приложение може да запазва снимките като 16 битов HEIF (или 12МП DNG/TIFF) в който да е вкаран динамичния обхват на сензора (т.е. хдр-то направено от самия сензор с една снимка) и да мога по натам да си го обработвам с други програми.

Използването на стандартен RAW или използване на друго приложение за снимки най-вероятно ще вади значително по-лоши резултати от самсунгското приложение, защото няма да се изпозва възможността на сензора на ХДР от един кадър. В нормалните роу файлове не знам да има данни за под пиксели и девет различни експозиции за всеки под пиксел.....Малко е като канонските РОУ файлове - трябва си специална поддръжка в софтуера, за да ползваш ХДР-а от ляв и десен пиксел или да си направиш Depth map. Та като цяло имам съмнение, че роу файл от тия 108 МП (1) няма как лайтрум да му направи читав демозайк - такова чудо не е правено до сега, (2) данните в API-то и DNG не знам дали могат да опишат експозициите на под пикселите. До сега тия формати дето съм гледал имат само една експозиция за всеки кадър и то е информативно (EXIF), не e задължително софтуера да го гледа това въобще, (3) През API-то дали могат да се управляват експозициите на под пикселите което явно хардуера го позволява......

Преди години подобно беше с 2-те камери на Note 8. Хубаво има телефото камера, но само Самсунгското приложение или друго приложение направено само за Самсунг можеше да работи с двете камери. Андройда не разбираше от 2 камери. Та със Адоби Лайтрум например не можеше да си използвам двете камери.

Абе с азиатците дали са Сони, Самсунг или някои друг софтуера все има е назад. При американците обратното......Публикацията е редактирана (22-02-20 14:45)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: nyamago   
Дата:   22-02-20 14:47

И все пак - все още - не виждам убедителни примери, заснети с оптическия телеобектив (зум на макс дължина), което е уж главното предимство на Ултра-та. Без кроп и дигитално увеличение, през перископа - доколкото може да приближи далечен обект: и да видим детайл и острота.

Някой да покаже нещо такова?[smilie11]

(Защото всичко останало го могат редица по-просташки телефони и без перископ, кой със сензор или оптика, кой с 'умни' обработки. Моя 10+ също. Мерси. [smilie2] )

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   22-02-20 15:24

nyamago Точно!

Има примери в оня фликр албум ама не е ясно кой с колко "цирфров зум" е. Мен ми се иска да видя как е без цифрови трикове как е картинката и след това да гледам по-големи увеличения и други хитрини....човека обаче не ги е означил.....

Ето тази ми харесва и на 2к оразмерена ми седи добре. Идеално за фейсбук. Е за тия кадри не си взех s10+ или note 10.....малко повечко зум искам.


https://live.staticflickr.com/65535/49522511672_1ffa2c9ba0_k.jpgили тази не е лоша (5х т.е. с някакъв кроп е от 4х и размера на файла е странен), Явно е през стъкло снимана и за това е млако странна....да и лайката монохром ще хване отражения.


https://live.staticflickr.com/65535/49522506692_21b47fb762_k.jpgНа по-голям размер има артефакти от шарп. Не знам дали може да се намали на новите смасунги. Моя е антика ....

Тия дето са 19мм със сензор 1/2" са от перископа т.е. 102.8мм еквивалент.

7мм със 1/1.33" е нормалната камера т.е. пак трябва да е 24мм. 2.2мм със сензор 1/3.1" е широката т.е. 12-13мм...

пак линк към албума

Други кадри няма кой знае колко за сега.....след седмица или две....Публикацията е редактирана (22-02-20 15:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 17:01

Добре де @hotsnail, ти си фотограф - как мислиш да да пускаш и да се гордееш с някакви мазньочи и омазани кадри в съответните теми ? Това става само да се показва в размер 600х480 пиксела.


а това за нищо не става, КОШМАР [smilie25]

http://images.vfl.ru/ii/1582383791/5687ae14/29663282.jpg


П.П> Прегледах целия албум, окото хващат Ч/Б снимки и тези с Широката камера, но това не е заслуга на телефона.Публикацията е редактирана (22-02-20 17:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: TPECHAT   
Дата:   22-02-20 17:42

[smilie18]

по-дебилна тема скоро не е имало [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 17:44

Бизнеса с тамагочита трябва да върви [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: TPECHAT   
Дата:   22-02-20 17:47

Винаги ми е било тъжно за андроидните юзъри... все сменят марки, модели.. и все недоволни [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 17:53

Аз съм си доволен на 100% от Хухавела - разцепвам го от игри [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: wlad   
Дата:   22-02-20 17:55

Цената се определя и крепи на лабилното състояние на милЬоните Епъл фенове, подкрепяни от тези на Самсунг

Цената се определя от качеството на продукта, братле.
Китайският шит винаги си остава такъв, независимо какви милЬони пиксели му сложат. Накрая - едните изкарват снимка, другите - не, едните работят по 10 години, другите на втората са чао, едните работят стабилно петилетки, с другите "префлашваш" всеки месец. [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 18:11

Не съм убеден че продуктите на Епъл са оптимални като цена / характеристики, инак и аз щях да ползвам чАйфон.
За недодяланата, практически затворена Java iOS съвсем няма какво да кажа. Тоест ако трябва да избирам по-малката злина бих се спрял на Samsung все пак ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: TPECHAT   
Дата:   22-02-20 19:18

Ква джава бе чуек [smilie2]

Иначе по темата - как ли пък заради някаква камера не съм си взел андроид [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: DDt85   
Дата:   22-02-20 19:23

Някой беше повдигнал въпроса за данните на камерите. Аз още не мога да се ориентирам за размерте на сензорите на трите модела. Със сигурност 108МР на Ултра е плод на съвместна разработка с Fuji.

https://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/1/6/csm_Samsung_Galaxy_S20_Series_Real_News_SpecОтговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 19:30

>>>>>Ква джава бе чуек [smilie2] <<<<<

Образно казано, чеп за зеле на става от iOS "OS" ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   22-02-20 19:40

Android си е чист Linux, iOS пък е базиран на BSD (в частност на FreeBSD). И двете като мобилни изпълнения са зле...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: TPECHAT   
Дата:   22-02-20 19:47

Тъжно.. ше се обада на Стив Джобс [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 20:15

Прати му поздрави и от мен [beer]

@DDt85 - оригиналната статия е тук, става въпрос за реалните спекове на оптичния зуум в S20 / S20+,
тоест не отговаря на официално заявените. Реално е никакъв, само в Ултрата има 4х оптичен зуум.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   22-02-20 20:15

DDt85 какво точно те интересува?

На предната страница написах какви са размерите на сензорите на ултрата и еквивалентните фокусни дължини.

За нормалния с20 и с20+ ли не можеш да откриеш данните?

Трудно е малко. Виж на gsm arena. Хората са се постарали ама имаше някаква дупка и ми отне вреем да изровя данни с които да си я запълня

ПП в The Mall София има с20 и с20+ мостри. Честно казано след като изтърпявам цяла седмица тъпизмите на Сашо, камерите ме изненадаха доста приятно. Дори на 30х увеличение се виждат някакви неща. На по-малките увеличения дори си изглежда като снимка. На гадната светлина в магазина прави сносни кадри. Май са малко по леки от s10 или поне така се усещат. Ултрата ясно че е огромна и тежка. Изглеждат доста добре на живо. Абе това са телефоните за 202ПП да сега видях на Сашо линка. Е s10 поне си има оптичен зум. Може резултата да е по-слаб...не знам зависи от сензори от едно друго. Ама да добре съм се ориентирал към ултрата явноПубликацията е редактирана (22-02-20 20:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   22-02-20 20:34

Зуум може да се постигне не само с оптика, но и с кроп. Ако вадим стандартни 12 мегапиксела снимки, то с кропване на 64 мегаписелов сензор ще може да "постигнеш" още няколко фактора зуум. И на теория е без загуба на качество, стига еталона ти да е 100% [smilie5] Въпреки всичко - не бих казал, че е фалшив. По същия начин, както в статията се посочва, се постига 10-кратния "хибриден" зуум. Големия въпрос е до колко е качествен сензора при 100% кроп...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   22-02-20 20:35

Сашо оная снимка със затвора и с Хъбъл да я снимаш, на дали ще има много повече детайли. Разстоянието от vista point-a над моста golden gate до алкатраз е 5 и половина километра по права линия в район в който има често мъгли и има замърсяване от коли и т.н. ...... всъщност от тая снимка се изяснява, че тоя пич е правил галерията във фликр за Самсунг по поръчка. Щото по време на презентацията даваха на живо как правят този кадър конкретно.

Освен това е безумно на всеки два реда да повтаряш, че 100х зума е лъжа. Да разбрахме го първия път. 50х зума на хуавей е точно толкова голяма лъжа също! 30х също е лъжа и вероятно 10х може би става т.е. 12мп кропнати от телефото сензора.

Както каза nyamago важно е какво вади оптиката без обработки. Ама такива примери няма много за сега или не е ясно кои са тия примери. Демек 4х зума как се справя. То лошото е, че 102 / 24 > 4 и не е ясно 4х дали е кроп от 108 или е перископа. А телефона има настройка 4х и 5х........Публикацията е редактирана (22-02-20 20:40)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 21:08

Не казвам че е лъжа, казвам че всички фотофлагмани на Самсунг от хубавия Galaxy S6 насам не струват. Тоест ако искаш като цяло хубав телефон Самсунг си заслужават, но ако държиш конкретно на камера и качество не. Сам виждаш колко далеч са Самсунг от Хуавей и вече от Сяоми. Липса на AF във всички камера-модули, липса на Супер Макро, липса на 7680 к/с Slow Mo, ами то само липси. За сметка на това хич не се срамуват да искат майка си, баща си и цялата фамилия за телефоните си. Срамота [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   22-02-20 21:26

Е как го разбира бе? Направи ли барем един кадър с двете камери един до друг? Нали вчера беше от С7 ама днес от с6...бе кажи че самсунг не слагат камери и се успокой. Иди сипи се една водка, гледай някой филм......

Не ти понася нещо, че хувейките затъват яко ли що ли?...ми да на затваряне отиват. Кофти работа е, ама като натъпкаха с шпионски щуротии устройствата си...това е. .....продажбите на телефони Huaweii падат последните месеци, като лавина по склоновете на Пирин.....RIP Huaweii


Сега обсъждаме друга марка тука.....'


ПП За 100х и 30х за мен са лъжа. Но това не ми пречи да харесам тоя телефон и заради камерата. 4х ми стига. Ако и 10х става бонус! Има си там 1000 кадъра в секунда или нещо подобно. Дори моя древен ноут има ама никога не съм го пускал за 3 години....и да тъпия ми ноут и от близо снима ама и това не ме интересува...Публикацията е редактирана (22-02-20 21:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   22-02-20 21:48

Чакай сега, не ми е нужно да имам всяка играчка за да видя как снима и колко струва. Досега видях само невероятни мазньочи и чиста ширпотреба. Защо въобще е тази тема, като да става въпрос за някакъв прогрес или "извънземна" технология ? S20 "Ultra" напълно стандартен флагман с неоправдано разпиарена камера и раздута цена. Не бих го взел дори и за 500лв, просто за мен като камера не става. Ако в момента ми се наложи да взема Самсунг отново ще взема S9+ или нещо S10-тa серия. Абсолютно същите неща като в S20-та серия но на поносима цена. Като бонус 3.5мм жак.Публикацията е редактирана (22-02-20 21:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: wlad   
Дата:   22-02-20 22:30

Да сравняваш айфон и самсунг с хуявей и хуяоми е нещо като да сравняваш бензин с метан. Да, и на метан върви колата, и е по-евтино, по-калорично, по-екологично, но все си смърди на кенеф и след две години колата ти е за коша.
Оставете ги тея хуя-неща на китайците, да си се радват на али-пикселите, а си вземете нормален телефон с доказано качество и легален и надежден софт.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: kasad   
Дата:   23-02-20 00:23

За съжаление Сашо е прав. Ултра е голямо разочарование. Така му се бях наточил а като поснимах...За съжаление и на горещия охльов отдавна китайците задминаха Самсунг, за ябълките не говорим. Качество, сглобки, камери...Затова краварите скачат на хуя а не на самсуняците. Остави психодесните пропагандни приказки за шпионските китайски джаджи, а да се вгледаме в това, което предлагат.Звера се на компа и сравнявам снимките, снимани лично от мен. Още не мога да си отговоря на въпроса защо ксиаомито със същата камера вадят по добри кадри от ултра...А за ябълките само мога снизходително да се усмихна. Фанатизма не е истината.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: nyamago   
Дата:   23-02-20 00:29

Разгледах - в оптиката, както очаквах, има потенциал. Обаче кому е притрябвала идиотската вътршно-камерна обработка при тия условия???[smilie10]

От 10 години всички телефони, които съм порбвал го правят в различна степен: безумно мазане на шум, после безумно маскирано шарпене на контурите - уж да се възстанови замазан от обезшумяването детайл, но само се вкарват артефакти по-лоши от шум (щото в нищо не се чистят и са нестествени с 'тухличките' си, т.е. и по-грозни от хаотичен шум). В резултат - образ като от комикс, с плоски елементи, яко оконтурени с грозен фриндж...

Беше оправдано с по-малки и шумни матрички, по-стари малки лещички дето не даваха 'сигнал' за борба с шума. После беше оправдано с появата на масовия всенароден 'фотограф', който не иска да разбира, а иска моментално 'готини' снимки - на малкото екранче... Те и днес искат същото - и премного продукти им го шрпедлагат, но глагманите със супер-сензори и с перископни супер-обективи - за тоя масов потребител ли се правят??[smilie11]

За съжаление т.нар. 'RAW' само значи DNG формат, но без никаква гаранция, че въпросната обработка не е вече приложена още при четенето на матрицата и кодирането на DNG-то [smilie8]

Засега - твърдо НьЕ! [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   23-02-20 00:48

с тия нови сензори дори да има истинския девствен неопетнен РОУ, вече има значение как е направен този РОУ и нещата са още по-сложни, може би за да надхитрим с малко физиката......

В понеделник 9:30 Българско време ще видим и Сони какво са сътворили. Миналата година акцентираха към творците на видео. Май дори лог профил имаха....

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   23-02-20 10:05

>>>>>>Честно казано след като изтърпявам цяла седмица тъпизмите на Сашо, камерите ме изненадаха доста приятно.<<<<<

Човек или си болен или имаш някакво магазинче за телефони на Samsung. Нямам обяснение как методично и последователно ни опяваш колко са "добри" Ултрите при условие че откровено са Пълен Шит.
Другото което е много странно, при условие че вече има Ултри по магазините, а ти си абсолютно "навит" да я вземеш защо още не си я взел ? Ами вземи я , пусни няколко хубави кадъра тук, затапи "противниците", стига приказки, стига плювки по разбиращите съфорумци. На какъв цвят си се спрял, защото казват че тия Сивите най-добре снимали [smilie5] Честно ако бях в твоята ситуация бих си взел една Galaxy S10+ или Note 10.

Интересно какво очакваш от Sony - същото като и от Samsung, НИЩО.
Не знам дали си в час ама Sony никога не са предлагали опция RAW / DNG в телефоните си, а самите им телефони от години имат славата на най-лошо снимащите на пазара.Публикацията е редактирана (23-02-20 10:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   23-02-20 11:51

Тука има сравнения разни с други телефони и доста примери


ПП Гледам тия примери там детайла и разработката на сенките от 108 МП сензор на светло при сваляне на 12мп са видимо пред конкуренцията. На тъмно май е по-скоро на сходно ниво като другите (на другите модели се вижда как софтура е изтрил цвета на някои детайли или направо е помазал текстурата...). Зума е странен щото пада видимо резолюцията, но на 30х има видими детайли, дето просто ги няма на 10х ....Та явно това 100х и 30х ще са използваеми по-скоро да видиш нещо в далечината как седи.

ППП Попаднах на една интересна сметка. Перископа на Самсунг всъщност е доста по-добър от тоя на П30 серията. Сензора е значително по-голям и с повече пиксели. Така се получава, че при еднакво увеличение самсунга има по-голяма площ и повече пиксели .....нищо че пише 4х всъщност разликата е значителна.


ПП Сашо като не те интересува, не пиши.Публикацията е редактирана (23-02-20 12:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   23-02-20 13:51

Взе ли тази прехвалена Ултра най-сетне или само ще постваш врели некипели ? [smilie5]
Темата живо ме интересува понеже съм голям фен на мобилните технологии и не робувам на марки.
Тук популярен блогър добре го е казал
https://www.youtube.com/watch?v=sr2fBCzXo4g

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   23-02-20 18:35

sony-то не е лошо, но ще е далеко зад ултрата. Телесензора е със 70мм еквивалент, но 1/3,4 е доста дребен спрямо 1/2 на ултрата. Големия сензор не е толкова голям също и са само 12мп т.е. кроп няма да опция. Явно не им се прави впечатляващ камерафон.....а точно те имат тоя шанс......

Обаче със звука яко са се напънали и има 3,5мм жак. Явно ще има и гейминг услугите им.......

Дизайна им обаче е номер едно. Няма толкова красив телефон.....


https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2020/02/crop2.jpg
https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2020/02/crop.jpg


ПП Сони телефоните са проектирани и произведени в КитайПубликацията е редактирана (23-02-20 18:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: juslen   
Дата:   23-02-20 19:12

Какъв дизайн бе то всички са еднакви вече [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   23-02-20 19:29

juslen написа:
> Какъв дизайн бе то всички са
> еднакви вече [smilie5] [smilie5] [smilie5]

няколко неща

екрана е плосък! Ура. Тия криви екрани не са удобни за гледане на видео и снимки - краищата се подвират, изкривяват.....(новите самсуняци също са плоски, само стъклото е закривено, но екрана е плосък!)

Няма нищо изрязано от екрана - екрана е правоъгълен с остри ъгли! пак като гледаш снимки или видео, да има дупка или чопче някакво в средата на филма. Ми тъпо е....(самсуняка има и дупка и заоблени ъгли на екрана, както и повечето китайци)

Формата - телефона е дълъг, но не много широк. Идеално за ползване и оставя място за две приложения съвсем културно (самсунг и те се усетиха тая година и са по-тесни и високи, но не са като Сонито....)

Целия дизайн изглежда много изчистен без излишни елементи и прекомерни заобляния....Публикацията е редактирана (23-02-20 19:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: wlad   
Дата:   23-02-20 19:32

отдавна китайците задминаха Самсунг, за ябълките не говорим

[smilie5] [smilie5] [smilie5]
[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   23-02-20 19:45

>>>>>>>Дизайна им обаче е номер едно. Няма толкова красив телефон...<<<<<<<
Разгеле , най-сетне да постигнем съгласие.
Безспорно хубав, макар че за мен 6.5" идва малко вповече.
Радва липсата на Въжди, Капки, Дупки и прочии "хубавини".
Цената със сигурност ще е покрай 2к кинти, което на този етап го прави безинтересен. Навотаците ще се наложи да чакат догодина или да се разделят с един-две бъбрека ))
Всъщност най-хубавото е че телефоните ги има , пък времето лекува всичко - най-вече цените.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: juslen   
Дата:   23-02-20 19:45

[smilie5] На мен дизайна ми идва старомоден скучен някак пенсионерски всички тия заобляния разчупват телефона сонито седи като леко заоблено парче дъска....по-точно летва [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   23-02-20 19:56

Аз съм вече улегнал в гроба човек и ме кефят семплите, правоъгълни форми на ковчег [smilie5]
Радва и семплия камера блок, без разни копи-пейст квадрати ала "Ултра"Публикацията е редактирана (23-02-20 19:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   23-02-20 22:28

баааа видеото много е напреднало от моя ноут 8

8К-то намалено на 4К е брутално в някои от кадрите......

Има и тестове на стабилизацията, явно още от миналата година са добри, ама това чудо сега.... .....

ПП Тоя пич явно е изключил лицемазачката и изглежда добреПубликацията е редактирана (23-02-20 22:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 09:57

Сони направиха нещо супер умно!

Пуснаха и Xperia Pro, която може да се ползва с алфа камерите като външен дисплей и има подобрена 5G антена, за да предаваш на живо в интернет 4К ......Иначе про модела е 1:1 с XPeria 1m2

Доста смислен е тоя про модел....

Иначе показваха примерни кадри през деня заснети и динамичния обхват, контраста и цветовете бяха като алфа камера т.е. най-доброто което се предлага.....Публикацията е редактирана (24-02-20 09:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 10:54

Ехахаа @hotsnail , като те слушам и чета, мед и масло ми капят на сърцето [smilie5] За съжаление Живота е съвсем друга бира от тези розави бозави презентации, така че със сигурност не очаквай това което ти показват. Всяка година е едно и също, а резултата нула и под нула. Кефи ме Експерията на хартия aмa дали в действителност ще се получи конкурентна не е ясно. Да почнем с това което най-много вълнува запалените фотолюбители - има ли възможност за RAW / DNG ? Засега положителното което виждам е Оптика от ZEISS, като най-вероятно става въпрос за Лого на ZEISS и нищо повече. Мераклия съм, но да видим какво ще видим ))

Xperia 1 II hand on Review

Тизър на Xperia 1 II (Mark II)

Публикацията е редактирана (24-02-20 15:07)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 11:16

Виж RAW имат всички андроиди, щото е част от платформата т.е. Camera2 API-то....дали сони са сложили подобно нещо в менюто на тяхното приложение.....

А камерата вероятно ще е на нивото на П30 т.е. една година назад. Новите телефони на шаоми, самсунг и хуавей явно ще слагат още по-големи сензори, перископи и т.н. Та няма да е на върха на класацията за камери в дхомарк, но може да е доста прилична.....Дори xperia 5 макар да е назад доста, всъщност не е лоша камера, порсто отстъпва на най-новите. На нивото на с9 и п20 про е....

Логично е като се замислиш колко кинти дават епъл, хуавей, шаоми и самсунг ама те продават доста на 100 милиона телеофна на година всеки а Саммсунг към 300 милиона.........Сони са под 10 милиона май......Публикацията е редактирана (24-02-20 11:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 11:29

>>>>>>Camera2 API-то....дали сони са сложили подобно нещо в менюто на тяхното приложение.....<<<<<

Току-що се информирах :

RAW / DNG са заявени в сайта на Sony, ще бъдат достъпни след скорошен ъпдейт

Характеристики и подробности на БГ
Публикацията е редактирана (24-02-20 12:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: СамуилАрнаудов   
Дата:   24-02-20 11:53

Това не беше ли тема за Samsung S20, а не за някакво Сони на 50-то място в класациите, дето било с много хубав дизайн [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 12:13

Ами лично аз много се съм разочарован от Самсунг като камери така че нямам нищо против промяна в курса.
Ако някой иска да направи отделна тема, ще я подкрепим [smilie24]Публикацията е редактирана (24-02-20 12:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: DDt85   
Дата:   24-02-20 12:19

Според сайта на Sony 1(II) трябва да поддържа DNG " от кутията", няма ситен шрифт, та ако казаното по-горе е вярно малко подвеждат потребителя.
Размерът на сензора обаче е интересен - 1/1.7, каквито обаче са монтирани зад широкия и телеобектива на S20/S20+. Като се зарових с такъв сензор (12MP и размер 1/1.7) са били част от фотоапаратите от серията Q на Pentax. Оптиката обаче...
Та, новото Сони води още един въпрос - какво става а отношенията Nokia/Zeiss?

P.S.: темата може да се прекръсти на "смартфони 2020", та всеки да си пише.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 12:24

Хайде да направим нова тема.

>>>>>>какво става с отношенията Nokia/Zeiss?<<<<
Няма NOKIA като мобилно поделение, има китайско HMD Global (тоест Foxconn) което ползва Логото на Nokia.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 14:00

То и Цайс няма, нито има Лайка или каквато и да е друга архаийчна марка за оптика в мобилните телефони.

Има няколко снимки на мениджърите заедно, клипчета в тубата и договор позволяващ на една фирма да слага логото на друга фирма, уж след някакво тестване или сертификация......Демек мижи да те лажем.

Та логото на Цайс могат да го сложат на всяко тяло на телефон след съответния договор.....Оптичните модули така или инак се правят от съвсем други фирми.....


ПП Конкретно за Сони ако кажат Т* покритие означава по-контрастна картинка. Прочие Сони партнират с Цайс още от преди да има Нокиа като фирма. Няма там как да се получи конфликт или нещо.....

ППП Темата трябва да е за телефоните от MWC 2020. На есен ще има втора част.


ПППП Аз за сега съм удивен от оптиката и сензорите на С20 ултра. Няма толкова добър телефон до сега! Много вероятно до края на Март ще има поне още един ако не два.......Публикацията е редактирана (24-02-20 14:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 14:54

>>>>>>>>Няма толкова добър телефон до сега! <<<<<<
Тук не мога да споря докато не проведа един-два разговора с телефона, може да се чува наистина добре [smilie5]


>>>>>> Аз за сега съм удивен от оптиката и сензорите на С20 ултра.<<<<

Аз също съм "удивен" от "перфектната остра" оптика която са успяли да поставят студентчетата на Самсунг в камерата. Това е истинско чудо [smilie5]

Credits: S20 "Ultra"

http://images.vfl.ru/ii/1582548490/364cdff2/29681255.jpgCredits: S20 "Ultra"

http://images.vfl.ru/ii/1582548542/0aa26653/29681257.jpgИстинската сила на "Ултрата" обаче са нощните снимки.
Там просто СМАЗВА всякакви видове огледално-безогледални апарати [smilie18]

Credits: gsmarena

http://images.vfl.ru/ii/1582548660/9955bb55/29681274.jpg
Публикацията е редактирана (24-02-20 14:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: deandimov   
Дата:   24-02-20 15:06

С този Самсунг S20 Ултра от към камера се върнаха с 15 години назад във времето.Дори при лек зум се вижда,че детайли няма на снимките, всичко е омазано тотално....

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 15:09

За сега съм удивен от оптиката и сензорите на С20 ултра [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   24-02-20 15:34

Нещо интересно

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 15:46

Показвайте примери с други телефони. Не философствайте. Щото като гледам на хуйвей п90000 про майт да си мамата са по-меки кадрите с по-малко динамика и има един veil от кофти оптика........


Дайте да видим 10х на хуйвей примерно по-добре ли е? Ми не е е по-добре. По-зле е. Щото за 10х правят кроп от камера с по-малка резолюция и размер......


Е го и Сашко извади един кадър пълен размер хем от основаната камера на хуйвея - мацаница голяма и се скри. После само пoказва пощенски марки 640х480 - все едно снимани със Сименс SX1.....

https://fdn2.gsmarena.com/vv/bigpic/sisx1.gif


До сега единствена слабост на самсунга дето видях истинска, а не тролене, е мазането на кожата със задната камера, което май на авто режим не се изключва...чудя се дали в про режима е изключено......


На тех радара публикуваха сравнения и на ултрата са най-добри кадрите спрямо айфон, спрямо пиксел 4....просто има повече детайл и динамика ......и това е само с 12МП режим. Ултрата има и 108МП......Публикацията е редактирана (24-02-20 15:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 15:55

Срещу ръжен и *уй не се рита [smilie5]

Днес беше анонсиран и OPPO чайника Realme X50 Pro.
Вече не е изненада три пъти по-евтин телефон да снима 3х по-добре от леко претаканите продукти на Samsung.

http://images.vfl.ru/ii/1582552324/87c39b68/29681746.jpg
Публикацията е редактирана (24-02-20 15:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 15:59

lamerko написа:
> Нещо
>
> интересно

Фен съм им на винбозите новите...ама - Имам такъв таблет и работи супер яко, но не е подходящ само за таблетна употреба - интерфейса изисква външна клавиатур аи мишка на доста места. Не работи на нивото на андроид или иОС с екранната клавиатура -често курсора се оказва зад клавиатурата и не виждаш какво пишеш. За телефон ще е голям проблем.

"Wіndоwѕ 10 зa АRМ" иа горе долу 10 приложения нейтив и всичко друго работи с емулация т.е. супер супер бавно. А процесора 845 май не е най-бързия Арм на планетата? Дори за новия майкрософт сърфис таблет с Арм отзивите са меко казано негативни, пък там процесора е по-бърз май и имабая батерия......

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 16:01

Сашо написа:
> Вече не е изненада три пъти
> по-евтин телефон да снима 3х
> по-добре от леко претаканите
> продукти на Samsung.
>
> http://images.vfl.ru/ii/1582552324/87c39b68/29681746.jpg


Кое е по-добре на тоя кадър бандинга в небето ли е по-лесно видим?

Кадъра е видимо по зле от кой да е пример с с20......

Само виж по небето какви артефакти има - линии някакви мазане от няколко кадъра.....тука са се изсрали мощно със софтуера по китайскиПубликацията е редактирана (24-02-20 16:03)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 16:03

>>>>>>>>>>>Кое е по-добре на тоя кадър бандинга в небето ли е по-лесно видим?
Кадъра е видимо по зле от кой да е пример с с20......
Само виж по небето какви артефакти има - линии някакви мазане от няколко кадъра.....тука са се изсрали мощно със софтуера по китайски<<<<<<<<
Мани мани, след импресионизма на "Ултрата" всичко останало ми се вижда ТОП и Върха [smilie5]Публикацията е редактирана (24-02-20 16:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 16:04

къде го тоя импресионизъм?

що дрънкаш тъпотии.. дори тия кадри с 10х или повече дето пусна са по-хубави.....

Виж съвсем сериозно ккви артефакти има в небето тоя кадър.....все едно лепени кадри един до друг и има ръбове и не са изравнени цветовете......Публикацията е редактирана (24-02-20 16:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 16:06

Човек ти си заклет "комунист", кажи моля те поръча ли вече Ултрата и кога ще видим майсторски кадри от чудото на корейския народен "гений" [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   24-02-20 16:07

OPPO-то наистина са се поизложили... текст

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 16:10

Ами не знам - Самсунг ли е , ОППО-ли е все са едни такива с вкус на евтино боядисана пластмаса ))

Имам чувството че разговарям със слепи и глухи.
Ше пусна няколко кадъра от Камерафони за да знаете за какво иде реч


http://images.vfl.ru/ii/1582553997/8362004d/29681954.jpg

https://b.radikal.ru/b37/2002/90/c59222c34bd4.jpg
https://b.radikal.ru/b00/2002/f6/47cfc070ec3c.jpghttps://b.radikal.ru/b03/2002/5d/d75673b2f123.jpg
Публикацията е редактирана (24-02-20 16:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 18:54

Втората и последната са добри. Има изядени текстури тук там т.е. артефакти от обработка. На втората има и дефект на оптиката - крива леща или нещо подобно и долния ляв ъгъл е видимо по мек и има винет....

Първата е по-зле от примерите, дето гледах с ултрата.

не ме дразни за телефона. Няма как да си го купя преди 13-ти Март.....тогава идва в Европа......

Иначе аз най-вероятно ще правя по една снимка на месец с него. Най-вече с Microsoft Lens. Много яко приложение за копиране на документи и скици. Вече може да прави PDF с няколко страници!Публикацията е редактирана (24-02-20 19:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 19:11

Една сренолоша новина за S20 и трите модела. Май RAW ще има само от основната камера. s10+ и note 10 май могат да правят RAW от всички камери....

ПП Обявиха днес и сгъваемия хуйвей....ама с хуйвея става вече трагично в България. Днес един приятел ми се оплаква, че половината неща вече не работят дори за старите телефони. Тръмп буквално ги уби......Публикацията е редактирана (24-02-20 19:17)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 19:24

Хайде сега средно лоша новина, това че не си кадърен да ползваш изделията на S-A-M-S-U-N-G не значи че имат недостатъци. Като нямат напиши си RAW драйвъри и за останалите камери , какво толкоз [smilie5]

Мда..[smilie18]

Ами чакаме 13-ти март, ще чакаме и на 1-ви април.
Аз някак си не те виждам как ще се изръсиш със 2.8к за това недоразумение, ама щом си вярваш няма да ти преча. Надеждата умира последна ))

Леле майко [smilie18]

http://images.vfl.ru/ii/1582564890/2138d016/29683628_m.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 19:28

пич кой какво си купува е негова работа спри да обясняваш кой какво ще ползва......Нито знаеш кой какъв е и какво му е на главата....Преди години шефа на Еконт беше в тоя форум. Сега също има хора най-различни. За теб 2-3 хиляди може да са много пари. За някои може да са парите за кафета днес...... Не разбираш ли колко е безумно това което пишеш

Отделно че тия телефони дето рекламираш не са по-евтини. Хуавея е 2 бона. Новото сони ще е 2400.....Самсунга е 2600...новия хуавей ще е 3 хиляди и май няма да го пускат в европа въобще...Публикацията е редактирана (24-02-20 19:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 19:32

Портрет by S20 "Ultra", май е от Музея на мадам Тюсо в Лондон ))
Не знам какво да кажа - ти надмина и най-кУравите заклети Айфонаджии.

http://images.vfl.ru/ii/1582565472/4719edb2/29683788.jpg
Публикацията е редактирана (24-02-20 19:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 19:51

Sony Xperia 1 II vs Galaxy S20 Ultra Camera Test

Xperia 1 II vs iPhone 11 Pro Camera Test

Снимки от Xperia 1 II, уж ще ги качат в пълен размер тукПубликацията е редактирана (24-02-20 20:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 21:13

Торбата пари на Самсунг си личи. Хуавей и Епъл с новите си телефони също ще водят пред сонито и то със сезнори направени от Сони......Постарали са се много Сони, ама с 10-20 пъти по-малко инвестиции толкова. Цветовете са зле, но за сметка на това няма детайл.....

Дето се вика явно времето и броя инженери които имат, си казват думата. За толкова са имали време......то за това и роу файловете са ги отложили.....


ПП Тоя фъндройд......мани мани какви са специалисти....има някои девойки влогърки доста по напред от тях.


ППП Направи ми впечатление, че другите им два модела на Сони са доста под 1000 лева. Единия ще е 400 а другия 700. А този флагман ще е 2400. Интересно Про модела с хубавите антени и HDMI вход колко ще бъде.

ПППП Тъжната истина е, че с увеличаването на ролята на софтуера, играта ще става много по-скъпа и ще отпадат фирми. Сони не бих се учудил това да им е последния флагман, догодина просто ще са много по-назад.

Тия от Оппо с горния пример и те натам са се запътили.....

ПППП Тия примери показаха и Сони на презентацията. Хубави са много. Ама дори моя Ноут 8 може да ги направи и на ХД ще са супер поне толкова ако не и повече. Виждате, че снимките са осветени доста професионално, не са един човек ходи по улицата......(малко като черно белите кадри от ултрата - направени са от добър фотограф....)Публикацията е редактирана (24-02-20 21:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: disorder   
Дата:   24-02-20 21:36

Прехваления Хуавей оня ден го видях на живо... Катастрофа, при това брутална! А иначе е доста бърз.
Собственика на Уавея отказваше да повярва на очите си - Пиксела го размаза няколко пъти. Една напудрена чисто нова ябълка също падна посечена от Пиксела. У-жас, казвам ти, истински у-жас!

А тоя Гнусмас мирише на яка тояга, чак на квадрати седи. Дано кадъра да е от предпродукшън бройка, иначе не знам кой ще го купи.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 22:04

е то какво можеш да правиш с хуавея освен да говориш да правиш снимки....Аз не бих го свързвал в интернет, щото обновления дори за сигурност нямат вече и е въпрос на време някое хлапе да се зарови в бюлетините на Гугъл и да изтряска де що има хуйвейски телефон в София......

Ще си качиш ли банково приложение от пиратски сайт? Ще си сложиш ли пиратски нетфликс или амазон прайм или хбо за да ти гепят account-а и картата? А като нямаш гугъл стор от къде взимаме приложения и обновявания за тях?? Без обновявания след 12 месеца тоя телефон няма да може да се връзва нито към фейсбук нито към youtube....


Пикселите май са хубави като камери. Ама нямат широка камера тая година. Зума е малко орязано.....абе имал съм около 5-6 гугълски телефона. По-добре е самсунг....или дори Сони


Тука има сравнения на пиксел4 и 3а, айфон, с10+ и новата ултра

Близки композиции са. Има разлики в експозицията. Вероятно меренето им работи малко различно. Ултрата в общи линии изкъртва всичките като детайл на кадрите дето гледах - 108мп....това е положението. Иначе като динамичен обхват няма много голямо предизвикателство и до колкото го има всичките леко се издънват. Самсунга в светлите тонове. Другите в сенките....Публикацията е редактирана (24-02-20 22:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   24-02-20 23:01

S20 "Ultra" vs Iphone 11 Pro Max сравнение, но не със снимки в пълен размер


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-20 23:35

Благодаря!

CNET

Със 100х зума всъщност са успели да направят някакви поносимо зле снимки в размер пощенска марка... хахха.

Интересно е и голямото ревю. Всъщност хвалят камерите. Обаче плюят яко батерията......Уж 5000 мАч. А дали тоя 6.9" амолед телевизор папка яко.....

Кефят се на другите неща - скорост, екран ....Публикацията е редактирана (24-02-20 23:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   25-02-20 00:17

Няколко кадъра яко намалени тия с детайлите а тия с 30 и 100х са яко увеличени хахах

откачено е колко е голяма разликата от широко до 10х т.е. използваемия обхват.

Ето и видеото

ПП За селфи камерата явно с настройки става приемлива.....

ППП има и един 8к клип свален на 4к. Някои от кадрите на 4К са доста впечатляващи за телефон

https://www.youtube.com/watch?v=OefocRFlDss
Публикацията е редактирана (25-02-20 00:24)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   25-02-20 08:03

>>>>>>>>Няколко кадъра яко намалени тия с детайлите а тия с 30 и 100х са яко увеличени хахах<<<<<<<
Млад и зелен си още, не схващаш нещата ))

Всичко е наред със снимките - в пълен размер са за голямо нещастие на зрителите. Нещата обаче са извън контрол. Не мога да разбера - Самсунг се подиграват с нас, белите дебели хора ? Не ви съветвам да отваряте снимките в пълен размер, от години не съм виждал по-скапани снимки, от години [smilie23]

...макар че, това е най-добрата снимка при идеални за телефон условия и от RAW може да се получи нещо читаво

http://images.vfl.ru/ii/1582611099/880913de/29687506.jpg
Публикацията е редактирана (25-02-20 08:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: kasad   
Дата:   25-02-20 08:14

Толкова глупости не бях прочел отдавна. Пикселите снимали хубаво особено последните да видиш, не работили половината ръйш ли приложения при хухавелите... Абе хора, това може да ги разправят на тези които изобщо не са пипали телефоните.. Поне Сашо е по - наясно и с него си спорим в много по професионален форум за телефони от този. За съжаление отговарям за техническо обезпечаване на фирма и трябва колкото и да не искам-проучвам телефончетата. Еми... Хм. По полека с квалификации, защото наистина във фото Ултрата не надскача конкуренцията и това е визуален факт. За приложенията за хухавелите, работят си всички дори и на най новите модели стига да ги качиш само гугълските простотии, другото си работи и има, а сигурността не се притеснявайте. Като извод ще кажа, че много по напред са китайците в иновациите отколкото другите за съжаление. Сони са уникум, произвеждат сензор а не могат да извадят добър софт за тях... Абе нещо са уникално наистина... Във фотоапаратите им досега екраните не си оправиха , лагват, бавят, замръзват, много е дразнещо. В телефоните им, софта за камерите. Абе поне да пратят инженерите си от отдела за телефончета да направят поне екраните на фотоапаратите, а от отдела за фотото да пратят софт инженери за дописване за фокус и цветови баланс в камерите на телефончетата...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   25-02-20 08:38

По повод ъпдейтите за ХУАВЕИ - Mate 20 / Pro / P30 / Pro имат редовен ъпдейт до Android 10 / Q с всичките му Гугъл сървиси и пачове за сигурност. По-новите модели са с Android 10 AOSP, a Гугъл сървисите се слагат за 1 мин.
Като инфо Google Pay не работи.
https://www.telenor.bg/huawei-mate-30-pro

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: СамуилАрнаудов   
Дата:   25-02-20 09:07

Аз също, като собственик на HUAWAI P20pro мога да потвърдя, че всичко си работи, а от телефона съм предоволен и като батерия и като камера и като бързина и стабилност.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   25-02-20 09:20

Сега да не сме толкова негативни към Samsung:

Новия Exynos 990 няма тротлинг

http://images.vfl.ru/ii/1582613959/f5b105fb/29687844.jpg
Публикацията е редактирана (25-02-20 09:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   26-02-20 10:23

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s20_ultra_camera_comparison-review-2071.php


Започнаха да идват сравнения преки и Ултрата е видимо по добра от П30-ката на хуйвей поне на нормалния обектив и 4х-5х зума. То всичко останало след 4х или 5х е обработка и при двата и доста безсмислено сравнение.

Ми10 вади малко повечко детайл на 108МП снимки. Което от началото си го знаем - едното е с 27МП филтър дургото е с 12МП филтър и по-средата бесни сметки.....

ПП Особено с нощните снимки ....да дадете 2 бона за недоправена китайска играчка си е върховна глупост. А последния им телефон дори са пропуснали да сложат стабилизация, вероятно щото и преди не е работила......Публикацията е редактирана (26-02-20 10:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   26-02-20 10:36

Здрасти @hotsnail, помислихме да не те е тръшнал Коронавируса, за съжаление явно не [smilie5] [beer]


Страхотно читаво видео и разяснение около камерите на S20-тa серия, евала на автора [smilie24]
Единствено не спомена че Широкоъгълната камера няма Автофокус, за разлика от Хухавелите и лично на мен откровено Синеещия 108mp сензор хич не ми допада било в снимки, било във видео.Публикацията е редактирана (26-02-20 11:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   26-02-20 11:34

Прегледах линка от хубавото сравнение на gsmarena
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s20_ultra_camera_comparison-review-2071.php


Първо трябва да е ясно че са тествани Авто режима и стоковия JPG, тоест в тоя случай всички тествани камерафони са брутално зле и не стават от гледна точка на взискателен фоно-фотограф.
За P30 Pro знам чe може да снима в режим PRO на пълната си 40mp резолюция, след което кадъра може да се ресайзне на компа на дифоултните 10mp и се получава Убийствено качество, далеч по-добро от стоковите 10mp.
Бих искал да видя 108mp снимка от S20 Ultra в PRO режима, защото там JPEG-а е с доста по-високо качество от стоковия, който гледаме на сравнението.


От сравнението нa 108mp между S20 Ultra и Mi Note 10 мога да отбележа че китайците са уцелили най-читавата резолюция от 27mp където снимката е с някакво приемливо качество. В пълна 108mp резолюция на Авто и двата телефона брутално не стават.

Mi Note 10 на стокови 27mp

https://a.radikal.ru/a13/2002/5a/0bde390204f8.jpgS20 Ultra с ресайз на 27mp на компа

https://a.radikal.ru/a33/2002/53/b356723acb2b.jpg
Публикацията е редактирана (26-02-20 11:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: kasad   
Дата:   26-02-20 13:06

Ксиамито вади детайл по-добре от Ултрата това е. А да сравняваш размазаните снимки на Самсунга с 3х и 5х на П30 про е доказателство как изобщо нищо не са изпреварили и са зле. Много зле. Не можах с видеото да поснимам с Ултрата както трябва, но има вече в нета видеота с оплаквания, че стабилизацията на Ултрата не работи коректно в някои случаи. Като думата коректно е евфемизъм разбира се.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   26-02-20 13:19

Касад може ли линкове. ....разбирам сигурно сте фен на някоя китайска марка, но оплаквания за стабилзацията за сега не съм видял за Самсунга - напротив хвалбите са огромни. Това не е нищо ново де още в s10 бяха направили чудеса. Ми10 също много го хвалят и вероятно просто е със същия модул като самсунга. За хуйвей има меко казано доста оплаквания от стабилизацията......

Инак да за снимки на светло ми10 е добре. Хубаво е да има и сравнение на слаба светлина и там предполагам ще е около 1.5 стопа назад.

За телефото камерата на мен ми харесват резултатите на 4х. Определено е много добре и за сега подобно 2-ро няма. Особено на тъмно е невиждана до сега. Нормално с двойно по-голям сензор от хуавей. На 10х също се справят добре телефоните ама искам да видя нещата от 1-ва ръка - тия ревюта не навлизат в технически детайли. А това ми е най-важния критерии спрямо 10-ките на самсунг - те имат само 2х камера (52мм), което не ми е достатъчно.

Не бих ръсил простотии като касад за хуйвей-ския перископ. Те все пак направиха първи подобна камера и се справя сносно. Да след месец ще изкарат по-добра със сигурност. Сегашната просто е с микроскопичен сензор. По-добре да е само 4х но с двойно по-голям сензор както правят Самсунг....

Инак съм 100% съгласен със Сашо, че трябва да се гледат и "pro" режимите. Самсунга видно прешарпва яко на авто режима си. На определени сцени е грозна гледка - особено с лица видяхме каква е карикатура. Предполагам и хуйвейките и шаомито и епъла също имат про режими, които дават значително количество опции. При моя стар Самсунг обаче изчезват някои опции в про режим и няма как лесно да ги симулираш. Та за ми10 и ултрата ми е интересно какво остава всъщност като computational неща при снимки в про режим....хдр има ли, нощни снимки има ли? Щото хдр и нощни снимки с тия телефони стават с един кадър!

За 108мп режим на ултрата техрадара бяха писали, че част от мазането си го прави и изчезва опцията да го намалиш или спреш......обаче като на компютър свалят 108мп на 12 резултатите бяха брутални спрямо другите телефони. Има едни снимки на списания и ултрата на 108мп свалени до 12 с комп са от друг свят - точни цветове, остри ръбове, липса на артефакти......айфон, пиксел, с10 зуманти на 100% са майка плаче ако има фини детайли - сменят се цветове, дорисувани разни контури, измисля си символи.....


ПП От ултрата на 27МП свалена снимката не изключвам да има супер грозни артефакти от aliasing - щото честотите на на 27мп и на 12мп което е цветния филтър ще генерират разни производни честоти и може да се получат разни тъмни и светли ивици и подобни дивотии. Подобно е на снимането на 60п, 30п или 24п видео в Европа на изкуствени лампи.....Всичко над 12 и по-малко от 108мп на ултрата може да е проблем.Публикацията е редактирана (26-02-20 13:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   26-02-20 16:17

Разликата между снимките от S20 Ultra и Mi Note 10, респективно Mi10 / Mi10 Pro е само в цената.
От китайските изделия получавате същото "качество", но на по-изгодна цена, доколкото 1200лв за подобно нещо могат да се нарекат изгодна цена. Но както знаем импресионизма в стил Моне, Мане и Гог се оценява високо [smilie5]

100х Manet Zoom(1832-1883) [smilie18]

http://images.vfl.ru/ii/1582726475/09c250f0/29702857.jpg
Публикацията е редактирана (26-02-20 16:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   26-02-20 16:37

хаха прав си! Някои влогъри подскокнаха дали разни воайори ще си накупят Ултри за да зяпат мадами през прозорците на високи сгради.......

Обаче самсунг са се постарали. Зума във видео е ограничен до 20 т.е. грубо на 20х резолюцията му е около Full HD на 4х камерата с 5х кроп...реално дори ще е под ХД заради quad Bayer т.е. по-скоро ще е като SD.. ама го записват във 4К. Пък ако снимаш гола жена с 100х зума на снимка ще дойде нещо като


https://afremov.com/images/product/WAITING-FOR-HIM.jpg


ПП Няма да е толкова красиво, да не заемат пък сега девойки да го купуват за голи селфита....Публикацията е редактирана (26-02-20 16:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: shahimat   
Дата:   26-02-20 18:25

те за не си ги купуват тези телефони за голи селфита, а за порно клипчета ;) да се гледат след това как са духали маркуча и ако са допуснали грешка за да се поправят следващия път ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   26-02-20 19:46

Всъщност има шанс Хуавей да са ми опция :) текст

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   26-02-20 20:29

Да ето и още на БГ
тук
тук

Реалноста обаче е плашеща, нека първо преживеем идвашия Коронавирус + Грип Б,
пък лятото който оцелее да му мисли за Хухавел [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   26-02-20 21:45

Абе голяма простотия сътвори Тръмп с тия неща за хуавей. Че Китайците са за бой за бой са. Ама прецака един куп фирми от цял свят заради щуротиите си.

Други неща в САЩ добре ги направиха - цялата 5г мрежа е от Нокиа и Ериксон - и вече имат мрежа с анционално покритие с 5г - май американците изпревариха цял свят...Китай бързо градят, но нямат още национално покритие. А в Европа половината ще е Хуавей.....което е стратегическа грешка при положение, че нокиа и ериксон са европейски фирми и могат да отварят работни места тук и ....а сега Тръмп искал да купува Ериксон.... да стига политика. Стискам палци да оправят нещата.

новия сгъвеам телефон на хуйвей ме изкефи. Много готино изглежда. Там с камерата нагъзицата е много зле, но телефона кърти. Дано екрана издържа 2-3 години ползване...с тия сгъваеми неща....Самсунга в магазина не дават да го пипнеш....хаха


А Самсунг между временно явно са си седнали на гъза да оправят софтуера. Първия ъпдейт за камерата на с20 ултра е факт, преди да продават телефона дори и има security update-a за Март месец!

ПП Върви и слух, че самсунг ще удължат сроковете за поддръжка над стандартните две години за обновяване на андройд и 4 години security updates

ППП Ако си взема 20-ката ще имам DeX for PC т.е. бучваш телефона към лаптопа и можеш да си работиш с приложенията за телефона на екрана на компютъра и да прехвърляш файлове....Публикацията е редактирана (26-02-20 21:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: lamerko   
Дата:   27-02-20 00:58

hotsnail: нямаш си на идея колко много ме дразни това, че уж реномирани компании зарязват флагман моделите си след две години!!! Това е някакво безумие и в тази насока - голяма чест на Ейпъл, че имат поддръжка на старите устройства докато това технически е възможно!!!

Galaxy S8 and Galaxy Note 8 will not be getting Android 10 update

А факта, че има вече фърмуер ъпдейт (не говоря за секюрити пачовете) още в момента на излизане на пазара също не говори добре - просто е признак, че пускат нещо недосделано в някакъв опит да са с една идея по-рано от конкуренцията... ами как беше онази приказка за първоначалното впечатление...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: hotsnail   
Дата:   27-02-20 01:17

Да s8 и note 8 само security patches. Редовно идват, но толкова....и след още година и нещо телефона ще е неизползваем с доста приложения. А след още една или две години тотално няма да става.....това е политика на Гугъл и производителите я следват.

Бяха съдили Самсунг в Европа май няколко пъти, за това, че трябва обновленията да са две години след като спрат да продават даден модел. А не 2 години след като е пуснат на пазара. Note 8 още се продава в магазините и дори го рекламират от А1!!!

За камерата от тия снимки дето гледаме е пределно ясно, че ще има много обновявания.

Няма как да е друго, сензора е нов като идея. Дори да има РОУ лайтрум ще им трябват години да го оправят като света ако въобще се опитват. Тоя нонабининг е сложен. Ще отнеме време.

Самсунг закъсняха много с Ултрата. За това бързат. Това трябваше да пуснат преди година като камера......

ПП security patches май пускат за още 2 години ако не и повече. 3-тата година са всеки месец. След това са на тримесечие за година пак. После май пускат, когато има някакъв голям проблем. s7 мисля е на тримесечен цикъл сега.Публикацията е редактирана (27-02-20 01:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: bobyn   
Дата:   27-02-20 07:58

Мда, самите Самсунг си признават, "камерата е супер, ама ще я оправим" ????

https://www.sammobile.com/news/samsung-improve-galaxy-s20-cameras-software-updates/

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20
Автор: Sassho   
Дата:   27-02-20 08:19

Вчера беше представен LG V60 ThinQ, никак не съм фен на ЛъЖи, ама на първо четене не е зле телефона -
Snap 865, плосък или най-много 2.5D дисплей, Капката не е чак толкова страшна, FM радио което си е истинска находка в днешно време, цена се коментира да е под тази на S20. За камери няма да говорим, има някакви ама вече чуете ли куррейска камера - бягайте [smilie5]

Hands on 1

Hands on 2

Hands on review by Gsmarena

Публикацията е редактирана (27-02-20 08:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 12:42

S20 "Ultra" бързо намери своя наследник в лицето на Realme 6 "Pro"
Невъзпитано е да изразя какво виждам, затова ползвам кавичките [smilie5]
https://twitter.com/MadhavSheth1/status/1233037106647187457


http://images.vfl.ru/ii/1582886428/d9ec2b09/29724369.jpg
http://images.vfl.ru/ii/1582886468/232bd1a4/29724376.jpg
Публикацията е редактирана (28-02-20 12:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 13:07

Breaking News:

Китайската VIVO показа Смартфона на Годината
Отсега да кажа че това да снима ако ще и като Пикасо - простено му е ))

Vivo APEX 2020 annonced
Vivo APEX 2020 images
Vivo APEX hands on 1
Vivo APEX hands on 2
Публикацията е редактирана (28-02-20 13:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   28-02-20 13:11

40MP gimbal camera :)

Ще ми е интересно какво са изтискали от нея...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 13:18

Gimbal вероятно е нищо повече от Лого, стандартен 3-axis OIS, най-много 5-аxis ама надали.
Зуума е 5x дo 7.5x оптичен, пък цифрово може да надмине и Хабъл, Hubble zoom [smilie5].
Не очаквам някакъв пробив от камерата, обаче заради дизайна, липсата на Дупки и физични бутони му прощавам. Ще си нося втори истински камерафон ако се налага ))

Официален тизър

Теле / Зуум камерата е 16mp, Селфи камерата е най-сетне Вградена в Дисплея,
но и да не работи баш като хората - голям Праз.
Публикацията е редактирана (28-02-20 13:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   28-02-20 14:55

тия криви екрани им отмина модата. Ама евтините Китайски боклуко производители просто още не са се усетили. Копират дизайна от времетo на s7.....Това беше интересно да се докаже, че могат да произведат крив екран. Могат ама е тотална глупост. Самсунг го доказаха първи с тъпия дизайн на с7 едж. То и за крив чеп за зеле не става....... Ако си пуснеш видео на тоя нов телефон половината кадър, няма да го виждаш или пък ще е с размер на пощенска марка.......

Интересните модели за фотография са евентуално п40 и новата нокиа от китайците. Шаоми вече показаха каквото имат. А другите им марки за сега нямат особено големи успехи т.е. Опо, виво и 1+ винаги са били тотал щета. А те тия 3-те са и една фирма, само слагат различни лепенки на боклуците си. Има някакви реалме....сигурно и те ще са щета...Публикацията е редактирана (28-02-20 14:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   28-02-20 16:54

Имаме и ново Сони в играта - уж с функции (на камерата) заети от А9 :-)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   28-02-20 17:08

Дано са му сложили сензона от Сони-то...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 18:02

>>>>>>>Ама евтините Китайски боклуко производители <<<<<<

Уххаа....ми не знам, цената от 2к кинти хич не ми се вижда евтина.
Най-вероятно просто изоставам с матриала, щом има хора за които цена от 2.6к е все едно да си бръкнат в носа [smilie5]
Те китайците Космоса завлядяха, докато куррейците все още са в миналия век с дървените си налъми, ама нали - китайски "боклуци" ))

Публикацията е редактирана (28-02-20 18:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   28-02-20 20:06

ми те и СССР бая ракети изстреляха, докато в републиките милиони са умирали от глад....

Както и да го гледам факта е, че са боклуци и дори не са евтини. Струват колкото Самсунг и повече....хванал си се, като за сламка на тая цена ама дори скъпия вариант ма мате 30 е над 3 бона. Вземи си намери нещо по-умно за писане.


Huawei Mate 30 RS - 3400 Лева!!!! [smilie10]Публикацията е редактирана (28-02-20 20:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-02-20 20:49

Добре де, да сравним :


APEX vs S20 "Ultra"

Snap 865 vs Exynos 990
7.5x vs 4х оптичен зуум
21:9 vs 20:9 - Samsung чак догодина ще уврат за новия формат.
Селфи камера Под дисплея vs Дупка - няма какво да се каже, изоставането е необратимо
Ъдванс 48mp Gimbal камера vs 108mp Моне камера
60W vs 15W - бързо зареждане

Хохох...

Продажбите на S20-та серия Провални [smilie18]Публикацията е редактирана (28-02-20 20:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   28-02-20 21:21

hotsnail: няма смисъл да даваш з пример лимитираните серии... че ще се започнат едни примери с корпуси от чисто злато, с диаманти, пичи въшки от Азис...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   28-02-20 22:22

Ето го цялото ревю

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s20_ultra_5g-review-2074.php


ПП прочетох го и съм щастлив 103мм камера е точно това което исках и малко отгоре! Има боке хаха с 1/2” сензор. Дори основната камера има някакъв дефокус, щото пак е гигантски сензора. Накратко има сносни за телефон 13мм, 24мм и 103мм. Това искам. S10 му липсваше телефотото.Публикацията е редактирана (28-02-20 22:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 06:54

Не разбирам какво те грее какъв дефокус, зуум и размер има камерата след като тотално Не Става ?
Последна надежда остава да се види как е от RAW, но съдейки нечовешкото шумоподтискане и паразитен цветен шум, нищо хубаво не се случва и там. Практипески неизползваем.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kasad   
Дата:   29-02-20 06:59

Охлюв, винаги съм те уважавал, но понякога си много упорит, което не е лошо де. Не искам да те убеждавам, но камерата на Ултра снима зле. Казаха го от много места и то уважавани издания, самият аз го видях...Това за ракетите и милиони гладуващи в СССР е типична седесарска партенка...и тук пропагандни клишета не вървят. Разбери китайските "боклуци" както ги викаш са на 1 място по иновации в мобилната сфера. На първо място, и ги прилагат светкавично. Затова великата страна на краварите както едни други презрително наричат скочиха и със зъби и нокти се борят срещу една формичка ,Хуавей се казва ако не си чувал. Как великата негладуваща страна скача на комунистическа фирмичка. Ще ти подскажа-заради иновациите, а шпионските централи на САЩ са достатъчно уведомени за други непоказвани пробиви технологични и на които им настръхват косите. Това за шпионския софт и т.н. са дим за масова партенка.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 07:15

S20 "Ultra" ревю by phonearena. Половината от заявените функции са колкото за опциите на кутишката.
15W fast charge при условие че всеки умрял Чайник е с 40W, вече втора година Фейков фингърпринт, Фейков 100х зуум, догодина със същия "успех" ще напишат 200х Universe zoom, дизайн на Ренде.

..и пак ли този протектор и той с Дупка???
Публикацията е редактирана (29-02-20 07:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 10:07

Касаде голодомор е партенка така ли?

Темата не е политическа. Не са никакъв дим тия неща с шпионския софтуер нито за САЩ нито за Китай. Смятай щом германците пропищяха от американско подслушване. А имаше случай на американска фирма, която изнесла отдел за поддръжка в Китай и ония неволно бяха заврели задна врата в системите. Ама темата не и за това. Нямаме европейска ОС и апарати. Поне гледам да не ми водят досие и от двете страни.....

ПП благодаря за линка за ревюто. Ами казват -телефона е впечатляващ, но малко скъп. Ще видим какво ще кажат като пуснат подобни и още по-скъпи конкурентни следващите седмици. Сонито е 2400 без дори да е Про версията. Ще видим колко ще е Про с HDMI вход и по-добра антена. А епъла е по-скъп 11 про макс ала бала е 2900. П40 с някакво прилагателно ще по-скъп и то май с много.....

ПП никой от тия сайтове не пише за eSIM. A в s20 за пръв път го слагат. За ултрата това е важно, защото може евентуално да си освободиш слота за SD карта и пак да ползваш два номера. За съжаление по-евтините модели нямат микроСД, което е неприятно. Поне в Европа са dual SIM.

ППП явно в комплекта няма адаптер за слушалки нормални. А въобще възможно ли е да закачиш нормални слушалки с някакъв преходник дори тоя на Самсунг, който се продава с другите им модели като node 10Публикацията е редактирана (29-02-20 10:26)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 11:14

Ами ето какво казват и не мога да не се съглася:

Very expensive

Hit or miss fingerprint scanner

100X zoom is useless, there is no benefit to shooting 108MP photos

Uninspired design

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 12:26

Има си и други проблеми с фърмуера както пишат.

Нормално. За всеки телефон има и някакви критики. На тоя модел са изключително малко.

Тия неща конкретно не ме притесняват

1. С договор е поносимо скъп

2. Аз съм с часовник и отпечатъка го ползвам 2, 3 пъти на ден за плащания. Мисля, че ще е ок

3. 4х е точно това което искам като телефото. А бонус има и приемлив 10х. Единствени Самсунг имат 13мм широко. На хуйвей няма широка камера въобще. Сонешката е 16мм. Другото важно, което никой няма е големите телефото и нормални сензори. 108мп е почти като на Сони rx100. Това е огромен сензор. Ще му оправят софтуера и мисля, че ще е повече от приличен. А и няма място за сравнение с note 10 просто виж нощните снимки..,супер много са напреднали

4. Всичките подобни телефони имат тоя дизайн на паве. Колкото за цеетовете, ще го ползвам с калъф винаги от първата минута, която излезе от кутията до края. Избирам си калъфче хахах. Самсунг ще правят много готини кожени във всякакви цветове.

шаоми нали сега пуснаха един с екран по целия телефон и има сгъваеми модели...ама още не са дорасли да са s модели на Самсунг. Не е ясно колко са надеждни. Наистина камерата е големичка, но голяма работа......надписа 100х за мен е голямата селяния в цялото нещо....,.ама няма да го зяпам...

прочие сгъваемите модели и на самсунг и на моторола и на хуйвей са по-скъпи от ултрата и са с по кофти камери и по-слаби процесори и по-кофти сензори за отпечатъкПубликацията е редактирана (29-02-20 12:33)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 13:05

Vivo APEX on Dpreview интересни са коментарите около Gimbal OIS окачването.
Общо взето шум за нищо, не вярвам в телефон Gimbal микро-кардана да е по-ефективен от стандартния 2-axis OISПубликацията е редактирана (29-02-20 13:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 13:14

ще го видим. Хубаво е да пробват подобни решения. Тея марки за това съществуват. Ако има смисъл догодина в топ моделите ще го има. Сега го пробват в по-евтините марки с малък пазар. Явно и инженерите имат съмнения.....може би не е толкова ефективността а по-скоро надеждността и постоянното качество на това решение ще са проблемни.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 13:24

Мъхмъ, човек къде живееш?
Vivo продават в Китай повече смартфони отколкото Samsung за две години в световен мащаб.
Всъщност Vivo изгони самодоволните, надути куррейци
от горд и независим Китай[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 13:32

баце иди пий едно кафе после пак прочети каква глупост написа.


Самсунг продават най-много телефони в света.

както и да делиш света няма как 1/2 от света или 1/5-та от света да е по-голямо от света.......

А Виво са поредната марка боклуци.

А и сега се оказва, че по-скъпия и бавен телефон на Самсунг от ултрата поставя рекорди по продажби дори в Китай....явно не ги разбираш много телефоните...Публикацията е редактирана (29-02-20 13:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 13:48

Не знам дали обърна внимание, но на ултрата екрана е с параметри близки до скъп профи екран за редактиране на снимки.

Speaking of color modes, the Natural one is tailored to deliver accurate reproduction of sRGB content, and we measured an average DeltaE of 2.2 for our set of sRGB test swatches.

Китайските боклуци с каква калибрация идват казваш? Колко е delta E на вивото? Сигурно клони към 5 а?Публикацията е редактирана (29-02-20 13:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 13:48

Какво има толкова да му "разбираш" на телефона ?
Или е читав Хуалуей или недъгав Samsung.
Не искам да ме обвинявате в някакви пристрастия - всичките ми постове в темата са от Galaxy S9+, чудесен работен кон, мощен Exynos 9810, перфектен звук AKG колонки и слушалки и зелен дисплей.
Камерата е стандартна, не е нещо което да ти пречи да снимаш, ама не е и да се гордееш.
Накратко Samsung взимаш когато тръгнеш на рабoта или в тоалетната. В театър, парти или екскурзия се взима HUAWEI )))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 13:57

Ми какво да му разбираме...е го аз се заглеждам по мега ултра гига скъпия телфон, дето в крайна сметка ще е под 1700 лева. Щото висока цена, но има куп бонуси и план и т.н.

А паралелно с това доста по-смотания galaxy z flip, дето е 2900 лева и няма бонуси и екстри и под 2300 на дали има чалъм да го вземеш дори със скъп план се продават тонове и то за минути......та Самсунг дори са се притеснили, че не могат да направят достатъчно.....Публикацията е редактирана (29-02-20 14:00)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 14:12

Не трябваше да ме подсещаш за Фолда.

Поздрави за Samsung феновете от Пабло

Galaxy Fold само за 399$, но не от лакомите Самсунг.
Купи сега [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: mmjm   
Дата:   29-02-20 14:34

Какво точно ще правиш в театъра с телефона?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 14:38

Не знам, не съм театрален фен.
Предполагам в почивката ще Го извадиш да Го видят всички ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: mmjm   
Дата:   29-02-20 14:48

Питам те, защото ти писа, че в театъра ще вземеш HUAWEI. Предполагах, че взимаш телефона с някаква конкретна цел, която аз не разбирам, когато ходиш на театър.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kasad   
Дата:   29-02-20 16:22

Охльов, когато е бил голодомора не са правили ракети. И една гатанка, защо се е случил голодомора ама без дойчевеле пропагандизми м? Когато СССР е правел ракети или открива технологии за близкия космос голодомора няма... А искаш ли да ти вадя картинки за Голяма депресия в Средния запад м? Спорът е безмислен и да се върнем на темата, а тя е, че китайците отдавна изпревариха корейците в иновациите в мобилните технологии. Вече са първи по всичко там и дори за високочестотните екрани..

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 18:41

@mmjm ами идеята е да си покажеш (Хуя)вея, да му се порадват и останалите )))

Защото едно е да ти видят с....


съвсем друго с това [smilie7]
Публикацията е редактирана (29-02-20 18:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 18:44

Е тия двете недоразумения долу ще ще покажеш......самсунга е класи баце отгоре.

Харесал съм си го изчистен черен с черна кожа. Но може би ще си взема и оранжев пак кожен калъф за дните когато ходя на театър

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 18:49

Значи ти може да си харесаш и Цветанка Ризова, това значи ли че и ние трябва да я харесваме ? [smilie5]
Публикацията е редактирана (29-02-20 18:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 19:00

Фамозния Mi Mix Alpha с All Around дисплей ревю - за цени няма да говорим понеже в нашия форум е проява на лош вкус. Накратко повече от достатъчна [smilie5]
Публикацията е редактирана (29-02-20 19:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 20:09

След някоя друга година тия ще са ми интересни. За сега хубави прототипи


https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2020/02/huawei-mate-xs-ensituntumat-13.jpg
https://www.digital.bg/f/logo/905/860_967d8bb6e25544e9b0a07475f1d96fa9.jpg
https://mobilebulgaria.com/img/cms/621/695621.jpg...и както и да го гледаме могат да се насерат китайците, но Самсунг не мое стигнат нито по продажби, нито по ерогномия, нито технология.....Да не говорим, че втората фирма по продажби пак не е китайска а е Епъл и......Публикацията е редактирана (29-02-20 20:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 20:17

Я кажете микро СД карта каква да си взема за ултрата?

Мислих си нещо около 400ГБ V30 да не е абсурдно скъпа, но да има местенце? V90 има ли микроСД?

Самсунг или Сандиск?

ПП Един китаец потвърди, че със eSIM можеш да ползваш два номера и СД карта!!!! За хора с две карти само за това си заслужава да минеш на Ултра.....


ППП и Майкрософт скоро ще скокнат на тоя пазар. Малко са им странни нещата, но поне ще работят добре и са с Андройд! Те от дълги години партнират със Самсунг и явно са натрупали достатъчно собствен софтуер за да пуснат устройства....


https://fdn.gsmarena.com/imgroot/news/20/01/microsoft-surface-duo-preview-sdk/-727/gsmarena_001.jpg
Публикацията е редактирана (29-02-20 20:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 20:28

>>>>>Я кажете микро СД карта каква да си взема за ултрата?<<<<<

Спри се моля те - рибата още в морето, Короната на прага ама Каква карта да взема [smilie18]

Някое EVO oт SamsungПубликацията е редактирана (29-02-20 20:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 20:51

хмм абе за 70 евро т.е. 140 кинта намирам Сандиск 400GB

Към това клоня.

ама не мога да разбера дали телефона поддържа UHS-II. Най-вероятно не поддържа...ама ако поддържа, може би си струва да купя Лексар UHS-II макар за 120 Евро да е едва 128GB.

Има ADATA и TRanscend UHS-ii....

То най-хубави са прогрейд ама в Европа май няма микроСД-тата им.... 200МБ/с четене и писане

ProGrade Digital microSD V60

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 20:52

Не се излагай - уж загорял Саламсунг фен, а гледаш в чуждата паница да минеш по-тънко ))

Vivo APEX features
Публикацията е редактирана (29-02-20 20:53)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 21:09

не гледам тънко. Просто Самсунг от 2017-та не са пускали нови микроСД карти.......тия дето ми показваш са на 4 години модели.

prograde са висок клас карти. Правят ги бързи, механично здрави и т.н. Уважават си гаранцията...те са няколко човека дето са избягали от Лексар и направиха нова марка за професионални карти.Публикацията е редактирана (29-02-20 21:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 21:37

Xiaomi Mi Note10 (108mp camera) от RAW - не е зле.
Линка под снимката фулл.

http://images.vfl.ru/ii/1583004994/9ad39729/29738683.jpg
Публикацията е редактирана (29-02-20 22:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 22:41

Още един премиум китаец

Oppo Find X2 спекове и снимки
http://www.slashleaks.com/l/oppo-find-x2-pro-full-specifications

http://www.slashleaks.com/l/oppo-find-x2-pro-official-render

Публикацията е редактирана (29-02-20 22:44)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 22:45

27MP от GSM Arena е по-добре.

Абе за резолюция тия 108 няма да стават. То е quad bayer тука а онова на Самсунг е nona bayer


https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/20/samsung-galaxy-s20-ultra/review/inline/-727/gsmarena_001


Каквото и да смяташ между тия 9 за самсунг и 4 за шаоми пиксела няма детайли за другите цветове.

Интересното е HDR, нощни снимки .....ще видим като дойде телефона. Има много какво да се разучава. Тия ревюта гледат повърхността и то съвсем отгоре отгоре. ГСМАрената поне направиха теста си както си трябва. Повечето и това не правят......А отзад има десетки ако не стотици опции.

За сега елементарни неща не са покрили тия 10-ки ревюта:

1. Как се ползва микроСД с две сим карти (еСИМ)?

2. Можеш ли въобще да закачиш нормални слушалки с 3.5мм жак. На note 10 lite има преходник....тука няма. Ама ако си купиш преходник, ще работи ли?

Супер повърхностни впечатления. За батерията един изкарва два дни, друг със зор 6-7 часа.....Един англичанин пък обясни как новите андроид се само обучават и им трябва около месец два използване за да ти хванат навиците и да си оптимизират батерията. ОТ това обучение идвало около 20% разлика .......

За камерите за сега знаем, че на ми10 и с20 ултра сензорите са брутално добри. Знаем, че софтуера има нужда от любов поне на самсунга.

Нямаме идея дали на 27 и на 12мп примерно тия зверове могат да отнесат м43 камера като динамика и цветове. Вероятно могат!!! Защото технологично са много напред....ама явно ще има една година или повече софтуерни обновявания да го нагодят......

Е като видиш колко време трябваше да оправят Х-Транса на Фуджи.....не е лоша идеята на фундаментално ниво. Ама докато се направи както си трябва минава време.

ПП Самсунг са спрели собственото си SDK за камерите. Сега препоръчват Camera2 API-то на андройд официално. Дали това ще даде достъп до HDR от един кадър. нощни снимки и истински RAW не знам. Ще видим.......като дойде ще пусна Camera2 програма някоя да изкара детайлите истинските на камерата.....ще видя и лайтрума дето ползва това API какво вижда. На старите самсунги не може, да се използва телефото камерата през camera2 т.е. през приложение дето не е правено специално и само за самсунг. Май обаче със ONE UI2 са оправили нещата и при S10 сега е различно.....би ми било интересно ако някой отвори лайтрум със S10 с новия софтуер да каже има ли телефото и широка камера....Публикацията е редактирана (29-02-20 22:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-02-20 22:54

>>>>>>на ми10 и с20 ултра сензорите са брутално добри<<<<<<<

Абсурд дори да са добри.
Щяха да са добри ако бяха на 33mp.
На 108mp са пълни с шумове, да не говорим за излишната загуба на полезна площ и светлина.
Картинката горе не е вярна, между пикселите има разстояние, тоест едно 10% загуби.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-02-20 23:54

Почти няма разстояние!

точно за това Самсунг и сони правят всички сензори, а не ти в гаража.....

Заради това правят нона и куад пиксели. Щото не губят светлина. Инак на тия дребните щеше да е ужас. Обаче не е!

Прочети някоя статия или Paper писани последните години на темата

Сегашните сензори от тия 2 фирми са много различни от това преди 3-4 години.

Канон например нямат тая технология и всеки път избират нисък шум или добър динамичен обхват и каквото и да изберат са видимо по-зле от сонешки сензор....

Просто Самсунг и Сони направиха чудеса последните години....в тия сензори има сложен DRAM има процесори вътре, имат обърната структура (това дето преди ядеше място сега е отдолу .....Има долен слой на който са процесорите и паметта. Заради това снимат 8к, щото от сензора най-вероятно излиза готово видео, ако не е и компресирано дори....

Става малко детска градина дискусията......

Ако не ти се чете просто си набии между ушите 1/1.33", което е горе долу двойно по-голямо от другите телефони (т.е. 1/1.77 на мейт 30)! Така де на ултрата и ми10 сензорите са колосални. Тепърва ще гледаме интересни неща от тия телефони.

ПП ДхОМарка са си направили труда да ти го тестват. Публикували са резултати. А ти викаш, що да гледаме резултатите, като можем да си пишем щуротиите.....

Прочие дай да видим как ще дойде новия п40. Там ще е последната дума на Сони в сензорите и много вероятно ще натрият носа на Самсунг. Предполагам ще е 64МП с quad bayer пак на тоя гигантски размер.....Публикацията е редактирана (01-03-20 00:14)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-03-20 00:09

Боже, все си мислех че съм болен ама имало и много по-зле [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   01-03-20 00:16

еми човек има и такива дето четем а не пишем само тъпотии ....

имало разстояние...това да не ти е 20 годишен Канон 300Д......

развиват се технологиите. Има причини да правят quad и nona bayer. Това че някой индиец насаскал се с хашиш, четейки обяви за работа, не е могъл да направи читав JPEG в софтуера на камерата, въобще няма общо с възможностите на сензора......Публикацията е редактирана (01-03-20 00:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-03-20 00:21

Чакаме с нетърпение обява в оЛеЛекса:

Спешно продавам S20 Ultra пълен комплект, като нов, на една седмица, може и бартер.Гаранция към А1. Цена 1799лв. Продавам го защото така [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   01-03-20 00:38

Телефона си е перфектен както всички други S и Note модели ......

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-03-20 01:13

Ултрата е напълно стандартен "китаец" с кофти камера и неработещ сензор отпечатъци. На твое място бих взел Note 10 или ако държиш на 108mp мазало някой Mi10 Pro.

ето как отдавна снимат чайниците в случая Mi Mix 3 със стандартна 12mp камера докато както сам казa Самсунг не са мръднали от 2017г насам))

https://fastpic.ru/view/111/2020/0301/_a8c27593ace2dab694101430ec12fb1d.jpg.html
https://fastpic.ru/view/111/2020/0301/_5f2d67bf5d8bfdb1953f45a5034e95ae.jpg.html
Публикацията е редактирана (01-03-20 01:41)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   01-03-20 02:32

Телефонни снимки са. Виж си десния край на първата снимка или тревата отпред на втората. Приличат на пюре. Където са едри детайлите както е мрежата якия шарп е помогнал. Ама от финните текстури е направил пюре......телефон не чакай чудеса. Няма как да станат.

Ултрата ще ги прави подобни казано и. 4К клиповете на gsmarena са точно такива - уж супер остри ръбове ама текстури няма заради шарп и шумоподтискане. Те затова продават и отделни камери с големи сензори.

Важните неща ти ги писах. Безпрецедентно големи сензори с. Нисък шум и много висок динамичен обхват за телефони. Стандартна резолюция 12МП като всички телефони. От това което видях изключително добро цветопредаване. 103мм еквивалент на перископа. 13мм широк. Това е и няма конкуренция.

Чайника ти също изглежда добре като цветове.Публикацията е редактирана (01-03-20 02:33)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-03-20 03:45

Човешката памет е изключително къса

Credits: S20 "Ultra"

http://images.vfl.ru/ii/1582548490/364cdff2/29681255.jpg


Credits: S20 "Ultra"

http://images.vfl.ru/ii/1582565472/4719edb2/29683788.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-03-20 12:25

Mi10 Pro първи поглед
Публикацията е редактирана (01-03-20 12:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   01-03-20 21:10

Сензора на 20 ултрата може и да е супер супер. Ама всички сериозни ревюта в един глас казаха, че софтуера на камерата е тотал щета. Нема фокус просто. Па ако ще и 200 мегапиксела да е.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   01-03-20 21:37

https://youtu.be/AvNBmPl7KZ0


Много е напреднал самсунга особено пък сравнено с предните им модели. А видно шума е най-нисък. Ще нагласят белия баланс.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-03-20 21:52

@hotsnail въвеждаш хората в заблуда -
не че шума е нисък, колкото шумоподтискането е Зверско, като на сапунерче от най-нисък клас.

S20 Ultra vs Mi10 Pro

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-03-20 22:11

Xperia 1 II - класиката в дизайна [smilie24]
Публикацията е редактирана (01-03-20 22:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: agop4o   
Дата:   01-03-20 22:18

"че май и телефоните вече задминават новия 1DX mk3 като шум на високо исо. На това ли да вярваме или на това.....телефон не чакай чудеса. Няма как да станат[smilie11][smilie11]


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   02-03-20 00:05

agop4o виж тестовете на апарата какво копираш от една тема в друга....Канон са се издънили за световно. Най-вероятно е фърмуер проблем както е при Самсунг и най-вероятно ще го оправят. Не е на ниво телефон, ама сега отстъпва, дори на 10 годишни Канонски камери.....пуснах и един от 10-тина линка дето има "уаууу ама тая камера за 15 бона е по-зле от нисък клас стар апарат...."

Всъщност аз това нямаше да го пусна ако няколко индивида фенове на Канон не бяха дошли да серат у темата.....както и ти си направил....


Явно няма администратори в тоя форум...еми хубаво ще Ви троля....

Накрая ще се намери някой админ, щото ще му ревнете на рамото, да ми обяснява, да не Ви гоня и че не трябвало тъй да правя......еми ако иска добър климат, да ги гони хорица като ясен и могилата и повече да не влизат.....Те нищо умно не са написали за последните 10-15 години ....технически са нули, като фотография дори и нулата им е високо.....за какво ги траем. Има тема, дето човек пита за помощ техническа, тия двамата учени гении неграмотни дошли да серат.....е виж Виктори съвсем на място човека даде идеи нищо че е с друга марка.....Еми като са дощли да серат ще си ходят оклюмалиПубликацията е редактирана (02-03-20 00:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   02-03-20 00:20

Сашо много е добра тазгодишната XPeria. Снимките ѝ гледам не са зле също!

Ако ти допада, грабвай, няма да съжаляваш. Звука ще е сигурно най-добрия от кой да е телефон. Честно казано само за това си заслужава.

А са сложили и настройките от А7 камерите за снимки. Не е кой знае какво ама е хубаво. АФ следящия е от А7 камерите също, няма да прави като ултрата. Има плосък профил за видео...не питай защо.....

абе има добри идеи.

Сони са единствените май дето си отварят кода за телефоните и предполагам, че ще има AOSP доста дълго време след като Сони спрат обновяванията. Едно 4 годинки ще си я мандръсаш с най-новия андроид.....

Аз искам и някои други неща - много голям екран - свикнах на такъв, на някои самсунгски базикни свикнах и ....ултрата е моето добиче. Пък и обичам такива технически неща т.е. големите сензори дето още не са измислени като света т.е. може и аз да измисля нещо ....чакам го да кацне да видим какво са оставили за човъркане....на моя ноут 8 няма много - солиден телефон всичко му е пипнато и дълбоко познато на цял свят....Публикацията е редактирана (02-03-20 00:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   02-03-20 07:58

>>>>>>>Ако ти допада, грабвай, няма да съжаляваш.<<<<<<<
Само поискай, така ли? [smilie18]
А летни гуми за БенДлито с какво ще купувам ? [smilie5]
Искам ама ще почакам една годинка докато цената падне около 1к.


Ето ги и Първите семпли от Xperia 1 II Mark II или както там витиевато са я кръстили.
Измъкнах ги в максимално голям, но все пак непълен размер.

http://images.vfl.ru/ii/1583128168/7f71d430/29750457.jpg
http://images.vfl.ru/ii/1583128189/3892f2fd/29750463.jpg
http://images.vfl.ru/ii/1583128203/e6650e74/29750464.jpg
Публикацията е редактирана (02-03-20 19:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   02-03-20 19:49

Mi Mix Alpha - unbox and review - кой е мераклия ?
Публикацията е редактирана (02-03-20 19:53)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   02-03-20 19:55

Това не е практично - просто показен телефон.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   02-03-20 20:01

>>>>>>Това не е практично - просто показен телефон. <<<<

Ако беше 500 кинта щеше да стане много даже практичен.
Кефи как може да му поставиш какъв скин искаш, телефон - хамелеон ))
Най-важното е че го има, пък след година-две ще си дойде на цената.Публикацията е редактирана (02-03-20 20:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   02-03-20 20:22

Виж на клипа как неуспешно се мъче да задейства една или друга контрола... дет' се вика - з***и :)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   02-03-20 20:36

Сашо харесва ми сонито, но тия студийни кадри не ни носят информация. Приличен фотограф с постоянна светлина(LED) може да ги направи с повечето модерни телефони.

С Ултрата тоя близкия кадър, можеше да е доста по-силен. Ама със 70мм обектив толкова. Човека го е напраивл като по-учебник. Ако още се приближи и ще се разкриви лицето, все едно правиш селфи......

Още примери в 4К

Голям акцент е бързия АФ....

Ама дори на тия пощенски марки има тук там видима постеризация. Ще видим като се появят повечко кадри. Постеризацията например лесно се вижда в небето.

Сони иначе имат технологии. Имат Алфа камерите. Имат сензори. Обаче телефоните са отделно звено. Нещо като отделна фирма. Виждаш, че сензора на Хуйвей и Епъл, направен от Сони, най-вероятно е едно поколение напред, щото си плащат по-добре и вземат по-голяма серия. Споделянето с Алфа линията може би по-добре да върви особено ако са намерили общи източници на приходи, но и това е под въпрос. Телефоните дори сега продават сигурно порядък повече - камерите особено тия по-скъпи са милиони и то малко милиони, а телефоните са десетки милиони. А Самсунг, Епъл и Хуавей са стотици милиони продажби.....


ПП Днес почнаха новините, че май с S20 ultra ще има забавяния тук там, щото Самсунг са подценили продажбите.......S20/S20+ май ще излязат по-рано дори с няколко дни


ПП Междувременно Самсунг са подсилили вече впечатляващата камера на S10 Lite с по-добър софтуер.

ПП От написаното горе става ясно защо Самсунг партнират с Шаоми. Сони сега са лидер на пазара на сензори с 54% дял. Самсунг искат да ги стигнат. А това е трудно да се случи когато си сам макар и най-голям, пък 2-ия и 3-ия по големина производители използват Сони сензори. Просто Самсунг залагат на Шаоми за да си увеличат серията на сензорите и да свалят цените. С малки серии няма да могат да си избият инвестициите и Сони пак ще ги изпревари, че дори не след дълго ще им се наложи и да върнат Сони сензорите в Самсунг телефоните....Публикацията е редактирана (02-03-20 22:20)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   03-03-20 02:28

XPeria 1 ii има и безжично зареждане.....най-сетне....

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   03-03-20 07:59

Честит 3-ти март Българи [cool]

http://images.vfl.ru/ii/1583211638/f92a8197/29759945_m.jpg>>>>>>>Обаче телефоните са отделно звено<<<<<<

@hotsnail много присърце взимаш тия телефони, като точно след 3 месеца и най-скъпия модел е вече забравен и неактуален. Затова не си струва да наливаш средства, време и нерви в тези "модни аксесоари".
Не са много зле Сонитата като цяло ако изключим цените им като за телефон от мед и злато , както вървеше доскоро една рекламна кампания за едни билетчета. Слабите места са камерите, дисплеите и колонките, тоест винаги има сериозен Компромис но на Безкомпромисна цена, затова сега Sony Mobile са на това дередже с под 1млн продадени бройки за година. За сравнение Хуавей , Самсунг и Епъл продават по 1млн броя на ден.


Рендер и снимки на задаващия се Meizu 17th
https://www.gizmochina.com/2020/03/02/new-meizu-17-render-leak-camera-design/


http://images.vfl.ru/ii/1583214189/b1fbb7a9/29760120.jpg
http://images.vfl.ru/ii/1583141942/27de22e0/29752407.jpg
Публикацията е редактирана (03-03-20 08:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: ipolit   
Дата:   03-03-20 08:36

Жалко, че се предадоха и Мейзу. Дупка на екрана, срамота. Линията 16 си беше идеална.
Още се чудя дали да не си сменя 15-ката с 16th, че е паднал на 250 долара. По принцип и 16 е добър, ама като свикнах със стерео звука...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   03-03-20 08:48

15-ката радва с Метален корпус, нормални размери и прилична камера, но ако имаш възможност защо да не се ъпгрейднеш. Дупката в Седемнайстката се ядва - малка, семпла и разположена на правилното място след индикатора на батерията.


LG V60 hands-on
Публикацията е редактирана (03-03-20 08:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: ipolit   
Дата:   03-03-20 09:33

Моята петнайска е бяла с керамичен корпус. Много готина. Виброто е един път. Телефонът е като жив като му пуснеш хаптик фийдбак. Има едно приложенийце - хвърляне на монета, направо разцепва като пада монетата.
Камерата е прилична, в пълна тъмница прави използваеми снимки. Фокусира бързо - лазерен автофокус, каквото и да значи това. Иначе режимът "Портрет" е смотан - винаги прилага някаква хубавелост, ама китайците явно се кефят на порцеланови физиономии.
И с две камери е добре - едната нормална, другата - х2. Има някакъв хибриден зум - х3, стават снимките и с него. Няма широко, но мисля, че свръхшироките обективи са някакъв тренд, дето не го разбирам съвсем. На служебния ми Самсунг а40 изкривяванията по края са доста дразнещи.
Като цяло Мейзу правят много хубави телефони във високия клас и особено като им падне цената наполовина след няколко месеца са супер предложение.
Там кусурите са глобалните ромове, които я ги обновят, я не.
Аз винаги съм ги ползвал с китайски, които се обновяват. Но андроида остава навеки този, с който е купен телефона. Не че е толкова важно.
И като сравня мейзуто, което като хардуер и цена е съпоставимо със Самсунг а40, разликата е от небето до земята. Самсунгът е егати и пръчката.
И като материали, и като изработка, и като бързодействие.
Навигацията на Мейзуто е един път. Уж правено да е като айфон, ама айфоните ряпа да ядат.
А на самсунг жестовете са такава простотия.
За жестове на Андроид за телефони без mBack, на шаоми мисля, че са най-добре.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   03-03-20 09:40

Самсунг напоследък страшно е паднало нивото на камерите, въобще не го разглеждам като камерафон.
Възможно е да се получи приличен резултат само ако си много майстор и мераклия.

Vivo Nex 3S 5G идва на 10-ти март
кратко ревю на предишния модел, който на дизайн е същия и радва с дисплей без Дупка.
Публикацията е редактирана (06-03-20 08:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   05-03-20 15:30

Мед от Злато ми капе на сърцето като чета тази явно платена статия [smilie18]

Истината обаче е друга :

S20 "Ultra" получи рекордно ниска оценка от iFixit - не може да се поправи туй което не се поправя [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   05-03-20 23:24

Ултрата е яка. Оправили са малко софтуера и сега детайлите и фокуса май ги има....ще видим....за сега се очертава да е сред най-добрите неща правени в тоя размер и то с голяма разлика от чайниците

Всъщност телефона е много повече от камерата. А за разглобяването нещата се видяха, още като Самсунг показаха как е сглобен. Няма общо със старите машинки и е тотално не разглобяем. Вероятно ще минат поне 2 годинки докато новия дизайн се изчисти.

Бъдещето е на сгъваемите устройства май

Концепцията за устройство с две панти ми харесва. Ще се сгъва до размер на нормален телефон с един нормален екран и ще се разгъва до нормален таблет. Явно и тук още поне 2 годинки ще минат, докато го направят и още 2 докато станат добри.


https://s.blogcdn.com/slideshows/images/slides/766/922/0/S7669220/slug/l/tcl-tri-fold-foldable-table
Публикацията е редактирана (05-03-20 23:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   06-03-20 00:29

Има и разтеглящи се
GIF анимация
Публикацията е редактирана (06-03-20 07:36)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: petervassilev   
Дата:   06-03-20 01:52

Липсва само изскачаща мехова камера към разгъващия се телефон [smile] .

Или по-дълъг и съответно по-качествен оптичен модул с лещи, позиционирани и в трите секции на телефона, за да се използва цялата му дебелина.


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   06-03-20 08:33

ами при 1.9 сантиметра голям сензор като на новия Самсунг или 1.5 на новото Сони и последния Хуавей май не е лоша идея да помислят за оптиката. Явно я докарват на острота, но част от ревютата говорят за характеристики присъщи на големите камери - преход от фокус към дефокус, боке и т.н. А сегашните оптики в голямата си част нямат избираема бленда дори.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   06-03-20 09:03

Майкрософт правят и подготвят интересни сгъваеми устройства, скоро...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   06-03-20 09:44

@hotsnail, променлива диафрагма дори с фиксирани стойности, дефокуси , Ръчни - на кой му пука, след като юзърите дотолкова изпростяха че не разбират елементарни основни положения във фотографията и оптиката.
Пък и наистина не е тяхна работа след като телефона се води "смарт". Да му мисли Авто-то, да преценява бленди, ISO, експозиции, пък на юзърите да оставят размислите върху композицията и.....хоризонта

Принципно имаше опити за Камерафони ориентирани директно към фотолюбителите, уви продажбите явно не оправдаха загубата на време и средства. Визирам Panasonic CM-1 и Galaxy K Zoom сериите


@marves тук във форума мисля че имаше CМ1, за съжаление не видяхме и една снимка от него.
Вероятно е имало проблеми.

Баси, в оЛеЛекса съм изпуснал Панасоника за без париПубликацията е редактирана (06-03-20 09:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   06-03-20 09:57

Фототест на S20 "Ultra" - такова мазало и омазан JPEG не помня от времето на SE C905 от далечната 2008г. Съжалявам че достопочтения Ким-Ир Сен не е президент на Ю.Корея и да разстреля на място и пред медиите некадърниците отговорни за това "чудо" [smilie5]
Снимки в пълен размер

http://images.vfl.ru/ii/1583481444/a4fd7628/29788984.jpg
Публикацията е редактирана (06-03-20 10:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: petervassilev   
Дата:   06-03-20 13:47

@Sassho:

Това с изскачащите обективи очевидно е непрактично за еднобутонните потребители, за които телефонът е синоним на камера.

Имам предвид вграден обектив от 3 фиксирани части, които при сгъване се позиционират една върху друга в сгънатия телефон. При дебелина на сгънатия телефон над 1/2 инча (както се вижда от снимките) това дава възможност за интегриране на по-качествена оптика и съответно по-голям сензор.


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   06-03-20 14:48

Парите решават:

Днес беше представен Oppo Find X2 Pro.

https://www.youtube.com/watch?v=JrVyB1qFlbA

https://www.youtube.com/watch?v=IDvsQ2duKRA...и вече имаме поредния нов Фейков "крал" в DxO Mark.
Трудно ми е да избера кой е по-скапан между него и Ултрата, решете Вие.
Аз бих хванал единия камерафон и бих го ударил в другия да се свършва вече с тази мъка ))

http://images.vfl.ru/ii/1583498568/b562dc44/29791421.jpg
Публикацията е редактирана (06-03-20 14:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   06-03-20 15:09

Primary: 48M 1/1.4-inch Quad-Bayer sensor and 25.46mm-equivalent f/1.7-aperture lens, OIS
Ultra-wide: 48MP 1/2-inch Quad-Bayer sensor and 16.5mm-equivalent f/2.2-aperture lens


Тази тенденция може само да ни радва... само дето не съм много сигурен, че тази дребната оптика покрива цялата площ на сензорите. Интересно ще ми е да видя кадър БЕЗ НИКАКВА корекция

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   06-03-20 15:39

Така на цвят го докарват, не вярвам в Find X да има RAW.
От две години насам тече някакво порно с тия Трипъл / Quad / Пента камери, все едно някой е профи-фотограф и му трябват всичките. Най-големия кусур е че не са равнопоставени с еднакъв функционал и възможности. Тоест има една пълноценна Основна камера с RAW и всичко останало е колкото за опцията на кутишката.
Ако искам да се похваля с някоя снимка с 4x Zoom, няма как да стане защото не предлага високо качество на JPG, няма и RAW. Добре поне че Ултраширокия и Широкия модул във Find X2 са с еднаква резолюция, но пак има известна уловка - Ултраширокия е без Автофокус, инак би имал мнoго добро Супер Макро от 2см. Тъпаци. [smilie5]Публикацията е редактирана (06-03-20 15:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   06-03-20 20:11

ГСМ арената пуснаха видео ревюта. Нищо ново ама на видео.... не отговарят на интересните въпроси - какви карти поддържа, може ли 2 сима и карта, как работи про режима и въобще не се обсъждат интересните аспекти на телефона като DEX-а....

Ревю на камерите

ревю на телефона

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   06-03-20 20:17

Оппо-то е с калибриран телевизор

Цената на оппо Find X2 Pro ще е между 2000 и 2500 лева без договори и т.н. Просто за перспектива на Самсунга с 2000 за Плюс, 2650 за Ултра и Сонито с 2400 за новата XPeria.....чакаме още шампионските цени на хуйвей за п40 гига мег по-по-най. Аз предпоалгам между 3000 и 3500.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   06-03-20 20:38

Втори ъпдейт за S20-ките

на aнглийски

Тоя оправял АФ и още някакви неща.....Публикацията е редактирана (06-03-20 20:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   07-03-20 06:56

Абе как 2500лв за........"телефон".
Дали пък няма да си взема геймърски лаптоп, PC, OLED TV или дори някой хлОпел GTS за тия пари и са все неща които ще служат от 5г нагоре. Както е казал народа не е луд този който яде зелника щом има кой да му го дава. Остави нас, ама и за баш западняра цената идва нанагорно.

Find X2 gsmarena ревю със снимки в пълен размер

Find X2 ревю от популярния MKBHD

S20 Ultra durability test - здрав е.Публикацията е редактирана (07-03-20 07:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   08-03-20 11:32

Фамозния Vivo APEX идва при рашките, за ЦЕНИ засега не се говори понеже е проява на лош вкус.
Казва се просто - Повече от достатъчна [smilie3]

Oficial trailer
Vivo Apex hands onРендери и спекове камери на P40 Pro - шокира ужасно разкрачената Дуал предна камера.
Анонса е за 26март в Париж ако не го отменят заради Короната.

Публикацията е редактирана (08-03-20 11:35)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   09-03-20 01:12

Мм не ми изглеждат надеждни нещата.

Hexa е 16 т.е. 4х4 пиксела да бинват. Ама това няма да стане. Аз мисля, че и Нона пиксела може да е грешка т.е. В ултрата. Сони не биха рискували подобен сензор. А и за да извади 12мп снимка ще трябва 12*16 = 192мп сензор. Пак Сони писаха преди не много време, че Самсунг със 108мп сензор правят грешка. Предполагам ще е 48 или 64мп quad bayer, както беше и преди годинка. Може да е по-голям с малко от миналата година, но не вярвам да сложат дори 1/1.33 сензор. Проблема е, че за хубава оптика на тоя размер сензор трябва място. Ултрата е над 1 см дебела. Тоя хуйвей ще е по-тънък явно и това значи по-малък фотосензор, ако искат хубава оптика.

Та мисля, че няма да са такива цифрите. Интересно е все пак какво ще пуснат.

Това с предната двойна камера.....предполагам няма да е така. Грозни са чайниците ама чак толкова......

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   09-03-20 08:06

@hotsnail моля те не се обръщай като фурнаджийска лопата -
твоя смартфон е Ултрата, за да правиш 100x "ултра" снимки и да ни радваш ))


Рендер на Meizu 17th - очертава се най-читавия достъпен флагман.
Според лийковете камерата следва модния тренд и ще е 100mp
Публикацията е редактирана (09-03-20 08:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   09-03-20 20:04

https://www.youtube.com/watch?v=axN78Bu0m-4


Ако едно време Спилбърг имаше s20 ultra си представи как щеше да изглежда E.T. (извънземното). Просто от друго измерение е видеото им в момента спрямо другите телефони.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   09-03-20 21:45

8К видеото е следствие на възможностите на новия Snapdragon 865, няма нищо общо със Samsung или S20 Ultra. Всеки китаец, виетнамец или танганаец с такъв чип ще снима със същото качество.


Истината за S20 Ultra - ревю [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   10-03-20 00:31

Да човека добре го обяснява. Това е. Телефона е наследник на S10 5G и това беше най-добрия телефон на 2019 за мен.....много го мислих тогава, но не се продаваше в България. А американския модел не работи добре дори на 4G защото са различни честотите между САЩ и Европа.....

Сега ще го има в България! Телефона с най-добрия екран. Тоя път няма и закръгляне в края! Това си еголям бонус. Има еСИМ т.е. пак голям бонус, защото ще му сложа карта с памет.

Камерите са точно това което исках и нямаше преди година, та ме спря от с10 серията - над 75мм теле обектив.

а за 8К и сензора е задължителен. С 12МП-ия сензор Сони няма как да го направят.

Разбира се и Шаоми го правят. Ама явно не е и толкова лесно....

Между другото пуснаха 2-ри фрмуер за камерата, Първия е оправил замазването на лицата. ВТория оправя Автофокуса......демек ако дойде телеофна тия дни ще имам АФ и ще мога да нсимам хора!

Яка е машината!

Ето тука българин говорещ български...

359 gsm

ПП да голяма педе..ия е това, че няма жак за слушалки....

ППП и явно си идва с протектор на екрана и гумен протектор........веднъж да го направят както си трябва......Публикацията е редактирана (10-03-20 00:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: vgramatikov   
Дата:   10-03-20 13:42

s20-ката е добра но не е нищо ново. Изгледах 10 сравнениея с пиксел 4 и айфон 11 и няколко по-стари камери.

Хайпа е голям и хората се подвеждат това е главна идея на маркетинга.

120 херца пояти на никой не му трябва и яде батерия.
Камерата и то главния сензор е някакви 10-15% по-добър и то в някой ситуации от телефони струващи по 500$.

Останалото е алабала в повечето случаи.

Толкова са в плато технологиите там че телефон си заслужава да се ъпгрейтва през 3-4 поколения вече. Разбира се това на никак не им харесва.

Най-голямата конкуренция на новите модели са старите модели. [smilie18]

Аз тази пролет ще сменям машинката и ще е One Plus 7 Pro. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 13:52

>>>>>Най-голямата конкуренция на новите модели са старите модели.
Аз тази пролет ще сменям машинката и ще е One Plus 7 Pro. <<<<<<

Абсолютно съгласен с коментара и подкрепям избора [smilie24]

Ревю на Mi10 Pro и сравнение камери с S20 Ultra и Видео ревю
Изненадващо казват че Стереоколонките са най-добрите , както и потвърдиха DxO Audio.
Снимките в пълен размер са тук
Хубав е смартфона, но......по-добре Galaxy S10 / OnePlus 7T / Pro
Публикацията е редактирана (10-03-20 18:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   10-03-20 17:43

Още едно потвърждение на горните две мнения (т.е., че Ултрата не-ста-ва!):

https://www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/fg5cf0/i_was_excited_to_go_from_my_4_xl_to_an_s20/

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   10-03-20 18:48

Горе ъпдейтнах поста с 455мб снимки от
Mi10 Pro , Mi Note 10 Pro , S20 - всичките до една КОШМАРНИ, на ниво 2004г [smilie11]

http://images.vfl.ru/ii/1583858916/0c9f78b5/29831902.jpg
Публикацията е редактирана (10-03-20 19:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: deandimov   
Дата:   10-03-20 23:36

Хора,защо така качеството на камерите на новите топ телефони е на нивото на камери от преди 20 години???

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-20 01:32

Преди 20 години цифровите камери бяха с около 2МП масово и понякога скъпите бяха с 6МП. Аз купих мойта първа преди 18 години и беше с 4МП. Не можеше да прави снимки като тия телефони. Даже ако се намери някое 5д 12МП за сравнение ще се окаже, че ба снимки с дълбок фокус в общи линии дори средния клас телефони му късат шортите.

Та споко малко с квалификациите. Щото резила може да окаже голям ако сравним с 20д или д70 или минолта 5д.

Снимките са си използваеми за всякакви цели. От кой да е от показаните в темата модели.

Е няма как с обектив по малък от напръсник да изкараш снимка като от 85/1.4 ама видно много повече хора предпочитат три обектива в джоба вместо един дето едва влиза в раница. До толкова, че камерите сега се продават в бройки подобни на преди 40-50 години


ПП инак мойта ултра дойде. Кефи много като телефон. Екран, скорост, функции. Тепърва ще я разцъквам. Ще видя да си отговоря на загадките тия дни.

Роу файла е 12мп - това поне погледнах. Може би ако набера някоя магична комбинация от опции ще е 108 ама не знам комбинацията. В про режим май не мога с телефото камерата да снимам роу.

Видях и какво е хдр екран. Кефи повече от 4к. Не знам дали е смислено и полезно, но е по-смислено от 4к или 8кПубликацията е редактирана (11-03-20 01:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 07:28

>>>>>мойта ултра дойде. <<<<<

Честито и с кеф да си я ползваш [beer]
Чакаме и първи семпли от ръцете на опитен фотограф.
Въпреки това не съм никак оптимист ))

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-20 07:36

Софтуера видно от далеко има нужда от още работа. Аз само първото обновявана е получих вчера. Май оправя мазането на кожата. Верно е страшно, пробвах го с два кадъра преди обновяването. Сега трябва да е наред. Ама за АФ ще чакам второто, което излезе в Корея преди два три дни.

Телефона е наистина голям. Дори дето аз ползвам голям телефон от много време ми се види бая едро парче новия......Публикацията е редактирана (11-03-20 07:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 07:57

Здраве да е , ако не за снимки то поне става за игри, а хубави игри за Андроид бол.


Рендери на Note 20 - съзирам 3,5мм жак, което мяза на фейк инак апарата определено кефи.
Публикацията е редактирана (11-03-20 07:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   11-03-20 08:00

Хах... яко тролване [smilie18]

Иначе - и аз съм озадачен защо така върнаха назад камерите [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 08:09

Съвременния потребител не разбира какво е това хубаво качество, пък не му и трябва след като поства снимките основно из социалните мрежи. Отделно с камерите и софтуера най-вероятно се занимават ентусиазирани напъпили студентчета, които изкарват някой допълнителен юан / вон или както там му казват [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-20 17:07

Цъкнах един два роу файла и са доста по добре от хейка за който имах големи надежди. Можеш директно с лайтрум да снимаш. Обаче от телефото камерата няма роу май. Тепърва ще гледам тоя роу дали има повече хайлаит като канон или сенки като Сони. Бих заложил предварително на хайлайт recovery, щото има доста шум. А шума значи че сенките са кофти.

Иначе успях два номера и микросд да му навра. Единия с eSIM. Това е хубаво. Сега една голяма карта. А ще мога и снимките директно от камерата с карта да ги зареждам или пък с уеб кабела от едната карта на другата. Става добър аксесоар към хубава камера

Единствено не знам какъв е четеца на с20 ултра. Дали е uhs-ii, дали има смисъл от бърза карта или само голяма стига.Публикацията е редактирана (11-03-20 17:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 17:42

>>>>>>Обаче от телефото камерата няма роу май<<<<<

Очаквано - Quad камери и само една с пълни функции.
Ами не знам , ако на човек му трябва Камерафон определено остават телефоните на Хуавей, след това на OnePlus 7 серията, Pixel 3 и някое Чаййоми от старите като Mi8 , Mix3.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-20 18:27

Май има РОУ от широката камера и от предната....абе ще видим докъде ще дойде след още едно две обновявания.

С 12МП РОУ от големия сензор мисля, че е доста добър и може би няма подобен още от друг производител. ЩЕ ги видя утре или вдругиден ако имам време в лайтрума на компютър.....трябва време....

ПП С openCamera има роу от нормалната и предната камера. Ама нещо крашва, когато пробвам следващата т.е. широката или телефотото.....интересното е, че предната камера се вижда като две камери - кропната без РОУ и широка с РОУ.....Та Селфи в РОУ става. Може би opencamera трябва да я нагласят за ултрата......ако има време и аз може да видя защо крашва и да си я оправя.......Публикацията е редактирана (11-03-20 18:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 18:37

Нещо което може да ти е интересно :

Разликата в консумация батерия в S20 / Ultra при 60Hz / 120Hz
Общо взето разликата е около 20%

..и интересни клюки от авторитения Forbes

P40 Pro - създаден за Рекорди [smilie5]
Публикацията е редактирана (11-03-20 18:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-20 18:41

да хубав ще е хуйвейя. Кефи, че ще има 2х отделна камера. Самито кропи за 2х....Това със 120 к/с въобще не го виждам да е толкова голяма екстра...малко прекалиха ревютата. Аз въобще не усещам разлика. Бил телефона по-бърз....да да и мармот загъва станиоли....калибрирания екран и ЙДР-то наистина са видима разлика спрямо Note 8

ПП ще пробвам дали мога да го калибрирам наистина. Щото ония глупаци от X-Rite не си обновяват софтуера и дори на note 8 се прецака с последния голям ОС update.....

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   11-03-20 18:46

Ама вие наистина ли?

И малко съмнително с тия HDR-и да се калибрират правилно - все пак целта на тези дисплеи не е да имат правилни цветове, а напротив...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 18:55

>>>>>>С openCamera има роу от нормалната и предната камера<<<<


За RAW пробвай със Snap Camera HDR,
би трябвало да няма проблеми.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-20 18:55

Ламерко тоя самсунг е фабрично калибриран и хуйвей също. Мисля, че са с DeltaE около 2.4.

ПП очаквано colorTrue не работи.....Публикацията е редактирана (11-03-20 18:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   11-03-20 19:04

Почти всички телефони са калибрирани, поне всеки, който струва над 200 лева. Друг е въпроса, че идеята на новите HDR дисплеи не е да показват правилни цветове, а колкото се може по-голяма шарения и наситеност, като при малкия си пиксел всичко да изглежда "готино", включително снимките от камерата, колкото и да са омазани :)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   11-03-20 19:09

ммм да и с тая снап камера широката камера не ще да палне роу и не се вижда телефото камерата въобще. Инак от предната и задната основна камера има роу.Публикацията е редактирана (11-03-20 19:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   11-03-20 20:58

Снимки от S20 Ultra в пълен размер и Видео ревю.

Не съм ги гледал, няма и да ги гледам - вече знам че нищо хубаво няма да видя там.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kasad   
Дата:   12-03-20 14:27

както ви казах-ужас!

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   12-03-20 14:43

Ми не знам къде виде ужас. От два дни го цъкам и телефона е уникално добър.

Камерата колкото и да напъвате да я псувате...ми добра е. Телефон е. Всяка кропка снима по-добре. Ама не снима зле. Има точно каквото исках и е добро - широка камера 13мм нека друго такова, нормална камера с 1/1.33 12мп сензор и добре баба за такъв и има телефото 105мм т.е. иделната фокусна дължима пак с голям качествен сензор.

Софтуера....има какво да се желае.Публикацията е редактирана (12-03-20 14:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 14:52

>>>>>>Телефон е. Всяка кропка снима по-добре<<<<<

Да добавим и всеки Друг телефон снима по-добре [smilie5]
Няма лошо, ти си имаш истинска камера, а Ултрата ти е само да разцъкваш яки игрици ?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Muzka   
Дата:   12-03-20 15:11

Само не разбирам как някой, който няма една направена свестна снимка в живота, ще дава акъл за фотография [smilie8] кое ставало и кое не ставало. На базата на какво????

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 15:18

@Muzka - сигурно визираш мен ?
Ами какво му е толкова трудното да направиш свястна снимка ?
Само много сакат и сляп човек не би се справил [smilie7]
На теб ти е трудно да снимаш, така ли ?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   12-03-20 17:30

Който го има да пусне някоя нощна от статично положение (стативче, държач) и някоя по-сложна за заснемане да видим. С каквито и да е настройки.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   12-03-20 19:22

kvakioh написа:
> Който го има да пусне някоя нощна
> от статично положение (стативче,
> държач) и някоя по-сложна за
> заснемане да видим. С каквито и да
> е настройки.

GSM Arena имат такива кадри в ревюто. Виж ги.

На мен ми изглежда като че Самсунг са свършили бая работа в софтуера за нощни снимки от миналата година. Ама вероятно същите подобрения ги има и в S10 за JPEG-а.

За RAW ми е интересно как ще дойде от статив. С дълга експозиция и car trails......(мале ако имаше чалъм да си играя с хдр възможностите на тоя сензор.....сложили са зверски добър сензор и софтуер дето....дори на телефотото сензора е як ама няма ка да снимаш с него с не самсунг приложение и въобще няма как да снима РОУ.....не че държа на РОУ ама другите формати са омазани)

Аз най-рано събота или неделя ще си играя с камерата. Сега снимах от балкона на закуска, но имам още работа и няма да излизам да снимам днес явно.

Направих две три роу снимки дори и адобито си ги качи в облака на лайтрума ама не съм пускал лайтрума на компа......много работа нещо се отвори [smilie2] [smilie2]Публикацията е редактирана (12-03-20 19:26)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 19:31

Официален тийзър на P40 Pro намеква за 3 предни камери което обяснява разчекнатата Дупка.

Публикацията е редактирана (12-03-20 19:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   12-03-20 20:04

GSMArena са ми като dpreview и всяко едно анализче, всяко едно мъничко, дребно човече като Тоничко, Keнчо и т.н., тукащни разни преписвачи с обикновени камери, които не могат един цитат да кажат откъде е, което нищо никога не ми е показало като хората, нито е някаква тежест или да каже нещо...
Това е форум, ЛИЧНО и ИСТИНСКО е най-добре, не да гледам някакви други!
Интересно ми е как се справят статично, не от ръка. Доколкото дават опциите на апарата и камерата.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   12-03-20 20:23

Вероятно единствената смислена серия от високия клас за тази година... но без Гугъл - просто няма шанс... [smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 20:28

Стига с тоя Гугъл, слага се са две минути, верно че Google Pay не работи но колко от нас ползват тази услуга ?
Не ме грабва модела, при всички положения офертата е Mаte 30 Pro [smilie10]Публикацията е редактирана (12-03-20 20:35)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   12-03-20 22:26

между другото явно софтуерите знаят за тия дупки, чопове и подобни дивотии и поне приложенията за филми освен тубата не използват тая надупчена част от екрана.............за пръв път ползвам подобен екран ноут 8 нямаше дупки


Разбрах те квако ще кача примери по натам. Дори РОУ файлове ще пробвам да сложа за да видим колко дават да ги бием.....

чакам и втория ъпдейт за камератаПубликацията е редактирана (12-03-20 22:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 23:17

Дупката е най-голямото недоразумение и проблем за разработчиците на игри и приложения.
Уж купуваш смартфон с голям 6.7" дисплей, реално ползваш 6.5" с грозен черен "Бретон" отгоре,
който да крие Дупката. Oт актуалните флагмани OnePlus 7 Pro и 7Т Pro предлагат чист дисплей без Дупка.

Публикацията е редактирана (12-03-20 23:41)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   12-03-20 23:51

Хубаво сравнение камери Pixel 4XL vs Galaxy S20 - и двата апарата снимат добре в Сток.
В режим Про със сигурност могат и още по-добре.
Публикацията е редактирана (12-03-20 23:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   13-03-20 00:11

Сонито е без дупка и май е доста харно ....някакви хорица го хвалят.

https://www.youtube.com/watch?v=--sVeB35yhc


https://www.youtube.com/watch?v=Fh86P4a4s70


Тая XPeria като че ли можеш да си клаибрираш екрана съвсем както си трябва......Звука явно бая са се постарали.....Ама и то е 2400...


Иначе ултричката има не лошо роу файлче. На компютъра ми изглежда сносно.

Обаче! Прави моаре.....можеше да се очаква от 108 мп матрица, която трябва хем да прави 108мп хем и 12мп.....

ПП Ето тука качих едното кадърче дето гледах. С малко корекции и без корекции. В РОУ освен моарето на единия покрив не виждам други артефакти.

https://www.dropbox.com/sh/y9sxeh8b1ne2ak1/AAD8fu5k5OC--tJol2euqjOUa?dl=0
Публикацията е редактирана (13-03-20 01:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 07:29

Добро утро.

Ами не е зле от RAW, оптиката е читава и ако си Много Мераклия може да се извади хубаво качество.

@hotsnail щракни няколко еднакви кадъра в Сток и режим Pro.
Може и да не се наложи главоболията с RAW. Навремето когато щраках с S9+ се налагаше върху картинката получена от RAW да наставям Стоковата заради добре обезшуменото небе. После с четката махам наложения слой от долната част на кадъра за да излезе хубавия RAW детайл. Ето такива простотии с тия телефони.
Разбира се желателно е да се снима при перфектно слънчево време, инак просто забрави за хубаво качество.

Семпъл от S9+ по гореописания начин

http://images.vfl.ru/ii/1583131009/fed59524/29750831.jpg
Публикацията е редактирана (13-03-20 07:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 12:07

Цените на P40 / Pro за Европа - направо "без парЕ" на фона на Саламсунг и Епъл
Публикацията е редактирана (13-03-20 12:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   13-03-20 14:23

Кое е по-евтино точно. Аз виждам средно 100 евро отгоре над цената на самсунг.

Премиум модела просто го няма а той ще е около 3000 лева. Това са друг клас модели. S10 5G просто не се предлагаше извън щатите и Великобритания преди година. Сега самсунг го пуснаха и за останалите. Премиум модела на хуйвей също не е ясно дали ще ни го дадат

П40 про е еквивалент на s20+ плюс, чистия п40 е съперник на s20. Лайт модела е някъде около а71..... не виждам модел като s10 lite...ама сигурно е с друго име.

Не я виждам тая евтиния....хуавей са като цяло по-скъпи от самсунгПубликацията е редактирана (13-03-20 14:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   13-03-20 15:56

"Не я виждам тая евтиния....хуавей са като цяло по-скъпи от самсунг"... [smilie25]

Кратка справка в Техномагазин - P30 - 1000лв.; S10 - 1400лв.
Определено са по-скъпи хуавеите [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   13-03-20 18:00

Note 10+ - 1950
Mate 30 Pro - 2200

Какво казваше?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 18:30

>>>>>>Mate 30 Pro - 2200<<<<<<

Не може да сравняваш Бентли с Жигула [smilie3]

http://images.vfl.ru/ii/1584116978/3827f3d4/29863092_m.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   13-03-20 21:59

За да не се избиете като талибани срещу джихадисти, предлагам методика:

1. Не гледайте марките! (Не е Бентли срещу Жигула). Забравете производителите и техните главни/фирмени марки, гледайте само конкретни модели (e.g. Galaxy, Mate, Xperia със съответните им номера/версии).

2. Сравнявайте само спецификации! Търсете най-близките, по възможност равни (за да е прим. 20 цола джанти или 400 конски сили, без оглед Бентлито ли ги дава или Жигулито).

3. И само при равни или много близки спецификации - погледнете цените. Тогава сравнението ще е меродавно.

Или това е много работа?[smilie2]

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 22:13

>>>>Не е Бентли <<<

Извинявам се за нескопосаното сравнение:

Mercedes Vision AVTR e [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   13-03-20 22:41

Това е талибанско. Дай спецификациЙ! (И конкурентен модел с близък спецификациЙ - та да сравните цените в BGN [smilie6] )

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   13-03-20 22:57

Няма нужда от спецификациЙ и характеристикиЙ.

Знам какво може да се измъкне съвсем лесно от Хуавей и какво от Самсунзите с много зор.
Самсунг отдавна не са фактор в камерите.
Въпреки това, не са пречка за създаването на хубави снимки [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   13-03-20 23:59

> Няма нужда от спецификациЙ и характеристикиЙ.
> Знам ... ...

Когато някой знае с голяма сигурност без нужда от факти и доказателства, казваме му сляпа вяра. Религия. Талибан. [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   14-03-20 00:17

Sasho само за сведение Самсунг продават повече камери от любимите ти китайци...явно са фактор.....и то явно най-големия на малката синя планета. Хайде поспри се с тъпотиите. Ноте 10 е един от доста добрите и успешни телефони с доста прилична камера. Може да ти се струва скъп или не, може дори да не ти харесва, но това е.....Мате 30 про не е продал и 50% от това дето Самсунг продават..... разликата е огромна.

Интересното на мен обаче сега ми е ултрата и новостите в телефоните.

Днес го цъках да видя как си говори с компютъра. Трябва да кажа, че ме кефи.

Има някакво приложение на Майкрософт - Your Phone, което естествено Самсунг са сложили по подразбиране. С него като ги сдвоиш и на компа виждаш снимките от телефона. Нямам идея как си говорят, дали през облака или директно в мойта домашна мрежа. Важното е, че снимките са на екрана на компа и мога да си свалям роу файловете без да отключвам или вадя от джоба телефона! Работи за сега добре. Може и да си гледаш екрана на телефона върху компютъра и дори да цъкаш телефона от компютъра. Това последното работи дори по-бързо и добре от DeX и е без кабели ама показва приложенията в телефонния им формат т.е. не са много интересни на компютъра....

пробвах и облачния Лайтрум и установих, че явно има причина да не ползвам Лайтрум. Свалянето на снимките въобще не е интуитивно, има бутон за синхронизация, работи бавно, все нещо му е виновно за да не работи...абе тъжна работа. А и double click в лайтрум винаги прави нещо малоумно - в Ц1 е зум до 100% и обратно.

Пробвах и с кабел и хоп запалих DeX с него също може да си копираш файловете. Това работи учудващо добре. Може и да си ползваш доста от приложенията на телефона и сега май по-добре работят. Има и нов майкрософт офис за DeX ...аз няма да го платя, та става само за четене. Като цяло не виждам голяма полза. Може би ако пътувам и има DeX на някой компютър или си нося някакъв DeX адаптер за клавиатура и монитор ще е смислено, но......Слак приложението излезе много готино от телефона през DeX ама след кратка употреба установих, че ми липсват разни неща от нормалната browser версияПубликацията е редактирана (14-03-20 00:25)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   14-03-20 17:57

Сашо - твойте велики китайци като са Бентлита и Мерцедеси - защо взимат мотора от Москвича, бе? [smilie11] Или е по-хубав от техния, или изобщо не ги бива да си направят свой [smilie8]

Понеже съм 'закотвен' за 18 месеца с десятката, спрял съм да следя и да се взирам в подробности за новите модели. От вас тук - и от медиите понякога - научавам отгоре-отгоре по нещо, но не задълбавам много.

И днес какво гледам - ми то имало немалко телефони по света със 108 мегапиксела , някои (китайци!) даже са ги пуснали на пазара преди Ултра-та. Може би това става новия стандарт за резолюция, знам ли? Но четейки отгоре-отгоре, гледам май всички китайци ползват все същия... корейски (!) сензор, от 'по-лошия' Самсунг.

Сашо сигурно има обяснение за това. Иначе в нормалния свят обикновено става обратното: заимстват се компоненти и възли от по-опитните, по-можещите, по-напредналите. Няма лошо в това, нито срамно. Моята (полу)японска кола има вътре мотор и трансмисия на Даймлер-Бенц (Мерцедес, казано на български). Нямам оплаквания...

[shtrak]Публикацията е редактирана (14-03-20 17:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   15-03-20 00:46

Малко кадри с ултрата

Днес малко скитах около новия ни офис, да видя как е района. Запознах се с пианист работещ като пазач.

Пробвах го телефона. Харесва ми. Това и очаквах - телефон дето има 12мм, 24мм и 105мм. Дори може да го насилиш на 240мм. Дори май има смисъл да го насилваш на 700мм ако нещо ти е любопитно - вижда се....шпионска работа....

То магарето прави много снимки май винаги, когато снима JPG. Понякога замазва части от кадъра с видим Motion Blur от тия тарикатски работи. В РОУ с основната камера е доста добре.

Оказа се, че Майкрософт Your Phone не ми копира снимките в цял размер и в общи линии са го провалили тоя софтуер. Трябва с кабел май да свалям снимките на компютъра ако ги искам......

ПП Ултрата може да я бройш че има 3 12МП сензора. Маркетинга на Самсунг може и нещо друго да си мисли и пише в брошурите, но инженерите това са направили. Има някакъв 108МП режим......ще го пробвам. Ама дори РОУ пише 12МП.


ППП С телефоните ми се струва, че ъпгрейда си идва след 2-3 години ползване поне. Няма смисъл от по-честа смяна. Нищо революционно няма. 4х зума е разликата спрямо s10.....Публикацията е редактирана (15-03-20 00:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   15-03-20 02:44

^ Бива ги камерите, широките са като при мене, а дългата до 4х също вАжи, даже на 10х е напълно използваема (не знам каква стабилизация трябва за такива дължини?)
[shtrak]

П.с. Харесва ми и архитектурата на тоя бизнес парк. Надявам се и бизнесът в тези сгради да 'радва окото' [smilie24]Публикацията е редактирана (15-03-20 02:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   15-03-20 08:31

Добре са кадрите, харесва ми като да си го взема след година...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Yog   
Дата:   21-03-20 03:53

От това сравнение изглежда, че ще трябват, примерно, още 2 поколения телефони, докато започнат да снимат дори подобно на фотоапаратите [smilie3]

https://www.youtube.com/watch?v=76XgaAzBlhI

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   21-03-20 07:16

Най-сетне Добро утро, след едноседмична форумна "карантина".
Да забравим неприятната случка и да гледаме "напред" както казваше Кобрата.
Доста неща се случих през изминалата седмица.

>>>>>>>Бива ги камерите<<<<

>>>>>Добре са кадрите, харесвам<<<<<<

Моля уважаемите съфорумци да пояснят в кое точно са "добри" кадрите,
за да знаят мераклиите дали 2.8к кинти отговарят на качеството на камерите.


Фоно клюките през изминалата седмица :

Тизър и рендъри на Redmi К30 Pro, който заслужено може да претендира за Смартфона на Годината [smilie24]

Официален тизър демонстриращ прибирането на предната камера в аварийна ситуация

Само 465$ е цената на смартфона с ТОП хардуер [smilie7]


Публикацията е редактирана (21-03-20 07:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   21-03-20 07:32

За изкушените фотолюбители ще се предлага и K30 Pro Zoom Edition в бяло,
директна прапратка към култовата и все още с ненадминато качество Nokia 808 PureView

Публикацията е редактирана (22-03-20 08:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   21-03-20 15:14

^ Пускаш твърде много рекламни листовки и брошури - не ни впечатлява продуктовата фотография на рекламната им агенция (нито графичния дизайн на маркетинговите им материали) - дай снимки от самите телефони! (Иначе всеки казва, че именно той е най-велик [smilie5])

Кирил поне пусна реални снимки от Ултра-та. Не съм ги прехвалил, казах само 'бива ги' (различно е и от 'най-велики' както ти наричаш всеки новоизлязъл модел и от 'по-добри от фотоапарат', което Yog търси). И по-нататък в изречението употребих ключовата дума 'използваеми' (не ме цитирай избирателно, извън контекст).
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   21-03-20 15:20

Здравей @nyamago , K30 Pro / Zoom идват на 24 март
Като снимки не очаквам нищо покъртително, дори няма да е на нивото на стандартните 12mp камери отпреди две години, но това е тренда - колкото повече толкова повече мегапиксели без никакъв смисъл.

Официални "снимки" може да разгледате тук.
Тизърите са фуллсайз, само трябва да махнете зададената резолюция от линковете.
Както споменах, трагични, линка под снимката фулл

https://fastpic.ru/view/111/2020/0321/_6a5033507153a0a4e7e71f08353cad93.jpg.html
Публикацията е редактирана (21-03-20 15:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   22-03-20 08:16

Официални рендери и нови подробности около камерите на P40 / Pro.
Два пълноценни модула - 50mp основна камера + 40mp широкоъгълна, 12mp Tele / Zoom камера с хибриден SuperSensing 50x зуум, ToF модул и много тънки рамки в Pro версията.


Предната камера в близък план - Дуал с 32mp основен модул и DoF допълнителен.
За мен абсолютно грозна и излишна екстра, да не говорим за безумно разкраченото положение
Публикацията е редактирана (22-03-20 08:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   22-03-20 18:19

https://www.youtube.com/watch?v=snatjrpJ6eI


Фокуса на ултрата за макро и видео са го оправили явно. Още не е стигнал до мен новия софт, но има надежда.

Днес бая поснимах и 30х определено е смислено повече като бинокъл. С 30х може да видиш неща, които не се виждат с очи в далечината. Стабилизацията в общи линии добре работи и с малко внимание може да разглеждаш неща на няколко километра от теб. Това е удобно.

Ще сваля да ги разгледам днес и може да кача някой друг кадър.

Иначе да макрото е ужасно без АФ. Може с ръчния фокус и с пийкинг, но се греши лесно и особено за ярки неща като цветенца в гората не е оферта.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   24-03-20 19:11

Redmi K30 Pro hands on - страхотен за парите си [smilie24]

Пълни спекове и снимки на Huawei P40 / P40 Pro , кой каза S20 "Ultra" ? ))
Публикацията е редактирана (24-03-20 19:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   25-03-20 01:10

Качих малко кадри още във фликр албума. На който му е интересно.

Сложих от 0.5х до 100х кадри да видите за какво иде реч. Мазало е дори на 30х, но това дето се види на 30х с очи не се вижда добре. С хубав бинокъл може би е по-добре, ама телефона е по-малък, пък и мога да пратя кадър на някой.

https://www.flickr.com/photos/kirilk/with/49695051973/Ето го зума


https://live.staticflickr.com/65535/49695051223_afeec102c8_c.jpg


0.5xhttps://live.staticflickr.com/65535/49695891177_a57e5f2813_c.jpg

1x


https://live.staticflickr.com/65535/49695586496_1fc2f7d405_c.jpg

4x


https://live.staticflickr.com/65535/49695892212_60f2a56032_c.jpg


10x


https://live.staticflickr.com/65535/49695587621_7dc3b9002d_c.jpg


30x


https://live.staticflickr.com/65535/49695892172_acefc85deb_c.jpg


100x


На фликр са цял размер.

Моето впечатление е, че 4х е супер. До 10х става за снимки за показване. 30х и 100х са повечко за бинокъл. Тия неща дето се виждат на 10х и 30х не се виждат с очи или поне с моите. Кулата едвам я виждах, къде е - като малко по-висока сграда точка. Това че има часовник например с очи не го виждам. А че часа е около 5 следобед съвсем.

Кулата е на километър и 600 метра по права линия. В албума има и едни складове на близо 4 километра (3 и 800) от мен. С очи не различавам отделните сгради, а числата върху тях въобще.


Всичките ми кадри са от ръка и може би ако е стабилно, ще е по-добре. На 100х стабилизацията е фира - задържа 1-2 секунди и отскача някъде много на далеко.

Зума работи плавно от 0.5х до 100х. Имате еквивалент на 12-240 обектив ако караме до 10х. Да на междинните стойности понякога има компромис малко. Ама за Интернет е прекрасно.

Дойде и обновяването. Самсунг явно са запретнали ръкави, докато оправят короната да оправят и бъговете...

За кодош пък и за споделяне може и такива неща да снима ултрата. Стабилизацията е неземно добра. До 30х (720мм) в моите треперещи ръце е бетон. На 100х (2400мм) няма как....Ако сте снимали с телеобективи знаете, че над 300мм дори кадрирането е трудно без опора....а за тия кадри си държа телефона с една ръка пред очите......


https://live.staticflickr.com/65535/49695891977_4ac9cf5109_c.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49695891932_1aa5a9ae75_c.jpgДали са хубави кадрите с пилета...ми не са. С 600мм обективи и фул фрейм по-хубави стават. Обаче мога ли да позная че това е синигер...мога. Мога ли да го пратя на някой познат и той да види, че имам синигер в двора - мога!

А и нощните кадри не са никак зле. Родителите ми се изкефиха на тая снимка. Викат професионална работа, страшни цветове за нощен кадър. Баща ми се кефи, да си щрака с телефона. А в случая май не знае още, че имам нов телефон...нали корона това онова, не се виждаме.....


https://live.staticflickr.com/65535/49695892057_fb30e19414_c.jpg

Сравнявах си JPEG-а с РОУ без пипане и напипан по мой вкус


https://live.staticflickr.com/65535/49695051318_e7c7e149a2_c.jpg


Camera JPEG


https://live.staticflickr.com/65535/49695891672_b05cf5f052_c.jpg


RAW with Adjustments


https://live.staticflickr.com/65535/49695587136_e149a81c2e_c.jpg


RAW no adjustments

Телефона преекспонира РОУ файловете. Явно има повечко запас в светлите тонове и много ги е страх от шум. JPEG-а на Самсунг доста шарпи, което ме дразни. РОУ файловете са супер и оптиката е много добра. На основната камера лещите явно са добре разчетени за гигантския сензор. В JPEG-а също се виждат и HDR техники за подобряване на локалния контраст. Повечето случаи е готино. Ама понякога ми идва в повече.Публикацията е редактирана (25-03-20 01:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   25-03-20 02:15

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   25-03-20 08:03

Хубав тест г-н Караатанасов, с кеф да си ползвате Ултрата [shtrak]..интересен патент покрай бъдещия Mate 40 Pro. Зоната около камерата ще е сензорна и ще управлява интуитивно някои функции на телефона и камерата. Не знам доколко ще е удобно и привично, но щом има такава екстра нека има ))
Публикацията е редактирана (25-03-20 08:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   25-03-20 12:52

Нов Redmi K30 Pro hands on - разликите между Pro и Zoom версиите са в 3х оптичния зуум, 30х хибриден и матов заден гръб. Интересна особеност касае най-евтината 6Gb/128Gb версия за 460$.
Цената е скромна заради леко поорязаните характеристики UFS 3.0 и LPDDR4x памети, което отговаря на смартфоните от миналата година.
В стандартната 8Gb/128Gb и Zoom версии има UFS 3.1 и LPDDR5x памети.
Публикацията е редактирана (25-03-20 13:35)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   26-03-20 15:47

P40 Pro Trailer Commercial

P40 Pro hands on от популярен блогър
Публикацията е редактирана (26-03-20 15:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   26-03-20 16:54

Тръгнаха и P40 / Pro ревютата и семпли.
С камерите е ясно - в сток нищо особено, но аз знам че ги бива [smilie7]
https://www.gsmarena.com/huawei_p40_pro-review-2089.php

https://mobile-review.com/review/huawei-p40-pro-fl.shtml


http://images.vfl.ru/ii/1585234449/e33d1bb4/30009238.jpg
Публикацията е редактирана (26-03-20 16:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   26-03-20 19:36

Доколко са ограничени Google услугите при тези нови Huawei, че разглеждах P40 Lite и нямаше основни приложения от Google.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   26-03-20 19:43

Няма никакви услуги от GP, а вече не може и да се инсталират Gapp-овете, разбира се засега. Обаче има всички необходими аналози в Huawei App Gallery магазина.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   26-03-20 19:50

Значи отпадат като нормални телефони...[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   26-03-20 19:57

Да разбира се, но пък стават като за Камерафони, за което Самсунг вече не стават [smilie3]

P40 Pro

http://images.vfl.ru/ii/1585245427/c770adf2/30011315.jpg
Публикацията е редактирана (26-03-20 19:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   26-03-20 20:41

Бих си купил камера за 1500лв, отколкото камерафон с орязани елементарни, типични функции за 2000. Сложно са ги натиснали Huawei...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   26-03-20 21:19

@Sassho "Няма никакви услуги от GP, а вече не може и да се инсталират Gapp-овете, разбира се засега. Обаче има всички необходими аналози в Huawei App Gallery магазина."

Аналози на Гугъл приложенията, really?! Фен съм на Хуавей, но такива реално не съществуват.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   26-03-20 21:33

@hotsnail изхвърли 2.8к без да се замисли за смартфон без камера, защо пък някой да не изхвърли 2.4к за камера без смартфон ? [smilie5]

Честно казано цените на смартфоните от 3 години насам са абсолютно нелепи както за самите компоненти, така и за функциите и качествата които притежават. Чиста спекула и плачат Гешев да ги ококошари на място ))
Няма лошо, и най-скъпия смарт след половин-една година е ударил дъното. Днес може да се намерят Mаte 30 Pro, S10 Plus, OnePlus 7T / Pro на цени около 1к.Публикацията е редактирана (26-03-20 21:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   26-03-20 22:55

Сашо

1-во телефона е 1700 вече ти писах

2-ро камерата е по-добра от всичко, което си показал до тук.

Ще пусна портрети повечко и сравнения с истинска камера, като свърши карантината....сега си седя къщи. Може събота да кача баира до нас и да пусна кадри още. Ама като цяло пауза на снимането съм ударил....а колко ми се снима.......Публикацията е редактирана (26-03-20 22:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 08:11

>>>>>>1-во телефона е 1700 вече ти писах<<<<

Не недей, моля те.
Няма S20 "Ultra" за 1700лв, има за от 2.6к и за 1700лв платени в брой + 2 годишен робски договор = 3700лв в крайна сметка )))

2-ро една качествена снимка не съм видял от "Ултрата" досега, няма и да видим - проста Физика.
Но ако имаш нещо ново, моля сподели.

Какво значи хубаво качество - ами ето това от прастарата Nokia 808 за 600лв тогавашни пари.
Не е от RAW защото няма, просто така си снима горката ))

http://images.vfl.ru/ii/1585289081/57a16224/30014138.jpghttp://images.vfl.ru/ii/1585289104/5e51225a/30014141.jpghttp://images.vfl.ru/ii/1585289449/e6de8df5/30014174.jpg
Публикацията е редактирана (27-03-20 08:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 08:35

Всичко за Huawei P40 Pro на БГ
P40 Pro – нова визия за мобилната фотография
P40 Pro - първи впечатления от флагман смартфона
Премиера на Huawei P40 Pro
P40 в три версииПубликацията е редактирана (27-03-20 08:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   27-03-20 08:46

Тука наистина има 2800 лева цена т.е. по-скъпо от самсунг, тая година без гугъл и с хардуер по-калпав във всяко отношение - малък екран, с малка батерия, бавно зареждане, 90 херца....това ли беше голямата работа?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: n960   
Дата:   27-03-20 08:50

Как ще се произнесете за скромния OnePlus 7T Pro? Освен липсата на българско меню...[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   27-03-20 10:06

Сашо специално не отоговрих за мазаляците дето си пуснал от таблета ми изчаках да ги видя на компютър. Човек виж, че няма грам детайл. Има цветен шум на кило. Едновремено сенките и светлите тонове са прецакани....да хубаво време е уцелено за тия снимки с подходяща светлина. Ама тая нокиа не струва дори пред ноут 8....а да го сравняваш с модерни камери. Съжалявам ама яко си се объркал.

Инетересно тоя хуавей да попадне в ръце на някой дето обича да снима и снима с хубава камера. Щото подобно на Самсунга нито едно от ревютата на хора сравняващи телефони не струва. Сравняват се jpeg файлове и се гледат някакви малоумия дето нямат общо с качеството на сензора и снимките.Публикацията е редактирана (27-03-20 10:07)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 10:56

>>>>Как ще се произнесете за скромния OnePlus 7T Pro?<<<<<

Перфектен отвсякъде [smilie24]

>>>>>>Интересно тоя хуавей да попадне в ръце на някой дето обича да снима<<<<<

Следя ситуацията, но съм сигурен че няма да има никакви проблеми. Дори да снимаш само в Pro режим на 50mp и просто да ресайзнеш снимката на 10mp ще се получи брилянтно. Това което ме смущава е Цената на у-вото.
Имам чувството че изплащам външния дълг на Китай )) При всички положения Mate 30 Pro е по-добрия вариант на визия и на цена.
Любопитно :

Реалните Рамки в P40 Pro или бизнес по китайски [smilie3]
Публикацията е редактирана (27-03-20 11:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   27-03-20 11:47

Сашо, шега - било иронична или саркастична, или с 'Монти' тип хумор - се пуска от време на време и е нещо кратко и еднократно, за усмивка.

Системното и бясно тролене е далече отвъд границите на шегата и от някой, незапознат с характера ти, може да се приеме за хейт. Това е карало не един и двама да ти напускат темата, за пестене на нерви (и мен, в миналото).

Айде да се върнем на някакво чувство за мярка, а? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 11:51

Ясно, ще се коригирам [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: mmjm   
Дата:   27-03-20 14:47

„Няма никакви услуги от GP, а вече не може и да се инсталират Gapp-овете„ Това не е съвсем така, но губиш гаранцията и при всички случаи трябва да внимаваш какво, как и откъде инсталираш.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 17:40

@mmjm - от две седмици насам Гугъл тотално отрязаха Хуавей и вече Gapps-овете не могат да се поставят по никакъв начин. Тоест ако някой ги е поставил февруари месец няма проблем да работят, но от този месец вече не става.

Интересна новина :

Само за 30сек Redmi реализира 14млн.$ от продажбите на К30 Pro

в тази ситуация не знам на какво разчита компанията-майка Чаййоми,

обявявайки Европейските цени на Mi10 / Pro съответно €799 и €999.Публикацията е редактирана (27-03-20 17:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 19:56

Сравнение камери P40 Pro vs P30 Pro vs S20 Ultra vs Iphone 11 Pro Max от гсмарена.
Същите снимки може да разгледате тук - по-лесно се разглеждат и свалят.
Да видим кой е победителя според Вас и защо ? [smilie8]

http://images.vfl.ru/ii/1585331759/ec66b4dc/30020230_m.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 21:06

Официален рендер на OnePlus 8
Прави впечатление изключително тънкия корпус за което може да простим Дупката в дисплея [smilie24]

http://images.vfl.ru/ii/1585335888/c612fc6f/30020646_m.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   27-03-20 21:09

Телефони са. Добре са за телефон. Видно най-добрите сензори на пазара.

Явно и хуавея като ултрата софтуера му не е готов съвсем. Дано се присетят да добавят фотографски режими и функции докато го довършват.

А конкретния тест е безсмислен, като повечето подобни. Убедих се, jpeg-a не е никак добре. Хуавея е същата прешарпена история. За основните камери роу файлове трябва да се гледат. Ама те тия хора не знаят и какво да гледат на роу файла.

Дано фотографски сайтове като дпревю и повече фотографи цъкат с тия телефони. Щото така самсунг и другите ще хванат правилна посока.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   27-03-20 21:15

@hotsnail от видяните примери като Основна камера най-добре е P30 Pro, в Широката P40 Pro безспорно е най-добър. Вероятно с първия ъпдейт ще оправят качеството, но пък след като човек дава такива сериозни пари, има право да иска всичко да е наред още от кутишката.Публикацията е редактирана (27-03-20 21:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   27-03-20 21:50

Така и няма да видим примерно 5-10 броя кадри, които авторът и собственик на техниката си ги харесва и смята за топ. Дали ще напъвал настройки, дали е гласил после дори с Фотошоп телефонни файлове, дали просто случайно ги е "щракнал", дали ги е мислил с година дори, но да видим личностно и реално виждане. Примерно от моите недотам добри снимки в профила ми тук една от най-харесваните 2 кадъра са с телефон, макар че това абсолютно нищо не значи и никой не го интересува...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-03-20 09:40

Добро утро и да се пазите [beer]


Note 20 Ultra на живо..и рендер
Публикацията е редактирана (28-03-20 09:41)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   28-03-20 22:03

Да се върнем за малко на темата за скъпите Хуавей и Самсунг-ите, дето ги подаряват едва ли не...

Huawei P40 Pro ще бъде достъпен у нас от 6 април в комплект с Watch GT 2 и с програмата Huawei VIP Service на цена от 1999 лв. Освен Watch GT 2, комплектът с Huawei P40 Pro включва и 50GB безплатно облачно съхранение за 12 месеца в Huawei Mobile Cloud.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-03-20 23:08

Стига, да не говорим за цени от 2к за Боклуци, които след три месеца всички са забравили освен потърпевшите [smilie18]

Сравнение размери сензори
Първи впечатления от P40 Pro на БГ

FHD "видео" oт P40 Pro- по-зле няма накъде )))Публикацията е редактирана (28-03-20 23:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: mmjm   
Дата:   28-03-20 23:10

„@mmjm - от две седмици насам Гугъл тотално отрязаха Хуавей и вече Gapps-овете не могат да се поставят по никакъв начин. Тоест ако някой ги е поставил февруари месец няма проблем да работят, но от този месец вече не става.“

Както вече писах, няма нищо невъзможно. ZTE от колко време са отрязни от гуглата пък гапсовете си се поставят, стига да си готов да загубиш гаранцията, дали си струва за толкова скъп телефон всеки си преценява.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   28-03-20 23:22

@mmjm - следя нещата изкъсо и от 20.03 Гугъл сървисите не могат да се серитфицират и заработят по никакъв начин на Mate 30 Pro, Honor V30 Pro, P40 Lite. Разбира се и на P40 / P40 Pro

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   29-03-20 00:32

Не знам защо се учудвате - от Гугъл бяха направили официално предупреждение за това. Пък после мен нападнахте в тази тема - gaps та gaps..

А за съжаление, сървисите нямат аналог...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-03-20 00:37

Тия сравнения са такава ала бала....

нощните снимки дето пробвах и тия дето споделих нямат общо с теста на тоя младеж

https://www.youtube.com/watch?v=PaEDEOnBCJM


Чудя се дали въобще тестват истинските телефони.....

Да не говорим че на GSM Arena резултатите са доста различни....как стана това....

ПП Без гугълските Апове ще е много хубав сувенир......как си слагаш банкирането? Как си слагаш ВПН-а? Как си слагаш кодовете за достъп до служебната мрежа? Как слагаш платени софтуерчета да си свършиш някоя реална работа? А дали въобще ще има Адройд Ауто и за какво ти е телефон без?

ППП Браво за гигантския сензор на хуавей и вероятно Сони. Това ще снима доста добре!Публикацията е редактирана (29-03-20 00:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-03-20 14:55

Прочие единствено play store-a и рекламите са важни и незаменими. Защото гарантират автентичност на приложенията и дава приходи на разработчиците.

Всичко друго е ала бала. YouTube, Maps ги има през браузъра. Офис приложения и а и от други фирми не са само гугъл.

Хуавей ако се напънат да направят техен стор вместо цяла операционна нова платформа ще станат нещата.

Инак да андройда не е идеален. Може и много по-добре. Дори windows беше по-добре технически. Обаче като няма приложения, какво да го правиш.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   29-03-20 18:51

hotsnail: стига глупости. Накарай мапса през браузъра да те навигира през Андроид Ауто. А, да... то и аутото го няма. Само не казвай, че има други навигационни системи. Няма и gmail (за мен няма алтернатива), байовия софтуер ще е непредвидим - вероятно половината няма да бачка.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-03-20 19:57

Да за аутото писах. Това е кофти, но е поправимо. Договори с автопроизводителите и синеауто или хуйауто ще има. Все пак хуавей не е съвсем гаража фирма.

Наистина има други навигации. Here не е на гугъл, сиджика не е на гугъл

Мапса и уейз ....ми жалко...

Какво е байов? Купен или базов?

Базовия софтуер ще си го оправят от хуавей. Те за толкова имат инженери.

Дори Сони имат версия на софтуера си върху отворения андроид. На Xperia може да ползваш AOSP

Поправките за сигурност може да се наложи хуавек да ги правят паралелно на гугъл. Може да има и други неща ама те продават на цените на епъл и в подобни количества...ми да се напънат малкоПубликацията е редактирана (29-03-20 19:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   29-03-20 20:04

*банков - не знам защо така е излязло :)

Колкото за аутото - дори и да направят договори, вероятно най-ранната подръжка ще е 2024-та, само при новите автомобили. Което мен въобще не ме касае - моя автомобил (Нисан) е на 6 месеца (модел 2019) и в близките 5-6 години няма да го сменям. Само за референция - тези модели идват с някакви стандартни мултимедийни блокове, които ги слагат на половината си модели. В момента "актуалните" карти са от 12.2018-та, за софтуера мисля, че няма какво да говорим как му е подръжката. При Тойота изглежда нещата може би са дори още по-зле, за други марки нямам наблюдение...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   29-03-20 21:14

Всичките коли имат обновяване на софтуера на мултимедията. При Тойота и рено сам си го правиш. Хуйауто може да е 1:1 с андройд ауто просто ще ползва ключовете на хуавей а не на гугъл....до колкото знам няма грам екзотични технологии в това нещо.

Банковия софтуер е лесен. Всички банки имат фирми, които им поддържат он-лайн и мобилните приложения. Ако трябва да се качи приложението в още един стор това няма да е проблем. Пак хуавей има офиси буквално във всяка държава. Въпрос на желание.

Специално на пазар като българския ако хуавей натиснат с още някоя китайска компания могат много лесно да предложат услуги, които няма да ги има на никакви други устройства. Говорим за плащания, он-лайм поръчки, градски транспорт и т.н. китай са много пред нас и ако подадат ръка на големите банки и вериги в България...след няколко месеца ще ти се иска хуавей, щото инак ще е видимо по-труден живота

Ама вероятно няма да се случат подобни неща. За тях не е важен българския пазар а британския, немския, италианския, френския дори гръцкия, те са 10-ки пъти по-големи. Там и епъл и самсунг и гугъл и виза и мастеркарс и алибаба наливат милиарди в маркетингПубликацията е редактирана (29-03-20 21:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   30-03-20 00:45

Порното с камерите продължава със силата на Коронавируса.

Meizu 17 / 17 Pro идват с напълно ненужни Пента камери, които разбира се ще платим от джоба си.

Цените почват от 563$ за стандартната версия до 662$ за "Pro" версията.

http://images.vfl.ru/ii/1585518287/e21860cc/30046762_m.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   30-03-20 08:39

Най-нов метод за инсталиране Gapps-ове нa Mate 30 Pro и др.

Не знам още дали работи със сигурност, много от тия канали са менте. Тоест ако изначално човека е имал поставени и работещи Gapps,те ще работят и след махането им и последващо инсталиране.Публикацията е редактирана (30-03-20 08:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   31-03-20 20:05

Логично P40 Pro "най-добрия" камерафон.
Не бих взел присърце DxO рейтинга, там почти всеки нов камерафон оглявява класациите до излизането на поредния нов модел.
K30 Pro vs iPhone 11 Pro vs S20 Ultra - прави впечатление Супер Макро-то което K30 Pro има.Публикацията е редактирана (31-03-20 20:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: wlad   
Дата:   31-03-20 20:51

И какво следва да се сравнява от това видео?
Айфона трепе навсякъде!
Просто го приемете, качеството си има цена, или казано по народному - с пръдня боя не става!

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kasad   
Дата:   02-04-20 02:58

Имам го! Е и??? Жената е с него, а за употреба и снимчици Хуавей п 30 про. За горния господин да му кажа най отговорно и заставам зад думите си като човек ползвал телефончето, че отстъпва и не е оправдана цената. Нахапаната ябълка отдавна е нахапана...дихотомия. Да не говорим, че Самсунга след последния ъпдейт отнася айфона във всякакъв фотографски аспект. Но краля пак е китаец със смешното за нас име...това е!

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   02-04-20 07:46

Добро утро, официални рендери на OnePus 8 Prо,
не е никак зле и най-важното не прекалява с "камери" ))

https://i111.fastpic.ru/thumb/2020/0402/a4/c5aac25910ddb398e8fbef6d944c68a4.jpeg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   03-04-20 10:32

"Добро утро, официални рендери на OnePus 8 Prо,
не е никак зле и най-важното не прекалява с "камери" ))"

За сметка на това "рязко" прекалява с цената...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   03-04-20 12:20

Така е, китайците се взеха за бикове и напъват да родят теле [smilie5]
Цените още не са обявени, при всички положения ще са около 1000EU.

Задава се поредния омазан "камерафон" тоя път със 144mp,
явно досегашните 108mp са прекалено "остри" [smilie18]
https://mobilebulgaria.com/news/xiaomi-mozhe-bi-podgotvya-smartfon-sas-144mp-senzor


https://i111.fastpic.ru/thumb/2020/0403/39/9b8c3f13624c2edc8c82c811383cb939.jpeg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   04-04-20 14:35

144МП всъщност значи 16МП или 36МП в зависимост от цветния филтър.

Това е технологията, която ще гледаме следващите години. Така ще вдигат динамичния обхват. Всъщност ултрата дава доста място за пипане на роу файла, което на старите телефони го няма.

Това е ползата от тия мегапиксели.

За съжаление обаче не дават подобен рой файл от телефото камерата. А тя също е quad pixel т.е. 12МП с 4 подпиксела.Публикацията е редактирана (04-04-20 14:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   08-04-20 23:09

@hotsnail забрави за мижавите 144mp, нямаш ли 192mp нищо не правиш [smilie18]


Samsung патентова дизайна на бъдещата S21 серия с Четири Еджа


Vivo Nex 3 ревю - готин дизайн, кофти камера
Публикацията е редактирана (08-04-20 23:10)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   09-04-20 19:24

С тия еджове да си ги завират, дето слънце не огрява. S20 супер много ме кефи, че е почти плосък. А Сонито хем е плоско хем и дупка няма. Сони от дизайн разбират.

Аз бих се изкефил да направят пробен телефон без портове и копчета.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: ombre   
Дата:   09-04-20 20:22

Lamerko кой модел е нисана,ако не е тайна де? Аз лично много се кефя на японските машини нищо,че май нисан се обединиха с друг голям производител. Не е от най срещаната марка на нашия пазар,за което евала за избора...[smilie24] [beer]

Сори за спама.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   09-04-20 20:50

Honor са част от Huawei, дали и при тях няма Google услугите както при Р40/Р40 Lite?

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   09-04-20 21:53

ombre: Кашкай. И да, Нисан в момента са в консорциум с Рено, макар че има някакви търкания помежду им :)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   10-04-20 07:15

Актуално :

Инсталиране на Goolge Services на новите Huawei / Honor.
Трябват компютър, кабел и програмките HiSuite и LZPlay.
Линкове към програмките под видеата.

Eng.video
Рус.видео
Публикацията е редактирана (10-04-20 18:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: ombre   
Дата:   10-04-20 12:47

Супер мерси.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   15-04-20 00:20

OnePlus 8 / Pro представени - 120Hz дисплей, Безжично зареждане и Водозащита IP68 в Pro версията.
Цените също са нормални от 699$ за 8/128Gb до 999$ за 12/256Gb в Pro версията.

Ревю
Видео ревю

http://images.vfl.ru/ii/1586899186/58bfc3dc/30222559_m.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   15-04-20 00:38

Хм... в кадрите на гсмарена кадрите от основната камера не са лоши. Другите две са скръб, ама на фона на другите флагмани...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   15-04-20 01:29

И какво им има на другите флагмани освен тъпотиите които се леят в темата?

Съвсем сериозно аз проблеми със самсунга не виждам хем го имам. Единствено плиткия фокус от основната камера е малко особено при близки снимки. Не съм свикнал от телефона да прави дефокус. Ако имаше роу от трите камери щеше да е супер, но няма поне за сега.

Хуавея не съм му фен, но не видях особени проблеми

Шаоми и те са се справили добре

Дори евтините с20 са доста добри

А по-добри камери просто не е имало до сега. Тия колосални сензори в хуавея и самсунга просто нямат аналог и това си личи. Остави на Сашо щуротиите.Публикацията е редактирана (15-04-20 01:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   15-04-20 07:40

>>>>>>А по-добри камери просто не е имало до сега<<<<<

Така е - по-добра кофти камера досега не сме виждали ))
Ами покажи кое е хубавото на съвсем посредствената S20 "Ultra" камера. Покажи детайл, динамика, цветове , фокус , защото за 2.8к човек очаква да е поне на нивото на най-евтин DSLR [smile]
Убеди ни че Това е Камерафона на запаления фотолюбител и си заслужава парите.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   15-04-20 08:43

Показах. Не, не е на ниво на aps-c модерен сензор. Ама за снимки на слаба светлина от ръка е по-добре от 15 годишен ДСЛР. Няма оптиката и дълбочината на фокуса, които се постигат с различни обективи. Заради опцията да сменяш оптика се купува СЛР.

Има добра широка еквивалентн а 12мм, отлична нормална 24мм и много добра телефото камера 105мм. Това е. Нито е повече, нито е по-малко.

по-добри телефони няма. Дали хуавея, шаоми или самсунга ще вземеш въпрос на вкус и удобство.

Показва и ти разни мазнини. Ми не стават съжалявам. Драска тъпотии, четох ги ...една снимка не си показал да е по-добра.

Новия сензор има динамичен обхват. Има прилична оптика. Има приличен роу. Толкоз.

Телефотото е много добре, но няма роу. Е трябва да се настройва jpeg-a и няма място за обработка. Широката камера има проблеми с оптиката, но е задоволителна.Публикацията е редактирана (15-04-20 08:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   15-04-20 09:16

За камерафон от тази година бих заложил на OnePlus 8 / Pro.
Имат чудесна подръжка и афинитет с Google Camera.
Инак всички до един 100mp смартфони са очаквано разочароващи.

Като клюка

HMD/Foxconn работят над "Nokia" 9 разбира се и тя горката с N-брой пиксели.
След излагацията с предишната "Nokia" 8 едва ли някой ще се върже на глупостите им.

https://i111.fastpic.ru/thumb/2020/0415/38/5a0d26071bf930e5d5d92b4ae9958e38.jpeg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   15-04-20 12:31

Еми не знам какво залагаш, но от няколкото примера от 1+ е видно, че оптиката е много далеко от хуавей и самсунг. Дори вчера гледах един младеж, дето се скина, да го хвали, ама си каза че с20 ултра е с много пъти по-добра камера.....

Хуавей от примерите е видно доста приличен също......

Сори човек ама предимно глупости пишеш. Виж как реагира тоя 1+ дори на малко насрещна светлина......не е хубава оптиката. Евтини лещи явно с ниско качество. Губи контраст, има флеъри....Публикацията е редактирана (15-04-20 12:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   15-04-20 12:34

OnePlus 8 Pro vs S20 "Ultra" vs Pixel 4 camera test
Публикацията е редактирана (15-04-20 12:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   15-04-20 12:42

Демек колкото и да изопачават теста 1+ е доста зле.....няма и един кадър с насрещна Светлина.......

Ама дай и още примери

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   15-04-20 12:56

Виж с телефоните и камерите едно и също.

Преди години сони залагаха много на алгоритми и трикове в електрониката на апаратите. Това даваше някои интересни резултати, но Сони не можаха да се утвърдят като производител т.е. имаха под 10% от пазара. В един момент с А7 серията или дори малко преди това прещракаха и минаха да оправят оптика, сензори, шум, динамичен обхват, скорост на АФ. От тогава вървят напред....сега са наравно с Канон и Никон....

Та с телефоните ще е същото, когато говорим за по-сериозни любители. Гугъл камера е интересна пишка, която прави некачествени снимки - мазало са - погледни ги от близо - грозно е. Същото е на Самсунг и Хуавей камера приложението.....

Ще трябва да извадят хубави сурови файлове от хубави лещи и хубави големи сензори. Щаоми, Хуавей и Самсунг са се сетили за тия неща....Сони също, но явно нямат кинти...

Гугъл много съжалявам.....Публикацията е редактирана (15-04-20 13:00)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: philip   
Дата:   15-04-20 13:49

hotsnail: "Това даваше някои интересни резултати, но Сони не можаха да се утвърдят като производител т.е. имаха под 10% от пазара. В един момент с А7 серията или дори малко преди това прещракаха и минаха да оправят оптика, сензори, шум, динамичен обхват, скорост на АФ. От тогава вървят напред....сега са наравно с Канон и Никон...."

- От изявленията ти досега във форума мислех, че са по-напред, а горното приемам като комплимент за Канон и Никон![smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   15-04-20 13:57

Пиксел 4 си снима направо перфектно, като за размера на сензора си. Не знам защо не ти харесват - всичко им е наред, без никакъв прешарп характерен за OnePlus 8. На компа може да си ги шарпнеш интелигентно ако се налага, докато прешарпена снимка вече няма оправия. Истина е че най-простото и ефективно решение е голям сензор, въпроса опира до желание. Вижда се че размера не пречи, Пента камерите заемат почти една четвърт от площта в телефона.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bobyn   
Дата:   15-04-20 15:00

@hotsnail, тука вече си се изложил сериозно...

"Гугъл камера е интересна пишка, която прави некачествени снимки - мазало са - погледни ги от близо - грозно е. Същото е на Самсунг и Хуавей камера приложението.....

Гугъл много съжалявам....."

Pixel 3 с една (1) камера и едва 12Mpx прави повече от ПРЕКРАСНИ снимки за хардуера (и цената!) си. Които при това са напълно сравними със снимки от телефони, които са вече с година и половина по-нови, 3 пъти по-скъпи и с 9 пъти повече пиксели.

"Ще трябва да извадят хубави сурови файлове от хубави лещи и хубави големи сензори."

Тук вече си в тотална грешка - ами не, на нормалния потребител не му трябва! За тези цели има α7R IV и нагоре! Хората, които обработват RAW файлове от телефоните си, със сигурност са по-малко от 1%...

"Щаоми, Хуавей и Самсунг са се сетили за тия неща..."

Първите изобщо няма да ги коментирам... Относно последните - замисли се защо DxO Mark няма ревю (и оценка) на камерата на S20 Ultra?! Има АУДИО ревю (и оценка) на същия, има за One Plus 8 Pro, дето няма 24 часа от представянето му, а за Ултрата няма?!

Защото не могат да си позволят да напишат това, което трябва да напишат. И чакат с надеждата някой от софтуерните ъпдейти да позакърпи одеждите на голия цар... Дано...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   15-04-20 18:38

OnePlus 8 Pro vs S20 "Ultra"

Nokia 808 PV vs S20 "Ultra"Публикацията е редактирана (15-04-20 18:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Ivan_A   
Дата:   15-04-20 20:18

" 4:08 was just brutal. And that`s the reason, why I carry a Nokia 808 PureView in my other pocket at all times. Not when it`s getting dark, because it doesn`t stand a chance, but any other time it`s picture output is just so much better, without that unnecessary sharpening, processing and over saturated colors. It`s just amazing, how well that Nokia still can compete against best of the best 8 years later." - от коментарите.

Sassho, благодаря! [beer]

... не съм само аз, който не намира съществена разлика във ФОТОграфското качество на 808 и съвременните най-добри модели.

Nokia 808 - не ме оставя. От 01.2013.[smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   15-04-20 21:00

Аз също имам два броя от Класиката в Жанра [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Mogila   
Дата:   16-04-20 11:27

Кажете нещо за новия Sony Xperia 5, че съм му хвърлил око[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   16-04-20 11:59

@Mogila - стандартен флагман ще ти върши работа, но лично аз бих заложил на Galaxy S10-та серия на Samsung - цена / качество са отлични в този момент и е доказана серия. [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Mogila   
Дата:   16-04-20 14:27

Sassho не ме кефи на външен вид. От по-новите телефони май само това Сони ми харесва.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   16-04-20 17:48

@Mogila кеф цена няма, щом Xperia 5 ти е легнала на сърцето взимай. Телефона си е флагман [smilie24]


P40 Pro заслужено най-добрия камерафон
Линк 2
Линк 3


П.П. Забелязвате че за S20 "Ultra" предвидливо няма нито един камера-тест, ясно че оценката ще е под всякаква критика .Публикацията е редактирана (16-04-20 17:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   16-04-20 18:11

Сашо, абе стига си пускал снимки НА телефони, дай снимки ОТ телефони, бе! [smilie9]

Само качваш безброй снимки и картинки (те всички са дорисувани снимки и даже 'фото-реалистични' компютърни графики на дизайна) на всевъзможни китайски телефони. Всичките си приличат на външен вид като две капки вода (и странно приличат на Самсунг) - повече такива картинки НЕ НИ трябват [smilie2]

И всеки новодошъл 'флагман' е Убиеца на всички други телефони - докога, бе? [smilie11] Дай поне снимки ОТ тия 'убийци', в подкрепа на хвалебствията за безумното им качество?

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   16-04-20 18:30

@nyаmago заповядай

Сравнение камери P40 Pro vs P30 Pro vs S20 Ultra vs Iphone 11 Pro Max

На първо четене Основната камера в P40 Pro е по-зле от тази в P30 Pro, вероятно ситуацията ще се оправи с ъпдейт. Широката обаче направо е трепач и е най-доброто което съм виждал. Във сток Хухавелите са съвсем стандартни, но ти гарантирам че ако снимаш в Pro режим на пълните 52mp и после ги ресайзваш на компа ще останеш страшно доволен. При всички положения обаче си на сметка да вземеш миналогодишен флагман от който и да било производител.Публикацията е редактирана (16-04-20 18:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   16-04-20 19:03

Нищо особено убедително в показаните снимки [smilie8] И какъв е тоя руски сайт дето 'източникът' им е... български??? Като няма китайски или западен източник на представителни снимки, нямаме ли поне дитектен достъп до тоя нашенски 'тестер'?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   16-04-20 19:37

@nyamago - снмките са много по-удобни за разглеждане в пълен размер. В гсмарената системата е много смотана. Казах ти че в Сток е всичко стандартно омазано, за реалното качество се налага са снимаш в пълен размер и да ресайзваш на компа. Нищо работа в сравнение със заигравките с RAW.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   16-04-20 20:57

Като си вътре в тия кръгове, не знаеш ли кой нашенец прави тия тестове и снимки, показвани от руснаците? Да не си ти? [smilie8] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   19-04-20 23:47

Задава се дизайнерски LG Velvet [smilie24]

Официален тизър
Публикацията е редактирана (19-04-20 23:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   21-04-20 14:11

108mp, 144mp , 192mp вече не са актуални - работи се над 600mp сензор [smilie18]
Публикацията е редактирана (21-04-20 14:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   22-04-20 17:19

Galaxy S20 "Ultra" най-сетне мина DxO Mаrk теста, очаквано без да впечатли с нищо

https://i111.fastpic.ru/thumb/2020/0422/91/2e95c956d3c80b431cb2f3d6e68ecb91.jpeg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Muzka   
Дата:   22-04-20 19:52

Резултатите са отлични!!!! Губи по точки от нещата, които като фотограф никога не използвам: симулираното боке в портрета, нощния режим ... За зума не съм много сигурен понеже по моите тестове си е много добър. Печели в широкоъгълната камера, цветовете, контраста - което за мен си е по-важното.
Тоест какъв е смисъла от този рейтинг? ако са лоши нещата, които не ползваш, а това което постоянно ползваш, и е по-важно за твоята фотография е по добре от другите???

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: kvakioh   
Дата:   22-04-20 20:23

Тенекиен медал за всички тестващи от DXOmark с леко поостарялата им и некалибрирана техника за тестване! Не за реални неща, а за тестване само...
2016, 2018, 2019, 2020 Huawei бяха стабилно хванати да пускат уж от телефони кадри, а са реално от големи черни фотоапарати...Leica също така не участва в разработките, а основно подписват някакви протоколи и договорки.Публикацията е редактирана (22-04-20 23:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   23-04-20 08:41

Motorola Edge / Plus представени
Характеристики
Plus версията е със Snap 865, 108mp "камера" и цени от 1000$.
Стандартната Edge версия е със Snap 765, 64mp камера и цени от 650$.
Засега ще се предлагат ексклузивно само за щатския Verizon. Голям праЗ ))

Hands on
Публикацията е редактирана (23-04-20 09:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   23-04-20 10:35

Малко тъпо е написано - ще се предлага без договор на вноски само от Verizon и само явно за САЩ, понеже по същото време се очаква и в Европа... но на цена 1200 евро. С други думи - приравняват долар/евро, ако вземем средно 20% ДДС за Европа (митото е 0% до колкото се сещам).

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-04-20 11:02

Снимки от Motorola Egde / Plus, накратко популярния автор на хоръри Стивън Кинг би останал доволен ))

http://images.vfl.ru/ii/1588143525/b19f4d47/30360359.jpg

http://images.vfl.ru/ii/1588143171/5cfd8a34/30360332.jpg

https://www.esato.com/phonephotos/cam/motorola/motorola_edge/202004231529oy28Rj.jpg...и кой каза S20 "Ultra" ? [smilie18]
https://www.sammobile.com/news/galaxy-s20-ultra-design-flaw-rear-camera-glass-break/Публикацията е редактирана (29-04-20 11:03)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: СамуилАрнаудов   
Дата:   29-04-20 11:07

Не знам, но...


https://i.imgur.com/T90Edz5.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   29-04-20 11:37

Това е жива подигравка с тия камери на флагмани за по 2-3к [smilie22]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Synthy   
Дата:   29-04-20 11:44

Бляк, за всичките показани.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-04-20 12:38

Като гледам накъде вървят нещата, последната грижа тази година е как да се обзаведем с поредния "нов" китайско-куррейски сакатлък. Залагам на миналогодишните флагмани S10 серия на Samsung, OnePlus 7T / Pro, Mate 20 / 30 Pro.

Тази година остана да изчакаме Meizu 17 със Snap 865 и 64mp IMX686 камера.
Прогнозна цена покрай 562$, анонса е за 8 май.......май ))
Публикацията е редактирана (29-04-20 12:40)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   29-04-20 13:48

За счупените стъкла: много подозрителна статия:

- Говори за 'много оплаквания', а нито един друг източник не ги споменава, нито този източник показва доказателства за 'много'. Два телефона, без да е много ясно как са достигнали тоя източник.

- На снимките се вижда типично разрушение от концентрирана сила, приложена перпендикулярно на стъклото, отвън навътре. Като при удар от остър твърд предмет. Така НЕ СЕ разрушава плоско стъкло от вътрешни напрежения. Какво 'design flaw'? Единственият конструкторски или производствен дефект може да е някакъв ултра-мега-як магнит, който привлича пирони с неудържима сила [smilie5]

Ще признаем, че е вроден дефект на Ултра-та когато на Киро му се счупи стъклото с такава дупчица, от само себе си, както си седи в джоба му (без да съжителства там с отвертки или поне ключове). Чакаме да се случи [smilie25]
- - - - -

> "... Като гледам накъде вървят нещата, последната грижа тази година е как да се обзаведем с поредния "нов" китайско-куррейски сакатлък..."

Те курейците и китайците вече са заредили калъпите за следващите флагмани да почнат да ги бълват за 2021-ва. Тазгодишната реколта ще остане в историята като 'загубеното поколение' [smilie2] Сега управителните им съвети умуват дали да ги претопят, или да ги подарят за зарибяване на Африка.

Непроверен източник твърди, че поне един китайски производител планира да им 'пренабие серийните номера', както казваме у нас - козметично да им подмени отвън цифрата на модела и да ги пусне в продажба като нова реколта догодина [smilie18]


> "... Залагам на миналогодишните флагмани S10 серия на Samsung..."

И аз! [cool]
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   29-04-20 14:34

@nyamago - няма лошо с "пренабитите номера" стига да са на адекватна цена от 400-500$. От 2-3г насам реално телефоните притежават производителност в излишък, така че дали ще са с LPDDR4x/UFS 3.0 или s LPDDR5x/UFS 3.1 са някакви подробности без значение.

Слух че Note 20 ще бъде оборудван с клокнат Exynos 992,
който е на нивото и по-производителен с "цели" 3% от актуалния Snap 865.


В ютуба има много клипчета показващи "превъзходството" на Snap 865 над Exynos - пълни щуротии. Есиносите са много добри и производителни процове. Ако е за игри предпочитам Exynоs с фирмения Mali от ARM - в мнго игри показват повече детайли и текстури от прехвалените Snap-ове.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bam-bam   
Дата:   30-04-20 00:55

Сашо, искаш да кажеш, че Ексиноса е по-добрия от двата ?
Щото аз имах С10+ и няма такова дърво .. и на база четеното в един друг бг форум предимно за телефони всеобщото мнение е, че ексиноса е много зле.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   30-04-20 08:08

@bam-bam специално за игри Exynos / Mali е по-удачния избор.
Всички хубави игри от Gameloft са направени да работят по-добре с телефоните от Samsung с Exynos проца.
При разархивиране на папки и файлове Ексиносите също по-добре се справят. Като слабо място по-голям апетит към батерията и по-лоша модемна(GSM) част. Нищо фатално за да се вдига такъв шум из нета и да реват че Exynos едва ли не не стават за нищо. Отделно че Exynos версиите идват и със звуков чип (DAC) за слушалките.

Това което не мога да приема, че въпреки омазаните 108mp снимки и безброй доказателствен материал че 108mp сензори не стават, Samsung усилено работи над камерата на бъдещата S30-та серия.
Вярно че не със 600mp, а "само" с 250mp сензор ))
Както вървят нещата камерите в телефоните се очертават най-скъпата, ненужна, грозна и зле работеща част.
Публикацията е редактирана (30-04-20 08:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: lamerko   
Дата:   30-04-20 09:06

Не е точно 108mp, както и този 250mp няма да е точно такъв. В тази статия се обеснява простичко какво се случва, като единствено са пропуснали момента с HDR, описан тук. Явно е голямо предизвикателство за софтуера да извади читава 12mpix снимка от 48(4) или 108(9) сензор, като за момента резултатите са...

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   30-04-20 09:18

lamerko няма никакво предизвикателство, имам s20 ultra, пусках и кадри. Телефона е перфектен за това което предлага, има три камери - широка 12мм, 24мм с голям сензор и телефото 105мм. В общи линии и трите са 12мп.

Ако се простираш в тоя обхват камерите са най-добрите правени преди p40.

Тая година виждаме най-добрите камери правени до момента.

На Сашо глупостите може да не ги четеш въобще. Не не се чупи инцидентно стъклото на камерата. Не не тече киселина от телефона.

От основната камера роу файла 12мп е доста готин за обработка.

На мен големия ми проблем е, че няма роу от телефото камерата и широката камера. Като май ми е по-жал за телефототоПубликацията е редактирана (30-04-20 09:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bam-bam   
Дата:   30-04-20 09:56

Сашо, за мен батерията е едно от най-важните неща в тези телефони и беше причина да го разкарам и повече да не си купя телефон с Ексинос.
Без батерия - няма телефон ... просто е.
А като излезеш цял ден навън и почнеш да мислиш къде да намериш контакт не е приятен момент.
То и за да играеш игри ти трябва батерия .. като цяло С10+ с ексиноса е голяма греда и дрейнваше яко, сега отзивите са същите за С20 серията.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   30-04-20 13:20

> "... като цяло С10+ с ексиноса е голяма греда и дрейнваше яко...

Не знам с какъв процесор е моят S10+, но може да си имал лош късмет с нередовен екземпляр. Нямам никакви проблеми с батерията в рамките на дълъг активен ден (14-16 часа непрекъснато ползване) и вечер го включвам за зареждане с 10-20% оставащ заряд.

Когато се случи да има запас и да пропусна да го заредя (да прескоча в следващ ден) никога не съм търсил източник за зареждане повече от 5 минути - ако не контакт, колата или пък някое друго устройство с по-голяма и/или по-пълна батерия. Случвало ми се е 1-2 пъти да заредя от лаптопа, достатъчно колкото и двете да са използваеми докато стигна до офис или в къщи.

Освен ако не съм на Еверест или посред Сахара, но там и сигнал няма - какъв контакт? [smile]

Батериите ми живеят достатъчно в последните 3-4 телефона, защото не ги оставям никога да стигнат то пълна нула. Имам аларма на 10% и намирам 'контакт' преди да е паднало под 5%. Може би често си тормозиш батериите до пълно изпразване и това им намалява капацитета?

Колкото до 'бавен' процесорът ми в десятката плюс (не го знам кой е) не ми дава никакви основания да го подозирам в немощ - всичко е мигновено, какъв бавен??[smilie11] Да не би да става дума за скоростта на връзката ти: недоразвит мобилен оператор или евтин абонамент? Или ниска домашна скорост по веригата WiFi-жичен доставчик?

Не съм чел никакви ревюта и форуми, може да не си сам в оплакванията, но тогава пък аз съм имал късмет с 'грешно произведен' телефон, който не показва дефектите на останалата серия [smilie8]

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bam-bam   
Дата:   30-04-20 14:29

Свали си ЦПУ-З на телефона и виж с кой процесор е.
Не съм имал дефектен, това е мнение на доста хора, имаме си бг форум за тези неща и там хората си споделят въпреки , че някои мнения са фенски като тук.
Сравнявам го с п30про , като живот на батерия нищо общо.
А от ползване до ползване има разлика , просто си имаше калпава батерия.
Даже наскоро имаше врява да се направи подписка да спре самсунг да пуска за Европейския пазар ексиноса,а за УСА е снапдрагона.
Колко и хейтъри да има , това едва ли е случайно и дразни като те цакат с топла бира [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   30-04-20 14:50

Свалих апа и погледнах процесора: Exynos 9820 e, c Mali графика. Явно Англия е (още) в Европа, щом казваш че процесорите така се разпределят. Но от този (каквато и да е репутацията му сред твоите среди) нямам никакви оплаквания.Публикацията е редактирана (30-04-20 14:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   30-04-20 15:29

>>>>>>>>На Сашо глупостите може да не ги четеш въобще. Не не се чупи инцидентно стъклото на камерата. Не не тече киселина от телефона.<<<<<<<<<

Ама не си много сигурен, нали ? [smilie5]

>>>>>>>>>На мен големия ми проблем е, че няма роу от телефото камерата и широката камера. Като май ми е по-жал за телефотото<<<<<<<<<

Всичко това ти го казахме преди да вземеш Ултрата, но уви - Кеф цена има и то голяма ))


Сега се сетих че има съвсем редовен Galaxy S10 "Lite" който е със Snap 855.
Лично аз бих си предпочел "дървения" Exynos.
Публикацията е редактирана (30-04-20 15:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   30-04-20 15:38

..още една клюка

Хуавеите закупени от Китай идват с предварителнo инсталирани от търговците Google сървиси,
което е голямо удобство

http://images.vfl.ru/ii/1588239274/fcfd1a5b/30370200_m.jpgще оцените това като погледнете двете подробни инструкции как се инсталират.

Линк 1
Линк 2

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   30-04-20 20:09

Абсолютно съм сигурен.

Аз и сега пиша от телефона. А ти пишеш глупости от далеко видно.


За батерията не знам. Вчера забравих да го сложа да се зареди и днес към 10 заранта беше около 35% т.е. за 30-ти а часа с малко писане, гледане на видео, фейсбук, час или два зум, половин до един час приказки - 70%. Е екзинос е.......не играя на телефона и не копам крипто на телефона

Ама не съм го надупил. Включен е да си пази горе долу батерията. Ако го надупя сигурно ще избамка батерията за един ден от сутринта до вечерта. Сега около 50% вечер са ми налични. Сега съм на 77% ама на обяд заредих и два часа висях на зум.


ПП Имаше една настройка, която оправяше уейза на самунг да работи с андройд ауто. Ама не помня коя. А ония от уейз още не могат да си оправят манифеста на приложението, да не се изключва gps-a, докато работи. Това сега ме дразни. На номер 8 си го бях настроилПубликацията е редактирана (30-04-20 20:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-05-20 18:17

Кой каза Snapdragon ?

sExynos 1000 убива [smilie7]

Не казвам че Snap-овете не стават, просто славата им е силно преувеличена.(Марк Твен)[smilie6]

Линк 1
Линк 2
Линк 3
Линк 4
Публикацията е редактирана (01-05-20 18:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: victory13   
Дата:   01-05-20 18:27

начи, сега положението е:
Samsung has recently been criticized for poor performance on the Galaxy S20 family's Exynos 990 processor. The situation reached such a point that a petition was raised asking the company to stop selling flagship devices with Exynos processors. This situation occurred when performance tests showed that the Snapdragon 865 had a 20% advantage over the Exynos 990 and that the Adreno 650 GPU of the Qualcomm processor outperformed the ARM Mali GPU of the processor.

а обещаваното светло бъдеще е:
AMD has already said that the collaborative efforts between it and Samsung won't reach consumers before 2021 at least.

та така... ат лийст [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   01-05-20 22:26

Чакай, стой , спри се [smilie5]

Note 20 идва с Exynos 992, който е забележете с цели 3% по-мощен от прехваления Snap 865 [smilie5]
Разбирате че дискутираме глупости, който и флагмански проц да вземете е напълно достатъчен и с аванс от 2-години напред. Дори Snap 835 / Exynos 9810 от 2018г са все още адеквaтни за най-тежките приложения и игри.
Линк 1
Линк 2

https://i111.fastpic.ru/thumb/2020/0501/ed/a127990ee9ad0f951ed6444fba6339ed.jpeg


Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bam-bam   
Дата:   02-05-20 00:06

Въобще не са глупости, но ти си имаш твоя теория и до колко виждам друго мнение не се признава.
Можеш да го обясниш на хората, защо искаха петиция и защо в ЕУ ни цакат с кофти процесора.
Интересно дали така щеше да мислиш, ако апарата с който снимаше имаше 2 версии ... една с хубав и една с лош проц , който дренва батерии , но проблема на всички е, че цената е еднаква.
Поне да бяха на друга цена, та да имаше резон в топлата бира

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   02-05-20 00:17

Хората са го казали - има човек, има проблем.
Проблема в Exynos / Snap версиите e основно в цената и комплектацията. Получава се че юзърите на Exynos версията спонсорират тези със Snap версията, която идва с повече памет и фирмен калъф при една и съща цена за двете версии.

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bam-bam   
Дата:   02-05-20 00:35

Еми проблема е факт, но да тръбиш, че няма проблем някак не е актуално и хората най-малкото трябва да си го знаят.
Аз съм го видял с очите си как дрейнва и с кеф разкарах С10ката, не успях да намеря снапдрагонска, но отзивите бяха, че нямат общо.
Поне да имахме някакъв избор в магазина и да бяха на различни цени , но масата просто знае ... имам баси якия С10 .. имаш , ама друг път [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   02-05-20 09:09

bam-bam сега с какъв телефон си ?

Колкото до Snap версиите на Samsung, единствено стават тези за Хонг Конг. Американските версии не са препоръителни. Нямат Запис разговори, WiFi тетъринг и споделяне - изискване на тамошното законодателство.

Тази година Meizu 17 ще избие рибата.
Snap 865, Quad камери - 64mp основна, 32mp широкоъгълна, Стандартна версия с LPDDR4x/UFS 3.0 и
PRO версия с Керамичен гръб, LPDDR5x/UFS 3.1 и HiFi-DAC адаптер за слушалки като бонус.
Разликата в цената между двете версии явно ще е значителна.


Публикацията е редактирана (02-05-20 09:23)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: nyamago   
Дата:   02-05-20 15:31

> "...не са глупости, но ти си имаш твоя теория и до колко виждам друго мнение не се признава..."
[smile] [smilie5] [smilie18]

Това, без да гледам автора, можеше да е казано от всеки, за всеки друг тук. Всеки си има своя теория - и ти също (и друго мнение не признаваш, дори повече от едно - и яростно си защищаваш своето [smilie3] )

Хайде да се съгласим да не сме съгласни - и да спрем с глупостите?

Щом ужасният ми S10+ е бавен като охлюв и 'дрейнва' на поразия (а хич нямам такива наблюдения), представям си как ще полети като го сменя с другата версия. Ще вземе да излети в Космоса и да го изгубя [smilie10]

"Всеки яде каквото обича", беше казал Мечо Пух. Правете си кефа с каквото сте избрали и се радвайте, че още имаме свободен избор, защото при Новия Световен Ред ще има само един (задължителен за всички) модел - телефонЪТ на планетата, най-вероятно с марка Фейсбук...

= = =

А Meizu-то трудно ще ме заплени. Виж, цифровия адаптер за слушалки - може, ако го пусне някой АЛи Експрес за по долар парчето [smilie6]
- - -

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: Sassho   
Дата:   02-05-20 16:28

Имах преди много години Meizu MX4 - не беше никак зле.
Плюсовете на Седемнайстката - Плосък или 2.5D дисплей с поносима Дупка, Стерео колонки и разбира се прехваления Snap 865. Ако не ми трябваше телефон за игри бих се спрял на нея тази година. Но ако трябва да избирам между Galaxy S10 от миналата година и Meizu 17, определено бих се спрял на Десятката и задължително с "пропадлия" Exynos )) Много хора не са ползвали Samsung или ако са го ползвали то съвсем повърхностно. Samsung предлага пълна подръжка на "екосистемата" в къщи, безпроблемно стриймване на кънтент и филми от телефона към телевизора и то още от кутишката без никакви главоболия и чудене какво приложение да дръпнеш от Гугъл Плей. 12mp камера в ръцете на адекватен човек снима адекватно [smilie5]

пореден Мизу тизър разкрива Фейсънлок и HD звук на стереоколонките.
Публикацията е редактирана (02-05-20 16:45)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: bam-bam   
Дата:   02-05-20 23:26

nyamago , извинявай, ако нещо съм те засегнал и го приемаш лично като ползвател на дрейнващия С10+.
Всеки има право да си заравя главата в пясъка и да не чува.
Защитавам е силна дума, просто когато имаш някаква база(цял бг форум за телефони си имаме в който хората си споделят и не се правят на ощипани)и прочетеш, че някой ти казва обратното и заблужава хората просто ти се иска да изкажеш и ти мнение.
И когато то съвпадне с мнението на още ++++ хора споделили същото, явно няма нищо яростно тук.
Но пък повечето хора не им дреме и нито им се чете и образова .. живи и здрави [beer]Публикацията е редактирана (02-05-20 23:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Galaxy S20 и сравнения
Автор: hotsnail   
Дата:   03-05-20 01:10

Bam bam ако не играеш игри разлика в консумацията надали има. Много хора ги ползват самсунгите дефорсирани на 70% за да пестят батерия.

Не съм ползвал с10 но останалите телефони на фирмата държат доста. С20 ултра дори да го ползвам доста може би ще изкара два дни и ноща по средата. То с новите андроид и интересното е, че консумацията пада с времето. Първата седмица или две не беше толкова икономичен.

Ето сега ще лягам. Станах в 8 и свалих телефона от заряд. Ползвал съм го днес за разговори доста. Малко си цъках колата с обд. Малко четене на новини и фейсбук. Няколко клипа на тубата. Сега е 57%.


Предполагам 10+ нищо че и той е с екзионос е подобна картинка.

Да във форума дето блъскате игри