Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търси - за бебешка фотосесия
Автор: piskunin   
Дата:   28-10-19 10:38

Здравейте,

След няколко неуспешни опита да се разбера с различни фотографи ми се налага да Ви помоля за съвет и помощ.
Търси се фотограф за фотосесия на бебе (5 -6 месец), бебенцето е мое и се намира в София, фотосесията следва да се направи в следващия месец-два.
Имам единствено няколко специфично изисквания, които ми създават трудности при намирането на правилните хора:
- Желая снимките да бъдат с изцяло мои права. Правата ще са само и единствено за лично ползване и нямам да имам право да използвам снимките с комерсиална цел. Съответно фотографа не следва да има никакви права над снимките и ще имам изискване да изтрие оригиналните записи от неговите устройства.
- Опционално да получа RAW файловете за избраните от нас 20-30 кадъра.

Естествено разбираемо и да има корекция на цената, за да ми се изпълянт изисванията, както и всичко останало да е стандартно като услуга.
Може ли да ми препоръчате Ваш колега, който би се съгласил на подобни условия?
Понеже нямам голям опит с цените на подобни услуги, бих казал че търся услуга в над среден към висок клас.

Благодаря Ви предварително и ме извинете, ако се окаже че изискванията ми са обидни за част от гилдията.
 Re: Търси - за бебешка фотосесия
Автор: wlad   
Дата:   28-10-19 17:16

Ако се търси качествено изпълнение, аз бих препоръчал:
линк фото-форум
Не знам дали за правата ще се разберете, но аз лично детето си на друг човек не бих дал да снима.
Автор: asahi   
Дата:   28-10-19 17:23

"...и ме извинете, ако се окаже че изискванията ми са обидни за част от гилдията."

Е ми те някои се самозабравиха. Авторските парва са на фотографа, но той може да поеме ангажимент да не се ползва от тях. Смятам, че една мъжка дума стига. За файловете е още по-голяма дивотия. Фотографите пазят файлове само заради клиентите. Обратно - клиентът няма да прави бизнес с тези файлове. И това може да се договори. Ако фотографът хареса някой кадър за портфолио винаги може да се разбере с клиента. А и едва ли това ще е последният му клиент.
Автор: leitz   
Дата:   28-10-19 17:29

wlad,
Тази която препоръчваш виждам, че снима само поотраснали "бебенца" и то все момиченца, ако е момченце ?

Автор: quazimodo   
Дата:   28-10-19 18:15

leitz написа:

> wlad,
> Тази която препоръчваш виждам, че
> снима само поотраснали "бебенца" и
> то все момиченца, ако е момченце ?
>

Не гледаш внимателно - има и момченца. Е, не са по организъм, но все някак ще се спогодят[smilie18][smilie18][smilie18][beer]

П.П. Tупикстартера да пусне едно питане в БГ Мама. Там евентуално ще получи съдействие при неговите условия. И да, препоръката е съвсем сериозна. И там има печени фотографини[shtrak][beer]

Публикацията е редактирана (28-10-19 18:23)
Автор: dekov   
Дата:   29-10-19 09:38

Много снимащи ги е срам да си показват Raw файловете, и затова му е по-трудно на клиента да се договорят. [smile]

Автор: compur   
Дата:   29-10-19 09:41

Тези, които снимат на лента, отпаднаха тутакси... [smilie3]
Дата:   29-10-19 11:12

"Тези, които снимат на лента, отпаднаха тутакси..."
Напротив, винаги е вариант да се договорим да ми предостави негативите.
Всъщност аз повече държа не да получа оригиналните файлове и аз да ги обработвам, а по-скоро да няма възможност фотографа да ги разпространява. Съответно най-лесният вариант е ако няма копия у себе си.

Вариант при който получавам директно готов продукт и фотографа изтрива оригиналните файлове, също е до известна степен приемлив.
Автор: solar_sea   
Дата:   29-10-19 11:57

[smilie18] Изтриването на файл от карта не значи, че е изтрит - има си начини за възстановяване. Решението е да снима на твоя карта и със стар апарат, без wifi [smilie18]
Автор: dekov   
Дата:   29-10-19 12:10

Дори да се получи RAW файл, това е копие.
Единствената гаранция за незапазването на копие от фотографа е :
Честна дума и нотариално заверен договор.
Вариант за истински оригинал е получаване на картата (или картите)
с файла директно след снимането.

Автор: Konstantinov   
Дата:   29-10-19 12:21

Направо дай твои две карти, питай на какви снимат ,после си вземаш картите и толкова.Аз така снимам за голямата дъщеря за да е сигурна че няма при мен останало нещо, заради авторски права.Сега видях че вече са писали същото по горе.Сватбата ми е снимана по тоя начин , даде ми лентите , фотографа работеше така.

Публикацията е редактирана (29-10-19 12:34)
Автор: CDman   
Дата:   29-10-19 12:33

И ако така ценните снимки не харесат на клиента к'о прайм ? [smilie5]

По темата: Купете си фотоапарат и снимайте сам. [smilie24]
Дата:   29-10-19 12:44

Смятам, че трудното не е в намиране на технологията за предоставяне на правата или заличаване на файловете. Въпроса е на желание и договорка.

До момента няколко човека са се свръзали с мен, благодаря и на съфорумците изпратили лични съобщения с съвети или насоки.
Спама се оказва полезен, ъпва темата и така повече хора реагират на нея. [shtrak]
Дата:   29-10-19 21:19

Тази която препоръчваш виждам, че снима само поотраснали "бебенца" и то все момиченца, ако е момченце ?

Съвсем сериозно беше моето предложение, от години следя работата на Йоана и смея да твърдя, че специално в детските фотосесии - е на топ ниво!
Автор: ombre   
Дата:   29-10-19 22:34

Аз пък се чудя какво чак толкова има да се трие, детенцето ще порасне, докато му намериш фотограф, понеже имаш някакви изисквания. Аз ще ти кажа как процедирам, преди или след снимки, питам дали мога да публикувам някъде кадри или не, ако са съгласни е ок, ако не са просто не го правя. Едва ли хората са толкова двулични, че да не се спази една елементарна уговорка м/у вас. Варианта с ваши карти също е добър. Но като цяло безсмислена работа, кой знае какво ще стане ако фотографа не изтрие снимките, но не гии публикува. Даже е по добре, ако при вас по някаква причина изчезнат, винаги може да ги поискате пак от него.
Автор: GenaDP   
Дата:   30-10-19 02:13

А на фотографа ще бъде ли позволено да гледа въпросното пеленаче, докато го снима, или трябва бъде със завързани очи? И ако го гледа - после как ще му бъдат изтрити спомените?
Автор: Slivenski   
Дата:   30-10-19 06:46

От всички фотографии на бебета, които съм виждал, тия ме кефят най-много. Малко са пообработени, но който е снимал бебе и коте, знае колко трудно е да го хванеш да застане на едно място по такъв начин.

https://www.facebook.com/Jujata/

[smilie24]

Публикацията е редактирана (30-10-19 06:48)
Автор: chovecheto   
Дата:   30-10-19 12:20

Тези условия Г-не, се уреждат с договор. Сядате 2-те страни и се разбирате кой какво и как. Скрепявате договорката в писмена форма и всеки си знае правата и задълженията.
А личното ми мнение е, че и на фотографите не им е лесно, като гледам клиентите [smilie3]

Дата:   30-10-19 12:43

Аз не виждам нищо странно в исканията на клиента, не знам защо такъв отпор се даде тук. Имам усещането, че във форума е някак модерно след поставен въпрос да се изсипят 20 мнения, целящи да обяснят, убедят и затвърдят как питащия е идиот!
Дори считам за нормално снимките да бъдат изтрити след предаването на кадрите, да не говорим да се публикуват някъде от фотографа, което е и незаконно, а и неморално, като става дума за малолетно лице. Родителите могат да искат всичко, но снимките са на детето, което по обясними причини няма как да изрази личната си воля по проблема.
Представете си, че снимат вашето дете и фотографът поставя снимката му тук, в портфолиото си във форума, ведно с разкълчени каки, приклещени между две мечки ?! Как ще се почувствате?
Не, че имам нещо против въпросните снимки с мечките, страхотна серия са, но с пеленаче между подобни - не е гот!
Дата:   30-10-19 16:00

Здравейте, както вече казах - Спама наистина е полезен вдига темата нагоре и вече имам по-голям избор.

Всеки има собствно мнение, моля просто да не обсъждате защо ми е нужно и каква е причината да търся подобен тип услуга - нямам нито желание да давам обяснение, нито дължа на някой за конкретните причини, дори предварително съм се извинил ако някой се почувства засегнат.
Смятам, че изискванията ми са сравнително реалистични за изпълнени, съответно технологията и цената за постигане на резултата ще бъде ясно уговорен между двете страни (мен и фотографа).

GENA DP"
А на фотографа ще бъде ли позволено да гледа въпросното пеленаче, докато го снима, или трябва бъде със завързани очи? И ако го гледа - после как ще му бъдат изтрити спомените? "
Ако постигне задоволителен резултата и се споразумеем за заплащането (на този самороден гений) - нямам против, но в конкретния случай, не е задължително изискване.
Дата:   30-10-19 18:09

Намери се правилният човек, дори се оказа че моето изискване е съвсем стандартно.

Благодаря за помощта!
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.