Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Re: Имам въпрос към интИлигентите:Защо ZEISS не произвеждат автофокусни обективи?
Автор: petervassilev   
Дата:   10-08-19 11:03

Колкото и да е неточен въпросът и колкото и да е странен опитът за проява на чувство на хумор в реакцията на автора на отговорите, според мен този въпрос не е напълно безсмислен.

Защото въпросът донякъде отразява един извод, до който вероятно стига всеки, който има някакъв (дори минимален) опит с различни видове обективи: класирането на обективите от ЕДИН И СЪЩИ КЛАС по качество на изображението е 1) ръчнофокусни твърди 2) ръчнофокусни вариообективи 3) автофокусни твърди и автофокусни вариообективи. (Може би твърдите AF са между #1 и #2). Редът съвпада с историческото развитие в сектора.

Всъщност nyamago индиректно посочва точно това в “отхвърления” от автора отговор.

А днес най-популярни са обективи от (условно) четвъртия тип: 4) телефонни миниобективи, комбинирани с мощен процесор.

Качеството на изображението (по категории) може да е 1, 2, 3 и 4, но ставаме все по-разглезени и популярността на обективите отговаря на удобството на използване, а именно 4, 3, 2, 1. [smile]Публикацията е редактирана (10-08-19 13:35)
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

 Авторът е затворил собствената си тема.