Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: swqaz   
Дата:   20-02-20 09:36


https://i.postimg.cc/26cm3TBy/IMG-5038.jpgИванов в най-долно положение стойката се показва над монитора и е 50 см, за един см ще се наложи мисля да се пробваш с 27 инчовия

Стойките са чудесни, лесно използваеми и много флексибъл :))))))

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: dj_ceci   
Дата:   20-02-20 09:48

Здравейте!
Понеже и аз си търся монитор, ще пиша тук да не отваряме нова тема.
Бях се спрял на https://www.displayspecifications.com/en/model/0ec11cd0 (AOC 27B2H)

Оказа се, че заради корона вируса са се забавили доставиките и март ще ме потърсят, ако все още ми трябва. Монитора е пуснат в мрежата февруари и цената му варира около 250лв. Не е 2К или 4К, но това може да се преглътне. По-важното е цветоподаването - sRGB 101 %, NTSC (1953) - 89 %
Какво е вашето мнение и, ако е добро, също е опция за автора на темата?

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 0 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: swqaz   
Дата:   20-02-20 10:00

dj_ceci, с тези 101% сргб и ако се калибрира, според мен ще използваем за фотообработка, но такъв панел може да не е много стабилен и собственика ще трябва да си има калибратор, за да калибрира през 1-2 седмици.
При положение, че има доста по-сносни за около 400 лв не бих взел този. Да се опитваме да се занимаваме с фотография чрез техника на цени като за пенсионни надбавки е весело. Точно пък от монитора ли да пестим за лексъс [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: aab72aab   
Дата:   20-02-20 10:04

Следя темата защото ми предстои да купувам конфигурация за фото. Та 4 к телевизор може ли да се ползва за монитор. Говориме дали пълноценно, до каква степен може да го замени?

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: johnny_fx   
Дата:   20-02-20 10:27

Принципно не ми дреме кой какви ги дрънка в тоя форум, ама някой "пубер" с поведение на корифей, като влезе с бутонките да ръси мозък, се изкушавам.

Сега ако въпросният момък, просто се беше изразил (като нормален човек), че работа може да се върши и на евтин монитор без широко пространство, нямаше да имам проблем. Ама менторският тон и даването акъл на "пенсионерите", ми идва в повече.

Понеже ме мързи, да пиша пак за монитори, ето 2 стари теми, където съм писал малко впечатления:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1889252&t=1889252&offset=all

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&t=1767502&i=1779759&offset=all


Иначе ако ще си мерим снимките, само да спомена, че не снимам от години. Занимавам се с ретуш и си имам по-добри занимания от споренето по форуми. [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: swqaz   
Дата:   20-02-20 10:48

Ето това е наследството на пенсионерите останало от любимия им комунистически строй. Искрената вяра, че ако послушно цитират всяко нещо, което са видели по телевизора(блог тестери) и могат да решат няколко прости уравнения, значи могат да вкарат всяко изкуство в малкия си джоб.

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: imitev   
Дата:   20-02-20 11:19

Ся ти леко генерализираш и се изказваш като "пенсионерите".. Най-вероятно си изтествал де що има монитори на пазара във всичките им разновидности...

Все едно да имаш избор между бенка и профи ейзо за едни пари и да вземеш бенка. Стига дрънка глупости.

Споменатите бенк и делове са евтини потребителски монитори с всички произтичащи от това негативи.

Съгласен съм, че машинките не са лоши за парите си, ама чак извънземни и изпуснати от маркетинга не са.

Аз не съм мега як фотограф, но от 25 г. работата ми е свързана с печат, където се изискват точни цветове, които после няма как да коригираш на отпечатъците, та имам някаква лека идея кое как е.

Не всяка обработка на изображения е свързана с фотографията като и изразно средство, повечето е занаятчийска работа нямаща нищо общо с "изкуството", но с нужда от добро цветопредаване и качествено изображение.

А за снимане и показване на други монитори и телевизори - абс. без значение е какъв монитор ще ползваш за обработката.Публикацията е редактирана (20-02-20 11:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: leitz   
Дата:   20-02-20 11:57

imitev ,
при Вашият стаж преди 10-15 години печатали ли са качествено и ако да с какви монитори ?


Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: krist   
Дата:   20-02-20 12:01

Тоя, 32" Бенк ми допада като идея за следващ монитор, въпреки че клоня към пенсиите. Мога ли и аз да помоля за информация колко е разстоянието от долния ръб на монитора, до плота на бюрото или на каквото е поставен, когато го свалиш максимално ниско на стойката му? Наскоро си направих къстъм бюро, което да ползвам и за музикалните ми напъни, но платформата за монитора ми дойде малко висока и ми трябва монитор, който да може да стои максимално ниско.

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: swqaz   
Дата:   20-02-20 12:07

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: Konstantinov   
Дата:   20-02-20 12:16

Препоръчвам като се купува да се види включен ,да си носиш тестови програми и да се купи нов монитор.Работил съм и имам 6 битов ейсър ,който трепти и не ми е уморявал очите.Имал съм втора употреба сони монитори от старите и те са ми дразнили очите, иначе хубави цветове.
Преди 5 години си взех дел 24 инча 4к 100 проента адоб 10 бита по спецфикация минава теста на нек и картата квадро к2200 го изкарва 10 битов.Платих 40 лева повече за да го купя от фирма която го има наличен и да ми го пуснат и тестват.При едновремено пускане на 8 и 6 битов монитор на дела снимка вади повече градации на сивото и по наситени цветове.Идва калибриран от дел с протокол ,подсветката не се променя и сега 5 години по късно като го калибровам с 1 дисплей про е същата работа като заводската калибрация.Подсветката е видимо неравномерна,не трепти на никаква настройка,градациите на сивото са добри по теста -ако се чете текста или не - монитора е добре или зле,но не се четат последните 1-2 реда.На скъпи монитори над 2х лева се виждат повече градации на сивото,има връзка с цената.
И на 8 битовия цветовете са добре пуснат е на карта гтх970 ,наистина трябва да се види според мен за да не купиш нещо с изгорели или светещи пиксели,аз ги виждам веднага защото съм машинен инженер и като чертаеш 10 години само като погледнеш нещо и откриваш дефекти, имам няколко роднини художници, те виждат още повече неща без да са чертали 10 години.На един нетбук имах светещи пиксели 2 и като го почуквах с молив изчезнаха и сега 9 години по късно ги няма, а ми намалиха цената с 20 процента , щото веднага ги видях.Жена ми и продавача не ги виждаха докато не им ги показах.
Тия 2 монитора за 600 и 1400 дето ги дава swqaz ,бих ги потърсил и погледнал на живо ако купувах сега.Публикацията е редактирана (20-02-20 12:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: imitev   
Дата:   20-02-20 12:38


Печатали сме качествено и преди 20 години. Монитори имаше както и сега - евтин ширпотреб и за работа - Sony, NEC, Iiyama, Apple, LG правеха и качествени продукти.

Като излязоха ТФТ мониторите бях много предубеден след като правихме проби с потребителските класове - бяха TN и много зле, тук там IPS и пак бяха зле. После пробвахме EIZO CG19 - този монитор обърна представата ми за ТФТ. Неслучайно еизо го произвеждаха поне 10 години.

Отговори на това съобщение
 Re: Най-добър монитор за работа?
Автор: swqaz   
Дата:   20-02-20 12:45

Konstantinov, и вие май живеете в онзи строй. Какво стана с този форум? Всички потребители ли се напикават вече? Не знаеш ли че в днешно време като си поръчаш нещо онлайн можеш да го върнеш до 14 дни без никакви обяснения? Можеш да пробваш всичко каквото искаш преди да си го купиш. Махам се вече от този клуб за тихи игри, какато е тази тема, че и без това админите почнаха да трият чудесните ми постове :)))))

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »