Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: MixMike   
Дата:   15-05-19 10:23

имал съм XPS преди 8 год мисля, дисплея беше ужасяващ TN, нищо в него не оправдаваше високата цена. Беше взет от щатите и малко преди да изтечат 2-те години гаранция си замина дъното (най-вероятно заради това което Марвес е обяснил по-горе). Не си заслужаваше да пътува до там и сега е във вечните лаптоп полета.

Сега погледнах твоя модел - изглежда доста набузен...дано изкара дълго. Аз лично веднага затворих ревюто, след като прочетох 15" 4К лъскав дисплей.

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: Mogila   
Дата:   15-05-19 10:29

Какво му е шита на XPS серията? Страхотна сглобка, супер удобен за ползване, екрана след калибриране жесток, батерията държи над 10 часа, супер перформънс.
Абсолютно мога да кажа, че надмина очакванията ми.

Какво лошо видя ти в твоя опит с този модел, че да е шит?

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Харизанство в българската обител на Света гора" от Stoqn Blagoev - 1 коментара
"До Поповото езеро и обратно" от Александър Йорданов - 0 коментара
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: Mogila   
Дата:   15-05-19 10:33

Моят модел е с 15" матов дисплей фул хд. Както вече написах, екрана е жесток.

Не знам какво искаш да кажеш с набузен.

Явно не си погледнал, че има различни модификации с различни дисплеи, процесори, рам.

Наистина са малко скъпички, но си струват парите отвсякъде. Моя го взех за 1650 Евро на промоция и като си го преспадна като разход ще стане 1300 примерно.

https://www.dell.com/de-de/shop/alle-angebote/xps-15/spd/xps-15-9570-laptop/cnx97009


И в момента има 120 Евро намаление и става 1630 този модел.Публикацията е редактирана (15-05-19 11:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: lizy   
Дата:   15-05-19 15:12

Това е като с колите – всеки препоръчва това, което на него му харесва и допада, а всичко друго е боклук…

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: imitev   
Дата:   15-05-19 18:24

Всеки хвали каквото си е купил...

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: MixMike   
Дата:   16-05-19 11:09

При мен се случи точно това което описа Marves. Проблем с дъното, което не може да се прави нищо, освен да се смени с ново на цената на новия модел XPS.

Както казах беше преди 8+ години, ако не и 10...и тогава XPS беше в зародиш. Лаптопа си конфигурирах в сайта на DELL, но въпреки това нямаше избор, освен 2 вида TN-и, които се оказаха ужасяващи. В последствие може да са го докарали до нещо, което си заслужава. Но при цена близка до workstation Lenovo, пак не бих го взел.

Много добре съм видял, че има различни модификации, но нещо в мнението ти или по-късно като стана въпрос за 4К дисплея на леновото, ме е накарало да мисля, че си взел 4K (който е единствено лъскав)

Набузен (наблъскан, набълбукан) с висок клас бърз хардуер. Затова казвам - дано издържи повече. Демек - екстра, не знам що се палиш.[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: Стефан-Г   
Дата:   16-05-19 20:53

Прочетох повечето коментари и само ще вметна няколко верни неща. Втора ръка лаптоп не е набутвация стига да е качествена машина. Workstation на thinkpad, macbook pro. На теб ти трябва мощен процесор, така че пропускай интелските завършващи на U защото са енергоспестяващи, все с 2 ядра и не са особено впечатляващи. Можеш да сравняваш процесорите много лесно в passmark. Ето един пример на разликите в мощите на процесор U от 7-ма генерация и QM (само лаптопски става дума) от 2-ра:

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-2760QM-vs-Intel-i7-7500U/884vs2863

Потресаващо нали? 5 години и 2 месеца разлика и стария е с 1/5 по-бърз?! Настрана това, че U не грее, не хаби батерия. Разбира се ако е нов QM пак няма да грее :). Просто гледай процесора да е HQ, QM серия за да е мощен.

Задължително IPS, ако не е ясно.. И на който си харесаш изнамери модела на екрана и характеристиките му. В нета пише всичко, вкл и процент sRGB.

И не се подлъгвай по геймърски! Някой беше казал "тези пари може да имаш топ конфигурация или с други думи геймърски лаптоп. "
[smilie18] Геймърските са за геймъри, има и лаптопи за истинска работа.

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: imitev   
Дата:   16-05-19 21:29


Не се засягайте, но не е сериозно да имаш лаптоп за сериозна работа - процесор 40 вата срещу 100 вата при настолна машина. Същото е и при видеокартите.

Няма как да е задоволителна цялата работа.

Може да има всякакви хора, даже работещи с тежки приложения на лаптоп, но цялата задача е несериозна при сериозно ежедневно натоварване. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: Mogila   
Дата:   17-05-19 10:19

Стефан-Г Брее това за буквите на края не го знаех. Мислех, че нямат кой знае какво значение :) Значи съм уцелил добра буква Н?

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: Diko   
Дата:   17-05-19 14:05

Защо не вземеш нещо такова?

Към 2500 лв с 32 ГБ, което е задължително. с (1 ТБ NVMe вместо 512ка) към 2700 лв. Ако си по ДДС по-малко.

Теоретично можеш и само с 512ка да се оправиш, ако наистина само за LR и PS го ползваш с външни хардове. Имайки предвид що народ изгоря с крипто ransomwares все повече си мисля, че това е бъдещето.

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: MixMike   
Дата:   25-05-19 11:53

За какви съвети става въпрос в тази тема, след като 90% от даващите тези съвети, не правят разлика между процесорите и ги броят само на i5/i7. Не правят разлика между нормална DDR и Low Power DDr (LPDDR). Не правят разлика между NVme, ssd, или не дай си боже хардове с 5400 или 7200 оборота. Не правят разлика между мобилни графични карти и висок клас настолни такива (със същото означение). Не правят разлика между охлаждане с един fan, и такова с топлинни тръби и т.н. и т.н.
Като искате съвети...в БГ има един форум за хардуер! Ако искате съвет за купуване на кола - не питайте в месарския форум[smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: kiten   
Дата:   25-05-19 12:59

[smilie18] Човек колкото по-малко знае по-спокойно живее[smilie5]
Матов дисплей, лъскав дисплей, анти клер и други търговски трикове и названия на които да се върже клиента! А от ips до ips има разлика. Малко статистика:
е-IPS
Това е най-евтиният IPS панел и затова е много популярен. Цветовата гама на e-IPS панела не е толкова добра, колкото H-IPS или P-IPS, по-добра от TN панелите. Обикновено мониторите с e-IPS панели рекламират като 8-битови монитори с 16,7 милиона цвята, но най-евтините дисплеи имат само 6-битова цветова палитра.
Н-IPS ."H" в името означава хоризонтално. Това е най-модерният IPS панел, пикселите са в прави вертикални линии с малко по-малка ширина на електрода. Последните IPS монитори са произведени в този формат с хоризонтални IPS пиксели, разположени във вертикални линии.
р-IPS
"P" означава професионален - този тип IPS панел има по-широка цветова гама. Много производители твърдят, че този тип монитори имат 10-битова цветова палитра с 1.07 милиарда цвята, но само много малко възможности за това. Много p-IPS има 8-битова цветова палитра с AFRC модул, който симулира 10-битовата палитра.
В момента навлизат панелите QLED на самсунг и OLED на LG и въпрос на време е да бъдат монтирани на монитори.

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: youstolemyheart   
Дата:   25-05-19 13:01

Може би Thinkpad extreme g1?

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: imitev   
Дата:   26-05-19 12:40

Най-добре само да се пита по форумите...

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: gugun4u   
Дата:   30-05-19 10:48

Ако искате здрав лаптоп с отлична производителност - Asus. Има модели с Core I7 - НЕ U версиите на процесора, които са доста скопени, със SSD за 1600-1700 лева. От спестените пари от прехвалените Dell - ове - задължително хубав монитор.
Специално Dell имат и отвратителни проблеми с качеството в последните години, дори XPS и бизнес сериите (XPS не е бизнес серия, а се води от най - натоканите потребителски)
За втора употреба лаптоп за мен и дума не може да става, това е трън в гащите. Стига предишния собственик да не е правил профилактика няколко години и Chipset + GPU са готови да си заминат всеки момент. За батериите да не говорим. Съвременните умират от веднъж, или поне заминава по някоя клетка от нищото, което е допълнителен разход 100-200 лева. Dell - овете и масово ги надуват.
За сметка на това с Asus - и такива проблеми почти не съм виждал, дори от потребителския им сегмент. Това е от поне 15 години един от най - добрите производители на дънни платки и видеокарти. Съответно дълголетието, стабилността, охлаждането и т.н. на почти цялата им гама продукти е безупречна - лесно може да се провери, статистики бол.
Не знам защо тука битува мнението, че Dell и Леново са нещо WOW, но това е нещо останало от историята. Да, все още се ползват в много компании по света като служебни - бизнес сериите, и ще се позлват, но това е нещо наследено от миналото, а обикновенно дадена компания, обвързала се даден бранд от години, трудно може да го смени дори да иска, просто защото вече е договорила твърде добри цени за доставка, има изградени партньорства с фирмени сервизи по места за подръжка из офисите по света, и така нататък. Най - малкото дори да смениш driver/firmware deployment service - ите от един бранд на друг или да поддържаш за два бранда компютри отнема време и пари (тука говорим за големи компнии от сорта 50К-150К човека персонал). Най - абсурдното е, че същите компании като си изхвърлят техниката като мине 3 години, някакви хора ги изкупуват, продават ги втора ръка тука и разни други хора си мислят, че купувайки такъв компютър/лаптоп са направили сделката на живота си.

За качество на монитори на лаптопи няма да говоря. За мен лично винаги са ... малки. За това ако искаш удобна работа, един качествен външен монитор с хубава матрица е задължителен.

Отговори на това съобщение
 Re: Лаптоп за обработка на Снимки
Автор: LeniS   
Дата:   30-05-19 11:03

Пуснах го и в една друга тема, но мисля и тук ще е любопитно.
Pantone започнаха да издават сертификати за качество за цветопредаване и се изненадах приятно да видя, че за лаптопи точно Asus взимат сертификат, при мониторите BenQ.

За мен Pantone да каже, че нещо е качествно е добра рефенция..
ето линк към списъка с модели които са взели сертификати.

Специално с мониторите съм се сблъсквала при работа и съм сравнявала на принт - наистина се държат много добре.

https://www.pantone.com/licensees/pantone-validated


[cool]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »