Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 
 Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 16:07

В деня на септемврийското възстание и ден след деня независимостта на 23-ти Септември Фуджи ще зарадват феновете си с нова средно форматна безогледалка на цена близка до Сони А9, Никон Д5, Канон 1-ца

https://www.dailycameranews.com/2018/09/first-fujifilm-gfx-50r-image-and-release-date-information/Този Септември стана много техничарски :-)

Честит евтин среден формат.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: asahi   
Дата:   02-09-18 16:11

За форумът да не говорим.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
" 48 часа в Хашемитското кралство Йордания" от Рафи Марукян - 0 коментара
"ТРЕТОТО чудо на света, камнният град Петра, Йордания" от Рафи Марукян - 0 коментара
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: ombre   
Дата:   02-09-18 16:28

Добре звучи тази новина,а гледам и 3-ката се чака всеки момент.
Понеже в една друга тема се питаше за про 2,та се чудя дали няма да има и 3-ка от тази серия...[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 16:28

А ден след канонското обявление на ЕОС-Р на връх годишнината от съединението на България на 6-ти Септември Фуджи май ще пуснат Х-Т3 с много кадри в секунда, голям буфер, 2 UHS-II слота и 4К видео вероятно с 60 кадъра в секунда......

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 16:31

А ето и снимка на големия дзвер


https://i1.wp.com/www.dailycameranews.com/wp-content/uploads/2018/09/Fujifilm-GFX-50r.jpg
Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   02-09-18 17:15

Т2 също си е с 2 UHS-II слота. При Про-то единият е по-бавен, но в Т-то го ъпгрейднаха това.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   02-09-18 19:59

Fujifilm X от най-добрата система през първите 2-3 години от излизането си, явно скоро ще заоре заради своята затвореност и липсата на дългосрочна визия.

Всички производители минават на пълноразмерен сензор, а този преход успяват да го направят запазвайки съвместимостта с обективите от собствените си DSLR системи.

Всеки може да влезе във Fujirumors или Dpreview днес и да види вече колко недоволни бивши заклети фенове на марката има. Причините са много - качващи се цени, видимо доене на пазара до безкрай, опити за повтаряне на политиката на Canon в разработката - малки промени и начесто, които да компенсират за някои недомислици и, като цяло - вечната позиция на догонване на технологичните гиганти в сектора. Инатът да се изостави куцата технология на XTrans и пазенето на протоколите за X байонета започнаха да се превръщат в негатив с либерализирането, което настъпва с падането на огледалото при Canon, Nikon, Sony, а вероятно и другите.

В момента си проличава и каква лоша инвестиция ще е X-H1 за закупилите го на стартовата му цена. Наистина, прекрасен апарат, но на цена, която се конкурира с пълноформатните отрочета на големите където, хайде да не се лъжем, размерът има значение.

За GFX нямам какво да кажа, съвършено не съм целевата група на тази система. За X-T3, обаче, имам същото гадно чувство, както при някои от последните модели (особено X-T100), че още с излизането си това ще е едно морално остаряло тяло, където свикналите на завидни финансови резултати Fujifilm правят отчаян опит да дооберат потребителите си, докато още минава този номер.

На няколкото примадони във форума, дето знаем, че никак не обичат да слушат истината за любимата си марка (щото я обичат повече и от майка си), а които ще си купят някой новите апарати, им пожелавам приятно прекарване със следващите си играчки.

Най-искрено се моля да не съм прав и нещата да се развият по коренно противоположен начин, но засега не съм особен оптимист за бъдещето на тази марка.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   02-09-18 20:05

... и тия ли ги зариваме [smilie8] ...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 20:11

Ширкане аз промяна не виждам от новите фул фрейми.

Фуджи, Сони, Олимпус и Панасоник си остават с няколко години напред. Изделията им са що годе завършени функционално. Имат реално работещи обективи и адаптери. Има тонове дреболии, дето Никон и Канон де нарочно, де от незнание са омазали и това се вижда още на първите снимки на камерите.

Може ли да сложиш play бутона на мястото дето на повечето хора е носа. Ми как ще си прегледаш снимките на визьора. Да с ДСЛР никой не гледа снимки на визьора ама с безогледален е друго. Как пък другите пропуснаха джойстика. Как не можаха да сложат две карти. Как едните сложиха на камера през 2018 15 кадъра буфер. А как им хрумна да не сложат стабилизация на другите. А това е само на повърхността. От тук един куп греди ще има при работа със светкавиците, при работа на тъмно - Никон фокусирали на затворена бленда само и как ще фокусират в студио като искаш бленда 11 и е само на пилотно осветление....

Това горе го написах защото Фуджи колкото и да са ми антипатични с ретро дизайна и х-транса все пак са доста зрели като продукти. По най-елементарните спецификации още си личат огромните разлики в опита.

Никон и Канон имат поне 4-5 години борба да стигнат сегашното ниво....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   02-09-18 20:44

Пълни глупости говорят някои тук.

Fuji били замрели вече... в момента след Sony А7, Fuji e най-добрата mirrorless система, дори отчаяния опит на Nikon не стига все още нивото на Fuji.

Сега ще видим какво ще направят и Canon и Panasonic с техния набързо сглобен mirrorless. Дано да греша, но Nikon с малоумно-бавня автофокус са на дережето на A7 II и X-T1, така че не знам кой изостава в момента, но нека да изчакаме и Т3 и пак ще говорим.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: D.S   
Дата:   02-09-18 21:00

Fuji вадят среден формат за парите на ФФ, а ние тука у форума ги погребваме :) За Х-сензора не мисля че има кропка с по-добра картинка, било то канони, никони и сонита. ФФ си е ФФ. На който му трябва избор колкото искаш, но ако верно си си навил на масрафа, това средно-форматно нещо някак по си заслужава [cool] undefinedПубликацията е редактирана (02-09-18 21:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   02-09-18 21:02

Днес може би все още да е такава ситуацията, но нещата вече се променят доста бързо. Точно почиването на старите лаври, че това беше дълго време СИСТЕМАТА им изяде главата да изнаглеят до неузнаваемост. Просто се изисква човек да сондира за час-два какво е съотношението на идолопоклонниците към недоволните и всеки здравомислещ човек ще види тренд, който се формира последната година-две.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: didesignbg   
Дата:   02-09-18 21:14

Интересно, тя фотографията с тела не се прави и там няма кой знае какво място за подобрения. Евентуално нов сензор но това трябва да е на три-четири години за да има някаква разлика, и по-бърз процесор (това става по-често). А вие искате апарати през година, с невероятни параметри, няма да стане.
Фуджи имат страхотна колекция от обективи за Х, близка като покритие до тази на м43 и с поне няколко години пред н и к. ГФХ като система е също доста смислена, в момента разполага с едно тяло и седем обектива. Единственият проблем е че бюджетно в смисъла на новото тяло е леко символичен, просто съвсем различен таргет и бюджетната цена ще е 4к долара. Всъщност тук има вратичка, Фуджи определят цените си в диапазон и до последно дебнат, та дано отзивите и канон да ги насочат по-ниско. Въпреки че няма какво да се лъжем това ще останат единствените профи безогледалки + лайка. К и Н ще имат нужда от поне още едно пълно поколение за да стигнат задоволително ниво на телата и повече за обективи.
Големият проблем на фуджи са цените, но пък вероятно могат да ги понамалят малко, аз доста бих се зарадвал на това. [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   02-09-18 21:22

Аз говоря само за X системата, където цена/параметри просто вече не отговаря на пазара.

За обективите също съм си споделял мнението - прекалено много се гонят високи оценки за ревютата, което води до безумни компромиси - безобразна острота в центъра за сметка на вечно изоставащи краища и грозни цветни аберации.

Скапан цветен филтър, който при 24 Мега пиксела и нагоре няма никакъв принос към нищо, освен, че изисква троен изчислителен ресурс за демозайкване.

Система, която продължава да е затворена за обективи от трети производители - единствената към момента [smilie23]

Строго наблягане на определени жанрове фотография, което води до мазане по RAW файлвовете - то не е шумопотискане, баране на цветовете и правене на лицата восъчни...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: didesignbg   
Дата:   02-09-18 22:15

Кратка справка от биейч за производителите на Х байонет обективи:
7artisans Photoelectric (8)
Fujifilm (43)
Handevision (11)
Lensbaby (4)
Meyer-Optik Gorlitz (13)
Mitakon Zhongyi (3)
Opteka (5)
Rokinon (22)
Samyang (11)
Venus Optics (1)
ZEISS (3)

Предполагам ти е голям дерт за сигма тамрон и токина и само ги чакаш да се включат та да се метнеш ...

За всеки роу си има пътници, но пък джпега на фуджи е много много добър, което донякъде компенсира изхабеното време за някои кадри, други въобще не се налага да ги пипаш. Трудно е за сони/канон/никон юзър да проумее че и кадрите от апарата стават за нещо, но понякога се случва [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   02-09-18 22:57

Кропките на Фуджи са си кропки, а Х-транс е спорна технология. ОК. Това не е нещо ново. Не виждам обаче никакво заораване, перспективите пред Фуджи са си съвсем добри. Продуктите им, както кропките, така и средния формат са нишови. Никога няма да вземат много голям пазарен дял, но винаги ще си имат пазар.
Няма друга кроп система с толкова добра гама обективи. Микро 4/3 има стъклария, ама там компромисът с размера на сензора е още по-голям.
Средният им формат е много адекватно позициониран ценово и според мен е много по-добре от Хаселбладската алтернатива (ако говорим за безогледалки). Ако допуснем огледала в сравнението, като цена само Пентакс са съизмерими, но там нещата за мен са морално остарели.
Няма други системи с такъв тип контроли (Панасонк LX100 е близо, ама той не е част от система). Не е за всеки, но който харесва тоя начин на работа, наистина го харесва. Може да звучи пресилено, но аз всеки път се ужасявм като видя Mode Dial... А го виждам практически навсякъде освен при Фуджи (И при някои Фуджита има Mode Dial, което автоматично ги прави неприемливи за мен). Ако някоя друга система много ме спечели с нещо, мога и да го преглътна някак, но ще ми горчи дълго.
Между другото задаващите се безогледални Канони ми изглеждат доста добре, особено предвид оптиката, която изглежда са спретнали.
Общо взето оптиката е много по-важна от телата. Според една анкета над 70% от Фуджи потребителите са избрали системата заради оптиката... И заради същата тази оптика според мен ще си останат на нея... Освен, ако не идат на Канон сега :DПубликацията е редактирана (02-09-18 22:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 23:09

Pac какво според теб прави Фуджи GFX По-добро от Hasselblad X1D-50c?

Любопитно ми е. Пък и темата е основно за тоя среден формат.

На мен ми харесва дизайна на Hasselblad. Формите са прости и изчистени. Подобно нещо е Leica SL. За подобен изчистен индустриален дизайн харесвах Сони едно време. NEX-5 спечели разни награди за дизайн. Sony се хлъзнаха по Никонската и Канонска ергономия и сега А7 серията е нещо като Д850/5дмк4, но преосмислени и по-умно направени.https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1474566354000_IMG_689613.jpg
https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1484857011000_IMG_737096.jpg
https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1466616610000_IMG_645372.jpg
https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1484857057000_IMG_739396.jpgДизайна на GFX 50s също ми харесва. Все пак утилитарен дизайн изчистен - форма подчинена на функцията.Публикацията е редактирана (02-09-18 23:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   02-09-18 23:25

Какво им е на цените? ХТ3 ще бъде под 1500 USD, айде да ми намериш по добър под тая цена фотоспарат ...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   03-09-18 01:14

Най-светлият обектив за Хаселблада е f/3.2, останалите са 3.5 и 4. За Фуджи повечето са на 2.8, като 110 мм е 2.0.
Фуджито има много повече изнесени контроли, на Хеселблада трябва постоянно да ровиш из менютата, което доста бави.
За Фуджито има всякакви адаптери и могат да се ползват обективи от почти всяка друга марка като доста фул фрейм обективи дават интересни резултати. Хаселблада не може да ползва чужди обективи, защото няма затвор в тялото. Затворите са в обективите на системата. Последното може да се изтъкне и като плюс за Хасито, защото leaf shutter-a има някои предимства, най-вече свързани със синхронизацията със светкавици, но мен лично не ме вълнува толкова.

ПП: Иначе като визия Хасито ми харесва повече. Аз не харесвам как изглежда GFX, нито по-малкия му брат X-H1.Публикацията е редактирана (03-09-18 01:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   03-09-18 01:34

Вижте ся, начи туй да спорите със sirkhan за фуджи е кауза пердута...но пасарАн....той на времето с едно тяло от първо поколение на системата е снимал едно дърво с голи клони и там в този съдбовен кадър, между съчките са му станали едни цветни артефакти, дето не е успял да премахне с фотошоп, и за това Фуджи трябва просто да бъдат закрити и това е...друго решение няма....край...фуджи капут! Авторе, трий темата или я кръсти на "Защо Фуджи нещата не стаат и за чеп за зеле и как можахте да си причините такава преебушка!" и да ги копаем фуджи и фуджистите...първо у нас, после и по света.[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   03-09-18 01:53

PAC благодаря за обяснението. Това с leaf shutter-а обяснява и разликата в размера на телата май

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: D.S   
Дата:   03-09-18 02:01

Обективите за Хаселблад са цифра пари. Това Fuji ако е вярно около 4к долара, с до 6-9к можеш да имаш система с до 3 обектива - Среден формат или каквото там е. Nikon D5 само струва толкова [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   03-09-18 06:14

Автор: Pac
Дата: 03-09-18 01:14

...Хаселблада не може да ползва чужди обективи, защото няма затвор в тялото. Затворите са в обективите на системата....


X1D му отключиха ел.затвор и има адаптери към ръчни обективи :)
Това малко бижу го пуснаха на пазара може би твърде рано в някаква бета версия или pre-production... всичките ревюта в интернет за него са мега НЕактуални, защото излязоха няколко firmware ъпдейта с доста новости, подобрения откъм автофокус и пр.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   03-09-18 09:06

uri64 [cool]

Това дърво вярно се оказа голям проблем и явно още е. Фуджи е система за хора с малко по-особенно усещане за фотография според мен. Не е перфектна, но пък за мен е голямо удоволствие да я ползвам. Иска ми се обективите да са малко по-евтини, ще видим сега като излизат толкова нови камери какво ще се случи.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   03-09-18 12:35

Ширкане,определението примадони,меко казано тъпо.Точно хората снимащи с фуджи,си казват,че с-мата не е перфектна,както впрочем същото важи за всяка една такава.НО и казват ,защо снимат с нея.Демек обективни са хората.Мисля,че и хората с каникон също са такива,за разлика от феовете на сони.Там фенщината струи с пълна сила,нищо общо с хората които ползват останалите марки.На мен ми е лесно,понеже не съм фен на никоя марка,даже и камера нямам в момента поради кофти стечение на обстоятелствата,а?Махай го и мирясай,освен ако не си фен на мазохизма.
Един тук погребваше никон,ти сега фуджи.....[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   03-09-18 12:39

"bbfl"

"Какво им е на цените? ХТ3 ще бъде под 1500 USD, айде да ми намериш по добър под тая цена фотоспарат ..."

Ако намериш Х-Т3 (след появата му в търговската мрежа) за 2500 лв. аз вземам 2 [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   03-09-18 12:47

Навсякъде спрягат, че Т3 ще бъде по-евтин от Т2 - най-вече заради това, че производството му е изместено в Китай, а не в Япония. Ако правилно си спомням, Т2 ми излезе около 3250 лв (поръчах си на преордър в България) - това е цена с ДДС. Или 2700 лева без ДДС... да, много е вероятно Т3 да е под 1500 долара или 2500 лв :)

Но... по-интересни са слуховете за 50R - с цена около $2000 - за мен това е абсурдно, но ако се окаже истина... какво пък, може и да помислим :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   03-09-18 12:53

Ламерко,не знам кое е по добре,по евтино и китайско ,или по скъпо, но да е джапан?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   03-09-18 13:01

lamerko, никъде не спрягат 50r за 2000$, говори се за 4000.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   03-09-18 13:49

$2000 струвал само сензора, та тялото трудно ще е под $3000.
Аз нямам проблем с китайското производство. Моя Х70 е правен там и си е супер.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   03-09-18 13:50

ombre: лично аз съм склонен да дам малко повече пари и да е джапанка, но...

Vanquished: да, прав си... обърлак съм се от този пост - така става, като човек не ги чете, а само преглежда набързо :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   03-09-18 16:53

Сегашните средниформатни безогледални са по 6000$. Новия ако е 4000$ това са 30% надолу. Бая е.

Интересно ми е сензора нов ли ще е?

Големите сензори за PhaseOne явно са обновени. Има 150МП сега.

Гледах на ДПРевю новината за Ел затвора на хасела. Ама то е малко сложно. 300 мили секунди сканира сензора с тих затвор. Това изключва възможността за снимки на живи хора и природа в повечето ситуации. Става нещо като пиксел шифт т.е. подходящо е за репродукции, интериорни снимки и такива неща. Пейзажи на ниска скорост на затвора....Публикацията е редактирана (03-09-18 16:53)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   03-09-18 19:48

Автор: farushko
Дата: 03-09-18 09:06

uri64 [cool]

Това дърво вярно се оказа голям проблем и явно още е. Фуджи е система за хора с малко по-особенно усещане за фотография според мен. Не е перфектна, но пък за мен е голямо удоволствие да я ползвам. Иска ми се обективите да са малко по-евтини, ще видим сега като излизат толкова нови камери какво ще се случи.

---

Е какво по-особено усещане за фотографията трябва да има човек? Някаква нетрадиционна сексуална ориентация и да е поне на една трева, преди да започне да снима ли? XTrans + процесорът си мажат и това е. И това може да бъде видяно обективно.

Относно твърдението на didesignbg - забрави всичко на Nikon F, Minolta MD, Canon FD, M42, Olympus OM и всякакви останали обективи, които могат да се закачат с преходник. С малката подробност, че освен трите обектива на Zeiss, дето не са по-добри или по-евтини от Fujinon-ите, няма нито един автофокусен от трети производител.

Колкото до троленето по Sigma/Tokina/Tamron - ами простата сметка показва, че Sigma 70mm f/2.8 DG Macro Art е на половината от цената на XF 80/2.8. Вярно, Fujinon-ът може да е хубав, ама дали е двойно по-хубав? Дори XF 60/2.4 е 10% по-скъп от сигмата. С останалите марки има избор и ти гарантирам, че ако имаше AF обективи от трети производители за Fuji-X, последните нямаше да са толкова нагли с цените и от това щяхме да спечелим всички. Не разбирам що за фенщина е това да отричаш правото на избор и възможността да получиш повече за парите си.

Колкото за цената на X-T3 за $1500. Ами то X-T2 беше $1599. Намаление от 100 долара до какво ще доведе? До цена от 3000 лв по българските магазини? Малко ли е за кропка?

X-T2 Било най-добрата кропка на пазара за парите си [smilie18] За тези пари има Nikon D500, дето ще му скъса шортите на X-T2 по всеки един възможен показател. Освен това A6500 и A6300 са и двата по-евтини от X-T2. Колкото и да ми се иска да е обратното, в момента просто Fuji не си е на оферта (за покупка от България поне). И съдейки по спецификациите за X-T3, абсолютно нищо няма да се промени, освен, че цената ще скочи, а сглобката ще е китайска...Публикацията е редактирана (03-09-18 19:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   03-09-18 21:02

Има ли ги спецификациите за Х-Т3?

От това дето видях, ми изглежда, че за сега има слухове и то доста неясни.

Дайте ако има нещо конкретно.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   03-09-18 21:40

И един мармот се скъсва да завива шоколади в станиол! Това е за през един пост в посока нагоре.[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   03-09-18 21:56

sirkhann това сериозно ли?
Като чета написаното си мисля, че никога не сте пипвали нито x-t2 nito D500.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: didesignbg   
Дата:   03-09-18 22:15

Нищо не твърдя, освен че не си прав в това че фуджи х е затворена система.
Не знам как ги мериш обективите колко са по-добри, но ако очакваш два пъти по-скъп обектив да е два пъти по-добър, то тогава китаците са ти най на сметка.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   03-09-18 22:50

Както пък аз казах - Fujifilm се е превърнала в система за примадони и пожелавам на всички такива още едно увеличение на цените на обективите, дето още ги нямате, че да се почувствате още по-велики [smilie5] Щото сега явно са много достъпни и такива бедняк-мрънкачи като мен са се намъкнали в елитната система.

Малко като вица с двама руски новобогаташа, дето се срещат в центъра на Москва. Протича следния разговор
- Много хубаво куфарче имаш. За колко го взе?
- За $10'000 долара - отговаря гордо собственика.
- Прецакал си се, знам къде ги продават по $14'000

Въобще ви се чудя на някои хора - хем нямате пари да си купите Leica, хем го раздавате ербап в тая тема...

Между другото - на X-T2 какво има толкова интересно за пипане?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   03-09-18 23:21

ГлЮпости

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   03-09-18 23:23

Не мога да разбера защо ги пишеш тия неща. Конструктивни не са, забавни не са. Освен да се излагаш, друго не постигаш.
Препоръчвам 2 пъти по 2 таблетки "мента, глог, валериан". Това защото нямам квалификацията да изпиша нещо по-силно.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   03-09-18 23:28

Все едно цените на всички обективи не хвърчат до небесата...Никонските, Цайсовете,Самянг,Сигми, Тамрони, Токини да не би да поевтиняват случайно? Това вече си е или отсъствие на способност за преценка, или чисто хейтърство (или и двете, ако не е нещо трето и четвърто), и като такова - просто не заслужава да се взема насериозно.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   03-09-18 23:31

С извинение за спама, тинктурите принципно са по-действащи от таблетките. Но тази смес няма да помогне в случая. Това си е хомеопатия.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   03-09-18 23:42

Някои хора стават толкова досадни, че с носталгия се сещам за Боби Лъвчето. Поне беше сърцат човек, а не дребна злобна душица.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-18 00:08

Кажете за х-т3 де. Остават 3 или 2 дни....,,


ПП Фуджи ръмър сайта само пише, че големия дзвер щял да дойде ОктомвриПубликацията е редактирана (04-09-18 00:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-18 00:19

Открих един слух..,не беше трудно

26MP APS-C X-Trans BSI Sensor
Improved X-processor
No IBIS
Phase detection coverage on entire sensor
Better Native ISO, Base ISO at 160
20fps burst mode
Video Specs: 4K at 60p, Zebra and 10 bit
Touchscreen
425 AF Points, available also in AF-C
Built-in Bluetooth like the X-E3 and X-H1
Improved battery life
New vertical battery grip VG-XT3
Made in China
Price around $1,599


Абе старите Фуджита нямат ли стабилизация? Бях останал с друго впечатление?

Защо си мисля, че сензора с 425 точки е 24МП? Ама не е BSI. Може пък този да е нов. Това ще е интересно. Бих очаквал да има много хубав тих затвор. Това ще е яко, за пръв път Фуджи ще ползват нов сензор, дето не пускан от друга фирма. Преди все никон или Сони първи са слагали новите модели. Предполагам е въпрос на договорки и кинти, кой да отнесе готините първи ревюта. Сега Никон си имат играчка за която може би Фуджи са помогнали....

Заради x-trans ли помпят базовото исо на 200 вместо да ползват 100? Това сваля ли динамичния обхват? Проблем ли е при снимки на много светло с 1.2 обективи? Знам, че 1/4000 на а6300 и исо 100 с 1.4 обектив не стига понякога и затварям малко.


Какво прави блутут-а? На Сони е за GPS май ...може би има и нещо друго ама не го пускам да не яде батериите на телефона и апарата едновременно


ПП говори се, че до края на годината Сони ще пуснат нова кропка с някои подобни неща т.е. 60 кадъра 4К и 20 к/с серия. Най-рано октомври ако не и по-късно ще дойде сонито

ПП Фуджи май ще напуснат проклятието на Зак Шнайдер от 2006-а, което се стовари със страшна сила връз никон и канон.


ППП 26мп е супер тъпа резолюция за видео. Дано е 24Публикацията е редактирана (04-09-18 00:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   04-09-18 08:02

Аз мисля, че точно фен клубът на Фуджи е радикализиран и склонен към нападки и атентати. И заслепен от любов към марката, която е толкова велика, че никой не трябва да мисли да си купи някоя евтина Сигма.

uri - нападките ти са малко не ти отиват на възрастта, а по препоръката ти за хапчетата - виждам, че твоите доста добре действат. Следвай същата програма и до няколко месеца ще си изправил всичките останали гънки.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   04-09-18 09:36

Пфхах...човек, аз отдавна не те вземам насериозноза фуджи нещата...така че пиши си...както казваше навремето Жорж Ганчев - "Кажи си думата Бероне!"...и иначе доста свестния човек почваше да бълва храчки по адрес на Желев....и ти така с Фуджи, нещо като фуджиански хотснейл ...иначе мисля че за останалите неща от живота си си Ок...[smilie5]Публикацията е редактирана (04-09-18 09:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   04-09-18 09:42


>
> Абе старите Фуджита нямат ли
> стабилизация? Бях останал с друго
> впечатление?
>
> Защо си мисля, че сензора с 425 точки
> е 24МП? Ама не е BSI. Може пък този да е
> нов. Това ще е интересно. Бих
> очаквал да има много хубав тих
> затвор. Това ще е яко, за пръв път
> Фуджи ще ползват нов сензор, дето
> не пускан от друга фирма. Преди все
> никон или Сони първи са слагали
> новите модели. Предполагам е
> въпрос на договорки и кинти, кой да
> отнесе готините първи ревюта. Сега
> Никон си имат играчка за която
> може би Фуджи са помогнали....
>
> Заради x-trans ли помпят базовото исо
> на 200 вместо да ползват 100? Това
> сваля ли динамичния обхват?
> Проблем ли е при снимки на много
> светло с 1.2 обективи? Знам, че 1/4000
> на а6300 и исо 100 с 1.4 обектив не стига
> понякога и затварям малко.
>
>
> Какво прави блутут-а? На Сони е за
> GPS май ...може би има и нещо друго
> ама не го пускам да не яде
> батериите на телефона и апарата
> едновременно
>
>
> ПП говори се, че до края на
> годината Сони ще пуснат нова
> кропка с някои подобни неща т.е. 60
> кадъра 4К и 20 к/с серия. Най-рано
> октомври ако не и по-късно ще дойде
> сонито
>
> ПП Фуджи май ще напуснат
> проклятието на Зак Шнайдер от 2006-а,
> което се стовари със страшна сила
> връз никон и канон.
>
>
> ППП 26мп е супер тъпа резолюция за
> видео. Дано е 24
>

>
> Публикацията е редактирана (04-09-18
> 00:27)
Х-Н1 има 5 осева стабилизация...кове като чук....блутута служи и за "събуждане" на уай-фая...ти си вързан с дивайса си и като види че примерно си снимал ако преди това си му задал да хвърля към дивайса или да ти тагва с координати от джипиеса на дивайса събужда връзката и така прехвърлянето става по- бързо

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Admin   
Дата:   04-09-18 10:48

Най-учтиво ви приканваме към въздържание от използване на лични нападки и квалификации. Има и други начини за водене на спорове.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sauron69   
Дата:   04-09-18 12:05

Абе защо сирхан най накрая не си продаде фуджитата, да си купи Сони , канон или никон и да се успокои накрая. Аз не виждам да има нищо положително във Фуджи според него. Това си е мъка в такъв случай.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   04-09-18 12:20

Защото и там ще има кусури за коментиране :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   04-09-18 13:01

Пълни спецификации на Т3:


- Equipped with back-illuminated “X-Trans CMOS 4” sensor with newly developed effective pixel number of approximately 26.1 million pixels (Low pass filter less)
- High-speed image processing engine “X-Processor 4”
- By increasing the number of phase difference pixels to about 4 times the current ratio, the image plane phase difference AF area is expanded to the entire screen area (about 100%)
- Extended the low illuminance limit of phase difference AF from conventional -1 EV to -3 EV
- 4K / 60P 4: 2: 0 Compatible with 10-bit SD card recording in the camera. 4K / 60P 4: 2: 2 Also supports 10bit HDMI output
- “Sports finder mode” function is newly installed. Blackout-free high-speed continuous shooting at the maximum speed of 30 frames per second is possible within a frame equivalent to 16.6 million pixels (1.25 times crop)
- Newly equipped “pre-shooting” function that starts shooting from the time when the shutter button is pressed halfway and records the shot image by pressing the shutter button all the way
- “Monochrome adjustment” function is newly added to “Film simulation”
- “Color Chrome Effect” function is first installed as “X series”
- USB Type adopts Type-C (USB 3.1 Gen 1) standard
- Standard ISO: 160 to 12800 (extended ISO: 80/100/125/25600/51200)
- Continuous: About 11 frames / sec (mechanical shutter), about 30 frames / sec (electronic shutter, 1.25 times crop)
- EVF: 0.5 type organic EL finder Approx. 3.69 million dots 0.75 times
- Rear liquid crystal: 3.0 type approximately 1.04 million dots 3 way tilt type touch panel liquid crystal
- Film simulation: 16 modes (including ETERNA)
- Wi-Fi · Bluetooth 4.2 installed
- Battery: NP-W126S
- Number of storable pictures: approx. 390 pictures (in normal mode)
- Size: 132.5 × 92.8 × 58.8 mm
- Weight: 539 g (including battery and SD memory card), 489 g (body only)
- Color: Black / Silver
- Reservation start date: September 6, 2018
- Scheduled to correspond to movie shooting with hybrid log gamma method and “Simultaneous film simulation / F-Log simultaneous output” by firmware update through 2018

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   04-09-18 13:05

Супер си е на спецификации[smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   04-09-18 13:07

[smilie24] EVF като на X-H1 [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   04-09-18 13:36

10bit 4:2:2 през HDMI [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   04-09-18 13:50

-3EV автофокуса също очакваме да е доста подобрен!

Цената ще е не повече от 1499 USD

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-18 14:07

Добре 30к/с!!! Ако Аф е на ниво да следи и няма blackout ще е супер.


Хубавия визьор като А7р3 и никон са сложили. Явно при един майстор ходят за визьори....

ПП и ако дизайна беше от А6500....ехеее...ама ще почакам за индустриален дизайн..

ППП Както и да го гледам туй фуджо е класи над недомислиците на Никон и Канон. Всичко си е там направено за снимане.....дори Type C конектора (не вярвам с 30к/с да има буфер 15 кадъра или да са забравили едната карта да боднат.)


https://i2.wp.com/www.dailycameranews.com/wp-content/uploads/2018/08/Fuji-X-T3-mirrorless-camera-1.j


ПППП Абе тоя плей бутон защо е като при никон сложен бе? Това как го ползвате бе хора? Как си преглеждате снимките на слънце??? Сваляш апарат цъкаш плей и пак на лицето ли? За това може да ги дигнете на бургия да преместят тоя бутон.....е го долу в дясно . дето сони са го сложили си има място, точно за тоя бутон...Публикацията е редактирана (04-09-18 14:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   04-09-18 14:19

ПП и ако дизайна беше от А6500.

?????????? Това сериозно ли? Фуджи като дизайн е доста нива над играчката на Сони.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-18 14:23

фарушко хайде да не разваляме темата. Обяснявал съм доста подобно в други теми, за това какво не ми харесва във фуджи. А6х00 е напрвена за снимане не за гъзария. Фуджи имат мнго хляб да ядат от моята гледна точка.


ПП Наясно съм, че си ги харесвате фуджитата дори с този странен нефункционален дизайн. Сони рано или късно ще пуснат подобна камера т.е. многото кадри в секунда и т.н.Публикацията е редактирана (04-09-18 14:25)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   04-09-18 14:28> [smilie24] EVF като на X-H1 [cool]
А ЕВФто на Х-Н1 е добър - съвсем отговорно го заявявам, а съм чувствителен на тема визьори (за това съм и фен на никонските слр-и) не мога даго сравня с друг освен с тоя на Х-Е3, и А7 МК2, но е в пъти по-добър от техните[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-18 14:33

а7мк2 е с по-ниска резолюция и по-слаба оптика. А7р3 е по-висока резолюция и по-добра оптика и има режими и настрйки дали искаш детайли или бърз рефреш или да пести ток .....

Визьора май е един и същ в почето нови камери 3.6 МП. ДПР както е обичайно сравняват режима дето пести ток на една марка с режма с голям детайл на друга и коментират.....дори се орпавдаваха във форума

Сега се чака да излезе нов 5.6МП визьор. Май в Сони А7с3 ще му е дебюта.Публикацията е редактирана (04-09-18 14:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   04-09-18 14:37

Може, аз с А7 имам малък опит бях рентнал за един уикенд А7 МК2 от Павилиона преди години и това е...не обобщавам за линията просто за мен визьорът на Х-Н1 е много добър и това ми е ценно щото съм недоскив...по -добър от на Х-Е3 определено

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-18 14:39

факт новите визьори са пушка.

Изисква си и време да ги настроят. Щото на тъмно, на ръ§ен фокус, при снимки на спорт си трябва визьора адекватно да се нагласи.....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   04-09-18 14:43

А...за дизайна...според мен от Никон са се учили на дизайн за Зетките от Х-Н1...много е удобен фуджака...същото удоволствие от ергономията като на Д3 линията само много по-компактен и лек и с много допълнителни гъзарИи..пък и с цената на юг от БГ....абе аз съм много доволен..следващата спирка явно ще е средния формат на Фуджи да сме живи и здрави....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   04-09-18 15:50

Кире, ай стига ве, нефункционален дизайн [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   04-09-18 16:02

Като дизайн е в пъти по гот от дървеното сони,ама точно Кирето няма как да го разбере това.И отново се споменава Сони в тема за истинската марка.....[smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   04-09-18 16:07

хайде опитайте се да надмогнете малко импулса да се заяждате за глупсти.

Аз се опитвам и още малко ще изкарам...после.....[smilie21] [smilie18]

ПП а сега може една хубава техническа дискусия ще стане за новите тела.... Оставете комплексите поне за ден.Публикацията е редактирана (04-09-18 16:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   04-09-18 16:40

Дизайна си е супер, ама все се надявах, че ще сменят местата на джойстика и Q бутона.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   04-09-18 16:54

hotsnail: плей бутона само влиза в режима за преглед, а останалото е с врътките, което си е удобно.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   04-09-18 17:37

hotsnail, заяждане няма, дизайнът е дотолкова интуитивен, че ти трябват няколко минути и вече не мислиш, кое как беше. Ще ме извиняваш , но има ли по-тъпо място от rec бутона на Сони а7ците? C1 и C2 също трябва да сваляш камерата и да гледаш, кое е 1 или 2 докато свикнеш. И разни други, Сонитата не са никак съвършено най-функционалните камери, за менюто да не говорим. Вземи един Фуджак, поснимай един месец пък после се лутай по супер интуитивните а7 или а6ххх. [beer]
А и анализите по картинка са, как да кажа...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   04-09-18 17:45

След 3 дни снимане с Т1, познавах камерата си много по-добре и ми беше в пъти по-удобно спрямо Никон Д5200 след година и половина с него.
Не съм снимал със Сони, за да мога да кажа как е реално, но винаги ми е изглеждало не съвсем ок.
Просто ергономията на едноцифрените Т-та ми допадна от първо пипане във Фотопавилион. Оттогава не съм видял нещо по-удобно и добре измислено.
После смених Т1 с Про2 и... свикнах му, ама по-трудно. Сега имам Про2 и Т2 и се чувствам горе долу еднакво добре с двете. На Т2 захвата е по-добър, има по-добър визьор, подвижен дисплей. Абе по-удобен е. Про2 е по-красив, по-добре изработен и звука на затвора е магически! :D

ПП: Не ползвам оптичния визьор на Про-то, затова казвам еднозначно, че на Т-то е по-добър... за мен. Даже бих казал, че визьора на Т1 беше по-добър от на Про2.

ПП2: Дисплеят на Про2 не се върти, но е с по-висока резолюция, яркост, цветове и всичко. Разликата е осезаема. И все пак, май предпочитам да се върти.

ПП3: Сега се чудя кое от двете тела да продам, за да взема Т3 на негово място. Дали искам 2 тела с еднаква ергономия и малко различни спецификации. Или да оставя разнообразието, имайки едно про.Публикацията е редактирана (04-09-18 17:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   04-09-18 18:14

Дай ми прото за хиляда леа и си вземи т3.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   04-09-18 20:02

Мен точно EVF-то ме привлече в X-H1, обаче цената беше отблъскваща. За съжаление, X-E3 и X-T20 имат много малък визьор, може би най-малкият от всички безогледалки (като увеличение)! След два неуспешни опита за ъпгрейд, ако успея да докопам X-T3-то, за известно време може и да съм зает и да не мога да влизам в темите за Fujifilm.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   05-09-18 08:51

Pac,това за затвора е абсолютно вярно....[smilie24]

Ванюшед за една 1000-ка,ще има опашка...[cool]

Кире,няма заяждане,ама да сравняваш дизайна на 6500 с т3 е смехотворно.Казваш,че т3 може да е по добре от недомислиците канон и никон,НО точно ти си човека,където в всяка една тема казваше,че канон са напред,много по добри от фуджито,че имат опит при безоглдалките и т.н.Та сега се чудя,канон по зле ли са от фуджи или е обратното? ....[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   05-09-18 09:06

аз имам усещането, че хотснейл се опитва да приобщи хората харесващи фуджи към глобалната си битка срещу никонаджиите :) но, с едно-две свои глупави твърдения, най-вероятно ще постигне обратния ефект.

sirkhann - защо не си вземеш едно сони с байер матрица, стига се мъчи с екс-транса.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   05-09-18 10:42

farushko написа:

> аз имам усещането, че хотснейл се
> опитва да приобщи хората
> харесващи фуджи към глобалната си
> битка срещу никонаджиите :) но, с
> едно-две свои глупави твърдения,
> най-вероятно ще постигне обратния
> ефект.

Човек разсъждавате на някакво супер примитивно ниво.

Няма битки. Обсъждаме техника и технически новости.

Никонските ДСЛР-и в някои отношения ми харесват - бутони, тела, картинка (на повечето модели - кропките им например са зле). В други не ми харесват - менюта, орязването на функции. Беогледалката им е издънка.....За безогледалната им ще изчакам още малко ама за сега изглежда като доста недомислена история....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: viara123   
Дата:   05-09-18 11:29

Актуален остава въпроса за горния дисплей и броя карти [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   05-09-18 11:41

viara123 написа:
> Актуален остава въпроса за горния
> дисплей и броя карти [smilie5]


Тоя горен дисплей на безогледална камера смислен ли ви е? Ако вдигнеш задния дисплей не е ли същото горе долу? Не е ли по-добре да има бутони и врътки отгоре?

Никон ги гледам, че са орязали много от ергономията за тоя 2-ри дисплей. Фуджи и Сони имат по 4 колелца за настройки - бленда, исо, скорост и компенсация. Никон ще има само 2 т.е. като по-компактните сонита, дето няма място за 4 отделни колелца....

Аз имах такъв на Никон Д700 и Д600, но не съм го използвал. На Сонитата много рядко слагат подобни неща и не съм имал такова......Публикацията е редактирана (05-09-18 11:41)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   05-09-18 13:57

Аз лично предпочитам exposure compensation врътка пред горен дисплей. Но и двете са ок.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   05-09-18 20:11

Утре в 7 фуджи феновете да сте готови с кафенцето пред екрана да гледате [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   05-09-18 22:03

То всичко е ясно вече. Въобще няма да се вдигна сутринта в неработен ден за нещо, дето ще го има по магазините по Коледа.

Между другото - сериозно обмислям идеята на фарушко, единствено финансовите сътресения от подобна смяна ме спират.Публикацията е редактирана (05-09-18 22:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   05-09-18 22:13

Ширхане, кви Сонита, Канон еР+50/1.2 и нищо друго ти не трябва....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   05-09-18 22:18

sirkhann, каква Коледа на 20 Септември започва продажбата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   05-09-18 22:31

Мда, и с Т2 беше същата работа, само дето като я поръчах на преордър дойде на 29-ти декември и то на късмет :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   05-09-18 22:47

Няма да я поръчваме Т3 от България, тук и до другото лято няма да дойде :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   05-09-18 23:02

В интерес на истината до края на ноември в цяла Европа беше хаос с доставките - Фуджи нещо не се справиха добре, ама и си признаха, че тогава търсенето многократно е надвишило очакванията :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   06-09-18 00:10

Vanquished - в къщата на обесения за въже не се говори. Канона и без XTrans е автогол. Не бих го пожелал и на най-големия си враг. Иначе обективи правят, ама тоя, дето не им дава пари за читав сензор (да се чете Сони), си е за кладата. Конекрадска история. Видяли, че Nikon пуснали безогледалка, па и те вдигнали крак. [smilie23]

Аз за Fujifilm може да се изказвам критично, но критиката ми е конструктивна и обективна. За Canon е като с мъртвите - няма какво да се каже. Въпросът е ние да не станем като тях, че тогава ще е прекалено късно за поправяне.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   06-09-18 00:21

Кой бил видял от Никон? Че те последни пускат безогледалка :)

Иначе наистина не разбирам целия този хейт по сензорите на Канон. Единственото им по-слабо място е динамиката, но каквото и да си гивирим - щом опираме до него, значи нещо не е наред, и то не е в техниката. Когато пуснаха 6Д на добра цена с много добра картина и наистина много добро ниво на изпозваемото ИСО - нищо не се промени, динамика та динамика. А сега тези новите сензири всъщност технологично са по-напред, ама било автогол :)

Едно признавам на Канон - въшреки целия малоумен шум около тях, те продължават да си разработват изцяло СОБСТВЕНИТЕ си разработки и съумяват да наложат вероятно най-добрия маркетинг отгоре, което пък им позволява да държат постоянно завишени цени и да печелят от това :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   06-09-18 00:38

Маркетинга на Канон го правят потребителите, които още не са усетили на къде духа вятъра. Това съвсем сериозно. Никон и Канон имат огромна инерция. Просто много фотографи препоръчват никон и канон без да се замислят, че има и други марки. А много хора купуват без да си проучват опциите,

Ще видим колко време ще държи това. Новите им камери са малко недостатъчни.....някои марки изчезнаха дори от фотографския пейзаж, защото отказваха да се адаптират и да продават това, което се търси.

Коника, Контакс, Кодак....

ПП ако говорим за добър маркетинг това са Панасоник, Сони и Фуджи. Просто нещата им са направени професионално за целевата публика. Материалите им са с високо качество. Не правят гафове.....Олимпус нещо се укриха, но преди година или две имаха много силен маркетинг и реклама. Много добре поставени продукти. Виж просто представянията на Сони и Панасоник и утре на Фуджи и сравни с Никон и Канон. Канон поне не се хвалиха излишно и реално имат интересни неща в камерата си .....(може ли да викнеш тумба фотографи и да ги държиш в слабо осветено супер безинтересно помещение, докато пробват новата ти камера)

ППП канон имат хубави видеа в тубата ама са доста назад отмСони и ФуджиПубликацията е редактирана (06-09-18 01:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   06-09-18 09:10

Х-Т3 дойде

Видео представяне

още едно видео

Има вече следящ фокус на очите!

Явно бая са пипали видеото.

Има си 20к/с с целия кадър и тих затвор. Има 11 с маханиюния. Има 30к/с с кроп.

26МП, BSI нов сензор с много фокусни пиксели. 425 зони, но някъде пишеше 2 милиона фокусни точки.....

1500$

За сега е някаква предварителна версия камерата.Публикацията е редактирана (06-09-18 09:15)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   06-09-18 09:31

Фазовите фокусни точки казаха, че са на целия екран, дето барнеш - цък.

Ето и ревю на Йонас Раск:

https://jonasraskphotography.com/2018/09/06/fujifilm-x-t3-review-next-generation-x/#jp-carousel-13401Публикацията е редактирана (06-09-18 09:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   06-09-18 09:50

сравнение с gh5


много солидна камера като технология. Кефи особено на фона на скорошните представяния. В общи линии всички базови неща като спецификации ги има. Кое колко е добре ясно, че ще отнеме време да разберем

Има някаква нова система за ръчен фокус. Симулира призма на СЛР. Не ми е ясно колко е добра, човек трябва да ги пробва тия неща. Ама явно е възможно по-добре от прост пийкинг да се справят.

Единствено батерията и стабилизацията не ги разбирам много.Публикацията е редактирана (06-09-18 10:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   06-09-18 10:12

Дигиталната призма я има още от Т1 [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   06-09-18 10:22

Дори и с pre-production камера тестовете са мноооого добри, особено AF и видеото, ето това е камера, а не тъпизмите на Никон.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   06-09-18 10:28

b&h представяне

Има два нови обектива (към края на видеото)

200/2
8-16/2.8

Абе рекламират я тая призма. Явно има нещо различно.

ПП bbfl щото маркетинга на Фуджи знаят как да направят представянето. Дали са камери на хората, за да има качествени снимки и видео. Нещата са супер убедителни. Виж как има 30 прекрасни снимки на базово исо. Колко трудно е в Хавай или Ню Йорк да поканиш хората в някой двор на открито вместо да ги държиш в бункер с камерите.....Публикацията е редактирана (06-09-18 10:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   06-09-18 10:47

Най-накрая изглежда са уцелили ваксата! Толкова трудно ли беше?

X-H2 със стабилизация наистина ще е един видео звяр! Обаче засега X-T3 изглежда много добре обмислено. Новият процесор просто променя играта, а имаха нужда от подобна мощ още в предишното поколение. [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   06-09-18 11:35

Ваксата са я уцелили още с Х-Н1 според мен....не ми се мисли Х-Н2 какво ще е...или пък МК3 на средния формат....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   06-09-18 11:40


> Тоя горен дисплей на безогледална
> камера смислен ли ви е? Ако вдигнеш
> задния дисплей не е ли същото горе
> долу? Не е ли по-добре да има бутони
> и врътки отгоре?
>

Ми по-удобно си е с горния екран...бутоните и врътките са си ок но лесно се комбинират...освен това на тъч екрана като си нагласиш swipe-овете нагоре, надолу, наляво и надясно -ей ти още 4 бутона....та според мен си е супер...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   06-09-18 11:47

Като скорост и за видео нещата са много напред спрямо предишното поколение. Интересно е новият сензор колко по-добре ще е на високо исо. Също колко по-добре е исо 160 от 200. Така или иначе ще ми е много трудно да не си го купя това т3.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   06-09-18 14:11

Хм... и 4к на целия сензор (при 30п) - кой спомена, че по-високата резолюция ще влоши положението :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: didesignbg   
Дата:   06-09-18 14:17

Преди беше само с клин въпросната електронна призма, в момента са добавили опцията за микрорастер.
Много рафиниран апарат, браво на Фуджи, и за момент не са си помислили да пазят Х-Н1, не убиеш ли старият модел, конкурентите ще го направят.
цитат от дпревю: For a lot of people, myself included, the APS-C format lends itself to offering a well-rounded range of video and stills capabilities. And with the X-T3, it's possible that Fujfilm has released the camera to wrestle-away the D500's APS-C crown.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   06-09-18 14:43

Единственот което ми липсва на серията XT е стабилизацията, всичко останало изглежда супер...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   06-09-18 15:23

Ще пуснат X-H2 със стабилизация :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   06-09-18 15:45

При X-H1 цената е много сгрешена... Навлиза се на територията на Full-Frame апарати, които освен по-големия сензор, имат и повече кадри с едно зареждане. А и реално, извинявам се, че се повтарям, но за пейзажна фотография, XTrans 2 и 3 просто не са на нивото на еквивалентен APS-C сензор с Bayer филтър, какво остава да се мерят с пълноформатен такъв. Предвид високата цена на X-H серията, по-скоро X-T3 е с най-добрия баланс между възможности и цена. Да видим дали X-T30 ще има някаква разлика в представянето, защото в предишното поколение, цялата гама беше много близка като параметри и способности, дребни екстри като EVF и наличието на стабилизация бяха основната разлика.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   06-09-18 17:08

И като отвориш примерните изображения от dpreview, ти умира всичкият ентусиазъм


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   06-09-18 17:16

X-trans-енси, с какво обработвате RAW и как да отворя RAF-четата от X-T3, без да им редактирам EXIF-а...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   06-09-18 17:32

Автор: Vanquished
Дата: 06-09-18 15:23

Ще пуснат X-H2 със стабилизация :)


Несъмнено, но и на друга цена и с горен дисплей, айде горния дисплей не е болка за умирачка, досега винаги съм ползвал апарати с горен дисплей, ама честно казано при апарати като XT-3 с ВСИЧКИ контроли изнесени на врътка, той е напулно излишен, поглеждаш врътките и ти е ясно (не е че и задния дисплей не можеш да погледнеш или в EVF-то, ама) а изнесените контроли ми се струват по-практични от всичко. Но виж стабилизацията ще ми липсва (треперливи са ми ръцете [smilie18] [smilie18] )

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   06-09-18 18:13

Като дойде време да сменям системата избора ще е м/у Fuji XT-3 или Sony А7III. Съответно с обективи 16-55/2.8 за Фуджито и 24-70/2.8 са Сонито или аналогичния но на F4.

Иначе вече съм писал по темата в този момент инвестирането в DSLR системадори притежавана такава е според мен е неоправдано, за закупуването пък на нова такава съвсем.

Безогледалките (в горния клас) са повече от достатъчно бързи, противно на глупостите които IDA пише... и са повече от добри i за професионална работа и за любителскa така че...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   06-09-18 18:49

Myth виж и Тамрон 28-75/2.8. Много е хубав и компактен и не много скъп.

Единствен кусур му е стъпковия мотор. Не е толкова бърз като на 24-105/4 на Сони. Следящия фокус с 24-105/4 ще ти е осезаемо по-добре например.Публикацията е редактирана (06-09-18 18:53)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   06-09-18 19:09

Ми ще видим нека стигна до там пък... иначе определенодържа на бърз фокус, макар, че то което и да взема спрямо сегашния ми Pentax K5 с 16-50/2.8 все ще е по-бързо [smilie18] [smilie18] [smilie18] да не говорим за консистентност :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   06-09-18 19:35

Изключително много ме изкефи ТОВА ревю!
Дали са му камерата без НИКАКВА информация откъм технически аспект и говори какво сам е установил единствено от 2 месеца ОПИТ спрямо X-T2/X-H1, много по-полезно от рецитиране на спецификациите [smilie24]
Камерата е трепач!
Безогледалчестите всички изненадват (Никон не ме изкефиха...), да видим и Sony с какво ще ги зашлеви зад врата всичките [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   06-09-18 20:09

marves написа:

> X-trans-енси, с какво обработвате RAW и
> как да отворя RAF-четата от X-T3, без
> да им редактирам EXIF-а...

Аз използвам иридиент за да преобразувам раф-овете от х-н1 и х-е3 до днг с максимално извличане на информацията при оптимална за мен лекота на работа и след това си обработвам днг-тата във фотошоп...платен е но изобщо не е скъп - плаща се еднократно и след това си имаш ъпдейти и ползваш на корем...защо иридиент - фуджистите бяха казали че максимално извличане на информация има при иридиент и дарктейбъл, но по онова време дарктейбъл бяха писали че не се поддържа още нещо за х-е3 и така си продължих...иначе и с фотошоп може да се работи културно стига да забравиш предишните навици за шарпене и си изработиш оптималната комбинация в камера роу от стойностите за шарп, детайл и радиус за да не ти се получат прословутите червейчета

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   06-09-18 21:15

ДП ревю са се изложили доста с тези снимки, и на мен не ми харесаха особенно, но пък видях много други, които бяха това което очаквах. И вземи най-накрая си купи едно Сони и спри да пишеш тук, че си супер досаден.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: SteliyanStoyanov   
Дата:   06-09-18 22:10

Ширкане, дай да ти купя всичко, което имаш от тази марка или да ги бартеросаме с моето Сони 7р2 (което купих и аз не знам защо) и да те отърва от мъките. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   06-09-18 22:21

В турския Fujifilm го пуснаха на доста по-ниска цена :)

Само тялото е към 1100 евро, което си е мноогоо изгодна сделка.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   06-09-18 22:29

Съжалявам, че трябва да го напомня, но всеки има право на мнение и на избор. Има елементарни неща, които е трябвало да ви научат вкъщи, докато сте били малки, не че е задължително - в България нищо не е.

Като цяло моите оплаквания са конкретни, обосновани и подкрепени с доводи. Може те, или гледната точка от която са направени, да не са верни, но поне ги има. При голяма част от фенските агитки на всяка марка (а агитката на Фуджи явно е особено фанатизирана), всеки аргумент против тяхната религия се превръща в грозна разпра на общо основание.

Ако някой има нещо против мое конкретно изказване, да ми отговори по същия конкретен начин, по който се опитвам да пиша в темите за Fujifilm. Ако не, то няма смисъл да генерирате спам, с който не допринасяте нищо в развитието на Фото-Форум като платформа където интелигентни хора споделят информирани мнения, а точно обратното.Публикацията е редактирана (06-09-18 22:35)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   06-09-18 22:32

Автор: hotsnail
Дата: 06-09-18 18:49

Myth виж и Тамрон 28-75/2.8. Много е хубав и компактен и не много скъп.

Единствен кусур му е стъпковия мотор. Не е толкова бърз като на 24-105/4 на Сони. Следящия фокус с 24-105/4 ще ти е осезаемо по-добре например.


Поразгледах малко ревюта за тоя Тамрон, ми... доста добра сделка си е и хич не е лош, пък и фокуса му не е зле, хич даже, единствения му кусур е дисторсията от 28 до около 35мм ама тя пък се оправя лесно в RAW конвертора, на цена около три пъти по-ниска дисторсията наширокото и 4мм по-малко се преживяват :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   07-09-18 02:08

Marves яко видео! Благодаря.

Един прост трик исках да споделя. Фуджито го копат, че екрана не може да се обръща за селфита и влогване. Подобно е и с а7, дето споделя подобен дизайн на екрана и тялото (изключвам странните ретро забежки).

Та простия трик е да си сложите стойка за телефон отгоре на камерата, да сложите телефона обърнат напред и да свържете телефона си с WiFi към камерата. Не е идеално, но работи доста добре. Няма да пречи и на разни кабели отстрани, като екрана на Панасоник и Канон. Сонитата поне пращат 15 до 24 кадъра в секунда през WiFi и е поносимо за гледане. Предполагам, не става за видео монитор за нещо отговорно. Ама за това да се гледате докато записва е идеално.Публикацията е редактирана (07-09-18 02:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   08-09-18 02:03

Малко писание от човек с Х-Т2.

В общи линии съм съгласен с написаното. Безогледалните могат да ползват и големи обективи, но едно голямо предимство им е, че могат и да са малки. А някак това изчезва. Сигма, Канон и Никон тотално го забравиха.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Medium-Fuji   
Дата:   08-09-18 02:28

малките не изглеждат Про! [smilie5]
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   08-09-18 02:39

Автор: Medium-Fuji
Дата: 08-09-18 02:28

малките не изглеждат Про! [smilie5]


Всъщност не е виц :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   08-09-18 10:13

Следя темата с интерес. Използвам серията ХЕ . Дали Фуджи ще поставят стабилизация на някое от телата или ще пуснат Х-Н10 с поорязани видео функции и по-ниска цена. Ходих два пъти в магазина да ,, пипна ,, Х-Н 1,носът ми не е голям ,но все е на дисплея . :)))
Т3 излезе остават Х-Е4 и Pro 3


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   08-09-18 11:30

Остава и X-T30, който много хора ще чакат също. Обикновено това ще е малкото братче с по-гаден визьор, което е основната причина да си вземеш голямата бангия.

Малкото X-T винаги ти вкарва мисълта да се откажеш от ръчнофокусни обективи и да минеш изцяло на Fujinon-и...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   08-09-18 14:01


> Ходих два пъти в магазина да ,,
> пипна ,, Х-Н 1,носът ми не е голям,но
> все е на дисплея . :)))
> Т3 излезе остават Х-Е4 и Pro 3
>

С голямата очна мида на Х-Н1 нямам проблеми с лепенето на носа за екрана, които винаги присъстваха при никонските ФФ дслр-и.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   08-09-18 14:11

Абе с кое око гледате през тия визьори?

Аз с дясното нямам ядове с коя да е камера - никон, Сони. Предпочитам а6х00 дизайна или ако е Фуджи х-е серията.....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   08-09-18 14:19

Абре, ние хората с голям щърбав нос си имаме проблеми с централно разположените визьори, които не са издадени... примерно X-T1 трябваше да го продават в комплект с ваучер за безплатна ринопластика. Или да накравят дисплея curved и вдлъбнат.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   08-09-18 15:04

uri64
И аз се надявах на голямата очна мида на Х-Н1 и на това че е по-изнесена назад, ама нещо не ми се получи. Може би заради навика от ХЕ серията. Наблюдавах внимателно продавача който явно има изграден навик от преди и леко накланя главата.

hotsnail
Естествено с дясното око / поне аз / и естествено с XE серията нямаме проблеми,вероятно и с а6хх00 . Говорим за централно поставени визьори и липса на изграден навик или голям нос :)))
Все пак и китайци и японци не са от дългоносите. /шегувам се естествено /


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   08-09-18 15:08

marves
[smilie24] [smilie24][smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   08-09-18 16:05

Абе аз и с Х-Е3 нямам проблеми но Х-Н1 е друго ниво като ергономия...достатъчно ми е голям за да ми седи удобно в ръцете (а на Х-Е3 първото нещо, което му взех беше грип от JB), a в същото време със закачен 27 мм (с гумен сгъваем сенник) си го нося в диагоналката заедно с резервна батерия.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: SteliyanStoyanov   
Дата:   08-09-18 16:17

https://2.img-dpreview.com/files/p/TS560x560~forums/59963201/c63f1a5c628f4f43b22d4fd66fd699c3

Този eyecup от GFX става и на Т1,Т2,Т3 и е малко по-удобно с него.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   08-09-18 16:36

uri64
,,Пипнах ,, и X-E3. Започва да ми се губи леко в ръцете,а те не са много големи.За визьора няма проблеми. Само да имаше стабилизация нямаше да го мисля . Дори да излезе X-H10 ако въобще се случи пак ще е с централен визьор./Дори сякаш съм доволен ,че е няма на Т3,така по-има шанс да я пуснат на Pro-3 или Х-е4/ Сигурно в духа на фуджи ще трябва да избираш : Централен визьор и стабилизация и страничен визьор без стабилизация ! :))) Въобще пълно щастие няма !!!


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   09-09-18 11:29

Чета разни коментари насам-натам и най-голямата драма на Т3 е...че няма селфи екран... [smilie18]
Влогинг...дрогинг, глупости на търкалета, ще дам 4к лева( с обектив) за влогване.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   09-09-18 11:42

е като си дал 4 бона за камера ще извадиш още 200-300 за екранче....голям зор, голямо чудо...ба та у стиснатия паралия...

А кажи ми освен м6 на Канон друга камера с подходящ екран за да се снимаш сам на видео. (Сони А5100 ама той е на 5-6 години вече)

Щото Панаосник и новия канон кабелите им стърчат, баш където е екрана и как закачаш микрофона?? и ако искаш и ток по USB да им завреш и с два кабела пред телевизора....Публикацията е редактирана (09-09-18 11:45)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   09-09-18 12:18

X-T100(да не се бърка с x100 серията). Има си и положение на екрана да ръгаш кабели и т.н.Публикацията е редактирана (09-09-18 12:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Imaginarium   
Дата:   09-09-18 13:42

Ей лоша работа значи. Много зле тва X-T3... play бутона е отляво. Как ще се снима с тая недомислена камера , не знам.
Офлюф, нещо мъдро за инженерите на Фуджи, нямаш ли да кажеш...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   09-09-18 19:33

Контра на следящ, от над 40 снимки цепи точно, детето тичаше и пукаше балони....вече няколко човека със сони се оплакват на контра!хт3 ще е нещо страшно.

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/rgh1536510443e.jpg

П.П Забравих да кажа, че това е 35 1.4 провъзгласен за доста бавен обектив , апарат хт2 .Публикацията е редактирана (09-09-18 22:20)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   09-09-18 20:21

koleto.spasov, а това какъв фотоапарат е, който си снимал и цепи точно? и от какъв модел точно сони са се оплаквали?Публикацията е редактирана (09-09-18 20:23)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   09-09-18 20:27

Това е хт2, следящ в серия на фейсдетекшан, от над 40 снимки има 1 брак на контра. Оплакват се от контра на а7 мк3.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   09-09-18 20:40

от друга контра се оплакваме. Иначе срашна салдурана

В помещение ако снимаш срещу прозореца и лицето е недоекспонирано....

Ако си оправиш експозицията и АФ работи. Просто ако лицето стане черно на визьора/екрана му е малко трудно на апарата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   09-09-18 20:47

hotsnail , разбрах .

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   09-09-18 21:49

Няма да се учудя ако при фуджака е по-умно направено и АФ работи и не е зависим от настройките на експозицията

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   09-09-18 21:59

Ами не съм пробвал, стремя се да експонирам правилно. Просто тествах на тичащо дете как се справя следящ fecedetected на контра, а при хт3 се твърди, че е подобрен значително. Явно ще са доста сериозни нещата [smilie3] Пак казвам, че съм снимал с 35 1.4 един от най-бавните обективи :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   09-09-18 22:02

Смятай какво е 30к/с дори 20 в цял размер....

Камерата не е лоша.

За мен в друга опаковка :-)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   09-09-18 22:10

Чакам го с нетърпение [beer] Цента е супер [smilie5] Ако и 200/2 беше 3к лева, веднага бих взел един [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   09-09-18 23:47

koleto.spasov написа:
> Чакам го с нетърпение [beer] Цента е
> супер [smilie5] Ако и 200/2 беше 3к лева,
> веднага бих взел един [smilie3]

Тоя 200/2 нов ли е?

Няма как да е 3000 лева. Дори 2-ра ръка Канона 200/2 мисля, че му искат повече. Това е еквивалент на 300/2.8 - доста впечатляващо за спорт и диви животни. Вероятно има и телеконвертори.

200/2 еквивалента на 35мм би трябвало да е 135/1.4. Вероятно е възможно, ама ще е огромен обектив, както е 200/2 за 35мм

135/1.4 за 35mm


https://admiringlight.com/blog/wp-content/uploads/2015/10/mitakon_135.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   10-09-18 01:05

нови са обективите

.....И малко ревю....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   10-09-18 06:19

Аз чак сега разбирам, че за Fuji X има напълно работещ автофокусен адаптер за Canon обективи:
https://www.youtube.com/watch?v=aqaPdrqGf8I

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   10-09-18 09:34

Е, ти сега вдигна цените на Канон-ските обективи...тъкмо бяха почнали да стават малко по-нормални [smilie5]
Но фуджианските са си достатъчно добри и на добра цена втора ръка...не знам примерно дали бих искал да нося тежкия Sigma ART 18-35 f1.8 като 18-55 на Фуджи съвсем не е лош (за цената си (втора ръка или като кит)разбира се)...ех тия защо не вземат да направят преходник и за Никон-ски обективи....Публикацията е редактирана (10-09-18 09:35)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   10-09-18 09:46

Добра е цената на X-T 3 във Фотосинтезис. Интересно кога ще могат да го доставят.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   10-09-18 13:05

farushko

"Добра е цената на X-T 3 във Фотосинтезис. Интересно кога ще могат да го доставят."

Добра? Добра? Колко да е добра?
Кита е със 700 лв. над цената в Истамбул, а там твърдят, че ще го имат след 20 септември и дават + още една година гаранция.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   10-09-18 13:25

Аз също мисля да го взема от Турция, но не знам как стои въпроса с евентуален ремонт при някакъв проблем.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: vga   
Дата:   10-09-18 13:32

Откъде пазарувате в Турция?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   10-09-18 14:00

vga
Откъде пазарувате в Турция?

Това е магазина
https://www.fujifilmshop.com

farushko

"Аз също мисля да го взема от Турция, но не знам как стои въпроса с евентуален ремонт при някакъв проблем."

Има две години международна гаранция + една година гаранция към магазина.Публикацията е редактирана (10-09-18 14:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   10-09-18 15:03

Извинете за глупавия въпрос !

Поръчва се или се ходи на място в Турция ?
И при поръчка как стават нещата ?


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   10-09-18 15:14

На сайта ги има адресите на трите им магазина в Истанбул.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   10-09-18 15:18

Хм... а на какъв език се оправяте в магазина (турския не е опция)? И цените в сайта са само в TL - на място има ли цена в друга валута? Просто не ми се иска да обикалям обменните бюра, а пък имам карти в евро и паунди...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   10-09-18 15:20

uri64

[smilie24]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   10-09-18 15:25

Аз ще дам на мой човек, който пътува до Турция редовно да ми вземе един. Турчин е, така че няма да има проблеми предполагам.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: StraightEse   
Дата:   10-09-18 15:35

Интересно как турците успяват да докарат кита на цена със 90 лева над базовата цената на тялото.

1499 USD = 2524.13 BGN
9999 TRY = 2615.47 BGNПубликацията е редактирана (10-09-18 15:37)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   10-09-18 15:48

lamerko - пазаруваш с карта, като покажеш какво искаш няма да ти трябва да знаеш турски ...може и на таблет, телефон и т.н. доа покажеш какво искаш, пък и на завален английски все ще се разберете....все пак хората не са излезли вчера от пещерите и джунглата, въпреки представите, които се ширят у нас [smile] ...пък и ако се загледаш в сайта ще разбереш как е на турски апарат, обектив и т.н....а пък и нищо не пречи да си вдигне човек телефона, да се обади на телефон от сайта и да види дали ще може да се разбере [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   10-09-18 19:04

Разбират и англииски и руски.
Приемат кредитни карти.
В Истамбул има доста обменни бюра и разликата не е кой знае каква.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   10-09-18 20:20

Много просто е как турците го докарват на цена. Съвършено различен пазар и обороти. Респективно търговски отстъпки. В допълнение липса на мита за произведените извън Турция фотоапарати, не като при нас с мито и ДДС върху общо формираната цена (нали сме част от ЕС)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   10-09-18 20:26

чуков или просто тая година имат инфлация в Турция и лирата е паднала спрямо Еврото респективно лева?

Хубаво е човек да се възползва от курсови разлики, докато може....

ПП държавния ни бюджет се пълни в голяма част от ДДС и акцизи. В САЩ ДДС няма ама подоходния данък стига 50%Публикацията е редактирана (10-09-18 20:28)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   10-09-18 20:33

Когато купувах Фуджито лирата не беше девалвирала и пак беше така

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   10-09-18 20:34

А за бюджета няма значение откъде се пълни след като се празни от сто места и отива в 10 джоба

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   10-09-18 21:08

За жалост правилата на Евросъюза са само в ущърб на редовите граждани от най бедните страни членки.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   10-09-18 21:25

Пчове това е супер цинична дискусия.

ДДС-то върху тия ултра скъпи играчки плаща заплатите на учителите, полиците и военните. Те на са 10 човека.

Не знам какво ЕС има общо въобще. 20% данък в БГ е много преди ЕС и се казваше данък оборот ......

За мен това е по-честен данък от подоходите данъци. Купуваш си скъп апарат и го плащаш. Спестяваш пари / инвестираш и не го плащаш....има избор нали?

Подоходните данъци са просто - държавата ти взима 50% от кинтите преди да ги видиш.....Публикацията е редактирана (10-09-18 21:26)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   10-09-18 21:31

Ми и така правим.
Спестяваме пари и ги инвестираме в Турската икономика, а тя ни връща дивидент под формата на 30% по евтин продукт.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   10-09-18 22:34

Не ме притеснява ДДС-то, а митата за стоките, произведени извън ЕС

Кой в ЕС произвежда фотоапарати или камери, че чрез митото да му пазим бизнеса?

Според мен протекционизма в икономиката, налаган чрез митата, трябва да бъде частичен и да засяга реално застрашени отрасли, а не както е сега - ангро.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   10-09-18 22:39

Митата върху различните видове стоки са различни и точно върху електрониката, включваща компютърна техника и фото камери е 0%. Вероятно точно по тази причина - няма кого да се защитава в тези направления. Виж за обективите има мито, но там май генерално се води оптика :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   10-09-18 22:40

Тъй ли мислиш? Защо не си поръчаш тяло от щатите примерно и да си го внесеш да видим дали няма да платиш мито? Я опитай

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   10-09-18 22:45

надявам се няма да се разсърдите да върнем темата към корените и - новото среднофомратно фуджи.

Попаднах на един слух току що със спецификации и дата

It’s exactly like the Fuji X-E3 camera but larger, with same button layout, no ISO dial, only shutter and exposure compensation dials
No top OLED screen
Has a joystick
Has a tilting screen
Thickness: less than 42mm
Weight; less than 800g
Price: around $3,600
There will also be a new pancake lens with an equivalent of 40mm focal length
The official announcement is on September 25th


Това за дизайна, цената и обектива са много добри новини! [smilie24]

Тва е цената на новия никон Z7 май?Публикацията е редактирана (10-09-18 22:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   10-09-18 22:50

Митото за цифрови фотоапарати от Щатите е 0% - пише си го на сайта на митницата в официален отговор на въпрос. При поръчка на такъв апарат от там се дължи ДДС. ДДСто би следвало да е върху покупната цена.Публикацията е редактирана (10-09-18 22:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   10-09-18 22:57

От 2-3 години насам установих, че за мен 40 мм фокусно за 24х36 е по-предпочитано от 50 и 35 мм обективи. Но пък също така намирам врътката за исо и горния екран за полезни.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   10-09-18 23:02

ДДС-то е върху цялата сума, включително и съпътстващите услуги (цената за доставка). Проблем е ако стоката има вписана допълнителна сума като гаранция (има и такива) - въпросната сума се връща накрая, но митничарите трудно ще бъдат убедени в това :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   11-09-18 00:58

Мисля, че ако цената на новия средноформатен апарат е така добра, то Фуджи ще дръпнат здраво напред, особено и ако обективите им са със същото добро съотношение цена/качество на изображението. Хеле пък и ако на юг от нас е възможно да си вземеш по-големия брат за БГ цената на по-малкия....интересни времена настанаха.....както казвваше Остап Бендер-"Ледът се пука, господа съдебни заседатели, ледът се пука!".


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   11-09-18 01:13

Абе нещо като оригиналните безогледални. Нямаха много екстри, но картинката беше по-добра.

За градски снимки, за пейзаж, за портрети. Това ще е голям кеф да го мачкаш после в редактора. Много тонове с плавни преходи, нисък шум на базово исо, огромно място да дърпаш сенки.

Една сериозна стъпка ще е над а7р3 и д850.

Ако планираш пътуване до някое по интересно място като Камчатка, Бутан или Килиманджаро

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Simbon4o   
Дата:   11-09-18 08:19

Абе колко да е сериозна [smilie5] малко повече мегапиксела и много по-бавна за работа ще е, без видео... аз не бих взел такова на пътуване. Единственото, което виждам като плюс е за маняците на боке, които в момента монтират 35мм обективи на GFX. Сега ще им е по-компактно и по-евтино.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   11-09-18 08:38

Абе не е като едно време животът... сега пейзажите бягат толкова бързо, без 102 к исо и фокус по око нямат хващане...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   11-09-18 09:13

аз си мисля, че по-големите сензори от 35мм по-скоро са интересни заради по-високото качество на картината.

А за бокето имаш в предвид сигурно арт обективите от типа 85/1.4, 105/1.4 и 135/1.8 които с кроп 4:5 би трябвало да са добре.

https://diglloyd.com/blog/2017/images/2017-0111-sensor-size-diagram-HasselbladX1D,std.png

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   13-09-18 10:52

Освен 50R, Fuji ще обявят и 100S - 100 мегапикселов bsi медиум формат. На който са му малко мегапикселите да започва да спестява.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   13-09-18 21:22

Евала на Fuji! Само се чудя едно - защо нито един от тия средноформатни зверове няма да ползва боклучавия XTrans? Защото когато не снимаш за фейсбук и инстагарам, ползваш нормална техника. За всичко останало има XTrans и телефони. [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   13-09-18 21:38

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   13-09-18 22:10

100mp сензор има 16 бита и 16 стопа динамичен обхват. Дано не е някой скопен вариант. Ама там цените са с един порядък нагоре поне при хаселите и първата фазаПубликацията е редактирана (13-09-18 22:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   16-09-18 22:33

https://www.youtube.com/watch?v=pfW8Tl0h108

Само да вмъкна, че от днес в Китай и Кореа започва доставката на новите тела и естетсвено отново същия проблем :/

Не мога да ги разбера Fuji, уж сериозна компания и фотоапарати за професионалисти, а проблема със зациклянето, докато си снимаш отново го има както беше и в Х-Т2 и останалите. Това ме дразни най-много :(

И най-лошото е, че не е от картире както много смятаха, а си е от фотоапаратите. Примера който пича е пуснал в клипчето е с карта Сандиск 300 мб/с продадена заедно с фотоапарата от Фуджи...Публикацията е редактирана (17-09-18 12:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   17-09-18 08:25

Линка не работи. Какъв е проблема с X-T3? Доколкото знам още не е в продажба дори.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: kvakioh   
Дата:   17-09-18 09:21

Не можах да разбера този евтиния средноформатен кога идва??
За 100mpix ще е отлично и ще бръкне в Хасел и Фазе оне.
След като Пентакс няма да вадят средноформатен нов, значи евтиното Фуджи е хит.
Редовно из Англия и Острова ги гледах дори улично да снимат .

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   17-09-18 11:00

Бяха писали за 23-ти Септември. Ама четох някъде и за другия месец.....

Ще го видим.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   17-09-18 12:53

https://www.youtube.com/watch?v=pfW8Tl0h108


Да видето беше изтрито ето потребителя е пуснал цялото видео, още на 1-я ден от покупката тялото е зациклило (lock up) 3 пъти, което е доста.

Предишните модели също са имали този проблем и явно Фужито не иска да ги оправя... за тези, които не са запознати пишете (lock up) и ще намерите доста резултати за този проблем иначе тялото както написах е пуснато в продажба в Китай и Корея още на 16 септември.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   17-09-18 13:28

Само дето същият този човек казва, че фуджи са го информирали, че проблема ще го оправят ;)
https://www.youtube.com/watch?v=cYxRMgLspecПубликацията е редактирана (17-09-18 13:29)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   17-09-18 13:55

Ще почакаме и ще видим, дано наистина го оправят, защото и за Х-Т2 казваха същото, но така и не се оправи... :/

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: StraightEse   
Дата:   17-09-18 13:57

За X-H1 също доста хора казват, че забива. Явно фуджи просто не могат да оправят проблема.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   17-09-18 14:00

досега не ми е забивало х-н1

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   17-09-18 14:03

Кое не е се е оправило при Х-Т2? Имам от първите бройки в България и проблема въобще не го е имал :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: StraightEse   
Дата:   17-09-18 14:30

Не съм ползвал нито х-т2, нито х-н1, така че не мога да казвам т първа ръка кое какво е, но от всички ревюта, които съм изгледал, единствения който не споменава за забиване е Кен Уилър. В ревюто на Джаред Полен казва, че за един следобед му е забил три пъти. А според Zed Pro media, x-t2 е "Most loved but least reliable camera I've ever owned". Интересно ми е какво ще е положението с x-t3, защото почти съм решил да го взема.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   17-09-18 14:41

Тия типове често поличават препродукшън бройки и втълпяват някакви митове. Твърде често някакъв измислен и раздухан "проблем" всъщност не може да се възпроизведе от нормалния бял човек, който си купува камерите от магазина със собсвени средства...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: StraightEse   
Дата:   17-09-18 14:48

Ето проблемите на Зед. Сам можеш да решиш дали при четири връщания в сервиза проблема е препродъкшън :)

https://www.youtube.com/watch?v=-WaJZn6_UIE

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   17-09-18 15:02

Хм... или моята бройка, както и на всички, дето ги познавам, са някакви супер специални, или тоя пич просто е набарял някоя дефектна, с което вече цялата серия X-T2 е такава :)

Съжалявам, но наистина никога не съм имал никакви драми :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   17-09-18 15:11

lamerko, май сме някакви каръци с теб [smilie5]...пу-пу-пу, да не чуе дявола и чукам три пъти на дърво....


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: virosh   
Дата:   17-09-18 15:54

uri64, не сте само вие каръците. И с моето X-T2 не съм имал такива проблеми никога.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   17-09-18 16:01

И аз нямах проблеми с моето Т2, стига сте се шашкали от едно видео в ютюб, човекът е попаднал на дефектна бройка, това може да се случи на всяка една марка, независимо от цената. Голяма паника, голямо нещо.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   17-09-18 16:20

Най-вероятно е софтуерен проблем, който се проявява при много подходящо разположение на звездите, което се случва само при тоя герой. Например ако се ползват две карти и едната от тях е от дефектната серия на Адата, а другата е тошиба заливана със специален барбекю сос и същевременно с това се препълни буфера със снимки на тарантули албиноси.....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: virosh   
Дата:   17-09-18 16:34

Значи, Фуджи имаха такъв проблем с една от версиите на firmware-а им за X-T2 миналата година. Малко след като го пуснаха, някакъв процент от потребителите се бяха оплакали от въпросното зависване.
Фуджи се извиниха и пуснаха firmware който връщаше старата версия докато намерят проблема и го отстранят, която отне няколко седмици.
Неприятна ситуация, но трябва да им призная че реагираха бързо и адекватно.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: abozhilov   
Дата:   17-09-18 17:08

Аз имах проблем с моето фуджи, обаче след ъпдейт и 3 доста усилено ползване, не се прояви нито веднъж. Дано вярно е отстранен тоз проблем.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   17-09-18 19:13

Fujifilm X-T3 Lockup Issue Update - Fix Coming


Ето го същия пич с Х-Т3, който му е забил. На кратко, обадил се на Фуджи, те му казали, че са наясно с този известен за тях проблем и ще се опитат да го оправят с някой от следващите firmware-и.

Сега ще чакаме да видим колко са сериозни и дали наистина ще го оправят или ще оставят да си гние.

Не казвам, че всяка бройка е дефектна, но е доста неприетно да си посред снимки и изведнъж да забие и да вадиш и слагаш батерията наново, голям фен съм на Fuji, но до сега не съм видял чак такъв дефект да има при Сони или останалите...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   17-09-18 22:22

Публикацията е редактирана (18-09-18 02:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   18-09-18 08:59

Интересни са слуховете, че новото Фуджи е със Самсунг сензор. Мен лично това много би ме зарадвало.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   18-09-18 09:22

Нека видим RAW файлове първо. Но ако е така, направо правя preorder.Публикацията е редактирана (18-09-18 15:41)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   18-09-18 15:37

LEAKED: This is the FUJIFILM GFX 50R – Accurate Sketches


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   18-09-18 21:24

Всички следим фуджируморите...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   18-09-18 22:48

Това е най-приемливия за мен дизайн на Фуджи.


https://www.fujirumors.com/wp-content/uploads/2018/09/Fujifilm-GFX-50R-Front-720x448.jpgПП нарочно ли не пускате картинки в темата?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: kasad   
Дата:   19-09-18 09:08

Ха, типичен Пабасоникнли искаш да прилича? Не че е лошо, напротив, но горе си е Панасоник....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   19-09-18 11:47

Кире,тва горното няма визьор бре....[smilie6] иначе Е-серията е с подобен дизайн от много време...[smilie25]

Ширкане,вярно средния не е с х-транс,ама я им пиши на фуджи,та да разберем аджеба,защо е така?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: SteliyanStoyanov   
Дата:   19-09-18 11:51

Нямат процесор, който да може да обработва данните от Хтранс среден формат матрица. Много данни са и трябва сериозна мощ и още по висока цена на крайния продукт. За това не са Хтранс средните формати.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   19-09-18 12:03

> Кире,тва горното няма визьор
> бре....


как да няма, има си:


https://www.fujirumors.com/wp-content/uploads/2018/09/Fujifilm-GFX-50R-Back-720x427.jpg
Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   19-09-18 12:34

SteliyanStoyanov , казват, че ХТрансът е ефективен при по-ниски резолюции, т.е за 50 мегапиксела няма смисъл. Нищо чудно Т3 да се окаже последното поколение ХТранс...ще поживеем, ще видим.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   19-09-18 14:49

Стилияне,мерси...[beer]

Юри,вярно,не знаех,че има изглед изоздзад.....[smilie5] [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: StraightEse   
Дата:   19-09-18 15:18

Нали говореха, че няма да има екран, а само визьор?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   19-09-18 15:20

Пишеха за "само визьор" и... въртящ се в две посоки екран [smilie18]

Като се събират слухове от различни места така става...Публикацията е редактирана (19-09-18 15:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   19-09-18 16:03

И така DPReview пуснаха официално в тяхното студио за сравняване X-T3, което ме учуди много е че Х-Т2 се справя доста по-добре над 6400 ISO...

https://image.ibb.co/nLpuez/Untitled_1.pngОтговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   19-09-18 16:20

Аз гледах сравнение на X-T3 и X-T2 и новото тяло беше с доста по-добри показатели на ниво на шум при високо ИСО.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: kasad   
Дата:   19-09-18 17:28

Абе пак ви казвам тая скица е прерисуван panasonic gx80 [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   19-09-18 17:37

Farushko, до сега никой не е пускал RAW файлове за сравнение между Т2 и Т3 освен няколко видеа, където сравняват само jpg, а това, което DPReview са нправили е възможно най-близкото до крайните резултати и ясно се вижда, че цветовете при Т3 са по-наситени, но при 6400 и нагоре качеството пафа доста спрямо Т2.Публикацията е редактирана (19-09-18 19:16)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   19-09-18 18:41

В края на краищата наистина може да се окаже, че сензора не е на Сони. Иначе аз все още съм впечатлен от нивата на X-T2 :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   19-09-18 19:34

Аз всеки ден си променям настройката, ту решавам, че задължително искам Т3, ту си казвам, че Т2 ми е достатъчно.
Истината е, че и Е1 ми е достатъчно, другото е техно онанизъм.
Единственото нещо, което качествено променя нещата в новите тела е наличието на 2 карти. Толкова свикнах с мисловния комфорт, който дават, че ще ми е трудно да поема ангажимент с 1 карта.
Не, че не съм снимал кръщенета с една карта преди, но тогава не го мислех. Сега вече не мога да не го мисля. А и не намирам причина, човек който снима събития да не си вземе тяло с 2 карти при положение, че вече са доста достъпни.
Тук ще отида леко офтопик, но Tony Northrup в едно от последните си видеа, споделя една мисъл, че е време производителите да вкарат вградена памет в телата. Ако имаме едни 64гб вътрешна бекъп памет, която винаги държи последните заснети 64гб, отпада нуждата от втори слот. Оправдането, че няма място звучи практически невалидно така, защото самият чип памет е доста миниатюрен, пространство заема самият корпус на картата и слотът за нея.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   19-09-18 20:28

ми х-н1 е с две карти

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   19-09-18 20:31

Да, също Про2, Т2, Т3. Сравнявах с Е1.Публикацията е редактирана (19-09-18 20:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   20-09-18 00:15

Абе какво значи достатъчно?

Тоя новия има следящ Фокус на очите. Това само промения въобще как снима човек. Съвсем по-друг начин се подхожда. Все едно са ти свалили помощните колела.

Тих затвор има вероятно без ограниченията на старите модели. Това е голяма разлика. Ще си снимаш събития без грам звук и без да се чудиш лампите дали ще направят мизерия и без да мислиш има ли няма ли движение.

20 и 30 кадъра в секунда без да ти трепка визьора. Това ако снимаш състезания или събития е голяма разлика.

Има доста големи разлики с предните фуджита.

Картинката не видях чак толкова х-т2 да води на високо исо. Има разлика малка ама,....нека да излязат и по-формални тестове. Шума понякога го заменят за по-голям динамичен обхват или по-точни цветове, та може да се окаже, че е шампион на пейзажите новата камера. На фуджитата от това дето гледам в по-формални тестове точно това малко им куца сравнено с другите крипки. Никона и Сонито вадят повечко детайл в екстремните тонове на базово исо. А кефа е огромен да заредиш кадъра в софтуера за ХДР и излезнат тоновете детайли от сенките и от небето.....(аз за туй влача тукмака и чакам да видя новото фуджи среден формат)Публикацията е редактирана (20-09-18 00:17)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   20-09-18 00:32

Достатъчно за мен имах предвид. Не снимам спорт и такива неща. Миналата година ей така на шега отидох на море само с Е1 и много си харесвам снимките. Едва ли с Т3 щях да направя нещо по-добро. Просто възможностите на фотоапарата имат нищожно малък принос към целевия краен продукт - смислена и красива снимка. Идеята, светлината, ъгълът, кадрирането, ако има модели, общуването с тях и т.н. и т.н. Безброй неща са по-важни. Ако говорим за хардуер, размерът сензор и оптиката са пак много по-важни. Тялото какво е и колко му е бърз фокуса за повечето стилове фотография има пренебрежимо малко значение.
Това не пречи да се кефя на фото техниката като такава и да искам най-новото и най-доброто. Но един глас в мен периодично ми припомня, че т'ва са глупости.
По принцип много се дразня на такива философи (като мен сега), дето в технически теми почват да говорят за артЪ, ама ей го(в) на, и аз се изаках. И все пак да се оправдая, просто обясних какво имам предвид "достатъчно".Публикацията е редактирана (20-09-18 00:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   20-09-18 01:02

Не знам как ще има по точни цветове като са изфорсирали толкова много жълтото особено много се личи на тестовите кадри в човешката кожа на 3200 исо. Те като гледам точно от новите цветове се оплакват всички, но нека да видим и още тестове все пак...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   20-09-18 08:44

хайде който е напазарил да скача на новия фърмуер

Изглежда са отстранили 4-5 грешки в първия софтуер. Включително това за картите...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   20-09-18 09:26

Аз си мислех да скачам за X-T3, но след като има слухове за сензор на самсунг се замислих. Пък и нещо RAW файла не ми харесва, и чакам още ревюта. Иначе автофокуса с 56/1.2 и 23/1.4 е страхотен.Публикацията е редактирана (20-09-18 09:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   20-09-18 09:44

enizvk написа:
> Аз си мислех да скачам за X-T3, но
> след като има слухове за сензор на
> самсунг се замислих.

Ами ще видим. Бъдещото Сони дали ще е със сходен сензор, както беше при предните генерации. Ако е сходен вероятно е същия. Ако е различен има два варианта - сензора е Самсунг или друг 3-ти производител каквито има доста или е Сони по специална поръчка само за Фуджи, като са Никон Д5, Д500 и Д850. Пак да кажа Самсунг нямат АПС-Ц сензори в момента обявени на уеб сайта им! А има доста новини, че на Самсунг не им достигат производствени мошности за собствени нужди.

ПП А Самсунг току са пуснали първия си телефон с 3 камери т..е три сензора. Прогнозите са, §е пазара ан сензори ще се удвои. Самсунг преправят линиите си за чипове да правят сензори. Искат а подминат Сони като обем ама новите им линии ще са налични след няколко месеца или година....Ама пак търсенето при телефоните експлоадираПубликацията е редактирана (20-09-18 09:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   20-09-18 11:53

Вярно от 6400 исо нагоре е по-зле от Т2...що така. А пък D500 го убива на високо исо, уви.

https://www.dpreview.com/articles/2055051743/fujifilm-x-t3-added-to-studio-test-scene-comparisonОтговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   20-09-18 12:21

Абе не знам, но съм много разочарован... а бяха казали, че ще е по-добре....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   20-09-18 12:46

Не се заяждам, наистина ми е интересно при обективи с f 1.4 и f 1.2, какво и колко толкова снимате над ИСО 6400, че Ви е толкова важно?


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   20-09-18 12:50

Много е вероятно с друг RAW редактор или с последващи ъпдейти на Adobe да се оправят парцалите на високо ISO при X-T3 и да се окаже, че не е толкова зле... Или да са оправили примерно влиянието на шумоподтискането в RAW (при X-T1 има шумоподтискане в RAW, което изяжда фин детайл на високо ISO).

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   20-09-18 13:07

На мен ми е интересен резултата от RAW файловете през Capture One и някой от другите софтуери, Лайтрум никога не се е държал добре с Фуджи x-trans файлове.Публикацията е редактирана (20-09-18 13:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   20-09-18 13:36

А най-добре да се мине чрез Fuji RAW Studio през вградения в камерата процесор...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   20-09-18 15:01

абе едно и също ли гледаме??

Фуджито х-т3 определно има най-добър детайл и цветове на високо исо....

https://lh3.googleusercontent.com/Czh0dMOp4-jhP2DaAEHo1KzOybDRKUKYxrvACREh5lSwKy58QaE0JyyKs9f2rtPGhr...
Публикацията е редактирана (20-09-18 16:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: abozhilov   
Дата:   20-09-18 15:43

Еми не знам, обаче в dpreview според мен най-добре се справят D500 и X-T2.Публикацията е редактирана (20-09-18 15:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   20-09-18 16:27

Дайте някой скрийншот, дето се вижда това голямо предимство на д500. От това дето виждам д500 от 4-те камери е най-слаб на високо исо. Определено няма детайл както в цветовете така и като текстура. Че може да ви харесва по-малкото жълто в лицето на бледоликия си е друга дискусия, дори на базово исо на фуджака новия има малко повече жълто в лицето на младежа.

То предвид и 30-те кадъра в серия при новото Фуджи идва и логичният въпрос за чии ти е ДСЛР, дето има компромиси в качеството, но за сметка на това е по-бавен.....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   20-09-18 19:11

Кире, нали гледаш raw? Защото, ако виждаш Т3 по-добре от Т2 и D500 на 12800 исо ще те призная за най-кьоравия пиксел пийпър. [smilie18]

ПП - Не знам защо и как, но на low light simulation T3 е се представя по-добре, отколкото на day light. Тея от дпревю са големи киртаци.Публикацията е редактирана (20-09-18 19:17)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   20-09-18 19:46

Пич-ве... raw файлове не се сравняват... щот няма как [smilie5]

Отделно калибрирания ви 2012 година монитор и евентуално браузер от тогава не е мн ясно какво показват ...


По темата пд има какво да каже [cool]Публикацията е редактирана (20-09-18 19:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Simbon4o   
Дата:   20-09-18 20:00

12800исо ми се струва ок, не знам защо ви се струва по-зле.

12800-1600исо Д500 с/у Х-Т3 на мен ми се струва, че фуджито пази малко по-добре цвета.

Има си типичните артефакти за фуджи файлове в адобски конвертор. Но като цяло сензорчето седи добре. Особено предвид подобренията в скоростта на четене.

Лошото е, че като гледам телесните тонове ги размива дори повече от Т2...
сравнение


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   20-09-18 20:19

RAW в DPreview да се чете като Adobe Lightroom/ACR.

Предвид, че е нова камера с нов сензор....това няма абсолютно никаква стойност. Адоби нещо са напраивли на две на три през пръсти и са го пуснали да се радва народа. След 6 месеца или година или никога ще го оправят....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   20-09-18 20:26

Така е. Като гледам .RAF файлове в ACR и C1 разликата, в детайла е значителна, което ме навежда на мисълта, че всъщност сензора е много добър.
Сега забелязах едно нещо:
Гледайте сенките по лицето при X-T2 и всички останали

ПП
Истината е, че щом се мъчим да видим разлики значи те не са от значение :))Публикацията е редактирана (20-09-18 20:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   20-09-18 21:02

victory13, твоят монитор може да е калибриран 2012, аз калибратор си имам [smilie6] [beer] [smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   21-09-18 23:46

Дядо Йоцо гледа, иде ли 100мп дзер по жицата

Това за догодина е интересно много, ама няма да ни е по джеба сигурно...тоя пуст 16 битов РОУ.....

Дали има шанс евтиния GFX да намаже?

Х-Т3-то вече го разпращат на меркалиите по щатско.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   22-09-18 00:26

Сигурно ще е 25 хилки тоя 100мп...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   22-09-18 08:48

Явно феновете започват да се събуждат от розовия сън. Аз също съм леко депресиран, защото наистина се оказва това, което пролича на някои от предишните семпли - някои сцени наистина са огромен проблем за XTrans и процесорите за него.

В dpreview мненията не са много положителни също тук , въпреки, че някой е направил сравнение между Т2 и Т3 с фирмения конвертор и нещата там не са чак толкова зле (май) поне за някои неща тук


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   22-09-18 09:17

Fujifilm X-T3 тяло за 2489 лв. от Amazon.de *
+ 5 лв. за превозвач до БГ.

* Sold and delivered by Amazon, безплатна доставка до адрес в Германия директно от Amazon.Публикацията е редактирана (22-09-18 09:17)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   22-09-18 09:26

Отделно има промоции за X-T3 тяло + обектив с до 300 евро отстъпка за комплект (само за Amazon.de), но си прочетете условията.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   22-09-18 09:40

Някой има ли информация кога ще пуснат X-T3 в БГ?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   22-09-18 10:09

> Явно феновете започват да се
> събуждат от розовия сън. Аз също
> съм леко депресиран, защото
> наистина се оказва това, което
> пролича на някои от предишните
> семпли - някои сцени наистина са
> огромен проблем за XTrans и
> процесорите за него.
>

Клони на дърво, нали? [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   22-09-18 12:20

Ширкане, не мога да го разбера това твое постоянно злорадо дуднене...Нещо като не те кефи - продаваш и не се занимаваш повече. Това досадно тролене ми идва в повече вече.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   22-09-18 13:07

Vanquished, той си е написал в профила, че е трол :)

Иначе наистина както и ширкана написа в началото не бяха толкова добри отзивите относно качеството при високо ISO и странните нови жълтеникаво-зелени цветове при Х-Т3, но май ще се окаже, че всичко е било от ACR converter-a на DPReview, с който са правили тестовите снимки, Fuji пуснаха тяхна нова версия EX 3 и там резултатите са вече доста по-добри и сходни с Х-Т2, но пак нищо усъвършенствано или ново в новите XTrans сензори и въпреки това изглежда задоволително.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   22-09-18 13:35

Всъщност е така. Малко избързахме със заключенията. Всъщност т3 има повече детайл. Не екстремно исо също запазва повече детайл, не маже толкова. Аз я пробвах и мога да кажа,че е страхотна камера. Много бърза автофокуса, pre shoot режима новите по-добри контроли... Понеделник мисля да се сдобия с една :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   22-09-18 13:56

(Според мен) при всички положения е по-добра камера от Х-Т2 и то не с малко. Сигурно ще има тресни, но вероятно много бързо ще ги изчистят с ъпдейти. Мен едно нещо би ме спряло от поръчка - мисълта, че на юг от нас новото Х-Н2 ще бъде на цената на Х-Т3 у нас [smile]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   22-09-18 13:58

uri Нов с 3 години гаранция ми излиза на 2250лв. от там :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   22-09-18 14:26

2250 e чудна цена.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   22-09-18 18:55

Vanquished, ти въобще не си най-обективният участник в темите за Fujifilm и вероятно не моето "тролене", а собствената ти пристрастност е проблемът в случая. Факт е, че броят на недоволните непрекъснато расте. Това, че нещо ти е добре на теб, не значи, че се отнася за всички. Ако беше така, все още щяхме да си живеем по комунизма, да гледаме телевизор Електрон, да четем Работническо Дело и да гасим лампите в 21:30.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   22-09-18 18:59

И къде расте броя на недоволните?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   22-09-18 19:33

Не знам Ширкане,точно на Сашо да му говориш за комунизъм....[smile]

Иначе по темата,мой френд дето бачка в павилиона,каза,че има ако записани и чакат с нетърпение новите т3.Предеполагам са се поинтересували и ,ако наистина е толкова зле,едва ли биха си го купили.Най-добре е да излезе на пазара с последните ъпове и да се види.
Че малко ми напомня за един колега,дето в едни други теми,тотално заклейми каникон,че са провал.А те още ги няма.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   22-09-18 20:01

Еееййййй, викам една тема да върви нормално... ма не...[smilie2] Ах, тея 7 години...

Иначе, като се замисля не знам какво повече може да се очаква от такава камера. Може би следващите поколения ще са с нов сензор.
На Pentax К3 имах pixel shift и беше адски полезно.
А X-T3 вече се доставя и много хора, вече я ползват. И видеото е много добро без rolling shutter. Затова,като се сложи на един стабилизатор имаш почти про камераПубликацията е редактирана (22-09-18 20:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   22-09-18 21:16

Ширкане, отиди на лекар, а? Каква пристрастност, бре? Имам едно Х-Е1 с 50/2. Ако бях болен фен щях да викам "Аллелуя" за новото Т3. Що не прочетеш предната страница? Изобщо, какво се разправям с.............Публикацията е редактирана (22-09-18 21:17)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   22-09-18 21:30

Хора моля Ви да спрете с личните коментари.

Темата е техническа. Ако имате някаква теза, моля да я изложите с фактически аргументи, а не с обидни лични квалификации.

Всички лица с последващи лични коментари ще ги блокирам от моите чисто технически теми за период, който аз преценя. Който си има лични проблеми, да си ги решава някъде другаде.Публикацията е редактирана (22-09-18 21:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   22-09-18 21:33

Кире, голям блокатор си станал [smilie18]

Айде, събирай за 50R + Otus и ще изкъртиш бокетата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   22-09-18 21:38

Лайнова ще пускат 17/4 за GFX. Това е бая широко май, а?

горе долу колко широко е? Има ли формула за сравнение с 35мм?

Трябва да видя горе долу какъв му е размера и ще си сметна ама .....Публикацията е редактирана (22-09-18 21:39)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   22-09-18 21:43

12-13мм на ФФ е, май 1.3х беше ФФ към ГФХ, а апц-с кропките са почти 2х.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   23-09-18 12:37

Много е тежко, ако някой има собствено мнение, дето не съвпада с твоето, а нямаш аргументи да се бориш. Типичното българско форумно поведение.

Първото мнение дава линк към коментарите в dpreview, където вече си личи на колко много хора им е писнало от XTrans. Не от Fujifilm, а от XTrans и от грозните преработки на изображението още в RAW от алгоритмите, които Fujifilm използват.

Ако някой има глава на раменете, може да отвори, да погледне и да сравни, след това да обижда и да коментира. Има достатъчно много сравнения вече. Има достатъчно добри сравнения между Sony a6x00 и XTrans III за пейзаж, където се вижда колко по-зле се справя последния спрямо стандартен Bayer сензор за еднакви MP. Всички тези неща са ясни и конкретни, а не завоалирани обиди или директни обиди към останалите участници на хора, които нямат базови познания, не са си направили труда за базова съпоставка и не са си формирали дори теза за какво се борят.

Форумът е за всички, не само за ултрасите на Fujfilim. Има и нормални потребители, които се опитват да направят информиран извод. Ако не бяха лъжите на много хора точно в този форум, които продължават да мелят едни и същи неща с години, нямаше да мина и аз на Fujifilm и нямаше да пиша по тези теми за конкретни недостатъци, адресирането на които би направило системата още по-добра. Та - в момента най-големите мрънкачи срещу свободата на словото сърбате собствената си попара за дето изопачавате истината непрекъснато. Fujifilm е страхотна система, но не е идеална и не Ви прави чест непрекъснато да замитате всичко под килима.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   23-09-18 14:29

Така е Ширкане. Мен ми хареса как го написа отгоре коментара с линковете.

Ама от там е видно, че на ДПревю примерите с етикет RAW са малко компроментирани, щото са всъщност JPEG направо от Лайтрум, а не са RAW. А и като експозиция се оказват компроментирани, заради малко странното експониране на Фуджи (то и другите фирми лъжат с исо-то. Фуджи май малко повече ни хлъзгат с исото, поне гледайки примери).

Та имаше една тема в ДПревю, дето кадрите от РОУ са минати през софтуера на Фуджи и резултата е добър. Подообн са на JPG от тялото.

Аз не виждам особено предимство на т2 или на т3 в това отношение.

По-скоро предимствата на новата камера са подобренията в АФ, по-бързата серийна снимка, нещата за видео и т.н.. Както писа Юри бая списък от хубавини има....

А напълно съм съгласен, че правилната критика към фирмите производители във форумите е важна. Видно фирмите, които искат, слушат и има резултати - двете карти, нещата за видео, настройките за авто исо и т.н. са все резултат от такива дискусии (при сони почти цялата ергономия и некомпресирания РОУ файл са по идеи на клиенти)Публикацията е редактирана (23-09-18 14:40)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   23-09-18 15:03

Ширкане, мнението ти е ясно на всички, които следят форума. Не е нужно едно и също да мелиш като телевизионна реклама във всяка Фуджи тема. Недостатъците на Фуджи ги знае всеки Фуджи потребител. Но ти си си наумил нещо и си абсолютно сляп да го прозреш, решил си, че никой не съгласен с теб и край. Ултраси, обективно мнение и прочие тъпотии пишеш от безкрайно дълго време, злорадстваш тъпо, ако излезе официално някакъв сакатлък за Фуджи и т.н. Блокираха те преди от някаква Фуджи тема заради баналното ти латернаджийстване, но ти си продължаваш едно и също да мелиш. Отговори ми само на този прост въпрос - какво се опитваш да постигнеш? Фуджи hype-ът отдавна умря, ултраси има само в главата ти. Хората не са слепи и сами могат да преценят, коя камера е добра за ТЕХНИТЕ нужди. Смени си камерата, има безброй много избор и престани с детинското си поведение. Ако искаш да останеш на системата - X-T100 е с Байер сензор. Както и GFX. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   23-09-18 16:02

Vanquished - отново не можеш да отлепиш на милиметър от собствената си субективност. Пък и не те виждам особено често да обясняваш за нетодостатъците на системата. Тя се супер-мега-ултра върховна!

Мен ме интересува в тези теми за Fuji нещата да се представят обективно, колкото и да им е трудно на много хора все още. Това, което на мен не ми допада, винаги съм го казвал с конкретика и съм давал примери, но досега не съм получил реципрочно отношение от никой от редовните писачи тук. Точно напротив - всяко мнение, различно от прекланяне пред величието на Fuji, бива посрещнато с остри реплики, обиди и епитети. Ако погледнеш изказванията на хората от твоя отбор, ще видиш, че uri64 е истинската дефиниция за трол, който търси непрекъснато как да създаде интрига, както последен пример за непрекъснатото му заяждане е на предишната страница с репликата за дърветата и клоните. Другият "джентъмен" - farushko, нон-стоп си демонстрира богатия речник от обиди и нападки, ако напишеш нещо, дето не му харесва, но иначе в твоя необективен свят най-вероятно аз съм истинският хейтър.

Мога да ти извадя много примери точно кой разваля духа на всички дискусии и коя агитка влиза първа с бутоните напред. По-умните просто отдавна са се изнесли от дискусиите и форума и са ви оставили да си ги приказвате каквито искате. Но съм сигурен, че на теб ще ти е доста трудно да извадиш фрагменти от дискусии, в които се признават определени недостатъци на системата, защото е много по-лесно да наречеш някого "хейтър", "трол", да му кажеш "отиди на лекар", отколкото да се позамислиш, да дадеш аргументиран отговор, базиран на доводи.

Относно препоръките ти за покупка/продажба - един път вече съм се повлиял от мнението ти, за което съжалявам и втори път не бих те послушал, освен ако не почнеш да демонстрираш адекватност. Като цяло не смятам да се вкарвам в неоснователни разходи само защото ти и няколко хора около теб заблуждавате всички с необективните си приказки. Пък и не разбирам какъв толкова поглед имаш над системата с едно старо тяло и един-единствен обектив, че се превърна в такъв голям авторитет?

hotsnail - проблем има и с JPEG файловете директно от апарата - когато снимаш човек, който не е в едър план, лицата стават като на восъчни кукли. Освен това, Lightroom е най-използваният конвертор. Ако имаш с него проблем, е редно да се замислиш. Даже Sigma си оправиха съвместимостта с Lightroom. Харесва ли му на някого или не, това е обективната ситуация. По същия начин, едно време всички са се съобразявали с D76 като еталонен проявител и никой не си е позволявал да пусне филм за масова употреба, който изглежда зле в D76.

По същество - ето кадър директно от камерата , който показва колко слаб е XTrans в сцени с фин детайл в далечина. Какво е това защитаване на технология, която не просто няма никакво преимущество, но през 2018г и на цена от 3000 лв вади по-ниско качество на изображението от 5 годишни апарати? Ако XTrans даваше нещо, щеше да е в GFX. Абсолютно показателно е какво е отношението на Fujifilm към XTrans за професионална употреба. Просто дори на тях им е ясно колко фанатизирана агитка са създали и нямат смелост да убият технологията така или иначе.

Ако някой е склонен да жертва качество на изображението за ергономия, това е личен избор и е отговорност на всеки, който изразява лично мнение, че е подчертае, че това е така. Пак ще го кажа в прав текст - на който не му харесва да се намесвам по темите с червената химикалка, да спре да дава неточна информация.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   23-09-18 16:08

Между другото - ако някой си мисли, че не съм на кеф и съм ядосан, да, така е. Отлагам си ъпгрейда вече на няколко пъти заради разни недомислици и в момента много сериозно обмислям X-T3. Просто все още ме е супер яд, че въпреки страхотното тяло, което са извадили за пореден път, скапаната цветна подредба на цветния филтър е още там и си личи, че масовите APS-C апарати с подобен брой пиксели в момента имат по-добър детайл за универсален тип фотография.

Освен това винаги ме е дразнел двойният стандарт и надутите цени в България спрямо Европа, въпреки липсата на какъвто и да е адекватен сервиз. Просто напоследък Fujifilm започна да ни третира като дойни крави и това лично мен ме дразни много.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   23-09-18 16:56

Хаха, сега изкара и мен виновен за покупката, просто нямаш равен. И въпреки всичката гняс дето изсипваш си готов да се набиеш в Т3...Ами бай Ширхане, твоята обективност е всъщност собствената ти объркана субективност. Т3 няма да ти даде нищо повече в картинката от Т1/Т2.
И да приключим - искам мои цитати обясняващи : "Тя се супер-мега-ултра върховна!" Също така ми припомни, ако обичаш, как съм те подлъгал да си купиш Фуджи. Искам да посочиш цитати обясняващи "величието на Fuji".
Освен всичко, дето съм бил голям авторитет - миналата година продадох Т2. Бил съм собственик на следните обективи - 18-55/2.8-4, 60/2.4, 35/1.4, 55-200/3.5-4.8, 10-24/4, 14/2.8, 16/1.4, 56/1.2. Снимал съм с 18/2, 23/1.4, 90/2. Снимал съм и с Т1, Х-Про1&2...нямам никакъв поглед над системата. А твоето мнение е меродавно...Кого заблуждавам аз, пак питам? С кое мое мнение определям посоката на избора между две или повече системи?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   23-09-18 17:04

Аха... ако са били толкова хубави, що ги продаде! Е така правят масата Фуджифилмаджии - обясняват колко е яка системата, докато не успеят да продадат и последното нещо, на което пише името на доскоро любимата марка.

Имаше един IShootPeople дето и той хвалеше марката, докато техниката му стоеше в базара, като разкара всичко, и го не видяхме повече в темите.

А иначе не мога да ти разбера какъв ти е проблема - значи има неща, които на теб лично не ти харесват, но ако има нещо, което на някой друг не му харесва, трябва да отиде на лекар.... Какво е това - личностно дисоциативно разстройство или обикновено лицемерие?

Между другото - броят на поръчките на X-T3 показва точно това - ако X-T2 беше идеален, никой нямаше да има мотивация да ъпгрейдне. А допреди да излезе X-T3, X-T2 в този форум се представяше като най-яката машина, която някога е правена...

А защо искам да ъпгрейдна и дали X-T3 няма да ми даде нищо (по твоите думи, което не е вярно):
- Повече мегапиксели спрямо моето X-T1/X-E1, което значи по-малко проблеми при пейзажна фотография
- По-добър визьор, което за мен винаги е било изключително важно, защото ползвам доста от ръчнофокусните си обективи от филмовата система
- По-добър автофокус, повече точни и по-добро разпознаване на лица
- Несравнимо по-добро видео спрямо първите две поколения.
- Допълнителна ос на движение да дисплея, което понякога ми липсва.

Т.е. от ергономична гледна точка има доста неща, които X-T3 ще ми даде, за съжаление откъм качество на изображението очаквах повече. Като цяло, смяна на системата би струвала ужасно много, а аз не снимам толкова много.Публикацията е редактирана (23-09-18 17:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   23-09-18 17:36

Tака - продадох, защото поради стечение на обстоятелствата спрях да снимам и след като поседяха 6 месеца в шкафа без да ги вадя, прецених, че е по-добре да ги продам.
Айшуутроу след като е продал Фуджи техниката, за какво му е да влиза в темите??
С проблемите на системата съм привикнал и не смятам да оревавам орталъка за нещо, което е известно на всички. С една част от фуджистите се познавам лично, за чий ми е да стена във форума? Намерил съм му цаката, така че да имам приемливи за мен резултати.
Броят на поръчките на нещо ново не означава, че старото е лошо, а е чиста форма на "искам да си купя нещо ново", "new toy syndrome" и т.н.

И с последното показваш за пореден път, че не четеш, а си избираш дадена част, за да си тролиш на воля.
"Т3 няма да ти даде нищо повече в картинката от Т1/Т2. " Умишлено пропуснато "картинката" . Нито мегапикселите, нито визьора, нито автофокуса, нито видеото, нито чупещият дисплей ще направят по-добра фотография.

С този си последен пост затвърждаваш мнението ми за теб - трол си, взимаш избрано от текста, което променя смисъла, злорад злобар си: "Аха... ако са били толкова хубави, що ги продаде! Е така правят масата Фуджифилмаджии - обясняват колко е яка системата, докато не успеят да продадат и последното нещо, на което пише името на доскоро любимата марка."
Така и не даде нужните цитати с обвинения за възхвала, подбудителство към покупка и т.н.Публикацията е редактирана (23-09-18 17:36)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   23-09-18 18:47

Ура Кирилчо не ме е блокирал.Ширкане,чета ти мненията и виждам,че харесваш фуджи,но те е яд на хтранса.Та се чудя,защо не минеш на друга с-ма с байер и,ако някой ден фуджи пуснат такъв да се върнеш на тази марка.Обмисляш сериозно покупка на т3,но пак ще имаш същите драми-къде е логиката.Всички сонита фф имат хубави визьори.Ако си натрупал стъкла,продаваш всичко и си взимаш нещо друго си го ползвай.
И не вярвам да си си купил камера,без да си чел за нея,пробвал и т.н.
Сашо,много хубаво го каза,всеки,който ползва една с-ма зане за нейните недостатъци и или продава или си свиква с тях.От това по добре казано здраве му кажи,пък ти дали ще го разбереш или не ,е друга тема.

Охлюв,няма смисъл от заплахи,че току виж и теб започнали да те блокират.Не си вездесъщ.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   23-09-18 19:42

Vanquished - това, което си написал за мен, важи на 200% за теб.

В профила съм сложил реална снимка как изглежда всяко дърво, което попадне в кадър и е снимано с XTrans. Видимо, техническата грамотност ти куца, затова за теб обяснявам, че при повишаване на броя на пикселите, еднаква проекция върху сензора, като площ, се покрива от повече на брой фотодиоди, което води до по-голям шанс да можеш да опишеш този детайл с един XTrans-ски тексел.

Подбудителството за покупка - директно си ми препоръчал в тази тема да си купя Канон, за да не говоря лошо по адрес на марката, в която си религиозно обсебен. Както и нон-стоп се чувстваш лично длъжен да изригнеш срещу всяка критика, основателна или не, която отправя към системата.

При положение, че с теб е видно, че не може да се говори, ти препоръчвам да продължиш да ме държиш блокиран и да не се чувстваш длъжен да ми опонираш, защото явно нито помниш какви ги говориш непрекъснато, а и сам си противоречиш - системата имала недостатъци, всички ги знаели, ама ти се чувстваш длъжен да почваш да обиждаш, ако някой се опита да назове някой от тях.

Ако трябва да съм 1000% искрен, не си спомням кой точно ме навиваше за Fuji-X едно време, но твоето име изскочи по едно време и има вероятност някой да ми е дал твоя профил и да си спомням това, заедно с другите ти препоръки. Но редовно защитаваш марката в разни спорове и директно или не създаваш фалшивото чувство за нейната безпогрешност. Точно с теб нямам желание да споря и да навлизам в неконструктивен тон на спор, поради което ти предлагам да прекратим тази тема до тук.

Ombre - обяснил съм няколко пъти какъв ми е проблемът с Fuji, както и защо не съм минал на друга система. Ти като нещо не ти харесва в живота, какво правиш - хвърляш и отиваш на нещо друго? Ако ти протече някоя тръба у вас, какво правиш? Продаваш апартамента и купуваш нов ли? Малко нездрава ми звучи подобна логика.Публикацията е редактирана (23-09-18 19:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   23-09-18 20:26

sirkhann: само при теб дърветата не ти излизат, май го къдрехме това в една друга тема - отново с примерчета [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   23-09-18 20:39

Сори, че ви спирам спора, но имам питане относно AF при Т2 и Т3. Интересуваме колко е обхватът на AF при двата модела? Някъде бях чел, че Т2 е -3 EV?Публикацията е редактирана (23-09-18 20:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   24-09-18 00:03

Ширкане, ще ти кажа още веднъж - ходи да си лекуваш психическите разтройства и късния пубертет при специалист. Майстор си безсмислените полемики. Никога не съм те блокирал, ти си блокирал в положение "вижте екстранс дървото". И да, за пореден път ще кажа - трол си - ломотиш едно и също до безкрай и единственият ти довод е снимка на дърво без листа...Чупка!

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   24-09-18 06:43

bbfl: официално, от фирмуеър 4.10 при X-T2 има написано следното:

The low-light limit for phase detection autofocus has been improved by approximately 1.5 stops from 0.5EV to -1.0EV, raising the precision and speed of autofocus in low-light environments.

С други думи -1 EV. За X-T3 го дават -3 EV - нормално е да има някакво развитие :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   24-09-18 09:23

Сцената с дървото показва просто колко много артефакти идват от ползването на XTrans. И това е обективно видимо. За да потиснеш тези артефакти, трябва да вкараш много силно шумопотискане, което удря по цветовете.

Това ли ми е тролското, че твърдя, че XTrans създава повече проблеми, отколкото решава? Vanquished, ти видимо нямаш собствено мнение по проблема, но както винаги имаш много обиди. Поредният индивид, "полезен" на обществото с нещо. [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   24-09-18 09:48

Къде ги четете тия спецификации за АФ? Щото видяхме как Канон послъгват малко мерейки с ф/1.2 обектив. Реално същото като 5д мк4 пуснаха, ама там мерили с ф/2.8 и сега с ф/1.2 голям прогрес настана.

Та ми се ще да видя тия стойности при х-т2 и х-т3 как са замерени. Да не се окаже, че Фуджи при т3 са взаимствали челния опит на Канон и са мерили с ф/1.2 обектив а предното Фуджи е било по стандартната методология с ф/2. Огромната разлика от 2 или дори 3 стопа разлика не малко ме учудва. Още повече при дебата дали всъщност новото Фуджи на високо исо не прави повече компромиси

ПП за разлика от Канон до сега Никон и Сони мерят на ф/2 обективи чувствителност на АФ, както си е стандартно от много време насам и резултатите са по някакъв начин сравними т.е -4 на новите никони би трябвало да по-добре от -3 при Сони. Ама то при никон -4 било само при някакви специални настройки и всъщност не е и това ясно....ама горе долу може да очакваме, че работи поне колкото и сонитата на тъмно.

ППП не намерих такива данни на сайта на Фуджи

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_t3/specifications/


ПППП в цитата на ламерко, а и на самото обновяване също не пише какъв е обектива с който са измерени стойностите. Отделно там се говори само за единия компонент на АФ т.е. Фазовия. А вероятно хибридната система се справя малко по-добре.Публикацията е редактирана (24-09-18 09:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   24-09-18 09:50

Аре, продай го това фуджи и да се приключва вече. Аман бе.... Вече минаваш всякакви граници. Може да си прав, може да не си. Не ни интересува!! Оплачи се на фуджи, като не си доволен.

@hotsnail
Май още няма официални замервания. Но и какъв е смисъла от тях? Ако не можеш с просто око да направиш разлика в картината всичко друго са празни приказки. Нали идеята е хора да ги гледат тея снимки. Затова и сумати народ го купуват, не заради картинката а заради другите неща. Просто сони вдигнаха летвата с АФ.Публикацията е редактирана (24-09-18 09:58)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   24-09-18 10:02

> Сцената с дървото показва просто
> колко много артефакти идват от
> ползването на XTrans. И това е
> обективно видимо. За да потиснеш
> тези артефакти, трябва да вкараш
> много силно шумопотискане, което
> удря по цветовете.
>

Тази прословута сцена с последното поколение х-транс ли е снимана? Обработката на роу файла е извършена с последна версия на оптималния за х-транс конвертор и после в последна версия на съответен редактор? Ако отговорът и на двете е "не", то непрекъснотото и размахване наляво-надясно говори само за въпиющо неумение да се заснеме и обработи прост кадър, а също и за съзнателно тролене. Ако този непреходен кадър може в нечие съзнание да мине за някакъв аргумент, подкрепящ каквато и да е теза, особено в тема за последен модел на някаква техника -здраве му кажи.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   24-09-18 10:36

ширкан - кажи къде е това дърво да пратим ДПРевю да направят един тест на всички нови камери там, може да се окаже, че проблема не е от екстранс матрицата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   24-09-18 14:34

Сцената с дървото е пробвана както с фирмения конвертор, така и с Lightroom, Capture1 Pro, RawTherapee. Проблемът го има с всеки един, в малка или голяма степен. Ако RAW файловете ти не се поддържат от най-разпространените конвертори, е редно да обясниш, че това е система, направена специално за uri64, чиито АРТЪ снимки и без това могат да се получат също толкова добре и с телефон. Дал съм линк към галерията в dpreview, където ясно се вижда, че X-T3 дори от директен JPEG от апарата му липсва микроконтраст като на останалите актуални предложения на другите марки, както и има проблем с доста сцени, както се вижда също много добре от примерните кадри.

Не било с последно поколение сензор - ами проблемът се появява при XTrans I и при II. Когато са били последно поколение, нещата са стояли по този начин. Ако трябва да си купиш ново тяло Fujifilm, само защото предишното поколение е пълно с бъгове, то значи, че тезата, която поддържам, е абсолютно вярна. Завирането на глава в пясъка не променя нищо.

enizvk - агресивното ти поведение е единствено показателно за собствения ти интелектуален багаж (или липсата му). Ако не си в състояние да понесеш чуждото мнение и моето несъгласие с XTrans, те съветвам ти да си продадеш техниката и да не влизаш в темите за Fujifilm, което ще реши проблема който ти имаш.

Като снимащ с тази марка, както и като човек с глава на раменете, имам право да изразя мнението си и ако на някого това не се харесва, то или да ме обори с аргументи, или приеме факта, че като цяло това си е негов личен проблем на собствената му липса на обективност и адекватна оценка. Стига сте се държали като бебетата в детската градина.

farushko - снимал съм достатъчно кадри с Foveon и Bayer сензори, където подобен проблем не съм имал. С XTrans редовно има проблеми при снимаме на зеленина и дървета.Публикацията е редактирана (24-09-18 14:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   24-09-18 14:48

Отне ми врем да намеря нещо:

Цял кадър, X-E1, 18-55@18 2.8, експорт от raw в jpeg в LR, шарпнес на 0, шумоподтискане на 0, приложено е само defringe върху аберациите на клоните. Кадърът е от 2013г.


https://i.postimg.cc/vHWWtYzz/DSCF9245.jpg
Кроп на горното:


https://i.postimg.cc/tRfH9Ddw/DSCF9245_Defringe.jpgКроп на от целия кадър но в оригинал, без defringe, за да се види аберацията:


https://i.postimg.cc/cLPmHgks/DSCF9245_Original.jpg
Ако това е някаква драма, която я няма при никоя друга система - ок, Fuji sux.

При това с китов обектив, на най-отворено. Твоята снимка, Ширхан е на ф8(щом има аберации при ф8, значи проблемът е в обектива, по-вероятно), някакъв безсмислен кроп от 16мп, ако искаш да кропиш толкова и да имаш полезно оставащ кадър си вземи нещо с 36+ мегапиксела, за предпочитане фулфрейм...


Пффф, линковете скапани.

PS - Май станаха линковете.Публикацията е редактирана (24-09-18 14:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   24-09-18 14:56

Абе и аз бях пускал - и то с китак, ама бях обвинен, че не било на 100% кроп. Само че тогава нищо не каза за цветовете (бяха си наред). Та драмата е в неговите ръце, не в камерата :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   24-09-18 15:06

Човече моят интелектуален багаж не е твоя работа, щото точно с него съм се доказал пред най-малко 30000 човека ;)
Ти си невъобразимо нахален. Съсипваш всяка една тема с твоите глупости. И не знам как да ти го кажа така,че да го разбереш...Влагай тази твоя излишна енергия,за да се усъвършенстваш в нещо и после няма да ти пука, че си се набутал с някъв си xtrans за 5лв. ;)
Имам "И" фуджи точно заради x-trans. И си ползвам всяко нещо по предназначение.
Няма такова животно дето да го купиш и да става за всичко.
Приключвам полемиката. Айде със здраве.Публикацията е редактирана (24-09-18 15:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   24-09-18 15:11

Това от JPEG ли е или от RAW? В JPEG това е скрито доста добре и като цяло проблем няма, защото има силно шумопотискане.

Ако искаш, ще ти дам RAF файлът и го виж за себе си - колко обработка трябва да се приложи, за да се скрият артефактите.

Моето лично недоволство както към горния кадър, така и към семплите на X-T3, е че спрямо това, че подобни сцени (само при определени условия) изглеждат с по-малко детайл спрямо сензори с подобен брой пиксели.

X-T телата за мен са еталон как трябва да изглежда и да работи една безогледална камера, защо трябва точно тя да е с XTrans матрица? Да пуснат X-Pro, който и без това е направен за портрети и за 100% работа автофокусни Fujinon-и с XTrans, да пуснат и X-E с XTrans, ама да оставят едно бързо тяло с универсален сензор... Толкова ли е трудно? Толкова много ли е? Портретните тела ще са с XTrans и ще имаш хубави портрети там, универсалните тела да са с универсален сензор и да късат шортите на всичко останало по всеки един показател...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   24-09-18 16:05

Написал съм - Цял кадър, X-E1, 18-55@18 2.8, експорт от raw в jpeg в LR, шарпнес на 0, шумоподтискане на 0, приложено е само defringe върху аберациите на клоните. Кадърът е от 2013г.

Не може да очакваш супер детайл на 20 метра от теб. Ако се беше хванал за водните боички и червейчетата при шарпене или мазането на зеленината - ок. Ако качваш в уеб - не е нужно да се качва на пълна резолюция, за да се пиксел пийва и да ти пука. Ако печаташ - ще трябва бая голям принт, за да се видят проблеми. Така че - страшен проблем няма, има някакъв недостатък дето е бял кахър. Ако Т3 снима без откат контражур и фокусира бързо на тъмно - на кой му трябва повече.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   24-09-18 16:17

ето и формален тест на шума

няма го още в теста за динамичен обхват. Може би е въпрос на време. Комплекта файлове за двете графики е един и същ.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: D.S   
Дата:   24-09-18 18:25

Ми Fuji напоследак исзкараха една камара камери не с Х-транс, ако това е болежката на целия този спам. Тука в тема за нова камера пак 12 страници спам ...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   24-09-18 18:51

D.S - ти ревюто на X-T100 чел ли си го? Или предишните ми мнения в темата защо не си го взех? Точех му се, оказа се, че е невероятно бавен и Fujifilm са си ползвали процесора от 2012 година да пуснат нов модел.

На останалата XTrans общност се извинявам (като цяло - най-вече на Vanquished), че съм дръзнал да изразя мнение, че тази технология е с нещо по-назад от алтернативите в момента.

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   24-09-18 19:22


> На останалата XTrans общност се
> извинявам.....

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   24-09-18 19:35

[smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   24-09-18 19:37>
> ето и формален тест на шума
>
> няма го още в теста за динамичен
> обхват. Може би е въпрос на време.
> Комплекта файлове за двете
> графики е един и същ.

хвърлих един много бърз поглед на методологията...до колкото разбирам тя е базирана на разкодирането на никонски нефове.... не знам до колко е достоверна в случая....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   24-09-18 20:23

ами аз за Сони А7 му дадох ARW-та.

Абе в общи линии на монитора ти слага една скала и я снимаш с различни нива на компенсация от почти черен кадър до супер преекспониран като сменяш исо-то само май беше. Пукаш кадри като побеснял - 30-40 парчета. Три комплекта са с различни настройки. Качваш му ги на човека. Той предполагам с дцроу си вади данните и смята.

Бая алабалистика е цялата работа. Ама човека горе долу я е описал кое как смята и кое, какво е.

Имаше неща, дето мисля, че не са много верни. Ама мисля, че не е и особено сбъркано. Пролетта го четох подробно. Липсваха ми детайли някои...леко по бързинко беше обяснил некои неща....

Той човека е някакъв университетски преподавател май, дето такива щуротии май мисли....

По-добро за сега няма широко публикувано и независимо....

Тука има описани входните данни

http://www.photonstophotos.net/Collaborations/Collaboration_Overview.htm


ПП Интересното е, че ДПревю за А7м3 публикуваха доста подробни данни за динамичния обхват и шума. Обаче няма данни при тях за сравнение с други камери....гледам за новите камери не публикуват подобни неща...подозрително е малко. От ДПР видях, че "второто базово исо" на А7м3 е 640. Щото инак трябваше да го чакам тоя човек да изрови фйаловете преди да направя комплекта за второ базово исо....Публикацията е редактирана (24-09-18 20:46)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   24-09-18 23:54

аз не казвам че е грешно или че не става, съвсем набързо го прегледах, ще го чета по-подробно...може и да са си такива нещата..но все пак нали фуджи роу-вете са трудни на повечето кнвертори..тези на А7ците не са така проблемни....и някак си си представям самите сензори изтръгнати от апаратите и закачени към някакъв научнофантастичен тестов стенд с тънки платинени проводници и всичко това в бяла стая, където се влиза с два ката специални дрехи и то след 3 месечна карантина в контролирана среда, а не човек сам да снима и след това да праща [smilie5] ... но пак де, може да си е така и методологията муда а е коректна.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   25-09-18 10:20

До колкото го разбирам сметките са свързани с отделните цветни канали или с данните за всички пиксели на идеално черните кадри. Няма demosaic т.е. няма и разлика между байер и х-транс в конкретния случай. Нали пак има зелен, червен и син канал и с dcraw можеш да ги извадиш....Публикацията е редактирана (25-09-18 10:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   25-09-18 16:05

Малко логика в този объркан свят

Повече детайли за GFX 50R от FujiRumors.com

PhaseOne извади намалена версия на Capture1Pro за Fujifilm.

Прибързах да се израдвам... Цената е само за абонамент и C1P ще поддържа само Fujifilm. Редовна цена за напълно функционална версия 180 Евро без ДДС, версия с поддръжка само на Fujifilm - 159 Евро без ДДС на година.Публикацията е редактирана (25-09-18 16:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   25-09-18 16:31

192 евро на година...тези са луди.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   25-09-18 16:37

Знам, че няма да изненадам никого, но си бях писал с някакъв техен sales директор, опитвайки се да му обясня точно същото. [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   25-09-18 16:49

Това вече може би е интересно - безплатен C1P Express за Fujifilm

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   25-09-18 19:36

Експресът е напълно достатъчен, който му трябва тетъринг, значи е Про и да си плаща :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   25-09-18 21:02

експреса е достатъчен ако не правиш много редакции. Да нагласиш цветен баланс и експорт става.

Няма слоеве и с тях няма селекции. Има само най-простите функции за цветни корекции.

Абе опита със Сони показва, че най-добре е евтината версия за фуджи/сони да си вземе човек. Цената е доста по-ниска от пълна версия и има всичко.

Това е хубавата новина - 300 евро отстъпка...

https://www.phaseone.com/en/Capture-One/Capture-One-Fujifilm.aspx

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sohk   
Дата:   25-09-18 21:05

Всъщност тая работа с платения софтуер за конкретна марка е доста хитра ... хем увеличава цената на системата, хем те обвързва допълнително с нея. Виждам го като практика, която всички производители биха възприели с кеф.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   25-09-18 21:15

hotsnail - и аз се хванах на тази въдица. Линкът, който си дал, е към годишения абонамент. Няма пълна версия за Fuji с перпетюитетен лиценз. Само за Sony я има тази екстра.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   25-09-18 21:26

Вярно.....прецакня....

https://www.phaseone.com/en/Online-Store.aspx


Реших, че е сходна оферта на 11-ката за Сони.

Вероятно като излезе 12-ката и за Сони ще гризнем дръвце....

явно бая време ще използвам сегашната си камера...щото поддръжка за нови не идва в старите версии....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   25-09-18 21:49

Прегледах сравнението между Про и Експрес версиите - наистина са орязали безплатната версия неприятно много. Май дори няма да играя да го инсталирам :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   25-09-18 21:54

[smilie7] Ще си конвертирам raw файловете с новата версия, после тифовете ще им правя цветния баланс и геометрията в старата версия [smilie7] Те са си същите

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   25-09-18 22:03

ето го сравнението

Ширкана ми дава добра идея ако има безплатна версия в бъдеще. Ако го сведа до корекция на белия баланс, обектива и камерата и експорт до тиф...мога да мина с безплатната и после да запретна ръкавите в шопа. Там е по-бавно и трудно, но има повече свобода, а и вече им плащам абонамент.....Публикацията е редактирана (25-09-18 22:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   28-09-18 15:39

Новата версия на Capture One която подържа RAW файлове от X-T3 дава много интересни резултати при сравнение със Сони А7 III, доста близки като ниво на шум и според мен с по-добри показатели при цветопредаването за Фуджи.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: vgramatikov   
Дата:   28-09-18 16:10

farushko ей ся :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   28-09-18 16:33

Еднакви нива на шум с тройката на СОНИ?
Това не мога да го повярвам
Освен ако не е набучен плъзгачът в крайно дясно положение

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   28-09-18 17:41

Сони е с видимо по-малко шум.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   28-09-18 17:44

Да не говорим, че 3200 ИСО на Fuji е все едно 1600 ИСО на Канон

Уверил съм се много кратно в това, докато имах и двете камери

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   29-09-18 11:21

Фулфрейм Канон или кроп Канон?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   29-09-18 12:01

Фулфрейм
Но няма значение

http://www.aevansphoto.com/does_fuji_cheat_iso/

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   29-09-18 12:48

Chukov не го разбрах тоя тест. Според човека нямало разлика ли?

Аз на Макс Юриев гледах за видео теста и имаше си доста видима разлика при снимане на човек пред камерата. Дето по-горе си пуска около 1 стоп.

Между другото всички фирми лъжат спрямо стандарта. Фуджи май малко повече. На ДхО тестовете ако видиш там ясно се вижда другите с колко ни пързалят

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   29-09-18 13:04

Абе докато снимах едноврменно с 6Д и XT2 ми направи впечатление, че при една и съща светлосила на обективите (няколко комплекта), еднакви стойности на скорост, ИСО, бленда, на Фуджито снимките са по-тъмни.

И наистина ако за базово исо в двете системи вземем най-ниското (100 за Канон и 200 за Фуджи) увеличавайки стойностите е нормално да се съотнасят 1600 към 3200

Проблемът обаче идва от това, че се казва - фуджито снима перфектно на 6000 ИСО. АМи няма такова нещо. Картинката на 6000 ИСО е с парцали вместо детайл. Коментирам 6000 ИСО снимане в лоши светлинни условия (ресторант, схлупени църквички и др.)

На теория и на практика нещата са различни

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   29-09-18 13:05

Нямам поглед върху XT3
Това, за което говоря, е XT2

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   29-09-18 18:57

Ние за ISO-то на Fujifilm вече не казваме, че лъжат, казваме, че ползват друга методология. Просто не е съвместима с методологията на останалите производители и затова има разлика при "еднакви" стойности на ISO.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 15:00

chukov, уважавам мнението ти и теб като фотограф,но няма как да сеъглася, че хт2 на 6000 исо не е ок. Като се прибера ще кача кадри и на 12800, които са без нр. а 6д при 12800 нр ми е на 10 или 15. Тествал съм ги хт10 и 6д разликата не е 1 стоп, но за сметка на това хт10 на светло е по бърз и точен. В dpreview мобе да сидят тестове, че са еднакви показатели и кадрите са еднакво експонирани, единствено старите фуджита имаха 1/3 по малка скорост.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 15:10

Spasov

Връщам се от сватба (няколко пъти) Реални условия
Резултатите са очевидни

Снимка в ресторант с енергоспестяващо осветление. Високо ИСО - много парцаливи кадри. Факт. Когато обектът е в крупен план, ок. Но например 5-6 човека танцуват, респективно лицата им дребнеят в кадъра - работата не е добре ама никак.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   30-09-18 15:15

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: vga   
Дата:   30-09-18 15:58

Абе сирхан ли си, ширхан ли си - млъкни малко бе човек! Сляп ли си, че не четеш, че дразниш всички наоколо? Де излез малко, поживей, остави на мира тоя форум... То бива несъобразителност, ама това е публично място, усети се малко.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   30-09-18 17:57

Това важи с пълна сила и за теб, vga. Какво да се усетя, че има една камара хора, които при споменаването на нещо негативно за Fuji, правят проблеми ли? В момента ти имаш нужда да се усетиш. Просто е пределно ясно, че след мнението на chukov ще дойде някой да направи скандала. [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sauron69   
Дата:   30-09-18 18:07

Мнението на Чуков няма да направи скандал, щото той няма проблеми с пристрастията.
Виж споменаването само на отрицателни неща(постоянно) от човек който упорито говори негативни неща за Фуджи, ама не се разделя със системата им със сигурност е предпоставка за скандал. И обвиняването на всички които не са съгласни с мненията за Фуджи талибани си е предпоставка за скандал.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   30-09-18 18:15

Аз не говоря негативни неща за системата, говоря обективни слабости, от адресирането на които би спечелил всеки един потребител и любител на системата. Т.е. не съм от хората, дето имат проблем с пристрастията, за разлика от теб.

Просто голяма част от спорещите във форума не виждат по-далеч от собствения си нос и огромно его, и за тях всяка критика е удар по достойнството им а не възможност да направиш нещо добро още по-добро.

Разликата между мен и повечето хора, които престанаха да пишат в тези теми или изобщо във форума, е че аз съм упорит и мога да си отстоявам мнението до момента в който някой с достатъчно интелект не ме обори с аргументи.

Докато нападате и обиждате другите участници, не очаквайте да промените нещо, освен ако не убедите администраторите, че количеството е по-важно от качеството и за да надделее количеството трябва ми изтрият профила. Тогава може да се радвате на диктатура на пролетариата и да си издигате всякакви лозунги абсолютно безкритично. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   30-09-18 18:15

Всъщност ширкане грешиш.Няма фен на фуджи или каникон,който да твърди,че въпросните камери нямат кусури.Виж мненията и ще се увериш,че е така.Като се почне от стъкла,та до софт за обработка.Смятам,че всеки един ползвател на конкретните марки е обективен.Единствено изкл. прави сони и кирил.Ночев и той там,макар да не снима със сони.Темите и тяхното участие в тях говорят точно за това.Прочети ги и ще ти стане ясно.Чуков няма кой да го напада,човека снима и аз се кефя на снимките му,без значение със сони или преди това с фуджито.За разлика от теб,опбаче,той си дава мнението съвсем цивилизовано и аргументирано.Не казвам,че няма верни неща в твоите думи,но ти си единствения ,който толкова злостно плюе по тази марка,а в същото време снима с нея.Опитвам се да кажа,че слабите места на марката се обсъбдат от останалите и теб,по различен начин.В това е разликата.

Няма логика да снимаш или да ползваш нещо,което не ти харесва и толкова те дразни,и определено будиш недоумение ,като казваш,че се оглеждаш и за новия модел на въпрноста марка.Понеже знам,че ще ме обориш,да ти напомня,че нямам камера и не съм фена на никоя,напротив винаги съм гледал да съм обективен.На старите соните ме дразнеха цветовете,но новата тройка е прекрасна и с кеф гледам кадри снимани с нея.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   30-09-18 18:23

ombre, приеми, че вътрешно аз съм много по-болен Fujifilm фен от останалите и живо се интересувам от това Fujifilm да постигне световно господство. Това, което ме дразни, е че са още далеч от това постижение чисто технологично. Ценово - вече имат някои стъпки в тази посока.

Въпросът е, че дори когато отправя критика по един цивилизован начин, бивам посрещнат с агресия и не винаги се чувствам длъжен да поддържам джентълменския тон, ако събеседникът насреща не е в състояние да проумее нещата, когато са изказани с нисък интензитет. Моя грешка е, че съм поддържал заблуждението, че интензитетът ще помогне на някого да си набие в главата обективната реалност; не - това по-скоро води до бурен изблик на съпротива с реалността, която е в противоречие със собственото им убеждение. Поради тази причина на много алкохолици им е трудно да разберат, че имат проблем, и на много мъртви - да разберат, че са умрели.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   30-09-18 18:31

Имах в предвид,че никой не те напада,поне аз не съм видял такъв пост и той да е написан директно без аргументи.Сега видях и мнението на PAC в другата тема,казал го е много точно.На всеки му се иска,да има камера от любимата му марка без слаби места,но това го няма и едва ли ще го има.Но не си прав,че има заслепени фенове,мисля си,както и казах по горе,че хората са обективни и досега никой не е отрекъл слабите места на с-мата,а само,че са се нагодили към тях.Нищо повече.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 19:31

sirkhann, пич на мен това ми е втори пост в тая тема и с теб разговор нямам, понеже е излишно ;) не ми е ясно къде се буташ :) аз говоря от опит и тест. chukov е прав за широките кадри, но както казах в горният ми пост, е много лесно да се види дали има разлика в iso-то. Всичко което пиша е от опит и тест, а не от гледане на чужди кадри и четене по форумите.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   30-09-18 19:53

Ами аз съм коментирал точно същият проблем една-две страници по-назад. Това, че не си прочел темата, "пич", не зная дали е моя вина, но като цяло аз и преди съм споделял, че дребни детайли създават голям проблем, особено ако ги напънеш леко. Мен онзи ден ме шокира снимки от моето X-T1 на ISO800. Уж XTrans имал преимущество на високо ISO според маркетинговия отдел, ама е вятър. И видимо не съм единственият, който не го намира това преимущество.

Сърдите ми се, че съм критикувал системата, знаели сте ги тия недостатъци - еми аз от години четене не разбрах, че ги е имало. То е едно постоянно обожествяване. И сега, всеки път когато някой спомене някой недостатък, става проблем и се почват 20 страници нападки.

Как беше -умните хора коментират идеи, глупаците коментират другите хора. Вие си изберете дали ще пишете по темата или ще обсъждате другите участници. Хубавото е, че второто явно се толерира тук, така че се възползвайте докато минава.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 20:10

Ако трябва да съм откровен FUJI ми беше много на сърце. Много добра ергономия, задраво тяло.
Имах няколко обектива:
- 50-140/2.8 - един от обективите, заради които си заслужава да я имаш тая система
- 56/1.2 - прекрасен
- 23/1.4 - идеален, работен обектив
- 10-24/4 - чуден за пейзаж и интериор
- 18-55/2.8-4 - При него в кадрите липсваше детайл. Особено като се снимат хора. Може моята бройка да е била такава, но пробвах и друга - пак така

Но не ми пасва системата по една проста причина. Тъй като за да си обслужвам хобито се налага да снимам сватби там фуджито накуцва. Следящият фокус, фокус по очи, който присъстваше в XT2, не са това, което трябва да бъде една камера в днешно време. В това отношение Сонито е няколко стъпала напред (визирам A7M3).
Другата слабост е високото ИСО.

В крайна сметка фотографията не е само сватби. Освен това има различни, субективни критерии за това, как трябва да изглеждат технически кадрите.
Така че не може да се генерализират нещата една марка - срещу друга.

Споделям лично мое мнение, с което никой не е длъжен нито да се съгласява, нито да се съобразява.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   30-09-18 20:33

Следящ фокус и фокус по очи- ако това е което изисква работата - Сони е марката. Това е повече от ясно. МНого напред са. Аз да си кажа - снимал съм с няколко камери от нячалото на дигиталната ера- и то много екзотични системи 0 първо Зинар, позле малко Хаселблад, Сигма, Сони и накрая Фуджи. Избрах последните просто защото намерих тялото и обективите, които като цяло ми паснаха най-добре. В момента в който усетя, че има нещо по-добро за мен, може би ще направя смяна в последните минути. И все пак системата не те прави добър фотограф. Добрите фотографи могат не са зависими от оборудването си чак толкова.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 20:41

На шеста страница съм споделил снимка на брутална контра, следящ фейсдетекшан и постоянно тичащо дете, скоро предадох снимките и от тичащото дете само на 4 снимки ми беше избягал фокуса(от доста снимки, понеже снимах в серия). Не ми се мисли хт3 как ще е там, говори се, че е много по- добре :) По спомен един колега се оплакваше от а7мк 3 на контра и фейсдетекшан, че го няма никъде. И не знам защо се сравняват в iso кроп и фф ?.Има среден формат, сравнявай го с а7 . Всяу система има слабост, но цена качество, не мисля, че хт3 ще има конкуренция ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   30-09-18 20:51

Е да, определено Х-Т2 не е камера за ПРО снимане на БГ сватби. Ако някое от сегашните тела на фуджи ще става за това (без да познавам Х-т3), ще е Х-Н1. Все пак Х-Т2 си е второ пколение, а добрите за тези цели Сонита са МК3.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 20:55

:) хора, малко се осведомете. Едни от най-бързо развищите се в момента сватбени фотографи в България снимат с Фуджи ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:02

koleto.spasov написа:

> И не знам защо се
> сравняват в iso кроп и фф ?.Има
> среден формат, сравнявай го с а7 .
> Всяу система има слабост, но цена
> качество, не мисля, че хт3 ще има
> конкуренция ;)

Сравнявам върхови модели безогледалки към този момент
Аз имам нужда от високо ефективна камера сега, в този момент.

В този момент А7М3 и XT2 са буквално несравними по отношение на автофокус
Няма нужда да ме убеждава никой. Имам изснимани над 60 000 кадъра с две тела XT2 при всякакви условия.


Farushko
Снимал съм над 10 години с Канон. И с канон съм се оправял. Но с Канона се научаваш да се презапасяваш с кадри, за да си сигурен, че е фокусирал там, където трябва. При това презапасяване никой не ти гарантира, че успелият кадър е именно онзи с най-добре уловения момент. Да не говорим, че това ти отваря допълнително работа за преглед на повече кадри при селекцията.

Изобщо който е ял дебелия както трябва, той най-добре УСЕЩА разликата. Емпирично е най-добре да се увери човек.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   30-09-18 21:03

Ми може и нека :) Но ако всеки уикенд от април до октомври-ноември на някого му е зает с това, вероятно би искал да му е по-леко и според мен Х-Н1 е по-подходящо тяло за това от Х-Т2...Но това измества малко фокуса от темата на темата [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   30-09-18 21:04

И все пак второ поколение Fuji (примерно Х-Т2) е доста по-напред от второ поколение Сони А7 ;)

А за това, който каза, че Х–Т2 не е про камера за сватби, явно в БГ изискванията за сватби са мнооооого високи, затова по Англия изискванията са им много ниски там и една камара фотогрфи снимат точно с тази камера, но както винаги тук в БГ изискванията са много големи, то си и личи по сватбарските кадри на 90% от БГ фотографите, нямат равни по света и само последния модел dslr ще свърши работата за на Гошо и Пенка сватбата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:04

Спасов.
Говорим не за успели сватбени фотографи, а за реални технически резултати от работата с камерите.

Успели са фотографите не защото синмат с Фуджи или СОни, а защот или могат добре да снимат или умеят добре да се промотират, или и двете

Ето ти три примерни имена:
Влади Балевски - Canon
Бони Бонев - Сони
Симон Вартерян - Никон

Както виждаш кой с каквото е решил да снима

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:07

Моля да бъда разбран правилно
Това, което цитирам като работа на техниката, го казвам от опит.
Изснимал съм достатъчно сватби с Канон, с Фуджи, сега със Сони.
Утре ако реша да мина на Никон и с него ще се справя.

Просто говорим за технически способности към дадения момент на конкретни модели камери.

Никъде не казвам, че не се снима с Фуджи. Не четете като дявола евангелието

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:09

uri64
Не съм имал възможност да снимам с X-H1, но не помня някой да е споделил явно предимство пред XT2

XT2 е прекрасна камера. габарит, направия, ергономия
Перфектен за пейзаж. Държи на голям студ.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 21:12

Аз искам да ми е по леко и снима с хт10. Познавам хора с доста по висок хонорар от моят, със същата камера, но както каза ти, излизаме от темата. Кой с каквото иска -с това да снима.Не казвам, че фуджи е перфектна, но цена качество, не виждам кой ще я стигне Цял сезон снимам с хт10 ;)
chukov, говоря за фотографи, които до преди 2 години никой не ги е бил чул или за снимали за по 500 лева, а сега снимат за по над 1300 и имат по над 40 сватби.Публикацията е редактирана (30-09-18 21:20)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:23

Аз не споря за това.
Изобщо не слагам разговора на основата цена-качество.
Коментирам конкретни възможности.

Естествено, че всеки ще снима с това, което му е на душа.
Аз съм един от примерите за хора, които не робуват на марка.
Две системи съм сменил и сега съм с трета.
Всяка си има своите предимства.

Тоест не искам да ви давам акъл с какво да работите, нито да ви упреквам в каквото и да било. Просто смятам, че един от начините да сме си взаимно полезни е да споделяме опит.

Няколко пъти са ми намеквали, че търся кусур на Канона щото едва ли не той може, ама аз не умея да го управлявам ;-)

Знаете ли колко Канонаджии и Никонаджии тихомълком смениха системите? Колко много хора не си признават, че имат проблеми с фокуса и при Канон и при Никон?

Видях и каква е разликата между SONY A7ii и А7iii

В крайна сметка искам като ще плащаме големи пари за върхови модели, то те да бъдат безкомпромисни.

Който иска нека се успокоява с факта кои големи имена във фотографията снимали с Никон или СОни или Фуджи
За мен това няма никакво значение

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   30-09-18 21:27

chukov написа:

> uri64
> Не съм имал възможност да снимам с
> X-H1, но не помня някой да е споделил
> явно предимство пред XT2
>
> XT2 е прекрасна камера. габарит,
> направия, ергономия
> Перфектен за пейзаж. Държи на
> голям студ.

Всичко това е така. Х-Н1 има същия сензор и процесор, но и 5 осева стабилизация, която работи добре и би облекчила леко задачата при тъмни църкви, винарни, ресторанти и т.н. По добър визьор, което за мен лично е голям плюс (заради зрението) и подобрена ергономия като цяло (това си е субективно усещане де), също и подобрения във видеото, което за мен не е твърде важно. Като цяло за интензивно ползване мисля, че е по-добро от Х-Т2, като не казвам, че Х-Т2 е лошо разбира се.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 21:30

Аз не се успокоявам с това, кой с какво снима, прост тест
https://photo-forum.net/i/2090836
Едната камера с обектива е 3.2 бона, другата е 1.3. Да не говорим за другите предимства.. Винаги ще има по добре, но на който му е малко исото да минава на среден формат. С каквото ти е удобно с това снимаш. Говорим за камера за 2400 лева и нека се съобразим с това, тук не коментираме, че има и по добри, а конкретно тази камера ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:37

Не разбирам какво показва тая снимка?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:38

Вижте, нека забравим за момент парите и да кажем така.
Направете ми камера, която струва 4000, не 2400, но да МОЖЕ. Нека да има и за 2400, за онези, които нямат претенции [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 21:39

Тая снимка сравнява скоростта и точността на фокуса, на две камери, които са в коренно различен ценови клас. Това съм си го правил за мен преди да сменя системата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:40

Ама не ми говори за канона изобщо. Там спор няма

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   30-09-18 21:46

Ясно е, че sony са топ за момента(особено за нашите нужди), еле па от както изкараха и малките обективи за безогледалки. Но това не прави хт3 лоша камера. Според мен не е реалистично да имаме същите очаквания, няма как да сравним а7 3 с хт3 :)
А аз се включих в темата, по повод на това за лъжата в исото. Всеки сам може да прецени, като погледне резултатите в dpreview. Там става ясно, като се видят: скорост, бленда и исо. Пак се повтарям, на старите фуджита, има разминаване, но на хт2, не съм забелязал, а го сравнявах с доста камери ;)Публикацията е редактирана (30-09-18 22:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: chukov   
Дата:   30-09-18 21:59

Нищо не мога да кажа за XT3. Когато някой го вземе и поработи по-сериозно ще разберем как е камерата

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   30-09-18 22:36

Автор: uri64
Дата: 30-09-18 20:51

Е да, определено Х-Т2 не е камера за ПРО снимане на БГ сватби. Ако някое от сегашните тела на фуджи ще става за това (без да познавам Х-т3), ще е Х-Н1. Все пак Х-Т2 си е второ пколение, а добрите за тези цели Сонита са МК3.Не виждам какъв е проблема да се снимат сватби с XT-2, може да няма следящ фокус по очи, но следящият му фокус в режим фейсдетекшън не отстъпва на Сони.... и превъзхожда всеки DSLR или е на нивото му, да се чуди човек, как снимаха и снимат хората сватби с DSLR-и [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   30-09-18 22:42

Абе сватби можете да снимате и с Канон 350Д стига глупости.

Истинския тест за техниката сме любителите. Ние зяпаме пиксели на некадърни снимки.

Виж на Бони снимките например. Половината дори да са с изпуснат леко фокус са супер яки като моменти и емоция.

Та фуджи муджи...ако те кефи да го ползваш за сватби давай.

Там проблемите са по-скоро това дето Бони беше писал за Сони преди време - дали визьора уморява очите при дълго ползване. Дали ергономията ти позволява да настройваш бързо разни неща или ще въртиш шайби като побеснял....тука фуджи са с голям проблем май. Щото Никон, Канони Сони дори имат запазени режими....Дали батериите ще издържат достатъчно дълго или ще ходиш с по две батерии в джоб и на всяка сватба ще губиш по две или три.....Такива някакви тъпи неща....

Ама пак има хора дето снимат сватби с 350Д....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Myth   
Дата:   30-09-18 22:58

Едва ли вече някой снима сватби с 350D.

Сега относно ергономията, това е силно субективно нещо и тук абсолютно несъгласен с теб, в това отношение за мен Фуджи просто нямат конкуренция, ама грам, за мен това всяко нещо да е изнесено на пръстен е просото супер, пък с блендата на пръстен на обектива, съвсем, с всичко това и отпада и нуждата от горен дисплей, просто защото то всичко се вижда от пръстените :) ако пък не ти харесва всичко това можеш да си направиш и бленда и скорост да се управляват от предно и задно колело, като на стандартен DSLR да не говорим, че и къстъм бутони имаш, както при сонито :)

За батериите си прав, назад са, но пък не е толкова голям проблем да се носят няколко батерии. Аз лично за Пентакса си нося две допълнителни досега не съм губил батерия :) недостатък е, че са допълнителен разход.

Единствения сериозен недостатък за мен при XT серията е липсата на стабилизация и липсата на такава в най-добрия им обектив 16-55/2.8 за него обаче си имат аргументи защо не е стабилизиран, ама все пак....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   30-09-18 23:04

мит миналото лято видях един дядо баш с 350Д и една камера с касетка голяма тип ВХС носеше подире му бабата. На сватба бяха и те бяха оператор и фотограф. Та има....

Иначе това с отделни шайби е огормен недостатък когато бързаш. Като ми се наложи и на мен да сменям от студийно на видео на снимки външни и да видиш как разбрах, че 4 колелца не ме спасяват.

Съвсем по-лесно е да смени от 1 на 2 на 3. А на а7р2 има още 4 или 6 на всяка карта....

Имаш готови всички настройки батка. Нищо не въртиш. Имаш в тия настройки и видео кодеци и лог профили и всякакви други неща, дето на фуджи ще се гмуриш като водолаз в менюто 15 минути.....дори да са една до друга опциите....между видео и снимане със светкавици тип студийно и снимане в църква има поне едно 20-30 настройки за смяна дето ги нямаш на бутони.....

Може фуджи да имат памет за режими и малко наизуст го говоря. Ама Сони го бяха махнали на нексовете и отнесоха бая бая псуване докато го върнаха. Не помня в кой модел точно, ама на А7 и А6000 имаше вече....


Накратко всичко дето го има в Сони сега е резултат от много псуване [beer] или да го кажем културно диалог с клиента. То ония тикви в Канон и Никон и толкова не могат...


ПП За фуджи съм около 90% сигурен, че имате някой чалъм да си запомняте режими. Иначе щяха да са отнесли толко псувни, че щяха да го сложат....те не пестят от фърмуери като гледам.Публикацията е редактирана (30-09-18 23:26)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   30-09-18 23:47

ми има естествено..но и отделните врътки са голямо удобство...както и горния дисплей...не че не може и без тях, но са удобни когато ги имаПубликацията е редактирана (30-09-18 23:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   30-09-18 23:51

Въобще не отричам врътките [smilie24] [smilie18]

E това са май custom settings

Малко скромно е само ама пак се ядва...че ако трябва на ръка....

DYNAMIC RANGE
FILM SIMULATION
GRAIN EFFECT
WHITE BALANCE
HIGHLIGHT TONE
SHADOW TONE
COLOR
SHARPNESS
NOISE REDUCTIONПубликацията е редактирана (01-10-18 00:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   01-10-18 12:03

От тези сетинги можеш да си направиш и запишеш и след това да редактираш 7 различни пресета...има и и My Menu на което можеш да си нагласиш 16 различни параметъра от всичките менюта и другото е функционални бутони и врътки. Доста е гъвкаво, иска малко мислене и нагласяне отначало, но след като си ги настроиш нещата смяната става мигновено.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   01-10-18 12:35

Горе одлу същата работа е при Сони. Само дето има mode dial вместо А позиции на тоделните пръстени. С новите обективи има "А" на блендата вече.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   01-10-18 15:11

Браво на сони за иновацията [smilie24] ...

Мен друго ми е чудно... след като сватба се снима с 350д, какво толкова по-отговорно снимате, та са тез препирни технически [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   01-10-18 22:11

Мненията на uri64 също следват Kaizen философията - с всеки следващ ъпдейт на системата, стават все по-точни.

Новият фърмуер на X-H1 ще добави още 2 стопа към ефективността на стабилизацията. Източник: FujiRumors.com

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   03-10-18 11:53

Снимка от 350Д и 85/1.8... хората останаха доволни от снимките от цялата сватба....


https://nsirakov.com/galleries/wedding/2010-08-28-svatba-lili_dancho_img_9186.jpg
едно време сватби и със зенит са се снимали... не е като да не може ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   03-10-18 20:10

X-T3 е (почти) всичко, което X-T2 трябваше да бъде. Като изключим нелюбовта ми към XTrans, всичко останало е на ниво в момента. Най-накрая Fujifilm не изостава, а води хорото!!!

видео ревю от dpreview

Въпросът е дали имат смелостта да пуснат скоро X-H2 с bayer филтър. Това ще утрепе коча с лопата [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: youstolemyheart   
Дата:   07-10-18 13:52

Чудно как X-Т3 e по-скъп от FF a7II (две), :(

п.с. да, камерата е на 4г., но все пак.

Fujifilm дърпат цените надолу с medium format-а, а с asp-c-то ги качват ;-).

Очаквам и X-H2 на 1900$ :)Публикацията е редактирана (07-10-18 14:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   07-10-18 18:14

T2 беше 3200(или 3300) като излезе, Т3 е 3000. Като не си в течение - спести си коментарите. [smilie3]

Цените на а7 и а7II са плод на агресивно превземане на пазара, Сони бяха я закъсали с DSLR сегмента.Публикацията е редактирана (07-10-18 18:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   07-10-18 19:01

Vanquished - хайде престани с агресията си. [smilie23]

T3 е по-евтин, защото е правен в Китай, T2 е правен в Япония. Разходите по производство са различни, ще видим дали поне качеството е същото. Ако T3 беше Японски, дали щяха да го изкарат на цената на T2?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   07-10-18 19:53

“Автор: sirkhann
Дата: 07-10-18 19:01

Vanquished - хайде престани с агресията си. [smilie23]

T3 е по-евтин, защото е правен в Китай, T2 е правен в Япония. Разходите по производство са различни, ще видим дали поне качеството е същото. Ако T3 беше Японски, дали щяха да го изкарат на цената на T2?”


Нямаше.
Най вероятно щеше да е с 10 - 15 % по скъп и въпреки че не ми се иска, все си мисля от къде ще компенсират [smilie5]

Колкото до разликите в цената, ми тя съответства на разликата в качеството на изработка.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   07-10-18 21:35

Текстът беше премахнат от Администратор на Фото Форум, защото съдържа СПАМ, не е по темата, е предпоставка за конфликти, има лош правопис или противоречи на правилата на сайта.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   07-10-18 21:40

Няма лошо да падат цените.
Дано не съм прав за компенсацията на цената в качеството.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   07-10-18 22:09

Падне ли качеството ще загубят много. При изригването на безогледални ФФ от всички марки би трябвало да са наясно - покачване на конкуренцията и намаляване на качеството ще ги съсипе.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   08-10-18 08:12

Китай не значи ниско качество нито ниска цена. А безогледалните не са СЛР-и. Няма супер деликатен фокусен механизъм, няма огледало, няма мотори, няма нищо. Има една платка, сензор и затвор, които се поставят в една кутия, на която се прикачат копчетата, екрана и визьора. Толкова. Ако има въобще нещо деликатно, това е поставянето на сензора. А предполагам това е автоматизирано да няма отклонения

В следващото поколение дори механичните затвори ще отпаднат. При х-т3 явно е оставен механичния за всеки случай ако електронния нещо не Ви кефи. Явно проблемите на по-ранните електронни затвори са решени вече.

Това с Ел затвора най-много ме кефи в новото фуджи и в а9. Писнало ми е от тия деликатни прецакващи се механики

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   08-10-18 09:10

Е ролинг шътъра не е съвсем прескочен още или? Бях гледал и някакви Фуджи примери, че се прецакваше и бокето с електронен затвор, ама колко беше видимо - не помня.

Ето и ревю от Кай, началото е интересно [smilie18]

https://www.youtube.com/watch?v=IUGepaaqpHU&feature=em-uploademailПубликацията е редактирана (08-10-18 09:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   08-10-18 09:13

не че разбирам много, но на моето фуджи механчния затвор го ползвам само ако ще снимам на ниска скорост... засегане съм имал проблеми с електронния

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: koleto.spasov   
Дата:   08-10-18 16:48

Хора изснимали вече по 4 сватби с него, казват, ча апарата е доста добре. Интересното е,че обективи като: 35 1.4, 23 .14 и 56 1.2 се връщат в играта с тая камера.Публикацията е редактирана (08-10-18 16:49)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   08-10-18 18:41

Това е лошо. Защото ще запазят или вдигнат цена втора ръка [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   08-10-18 18:47

Юри - можеш да купиш сега и да продадеш по-късно.

На X-T3 най-голямата дилема е дали да го вземеш сега, или да чакаш X-H2 със стабилизацията...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   08-10-18 19:23

“не че разбирам много, но на моето фуджи механчния затвор го ползвам само ако ще снимам на ниска скорост... засегане съм имал проблеми с електронния”
Не трябва ли да е обратно? При високи-механичен, при ниски-електронен.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   08-10-18 19:45

При изкуствена светлина и бавни скорости трудно се снима на електронен затвор. Проблема с деформациите се проявява при бързо двъжещи се обекти и снимане на много високи скорости (всъщност скоростта е бавна, само сканиращата област става по-тънка). Като цяло - редки случаи :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   08-10-18 21:24

Деформацията се получава от бавното четене на сензора. X-T3 чете много бързо, затова и за видео почти няма rolling shutter. Другото неприятно на ел. затвора е, че може да извади бандинг. Ще видим на тестовете дали X-T3 ще има такъв, но обикновено това го има като проблем.

Засега имаме повече шум на високо ISO спрямо XTrans III моделите, малко по-чисто изображение при ниско ISO и малко по-малко детайл в XTrans IV. Като цяло, се плаща много малка цена за бързодействието. Ето детайли

Има доста положително развитие на системата, за момента ми се възвръща оптимизма в правилната посока на развитие!

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   08-10-18 21:32

Малко динамичен обхват в повечко има 3-ката

А това с липсата на ролинг шътър при тихия затвор е много голямо предимство.

Това позволява да снимате основно на електронен затвор. Никакво щракане, праскане и т.н. Снимаш си и космическа тишина.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   08-10-18 21:47

Кога тук ще направят такова намаление? GFX 50R с торба обективи за $6к...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   08-10-18 23:25

sirkhann написа:
> Кога тук ще направят
> такова намаление? GFX 50R с торба
> обективи за $6к...

Ехаааааа...такова не бях виждал.

Ама дори на тая цена един Д850 или А7р3 може би предлага повечко.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   08-10-18 23:38

написа:

> “не че разбирам много, но на моето
> фуджи механчния затвор го ползвам
> само ако ще снимам на ниска
> скорост... засегане съм имал
> проблеми с електронния”
> Не трябва ли да е обратно? При
> високи-механичен, при
> ниски-електронен.


Ел затвор дава максимално 1 секунда експонация... ако искам дълги експонации трябва Механичен

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   09-10-18 00:13

nsirakov: електронния ти е 1 секунда на Bulb, но на "Т" - цели 15 мин :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   09-10-18 06:26

СИигурен ли си??

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   09-10-18 06:38

Electronic Shutter*4
1 sec. to 1/32000 sec.(P / A / S / M modes)
Bulb mode : 1 sec. fixed, TIME : 1 sec to 1/32000sec

като връткам врътката повече от 1 секунда не мърда... а съм с последния фърмвеър

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   09-10-18 08:32

Това намаление е ненормално!

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   09-10-18 09:19

Щом пускат такова намаление, смятайте, колко е реалната цена на продуктите и колко стотин процента е надценката. 150$ за 63/2.8....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   09-10-18 09:57

Vanquished
"Щом пускат такова намаление, смятайте, колко е реалната цена на продуктите и колко стотин процента е надценката. 150$ за 63/2.8...."

За такива изделия обикновенно производителя удвоява цената към търговеца, а търговеца удвоява към клиента.
Явно налагат агресивна стратегия на продажба и една от брънките (предполагам търговеца) временно се е отказала от печалба.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   09-10-18 11:03

nsirakov: нещо съм пропуснал... Какъв модел е твоето фуджи?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   09-10-18 11:27

написа:

> nsirakov: нещо съм пропуснал... Какъв
> модел е твоето фуджи?

x-pro2

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   09-10-18 11:35

Хм... гледам, че на полуавтоматичните режими лимита е 1 секунда, но Т си е като при X-T2 - 15 min. Разликата между двете са точно полуавтоматичните, ама сякаш не е кой-знае колко голяма болка, като си имаш в Т опция за по-дълги времена :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   09-10-18 12:48

А, видяхте ли всички какви са кожодери нашите! Аз ви говоря от години, ама все ми се карате :) Всички имаме един интерес - по-ниски цени в магазините ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   09-10-18 14:32

Малък пазар - малки или никакви отстъпки.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   09-10-18 14:39

Не са толкова скъпи - ние сме бедни или по-голяма част от нас.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   09-10-18 14:56

Моите наблюдения са, че цените на Фуджи тела и обективи в Европа са по-ниски, макар и не драстично, от тези в БГ. Х-Е3 с 18-55 беше със стотина-двеста лева по-евтин в Билбао през февруари, в магазин без никаква промоция, Х-Т100, само тяло в Брюксел през лятото и той беше с двестатина лева по-евтин, в някакъв забутан магзин и беше наличен в трите си цвята, докато тук в Павилиона/Синтезиса имаше само китове в един цвят. За разликата между БГ и представителството на Фуджи в Истанбул е ставало въпрос много пъти, но конкретно Х-Н1 с 4 допълнителни оригинални батерии, беше с точно 1000 лв. по-евтин от колкото в Павилиона/Синтезиса и беше и с 3 години гаранция. Фактически само тялото Х-Н1 излизаше на цената на Х-Т2 тук. Но в интерес на истината такива драстични разлики имаше само при телата. Обективите пак са по-евтини , но не чак толкова.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   09-10-18 15:04

написа:

> Хм... гледам, че на
> полуавтоматичните режими лимита е
> 1 секунда, но Т си е като при X-T2 - 15
> min. Разликата между двете са точно
> полуавтоматичните, ама сякаш не е
> кой-знае колко голяма болка, като
> си имаш в Т опция за по-дълги
> времена :)


това не го разбрах... не намерих начин на Т или на каквото и да е друго да направя скоростта по-дълга от 1 секунда на електронен затвор... къде бъркам?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   09-10-18 16:47

Мммм пробвай в M :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   09-10-18 18:34

нямам М :(

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   09-10-18 18:38

Е па нямаш... на предния панел долу вдясно? :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   09-10-18 18:42

ufff.. това е за ръчен фокус бре... не е за ръчни скорости...

искаш да кажеш че като съм наръчен фокус мога да докарам повече от 1 сек на ел затвор?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   09-10-18 18:57

Баси - стана ми интересно... ся изтествах при мен - програмируемите скорости (Т) си бачка до 15" в S/M при всякакъв режим на фокусиране... това на електронен затвор. За Про2 същото го пише, ама вече не знам :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: enizvk   
Дата:   09-10-18 19:31

На "S" режим, въртиш времето на "Т" и нагласяш с предният скрол.Публикацията е редактирана (09-10-18 19:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: nsirakov   
Дата:   09-10-18 22:12

Да.. стига до 1 секунда и до там... на про-2 не може на електронен повече...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   10-10-18 07:55

А качеството пада ли с електронен затвор при х-т2?

А6300 и а7р2 минават на 12 битов роу.

По новите камери нямат и този проблем.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   10-10-18 11:22

Няма разлика в качеството. Аз почти винаги съм на механичен + електронен затвор. Скоростта ми е автоматична и си ходи където иска до 1/32000. Ако е под 1/8000 е механичен затвора, нагоре е електронен. В светъл ден на бленда 1.2 често затвора става електронен. Разлика в снимките няма.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   10-10-18 12:58

Току що ми пристигна X-T3-ката. Зареждам батерията и ще споделя впечатления.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   10-10-18 13:39

Досега от работата на апарата никой не се е оплакал.

Поснимай малко дървета и храсти, ако излизат добре да пиша и аз на Дядо Коледа.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   10-10-18 14:18

farushko: откъде го взе?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   10-10-18 14:43

Фотосинтезис

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   10-10-18 14:45

Хм... явно преместването на производството в Китай е имало и за цел да увеличат капацитета, че преди две години след анонса на Т2 цели 3 месеца беше хаос с доставките в цял свят :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   10-10-18 14:53

Да ти е честит и със здраве да снимаш!

Какво ти е впечатлението като изработка до момента?

Апарата с поръчка ли дойде или го имат наличен?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   10-10-18 15:01

> Току що ми пристигна X-T3-ката.
> Зареждам батерията и ще споделя
> впечатления.

Честито и на фокус [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   10-10-18 15:13

Досега снимах с X-T 10, много ми е удобен и нямам намерение да се разделям с него. T3 определено е по-тежък и масивен, плюс 90мм обектив, който за момента съм му сложил. Изработката е доста добре като първо впечатление, определено това тяло стои по-добре с по-големите обективи.

Дайте съвет за подходяща карта на поносима цена.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   10-10-18 15:43

Samsung Evo Plus 128GB трябва да е около 100 лв. Цена на GB няма равна, дават я 100 MB/s на четене и 90MB/s на запис, т.е. 4к без проблем. Ако те дразни, че е microSD, лепиш едно тиксо на преходника и става SD. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   10-10-18 16:05

Ползвам Самсунг Про и съм много доволен, но сега интересно навсякъде СД-тата са изчезнали от магазините...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   10-10-18 16:22

Не се произвеждат вече

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   10-10-18 16:28

farushko:


> Дайте съвет за подходяща карта на
> поносима цена.

Последно взех от Синтезис-а 2 бр. 64 Gb-ови Sandisk Extreme Pro (95 Мб/с) и ми изглеждат добри за парите си. Иначе поносимостта на цените е силно субективна раЛта [smile]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   10-10-18 16:42

А за X-Pro3, X-E4, Х-Т30 и наследник на X-100F защо няма никакви слухчета?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   10-10-18 18:17

Ако знаеш, че X-T30 идва след 6 месеца, ще си купиш ли X-T3? Кое в текущите модели не ти допада, че искаш ъпгрейд?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   10-10-18 18:40

Аз карти все от чужбина си купувам, обикновено на дебела промоция. Излизат на 1/3 от цените тука.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   10-10-18 20:39

По принцип има разлика май с по-бързи карти т.е. на 150 и 200 и 300 MB/s - по-бързо чистят буферите . При Сони някъде към 200-250MB/s е максимално смислено, но уви след 150MB/s намерих чак на 300MB/s (има и опции в средата, но са толкова близо до 300 като цена, че не си струва).

Инак за микро СД +1 - аз имам таблет с микро СД слот и така е удобно - ръгам картата в таблета и си обработвам. Та основата карта ми е бързо SD на 150MB/s писане и във другия слот не толкова бързо микро СД с адаптер.

Забавяне няма кой знае какво при снимане нормално, щото има голям буфер. А ако ще снимам спорт слагам на едната карта само и така.

Prograde digital ми е бързата карта. По-евтини са. Една ми изгоря и веднага я смениха. Ама в Европа май ги няма.

ПП За не много скъпи карти Sony M са вариант от амазон.де - само внимавайте да е то amazon.de а не от друг търговец. То това важи за всички карти, че ментета има колкото искате.Публикацията е редактирана (10-10-18 20:41)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   10-10-18 23:43

Ширкане, със сегашните модели клоните на дърветата са много зле, затова искам ъгрейд.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   10-10-18 23:52

vanquished написа:

> Ширкане, със сегашните модели
> клоните на дърветата са много зле,
> затова искам ъгрейд.


Пиши на дядо коледа, че са ти зле клоните и искаш по-хубави. Ама внимателно гледай да напише какво искаш, да не ти поникнат рога на главата, вместо да оправят х-транса...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   11-10-18 09:18

С клоните се справя екстра, пробвах специално за сиркан, не знам дали ще му допадне резултата. Иначе сравнен с предното ми X-T10 фуджи, новото просто лети. Нямах за съжаление снощи много време да го тествам, но определено е голям кеф да се усети бързината на новата автофокусна система, фокуса по очи много помага. Загубих си обаче четеца за картите и няма как в момента да пусна снимки.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   11-10-18 10:53

Можеш да закачиш камерата към компа и да си четеш от нея.

Кире...не ти се получи.Публикацията е редактирана (11-10-18 10:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: io_bs   
Дата:   11-10-18 12:22

> А за X-Pro3, X-E4, Х-Т30 и наследник на X-100F защо няма никакви слухчета?

X-T30 няма как да не излезе до 6 месеца.
Х-Е3 е още пресен и едва ли ще се появи негов наследник скоро.
X-Pro3 е интересен казус. Имайки предвид, че така и не излиза X-Pro 1s с X-trans II, няма да се учудя, ако пропуснат текущата генерация (X-trans IV).
X-100F се нуждае от по-сериозен наследник - може би с нов обектив, WR, подвижен дисплей?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Vanquished   
Дата:   11-10-18 14:11

Да, най-вероятно ще оставят Т3 поне 6 месеца да е единствен с Х-Транс4, за да го продават с кеф...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   11-10-18 15:11

Тъкмо да се наканя да си взимам Т3 и като отворя DPR форумите и е пълно с теми от сорта: X-T3 Lock up issues

Наистина ли толкова много дефектни камери има?

https://www.dpreview.com/forums/thread/4323861

Някой имал ли е такъв проблем с Fuji тук в Българи и ако си го взема да речем от Фотопавилиона и след 2 дни и при мен се появи тоя проблем, ако отида ще ми го сменят ли за ново тяло или ще ги чакам няколко седмици да се мъчат да го оправят (въпреки, че от това, което чета не се оправя и никой сервиз до сега не е оправял дефектно тяло)?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: kvakioh   
Дата:   11-10-18 15:16

Чакам да пише някой със среден формат след като я купи...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   11-10-18 15:29

За X-T3 не съм срещал теми да има проблем с забиване, при мен засега всичко е наред.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   11-10-18 15:42

> Тъкмо да се наканя да си взимам Т3 и
> като отворя DPR форумите и е пълно с
> теми от сорта: X-T3 Lock up issues
>
> Наистина ли толкова много
> дефектни камери има?
>
> https://www.dpreview.com/forums/thread/4323861
>
> Някой имал ли е такъв проблем с Fuji
> тук в Българи и ако си го взема да
> речем от Фотопавилиона и след 2 дни
> и при мен се появи тоя проблем, ако
> отида ще ми го сменят ли за ново
> тяло или ще ги чакам няколко
> седмици да се мъчат да го оправят
> (въпреки, че от това, което чета не
> се оправя и никой сервиз до сега не
> е оправял дефектно тяло)?

Един от възможните начини за действие е следният - купува се онлайн и се доставя с куриер, при това положение до 14 дни стоката може да бъде върната. Според това разяснение от КЗП :

"Връщане на стока с аргумент, че не допада на потребителя, не е правилен размер или подходящ цвят и пр. не е предвидено в закона, освен в случаите, когато сделката е сключена от разстояние или извън търговски обект. В тази хипотеза потребителят има право да претендира за разваляне на договора в рамките на 14 дни след доставката и връщане на парите. Законодателят предвижда тази опция с презумпцията, че потребителят не е имал възможност да се запознае с реалните характеристики на стоките само по техни снимка или описание. "

За 10-на дена все ще има как да се възпроизведе въпросния дефект ако е съществуващ. [smile]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: abozhilov   
Дата:   12-10-18 08:25

Аз имах проблем с Lock up на X-T2, който се появи на 5тото пускане дето се казва, обаче с последния фърм се оправи. Предполагам и за тройката ще го оправят бързо.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   12-10-18 09:29

Камерата е страхотна, снощи пробвах малко и видео възможностите и, досега рядко съм снимал видео, и много ми хареса резултата. Ползвах китов обектив със стабилизация, определено върши работа стабилизацията, 120 fps е много забавна екстра. Ще трябва обаче да се учи сега и обработка на видео. Това което мога да отбележа като недостатък за мен е нещо, което се надявах много да са оправили - снимането с електронен затвор на флуорисцентно осветление все още вади тези досадни ленти. Рядко ми се налага да изпадам в ситуация в която е нужен свръх тих затвор на такава светлина, но този проблем явно го има при всички камери с електронен затвор.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   12-10-18 09:35

Фарушко,честито и с кеф да го ползваш.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: illuminations   
Дата:   12-10-18 10:06

[smitten] X-T3


само дето няма IS ... =/

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   13-10-18 15:25

Днес пробвах X-T3 в спортен режим, снимах един турнир по тенис и мога да кажа, че над 95% от кадрите са без грешка. Точен и бърз фокус и експонация, никакъв ролинг шътър ефект при снимане с електронен затвор, много съм доволен от резултата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   13-10-18 16:20

Как е визьорът? Можеш ли да тестваш как се държи при работа с ръчен фокус - при моята единица, ако си на ръчен режим и си включил увеличението, на полуспусък връща на цял кадър, без увеличение. Това много ме мъчи при опит да фокусирам нещо с плитък DoF. Тройката пак ли така се държи?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   13-10-18 17:23

за чий ти е полуспусък позицията [smilie8] ...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   13-10-18 20:56

Щото има огромен ход самият бутон. Ако не снимам от полуспусък, нямам достатъчно стабилност на ръката и местя апарата.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   13-10-18 21:09

... "You can set this up in Menu 4 where you can select AF only for the AE/AF button. That decouples focus from the shutter button. You can also choose whether the AE/AF button will work when pressing or act as a switch and lock focus until pressed again. Set the selector on the front to M and use the AE/AF button to focus. You cannot change the size of the focus area but otherwise this works quite well... "

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   13-10-18 22:44

Чудесно, чел си ръководството.

Въпросът ми е друг - когато фокусирам ръчно с обектив без електроника, при натискане на спусъка наполовина, увеличението се деактивира и при снимане на отворена бленда с много плитък DoF, можеш да изпуснеш фокуса от дори минимално движение на апарата или на обекта.

Питането ми е много просто - има ли го този проблем на тройката или може да се конфигурира да държи увеличението на полу-спусък?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   14-10-18 00:54

ммм... не позна... не съм чел ръководството, щото нямам тази камера, но май ставаме двама, дето не сме [smilie5] ...

И като успокоение, няма нито една безогледална камера, дето да го няма този "проблем". А защо е така? - преди да направи снимката, камерата трябва да измери експонацията, и една камара други параметри. Всички измервателни елементи са по цялата матрица, и камерата свършва тази работа в краткия момент на средното положение на спусъка, даже ако сте и в изцяло ръчен режим. Да оставим настрана съвсем практичния елемент с пре-композирането на сцената...

За решаването на така наболялия проблем в случая предлагам 2 елементарни решения:
- 2 секундно забавяне;
- кабелно канонско дистанционно с 2,5мм жак /щото има за без пари/, което може да разположите по избор върху камерата, или на челото...

Успех [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   14-10-18 13:20

Като цяло - напълно безполезен коментар

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   16-10-18 10:18

sirkhann - пробвах онзи ден с един ръчнофокусен обектив с който разполагам, мисля че все така се държи апарата, тоест има едно кратък момент на невидимост като натиснеш спусъка за снимане.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   18-10-18 20:06

farushko - благодаря много!

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   21-10-18 11:58

https://youtu.be/-oXHiORuRk0


Т3 е супер добре направена камера за парите си. Ето как седи сред конкуренцията при снимане на спорт

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   22-10-18 22:57

88% за Х-Т3

някой да каже че нямам усет за камери [smilie18]Публикацията е редактирана (22-10-18 23:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   23-10-18 07:41

Но са написали същите неща, които повтарям непрекъснато за XTrans.можеше да са минимум 90% без него...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   23-10-18 09:13

Не е ясно на този етап защо го пазят. Най-вероятно искат да се различни с нещо от маркетинг гледна точка.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   13-11-18 13:43

Днес пробвах бета версията на Capture One, доста добре работи и симулациите на X-T3 са много изпипани. Определено това ще е конвертора за Фуджи.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   13-11-18 14:06

Това 11.3 ли е? Откъде ги пускаш симулациите?

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   13-11-18 14:08

Capture One 12 Beta. Може да се дръпне от сайта им, трябва да си влезеш в профила, имаше нещо като Бета-тестер - от там може да се свали.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   13-11-18 14:10

Мен ме гложди една мисъл, сето не мога да я преглътна... Fujirumors твърсят, че няма да има скоро X-H2. То ще ке окаже, че uri64 е взел дай-правилното решение, което обяснява и защо се включна в дискусиите колкото да ни гледа сеира... Тая пуста стабилизация...Публикацията е редактирана (13-11-18 14:52)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   13-11-18 14:22

По това време на годината много хора са зависими от стабилизацията. Кой на виното, кой на зелето и на куп други неща. [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: io_bs   
Дата:   13-11-18 14:49

Е, пределно ясно беше, че няма да пуснат X-H2 по-малко от година след пускането на X-H1.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   13-11-18 14:51

Is the Fujifilm X-H1 Still Worth Buying?


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   13-11-18 14:53

В крайна сметка нещата винаги опират до пари [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   19-11-18 15:26

Можело и с Фуджи значи [smile]:

Shooting Stadium Sport With the X-T3 and XF200mmF2


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   19-11-18 16:54

То за моженето ясно, че може ама ценат на този XF200/F2 много разплакваща.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   19-11-18 16:56

А цените на аналогични обективи от други производители да не би да са усмихващи? [smile]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   19-11-18 17:23

Сега ще го намалят за черния петък :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   19-11-18 19:50

Знам и от другите производители няма осезаемо по евтини.
Знам, че и традиционно за Фужи е с безкомпромисно качество, но от това още повече ми се приплаква.
Ще го намалят ама на върба, за съжаление даже и в Истамбул цената му е доста соленичка.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   19-11-18 21:37

"традиционно за Фужи е с безкомпромисно качество" като всички други марки. По едно време Сони форума на ДПревю беше пълен с хора продали Фуджи системите си заради дефектни обективи - 56/1.2 май най-много беше пострадал в първите си бройки......

Сони са същите - виж отзивите за 24-70/4 или ранните бройки на 16-70/4.... Никон си ги знаем, че не могат един модел да изкарат без дефекти от 10-тина години.....Канон не ги знам ама не вярвам да се отличават кой знае колко от другите....

Аз си мисля, че при рязък ръст на продажбите, за да не губят кинти, правят компромиси с материали и изработка .... после като се стабилизират нещата, явно се поправят, но остава горчивия привкус на топла развалена бира....Публикацията е редактирана (19-11-18 21:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: io_bs   
Дата:   19-11-18 22:37

Какъв рязък ръст на продажбите, пазарът на фотографска техника се свива от години насам вече...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: dtangelov   
Дата:   19-11-18 22:42

Сравнено с аналогичните обективи на Канон, Никон, Сигма и Тамрон (за тези на Лайка, Цайс и Сони поради липса на опит нямам мнение) качеството, както на изработката така и на картинката, наистина е безкомпромисно.
Тука не става дума, че няма дефектни бройки. При масовото производство дефектни бройки винаги ще има.


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   19-11-18 23:01

Да [smilie24] съгласен съм че безогледалните качиха нивото на оптиките. Фуджи определено помогнаха много в тая посока. Единствени пускат сравнително амбициозни обективи за кроп, които реално приравняват системата с фул фрейм.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-12-18 15:46

65/1.4 за фуджито среден формат.

Интересен обектив.

За фул фрейм на Сони има подобен 50/0.95 (който според рекламните гении на никон не съществува)

Оня ден гледах едно видео с GFX. Камерите са значително по-големи от а7 т.е. Поне едно 50% във всички 3 измерения. Няма как да ги сбъркаш външно с фул фрейм.Публикацията е редактирана (02-12-18 15:48)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   02-12-18 17:36

Бацета, средноформатния GFX добре поема и малоформатните "фул фрейм" обективчета под 100 лв бройката с невероятно резултати:

Porst 55/1.2


https://c1.staticflickr.com/5/4675/39694910172_98c740ce00_h.jpgYashica DS 50/1.7


https://c1.staticflickr.com/1/948/41251412905_b1173233a4_h.jpgMinolta Rokkor 50/1.7


https://c2.staticflickr.com/2/1815/44000756341_7a2a793ad2_h.jpg
https://c1.staticflickr.com/1/942/43094966225_284ec2ccba_h.jpg
Зодиак-8 30mm f3.5


https://c2.staticflickr.com/2/1910/31784080868_4d559761fd_h.jpg
https://c2.staticflickr.com/2/1964/43397856480_c560e42aac_h.jpg
Meopta 100mm f/1.7 (прожекционно обективче)


https://c1.staticflickr.com/5/4863/32157927918_93138a6264_h.jpg
https://c1.staticflickr.com/5/4914/46040290012_5189cd6534_h.jpg


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: kvakioh   
Дата:   02-12-18 19:01

Екстра са.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-12-18 19:06

абе без кроп е по-добре :-) повечето от кадрите горе не са 4:3 т.е. лекинко са окропени.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   02-12-18 19:52

бива, бива...но ти не сравнявай средноформатното фуджи с а7ците по размер...сравнявай го с Хаси-то и с Пентаксите :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-12-18 21:18

Да така е по принцип.

Ама човек си гледа първо собствената черга. За туй неадекватно сравнявам опциите. Направи ми впечатление, че е по-едър от това, дето съм свикнал да виждам.

ПП Хасито е много яко на вид и дизайн и размер. Ако по това избирам камера Хасито е номер 1. Ама нямат механичен затвор в тялото. Вярвам, че това е бъдещето, но сега изисква обективи с централен затвор или снимане на все още бавния електронен. А електронния дори на А7р3 не е идеален за портрети дори.

сравнение на вид и размериПубликацията е редактирана (03-12-18 08:26)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   03-12-18 08:45

Кирето няма равен.Естествено,че средния ще е по голям,ама ОТНОВО в тема за 2 модела на фуджи,си говори и сравнява с 7-ците на сони, и ни в клин
ни в ръкав,говори против никон.Кире докога бе братче?Имам чувството,че да говориш за сони е по силно от теб.

Марвес-гот примери.....[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   03-12-18 09:55

Омбре темата си е моя ще си обсъждам каквото намеря за добре. Ако продължаваш с непрестанното си персонално заяждане с мен, ще съм принуден да те изключа от моите теми завинаги пък ако искаш иди се оплачи в арменската църква.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   03-12-18 10:24

Кире темата е твоя,ама защо не я озаглави фуджи /конкретните модели/и сони?Все пак от заглавието се предполага,че човек ще чете за посочените модели нали така?И какво е общото с негативните ти писаници за никон?Видно е,че те дразни тази марка,а нито канон са по напред,нито пентакс и т.н.,но ти само за никонци плюеш.Както и да е,твое право е да го правиш,но дали е обосновано е друг въпрос.Колкото до блокирането,споко това няма да развали съня ми.А за опкаването понеже визираш една моя тема,аз там не съм се оплаквал Кире,а просто констатирах,че когато човек е слаб и нервите не му издържат,блокира.В това е разликата.
Айде със здраве...[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   11-02-19 23:31

Ако някой е пропуснал

EXCLUSIVE: Hands-on with Fujifilm 100MP GFX medium-format

Има стабилизация, има видео дори и то 10 бита 4:2:2.

Ползват 2 карти ок и най-хубавото и двете са SD.

Има 2 батерии....

Има дори хубав дизайн и ергономия. За пръв път при тая марка според мен.

100 МП среден формат с размер на едър ДСЛР....


ПП 2-те батерии заедно са горе долу с капацитета на една сонешка от новите.....толкова и е сложно да направиш хубава батерия?Публикацията е редактирана (11-02-19 23:44)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   11-02-19 23:55

Ще искат по 3 бъбрека, а те по рождение обикновено са два...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   11-02-19 23:58

Дизайнът е доста... индустриален

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   12-02-19 00:29

Малиии тия пичове са изригнали......

Интересно след като имат 18-55 защо пускат нефелен 16-80/4.....(това за хората с които сме коментирали един друг обектив)


EXCLUSIVE: Hands-on with upcoming Fujifilm XF and GF lenses

Фасте - това е дизайн на устройство направено да снима. Няма да напомням на какво мязат некои други неща...

..и освен всичко друго

Fujifilm announces FW 3.0 for X-T3 coming in April: Improved AF and face/eye detectionПубликацията е редактирана (12-02-19 00:31)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: lamerko   
Дата:   12-02-19 00:39

Абе хубаво, че е направен да снима, но тук ще дойде на цена около 20к - само тялото...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   12-02-19 00:53

lamerko колкото толкова. 20 хиляди лева е добра цена може би, не знам. Един хасел или PhaseOne със 100МП и 16 битов RAW сега е 40-тина хиляди ама Евро...

Какво пречи да му се радваме? Ясно е, че средния формат не е за любители и дори да изкарваш кинти с фотография в България на дали е удачна покупка.

хубавото е, че с тоя модел 16 битовия цвят слиза значително като цена и може би следващите фул фрейми на Сони и Никон ще имат 16 бита и 15-15.5 стопа динамичен обхват с много кефещи преходи. След две или три годинки и до Х-Т4 ще стигне....,Публикацията е редактирана (12-02-19 00:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   12-02-19 08:57

Да дадеш тоя апарат на любител е като да дадеш болид от F1 на банишорски бакшиш.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   12-02-19 09:09

Аз съм от ултрасите на Фуджи, както ни наричше Сиркан, който между другото нещо липсва напоследък (дано да е добре), та относно дизайна на това ново 100 МПикселово тяло - на мен никак не ми допада. GFX 50R прилича малко на тухла, но поне следва традициите на Фуджи в дизайна, но това новото си е направо парче от берлинската стена. Повече от явно е, че да направиш едно средноформатно тяло с такъв сензор си е сериозна работа, явно ще е изцяло за работа в студио забодено на някой статив. Дано не продължат в тази посока с APS-C линията а да пуснат X-Pro 3 с традиционния дизайн.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: virosh   
Дата:   12-02-19 09:29

И като говорим за Fuji MF, ей това изкочи вчера: Фуджи разработват модуларна средноформатна камера GFX

Все още е само идея, но на мен ми изглежда доста добре.Публикацията е редактирана (12-02-19 09:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   12-02-19 10:06

Това навремето Рико го бяха направили за кроп камери - Ricoh GXR


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: io_bs   
Дата:   12-02-19 10:49

> Какво пречи да му се радваме? Ясно
> е, че средния формат не е за
> любители и дори да изкарваш кинти
> с фотография в България на дали е
> удачна покупка.

Със сигурност повече любители ще си купят тази машина спрямо професионалисти.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   12-02-19 10:52

те високия клас неща за по 20 хиляди и нагоре Евра са си модулни по принцип

https://www.phaseone.com/en/Camera-Systems/Camera-Technology/Open-Platform-Philosophy.aspx


Sony Venice и Хаселблад са на пдобен принцип от много години.....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   12-02-19 20:23

farushko - и ти да си жив и здрав! Не влизам, защото ми свърши мястото на компютъра и боря системната администрация. Плюс това още ме гложди да събирам за X-T3 или X-H1 и X-T30, или да си купя кола най-накрая.

Новите апарати идват с много интересни алгоритми за автофокус, които ще могат да стават все по-добри със софтуерни ъпдейти. Времето на DSLR-ите мина! Сега и Сони вадят нов ъпдейт за нечовешки автофокус... [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   12-02-19 23:22

Хайде да е честит ъпдейта на Фотошоп, АЦР и Лайтрум и най-вече detail enhance-ра....ще се пробва...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   13-02-19 08:54

sirkhann - мерси, и аз събирам за Субару, особенно откакто разбрах, че е на Фуджи корпорация :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: SteliyanStoyanov   
Дата:   13-02-19 14:30

farushko - беше на Фуджи корпорация, вече е собственост на Тойота, та те дърпат конците. И ще има все повече модели с 1.6 и предно.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: didesignbg   
Дата:   15-02-19 23:44

Нерде FHI, нерде Fujifilm. Пък и супрата като изключим швабският полуфабрикат под капака я бива.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   16-02-19 00:03

ето линк да си запазиш супра, че май ще има голямо чакане.....

Аз повече харесвам тази

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   16-02-19 08:37

Новите автомобили стават все по-грозни и бездушни, аз ще си взема Субару от Фуджиево време.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   16-02-19 09:51

Farushko ще останеш силно разочарован май. Fuji Film и Fuji Heavy Industries май никога не са били една и съща фирма. Май името Fuji е популярно в Япония и има десетки ако не и стотици компании с това име. Софийска баница и Софийски имоти човек....

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Subaru_Corporation


https://en.m.wikipedia.org/wiki/FujifilmВлиянието на други фирми върху сегашните Субару е от 1990, когато Нисан купува 20% от акциите им за да ги спаси от някаква криза
После идва General Motors 1999
Тойота идват 2005
Fuji Heavy Industries си сменя името на Субару през 2016

С тойота са по скоро партньори. Заедно направиха BRZ, GT86. Тойота имат 10% от акциите на Субару

Никога не са били част от Fujifilm corporation


Ако искаш кола с душа и по различна има по интересни модели - Ситроен кактус, Тойота Приус или американските коли като Форд Мустанг, Додж .

Субару имат функционални модели с хубави мотори и 4х4. Форестър е готин. Има едно по-голямо Легаси. Ама кой ти се стори интригуващ? Сещам се за Импреза, ама малко ми изглежда като голф GTI т.е. Пернишка мечтаПубликацията е редактирана (16-02-19 09:57)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   16-02-19 09:56

Знам, че е така. Правя се на ултрас просто :) Седалката на колелото ми е Фуджи също. Субару ми харесва като проходим автомобил с голям шибидах.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   16-02-19 16:52

При мен пък климатиците са Фуджицу....:)Фарушко,за първи път чува,седлак Фуджи,ама явно има ....[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: SEURET   
Дата:   20-02-19 15:24

Тойота имат минотарен дял :)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-03-19 10:37

Hands-on with the high-res, high-performance flagship Fujifilm GFX 100

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: santuco   
Дата:   02-03-19 12:02

https://www.flickr.com/photos/130435329@N05/33611417574/in/dateposted/


[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »