Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Връзкарщина
Автор: Събинатора   
Дата:   24-08-17 16:40

Бих искал да засегна една болезнена тема - връзкарщината.

Всички знаем как работят социалните мрежи - like in order to be liked back. Но photo-forum е "професионален" фото сайт, не социална мрежа. Разбрах, че много хора като мен се отдръпнаха от този сайт и от 500px заради необективното оценяване, базирано на популярност, а не на качеството на снимките.
Нямаше да Ви занимавам, ако бях само аз.
Ако потърсите в google хората масово напускат 500px заради спад на качеството на топ снимките. Ето линк към follow bot (първия резултат в google):
https://github.com/Kenshii/500px-Bot
Има много истории как можеш да получиш хиляди followers и likes за ден, без да правиш нищо.
При нас е същото, но малко по-различно - хората гласуват злато за приятелите си, дори и снимките им да не струват. Скриването на имената не помага, след като снимките са в профила и може просто да се прати линк.
Резултата е, че намирането на добри снимки е трудно и не си струва времето и не-най-добрите снимки запълват първите страници. Новите таланти нямат шанс да бъдат видяни, но това не ме учудва, след като ние в България имаме някаква глупава средновековна система, където студия и привилегии се наследяват и хора без капка талант снимат президента с най-скъпата техника.
Сега повдигам въпроса, понеже вече използвам сайта само за базара и не ми пука дали ще ме намразят.
Знам, че е трудно да си обективен, особено във фотографията, но аз никога не съм гласувал незаслужено за приятели. Не искам повече гласове за мен (вече не публикувам) или нещо такова, отказал съм се от кариера във фотографията, просто познавам хора, които са изключително талантливи и не получават заслуженото внимание (няма да ги споменавам, това не е реклама).
Всичко е субективно, но е неоспоримо, че има множество лоши снимки в категория А и Б. Има лоши снимки с абсурдно високи рейтинги. Не е лично мнение - всички, на които съм ги показал споделят моето мнение.

Какво мислите? (Не се притеснявайте, да ме напсувате.)
 Re: Връзкарщина
Автор: quazimodo   
Дата:   24-08-17 16:46

А днес уж е хладно[smilie18][beer].

Автор: Synthy   
Дата:   24-08-17 16:48

Събинатора, повечето хора, които пускат теми като твоята, имат и подобни снимки в профила си. Ще взема и аз да пусна една, белким някой ми хареса творческите напъни и гласува за тях. Някой води ли класация, след подобна тема дали има раздвижване в рейтинга на снимките на авторите?
Автор: Събинатора   
Дата:   24-08-17 16:57

Както казах, не качвам снимки, не го правя за рейтинг. Освен това такава тема може само да вбеси повечето от рейтинг Б. Ако можех щях да скрия профила си.
Повдигнах темата защото видях, че 500px вече не е по-добра алтернатива и съм прегледал всичко от photo.net

Edit: имам една запетая повече, но не ми дава да редактирам.
Автор: Synthy   
Дата:   24-08-17 16:59

Ясно, че така ще кажеш.
Имаш и едно излишно тире.
Автор: asahi   
Дата:   24-08-17 18:41

Мисля, че точките нямат значение. Жалко за тези, които хабят нерви и време да ги мислят. И няма да те напсувам.
Автор: dekov   
Дата:   24-08-17 19:57

Абе, точките нямат значение, ами ако станат като биткойните ?

Автор: lmitov   
Дата:   24-08-17 20:00

човек, не се бори с вятърните мелници - няма да стане. Тази тема е дъвкана стотици пъти тук. Ако не се промени нещо в начина на гласуване и представяне на снимките във форума, нищо няма да стане по-различно, независимо от броя на такива теми и недоволни членове на форума. Лично мнение и не искам да ангажирам никого с него, но много пъти съм виждал снимки, които са подобни и за едната има много гласове, а другата не може въобще да изплува. Гледай си кефа и снимай за удоволствие. Важното е снимките ти да ти харесват на самия теб. Дерзай и се усъвършенствай и остави точкаджиите да се борят.
Автор: Антивик   
Дата:   25-08-17 07:21

Мислим че не ми дреме, язека не съм от талантливите, па и аз кат автора на темата вече рядко качвам фотки у профил и албуми....
Койт му трябват точки и рейтинг да се напиня.
Автор: bg2014   
Дата:   25-08-17 08:24

Пиша от телефон,извинения!
Аз разглеждам снимките за удоволствие и наслада. Защо ви вълнува реакцията на непознати? Защо ви вълнува оценката от хора, които никога няма да видите на живо?
Колко сте голям/велик в собствените си очи?
Разминаването между вашата оценка и чуждата води до подобни теми,което е жалко. Просто се забавлявайте с усмивка.

Автор: Kalimas   
Дата:   25-08-17 08:52

По принцип точките са без значение, де факто като се намеси един конкурс като "Цветните хора на София" където се правят същите групови гласувания и става тъпо.
Иначе битката е загубена отдавна. Мен ми се искаше в новия сайт гласуването да е с по-критична насоченост (като в някой руски сайтове), ама запазиха системата.
Та пий една студена бира, вино на стайна или там каквото пиеш и не си хаби излишно нервите.[beer]

Но мисля че целия проблем е в това:
автор: Събинатора

>Новите таланти нямат шанс да бъдат видяни, но това
>не ме учудва, след като ние в България имаме някаква
>глупава средновековна система, където студия и привилегии
>се наследяват и хора без капка талант снимат президента
>с най-скъпата техника."

Не в точките[smilie5]
Такива системи не падат във фото форуми[smilie3]

П.П. Не настройвай Б-тата срещу теб, по спомен някой от тях работеха в горната система[smilie25][smilie3][smilie5]
Автор: Duffer   
Дата:   25-08-17 12:49

Напрао ги убивам...
Пръскам...
Фотоапарата горе, да са чува "Щрак-щрак"...

С други думи - честит петък...
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена